|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Co myślicie o takim treningu? Rozpisałem go według http://www.kulturystyka.pl/atlas/ i chciałbym go skonsultować z kimś kto się na tym zna. Chcę rozpocząć na poważnie treningi na siłowni od nowego roku i chodzi mi przede wszystkim o rzeźbę ale też o siłę.
Poniedziałek: - uginanie ramion ze sztangietkami stojąc pochwytem (5x10) - uginanie ramion ze sztangą na "modlitewniku" (5X10) - wyciskanie sztangi na ławce poziomej wąskim uchwytem (5x10) - uginanie ramion ze sztangą na "modlitewniku" (5X10) - wyciskanie sztangi na ławce poziomej wąskim uchwytem (5x10) - rozpiętki w siadzie na maszynie (5x10) Wtorek: - pompki - brzuszki - uginanie ramion ze sztangietką w siadzie (6x10) - uginanie nadgarstków ze sztangietką w siadzie (6x10) Środa: - uginanie ramion ze sztangietkami stojąc pochwytem (4x10) - uginanie ramion ze sztangą na "modlitewniku" (4X10) - prostowanie nóg w siadzie (2x10) - przysiady ze sztangietkami (2x10) - prostowanie nóg w siadzie (4x10) - przysiady ze sztangietkami (4x10) Czwartek: wolne Piątek: - uginanie ramion ze sztangietkami stojąc pochwytem (2x10) - uginanie ramion ze sztangą na "modlitewniku" (2X10) - wyciskanie sztangi w poziomie (2x10) - rozpiętki w siadzie na maszynie (4x10) - wyciskanie sztangi w poziomie (4x10) I miałbym prośbę do kogoś w sprawie diety, co i jak (bo jestem zielony w tym )?![]() na wyjazdach byłeś ilu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Nie nazwałbym tego planem, nawet nie ma co poprawiać.
http://www.sfd.pl/SPIS_TEMAT%C3%93W-...G-t401012.html <- w tematach podanych w tym poście masz przykładowe plany, najlepiej wybierz sobie jeden (polecałbym Ci FBW) i ogólnie przeczytaj na czym to wszystko polega. ![]() Co do diety to odsyłam tutaj: http://www.sfd.pl/Potrzebujesz_Diete...J-t379384.html . Odsyłam do linków, bo nie ma sensu, żebym pisał to, co jest już dobrze napisane gdzie indziej. ![]() |
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jaki polecacie stack kreatynowy ?
chodzi mi o wlasne odczucia po cyklu a nie opisy producentow |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Panowie mam takie pytanie. Jakie najlepsze ćwiczenia na zbudowanie duzych mieśni brzucha
W co do stacków sam ajdłem nitrobolon. Efekty po nim są widoczne , ale oczekiwałem czegoś wiecej. Jesli chodzi o smak nitro to po 2 tygodniach juz go miałem dość. Co prawda brałem na raz wiekszą dawke niz zalecana na opakowaniu. Sam teraz zastanawiamsie nad Xpandem lub shogunem
Ostatnio edytowane przez PAWEL NEWB : 05.01.2009 o godz. 12:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
na duży mięsień brzucha to tylko 2 piwka dziennie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak cwiczylem tyle ze piwek ładowałem wiecej
a brzuszeknie rósł a tak pozatym fak faktem alkoholjest kaloryczny ale tyje sie bardziej od tego ze po piwkach sie je duzo tlustego i od tego brzyszek rosnie. Do tego przy braku ruchu oponka bedzie niezła a tak powaznie to:Panowie mam takie pytanie. Jakie najlepsze ćwiczenia na zbudowanie duzych mieśni brzucha Nie podawajcie mi ćwiczen które ułatwiaja spalić tluszcz albo wzmocnic brzuch. Tylko takie które pobudza do dużego wzrostu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Panowie skończyłem rozpiske na "ogólnorozwojówke" która trwała miesiąc - 12 treningów na siłowni. Chciałbym teraz zrobić rozpiskę na masę, wkleiłby ktoś z Was coś odpowiedniego? na sfd, kulturystyce itd... tyle tego jest, że aż problem, żeby coś wybrać. Także będe wdzieczny. pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
W. z tych tańszych to crevolution biogenixa z tych droższych dla mnie osobiscie m-stak animala to numer jeden. Power horse, x-pand już gorzej. Oczywiscie z animalem to brałem witaminki plus gainer pro-whey.
![]()
JŻS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Polecam X-Panda robiłem już kilka cyklów na nim i jestem bardzo zadowolony dobra korba na siłowni i fajna pompa efekt końcowy tez bardzo fajny
![]() Jeszcze niezły jest zestaw STORM + SHOCK THERAPY tez efekty niezłe ale smaki słabe PAWEL NEWB Co do brzucha to chyba cię nie zaskoczę najlepsza 6 weidera co Ci z super mieśni brzucha jak będą pod tłuszczem ?O to w tym wszystkim chodzi spalisz tłuczsz będzie widac mieśnie bedziesz cwiczyć mięśnie będą większe Trzeba sie uzbroic w cierpliwość i ciężko pracować, z tym samym się spotykam tutaj, czy jak czytam SFD Wszyscy by chcieli zrobić 5 super ćwiczeń kupić odżywki (cena nie gra roli) i bez diety, po 2 tygodniach wyglądać jak pudzianowski ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko tyle ze ja własnie nie mam wielkiej tkanki tluszczowej. Wiec kaloryfer widac. Tyle ze bidnie przy bardziej rozrosnietej klatce. Dlatego potrzebuje jak najbardziej powiekszyc brzuch. I takie cwiczenia mi potrzebne. 6 W bardziej wzmacnia i spala tluszcz niz powieksza miesnie brzucha
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
na clepardii masz jiu jitsu i judo bodajze, a jeżeli kickboxingu chcesz sie uczyć w dobrej szkole od podstaw technik itp, to smok na azorach np http://www.smok.otwarty.pl/ 70zl/mce , spoko atmosfera, rozpiske treningow masz na stronce i wiecej informacji.. pozdro
![]() ![]()
"Uprawiaj sztukę pokoju lewą ręką, zaś sztukę wojny prawą"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Pytanie odnośnie powyższego treningu:
11. Wznosy tułowia z obciążeniem. To martwy ciąg po prostu, czy jakieś inne wznosy? ![]()
"Cała gra polega na tem, iżby piłkę, bez dotykania się jej ręką, za pomocą zgrabnych kopnięć wpędzić w bramę nieprzyjacielską"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
to chyba chodzi o unoszenie tułowia z opadu.
Jest to inne cwiczenie niz MC ale rowniez działa na prostownik. http://www.kulturystyka.pl/atlas/ple...i/image051.gif |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
"Dzieńdobry"?
Bierzesz sztange na plecy , stajesz w lekkim rozkroku, nogi lekko ugięte, plecy OBOWIĄZKOWO proste. Pochylasz się w dół płynnie, płynnie wznosisz tułów do góry (żadnych szarpnięc, pod żadnym pozorem) tak by czuć jednocześnie prostowniki i dwugłowe ud. Ćwiczenie z ławką ogranicza udział nóg, a co za tym idzie to ćwiczenie typowo na plecy. ![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Siemankoo wszytskim
Mam 16lat 60kg 175cm i postanowiłem ze czas zaczac... Co polecacie na poczatek jaka dieta?jaki program...? Prosze o pomoc z góry Thx |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ale co chcesz robić?Masę?
Nie wątpimy w to,że mięśnie <lol2> Z resztą na sam początek najlepiej ćwiczyć normalnie,czyli nie na masę,a po prostu rozruszać mięśnie,bo na początku i tak masa idzie w górę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
deca + winstorl + testosteron w domu zrob 6W i troche pompek to sie wyrzeźbisz na wakacje
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Jeżeli zamierzasz iść na siłownie to najlepiej podejść do instruktora a on da Ci rozpiskę jakie ćwiczenia,ile powtórzeń itd A w razie jakbyś nie wiedział jak robić dane ćwiczenie to Ci pokaże .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=PAWEL NEWB;652119]Panowie mam takie pytanie. Jakie najlepsze ćwiczenia na zbudowanie duzych mieśni brzucha
Pomoze ktos wkoncu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Rób 3 razy w tygodniu 2x brzuszki z obciążeniem i 2x unoszenie nóg leżąc na ławce skośnej i powinno być ok. Ja tak robię i jestem zadowolony z efektów.
PS. Ostatnio wyczytałem, że powinno najpierw ćwiczyć się dolne partie mięśni brzucha, a potem górne (czyli odwrotnie niż podałem wyżej ) jednak nie znalazłem na to żadnego uzasadnienia, zna ktoś jakieś? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Mam pytanie ile minimum powinno się biegac przy treningu aerobowym. Chodzi mi o czas trwania ćwiczenia. Czy 20 minut starczy na początek?
![]()
JŻS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z góry Thx |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Cała gra polega na tem, iżby piłkę, bez dotykania się jej ręką, za pomocą zgrabnych kopnięć wpędzić w bramę nieprzyjacielską"
|
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
wiesz , ja rozumeim ze jestes poczatkujacy w kwestiach silowni, ano ale myslisz ze ze na maku i kfc zbudujesz brzuch ?
nikt nie kaze ci trzymac scislej diety co do ilosci gram spozywanych produktow, ale na pcozatek ogranicz do zera wszystkie fast foody. nawet jak jestes na miescie i padasz z glodu to nie kubuj kebabow/macow itd kup sobie jakiegos Lu Go i banana albo cos posilki 5x dziennie , pamietaj o sniadaniu najlepiej jakis ser bialy czy cos z sokiem , pieczywo zmien ze zwyklych kajzerek na ciemne, na poczatku ci to wszystko starczy, ryz , filet z kurczaka saltka, na obiad albo z kasza najlepiej gryczana ale mi to przez gardo nie przechodzi wiec .......e kolacji nie jedz o 22 tylko o 19 max, nie podjadaj do poduchy .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mam takie pytanko do Was, czy wiecie może jakie konkretnie mięśnie pracują podczas boksowania w worek ?
i jak długo można podczas jednego treningu boksowac żeby sie nie przeciążyc ? Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby zbudować tam mięśnie jest potrzebna, żeby pozbyć się tłuszczu, który je zasłania tym bardziej.
Kolację można zjeść nawet 5 minut przed snem pod warunkiem, że nie zawiera węglowodanów, a zawierać powinna białko, najlepiej wolno wchłanialne (czyli np ser biały, najlepszy półtłusty).
Ostatnio edytowane przez ŁDB : 09.01.2009 o godz. 14:54.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|