|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Aż dziwi brak zainteresowania Ostrowskim, wszak za pół roku kończy mu się kontrakt, czyli idealnie by do nas pasował...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
ciacho napisał(a):
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.01.2009 o godz. 15:49.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Widac dziennikarzyny juz z nudow kompletnie nie maja o czym pisac.Swoja droga to choc artykul nadaje sie do smiechu warte, to sam dil zaproponowany przez nich jak najbardziej oplacalny
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja bym oferty Greków, o ile jest wiarygodna, tak od razu nie odrzucał. Jakby się bliżej przyjrzeć może być ona dla nas korzystna. Jednak jak zawsze jest pewne ale, a dla mnie brzmią one mniej więcej tak:
1)Czy klub dysponuje zawodnikiem, który będzie grał na skrzydle nie gorzej od Zieńczuka. 2)Czy w razie kontuzji Singlara jest jego wartościowy zmiennik, a także ktoś z kim Peter mógłby rywalizować o miejsce w składzie. Bo inaczej Słowak wyczuje,że ma pewny plac i będzie się opierniczać, a nic tak demoralizująco nie działa jak brak konkurencji. 3)Czy Garguła na pewno nie dołączy do nas w najbliższym czasie. O ile dwa pierwsze pytanie nie powinny budzić wątpliwości, to pewnie 3 jest dość niejasne. Więc wyjaśniam. Otóż Żurawskiego widziałbym u nas nie jako napastnika, ale jako rozgrywającego. Ma do tego dobre inklinacje. Wiele razy pokazywał ,ze potrafi rzucić dobrą piłkę. Cofnie się po nią itd. Stricte rozgrywający to to nie jest, ale zawsze coś. Wobec braku Garguły jakoś to miejsce by zajął. A kreatywnych zawodników w środku pola u nas jak na lekarstwo. Kontrakt motywacyjny zaproponować i gramy. A i Jirsak by nie zimował, tylko miałby konkurencję. Może zadziałałoby to na niego mobilizująco. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ale jaki to ma sens ? My im Baszczyńskiego i Zienczuka teraz, a oni nam Żurawskiego w lecie...Robią sobie jaja ?
edit: Pardon nie czytałem z krakowskiej, tylko na którymś z portali. Barany źle przepisały. Wyszło im, że to Larisa nam proponuje taki dil, a nie my im. I chcą tak jak napisałem wyżej 2 naszych teraz, a Żurawia puszczą latem. I dlaczego chcemy się pozbyć Baszcza, który na środku obrony wymiatał, aż przecierałem gały ze zdziwienia. Druga rzecz, nie zarabia przecież najwięcej w drużynie. Pierwsi do odstrzalu to są (a przynajmniej być powinni) Niedzielan, Dawidowski i Cantoro.
Ostatnio edytowane przez tofik : 14.01.2009 o godz. 17:42.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No tak ale jak na nich nie skusił się Kasperczak ,to kto ich kupi?
A nie dodałem najważniejszego, wymiana teraz. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Czytam ostatnie strony niniejszego „tematu forum” i coraz bardzie przekonuje się do tego żeby stwierdzić, że nie ma on nic wspólnego z tym do czego został założony na Forum Kibiców Wisły i nie tylko. Dla mnie to nie mniej ni więcej kolejne przedłużenie swoistego „bazaru” gazetowego pełnego sprzeczności i niedomówień.
To wstępna uwaga, która prowadzi ku kolejnym spostrzeżeniom, po pierwsze nasz dyrektor sportowy w osobie Jacka Bednarza we wrześniowym programie Ligi + ekstra twierdził, że brak transferów latem jest spowodowany chęcią zrobienia miejsca dla zawodników, którzy mieliby trafić do nas w okienku zimowym, również stwierdzając z całą mocą, że jest długa lista zawodników, których widziałby on a zarazem trener Maciej Skorża w zespole do tego właśnie potrzebne jest przewietrzenie składu. Jest 14 dzień stycznia na dzień dzisiejszy więcej przemawia za kolejnym tzw. wietrzeniem szatni- a nowych twarzy jak na lekarstwo. W tym momencie usłyszeliśmy o naszym zainteresowaniu Żurawskim, kosztem jak się zdaje Baszczyńskiego i Zieńczuka- o tym jednak że ktoś na miejsce wyżej wymienionych ma przyjść już pan Bednarz nie raczył wspomnieć. Kto do nas do tej pory trafił, oglądany na DVD Beto, który niczym a raczej kompletnie zerowym w ostatnich 3 latach dorobkiem może się pochwalić, Garguła najprawdopodobniej przyjdzie dopiero latem, w planie mamy kolejne bezproduktywne testy można by rzec dla samego testowania. Latem byliśmy skłonni do wydania 850 tys euro na Nei’a co z tym pieniędzmi się stało, jak również tym za Dudkę? Polityka transferowa w tej chwili nie istnieje dlatego też, temat w obecnym kształcie powinien zostać zamknięty do odwołania a tak mamy dublujące się „Gdybym był Bednarzem” transfery wg mediów” i to ostatnie najbardziej jest aktualne obecnie. P.S Beto- http://pl.wikipedia.org/wiki/Alberto_Antônio_de_Paula- Jednym słowem piłkarskiego rzemiosła przyjechał się uczyć w Polsce, do tej pory grając jedynie w rozgrywkach stanowych w Brazylii plus w reprezentacjach młodzieżowych- ulubione stwierdzenie Bednarza nabrało nowego wymiaru "kot w worku".
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 14.01.2009 o godz. 18:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Masz rację. Pisałem to kiedyś, ale wywalili mi posta i teraz dalej się musimy z tym tematem męczyć
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mimo wszystkich problemów trapiących ten temat, wszelkie próby jego zamykania nawet na kilkanaście godzin kończyło się rozróbą. Zresztą, po ostatniej reaktywacji i okresie bezwzględnego banowania jest on w najlepszej formie od czasów wejścia na rynek neostrady. prawnik25 - wikipedia, szczególnie polska, nie jest wiarygodnym źródłem informacji w tego typu sytuacjach. Może warto poczekać - powiedzmy - rok z oceną zawodnika? I tak wszystko wyjdzie w praniu, a jechanie po Bednarzu tylko dlatego, że sprowadzony zawodnik nie jest znany i nie ma wyrobionej marki... Fakt, wielu takich piłkarzy jest w naszym zasięgu finansowym: Niedzielan, Żurawski, Matusiak, Svitlica, Olisadebe. Można by jeszcze sprawdzić, czy Saganowski nie jest przypadkiem do wyjęcia. A Beto na DVD oglądał Skorża i nie jest wcale powiedziane, że Bednarz nie obserwował go na żywo.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.01.2009 o godz. 19:27.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Kolejny objaw bezradność transferowej w tym okienku to podpisywanie kontraktu z Juszczykiem.
Nie wiem czy Bednarz wie, że chce podpisać kontrakt z gościem, który odbija piłkę jakby grał w siatkówkę ? Do tego nie imponuję warunkami fizycznymi. Można to przeżyć gdyby był skoczny i miał dobrą kordynacje ruchową. Niestety niestety nasz Marcin nie ma takich preferencji to nie jest Jeremi Janot. Wiem, że to tylko plotki które chodziły o Jacku Kazimierskim ale to, że Juszczyk podpisze kontrakt to jego sprawka, on się tego domagał i był zadowolony z postawy Marcina, myślę że wygodnie mu pracować z tymi samymi ludźmi, nikt nic nie powie, wszyscy zadowoleni. W obliczu tego co teraz się dzieje, i słabej postawy naszych bramkarzy w minionej rundzie jestem w stanie uwierzyć we wszystko co wypisywały media o na temat naszego trenera bramkarzy. Mam nadzieję że Jacek Bednarz przejrzy w końcu na oczy, kto inny jak nie on ma to zrobić ? Nie trzeba być filozofem żeby zauważyć, że styl bronienia Marcina nie jest przykładem stylu bronienia profesjonalnego bramkarza.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.01.2009 o godz. 19:33.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Widocznie nie ma kasy na lepszego bramkarza. A ze nie ma kasy na transfery to wiadomo juz od...dawna.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Problem jednak moim zdaniem leży znacznie głębiej. Cytat:
Także tak jak mówię niech Bednarz przejrzy na oczy. W jakim innym klubie bramkarz zawalił 4 mecze w minionej rundzie? Dlaczego nie zastąpiono go Juszczykiem w trackie sezonu ? bo gra w siatkę tylko nich nie chce o tym głośno powiedzieć ? Dlaczego żaden z naszych 3 bramkarzy nie wie kiedy wyjść do wrzutki, a kiedy nie ? Funkcja dyrektora to nie tylko transferowanie i podpisywanie kontraktów z zawodnikami on musi też wiedzieć co się dzieje w drużynie. Mam wrażenie, że Bednarz za bardzo zaufał Kazimierskiemu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.01.2009 o godz. 20:01.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Mi Juszczyk przypomina bardzo Pawełka, różnica między nimi jest taka, że Juhu ma mniej doświadczenia, i twierdze, że obaj nasi bramkarze są nic im nie uwłaczając, są bramkarzami conajwyżej przeciętnymi. Smutne ale prawdziwe. Nie można o kimś powiedzieć, że jest dobry, bo zagra 10 dobrych meczów, a 5 zawali(Pawełek). Jesteś tym lepszy im mniej błędów popełniasz.
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Odczepcie się od Cebanu. Wiecie ile chłop ma lat? Czego Wy od niego wymagacie? Dajcie mu jeszcze kilka lat, zobaczymy co z niego wyrośnie, większym problemem jest nasz trener bramkarzy, bo przy nim trudno "wyrosnąć na dobrego bramkarza" = może na nim skupcie swoją uwagę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wyrośnie z niego tyle że jeżeli dalej nie będzie grał w ogóle i się wprowadzał do kadry to skończy z Dawidowskim w kasynie z nudów,widać Skorża ma jakieś powody nie wystawiania go raz na jakiś czas do pierwszego składu.Skończy się na wypożyczeniu jak zawsze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
nie wiem może było tak jak mówisz w końcu jak wiemy wiekszość źródeł informacji nie jest wiarygodna ; ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
popieram tylko w Polsce 25-latek jest nadal MŁODYM TALENTEM a wiecie ile ma lat najlepszy piłkarz świata Cristiano Ronaldo i ile lat juz gra pierwsze skrzypce w M.U i on juz jest doswiadczony a u nas to byłby młody niespełniony talent |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
W ostatnich latach u nas się to zmieniło ku lepszemu, może jeszcze są takie przypadki że młody za późno dostaje szanse lejuż coraz żadziej. a co do Mlodości bramkarza, bramkarze dojrzewają znacznie później więc kiepskie dałeś porównanie. pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Tylko weźcie pod uwagę fakt jak taki zawodnik mający powiedzmy 21 lat z Portugalii , Włoch, Anglii, Hiszpanii, Francji czy Holandii jest wyszkolony i przygotowany do wejścia w swój zawód ( i to nie mówimy tutaj o wielkich talentach tylko średniej krajowej). Doświadczenie owszem jest ważne ale jak brakuje rudymentarnej edukacji piłkarskiej to trudno wymagać ,żeby nasi młodzi zawodnicy stanowili jakąś konkurencję dla swoich kolegów z Zachodu. Poza tym ktoś ową wiedzę musi młodemu zawodnikowi przekazać a nauczycieli w Polsce albo jest niewielu albo nie ma ich w ogóle biorąc pod uwagę zachodnie standardy. Samą bystrością i obserwacją starszych zawodnik młody się wszystkiego nie nauczy bez spójnego programu szkolenia obliczonego na długofalowe działanie. Dlatego w Polsce zawodnicy w wieku 24-26 lat muszą się jeszcze sporo uczyć. Beenhakker kiedyś powiedział Dziekanowskiemu podczas treningu reprezentacji ,że w Holandii dwunastolatkowie maja większe pojęcie o piłce niż lwia część naszych kadrowiczów. Bardzo smutna opinia ale prawdziwa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zieniu i Gora na skrzydłach w Zabrzu.Górnik ma do wydania jeszcze 2,1 miliona złotych na transfery i chce skrzydłowego z Wisły
http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=41586
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.01.2009 o godz. 10:17.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Podpisanie kontraktu z Juszczykiem to jakas kpina.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Podpisanie kontraktu z Juszczykiem na rok oznacza prawdopodobnie, że klub nie zamierza wydawać ani złotówki na transfer tego Fina. Być może przyjdzie do nas latem na zasadzie wolnego transferu - stąd krótki okres umowy z Marcinem. Bednarz ze Skorżą wpadli wreszcie na to, że na obozowe testy przyjeżdżają większe lub mniejsze ogóry, więc szkoda kasy nawet na ich noclegi.
Tyle że w tym momencie w kadrze mamy 3 bramkarzy + nie wiem po co powracającego z wypożyczenia Jarosińskiego (miał pewnie miejsce w II ligowym klubie) - z których żaden nie prezentuje poziomu na miarę potrzeb Wisły. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Śmieszne jest tylko to, co mówi Juszczyk o niezdrowej rywalizacji między bramkarzami... Jak ona jest niezdrowa świadczy najlepiej aktualna forma jego, Pawełka i Cebanu. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Podumowując obiektywnie nasze transfery do tej chwili,to tak naprawdę:
-Nie kupilismy narazie nikogo -pozyskalismy (na tą rundę) jednego nowego zawodnika(który jest ?) A wyjazd na zgrupowanie w niedziele.... Wniosek ; poprzednie okienko letnie narazie bije na głowe to ,które miało byc przełomowym w naszej polityce transferowej..... Nie licze powrotów z wypozyczeń. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Spokojnie:
1. Poczekajmy do konca okienka transferowego zeby oceniac. 2. Poczekajmy do konca sezonu, jesli nie bedzie mistrza to ludzie z klubu beda wyrzucani z predkoscia strzelania karabinu maszynowego. Bednarz ze Skorza nie sa glupi, wiedza ze graja tez o swoje cieple posadki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja się pytam co się do ku....dzy dzieje w tym klubie czy ktoś wie o co chodzi.
Skorża mówi że potrzebuje Baszcza nie podpisują z nim kontraktu . Trzy dni temu pan Jacek B. mówi ze Goły nieprędko wróci do treningów a tu co Kondrat wraca http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19917 Chyba tu wszystkich popier............ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Co do Cebanu to ma 22 lata, powiedzcie mi ilu bramkarzy gra w tym wieku w pierwszych jedenastkach? Zgadzam się Wilu, że jest duża szansa, że z gościa nic nie wyrośnie, ale winę wskazywałem, o kasynach nic nie wiem - przybliżysz temat? Prawdą jest również, że przydałoby mu się ogrywanie przynajmniej w I lidze, bo te mecze które bronił w pierwszym składzie, to niestety przydarzały mu się farfocle - po prostu brak doświadczenia. Jednak wszyscy trenerzy zgodnie twierdzili po treningach, że to spory talent, dlatego wprowadzanie takiego piłkarza do pierwszego składu powinno się odbywać, gdy będzie miał przynajmniej 25 lat, teraz powinien ogrywać się gdzieś niżej. Nie oszukujmy się również, nikt nie gwarantuje, że z niego coś wyrośnie, ale również nie jest dla mnie zrozumiałe, jak siatkarz Juszczyk ma być pewniejszy do Cebanu (chyba tylko dlatego, że te kilka meczy w Ekstraklasie miał). Ogółem chodzi mi o to, że nagonkę kierujcie w stronę pana K., a nie Bogu ducha winnego Cebanu, który mało co gra, bo tak na zdrowy rozsądek nie pamiętam żeby z ławki wszedł bramkarz i dobrze się zaprezentował (vide np. Jarosiński) O przerąbane, istny "Dzień świra"! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Juszczyk dostał ofertę na rok więc nie ma co panikować. Obserwowane ruchy kadrowe wyglądają na zaplanowane.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.01.2009 o godz. 13:21.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|