|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Znaczy ja osobiście zgadzam się z wizją Górnika. Jako prezes Górnika nie zgodziłbym się na rewanż na Śląskim... ja nie wiem może Ślązacy uważają, że Śląski jest wszystkich, ale ten stadion mimo wszystko jest w Chorzowie... i raczej jeżeli z jakąś drużyną jest kojarzony to właśnie z Ruchem. Jak wybudują tą swoją "Alianz Arene" to Derby będą mogły odbyć się normalnie. Powinni Ruchowi dać co prawda wtedy wiecej biletów, ale wyszło jak wyszło.
A teraz ja uważam, że to niemoralne mówić o idei wielkich derbów Śląska, o promocji, a swoim postępowaniem temu przeczyć. To jest segregacja kibiców takie samo miejsce kibic Ruchu - 20zł kibic Górnika - 30zł... A w gestii wszystkich jest, aby tych kibiców po obu stronach było jak najwięcej wtedy dopiero można mówić o rywalizacji na każdym szczeblu i promocji regionu. Górnik zrobił dobrze, nie dał się wydymać... trzeba się szanować. W ogóle zawiedziony jestem że Ruch nie zaoferował Górnikowi 15 tysięcy biletów, przecież tak naprawdę ile jest Ruch sam w stanie zapełnić 20 tysięcy? 25 tysięcy? 30 tysięcy nie zapełni... I ktoś też liczyć nie umię, że czasami bardziej opłaca się sprzedać taniej coś niż drożej, ale może to ich coś nauczy. A Apropo ogólnej polityki wobec gości. Ceny biletów dla gości powinny być określone z góry wg następujących kryteriów: -sektor bez krzesełek jak w Zabrzu - 5 zł -sektor z krzesełkami 10zł -sektor zadaszony - 15zł Bo i tak zazwyczaj sektory dla gości są w miejscach o najmniejszej widoczności... ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Tak przynajmniej z tego tekstu wywnioskowałem. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Krissu : 24.01.2009 o godz. 23:46.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
||
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie mam zamiaru się kłócić, ja pamiętam relację z portalu gazeta.pl w której historia była zupełnie inna. Stilić był oglądany na DVD, Smuda był przeciwny temu transferowi i decyzję jednoosobowo podjął Rutkowski.
Oczywiście można snuć dywagacje, które źródło pewniejsze - gazeta.pl czy weszło - ale szkoda chyba na to czasu. Fakty są takie, że Stilić jest w Poznaniu i tylko to się na razie liczy. Co do reszty polemiki z Poznaniakami - napisałem co napisałem i zdania nie zmienię. Kulturalnie tylko odpowiedziałem na posta kolegi z pyrlandii i tyle. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że nie do końca orientujesz się w sprawach, o których piszesz. Sprawa Stilica, o której wypowiedział się szef scoutingu Lecha jest tego przykładem. Smuda na komisji transferowej był za ściągnięciem Bośniaka, bo przeszedł on głosami 5:0. Widać naczytałeś się domniemywań w prasie i jakoś nie jesteś przyjąć faktu który jest Ci nie pomyśli.
To samo zresztą tyczy się rzekomego 'pompowania kasy przez Rutkowskiego'. Owa kasa była tylko na spłacenie starego Lecha. Od tego momentu nie dostajemy od właściciela żadnych pieniędzy, poza paroma reklamami Amiki na bandach. O tym była mowa już wielokrotnie, też jakoś trudno przyjąć Ci to do wiadomości. A tak jest, czy tego chcesz, czy nie. Co do licencji etc, było już tutaj wiele pisane. Nie chce mi się przytaczać jeszcze raz argumentów, dlaczego Lech dla mnie to Lech niezależnie od wpisu KRS. Widać dla Ciebie klub to cyferki w papierach, a nie społeczność, która się wokół niego tworzy. Twój wybór, tylko musisz pamiętać, że od strony prawnej Wisłą Cupiała czyli spólka SSA też ma pewnie z 10 lat. Poza tym, nie sądzisz że schizofrenią jest zarzucać nam rok powstania 1992 i MP 1993 kolego? Albo jedno, albo drugie. Poza tym, MP 1993 ma bardzo niski moralny ciężar w zderzeniu z postawą Wisły w tymże roku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
||||
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
||
![]() Cytat:
znajdziesz tam zapis o wyodrębnieniu SSA(SA) ze struktur TS Wisła Krakówa jak cofniemy się w historii obecnego Lecha to skończysz na powstaniu Amiki Wronki ot taka różnica, co do tych cyferek to ciekawym gdzie kibice dziennikarze i historycy sportu szukają danych na temat klubu jak nie w papierach, archiwach itp. za 50 lat jak Zenek będzie chciał się dowiedzieć co to za klub ten Lech Poznań to zapewne jego źródłem informacji będzie spoleczosc poznańskiego Lecha, a nie dokumenty. Zapewne! ![]() różnica między Legią Wisłą a wami jest taka ze Legia i Wisła są kontynuotorami tradycji i tworzą społeczność kibicowską bez jakiechkolwiek sprzedawania praw i kombinowania tyle ode mnie
Ostatnio edytowane przez PvD : 25.01.2009 o godz. 09:49.
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Tak delikatnie , bez obrazy , SUBIEKTYWNIE!
Drodzy Wielkopolanie (bo chyba Wołoszański to kiedyś rozszyfruje czy Wy Amica czy Lech) z faktami i prawdą się nie dyskutuje. Zapewne znacie dobrze historię swojego ,czy też swoich dwóch klubów. Otóż ja Amikę pamiętam dobrze od momentu walki o awans do ekstraklasy. Liczyła się Wisełka , Zawisza , a zwłaszcza Amika i Śląsk. Już wtedy działy się cuda sędziowskie ,. a finał dobrze pamiętmy (mecz zeŚlęzą, sędzia Kasierski "oddaj kuchenkę" itd.) Kraków oburzał się i płakał a reszta się śmiała. Ojcem duchowym waszego (?) klubu był niejaki Ryszard F.czyli " fryzjer" -tak ,ten sam. Później był mecz o PP z Aluminium (pamiętacie jako Wielkopolanie?) apogeum tupetu, korupcji i oszustwa. Oczywiście nikt nikogo nie ukarał, nikt nic nie udowodnił , dawno , nie prawda , brak dowodów itp. Dla mnie klub założony przez skorumpowanych cwaniaczków , oszustów i złodzieji przeniósł swoją siedzibę do Poznania , bogaty wieśniak zajął miejsce biednego z miasta , przejmując jego nazwę. Amen. Wy w Lechu z tego co pamiętam też lubieliście "ponmieszać" w nazwach i skrótach byle tylko za siebie nie płacić. KKS,PKP,WKP.. też pewnie chodziło o czusty sport, sukces , uczciwośc i poznański porządek. Reasumując pytam: bardziej byliście mistrzem w 1993 czy bardziej dzisiaj jesteście Amiką.(Lechem)? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
No i sprawa najważniejsza, to chyba w Chorzowie powinno zależeć, żeby takie mecze były jak najczęściej, bo sprawdzasz jak wszystko działa przy takim natłoku ludzi, oprócz Poznania, podejrzewam, że żadne miasto nie miałoby tylu szans na udoskonalenie i sprawdzenie obiektu, jak Chorzów. A to mogło im parę punktów do organizacji Euro podnieść, jeśli wszystko byłoby solidnie przygotowane. A tak, niedługo remoncik, nowy dach i klapa. A honor to też chyba w jakiejś śląskiej wersji. Bo jeśli za honor uważasz, ograniczenie liczby biletów z 13 do 7,5 tys. (do przełknięcia przez Zabrze, bo niby Ruch potrzebował więcej - zobaczymy w ilu się pojawią) i podniesienie cen z oferowanych 20 (bo nominalnie 15) na 30 - i jak widać, tylko z tego powodu, bo się dali wydymać - to dla mnie to jest zwykła zawiść i chęć idiotycznej zemsty, a nie honor. Honorowo, to by zrobili tak samo jak w roku poprzednim i by zmiażdżyli Górnika dopingiem na stadionie, a tak zachowują się w dokładnie ten sam świński sposób. Jedni warci drugich. |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Po pierwsze - niby macie tradycje sięgające 1922 ... a raczej takie "tradycje" mieliście do momentu fuzji. Teraz w lidze nie ma Lecha - jest Amica ze zmienioną nazwą i siedzibą ,tak samo jak w Warszawie nie ma Polonii tylko Groclin ze zmienioną nazwą i siedzibą . To są ciągle te same kluby. Teraz jedyne czym się szczycić możecie to Fryzjer i ukradzione Puchary Polski. A co do tego że jestem złośliwy i zazdrosny - czego my niby mamy wam zazdrościć ? Chyba jedynie waszego szczęścia , lecz pamiętamy o jednym "Kiedy Cygan raz wygrał to płakał bo wiedział że potem musi przegrać " ergo wasze szczęście kiedyś się wyczerpie. A wtedy wasz balonik pęknie z głośnym hukiem i dłuuugi czas minie zanim znowu się zaczniecie pompować. Dla mnie Amica to taki sam klubik jak Zagłębie Lubin - jedni złodzieje bez tradycji i drudzy...Jako ciekawostkę podam Ci fakt że kiedy prezes obecnego Amicolecha usłyszał o podejrzeniach w sprawie korupcji wobec Lecha (dawnego) od razu stwierdził "My nie jesteśmy Lech , my jesteśmy Amica , my nie mamy nic z Lechem wspólnego. " To jest trochę takie branie przywilejów , bez brania obowiązków. Skoro kradliście to teraz odpowiedzcie. Ale nie bójcie się za Amicowe przekręty i tak was spuszczą do 1 ligi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Eno ja bym bym Wielkopolan nie wyganiał.Jak chcą się tu udzielać,to niech się udzielają, napinają itp - jest przynajmniej ciekawie, a czasami śmieszno.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Rozmowa z wami rozjaśniła mój punkt widzenia na pewne sprawy związane z fuzją i to, dlaczego wy tak zaparcie twierdzicie, że to nadal jest Amika.
Z mojej strony nie będę już kontynuować tego wątku w tym temacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja mam pytanie do poznaniaków, tylko bez napinki. Jak można kupić czyjąś historie, tradycje i sukcesy? Nie rozumiem tego, dla mnie to się nadaje do Monty Paytona..
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym się nie czepiał Lecha gdyby grali na swojej licencji, ale nie wiem jak kibice mogli pozwolić żeby Lech grał na licencji Amici. Taka sama sytuacja była we Wrocławiu i wszyscy wiemy jak kibice bronili aby grać na licencji Śląska, była to dla nich sprawa honorowa, nie wyobrażali sobie aby grać w pucharach jeśli ich nie wywalczyli.
Ciekawy tekst http://www.weszlo.com/news/1854 ![]()
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto
![]() ...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę... W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund
Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo ciekawy tekst,:
pytanko do Wielkopolanina , półżartem oczywiście . Macie jakiś FC we Wróblewie ? , bo przeczytałem że Czarni Wróblewo (sorry, ale dowcip dnia) to wasz protoplasta, klub-matka , przyznam brzmi dumnie. Macie jakieś fany albo muze dt.Wróblewa? |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
"psy szczekaja a karawana jedzie dalej"
Tyle w temacie głupich napinek na temat licencji. Tak tylko dodam, że nie wszystkim jest na rękę granie na licencji Amiki (tak, Amika, nie Amica, Amica to firma). Aż dziwne, że moderator nie daje banów za napinkę, ale widocznie taki poziom chcecie miećna forum. Do osób z Poznania: zamknijcie się wkońcu też z tymi napinkami. ----------------- Odnośnie derbów, szczerze nigdzie nie widziałem 100% gwarancji ze strony prezesów Górnika, że rewanż będzie na Śląskim, szczyt chamstwa tutaj jest w tym, że kibice Górnika mieli płacić więcej za bilety, co do liczby nie mogą mieć żalu, dlatego wzieli tylko te 5%. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Macie rację , trochę za dużo szydery w moim poście. SORY.
My Polacy za bardzo żyjemy historią , tym co było. Każda strona i tak zostanie przy swoim. Napinki i wzajemne dojeżdżanie rzeczywiście nie maja sensu i nic nie wnoszą. Animozje pozostaną i poglądy również. Dyskutujmy o konkretach. A Ślązakom życzę kompromisowego porozumienia (powiedzieć łatwo) , tak żeby normalni kibice na tym nie tracili , bo przecież o nich tu chodzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
WKP miało dogadać się z wierzycielami, w końcu dostało dużą kasę. Z tego co wiem, prywatnych ludzi spłacono, pozostała skarbówka, przed którą zatajono konta, o co teraz zresztą Majchrzak ma proces.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
skttrbrain przestań gadać głupoty, właśnie dlatego gramy na licencji Amiki ponieważ Rutkowski nie chciał spłacać długu, w każdym innym przypadku bysmy grali na licencji Lecha.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak trochę na śmiesznie.
Właśnie się dowiedziałem, że mecz w 2000 roku między Polonią a Wisła (2-1) był ustawiony przez...Wisłę Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ciekawe, że sam nie stosujesz się do swoich populistycznych apelów o 'nie napinanie się kolegów z Poznania' (co jest ciekawe, bo i ja, i bbnba, tego nie robimy tylko rozmawiamy, do tego służy forum), a spinasz się w co drugim poscie. sorka za rozmywanie eot |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 25.01.2009 o godz. 20:41.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Prowokujesz, czy to ma być sarkazm?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 25.01.2009 o godz. 20:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
do tego co odpisałeś na mój post o WDŚ. Podzielam Twoje zdanie, jeżeli moja ironia nie była wystarczająco wyraźnie zaznaczona to przepraszam. Jak napisałem: w biznesie nie należy się obrażać i dla mnie Ruch wykazał się zawiścią..., która okazała się kompletnym frajerstwem. A to że ich stać, to bardziej przytyk, że stać ich na to, aby utrzymywać zarząd, który potrafi spieprzyć zysk, którego wydawałoby się ciężko jest spieprzyć. ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Buahaha
To teraz powiedz mi na jakiej licencji gramy i w jaki sposob "nagle" się w ekstraklasie znaleźliśmy? Czas był, nie było pieniędzy. Jeśli Ty jesteś z tego dumny i nie widzisz nic złego to ok, Twoja sprawa. Ale dla mnie to był i jest zwykły wałek. Nie ma czegoś takiego jak "odkupienie praw nie materialnych" a potem pisanie sloganu "Duma i Tradycja" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Studio, nie pisz takich rzeczy, bo zaraz Cie Litar namierzy i będzie ban
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A Markowicz jest groźny, bo wypierdala ludzi na Małysza.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kurvva cały laptop w herbacie :/
|