The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2009, 22:18
Ja się od jakiegoś czasu zabieram do zaczęcia przygody Sląskiem,ale póki co codziennie odwiedzam te forum bo sympatycznie się czyta o Waszych osiągnieciach w dodatku okraszonych zrzutami ekranu.Sukcesów życze,mój największy (FM08) to Finał Ligi Mistrzów grając Schalke 04 ,propozycja pracy w reprezentacji Polski i 3 miejsce na świecie Nią , rok 2018
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.01.2009, 00:30
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Ja po pierwszym sezonie awansowałem do LM grając od I(sic!) rundy eliminacyjnej. Wreszcie miałem szczęście w losowaniu i w III rundzie trafiłem na Panathinaikos.
To nie szczęście, a zmienione zasady eliminacji do Ligi Mistrzów od sezonu 2009/2010. A Panathinaikos to raczej najtrudniejszy przeciwnik na jakiego mogłeś trafić w trzeciej rundzie. To jest szczęścliwe losowanie:

kamilll1906 napisał(a):
Pelister, Modricza Maxima(...), oraz BATE Borisow
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.01.2009, 04:42
w końcu wyszedłem z grupy cluj, sevilla, parma mamy rok 2011 ps, gdzie jes opcja "zaplanuj sparing" mecz towarzyski ?
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.01.2009, 09:04
marian3a napisał(a):Wyświetl post
w końcu wyszedłem z grupy cluj, sevilla, parma mamy rok 2011 ps, gdzie jes opcja "zaplanuj sparing" mecz towarzyski ?
Wisła-> vTerminarz-> zaplanuj sparing
Odpowiedz cytując
Verinho
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.01.2009, 13:09
Interesują mnie dobre, polecenia dla drużyny i indywidualne dla piłkarzy dla taktyki 442 z ofesywnym pomocnikiem i wysokim odgrywającym napastnikiem...jak ktoś ma sprawdzone to prosiłbym o takie
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.01.2009, 17:55
Ma ktoś może jakieś dobre metody treningowe, zwłaszcza dla napastników i zwłaszcza jeśli chodzi o szybkość i o skuteczność, bo to co wyprawają czasem to woła o pomstę do nieba. Jakby ktoś miał to prosiłbym na priva.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.01.2009, 17:57
polecam trening Tuga.
na forumcm są napewno
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.01.2009, 18:26
Najpierw czytam wasze " osiągnięcia " i się zachwycam, zaraz potem patrzę niżej...

No tak ten gra na S & L tamten na czyimś treningu a ten trzeci to już zamieszcza całą listę talentów które ściągnął z jakiejś polecanej przez czwartego strony a piąty jest Mario i mówi:

tuż to zero satysfakcji z takiej gry, głupota i strata czasu
Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Od: 04.2008

Stary 20.01.2009, 18:38
No przepraszam bardzo ale ja na S&L nie gram bo inaczej nie byłbym 2 razy poza podium baa na 8 miejscu ;/
Co do treningu to nie sciagałem zadnego tylko szukałem po forach i te co były nawet nawet wdrazałem do siebie z lekkimi modyfikacjami A odnośnie taktyki to jest ona tylko moją inwencja tworczą.. Na obecnej taksie gram od 2 sezonów. W tamtym mialem 2 miejsce a teraz po 21 kolejkach 54 pkt 12 pkt przewagi nad 2 zespołem
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.01.2009, 19:16
A co się tak Mario dziwisz? Cudze sprawdzone taktyki, plany treningowe, wyszperane talenty, nawet save'y są w necie i nie potępiam nikogo kto to ściąga po to aby uprzyjemnić sobie rozgrywkę. Kazdy ma swoje mniej lub bardziej lubiane aspekty gry, osobiście nie cierpię tworzyć programów treningowych, ba nawet przydzielanie piłkarzy mnie wkurza, więc biorę ściągam z internetu i po kłopocie... mam więcej czasu na czerpanie przyjemności z gry. Jeszcze parę lat temu grając w pucharach zdazajo się stosować taktykę S&L jednak są to juz dawno minione czasy, pozostał mi jedynie nawyk zapisywania gry przed kazdym pojedynkiem, nawet z cieniasami ligowymi.
Uwielbiam za to tworzyć taktyki i zajmować się przydzielaniem głupawych zadań kazdemu zawodnikowi na polu gry, jednak wiem jak to jest zmudne i nie urazam sie o to ze ktos uzywa cudzej taksy. Co do S&L, kazdemu moze sie zdarzyc, ale nie mile widziane chwalenie sie wtedy swoimi wynikami.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 20.01.2009, 22:32
Mam jeszcze pytanie odnośnie instalowania tych logopacków, kitspacków itp. Jeżeli FMa mam zainstalowanego przez Steam - tzn nie instalowałem z płyty tylko mi się ściągał ze Steama to czy mogę instalować te udogodnienia? W instrukcjach pisze zeby wypakować dany plik do folderu którego ja nie posiadam. Czy mogę ten folder stworzyć czy niestety nie mogę sobie polepszyć gierki?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 20.01.2009, 22:40
W instrukcjach pisze zeby wypakować dany plik do folderu którego ja nie posiadam. Czy mogę ten folder stworzyć czy niestety nie mogę sobie polepszyć gierki?
z tego co wiem to w Moje Dokumenty musisz miec folder Sports Interactive a w nim Football Manager 2009 i w nim musisz utworzyc folder graphics i tam wrzucic wszystkie logosy kitsy i facepacki

PS. Mario Nh, nie gram sposobem S&L gdyz jest to bezsensu, treningi mam TUG's co do talentow nie szukam w internecie tylko operuje programem FM Genie Scout i inwestuje w scouting, a z taktykami to roznie jak moje nie skutkuja mimo roznego rodzaju modyfikacji to sciagam sprawdzona taktyke i ciupie, a to ze wyniki sa jakie sa to chyba nic zlego, przy dobrze dobranym treningu taksie i zawodnikach druzyna moze wiele zdziałać
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 20.01.2009, 23:22
Dobrego bramkarza, który sobie w Rangersach poradzi potrzebuję. I to szybko!
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Stary 20.01.2009, 23:53
Tobie proponuje Sulime lub Benoit Benvegnu .
Mi także potrzebny bramkarz byle nie Alamo,Navas,Benvegnu ani Sulima.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.01.2009, 23:58
kamilll1906 napisał(a):Wyświetl post
operuje programem FM Genie Scout
Zdaj sobie sprawę z tego, że Twoja gra jest bezsensowna.

Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Stary 21.01.2009, 00:02
Cóż kazdy bawi sie tak jak lubi.. Jedni lubią po łatwiźnie (tak też można ) ale nie ma to jak własnoręczny resarch po klubach Jeee
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 21.01.2009, 00:36
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Zdaj sobie sprawę z tego, że Twoja gra jest bezsensowna.
przeciez napisalem ze inwestuje tez w scouting, i najpierw scoutami szukam a jak sie trafi to sprawdzam w Fm Genie scout czy rzceczywiscie sie oplaca go kupic
Odpowiedz cytując
GNCacek
Member

Stary 21.01.2009, 00:38
P@vel K@sprzyk napisał(a):Wyświetl post
nie ma to jak własnoręczny resarch po klubach Jeee
Dokładnie ja zawsze gry rozpoczynam karierę w kolejnych fmach to od razu wbijam na kluby z Ameryki Pd i przeszukuje wszystkich zawodników z ligi ekwadorskiej itp.hehe. Są tani, dobrzy i co najważniejszą przyjeżdżają do Polski.
Ładzia, Ładzia, Ładzia jeje
Odpowiedz cytując
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.01.2009, 04:40
kamilll1906 napisał(a):Wyświetl post
Wisła-> vTerminarz-> zaplanuj sparing
dzięki wielkie jakoś zawsze tylko akceptowałem propozycję innych drużyn
sezon 2010/2011 się kończy i pierwszy skusec 1/8 Pucharu Uefa i odpadniecie po dramatycznym boju z Toten .. w lidze 4 miejsce i mam szanse na 3 2 kolejki do końca Polecam Marcelka z czech pomocnik wymiata
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.01.2009, 13:17
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Najpierw czytam wasze " osiągnięcia " i się zachwycam, zaraz potem patrzę niżej...

No tak ten gra na S & L tamten na czyimś treningu a ten trzeci to już zamieszcza całą listę talentów które ściągnął z jakiejś polecanej przez czwartego strony a piąty jest Mario i mówi:

tuż to zero satysfakcji z takiej gry, głupota i strata czasu
i teraz patrz życie :
Trener A, nie znał metod szkoleniowych INNYCH trenerów, nie znał też TAKTYK, nie znał zawodników etc.
Nauczył się wszystkiego sam? tak ? NIE

zero satysfakcji z gry? Heh, moj kolega metoda save&load wygrywał dużo rzeczy i co? Cieszył się z tego, że to osiągnął. Więc satysfakcje z gry miał cholerną.
Lista talentów: gry rozpoczynasz gre 1 raz w zyciu dajmy na to, to taka lista to jest niczym prezent, bo widzisz co to znaczy talent, kupujac go widzisz jak sie rozwija. Doceniasz go.
Nie kazdy lubi szperac po madagaskarze w poszukiwaniu obrony, niektorzy wola isc na skróty. Ktoś im broni ?NIE
Nie od razu łapie sie bakcyla FM, do tego trzeba pomocy. Jedni biora edytory czasu rzeczywistego, inny S&L jeszcze inni przejmuja klub przeciwnika, sprzedaja swoje ofermy za 30mln Euro i podreperowuja budżet.
Każdy gra tak jak lubi. Moralności sie tutaj nie ocenia.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 21.01.2009, 13:29
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Dobrego bramkarza, który sobie w Rangersach poradzi potrzebuję. I to szybko!
BORUC

Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 21.01.2009, 16:27
mam problem z zainstalowaniem facepacków. Czy odznaczenie opcji "cache skórki" to to samo co odznaczenie buforowania skórki? Mniejsza o to...i gdy odznaczam buforowanie, zaznaczam odświeżanie i klikam zatwierdź wyskakuje mi jakiś błąd i wywala grę. Co to może być?

Edyta : Wam też tak wolno wszystko ściąga z cmrev? Ściaga ok 5 kb/s i zaraz wyskakuje, że nie można pobrać bo czas został przekroczony.
Ostatnio edytowane przez rafalek : 21.01.2009 o godz. 16:52.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.01.2009, 17:24
Ma ktoś namiar na obraz płyty fm09 który nie miałby 'wmontowanego' folderu z crackiem?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 21.01.2009, 18:57
Panowie, gram baraze o wejscie do Coca-Cola Championship, decydujacy mecz rewanz, a tu nagle 4 dni przed meczem 3 moich zawodnikow dostaje powolanie do reprezentacji i nie beda mogli zagrac w meczu. Nie jest to mecz towarzyski wiec nie moge ich wycofac ze skladu. Da sie cos z tym zrobic ? Czy to taki bug ? :/
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.01.2009, 19:41
mam problem z zainstalowaniem facepacków. Czy odznaczenie opcji "cache skórki" to to samo co odznaczenie buforowania skórki? Mniejsza o to...i gdy odznaczam buforowanie, zaznaczam odświeżanie i klikam zatwierdź wyskakuje mi jakiś błąd i wywala grę. Co to może być?

Edyta : Wam też tak wolno wszystko ściąga z cmrev? Ściaga ok 5 kb/s i zaraz wyskakuje, że nie można pobrać bo czas został przekroczony.
A ściągasz z mirror'ów czy nie?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 21.01.2009, 19:45
mic napisał(a):Wyświetl post
Panowie, gram baraze o wejscie do Coca-Cola Championship, decydujacy mecz rewanz, a tu nagle 4 dni przed meczem 3 moich zawodnikow dostaje powolanie do reprezentacji i nie beda mogli zagrac w meczu. Nie jest to mecz towarzyski wiec nie moge ich wycofac ze skladu. Da sie cos z tym zrobic ? Czy to taki bug ? :/
Skoro nie jest to mecz towarzyski tylko termin fifowski czy jakiś tam inny to bugiem bym tego nie nazwał.
Inna sprawa, że to strasznie uprzykrza życie managera.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 21.01.2009, 21:00
Telus napisał(a):Wyświetl post
A ściągasz z mirror'ów czy nie?

eeeee....OCB

Edytkaaaa: A gdzie się sprawdza do kiedy będzie budowany stadion?
Ostatnio edytowane przez rafalek : 21.01.2009 o godz. 21:11.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Od: 07.2006

Stary 21.01.2009, 21:05
Ja jak na razie moją drużyną York City 2 miejsce i dwa punkty straty do lidera (pierwszy sezon).Gra sie fajnie ale najgorsze jest to że mój stadion bedzie budowany do ..... 2013 roku. A ja przecież w tedy bede już w Ekstraklasie(mam nadzieje) i co bede miał stadion na 6 tyś
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Stary 21.01.2009, 21:23
mic napisał(a):Wyświetl post
Możesz spróbować oszukać grę, dodaj kolejnego menedźera który obejmie reprezentację i odwoła twoich zawodników ze zgrupowania. Jest to cheat, ale można interpretować jako "wymuszenie na grze realizmu"
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 21.01.2009, 21:32
Nie macie wrażenia, że w "dziewiątce" jest ogromna różnica między meczami u siebie i na wyjeździe?

Na ten przykład. Mogę z dość dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że z Celticiem u siebie wygram a na wyjeździe przegram lub zremisuje. U siebie udało mi się wygrać z Man U, Arsenalem i Liverpoolem.

Jak grałem PAOKiem to tak samo było. Z Olympiakosem, PAO czy AEKiem spokojnie wygrywałem u siebie a na wyjazdach było już o wiele ciężej.

We wcześniejszych grach tego nie zaobserwowałem.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów