|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Miasto Poznań od lat wspiera Lecha, także niskie koszty wynajmu oraz utrzymania stadionu nikogo tu nie dziwią i myślę, że tylko nielicznym mogą przeszkadzać. W Waszym przypadku miasto musi utrzymać 3 kluby i zbytnie faworyzowanie jednego z nich mogłoby zaszkodzić władzom. U nas to normalna sprawa, bowiem Lech to aktualnie najbardziej popularny klub nie tylko w Poznaniu, ale także w Wielkopolsce. Płacicie więcej ? To już Wasz problem i płaczem na necie na pewno tego nie zmienicie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
killzone ma racje...
kibice Lecha ostatnio wszystkie rozumy pozjadali...szkoda że ich tylu nie było jak Lech o utrzymanie walczyła, albo Amica po raz kolejny tracila szanse na mistrza... jak zaczynali gre o UEFA to im kibicowałem...teraz życzę awansu Udinese...bo pyche należy karać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wszyscy zapominacie o Polonii Warszawa ( Dysko-Polo) jako o kandydacie do mistrzostwa.Rok temu jak grali jako Groclin to z początku wiosny szli jak burza wysoko i pewnie wygrywali.Zieliński potrafi dobrze przygotowac zespół i uważam że trzeba sie z Czarnymi Koszulami liczyc no chyba że odejdzie Ivanovsky i Jodłowiec.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Tak było, jest i będzie. Wypadałoby raz na jakiś czas spojrzeć z boku na wyczyny swoich kolegów po szalu i ewentualnie wtedy osądzać innych. |
|
|
|
Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
Klub Lech Poznań gra na STADIONIE MIEJSKIM, nie Lecha, reszte sobie narysuj. @Proud ale gdzie? na Waszym forum? Bo chyba nie chodzi Tobie o stadion. @Ayala, to by było najgorsze dla całej piłki polskiej gdyby oni zdobyli mistrza, drużyna która kompletnie nic nie gra a jakimś cudem ciuła punkty. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A Wisla gra na jakim ?
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Niezmiernie nam przykro, że wasza współpraca z miastem nie układa się tak dobrze jak u nas.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
aha no i gratuluję wiarygodnej prasy,fakt też prenumerujesz i dajesz na radio maryla i wośp ? |
|
|
|
Member
Offline |
|
"koszenie trawy za darmo mają" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Lech(Amica) mistrzem? czemu nie? Raczej nie w tym roku i nie w przyszłym i w następnym też nie...,ale kiedyś za 10 lat? kto wie? "może. Mistrzem 09 będzie raczej Wisła, do zakładu chętnie się przyłączę.
PR pyry mają dobry, zorganizowani są , publika i ciśnienie jest ale konkurencji w Poznaniu nie mają więc nie dziwi nic. Kibiców sukcesu tysiące. Co z tego będzie ? czas pokaże. Nie dziwię się że ich miasto wspiera bo są jakby nie patrzeć znakiem firmowym wielkopolski. Ps. Bez względu na treść "Nie" jako źródło wiedzy?.....nie czytam "tego typu"opiniotwórczej prasy".. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Swoją drogą zastanawiające dlaczego tak ynteligentna prasa, jak "NIE" zainteresowała się Lechem?
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale glupie te napinki. Juz przed runda sie smialiscie z Reissa, a narazie wyszlo na jego - lepiej dac sobie na wstrzymanie zamiast osmieszac.
W futbolu tak jak w zyciu nie ma nic pewnego. Faktycznie to straszne, ze maja koszenie za darmo. Taki naduzycie w urzedzie miasta. Trzeba to zglosic i powolac komisje sledcza. Albo moze wynajmijmy stadion w Poznaniu - bedziemy miec taniej i koszenie trawy za darmo. Widze, ze kolejny temat na forum, ktory lepiej omijac. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Akurat zgadzam sie z Marszałkiem, ze te ceny wydawane na uzytkowanie stadionu i koszty, ktorych Amika nie ponosi uwazam za oszukiwanie konkurencji. Jak to jest ze czolowe klubu w Polsce (Wisła i Legia) bula jak za zboze, a w Wielkopolsce oplaca sie wynajmowac stadion za 3 tysie? Ale czemu sie dziwic. Wielkopolska i ich prezydenci od dawna sa znani z troszczenia sie o kazden grosz vide Kulczykowa kupowala Stary Browar.
![]()
"Słucham i zapominam, widzę i pamiętam, robię i rozumiem."
Konfucjusz |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Bo tam Prezydent dobrze kombinuje. Leszek jest na topie to czym wiecej zrobi dla Lecha tym wiecej wyborcow sobie zgarnie. A ze nie ma u nich dwoch klubow w Ekstraklasie jak u nas czy w Warszawie a miasto jak i cala okolica jest zdominowana przez kibicow jak i sympatykow Lecha to sobie moze na to pozwolic. Szczytne chaslo do tego Poznan stawia na sport i nikt sie nie buntuje. ![]() ,
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Uuuuuuu
@Negative, oszukiwanie konkurencji? No ja Cie prosze ![]() dynek.pl napisał(a):
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Sezon ogórkowy widzę w pełni...
Teraz Lech zły bo płaci mniejszy czynsz. Nie, żebym lubił poznańsko-wroniecki twór, ale ludzie.. opanujcie się! ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Swoją drogą - strasznie schizofreniczna ta nasza Ekstraklasa...
Mówisz Lech, myślisz - Amica. Mówisz Polonia Warszawa, a myślami jesteś przy Groclinie. A najśmieszniejsze, że tak naprawdę nie wiadomo czy na tym koniec. Wszak właściciel Polonii już straszył przenosinami. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kogo straszył?
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Urząd miasta, zdaje się. Chodziło bodajże o koszty wynajmu stadionu, albo o jego utrzymanie...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Dla mnie kluczowa sprawa to: czy Lech Poznań i miasto Poznań rozliczają się z tak ciekawych stawek za wynajem stadionu? Bo to oczywista darowizna - Lech ma obniżony czynsz za stadion, więc: a) klub powinien odprowadzać od tego podatek b) miasto powinno poinformować swoich mieszkańców, że sponsoruje klub piłkarski Jeśli a i b są prawdziwe, to wszystko jest ok. A na mój gust przynajmniej warunek a) musi być spełniony, bo w przeciwnym wypadku doczepi się fiskus, NIK i Bóg wie kto jeszcze. Jeśli nie, to czeka nas niezła afera ale w to bym niestety nie liczył. Święty Mikołaj juz przyniósł prezenty ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Powiem tak:
Miasto Poznań łamie prawo wynajmując/udostępniając/dzierżawiąc mienie komunalne po tak niskiej cenie. Otóż podmiot wynajmujący itp. powinien co roku płacić minimalną stawkę, która jest równa procentowi wartości rynkowej mienia komunalnego (jakiemu procentowi nie pamiętam)Kwota ta może zostać obniżona, jeśli podmiot wykonał wcześniej remonty czy modernizacje wcześniej, na własny koszt. Vide Kraków i Wisła, która płaci trochę mniej ponieważ sami zapłaciliśmy za podgrzewaną murawę oraz oświetlenie. ![]() .
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
rocznie trzeba chyba placic 1% wartości, jeśli dobrze pamiętam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli miasto poznań wyceniło ten stadion na 300 tysięcy... może się zrzucimy?
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ejno, panowie, bo coraz to bardziej absurdalne tematy się przewijają w tym temacie. Lechamica zła, bo płaci za mały czynsz? A co nas to obchodzi? Jak dla mnie mogą grać nawet za darmo, bo Reiss zrobi laskę prezydentowi miasta, ale co nam do tego? My jesteśmy Wisła, jesteśmy z Krakowa. Nie możecie zdzierżyć tego, że przez zimę są wyżej od nas? Spokojnie, po kolejnych dwóch kolejkach wszystko wróci na swoje miejsce. Niedługo będę bał się otworzyć teamt o vlepkach, by nie zobaczyć motywu z szalika CSKA...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
My możemy tylko żałować, że nam miasto nie idzie tak na rękę... poza tym ich stadion, ich sprawa, mnie to praktycznie nie obchodzi i szumu z tego powodu robić nie zamierzam.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A możecie mi gratulować wyboru gazety. Z zasady czytam wszystko,no może z wyjątkiem Wyborczej,czy Dziennika, bo to ani wiarygodne, ani rzetelne żródlo informacji. A informacje to ja mam z serwisu PAP-owskiego. Reszta newsów, ich tworu tzn Wyborcza ,Dziennik jest dla mnie niewiarygodna w żadnym calu. W zestawieniu z tymi gazetami Nie jest najbardziej wiarygodnym żródlem informacji. Poza tym jeśli nie czytaliście artykułu, to nie piszcie glupot. Zachęcam do przeczytania calości,a nie kawałków,które przytoczyłem.Rzetelność tego wymaga, w miarę inteligentny czlowiek tak robi. Poza tym nie mam żadnych rozterek z tego powodu, że Amica tak mało płaci za wynajem stadionu. Gdzieś to mam. Ale już lekko bulerwsuje to,że będzie tak mało płacić za grę na stadionie rozbudowanym z pieniędzy pochodzących z budżetu centralnego. A wiecie Misie czemu? Bo jak nam zmodernizują stadion to relatywnie więcej będziemy płacić za jego wynajem,bo cena rynkowa skoczy. A Amica czy jak to się zwie będzie płaciła grosze. A później będzie płacz i zgrzytanie zębów,że darmowych zawodników pozyskujemy. Zobaczcie jaka jest tego przyczyna a nie nadawajćie, jeśli potraficie dostrzec zależność przyczynowo skutkową.
3/4 z komentujących się zbłażnilo.Najpierw przeczytajcie,póżniej komentujcie, jak nie potraficie wyciągnąć sensu z tego co w skrócie napisałem,tylko musicie kawe na ławę. Tak SopranoPL,koszenie trawy mająza darmo,śmieszne co? mnie też to śmieszy. Bidna Amica nie ma kasy na wynajęcie firmy zajmującej się murawą. No ale będą poprzez "rzetelnych"prasowców z podupadającej Wyborczej i niedochodowego Dziennika, chwalić się jakich to super grajków podpisali .Co do stadionów,to bodajże Polonia Warszawa, nie podpisał nowej umowy na dzierżawę, bo ich nie stać. Piast Gliwice płaci kilkadzisiąt tysięcy za możliwość gry na stadionie Odry...itd. Każdy ponosi koszty, to i ma też mniejsze wydatki. I macie jakiś kompleks,że nie wolno npisac nic o Amice,bo zaraz jest płacz.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 12.01.2009 o godz. 20:49.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Gościu od dobrych 10 lat mamy takie warunki za dzierżawę o co ci chodzi
Jakie pieniądze centralne? Miało być 50%, później 30%, a teraz nie całe 20%. Chyba pomyliłeś z Warszawą. No a ten tekst z wyborczą , ale się zbłaźniłeś
Ostatnio edytowane przez SopranoPL : 12.01.2009 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kiedy wychodzą nowe przepisy należy się do nich zastosować.
![]() .
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|