The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2009, 10:39
ciekawe czy Szachtar wystawi pierwszy garnitur na jutrzejszy mecz ? Jak zaprezentuje sie Henderson ? To bedzie chyba jego jedna z ostatnich szans na przekonanie do siebie Skorży.
Licze też na Beto, niech pokaże że nie na darmo grał w reprezentacjach młodzieżowych Canarinhos
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.01.2009 o godz. 10:43.
Odpowiedz cytując
PM
Member

Od: 02.2008

Stary 26.01.2009, 11:19
Szachtar powinien zagrać silnym składem. Skorża jeszcze przed zgrupowaniem mówił, że życzyłby sobie żeby sparing z Szachtarem był poważnym "przetarciem" z silnymi jedenastkami z obu stron.

Na dłuższy występ Handersona niż w dwóch poprzednich meczach wcale bym nie liczył.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.01.2009, 12:04
Co się stało z Niedzielanem? Ćwielong i Boguski wrócili a o Wtorku ani słowa. Szkoda bo jeśli mamy liczyć na niego to musi solidnie okres przygotowawczy przepracować.

Ciekawe że już na pierwszym zgrupowaniu mamy tak mocnych przeciwników, przecież forma zawodników jest jeszcze niska. Ciekawe czy Skorża mówiąc, że jest to dla niego główny sprawdzian przygotował zawodników do dyspozycji pozwalającej mu ocenić pewne zagrania czy schematy.
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.01.2009, 13:14
Jak dla mnie to Skorża powinien, dużo więcej szans dawać Dawidowskiemu. Mimo, tego że prawie cały czas, leczył kontuzje, ale Dawid jest gotowy do gry, tylko właśnie trener nie daje mu szansy a powinien.

Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Stary 26.01.2009, 13:24
Uważaj bo cie tu zagryzą. Dawidowski dostał i tak za dużo szans w lidze jak i teraz w przygotowaniach.

Widać że Beto jest szykowany do podstawowego składu, wnioskuje że dobrze się zastawia i dziś pierwsza wzmianka o soczystej główce to cieszy, no ale ten brak skuteczności. Myślę że na razie będzie zawodnikiem zadaniowym, musi ostro powalczyć z Boguskim.
Odpowiedz cytując
antony1906
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 26.01.2009, 13:24
Nitrox napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to Skorża powinien, dużo więcej szans dawać Dawidowskiemu. Mimo, tego że prawie cały czas, leczył kontuzje, ale Dawid jest gotowy do gry, tylko właśnie trener nie daje mu szansy a powinien.
O czym ty piszesz, on już za dużo dostawał tych szans. Nie ma się co łudzić że Dawidowski wróci do formy, jest to już po prostu fizycznie nie możliwe.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.01.2009, 13:27
Nie no kłerwa paranoja.
Przychodzi napadzior z Brazylii, były gracz Palmeiras, druzyny ktora jakas tam markę w Ameryce Południowej ma
i nagle jest sikanie ze szczęścia że gościu podczas treningu popisał się soczystą główką. Gdyby to strzelił uliczny żul którego zakontraktowalismy to mozna sie cieszyc, ale nie jesli jest to zawodnik ktory zarabia grajac w pilke.
On na treningu to powinien bramke za bramką ładować.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Stary 26.01.2009, 13:28
antony1906 napisał(a):Wyświetl post
O czym ty piszesz, on już za dużo dostawał tych szans. Nie ma się co łudzić że Dawidowski wróci do formy, jest to już po prostu fizycznie nie możliwe.

Jakie szanse dostawał Chodzi Ci o te pare minut w jakiś meczach Uwierz mi bądź nie, ale Dawidowski pali sie do gry i chce grac !! !! W ME jakoś w wiekszości meczów w których grał to strzelał bramki, i to samo jest w stanie robić w ekstraklasie.

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 26.01.2009, 13:50
Uwierz mi bądź nie, ale Dawidowski pali sie do gry i chce grac !!
Oczko, poker czy bakarat ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Stary 26.01.2009, 14:11
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
W piłke chce grać i chce pokazać ze grac potrafi

Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 26.01.2009, 14:38
nie znam tej gry karcianej :( jakie są reguły

chyba że "piłka" to jakaś odmiana ruletki. Jeśli tak to zwracam honor

Odpowiedz cytując
PM
Member

Stary 26.01.2009, 14:39
Może nie zdążyć przed końcem umowy
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.01.2009, 14:40
Nitrox, a Ty jestes Dawidowskiego kto ? brat, syn, ojciec, dziadek ? Bo jezeli nie a mimo to nie jestes w stanie spojrzec na ten przypadek obiektywnie to wspolczuje. Wspolczuje mu ze zdrowie nie pozwolilo profesjonalnie uprawiac pilki ale w tej kwestii sie juz nic nie zmieni. A ja miejscu Wisly juz bym mu dawno powiedzial zeby poszedl sobie siedziec do domu placac mu nadal. Nie zabieral by przestrzeni innym. Na zgrupowaniu zamiast niego powinien byc jakis junior.
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Stary 26.01.2009, 14:41
Dlaczego jestescie tak pesymistycznie do Niego nastawieni Kosa tez grał w kasynach, i gdyby nie wyjazd zagranice to bylby bankrutem.

Nie jestem spokrewniony z Dawidowskim, poprostu uważam ze powinien dostać szanse częstszej i dłuższej gry, wtedy bedzie mógł sie wykazać. A dlaczego nic nie piszecie o Niedzielanie, który pokazał sie z dobrej strony w paru meczach, potem złapał kontuzje a teraz bardzo cięzko jest mu wrócic do formy Również bierze kase, trenuje a nic nie pokazuje, za jego też można wziąśc jakiegos juniora !! !!
Zarówno Dawidowski, jak i Niedzielan, nic piłkarsko sie nie dorobili bedąc w Wiśle. Cały czas jest nagonka na Dawidowskiego, a na Niedzielana dlaczego juz nie Ja mimo wszystko jestem zwolennikiem Dawidowskiego i uważam ze powinienem wiecej grać.
Ostatnio edytowane przez Nitrox : 26.01.2009 o godz. 14:49.

Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.01.2009, 14:43
Ja też nie podzielam Twojego entuzjazmu w kwestii P. Dawidowskiego. Ile miał dostać sznas, to dostał.
Proszę Cię, już nie przesadzaj...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.01.2009, 14:44
ale Dawidowski to Dawidowski
juz nic nie zmieni podejścia do niego.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Stary 26.01.2009, 14:57
Powiem tylko jedno, mam nadzieje ze Dawidowski zacznie grac, strzelać bramki i wtedy zobaczymy jakie bedą Wasze opinie na temat Niego. Jestem pewny, że bedziecie dobrze o Nim pisać, a wtedy z chęcią pokaze Wam co wcześniej o Nim sądziliście. Pzdr

Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.01.2009, 15:36
Powiem tylko jedno, mam nadzieje ze Dawidowski zacznie grac, strzelać bramki i wtedy zobaczymy jakie bedą Wasze opinie na temat Niego. Jestem pewny, że bedziecie dobrze o Nim pisać, a wtedy z chęcią pokaze Wam co wcześniej o Nim sądziliście. Pzdr
Może jeszcze jakiś zakładzik?
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Stary 26.01.2009, 17:28
http://galeria.wislakrakow.com/20090125/md2/05.jpg <----- Czy gość obok Zienia ma w ręce szluga ?
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.01.2009, 17:33
Coach napisał(a):Wyświetl post
http://galeria.wislakrakow.com/20090125/md2/05.jpg <----- Czy gość obok Zienia ma w ręce szluga ?
Nie,nie to chyba joint
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.01.2009, 18:41
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Może jeszcze jakiś zakładzik?
Taaa, to na pewno sam Dawidowski.

Do treningów wracaj, a nie się będziesz po kafejkach internetowych rozbijał! Kasyn tam nie macie, to postanowiłeś sobie z kibiców Wisły jaja porobić?

On nam pokaże
Ekshibicjonista za dychę...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.01.2009 o godz. 18:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Stary 26.01.2009, 19:05
Niedzielan wygrał nam turniej w Chicago (niezła kasa i prestiż, wiadomo że nie sam), przyczynił się dobitnie w tej rundzie do 1 bramki i przed kontuzją zagrał kilka świetnych meczy, strzelił bramkę Beitarowi choć było pozamiatane ale to el LM w końcu przez półtora roku. Dawidowski nie zrobił nic przez 5 lat. Koniec tematu bo każdy chętnie założyłby się że z Dawidowskiego nic nie będzie.

Zastanawia mnie fakt do Bednarz robi na zgrupowaniu? Czy jest to normalne zajęcie dyrektora sportowego, dodając że jest okienko transferowe? Czy ma tam on jakieś konkretne zadania do spełnienia?
Może się mylę ale wydaje mi się jego wyjazd jest trochę nie na miejscu. Żeby robić za brakującego zawodnika to możnaby wziąść wyróżniającego się juniora. Jeśli nie walczy o sprowadzenie zawodników to czemu nie szuka możliwych wzmocnień. Wydaje mi się że potrzebny moe być w sprawach organizacyjnych dotyczących zgrupowania ale czy to nie powinno być załatwione 2 miesiące temu.

Szkoda że Boguski teraz przed najważniejszym meczem w tym okresie nie jest w pełni sił zobaczylibyśmy na ile mocnym punktem jest Beto, choć z tego co Skorża powiedział to przez miesiąc od rozpoczęcia ligi będzie zawodnikiem głębokiej rezerwy.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.01.2009, 19:10
Moim zdaniem powinniśmy zaprzestać w testowaniu 'na siłę' bramkarzy. Po prostu zaufajmy Cebanu. Chłopak ma potencjał. Do tego jak mało który piłkarz ma bardzo dobrze poukładane w głowie. Mam nadzieję że Skorża myśli podobnie jak ja i nie będzie brał jakiś ogórków na bramkę.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.01.2009, 20:50
Z pierwszym to sie zgodze ,natomiast co do drugiego to zamiast samoistnych przemyslen ,jednak wolal bym zaufac trenererowi Skorzy.Chyba ktos kto widzi go codziennie przez kilka godzin ma lepsze pojecie, niz my co do potencjalu Cebanu...Jest oczywiscie problem trenera bramkarzy ale albo Skorza i Bednarz sa slepi, albo bardzo niepochlebne opinie i artykuly sa nieprawdziwe.

Ja kompletnie nie wiem co prezentuje Cebanu ale jesli rzeczywiscie jest w miare dobry, to chyba najbardziej racjonalnym rozwiazaniem, bylo by zastosowanie opcji 0.Czyli obaj nasi bramkarze graja po rowno i kto z nich lepiej zaprezentuje sie podczas przygotowan , ten zostaje nr jeden na nadchodzaca runde.

Bylo by to z pożytkiem i dla Pawelka i Cebanu
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 26.01.2009, 21:02
Jeśli jest jakakolwiek kasa na zakup bramkarza to ja bym jednak szukał , pomimo różnych indonezyjczyków i talentów ze Słowacji, a nuż się uda , tyle że kandydat jakieś przyzwoite CV powinien mieć.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.01.2009, 21:21
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Z pierwszym to sie zgodze ,natomiast co do drugiego to zamiast samoistnych przemyslen ,jednak wolal bym zaufac trenererowi Skorzy.Chyba ktos kto widzi go codziennie przez kilka godzin ma lepsze pojecie, niz my co do potencjalu Cebanu...Jest oczywiscie problem trenera bramkarzy ale albo Skorza i Bednarz sa slepi, albo bardzo niepochlebne opinie i artykuly sa nieprawdziwe.

Ja kompletnie nie wiem co prezentuje Cebanu ale jesli rzeczywiscie jest w miare dobry, to chyba najbardziej racjonalnym rozwiazaniem, bylo by zastosowanie opcji 0.Czyli obaj nasi bramkarze graja po rowno i kto z nich lepiej zaprezentuje sie podczas przygotowan , ten zostaje nr jeden na nadchodzaca runde.

Bylo by to z pożytkiem i dla Pawelka i Cebanu
Takiej opcji raczej nie ma. Sam Skorża często powtarza, że Cebanu brak doświadczenia. Pawełek jest nie do ruszenia przy takim stanie rzeczy. Bardziej chodzi walkę o bycie nr 2. Ogółem Cebanu najlepiej byłoby wypożyczyć gdzieś na rok, dwa - żeby się ograł. Podobno potencjał ma spory, więc a nuż przy innym trenerze bramkarzy by się rozwinął ładnie i byśmy ściągnęli "gotowca", albo byłoby widać, że nie ma co z gościem nadziei wiązać.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.01.2009, 21:35
jak dla mnie Cebanu to najwyżej człowiek na przyszłość .nie sądze ,by mógł on wskoczyc teraz do bramki pierwszej drużyny Wisły.ostatnio gorzej mu szło nawet w młodej ekstraklasie więc myśle że nie ma o czym mówić. wjego przypadku teraz max. to rola Drugiego bramkarza bądź jak już sie wiele razy mówiło wyporzyczenie
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.01.2009, 21:38
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
hehe...
dokladnie
kumpel go widzial przed ich wyjazdem w kasynie tylko nie wiem czy tym na szpitalnej czy na pl. szczepanskim i zdaje sie ze slono go kosztowalo przygotowanie do wyjazdu

a zeby nie rozmydlac
z fragmentow z meczu z Basel pozytywne wrazenie na mnie zrobil Beto, niezle sie trzymal przy pilce i przytomnie odgrywal do kolegow
Ostatnio edytowane przez Szofer : 26.01.2009 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.01.2009, 21:47
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie Cebanu to najwyżej człowiek na przyszłość .nie sądze ,by mógł on wskoczyc teraz do bramki pierwszej drużyny Wisły.ostatnio gorzej mu szło nawet w młodej ekstraklasie więc myśle że nie ma o czym mówić. wjego przypadku teraz max. to rola Drugiego bramkarza bądź jak już sie wiele razy mówiło wyporzyczenie
Wypożyczenie zazwyczaj wiąże się z tym,że dany kopacz nie ma szans przebić się do składu meczowego, a jest na tyle dobry, że szkoda aby siedział na ławie. Z Cebeanu tego problemu nie ma, bo nikt go nie wypożyczy. Nasza liga mędrcami nie stoi,ale nie wyobrażam sobie prezesa klubu pierwszoligowego, który wypożyczą Cebeanu z myślą o grze w lidze. Jeśli ktoś taki by się trafił to można by sie śmiało zastanowić, wizjoner to czy idiota? Cebeanu moi drodzy jest słaby. Zobaczcie w ilu klubach już był? Ma wiek w niczym nie przeszkadzający mu,aby grać w lidze. Niestety jest slaby i doprawdy nie wiem co robi jeszcze w naszym klubie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.01.2009, 22:03
Patrzcie... Tomek ma w pokoju internet
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna