The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2009, 16:25
A ja czytam sobie te pierdoły co tu wypisujecie i jednym okiem oglądam Larissę i właśnie Żuraw walnął brame z główki jak to nie on, a na stadionie wszyscy skandują jego nazwisko bajka
live: http://www.justin.tv/pasgiannena

EDIT: BOT GKS zmięknie. 100% że nam go dadzą. Typowa strategia negocjatorska, chcą wyżebrać jak najwięcej się da.
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 11.01.2009 o godz. 16:30.
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.01.2009, 16:30
To informacja dla tych którzy wierzą z panem Jackiem że Żuraw tu przyjdzie za darmo.
Macie fantazje jak pan Jacek B.
Bo kasy na transfery pan Boguś nie dał.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.01.2009 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.01.2009, 16:30
No to jak strzela i gra w podstawowym składzie to znaczy że jego też nie puszczą:(
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.01.2009, 16:32
Gdyby nie grał i nie strzelał, to nie miał by po co wracać do Wisły
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.01.2009, 16:33
rafiABG napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...argule,1241021
To już przesada,moim zdaniem.
"Strony nie osiągnęły porozumienia, gdyż bełchatowianie żądali miliona złotych w gotówce."

hmmm, 1 milion zł to 248tys euro, do 700tys o których była mowa troche brakuje...
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.01.2009, 16:33
tupet napisał(a):Wyświetl post
To informacja dla tych którzy wieżą z panem Jackiem że Żuraw tu przyjdzie za darmo
macie fantazje jak pan Jacek B.
bo kasy na transfery pan Boguś niedał.
Nie , to raczej informacja dla tych którzy mówią, że Żuraw jest za stary, to już nie te lata i nie umie grać. Po za tym, możemy zapłacić, byle przyszedł już w zimie, natomiast jeśli Grecy go nie puszczą to jestem wrecz pewien, że przyjdzie do Wisły w lecie. Zarówno Maciek, jak i Bednarz wyrażają chęć, by wrócił, w lecie nie będzie już przeszkód.
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.01.2009, 16:41
Jednego nie można odmówić działaczom z Bełchatowa - poczucia humoru. Profesjonalizmu, braku pomysłu na zarządzanie klubem, realistycznego wyznaczania celów - jak najbardziej, ale za każdym razem, gdy przychodziło do robienia z nimi interesów, końcowe wnioski oscylowały wokół "jaja sobie z nas robią". Nieważne, czy chodziło o wypożyczenie Boguskiego(do dziś nie zapłacili nam kary za występ tego zawodnika przeciw Wiśle), czy transfer jakiegokolwiek zawodnika z ich składu - zawsze było wesoło. Jedyne, co mnie zastanawia, to czemu wartość Garguły w przeciągu pół roku spadła z trzech milionów euro do zaledwie 700 tysięcy. Nieważne, za pół roku wytransferujemy go od nich za - że tak to ujmę - bardzo okrągłą sumkę.

A trenerowi Ulatowskiemu życzę jak najwięcej sukcesów. Od czasu jego wypowiedzi na temat przydatności Pawła Brożka do reprezentacji jestem pewien, że to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Łączy go wszak z włodarzami Bełchatowa jedna cecha - trudno traktować go poważnie.

tupet - jeszcze jeden onetowski wpis, a będzie ban. Naucz się pisać poprawnie w naszym języku, albo przestań pisać w ogóle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.01.2009 o godz. 16:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 11.01.2009, 16:45
Czy Ulatowski przypadkiem nie udzielał jakiegoś wywiadu, gdzie mówił, że źle robią, że nie chcą puścic Garguły do Wisły?
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 11.01.2009, 16:46
Analizując naszą politykę transferową, można dojść do wniosku że na kazdym kroku robimy sobie wrogów i palimy mosty, co jest fatalne. Mamy już przechlapane w Santosie ( za to co zrobiliśmy z Marcelo), mamy przerąbane z GKS (mszczą się za Boguskiego, Matusiaka i serial z tamtej zimy z Gułą). Niedługo to nikt z nami nie będzie chciał handlować, bo kluby widzą że Wisle zależy na tym żeby za darmoche jak najlepszych grajków wyciągnąć. To jest niestety niepoważne i na dłuższą metę przyniesie nam wielu wrogów. Ja wiem że Cupiał chce jak najmniejszym kosztem wzmacniać drużynę, ale nie tędy droga. Jestem przekonany że jakby nie akcje z Boguskim czy Matusiakiem, to Guła by już u nas był....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.01.2009, 16:47
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Czy Ulatowski przypadkiem nie udzielał jakiegoś wywiadu, gdzie mówił, że źle robią, że nie chcą puścic Garguły do Wisły?
Tak, ale to było zanim został trenerem GKS-u
Teraz widać reprezentacyjna forma Garguly już tak bardzo go nie martwi
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 11.01.2009, 16:49
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Udzielał, ale jak widać punkt widzenia zmienił się wraz z miejscem siedzenia.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.01.2009, 16:52
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Niedługo to nikt z nami nie będzie chciał handlować, bo kluby widzą że Wisle zależy na tym żeby za darmoche jak najlepszych grajków wyciągnąć.
Byc może się nie znam, ale na tym zależy chyba wszystkim klubom - zazwyczaj w biznesie jest tak, że za jak najmniej chce się dostać jak najwięcej. Co w tym niepoważnego?
Odpowiedz cytując
lolek8
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 11.01.2009, 17:04
Włączyłem sobie ten mecz Larisy. Wrażenia? Poziom gry sporo wyższy niż w naszej ekstraklasie,a Żuraw w tym czasie już dwa razy z zadziwiającą szybkością urwał się skrzydłem (najpierw lewym, później prawym) i nieźle wrzucił, chociaż tak naprawdę gra jako jedyny napastnik.

Po tym Żurawiu nie widać wieku. Bardzo dużo biega, gra pressingiem, wywiera presję na obrońców i bramkarza.
Powód: Nowe spostrzeżenia
Ostatnio edytowane przez lolek8 : 11.01.2009 o godz. 17:15.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.01.2009, 17:20
Dziś są ważni, a za rok Bełchatów podzieli los innych klubów bez sponora. Już nie będą płacić po 200 tys. E, a w konsekwencji odejdzie Wróbel, Nowak, Pietrasiak itd. Widmo I ligii zapuka ich klubu, pogonią Ulata i zrobi się normalnie..., ale dziś są ważni.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 11.01.2009, 17:28
Dac wiejskiemu klubikowi troche panstwowej kasy to od razu glupieje :/
Odpowiedz cytując
Kejt
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.01.2009, 17:37
lolek8 napisał(a):Wyświetl post
Włączyłem sobie ten mecz Larisy. Wrażenia? Poziom gry sporo wyższy niż w naszej ekstraklasie,a Żuraw w tym czasie już dwa razy z zadziwiającą szybkością urwał się skrzydłem (najpierw lewym, później prawym) i nieźle wrzucił, chociaż tak naprawdę gra jako jedyny napastnik.

Po tym Żurawiu nie widać wieku. Bardzo dużo biega, gra pressingiem, wywiera presję na obrońców i bramkarza.
I co najważniejsze strzelił brameczkę.
Wisła Kraków i wszystko jasne .
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.01.2009, 17:53
Cytat:
- Raczej nie ma na to szans. Ciężko jest zmienić klub w połowie sezonu. W lidze idzie nam całkiem nieźle, do czwartego miejsca mamy niewielką stratę, więc klub bardziej szuka zawodników niż zamierza uszczuplać kadrę.
Kurde szkoda tym bardziej, że tak jak mówcie Żuraw zaliczył kolejny udany występ uwieńczony bramką.
Może uda się Bednarzowi coś wykombinować ale wątpliwe aby go puścili.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.01.2009 o godz. 17:57.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.01.2009, 18:02
Z pół bańki trzeba było by zapłacić.
Nic na to nie wskazuje, że tyle damy, ale kto wie.
Poczekajmy.
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Stary 11.01.2009, 18:08
Onetowski no ładnie

Ja dziwie sie tylko że przez 15 stron na tym forum wszyscy ustawiają Maćka w na boisku choć nic nie wskazuje że przyjdzie do nas wiosną.Poprzednie 15 stron wszyscy ustawiali na boisku Gargułe choć do nas
teraz nie przyszedł i nie przyjdzie .To oczywiście są posty z sensem .
Tylko skoro temat brzmi polityka transferowa Wisły nikt nie chce dyskutować o tym że niema nowych kontraktów dla Baszcza czy Zienia , o tym że niezłożona nawet zapytania do Fińskiego klubu o bramkarza
choć ten wyraża chęć przejścia do nas . Myślicie że kogoś mają za jak twierdzicie naszych zgranych starych
zawodników- nikogo nie mają.Popatrzmy na fakty nie chce być tym no malokwentem ale tkwić w matrixie
też nie mam ochoty .

p.s. jeżeli gdzieś brakuje jakiejś literki panie moderatorze może mnie pan wyrzucić ,
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 11.01.2009, 18:15
tupet napisał(a):Wyświetl post
Onetowski no ładnie

Ja dziwie sie tylko że przez 15 stron na tym forum wszyscy ustawiają Maćka w na boisku choć nic nie wskazuje że przyjdzie do nas wiosną.Poprzednie 15 stron wszyscy ustawiali na boisku Gargułe choć do nas
teraz nie przyszedł i nie przyjdzie .To oczywiście są posty z sensem .
Tylko skoro temat brzmi polityka transferowa Wisły nikt nie chce dyskutować o tym że niema nowych kontraktów dla Baszcza czy Zienia , o tym że niezłożona nawet zapytania do Fińskiego klubu o bramkarza
choć ten wyraża chęć przejścia do nas . Myślicie że kogoś mają za jak twierdzicie naszych zgranych starych
zawodników- nikogo nie mają.Popatrzmy na fakty nie chce być tym no malokwentem ale tkwić w matrixie
też nie mam ochoty .

p.s. jeżeli gdzieś brakuje jakiejś literki panie moderatorze może mnie pan wyrzucić ,
O co Ci mistrzu chodzi.?Nikt z nas nie jest "malokwentem" tylko na bieżąco komentuje doniesienia prasowe- nawet jak są one wyssane z palca.

To co mamy robić? Płakać, kurvvować na Bednarza, czy się powiesić?
Każdy zdaję sobie z tego sprawę, że będzie ciężko załatwić tych graczy.
Odpowiedz cytując
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.01.2009, 18:15
TUPET, chyba malkontentem nie chcialbyc byc, a nie malokwentem

a co do reszty zgadzam sie calkowicie. nie wiem, czy o tym nie mowia, czy jak, ale nie rozumiem, dlaczego jeszcze nie rozmawiali z klubem Fina, przeciez caly czas powtarzaja, ze sa tym bramkarzem zainteresowani.
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 11.01.2009, 18:18
Odnośnie skrzydłowego: w Cafe Futbol p. Borek wspominał coś o rzekomej walce Wisły i Legii o Krzysztofa Ostrowskiego. Ciekawe ile w tym prawdy, bo przecież jeszcze niedawno mówiło się o niemal pewnym przejściu tego zawodnika do stołecznej drużyny. Czyżby nagły zwrot akcji?
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.01.2009, 18:44
Żurawski nigdy nie wspominał, że chce wrócić do Wisły. Mówił tylko, że w czerwcu definitywnie wraca do Polski. W jego wypadku w grę oprócz Wisły wchodzi pewnie Lech i Górnik, zwłaszcza w Poznaniu będą chcieli zatrrudnić tak doświadczonego zawodnik w obliczu ewentualnej walki o ligę mistrzów.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 11.01.2009, 18:47
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Żurawski nigdy nie wspominał, że chce wrócić do Wisły. Mówił tylko, że w czerwcu definitywnie wraca do Polski. W jego wypadku w grę oprócz Wisły wchodzi pewnie Lech i Górnik, zwłaszcza w Poznaniu będą chcieli zatrrudnić tak doświadczonego zawodnik w obliczu ewentualnej walki o ligę mistrzów.
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19864
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19875
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.01.2009, 19:08
Bramka Żurawskiego:
http://www.uploader.pl/?d=DDCA313F1
Dziwne jest to, że Żurawski strzela teraz bramki głównie głową, nie wiem, która to już jego bramka strzelona tą częścią ciała w tym sezonie, a przecież specjalizował się strzelaniem goli raczej nogami.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.01.2009, 19:42
Z tego co dziś podali to wogóle bym z Belchatowem juz nie rozmawiał.

Jak widać jedyne co posiadaja to oprocz duzego poczucia humoru ,duzo zawiści pewnie za sytuacje z Boguskim i nasze wczesniejsze podchody pod Gułe.

Z takimi ludzmi dogadac sie poprostu nie idzie,lepiej myslec o bramkarzu albo pomocniku.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 11.01.2009, 19:46
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Analizując naszą politykę transferową, można dojść do wniosku że na kazdym kroku robimy sobie wrogów i palimy mosty, co jest fatalne. Mamy już przechlapane w Santosie ( za to co zrobiliśmy z Marcelo)
Eee tam, nie przesadzaj
pawelo84 napisał(a):
mamy przerąbane z GKS (mszczą się za Boguskiego, Matusiaka i serial z tamtej zimy z Gułą).
Ale co mam Matusiak do tego? Wypożyczalismy go jak był graczem innego klubu
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.01.2009, 20:01
To że Matusiak zerwał przez nas negocjacje z Botem
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.01.2009, 20:10
Jak mu dawali na frytki to przyszedł do Nas
a teraz chcą wyciągnąć bóg wie ile
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 11.01.2009, 20:10
Mam wrażenie, że my będąc w podobnej sytuacji, 99% głosów na forum byłoby zgodnych z postępowaniem Bełchatowa, więc proponuję łeb w zaspę i odliczyc do dziesięciu. Ja się GKS-owi wcale nie dziwię, ba dziwiłbym się gdyby puscili Gargułę za grosze. Trzeba ich zmiękczać, a dopniemy swego.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów