The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2009, 21:41
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Ale oni już swoje jedno pokutują, więc niby czemu mają pokutować po raz 2.? Sugerujesz , że dalej kupują? :|

Co do WP-wskiego newska. Myślę, że kwestia Żywca to prawda. T-Mobile z kolei to dla mnie lekka bujda, chociaż fajnie by było mieć tak intratnego sponsora w Ekstraklasie
Przecież Widzew niczego nie pokutuje. Gra w 1 lidze, bo spadł z ekstraklasy. Za degradacje powinien grać w 2 lidze. Anulowano im karę
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 09.01.2009 o godz. 21:54.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.01.2009, 21:43
Racja - moje niedopatrzenie i przeoczenie tak to jest być 20 godzin na nogach po 5 godzinach snu... ;]
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.01.2009, 22:22
Krótko i na temat. Zgadzam się z merytoryką szefa Wydziału Dyscypliny. Wszyscy, którzy optują za abolicją w sprawie korupcji, są warci tyle samo co koruptorzy, gdyż sztuczne ratowanie dup koruptoprskich klubów, wbrew fundamentalnym zasadom sprawiedliwości, tylko pozornie wzmocni naszą ligę, jak twierdzą ci wszyscy, którzy podświadomie obawiają się ujawnienia korupcji we własnych szeregach i naciskają na abolicję od zaraz. Liczenie na prestiż tak niesprawiedliwie kształtowanej ligi jest liczeniem pozornych zysków na kształt tych korupcyjnych, a nie wartości samej w sobie, jaką powinna być sprawiedliwość a tym samym świadomość nieuchronności kary, czyli nadzieja na uczciwszą przyszłość naszej piłki. Tu nie chodzi o ratowanie naszej ekstraklasy, ale niedopuszczenie do ukarania degradacją, kolejnych klubów. Dlatego nie pojmuje kibiców, którzy tej logiki działań nie zauważają.

Ukarano inne kluby za ten sam okres obowiązywania przepisów a więc jak można umożliwić uniknięcie takiej samej kary za ten sam okres czasowy dla innych klubów ? Przecież to jaskrawy objaw tolerowania ciągu dalszego korupcji a zaciemnianie obrazu sloganami typu - wszyscy brali udział w korupcji, jest perfidną manipulacją, gdyż absolutnie nie ma mowy o okresie sprzed obowiązywania przepisów w sprawie korupcji a tylko możemy rozmawiać o korupcji w trakcie obowiązywania tych przepisów. Bo przecież trudno nazwać kogoś koruptorem, jeśli w/g przepisów, nie istniało pojęcie korupcji w polskiej piłce. Tak więc radzę zaprzestać słuchać demagogii wystraszonych nieuchronnością kary za swoje grzechy i pójść po rozum i logikę do głowy. A tym Wiślakom co piszą, że nasz klub był umoczony jak wszystkie inne, należy się ban, gdyż jak dotąd nikt ale to dosłownie nikt nigdy nie wymienił Wisły pośród nawet tylko pomówionych o korupcję a wręcz przeciwnie, szefowie różnych instytucji prawnych, politycznych czy piłkarskich, kolejno wymieniali Wisłę jako jeden z nielicznych klubów, które nie brały udziału w korupcji. Nawet prasa brukowa nie sugerowała nigdy Wisły, czego nie można powiedzieć o innych klubach topowych, które obecnie walczą o mistrza.

Jak dla mnie PZPN w pierwszej kolejności powinien wziąć pod lupę właśnie te kluby z topu, aby nie dopuścić do całkowitego ośmieszenia naszej ekstraklasy, gdyby tegoroczny mistrz czy pucharowicz, był w międzyczasie ścigany przez prokuraturę i tylko układy we władzach piłkarskich w Polsce, pozwalają im na uniknięcie degradacji, na jaką zasłużyli tak samo, jak już kluby za to samo ukarane degradacją. Czy tak ma wyglądać prestiż naszej ekstraklasy ? Zamiast " kajdanek" to mistrz albo puchary ? Przecież to zabije ten prestiż jeszcze bardziej, niż poddanie tych klubów w pierwszej kolejności pod oko lustracyjne. Będzie Wisła winna, to trudno, trzeba będzie to przeżyć ale jak nie będzie, to jak oddać szacunek korupcyjnym rywalom o koronę ? Jak taki Cupiał może chcieć dalej inwestować w piłkę, gdzie wygrywają koruptorzy a nie uczciwi ? Ja chce wiedzieć w pierwszej kolejności nie o beniaminkach , czy grają uczciwie ale o konkurentach do korony. Wtedy tylko podam rękę z szacunkiem, każdemu godnemu rywalowi w walce o tytuł mistrzowski.
Ostatnio edytowane przez kot : 09.01.2009 o godz. 22:30.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.01.2009, 22:24
Może sie mylę ! ale T-mobile to poprostu nowa nazwa Ery , po fuzji, przejeciu czy jak ich tam zwał...

"Myśliwy" we Widzewie? Powodzenia życzę bo i klub zasłużony i kibice dobrej marki.

Tyle tylko że od paru ładnych lat to jeden z najbardziej niefartownych klubów.
Zawsze mają jakies wtopy. Bankrutacje, degradacje, wojny prezesów, udziałowców, podejrzane transfery,przekręty. Non stop wiatr w oczy. ...
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.01.2009, 22:42
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Może sie mylę ! ale T-mobile to poprostu nowa nazwa Ery , po fuzji, przejeciu czy jak ich tam zwał...

"Myśliwy" we Widzewie? Powodzenia życzę bo i klub zasłużony i kibice dobrej marki.

Zawsze mają jakies wtopy. Bankrutacje, degradacje, wojny prezesów, udziałowców, podejrzane transfery,przekręty. Non stop wiatr w oczy. ...
Prawda. I podobno mają całkiem sporą kasę na budżet reklamowy żeby ten nowy brand promować. Dlatego ich zinteresowanie sponsorowaniem ligi wygląda dość wiarygodnie.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 09.01.2009, 23:28
Kot:

Twoje "krótko i na temat" w 99% odzwierciedla moje własne poglądy.

Co do browarka to szkoda że Żywiec nie został tytularnym sponsorem Wisełki..
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.01.2009, 09:03
dawno nie pamietam takich wzmocnien sąsiadki.

Murawski, Sasin..

LINK
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.01.2009, 10:26
Heniek wpadł w zaspe śnieżną

Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.01.2009, 11:29
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post

dokładnie,Widzew ostatniego dziesieciolecia przedstawie sie w ten sposób,z drugiej jednak strony spadek do I ligi pozwolił im na odbudowanie druzyny, z głowa rządzony przez Cacka i reszte włascicieli i wydaje sie ze po awansie do ekstraklasy mogą w niej zaistniec jesli w dalszym ciagu druzyna bedzie budowana w ten sposób,czego osobiscie im zyczę.
Ostatnio edytowane przez Dubi : 10.01.2009 o godz. 11:32.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.01.2009, 15:56
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
dawno nie pamietam takich wzmocnien sąsiadki.

Murawski, Sasin..

LINK
Niestety nam przypomnieli Ale pamietam Jagielonie za Platka jak sie wiosna prezentowala. Nie obiecywalbym sobie wiele po nich
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.01.2009, 15:56
A ja im życzę tego aby jednak zostali ukarani za korupcję, bo to co było w ich przypadku to czysta kpina: przedawnienie. Innym się nie przedawniło, a im tak. Więc Widzew "awansując" utrzyma się w 1 lidze. I nawet tego im nie życzę Sio do 2 ligi odpokutować karę
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 10.01.2009, 16:31
Mnie najbardziej ciekawi ogromne trzesienie ziemi w dwoch klubach z trójki Wisla, Legia, Lech ktore nie zdobeda mistrza Polski.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.01.2009, 16:50
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Mnie najbardziej ciekawi ogromne trzesienie ziemi w dwoch klubach z trójki Wisla, Legia, Lech ktore nie zdobeda mistrza Polski.

Trzesienie to bedzie w Lechu jak nie zdobeda tytułu, oj juz sie nie moge tego doczekac

Jesli chodzi o Legie, wcale nie bede zdziwiony jak ta sytuacja co jest w tej chwili sie nie zmieni. Niestety nie mamy na co liczyc ze Walter uderzy piescia w stół po tym jak nam sie nie uda zdobyć 10 tytułu Mistrz Polski. Niestety... :( i nagle wyda grubą kase na pilkarzy, zwolni trenera, dyrketora sportowego i pieska leszka

A jesli chodzi o Wisle, tez jakiegos wielkiego dramatu sie nie spodziewam

Poprostu to Lech sobie dmucha balonik do niewyobrazalnych rozmiarów który w maju z ogromnym impetem peknie i mam nadzieje ze wtedy skonczy sie ogolnopolski onanizm i moda na Lecha
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 10.01.2009, 17:13
Pewne jest że walka o "majstra" będzie zaciekła, bo szanse są równe.

Pyrki spinają się już parę lat, publikę mają , o bazę , rozbudowę i PR dbają, dla Smudy to "być albo nie być", zapowiada się bardzo ciekawie.

Właśnie gdzieś przeczytałem że Warszawa szykuje transfer kolejnej" czarnej perły" z Zimbabwe , podobno strzela mnóstwo bramek (nawet w przerwie) , i już się wszyscy mamy bać.

Co do Wisełki to nie obawiam się o jutro, myślę że B.Cupiał już "uspokoił głowę" i podchodzi do tematu bardziej na zimno.

Niech mu się tylko te jego kable lepiej sprzedają to nie będzie źle, a Wisełka podobno jest już samo wystarczalna( pomijając dług u p.Cupiała....heh )
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 10.01.2009, 17:32
wszytsko i tak bedzie zależało kto z trójki Urban,Skorża czy Smuda najlepiej przygotuje zespół w zimie, nie ZAJEDZIE zawodników na obozie bo kadry personalne tych trzech drużyn są uważam wyrównane, na zbliżonym poziomie z lekkim wskazaniem na Lecha.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.01.2009, 22:51
killzone napisał(a):Wyświetl post
Trzesienie to bedzie w Lechu jak nie zdobeda tytułu, oj juz sie nie moge tego doczekac

Jesli chodzi o Legie, wcale nie bede zdziwiony jak ta sytuacja co jest w tej chwili sie nie zmieni. Niestety nie mamy na co liczyc ze Walter uderzy piescia w stół po tym jak nam sie nie uda zdobyć 10 tytułu Mistrz Polski. Niestety... :( i nagle wyda grubą kase na pilkarzy, zwolni trenera, dyrketora sportowego i pieska leszka

Poprostu to Lech sobie dmucha balonik do niewyobrazalnych rozmiarów który w maju z ogromnym impetem peknie i mam nadzieje ze wtedy skonczy sie ogolnopolski onanizm i moda na Lecha

U Was mistrzostwa rosną, jak lokaty w banku? .Wydawało mi się,że narazie macie 8
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 10.01.2009, 23:40

Prawdopodobnie peknie LEsiowi. Bo to MY zobedziemy tytul!
Uwazam ze transfery z zimy plus odpowiednia moltywacja kilku starszych zawodnikow doprowadzi nas do tronu. Mam nisamowite cisnienie na ten sezon zwlaszcza ze w koncu zalicze go na zywo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.01.2009, 01:30
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
U Was mistrzostwa rosną, jak lokaty w banku? .Wydawało mi się,że narazie macie 8
Pewnie doliczył to z '93. Uczciwie kupione przecież.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 11.01.2009, 04:33
Pewnie dlatego też liczy się za dwa .
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 11.01.2009, 13:03
Ja do dzisiaj nie moge pojac jak kibice Legii moga sie domagac zwrotu MP 93. Mowicie ze gdybyscienie kupili MP to LKS by tak zrobil. Genialne tlumacznie. Jak ja sie nie skur..ie to kto inny to zrobi.
Gyby takie "miszczostfo" mi sprezentowali dzialacze Bialej Gwiazdy to pierwszy bym podpalil budynek klubowy.Ot co.
Skoro uwazacie ze mistrzostwo wam sie nalzy to Widzewowi sie nie nalezala degradacja, Korona powinna grac w europejskich pucharach, a Sczakowianak powinna sie utrzymac dalej w pierwszej lidze. Ze Switem najlepiej. Ale ten ostatni to wasze przydupasy zatem tu akurat odpowiedz z gory byla wiadoma
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.01.2009, 13:07
z dzisiejszego Cafe Futbol jeden wniosek: Craxa i Górnik Zabrze ściągają piłkarzy na potęgę. O ile tym z Kałuży to na pewno pomoże (chyba bardziej piłkarzy przeciwko sobie nastawić niż doktor Majewski nikt nie umie, ale zdążył profesor ochłonąć na czas), to z Górnikiem wcale takie pewne nie jest. Po prostu może być za późno.

Że Cracovia zostanie to w sumie dobrze, co to za liga dla nas bez najważniejszego meczu. Ale będzie kulawo tak czy tak, bo bez Górnika (tak jaki bez Ruchu, żeby obie frakcje śląskie pogodzić ) to jak bez nas

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.01.2009, 13:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pewnie doliczył to z '93. Uczciwie kupione przecież.
No to my też możemy sobie dopisać date, kiedy my mieliśmy pierwsze miejsce w lidze a Ruch zdobył mistrzostwo za Puchar Polski (51 rok)
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 12.01.2009, 09:35

A mnie ucieszy fakt, że wy zajmiecie 5 miejsce a Wisla 4. I tyle będzie z waszych kolejnych przygód z pucharami Z czego Wam życze z całego serca

Górnik i Cracovia się utrzymają, spadnie Łks i Piast, organizacyjnie nie podołają lidze.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 12.01.2009, 10:16
studio napisał(a):Wyświetl post

A mnie ucieszy fakt, że wy zajmiecie 5 miejsce a Wisla 4. I tyle będzie z waszych kolejnych przygód z pucharami Z czego Wam życze z całego serca

Górnik i Cracovia się utrzymają, spadnie Łks i Piast, organizacyjnie nie podołają lidze.

Ide o butelczyne dobrej Whisky ze nie zdobedziecie tytułu(albo Legia albo Wisla). Wchodzisz?(zawsze mi sie dodatkowa jedna przyda) Czy moze wasze poznanskie skąpstwo na to nie pozwoli

A to dziesiec to machnałem z rozpedu, a tu juz taka wielka dyskusja. Niektórzy uznaja odebranie tytulu, niektórzy nie uznają.
Ostatnio edytowane przez killzone : 12.01.2009 o godz. 10:24.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.01.2009, 11:00
Ja mimo mojego Krakowskiego skąpstwa gotów jestem podłączyć się do zakładu

tylko trzeba ustalić jakie, żeby potem nie było
.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.01.2009, 11:22
a wymiana nastapi "u nas przed meczem pod kasami" ?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 12.01.2009, 12:02
Co za pycha Ale sezon ogórkowy, więc wybacze Wam Wasze marzenia

Ty nazywasz "poznanskie skąpstwo", my to nazywamy rozsądkiem, zobacz ile wtopiliście z tranferami i z wypłatami, chcesz wtopić również dobrą whisky? Tylko nie mów, że Ci Miruś obiecał mistrzostwo

"a wymiana nastapi "u nas przed meczem pod kasami" ?"

Niestety nie będzie nam dane odwiedzić w tym roku stolicę. A jeśli Ci chodzi o "u Was" to ciężko Wiślakowi na słowa uwierzyć
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.01.2009, 12:37
Proponuje zapoznać się z dzisiejszym wydaniem NIE, gdzie można przeczytać w****iający artykuł na temat Amiki vel Lecha Poznań. Lech gorszy niż Kaczyński. Podsumowywując. Śmieszność i granice tupetu tego klubu sięgnęły zenitu. Na smaczek...wiecie ile rocznie płaci klub z Poznania wynajem nie swojego stadionu?3 tys złotych. Pomnóżcie razy 12. A wiecie ile my płacimy? 1,4 mln złotych, rocznie. A wiecie ile klub z Poznania płaci za konserwację, utrzymanie stadionu? nic. Koszenie trawy za darmo mają. A jak sądzicie czy dzielą się z miastem wpływami z biletów? Odpowiedzcie sobie sami.

Ot tak,do śmiechu. I nie dziwcie się,że liczymy się z każdym groszem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.01.2009, 12:38
Ide o butelczyne dobrej Whisky ze nie zdobedziecie tytułu(albo Legia albo Wisla). Wchodzisz?(zawsze mi sie dodatkowa jedna przyda) Czy moze wasze poznanskie skąpstwo na to nie pozwoli
Ja tam się chętnie przyłącze do zakładu - zobaczymy jak skąpi są Warszawiacy
Z killzone idę o zakład, że Legia nie zdobędzie mistrza a ze studio, że mistrzem nie będzie Amica (czy Lech czy jak tam się przerobicie w najbliższym czasie).

Więc cwaniakujecie czy na serio wierzycie w wasze marzenia
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 12.01.2009, 12:55
szorstki, nie widze zwiazku.

Ja nie chodze po wszytskich forach i sie nie przechwalam jaka to Legia jest zaje...istą i w ogole wszystkich wciagnie nosem.

Napisalem ze nie wierze w to ze kuchenki beda w stanie zdobyć tytuł(Nie zaznaczylem ze kosztem Legii tylko albo Legii albo Wisly). I o to jestem wstanie sie załozyć z kims z Poznania.
Powód: literówka ;)
Ostatnio edytowane przez killzone : 12.01.2009 o godz. 12:58.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów