The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2009, 23:28
Znaczy ja osobiście zgadzam się z wizją Górnika. Jako prezes Górnika nie zgodziłbym się na rewanż na Śląskim... ja nie wiem może Ślązacy uważają, że Śląski jest wszystkich, ale ten stadion mimo wszystko jest w Chorzowie... i raczej jeżeli z jakąś drużyną jest kojarzony to właśnie z Ruchem. Jak wybudują tą swoją "Alianz Arene" to Derby będą mogły odbyć się normalnie. Powinni Ruchowi dać co prawda wtedy wiecej biletów, ale wyszło jak wyszło.

A teraz ja uważam, że to niemoralne mówić o idei wielkich derbów Śląska, o promocji, a swoim postępowaniem temu przeczyć. To jest segregacja kibiców takie samo miejsce kibic Ruchu - 20zł kibic Górnika - 30zł... A w gestii wszystkich jest, aby tych kibiców po obu stronach było jak najwięcej wtedy dopiero można mówić o rywalizacji na każdym szczeblu i promocji regionu. Górnik zrobił dobrze, nie dał się wydymać... trzeba się szanować. W ogóle zawiedziony jestem że Ruch nie zaoferował Górnikowi 15 tysięcy biletów, przecież tak naprawdę ile jest Ruch sam w stanie zapełnić 20 tysięcy? 25 tysięcy? 30 tysięcy nie zapełni... I ktoś też liczyć nie umię, że czasami bardziej opłaca się sprzedać taniej coś niż drożej, ale może to ich coś nauczy.

A Apropo ogólnej polityki wobec gości. Ceny biletów dla gości powinny być określone z góry wg następujących kryteriów:
-sektor bez krzesełek jak w Zabrzu - 5 zł
-sektor z krzesełkami 10zł
-sektor zadaszony - 15zł

Bo i tak zazwyczaj sektory dla gości są w miejscach o najmniejszej widoczności...

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 24.01.2009, 23:40
Kurt C. napisał(a):Wyświetl post
Znaczy ja osobiście zgadzam się z wizją Górnika. Jako prezes Górnika nie zgodziłbym się na rewanż na Śląskim... ja nie wiem może Ślązacy uważają, że Śląski jest wszystkich, ale ten stadion mimo wszystko jest w Chorzowie...
Ok, ale co jeśli działacze Górnika w rozmowach z działaczami Ruchu obiecali, że zorganizują Derby na Śląskim i pójdą Ruchowi na rękę tak jak Ruch poszedł im?

Tak przynajmniej z tego tekstu wywnioskowałem.
Cytat:
Prezes Górnika zaproponował ,że w zamian za przekazanie większej liczby biletów poważnie pomyśli o zorganizowaniu podobnego meczu na Stadionie Śląskim kiedy to Górnik będzie gospodarzem derbów. Naiwna Pani prezes uwierzyła w dobre intencje włodarzy Górnika i przekazała im pulę 13 tys. biletów. Zapewniła darmowy transport z Załęża na stadion. Klub z Chorzowa zapewnił kibicom Górnika pełne bezpieczeństwo gwarantując to rozmowami z kibicami Ruchu bo nawet dziecko na Śląsku wie ,jak bardzo nie lubią się kibice obu klubów. Każda wizyta przedstawicieli klubu z Zabrza i każdy telefon traktowany był z szacunkiem i zrozumieniem bo przecież Ruchowi zależało i zależy na pomyślnym przeprowadzeniu tego przedsięwzięcia. Mecz zakończył się sukcesem organizacyjnym i sportowym Ruchu Chorzów. I tu zaczyna się inna bajka bo kibice Górnika twierdzą ,że to ich zasługa.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 24.01.2009 o godz. 23:46.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 24.01.2009, 23:54
Shizuke napisał(a):Wyświetl post
(...)
Nie mam zamiaru się kłócić, ja pamiętam relację z portalu gazeta.pl w której historia była zupełnie inna. Stilić był oglądany na DVD, Smuda był przeciwny temu transferowi i decyzję jednoosobowo podjął Rutkowski.

Oczywiście można snuć dywagacje, które źródło pewniejsze - gazeta.pl czy weszło - ale szkoda chyba na to czasu. Fakty są takie, że Stilić jest w Poznaniu i tylko to się na razie liczy.

Co do reszty polemiki z Poznaniakami - napisałem co napisałem i zdania nie zmienię. Kulturalnie tylko odpowiedziałem na posta kolegi z pyrlandii i tyle.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.01.2009, 00:37
flamengista napisał(a):Wyświetl post
...
Wydaje mi się, że nie do końca orientujesz się w sprawach, o których piszesz. Sprawa Stilica, o której wypowiedział się szef scoutingu Lecha jest tego przykładem. Smuda na komisji transferowej był za ściągnięciem Bośniaka, bo przeszedł on głosami 5:0. Widać naczytałeś się domniemywań w prasie i jakoś nie jesteś przyjąć faktu który jest Ci nie pomyśli.
To samo zresztą tyczy się rzekomego 'pompowania kasy przez Rutkowskiego'. Owa kasa była tylko na spłacenie starego Lecha. Od tego momentu nie dostajemy od właściciela żadnych pieniędzy, poza paroma reklamami Amiki na bandach. O tym była mowa już wielokrotnie, też jakoś trudno przyjąć Ci to do wiadomości. A tak jest, czy tego chcesz, czy nie.

Co do licencji etc, było już tutaj wiele pisane. Nie chce mi się przytaczać jeszcze raz argumentów, dlaczego Lech dla mnie to Lech niezależnie od wpisu KRS. Widać dla Ciebie klub to cyferki w papierach, a nie społeczność, która się wokół niego tworzy. Twój wybór, tylko musisz pamiętać, że od strony prawnej Wisłą Cupiała czyli spólka SSA też ma pewnie z 10 lat. Poza tym, nie sądzisz że schizofrenią jest zarzucać nam rok powstania 1992 i MP 1993 kolego? Albo jedno, albo drugie. Poza tym, MP 1993 ma bardzo niski moralny ciężar w zderzeniu z postawą Wisły w tymże roku.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Stary 25.01.2009, 01:29
Cytat:
Poza tym, MP 1993 ma bardzo niski moralny ciężar w zderzeniu z postawą Wisły w tymże roku.
Wiecie, co przez tą Waszą ignorancję ten temat robi się nudny... Wisła po '93 jest jedynym klubem, który zrobił dochodzenie wewnątrz klubu, wy**** na zbity pysk wszystkich zainteresowanych i przekazał śledztwo do PZPNu. Cała sprawa została potępiona przez kibiców już na samym meczu.

Cytat:
Co do licencji etc, było już tutaj wiele pisane. Nie chce mi się przytaczać jeszcze raz argumentów, dlaczego Lech dla mnie to Lech niezależnie od wpisu KRS. Widać dla Ciebie klub to cyferki w papierach, a nie społeczność, która się wokół niego tworzy.
Tak i dla Wisły, Śląska i wielu wielu innych jest niedopuszczalne, aby aprobować to, że w tych UEFA-ch KRS-ach widniało coś innego niż Wisła Kraków czy Śląsk Wrocław. A na wszelkie sukcesy trzeba zasłużyć wynikami. Jeżeli jest inaczej to "kibice klubu z zasadami" zaczynają strajk/protest... a Wy nic... Wy udajecie że wszystko jest tak samo... To jest kwestia Honoru... A jak to się robi pokazał Wam Śląsk, choćby Zawisza Bydgoszcz. Ale trzeba sobie zadać pytanie czy ważniejszy jest sukces, bycie najlepszym w Polsce znowu w pełni zasłużenie po 17 latach (dlaczego 17 napiszę niżej.) czy nie bezczeszczenie "kibicowskiego honoru", tradycji, historii. Bo tak naprawdę fuzja z Amicą... na jakichkolwiek zasadach by nie była nie przystoi klubowi z ponad 85-letnią historią. To wybór pomiędzy odwiecznymi wartościami... Mieć czy Być?
Cytat:
MP 1993
Na mój gust MP 1993... nie powinno zostać przyznane nikomu. ŁKS i Legia kupowały ( I Legionistom dziwie się, że chcą mistrzostwo, które byłoby wygrane "choćby najmniejszą reżyserią". Przyznawanie trzeciej drużynie w tabeli mistrzostwa... toteż nie rozwiązanie... bo mistrz to powienien byc mistrz, czyli najlepsza drużyna, a nie najlepsza drużyna po odjeciu tyluś punktów Legii i tyluś ŁKS-owi. Aczkolwiek jeżeli nie ma dowodów, że Lech w tym sezonie grał także nieuczciwie, to ma moralnie dużo większe prawo do mistrzostwa od Legii.
Cytat:
Ok, ale co jeśli działacze Górnika w rozmowach z działaczami Ruchu obiecali, że zorganizują Derby na Śląskim i pójdą Ruchowi na rękę tak jak Ruch poszedł im?
To świadczy tylko o podejściu do sprawy działaczy, ja bym nie obiecywał organizacji derbów na Śląskim... Być może to były takie słowa nieprzemyślane, rzucone w zachwycie nad WDŚ, byłby to dowód tylko na nieprofesjonalność zarządu Górnika, co po ich ostatnich transferach nawet by mnie nie zdziwiło. Tak czy siak w biznesie nie należy się obrażać, a Duma działaczy Ruchu kosztowała 200 tys zł. Skoro ich na to stać. To tylko przyklasnąć, że są jeszcze działacze, którzy taką sumę są w stanie poświęcić, dla zachowania honoru i tradycji klubu.

Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 25.01.2009, 09:35
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post

Co do licencji etc, było już tutaj wiele pisane. Nie chce mi się przytaczać jeszcze raz argumentów, dlaczego Lech dla mnie to Lech niezależnie od wpisu KRS. Widać dla Ciebie klub to cyferki w papierach, a nie społeczność, która się wokół niego tworzy.
to czemu zrezygnowaliście z WKP Lech Poznań jak jesteście taką wspaniałą społecznością? ta super poznańska społeczność nie potrafiła pozostać przy WKP tylko poszła tam gdzie sprzedano wszystko nowemu biznesmenowi? Jak ci prawa sprzedadzą do Olsztyna i tam zrobią Lecha Poznań to tam będziesz tworzył społecznosc?

Cytat:
Twój wybór, tylko musisz pamiętać, że od strony prawnej Wisłą Cupiała czyli spólka SSA też ma pewnie z 10 lat. Poza tym, nie sądzisz że schizofrenią jest zarzucać nam rok powstania 1992 i MP 1993 kolego? Albo jedno, albo drugie. Poza tym, MP 1993 ma bardzo niski moralny ciężar w zderzeniu z postawą Wisły w tymże roku.
no i co z tego że spółka jest od 10lat tylko jak będziesz się cofał na podstawie dokumentów tejże spółki wstecz to skończysz na 1906 roku i powstaniu takiego klubu jak Wisła znajdziesz tam zapis o wyodrębnieniu SSA(SA) ze struktur TS Wisła Kraków

a jak cofniemy się w historii obecnego Lecha to skończysz na powstaniu Amiki Wronki ot taka różnica,

co do tych cyferek to ciekawym gdzie kibice dziennikarze i historycy sportu szukają danych na temat klubu jak nie w papierach, archiwach itp. za 50 lat jak Zenek będzie chciał się dowiedzieć co to za klub ten Lech Poznań to zapewne jego źródłem informacji będzie spoleczosc poznańskiego Lecha, a nie dokumenty. Zapewne!

różnica między Legią Wisłą a wami jest taka ze Legia i Wisła są kontynuotorami tradycji i tworzą społeczność kibicowską bez jakiechkolwiek sprzedawania praw i kombinowania

tyle ode mnie
Ostatnio edytowane przez PvD : 25.01.2009 o godz. 09:49.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.01.2009, 10:48
Tak delikatnie , bez obrazy , SUBIEKTYWNIE!

Drodzy Wielkopolanie (bo chyba Wołoszański to kiedyś rozszyfruje czy Wy Amica czy Lech) z faktami i prawdą się nie dyskutuje. Zapewne znacie dobrze historię swojego ,czy też swoich dwóch klubów.

Otóż ja Amikę pamiętam dobrze od momentu walki o awans do ekstraklasy. Liczyła się Wisełka , Zawisza , a zwłaszcza Amika i Śląsk. Już wtedy działy się cuda sędziowskie ,. a finał dobrze pamiętmy (mecz zeŚlęzą, sędzia Kasierski "oddaj kuchenkę" itd.) Kraków oburzał się i płakał a reszta się śmiała.

Ojcem duchowym waszego (?) klubu był niejaki Ryszard F.czyli " fryzjer" -tak ,ten sam.
Później był mecz o PP z Aluminium (pamiętacie jako Wielkopolanie?) apogeum tupetu, korupcji i oszustwa.

Oczywiście nikt nikogo nie ukarał, nikt nic nie udowodnił , dawno , nie prawda , brak dowodów itp.

Dla mnie klub założony przez skorumpowanych cwaniaczków , oszustów i złodzieji przeniósł swoją siedzibę do Poznania , bogaty wieśniak zajął miejsce biednego z miasta , przejmując jego nazwę. Amen.

Wy w Lechu z tego co pamiętam też lubieliście "ponmieszać" w nazwach i skrótach byle tylko za siebie nie płacić. KKS,PKP,WKP.. też pewnie chodziło o czusty sport, sukces , uczciwośc i poznański porządek.

Reasumując pytam: bardziej byliście mistrzem w 1993 czy bardziej dzisiaj jesteście Amiką.(Lechem)?
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.01.2009, 10:49
Kurt C. napisał(a):Wyświetl post
To świadczy tylko o podejściu do sprawy działaczy, ja bym nie obiecywał organizacji derbów na Śląskim... Być może to były takie słowa nieprzemyślane, rzucone w zachwycie nad WDŚ, byłby to dowód tylko na nieprofesjonalność zarządu Górnika, co po ich ostatnich transferach nawet by mnie nie zdziwiło. Tak czy siak w biznesie nie należy się obrażać, a Duma działaczy Ruchu kosztowała 200 tys zł. Skoro ich na to stać. To tylko przyklasnąć, że są jeszcze działacze, którzy taką sumę są w stanie poświęcić, dla zachowania honoru i tradycji klubu.
No właśnie nie za bardzo ich stać, po drugie gdzie tam honor i tradycja? Tradycja to się odradzała - były Wielkie Derby Śląska, pamiętam jak w poprzednim roku rozreklamowywane gdzie się da, przyszło na nie 40 tys. ludzi i można było powiedzieć, że było wielkie piłkarskie show, bo gdzie jeszcze w ostatnim czasie piłka klubowa zgromadziła na stadionie tylu widzów oprócz reprezentacji? Nie wierzę, że nagle znalazło się również 37 tys. fanatyków Ruchu, którzy teraz wypełnią stadion, ale wierzę, że w poprzednim roku - z obu drużyn nie było nawet ekip po 10 tys. - w związku z czym, 20 tys. pikników, rodzin z dziećmi, dla których taki mecz to było coś - no i ogromna szansa na to, żeby przywiązywali się do klubu, bo gdzie nie lepiej, jeśli nie na spotkaniu z odwiecznym rywalem.
No i sprawa najważniejsza, to chyba w Chorzowie powinno zależeć, żeby takie mecze były jak najczęściej, bo sprawdzasz jak wszystko działa przy takim natłoku ludzi, oprócz Poznania, podejrzewam, że żadne miasto nie miałoby tylu szans na udoskonalenie i sprawdzenie obiektu, jak Chorzów. A to mogło im parę punktów do organizacji Euro podnieść, jeśli wszystko byłoby solidnie przygotowane. A tak, niedługo remoncik, nowy dach i klapa.
A honor to też chyba w jakiejś śląskiej wersji. Bo jeśli za honor uważasz, ograniczenie liczby biletów z 13 do 7,5 tys. (do przełknięcia przez Zabrze, bo niby Ruch potrzebował więcej - zobaczymy w ilu się pojawią) i podniesienie cen z oferowanych 20 (bo nominalnie 15) na 30 - i jak widać, tylko z tego powodu, bo się dali wydymać - to dla mnie to jest zwykła zawiść i chęć idiotycznej zemsty, a nie honor. Honorowo, to by zrobili tak samo jak w roku poprzednim i by zmiażdżyli Górnika dopingiem na stadionie, a tak zachowują się w dokładnie ten sam świński sposób. Jedni warci drugich.
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Od: 08.2008

Stary 25.01.2009, 10:51
tomaszek67 napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie 1993 - spójrz prędzej na Legię - to ich bardziej boli odebranie mistrza w 1993,
niż nas cieszy jego przyznanie. Jakoś nie widzę, żeby ktokolwiek z kibiców Lecha jakoś szczególnie się napinał i tym żył. Natomiast każdy zna hasło Legii " MISTRZA PRZY STOLE JA LECHA W DUPE PIER...". A przecież tak samo niemoralne byłoby wtedy zostawienie mistrza Legii. Pewnie Legii też byś mistrzostwo z 1993 roku wytykał, gdyby je zatrzymali.

Ok, z tym, że najpierw podajesz jako przykład regionów, które mają "ciężej" niż my.

Sprawdziłem frekwencje i mamy tu:
Warta Poznań - 690 osób na mecz. http://ligoblog.blox.pl/2009/01/Hani...zej-lidze.html

Zapomniałeś o Turze Turek - kolejnym wielkopolskim klubie grającym w 2 lidze
2000 osób na mecz.Źródło to samo.

Z Małopolski:
Kmita - http://www.90minut.pl/news.php?id=791132

Hutnika frekwencji znaleźć nie mogę.

Poza tym porównując regiony i znaczące kluby na ich mapie zapomniałeś o żużlu.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sport_żużlowy

W Wielkopolsce masz 6 drużyn żużlowych, w Małopolsce 1, na Mazowszu żadnego.
Tak więc z tylko Lecha zrobiło się nam 9 drużyn na mapie Wielkopolski.

Naprawdę uważasz, że Lech został założony w 1992 roku? Naprawdę zbiór durnych, licencyjnych dokumentów pozwala ci zapomnieć o tradycji Lecha sięgającej 1922 roku? Jeśli tak, to nie czytaj gazet, ani propagandowych publikacji rządowych, bo one kłamią, a ty na oficjalne publikacje jesteś bardzo ufny i zapominasz o prawdziwej rzeczywistości. Jak ty w ogóle śmiałeś wcześniej w swoim poście wytykać nam przyznanie mistrza w 1993 roku? Przecież wtedy Amica nawet nie grała w ekstraklasie. Tak więc kolego, albo cierpisz na schizofrenię, albo tylko udajesz. Najwyższa pora się określić, bo na dzień dzisiejszy ciężko polemizować z twoimi 2 osobowościowymi wątkami.

A właśnie że wątek licencyjno-fuzyjny powinno się jak najszybciej zostawić na boku. Jeśli chcesz żyć tym wątkiem, to rób to. Ja natomiast chcę oglądać rywalizację - piłkarską, frekwencyjną, wyjazdową - Lecha z Wisłą, Legią i innymi klubami, a wątek licencyjno-fuzyjny nie ma z tym nic wspólnego. Nazywanie Lecha Amicą zakrawa wyłącznie na ironię, za którą chowa sie zazdrość i złośliwość.Autora każdego postu, gdzie zamiast Lech pisze Amica, odbieram jako osobę zazdrosną i złośliwą, a nie prawdziwego kibica.

Przynajmniej jest ci przykro, to i tak lepiej niż ze złośliwością pisać Amica zamiast Lech, a tak wielu - przypuszczam, że mimo wszystko małolatów - robi.

...gramy dalej. Psy szczekają, Kolejorz jedzie dalej!
Koleżko weź wsiądź w pociąg i jedź do Poznania...
Po pierwsze - niby macie tradycje sięgające 1922 ... a raczej takie "tradycje" mieliście do momentu fuzji. Teraz w lidze nie ma Lecha - jest Amica ze zmienioną nazwą i siedzibą ,tak samo jak w Warszawie nie ma Polonii tylko Groclin ze zmienioną nazwą i siedzibą . To są ciągle te same kluby. Teraz jedyne czym się szczycić możecie to Fryzjer i ukradzione Puchary Polski. A co do tego że jestem złośliwy i zazdrosny - czego my niby mamy wam zazdrościć ? Chyba jedynie waszego szczęścia , lecz pamiętamy o jednym "Kiedy Cygan raz wygrał to płakał bo wiedział że potem musi przegrać " ergo wasze szczęście kiedyś się wyczerpie. A wtedy wasz balonik pęknie z głośnym hukiem i dłuuugi czas minie zanim znowu się zaczniecie pompować. Dla mnie Amica to taki sam klubik jak Zagłębie Lubin - jedni złodzieje bez tradycji i drudzy...Jako ciekawostkę podam Ci fakt że kiedy prezes obecnego Amicolecha usłyszał o podejrzeniach w sprawie korupcji wobec Lecha (dawnego) od razu stwierdził "My nie jesteśmy Lech , my jesteśmy Amica , my nie mamy nic z Lechem wspólnego. " To jest trochę takie branie przywilejów , bez brania obowiązków. Skoro kradliście to teraz odpowiedzcie. Ale nie bójcie się za Amicowe przekręty i tak was spuszczą do 1 ligi Tak więc Amicowcu odejdź , i niech Kuchenkorz jedzie dalej... do 1 ligi !
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 25.01.2009, 11:23
Eno ja bym bym Wielkopolan nie wyganiał.Jak chcą się tu udzielać,to niech się udzielają, napinają itp - jest przynajmniej ciekawie, a czasami śmieszno.
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Stary 25.01.2009, 11:37
Rozmowa z wami rozjaśniła mój punkt widzenia na pewne sprawy związane z fuzją i to, dlaczego wy tak zaparcie twierdzicie, że to nadal jest Amika.
Z mojej strony nie będę już kontynuować tego wątku w tym temacie.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.01.2009, 12:06
Ja mam pytanie do poznaniaków, tylko bez napinki. Jak można kupić czyjąś historie, tradycje i sukcesy? Nie rozumiem tego, dla mnie to się nadaje do Monty Paytona..

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.01.2009, 12:14
To samo zresztą tyczy się rzekomego 'pompowania kasy przez Rutkowskiego'. Owa kasa była tylko na spłacenie starego Lecha. Od tego momentu nie dostajemy od właściciela żadnych pieniędzy, poza paroma reklamami Amiki na bandach. O tym była mowa już wielokrotnie, też jakoś trudno przyjąć Ci to do wiadomości. A tak jest, czy tego chcesz, czy nie.
co masz na myśli pisząc, że owa kasa była na spłacenie starego Lecha? Chodzi Ci o to, że Rutkowski spłacił długi?
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Stary 25.01.2009, 12:20
Ja bym się nie czepiał Lecha gdyby grali na swojej licencji, ale nie wiem jak kibice mogli pozwolić żeby Lech grał na licencji Amici. Taka sama sytuacja była we Wrocławiu i wszyscy wiemy jak kibice bronili aby grać na licencji Śląska, była to dla nich sprawa honorowa, nie wyobrażali sobie aby grać w pucharach jeśli ich nie wywalczyli.

Ciekawy tekst http://www.weszlo.com/news/1854
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 25.01.2009, 12:33
Bardzo ciekawy tekst,:

pytanko do Wielkopolanina , półżartem oczywiście .
Macie jakiś FC we Wróblewie ? , bo przeczytałem że Czarni Wróblewo (sorry, ale dowcip dnia) to wasz protoplasta, klub-matka , przyznam brzmi dumnie.

Macie jakieś fany albo muze dt.Wróblewa?
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 25.01.2009, 13:26
"psy szczekaja a karawana jedzie dalej"

Tyle w temacie głupich napinek na temat licencji. Tak tylko dodam, że nie wszystkim jest na rękę granie na licencji Amiki (tak, Amika, nie Amica, Amica to firma). Aż dziwne, że moderator nie daje banów za napinkę, ale widocznie taki poziom chcecie miećna forum.

Do osób z Poznania: zamknijcie się wkońcu też z tymi napinkami.
-----------------
Odnośnie derbów, szczerze nigdzie nie widziałem 100% gwarancji ze strony prezesów Górnika, że rewanż będzie na Śląskim, szczyt chamstwa tutaj jest w tym, że kibice Górnika mieli płacić więcej za bilety, co do liczby nie mogą mieć żalu, dlatego wzieli tylko te 5%.

Cytat:
To czy Niebiescy zapelnią caly stadion czy tez przyjdzie ich "tylko" 25 tysiecy to w tym sporze jest najmniej wazne.
Głupota. Mecze z Widzewem czy z nami pokazały jaką klapą może być mecz na Śląskim, derby wtedy będą wydarzeniem kiedy ten ochydny beznadziejny stadion zapełni się w całości. Chorzowscy nie zgodzili się na większą liczbę Górnika, to niech teraz się martwią skąd znależć tylu chętnych z Chorzowa.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 25.01.2009, 13:45
Macie rację , trochę za dużo szydery w moim poście. SORY.
My Polacy za bardzo żyjemy historią , tym co było. Każda strona i tak zostanie przy swoim.
Napinki i wzajemne dojeżdżanie rzeczywiście nie maja sensu i nic nie wnoszą.
Animozje pozostaną i poglądy również. Dyskutujmy o konkretach.

A Ślązakom życzę kompromisowego porozumienia (powiedzieć łatwo) , tak żeby normalni kibice na tym nie tracili , bo przecież o nich tu chodzi.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 25.01.2009, 14:01
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
co masz na myśli pisząc, że owa kasa była na spłacenie starego Lecha? Chodzi Ci o to, że Rutkowski spłacił długi?
Tak, to mam na myśli. Osobną kwestią jest, co zarząd WKP zrobił z tymi pieniędzmi, bo ZUSu czy skarbówki bodajże nie spłacił ukrywając przed nimi konta.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 25.01.2009, 14:44
Tak, to mam na myśli. Osobną kwestią jest, co zarząd WKP zrobił z tymi pieniędzmi, bo ZUSu czy skarbówki bodajże nie spłacił ukrywając przed nimi konta.
a ja pamiętam wypowiedz Rutkowskiego, gdzie mówił, iż jego długi starego Lecha nie obchodzą., że jest to teraz sprawa WKP.

Cytat:
W poniedziałek podpisano umowę przedwstępną. Amica będzie miała prawo korzystać z nazwy, barw, herbu i tradycji Lecha Poznań. - Za to wszystko musieliśmy sporo zapłacić. Sumy nie mogę podać, ale wystarczy to na spłatę bardzo dużej części zadłużenia - przyznał prezes Amiki Wronki SA Jacek Rutkowski. Czy to znaczy, że Amica przejmuje gigantyczny 20-milionowy dług Lecha? Nie, bo nowa spółka to KKS Lech, a długi należą do WKP Lech. - Dług będziemy spłacać. Nie uciekamy od tego - zapewnił szef WKP Radosław Majchrzak.
więc jak to w końcu jest? Kolejny mit o tym, że Rutkowski jednak spłacił dług?
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 25.01.2009, 14:56
WKP miało dogadać się z wierzycielami, w końcu dostało dużą kasę. Z tego co wiem, prywatnych ludzi spłacono, pozostała skarbówka, przed którą zatajono konta, o co teraz zresztą Majchrzak ma proces.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 25.01.2009, 14:58
skttrbrain przestań gadać głupoty, właśnie dlatego gramy na licencji Amiki ponieważ Rutkowski nie chciał spłacać długu, w każdym innym przypadku bysmy grali na licencji Lecha.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 25.01.2009, 17:44
tak trochę na śmiesznie.
Właśnie się dowiedziałem, że mecz w 2000 roku między Polonią a Wisła (2-1) był ustawiony przez...Wisłę

Cytat:
8 minut było doliczone, bo Wisła musiała ten mecz wygrać.
Polonii spokojnie wystarczał remis.
Wisła przegrała mecz na własne życzenie, bo w 97 minucie i 25 sekundzie Kałużny minimalnie spudłował, przy stanie 1-1.
post z naszego forum, napisany przez Polonistę
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 25.01.2009, 18:11
studio napisał(a):Wyświetl post
skttrbrain przestań gadać głupoty, właśnie dlatego gramy na licencji Amiki ponieważ Rutkowski nie chciał spłacać długu, w każdym innym przypadku bysmy grali na licencji Lecha.
Widzisz studio, rzucasz się, a tak naprawdę nie masz za wiele do powiedzenia, o czym świadczą Twoje wcześniejsze posty. Nie gramy na licencji Amiki, graliśmy. Rok. Jeden. A graliśmy dlatego, że WKP był stowarzyszeniem, a żeby mógł stać się SSA, czego wymagał od nas PZPN i inwestor, musiałby przejść czasochłonną restrukturyzację, procesi rokowań z wierzycielami etc. A na to nie było czasu, bo sezon się kończył. I wymyślono wersję na skróty, czyli odkupienie 'praw niematerialnych' od WKP, który mając w ręku olbrzymią sumę pieniędzy, miał z założenia sam spłacać swoje długi.
Ciekawe, że sam nie stosujesz się do swoich populistycznych apelów o 'nie napinanie się kolegów z Poznania' (co jest ciekawe, bo i ja, i bbnba, tego nie robimy tylko rozmawiamy, do tego służy forum), a spinasz się w co drugim poscie.

sorka za rozmywanie
eot
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 25.01.2009, 20:39
http://pl.youtube.com/watch?v=0hGWhdhwQ-M

może i kiedyś było. Klimaty Cracovskie

swoją drogą- debil
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 25.01.2009 o godz. 20:41.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 25.01.2009, 20:50
Widzisz studio, rzucasz się, a tak naprawdę nie masz za wiele do powiedzenia, o czym świadczą Twoje wcześniejsze posty. Nie gramy na licencji Amiki, graliśmy. Rok. Jeden. A graliśmy dlatego, że WKP był stowarzyszeniem, a żeby mógł stać się SSA, czego wymagał od nas PZPN i inwestor, musiałby przejść czasochłonną restrukturyzację, procesi rokowań z wierzycielami etc. A na to nie było czasu, bo sezon się kończył. I wymyślono wersję na skróty, czyli odkupienie 'praw niematerialnych' od WKP, który mając w ręku olbrzymią sumę pieniędzy, miał z założenia sam spłacać swoje długi.
Ciekawe, że sam nie stosujesz się do swoich populistycznych apelów o 'nie napinanie się kolegów z Poznania' (co jest ciekawe, bo i ja, i bbnba, tego nie robimy tylko rozmawiamy, do tego służy forum), a spinasz się w co drugim poscie.

sorka za rozmywanie
eot
Tylko dlatego? Prowokujesz, czy to ma być sarkazm?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 25.01.2009 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Stary 25.01.2009, 21:03
Cytat:
eye63

do tego co odpisałeś na mój post o WDŚ. Podzielam Twoje zdanie, jeżeli moja ironia nie była wystarczająco wyraźnie zaznaczona to przepraszam. Jak napisałem: w biznesie nie należy się obrażać i dla mnie Ruch wykazał się zawiścią..., która okazała się kompletnym frajerstwem. A to że ich stać, to bardziej przytyk, że stać ich na to, aby utrzymywać zarząd, który potrafi spieprzyć zysk, którego wydawałoby się ciężko jest spieprzyć.

Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 25.01.2009, 21:09
Buahaha

To teraz powiedz mi na jakiej licencji gramy i w jaki sposob "nagle" się w ekstraklasie znaleźliśmy? Czas był, nie było pieniędzy.

Jeśli Ty jesteś z tego dumny i nie widzisz nic złego to ok, Twoja sprawa. Ale dla mnie to był i jest zwykły wałek. Nie ma czegoś takiego jak "odkupienie praw nie materialnych" a potem pisanie sloganu "Duma i Tradycja"
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 25.01.2009, 21:18
Studio, nie pisz takich rzeczy, bo zaraz Cie Litar namierzy i będzie ban
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 25.01.2009, 21:30
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Studio, nie pisz takich rzeczy, bo zaraz Cie Litar namierzy i będzie ban
A Markowicz jest groźny, bo wypierdala ludzi na Małysza.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 25.01.2009, 21:32
Kurvva cały laptop w herbacie :/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów