The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2009, 14:19
Aż dziwi brak zainteresowania Ostrowskim, wszak za pół roku kończy mu się kontrakt, czyli idealnie by do nas pasował...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.01.2009, 15:44
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Aż dziwi brak zainteresowania Ostrowskim, wszak za pół roku kończy mu się kontrakt, czyli idealnie by do nas pasował...
Dziwi, nie dziwi - nie ten temat.
ciacho napisał(a):
Przecież to się nadaje do śmiechu warte
http://sport.onet.pl/0,1248699,1896771,wiadomosc.html
Zważając na to, że Żurawskiemu kończy się kontrakt w lecie to albo dziennikarze są idiotami albo działacze Larisy udają Greka i też są idiotami
Przecież to artykuł z "PS"(vel "Faktu"), a wszyscy znamy chyba wiarygodność tego periodyku. Znamienne jest, że nie ma żadnych nowych informacji, tylko przerobione stare artykuły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.01.2009 o godz. 15:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.01.2009, 15:52
Widac dziennikarzyny juz z nudow kompletnie nie maja o czym pisac.Swoja droga to choc artykul nadaje sie do smiechu warte, to sam dil zaproponowany przez nich jak najbardziej oplacalny
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.01.2009, 17:30
Ja bym oferty Greków, o ile jest wiarygodna, tak od razu nie odrzucał. Jakby się bliżej przyjrzeć może być ona dla nas korzystna. Jednak jak zawsze jest pewne ale, a dla mnie brzmią one mniej więcej tak:
1)Czy klub dysponuje zawodnikiem, który będzie grał na skrzydle nie gorzej od Zieńczuka.
2)Czy w razie kontuzji Singlara jest jego wartościowy zmiennik, a także ktoś z kim Peter mógłby rywalizować o miejsce w składzie. Bo inaczej Słowak wyczuje,że ma pewny plac i będzie się opierniczać, a nic tak demoralizująco nie działa jak brak konkurencji.
3)Czy Garguła na pewno nie dołączy do nas w najbliższym czasie.

O ile dwa pierwsze pytanie nie powinny budzić wątpliwości, to pewnie 3 jest dość niejasne. Więc wyjaśniam. Otóż Żurawskiego widziałbym u nas nie jako napastnika, ale jako rozgrywającego. Ma do tego dobre inklinacje. Wiele razy pokazywał ,ze potrafi rzucić dobrą piłkę. Cofnie się po nią itd. Stricte rozgrywający to to nie jest, ale zawsze coś. Wobec braku Garguły jakoś to miejsce by zajął. A kreatywnych zawodników w środku pola u nas jak na lekarstwo. Kontrakt motywacyjny zaproponować i gramy. A i Jirsak by nie zimował, tylko miałby konkurencję. Może zadziałałoby to na niego mobilizująco.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.01.2009, 17:36
Ale jaki to ma sens ? My im Baszczyńskiego i Zienczuka teraz, a oni nam Żurawskiego w lecie...Robią sobie jaja ?
edit:
Pardon nie czytałem z krakowskiej, tylko na którymś z portali. Barany źle przepisały. Wyszło im, że to Larisa nam proponuje taki dil, a nie my im. I chcą tak jak napisałem wyżej 2 naszych teraz, a Żurawia puszczą latem.

I dlaczego chcemy się pozbyć Baszcza, który na środku obrony wymiatał, aż przecierałem gały ze zdziwienia. Druga rzecz, nie zarabia przecież najwięcej w drużynie. Pierwsi do odstrzalu to są (a przynajmniej być powinni) Niedzielan, Dawidowski i Cantoro.
Ostatnio edytowane przez tofik : 14.01.2009 o godz. 17:42.
..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.01.2009, 17:47
tofik napisał(a):Wyświetl post
A Niedzielan, Dawidowski i Cantoro.
No tak ale jak na nich nie skusił się Kasperczak ,to kto ich kupi?

A nie dodałem najważniejszego, wymiana teraz.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.01.2009, 17:57
Czytam ostatnie strony niniejszego „tematu forum” i coraz bardzie przekonuje się do tego żeby stwierdzić, że nie ma on nic wspólnego z tym do czego został założony na Forum Kibiców Wisły i nie tylko. Dla mnie to nie mniej ni więcej kolejne przedłużenie swoistego „bazaru” gazetowego pełnego sprzeczności i niedomówień.

To wstępna uwaga, która prowadzi ku kolejnym spostrzeżeniom, po pierwsze nasz dyrektor sportowy w osobie Jacka Bednarza we wrześniowym programie Ligi + ekstra twierdził, że brak transferów latem jest spowodowany chęcią zrobienia miejsca dla zawodników, którzy mieliby trafić do nas w okienku zimowym, również stwierdzając z całą mocą, że jest długa lista zawodników, których widziałby on a zarazem trener Maciej Skorża w zespole do tego właśnie potrzebne jest przewietrzenie składu. Jest 14 dzień stycznia na dzień dzisiejszy więcej przemawia za kolejnym tzw. wietrzeniem szatni- a nowych twarzy jak na lekarstwo. W tym momencie usłyszeliśmy o naszym zainteresowaniu Żurawskim, kosztem jak się zdaje Baszczyńskiego i Zieńczuka- o tym jednak że ktoś na miejsce wyżej wymienionych ma przyjść już pan Bednarz nie raczył wspomnieć. Kto do nas do tej pory trafił, oglądany na DVD Beto, który niczym a raczej kompletnie zerowym w ostatnich 3 latach dorobkiem może się pochwalić, Garguła najprawdopodobniej przyjdzie dopiero latem, w planie mamy kolejne bezproduktywne testy można by rzec dla samego testowania.
Latem byliśmy skłonni do wydania 850 tys euro na Nei’a co z tym pieniędzmi się stało, jak również tym za Dudkę?

Polityka transferowa w tej chwili nie istnieje dlatego też, temat w obecnym kształcie powinien zostać zamknięty do odwołania a tak mamy dublujące się „Gdybym był Bednarzem” transfery wg mediów” i to ostatnie najbardziej jest aktualne obecnie.

P.S Beto- http://pl.wikipedia.org/wiki/Alberto_Antônio_de_Paula- Jednym słowem piłkarskiego rzemiosła przyjechał się uczyć w Polsce, do tej pory grając jedynie w rozgrywkach stanowych w Brazylii plus w reprezentacjach młodzieżowych- ulubione stwierdzenie Bednarza nabrało nowego wymiaru "kot w worku".
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 14.01.2009 o godz. 18:21.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.01.2009, 18:00
Masz rację. Pisałem to kiedyś, ale wywalili mi posta i teraz dalej się musimy z tym tematem męczyć
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.01.2009, 19:20
tofik napisał(a):Wyświetl post
Masz rację. Pisałem to kiedyś, ale wywalili mi posta i teraz dalej się musimy z tym tematem męczyć
Na szczęście obowiązku żadnego nie ma.

Mimo wszystkich problemów trapiących ten temat, wszelkie próby jego zamykania nawet na kilkanaście godzin kończyło się rozróbą. Zresztą, po ostatniej reaktywacji i okresie bezwzględnego banowania jest on w najlepszej formie od czasów wejścia na rynek neostrady.

prawnik25 - wikipedia, szczególnie polska, nie jest wiarygodnym źródłem informacji w tego typu sytuacjach. Może warto poczekać - powiedzmy - rok z oceną zawodnika? I tak wszystko wyjdzie w praniu, a jechanie po Bednarzu tylko dlatego, że sprowadzony zawodnik nie jest znany i nie ma wyrobionej marki... Fakt, wielu takich piłkarzy jest w naszym zasięgu finansowym: Niedzielan, Żurawski, Matusiak, Svitlica, Olisadebe. Można by jeszcze sprawdzić, czy Saganowski nie jest przypadkiem do wyjęcia.
A Beto na DVD oglądał Skorża i nie jest wcale powiedziane, że Bednarz nie obserwował go na żywo.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.01.2009 o godz. 19:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.01.2009, 19:31
Kolejny objaw bezradność transferowej w tym okienku to podpisywanie kontraktu z Juszczykiem.
Nie wiem czy Bednarz wie, że chce podpisać kontrakt z gościem, który odbija piłkę jakby grał w siatkówkę ? Do tego nie imponuję warunkami fizycznymi. Można to przeżyć gdyby był skoczny i miał dobrą kordynacje ruchową. Niestety niestety nasz Marcin nie ma takich preferencji to nie jest Jeremi Janot.
Wiem, że to tylko plotki które chodziły o Jacku Kazimierskim ale to, że Juszczyk podpisze kontrakt to jego sprawka, on się tego domagał i był zadowolony z postawy Marcina, myślę że wygodnie mu pracować z tymi samymi ludźmi, nikt nic nie powie, wszyscy zadowoleni. W obliczu tego co teraz się dzieje, i słabej postawy naszych bramkarzy w minionej rundzie jestem w stanie uwierzyć we wszystko co wypisywały media o na temat naszego trenera bramkarzy. Mam nadzieję że Jacek Bednarz przejrzy w końcu na oczy, kto inny jak nie on ma to zrobić ? Nie trzeba być filozofem żeby zauważyć, że styl bronienia Marcina nie jest przykładem stylu bronienia profesjonalnego bramkarza.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.01.2009 o godz. 19:33.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 14.01.2009, 19:36
Widocznie nie ma kasy na lepszego bramkarza. A ze nie ma kasy na transfery to wiadomo juz od...dawna.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.01.2009, 19:49
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Widocznie nie ma kasy na lepszego bramkarza. A ze nie ma kasy na transfery to wiadomo juz od...dawna.
Tu nie chodzi o kasę bo myślę że dałoby radę znaleźć zawodnika na tą pozycję za darmo. Wystarczy że nie gra w siatkę i już się nadaję.

Problem jednak moim zdaniem leży znacznie głębiej.
Cytat:
Co do Kotorowskiego, moim zdaniem nie posłużyła mu zmiana trenera bramkarzy. Możecie mi wierzyć, że to jeden z najistotniejszych czynników wpływających na formę, mimo że nikt głośno o tym nie mówi. Czasami błędy wynikają nie z nieudolności bramkarza, ale właśnie złych treningów. Łatwo jest zatracić dynamikę, trochę się przymulić itd.
Słowa Grzegorza Szamotulskiego - dużo przeżył, dużo widział i dużo wie.

Także tak jak mówię niech Bednarz przejrzy na oczy. W jakim innym klubie bramkarz zawalił 4 mecze w minionej rundzie? Dlaczego nie zastąpiono go Juszczykiem w trackie sezonu ? bo gra w siatkę tylko nich nie chce o tym głośno powiedzieć ? Dlaczego żaden z naszych 3 bramkarzy nie wie kiedy wyjść do wrzutki, a kiedy nie ? Funkcja dyrektora to nie tylko transferowanie i podpisywanie kontraktów z zawodnikami on musi też wiedzieć co się dzieje w drużynie. Mam wrażenie, że Bednarz za bardzo zaufał Kazimierskiemu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.01.2009 o godz. 20:01.
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.01.2009, 20:20
Mi Juszczyk przypomina bardzo Pawełka, różnica między nimi jest taka, że Juhu ma mniej doświadczenia, i twierdze, że obaj nasi bramkarze są nic im nie uwłaczając, są bramkarzami conajwyżej przeciętnymi. Smutne ale prawdziwe. Nie można o kimś powiedzieć, że jest dobry, bo zagra 10 dobrych meczów, a 5 zawali(Pawełek). Jesteś tym lepszy im mniej błędów popełniasz.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.01.2009, 20:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Na szczęście obowiązku żadnego nie ma.

Mimo wszystkich problemów trapiących ten temat, wszelkie próby jego zamykania nawet na kilkanaście godzin kończyło się rozróbą. Zresztą, po ostatniej reaktywacji i okresie bezwzględnego banowania jest on w najlepszej formie od czasów wejścia na rynek neostrady.

prawnik25 - wikipedia, szczególnie polska, nie jest wiarygodnym źródłem informacji w tego typu sytuacjach. Może warto poczekać - powiedzmy - rok z oceną zawodnika? I tak wszystko wyjdzie w praniu, a jechanie po Bednarzu tylko dlatego, że sprowadzony zawodnik nie jest znany i nie ma wyrobionej marki... Fakt, wielu takich piłkarzy jest w naszym zasięgu finansowym: Niedzielan, Żurawski, Matusiak, Svitlica, Olisadebe. Można by jeszcze sprawdzić, czy Saganowski nie jest przypadkiem do wyjęcia.
A Beto na DVD oglądał Skorża i nie jest wcale powiedziane, że Bednarz nie obserwował go na żywo.
Za szybko chyba pochwaliłeś forumowiczów, Juszczyk, Pawełek, Kazimierski a co to ma wspołnego z polityką transferową- moja opinia jest taka zawodnicy których mieliśmy testować w Hiszpanii nie zdołali wyrobić odpowiednich dokumentów, byli za słabi, nie zgodzili się na testy- Bednarz zresztą wspominał że wysłali zaproszenie na testy do dwóch GK- bardziej ucieszyłaby mnie informacja choćby o testach skrzydłowych, ofensywnych pomocników etc. Bednarz wspominał również w grudniu że jesteśmy zainteresowani dwoma napastnikami w przedziale wiekowym 21 a 24 lata czyżby więc Żurawski był jedynie podpuchą vel nie stać nas w tej chwili np na Nowak?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.01.2009, 21:27
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
to co robi w klubie ten Cebanu jak nie jest lepszy od marnego Juszczyka ?
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.01.2009, 21:51
zim zum napisał(a):Wyświetl post
to co robi w klubie ten Cebanu jak nie jest lepszy od marnego Juszczyka ?
Odczepcie się od Cebanu. Wiecie ile chłop ma lat? Czego Wy od niego wymagacie? Dajcie mu jeszcze kilka lat, zobaczymy co z niego wyrośnie, większym problemem jest nasz trener bramkarzy, bo przy nim trudno "wyrosnąć na dobrego bramkarza" = może na nim skupcie swoją uwagę.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 14.01.2009, 22:08
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Odczepcie się od Cebanu. Wiecie ile chłop ma lat? Czego Wy od niego wymagacie? Dajcie mu jeszcze kilka lat, zobaczymy co z niego wyrośnie, większym problemem jest nasz trener bramkarzy, bo przy nim trudno "wyrosnąć na dobrego bramkarza" = może na nim skupcie swoją uwagę.
22-23 kilka lat ?! to w wieku np. 28 mamy zacząć go wprowadzać do pierwszego składu ? bez jaj, jak dla mnie to w klubie jest miejsce tylko dla jednego "młodego" bramkarza więc albo Juszczyk albo Cebanu. W młodej ekstraklasie powinni bronić chłopaki po góra 18-19 lat
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.01.2009, 22:15
Wyrośnie z niego tyle że jeżeli dalej nie będzie grał w ogóle i się wprowadzał do kadry to skończy z Dawidowskim w kasynie z nudów,widać Skorża ma jakieś powody nie wystawiania go raz na jakiś czas do pierwszego składu.Skończy się na wypożyczeniu jak zawsze.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.01.2009, 22:16
Jakie źródło? Według wszystkich dostępnych informacji, umowa z Kosowskim została rozwiązana, a Wisła nie tylko straciła piłkarza na pół roku za 7 tys. PLN, ale i nic nie dostała (bo niby jakim prawem).
kiedy odchodził wyczytałem przez link zapodany na tym forum że za taką kwote odszedł do Cadiz.
nie wiem może było tak jak mówisz w końcu jak wiemy wiekszość źródeł informacji nie jest wiarygodna ; )
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.01.2009, 22:38
Luu... napisał(a):Wyświetl post
22-23 kilka lat ?! to w wieku np. 28 mamy zacząć go wprowadzać do pierwszego składu ? bez jaj, jak dla mnie to w klubie jest miejsce tylko dla jednego "młodego" bramkarza więc albo Juszczyk albo Cebanu. W młodej ekstraklasie powinni bronić chłopaki po góra 18-19 lat

popieram

tylko w Polsce 25-latek jest nadal MŁODYM TALENTEM
a wiecie ile ma lat najlepszy piłkarz świata Cristiano Ronaldo
i ile lat juz gra pierwsze skrzypce w M.U
i on juz jest doswiadczony a u nas to byłby młody niespełniony talent
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.01.2009, 22:58
Robek napisał(a):Wyświetl post
popieram

Ile lat ma Błaszczykowski, Lewandowski, Brożek czy Małecki a i Jodłowiec stary jeszcze nie jest.
W ostatnich latach u nas się to zmieniło ku lepszemu, może jeszcze są takie przypadki że młody za późno dostaje szanse lejuż coraz żadziej.

a co do Mlodości bramkarza, bramkarze dojrzewają znacznie później więc kiepskie dałeś porównanie.
pozdro
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.01.2009, 23:02
Robek napisał(a):Wyświetl post
popieram

Tylko weźcie pod uwagę fakt jak taki zawodnik mający powiedzmy 21 lat z Portugalii , Włoch, Anglii, Hiszpanii, Francji czy Holandii jest wyszkolony i przygotowany do wejścia w swój zawód ( i to nie mówimy tutaj o wielkich talentach tylko średniej krajowej). Doświadczenie owszem jest ważne ale jak brakuje rudymentarnej edukacji piłkarskiej to trudno wymagać ,żeby nasi młodzi zawodnicy stanowili jakąś konkurencję dla swoich kolegów z Zachodu. Poza tym ktoś ową wiedzę musi młodemu zawodnikowi przekazać a nauczycieli w Polsce albo jest niewielu albo nie ma ich w ogóle biorąc pod uwagę zachodnie standardy. Samą bystrością i obserwacją starszych zawodnik młody się wszystkiego nie nauczy bez spójnego programu szkolenia obliczonego na długofalowe działanie. Dlatego w Polsce zawodnicy w wieku 24-26 lat muszą się jeszcze sporo uczyć. Beenhakker kiedyś powiedział Dziekanowskiemu podczas treningu reprezentacji ,że w Holandii dwunastolatkowie maja większe pojęcie o piłce niż lwia część naszych kadrowiczów. Bardzo smutna opinia ale prawdziwa.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 15.01.2009, 09:09
Zieniu i Gora na skrzydłach w Zabrzu.Górnik ma do wydania jeszcze 2,1 miliona złotych na transfery i chce skrzydłowego z Wisły

http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=41586
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.01.2009 o godz. 10:17.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 15.01.2009, 10:29
Podpisanie kontraktu z Juszczykiem to jakas kpina.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.01.2009, 10:36
hoho napisał(a):Wyświetl post
Podpisanie kontraktu z Juszczykiem to jakas kpina.
Podpisanie kontraktu z Juszczykiem na rok oznacza prawdopodobnie, że klub nie zamierza wydawać ani złotówki na transfer tego Fina. Być może przyjdzie do nas latem na zasadzie wolnego transferu - stąd krótki okres umowy z Marcinem. Bednarz ze Skorżą wpadli wreszcie na to, że na obozowe testy przyjeżdżają większe lub mniejsze ogóry, więc szkoda kasy nawet na ich noclegi.

Tyle że w tym momencie w kadrze mamy 3 bramkarzy + nie wiem po co powracającego z wypożyczenia Jarosińskiego (miał pewnie miejsce w II ligowym klubie) - z których żaden nie prezentuje poziomu na miarę potrzeb Wisły. Co z tego wyjdzie zobaczymy.

Śmieszne jest tylko to, co mówi Juszczyk o niezdrowej rywalizacji między bramkarzami...
Jak ona jest niezdrowa świadczy najlepiej aktualna forma jego, Pawełka i Cebanu.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.01.2009, 11:24
Podumowując obiektywnie nasze transfery do tej chwili,to tak naprawdę:

-Nie kupilismy narazie nikogo
-pozyskalismy (na tą rundę) jednego nowego zawodnika(który jest ?)

A wyjazd na zgrupowanie w niedziele....
Wniosek ; poprzednie okienko letnie narazie bije na głowe to ,które miało byc przełomowym w naszej polityce transferowej.....
Nie licze powrotów z wypozyczeń.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 15.01.2009, 11:35
Spokojnie:
1. Poczekajmy do konca okienka transferowego zeby oceniac.
2. Poczekajmy do konca sezonu, jesli nie bedzie mistrza to ludzie z klubu beda wyrzucani z predkoscia strzelania karabinu maszynowego.

Bednarz ze Skorza nie sa glupi, wiedza ze graja tez o swoje cieple posadki.
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Stary 15.01.2009, 11:52
A ja się pytam co się do ku....dzy dzieje w tym klubie czy ktoś wie o co chodzi.
Skorża mówi że potrzebuje Baszcza nie podpisują z nim kontraktu .
Trzy dni temu pan Jacek B. mówi ze Goły nieprędko wróci do treningów a tu co Kondrat wraca
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19917

Chyba tu wszystkich popier............
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.01.2009, 12:04
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
kiedy odchodził wyczytałem przez link zapodany na tym forum że za taką kwote odszedł do Cadiz.
nie wiem może było tak jak mówisz w końcu jak wiemy wiekszość źródeł informacji nie jest wiarygodna ; )
Ja nie mam pojęcia, ale wiem, że kontrakt z nim został rozwiązany obustronnie, bez wypłaty żadnych odszkodowań. Zatem 200 tys. od Cadiz za darmo? Może tyle dostał Kamil za podpis. Później na tym forum ktoś dorzucał linki, że z Cadiz do Nikozji się przeniósł za 2 miliony euro...

Co do Cebanu to ma 22 lata, powiedzcie mi ilu bramkarzy gra w tym wieku w pierwszych jedenastkach? Zgadzam się Wilu, że jest duża szansa, że z gościa nic nie wyrośnie, ale winę wskazywałem, o kasynach nic nie wiem - przybliżysz temat? Prawdą jest również, że przydałoby mu się ogrywanie przynajmniej w I lidze, bo te mecze które bronił w pierwszym składzie, to niestety przydarzały mu się farfocle - po prostu brak doświadczenia. Jednak wszyscy trenerzy zgodnie twierdzili po treningach, że to spory talent, dlatego wprowadzanie takiego piłkarza do pierwszego składu powinno się odbywać, gdy będzie miał przynajmniej 25 lat, teraz powinien ogrywać się gdzieś niżej. Nie oszukujmy się również, nikt nie gwarantuje, że z niego coś wyrośnie, ale również nie jest dla mnie zrozumiałe, jak siatkarz Juszczyk ma być pewniejszy do Cebanu (chyba tylko dlatego, że te kilka meczy w Ekstraklasie miał).
Ogółem chodzi mi o to, że nagonkę kierujcie w stronę pana K., a nie Bogu ducha winnego Cebanu, który mało co gra, bo tak na zdrowy rozsądek nie pamiętam żeby z ławki wszedł bramkarz i dobrze się zaprezentował (vide np. Jarosiński)

tupet napisał(a):Wyświetl post
a tu co Kondrat wraca
O przerąbane, istny "Dzień świra"!
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.01.2009, 12:07
Juszczyk dostał ofertę na rok więc nie ma co panikować. Obserwowane ruchy kadrowe wyglądają na zaplanowane.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.01.2009 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów