The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2009, 19:56
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
Najciekawsza opcja (czysto teoretyczna): Serbia wygrywa z Macedonią, Dania z Niemcami, a Polska remisuje z Norwegią. Mamy wtedy 4 drużyny z 5 pkt.
Najciekawsza, bo będzie 4 drużyny po 5 pkt, a w gruncie rzeczy bardzo ch.jowa, bo oznacza, że i tak wychodzą Niemcy i Dania. Niech więc Twe słowa w psie gówno zamienią się
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Od: 07.2006

Stary 26.01.2009, 19:58
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
Najciekawsza opcja (czysto teoretyczna): Serbia wygrywa z Macedonią, Dania z Niemcami, a Polska remisuje z Norwegią. Mamy wtedy 4 drużyny z 5 pkt.
Co w tymm ciekawego wtedy Dania i NIemcy wchodzą do pólfinałów
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.01.2009, 20:03
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Niech więc Twe słowa w psie gówno zamienią się
Niech się zmienią, ale sytuacja w miarę niecodzienna mimo wszystko.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 26.01.2009, 21:18
Srał pies niecodzienność. I tak te wyniki ostatnie są już zbyt niecodzienne, więc niech skrajność taka całkowita się nie przydarza. Jutro o tej porze będzie bardzo wiele emocji, mam nadzieję.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.01.2009, 21:46
A ja mam nadzieję że nie będzie o tej porze już żadnych emocji bo ułoży nam się wszystko jak z Serbią Życie jednak uczy że można być co najwyżej umiarkowanym optymistą
The Apostasy

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 26.01.2009, 21:58
Jak obstawiacie wyniki jutrzejszych meczów? Ja obstawiam że wygrają Niemcy i MY!
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 26.01.2009, 22:05
Duńczycy wg mnie zmiotą Niemców. Niemiaszki w ani jednym meczu nie pokazali nic ciekawego. Śmiem nawet powiedzieć, że mecz z nami raczej po prostu im się ułożył dzięki naszej głupocie i błędom i to raczej my go przegraliśmy, a nie oni wygrali. Trzeba dodać, że Niemiaszki zagrają bez dwóch kluczowych zawodników, tzn. Kraus (Klaus?) na pewno, a Hens bardzo prawdopodobne, tak więc wszystko działa na naszą korzyść. Byle tylko Duńczycy podeszli do tego meczu, tak jak podeszli w drugiej połowie meczu z nami, a można być spokojnym (przypomnę - był moment, że odrobili 7 goli straty!)
Prawdopodobny chyba najbardziej scenariusz na jutro to:
Dania - Niemcy 32:27
Polska - Norwegia 30:26
Serbia - Macedonia 24:28
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.01.2009, 22:07
Polacy mistrzowie dzielenia skóry na niedźwiedziu
Każdy turniej = rozkminki, tabele, wyniki, czasem nawet dokładne podane ze strzelcami bramek ( to w piłce )
Kurde jak juz znamy wszystkie scenariusze to co to za frajda będzie oglądać ? "wiedziałem, że tak będzie, mhm mhm, ja wiedziałem..."
..
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 26.01.2009, 22:10
Tofiku, scenariuszem nazywasz prognozy, czy opcje, które winny się zdarzyć byśmy awansowali?

To, że rzuciłem tymi wynikami, to raczej oznaka nadziei i wiary w to, że wszystko jutro pójdzie po naszej myśli, a przecież takie właśnie stosunki wynikowe mogą wziąć w łeb - vide mecze z soboty i niedzieli. Wyżej były wspominane opcje/scenariusze, które nam są potrzebne byśmy awansowali, bowiem niektórzy nie wiedzieli, co i jak nam do sukcesu trzeba.

Obyśmy za 24 godziny byli w Raju, zwanym półfinałem!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 26.01.2009, 22:25
Ja liczę że Nasi wygraja , ale do STS-u bym z tym nie poszedł (hehe), nikt tak jak Polacy nie umie spie_olić swojej szansy , piłkarze, siatkarze itd.
Niemcom broń Boże nie kibicuje ale choćby grali samymi rezerwami to zawsze są Niemcy , turniejowcy + mekka szczypiorniaka , krótko mówiąc nie odpuszczą.
Odpowiedz cytując
MISTA92
Senior Member

Stary 26.01.2009, 22:26
Wygraja Niemcy czy Dania nas to nie będzie obchodzic jak wygramy z Norwegami...I tylee;p
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.01.2009, 22:51
Co jak co, ale raczej wszystko w naszych rękach. Remis to w ręcznej jednak rzadki wynik (mówię o meczu Dania-Niemcy). Za remisy buki płacą od 5:1 wzwyż.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.01.2009, 23:28
MISTA92 napisał(a):Wyświetl post
Wygraja Niemcy czy Dania nas to nie będzie obchodzic jak wygramy z Norwegami...I tylee;p
tylko że mecz Niemców z Duńczykami jest wcześniej, ale macie racje ze o remis w sumie cięzko bo wtedy los Niemców zależał by od nas, i w sumie na miejcu trenera wolałbym dać szanse Norwegom już

Najprawdopodobniej jednak wszystko będzie zależało od nas i trzeba nareszcie w arcyważnym meczu pokazać klasę

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 27.01.2009, 11:05
Dzis trzymamy kciuki za Niemcow. Jesli oni wygraja to Norwegowie traca szanse na awans i mecz z nami bedzie dla nich o pietruszke czyli mowiac potocznie nie postawia sie nam.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.01.2009, 11:55
Ponoć istnieje duże zagrożenie, że Wleklak, starszy Jurecki i Siódmiak mogą być niezdolni do gry.
Bez tej trójki będzie bardzo ciężko.
Mam nadzieję że przynajmniej Jurecki i Siódmiak zostaną postawieni na nogi - dokończyli mecz z Serbami czyli może nie jest tak źle.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
impreza
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.01.2009, 12:12
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Ponoć istnieje duże zagrożenie, że Wleklak, starszy Jurecki i Siódmiak mogą być niezdolni do gry.
Mam nadzieję że przynajmniej Jurecki i Siódmiak zostaną postawieni na nogi - dokończyli mecz z Serbami czyli może nie jest tak źle.
wiesz jak to jest z tymi informacjami na onecie itd...juz nie raz tak bylo ze wielkie gwiazdy czy to w piłke, siatke czy kosza miały nie zagrać a jednak "cudem" 5 minut przed rozpoczeciem spotkania "zdrowiały" dopóki nie zobacze że nie wyszli na boisko i siedzą na ławce to nie uwierze, bądźmy dobrej mysli...
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.01.2009, 13:01
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj czytałem/widziałem w TV wywiad z trenerem i mówił, że w/w trójka jest poobijana, ale dzięki tej 1-dniowej przerwie spokojnie się wyleczy i będzie gotowa do gry w dzisiejszym spotkaniu.
Radzę się nie podpalać informacjami z oneta.

PS. Wierzycie, że Niemcy wygrają z Danią?
Odpowiedz cytując
Agnieszka
Senior Member

Stary 27.01.2009, 15:05
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
PS. Wierzycie, że Niemcy wygrają z Danią?
A co innego nam pozostało? Niemcy muszą wygrać inaczej nasz mecz z Norwegią będzie o pietruszkę dla Nas. Pozatym wypadałoby by Niemcy wygrali w II fazie chociaż ten jeden jedyny raz. Bo po remisie z Serbią, przegranej z Norwegią pozostaje im tylko jedna opcja - pokonać Danie. Chociaż.... hm. Remis jest też bardzo prawdopodobny ale.. no bez przesady. Szczęście nam w II fazie dopisuje więc czemu teraz miałoby się to zmienić?

A co do naszego bardzo ważnego meczu to można powiedzieć tylko tyle, że jeśli drużyna wyjdzie na boisko i grać będzie tak jak z Serbią czy Dania o wynik będę spokojna. Oczywiście duże znaczenie będzie miał tutaj wcześniejszy mecz Niemców.
"Victoria Concordia Crescit"
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Stary 27.01.2009, 15:08
Agnieszka napisał(a):Wyświetl post
A co innego nam pozostało? Niemcy muszą wygrać inaczej nasz mecz z Norwegią będzie o pietruszkę dla Nas. Pozatym wypadałoby by Niemcy wygrali w II fazie chociaż ten jeden jedyny raz. Bo po remisie z Serbią, przegranej z Norwegią pozostaje im tylko jedna opcja - pokonać Danie. Chociaż.... hm. Remis jest też bardzo prawdopodobny ale.. no bez przesady. Szczęście nam w II fazie dopisywało czemu teraz miałoby się to zmienić?

A co do naszego bardzo ważnego meczu to można powiedzieć tylko tyle, że jeśli drużyna wyjdzie na boisko i grać będzie tak jak z Serbią czy Dania o wynik będę spokojna. Oczywiście duże znaczenie będzie miał tutaj wcześniejszy mecz Niemców.
To albo ja sie nie orientuje albo Ty zle mówisz
Z tego co ja wiem to w meczu Niemcy-Dania nie moze być remisu ale każdy inny wynik jest dla nas dobry
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.01.2009, 15:12
Agnieszka napisał(a):Wyświetl post
A co innego nam pozostało? Niemcy muszą wygrać inaczej nasz mecz z Norwegią będzie o pietruszkę dla Nas.
Nasza wygrana z Norwegią i wygrana Dani nad Niemcami, lub Niemiec nad Danią, daje nam awans. Więc nie będzie to w żadnym wypadku mecz o pietruszkę.
Remis Danii z Niemcami nas eliminuje. Ale Niemcy nie mogą się umówić na taki rezultat, bo wtedy odpadną -jeśli Norwegia wygra z Nami -na rzecz Skandynawów. Więc moim zdaniem 80% szans, leży w naszych rękach(i to dosłownie)
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 27.01.2009 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 27.01.2009, 15:15
Ważne jest to żeby pokonać Norwegów i tylko to się liczy. Remis Duńczyków z Niemcami myślę że nie padnie, ale która drużyna wygra tego nie wiem. Rozum mówi że Niemcy, ale mam nadzieję że nie, bo nie chciałbym widzieć później Niemców w półfinale. Wolę Duńczyków.
Odpowiedz cytując
Agnieszka
Senior Member

Stary 27.01.2009, 15:15
A no przepraszam za dużo się naczytałam WP
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 27.01.2009, 15:19
Zobaczycie, że Dania wygra. Mają więcej atutów. Cóż, za 2 godziny pierwsze wielkie emocje. Danemark!

Ps. WP nie ma co czytać, oni tam każą Niemcom kibicować, bo się Super Expressu naczytali, po je ba ni... :]
Odpowiedz cytując
Agnieszka
Senior Member

Stary 27.01.2009, 15:23
Mam nadzieję że ten mecz nie będzie wyglądał jak mecz Niemców z Norwegią, gdzie wynik remisowy utrzymywał się zdecydowanie najdłużej, bo inaczej nie dotrwam do naszego meczu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.01.2009, 15:39
Kurde nie wiem o co w tym sporcie chodzi ale też się jaram spotkaniem z Norwegami
..
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 27.01.2009, 15:46
tofik napisał(a):Wyświetl post
Kurde nie wiem o co w tym sporcie chodzi ale też się jaram spotkaniem z Norwegami
jak w każdym sporcie chodzi o to żeby wygrać
Odpowiedz cytując
Galileo
Banita

Od: 11.2008

Stary 27.01.2009, 16:00
czyli strzelić (rzucić więcej bramek, niż przeciwnik )

ja będę raczej za Duńczykami, nie darzę Niemców sympatią
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.01.2009, 16:08
Galileo napisał(a):Wyświetl post
czyli strzelić (rzucić więcej bramek, niż przeciwnik )

ja będę raczej za Duńczykami, nie darzę Niemców sympatią
Nie Ty jeden , ale wydaje mi się, że jednak lepiej będzie jak wygrają Niemcy.
Po porażce Duńczyków, Norwegowie definitywnie straciliby szansę na wejście do półfinałów.
Sądzisz, że w meczu o pietruszkę graliby z taki zaangażowaniem i poświęceniem jak w meczu o 'coś'?

Z resztą... ważne jest tylko to, żebyśmy wygrali!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.01.2009, 16:15
Awans Niemcow dopuszczam tylko w jednym wypadku - spotykamy sie pozniej w finale i loimy im dupe
Nikt tu nie dopuszcza nie wygrania meczu z Norwegia, oni tez uwazaja nas za faworytow - zeby ta pycha nas nie zgubila po raz kolejny bo balon chyba znow sie niechcacy nadmuchal.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Galileo
Banita

Od: 11.2008

Stary 27.01.2009, 16:20
no właśnie, można na to patrzeć dwojako, jeżeli Norwegowie będą wiedzieć, że nie mają już szans na awans, na zakończenie będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony i będą pozbawieni obciążenia psychicznego, czyli dla nas to nie za dobrze, bo to my musimy wygrać, czyli obciążenie psychiczne po naszej stronie i drżące ręce

co d finału z Niemcami, nie ma co wychodzić tak daleko ale jeszcze dobrze w pamięci mam poprzedni finał i nie chciałbym przeżyć czegoś podobnego, rewanż oczywiście jak najbardziej wskazany, ale podobno gra Francuzów i Chorwatów to"kosmos" niestety nie widziałem żadnego meczu tych ekip.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów