The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy ufasz solidności Orkiestry Jurka Owsiaka - WOŚP?
Tak 333 57,51%
Nie 246 42,49%
Głosujących: 579. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2009, 01:13
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Sam powiedzial kiedys w wywiadzie chyba z Jagielskim ze 5% z WOŚP idzie na dzialalnosc fundacji. Dznosc fundacji to w 90% "pensje" dla czlonkow. Jerzego Owsiaka oraz zony, Owsiak tego nie ukrywa bynajmniej wiec o co ci chodzi?
90 procent to na pewno nie pensje to raz , a fundacja zapewne jest niejako połączona z tą akcją .
Poza tym Odnosiłem sie do "kolegi" który wspominał o jakich 70 procentach dla Owsiaków z tej akcji wosp.
Zresztą ja im nie zazdroszczę nie wiem jak ty ?

A i też chętnie bym o tym przeczytał albo zobaczył ,bo słyszeć to nie takie rzeczy słyszałem
Ostatnio edytowane przez jachting : 05.01.2009 o godz. 01:16.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Tomek_06
Member

Od: 01.2008

Stary 05.01.2009, 01:28
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Sam powiedzial kiedys w wywiadzie chyba z Jagielskim ze 5% z WOŚP idzie na dzialalnosc fundacji. Dznosc fundacji to w 90% "pensje" dla czlonkow. Jerzego Owsiaka oraz zony, Owsiak tego nie ukrywa bynajmniej wiec o co ci chodzi?
http://www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/18/2

Koszty administracyjne nie są pokrywane ze zbiórek z finałów. Nie ma czegoś takiego jak "członek Fundacji" - są tylko pracownicy. Pozatym wszystko jest jawne - 2minuty 20 sekund (ze stoperem) zajeło mi wyguglowanie tych wiadomości...

PS: Nie powinny się jakieś ostrzeżenia posypać za wypisywane pod adresem WOŚP obelgi np." Aro1234"?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.01.2009, 02:24
jachting napisał(a):Wyświetl post
90 procent to na pewno nie pensje to raz ,
Naszemu modowi chodzilo o cos odwrotnego , sam zagotowalem bo choc nie sledze sprawy to 90% na 'dzakuzi i kox' ,brzmialo gorzej niz najgorsza propaganda
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.01.2009, 10:36
Jezu..... , jak tu czytam niektóre kretynizmy to krew mnie zalewa, ale z drugiej strony GŁUPOTA i BEZMYŚLNOŚC nie boli i nie jest śmiertelną chorobą.

Krytykanci , odpuśćcie sobie posty w tym temacie , bo wstyd sobie a zwłaszcza Wisełce przynosicie.
Kompletnie nie wiecie co piszecie i do jakiego stopnia jesteście w błędzie.

Orzeu, a pomyślałeś że ta "działalnośc fundacji " to produkcja puszek, banery reklamowe, koszty mediów,energii, łączności , transportu i Bóg wie jeszcze czego.?
Naprawdę, nie rozumiem Was, i jestem zszokowany ignorancją.

Każdy, średnio rozwinięty intelektualnie dobrze wie że Owsiak jest dziennikarzem radiowym i telewizyjnym, za to żyje, i nie martwcie się, nie takie caritasy,episkopaty i LPR-y chciały dobrać się do WOŚP i NIC nie znalazły.

Przykre że niektórzy ludzie są tak mali, że nie są w stanie przyjąc do wiadomości pojęcia "bezinteresowne dobro" .Bez napinki.
Odpowiedz cytując
noonelikeus
Banita

Od: 04.2008

Stary 05.01.2009, 10:49
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Orkiestry.html

kto gra w Krakowie oprocz Rynku?

Podlaczcie sie do pomyslu, i wystawcie wartosciowe przedmioty na aukcje wosp. Wylicytowana sume poleci dla WOSP.
http://aukcje.wosp.org.pl/new_item_cat.php?new=1
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.01.2009, 11:09
Niektórzy tutaj nie potrafią się pogodzić z tym że po prostu nie wszyscy muszą kochać Owsiaka.
Każdy z nas powiedział swoje zdanie na ten temat i na tym powinno się skończyć, a fragmenty postów typu:

MicK napisał(a):Wyświetl post
Zygam niektórymi z was
Są żałosne. A wasza zawziętość i zażartość w Obronie P.Owsiaka przypomina mi analogicznie sytuacje z pewnego radia gdzie pewna grupa obywateli też dała by się pochlastać za pewnego dyrektora.
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.01.2009, 11:23
Ech, nic nie rozumiesz.
Analogicznie, dla mnie możesz sobie uważać że słońce kręci się wokół ziemi, nie uzasadniaj jednak swoich tez tym że w twoim mniemaniu Kopernik był krypto Trockistą, więc nie można mu ufać.

Właśnie oczernianie WOŚP przez ludzi takich jak ty wygląda na Rydzykowską propagandę. Napisalimy na moim ulubionym antylewackim blogu, pewnie tak jest.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 05.01.2009, 11:37
Nie obchodzi mnie osoba Owsiaka, nie ważne czy prowadzi to np. Kaczyński, Senyszyn, Jola Rutowicz czy inny Jacyków (hehe) czy jakiś Kowalski
.
Liczy się idea, zaangażowanie, a zwłaszcza bardzo konkretne efekty.
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.01.2009, 11:55
I tutaj masz racje i Ci ją przyznaje.
Ale nie uwierzę nigdy w to co piszą tutaj niektórzy z taką zaciekłością że Owsiak z tego nie ma nic.
Ma i owszem nie wiem czy tak jak pisze Orzeu 5% czy chociażby 1 % ale od takich sum są to i tak olbrzymie pieniądze nawet po odliczeniu kosztów jakie idą na całą akcje.
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.01.2009, 12:11
Tomek_06 napisał(a):Wyświetl post
PS: Nie powinny się jakieś ostrzeżenia posypać za wypisywane pod adresem WOŚP obelgi np." Aro1234"?
A czy ja tu komuś ubliżam? Wyrażam swoje zdanie, a podobno wolno mi to czynić, jak każdemu.

Zresztą widzę, że nie tylko ja mam wątpliwości co do właściwie gospodarowanych pieniędzy przez WOŚP. Co ciekawe, wyrażają je także Administratorzy ;] Sobie też mają dać ostrzeżenia?
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 05.01.2009, 12:22
Jestem laikiem w dziedzinie bankowości, rozliczeń , księgowań i finansów ale podejrzewam że organizatorzy rozliczają się JAWNIE z każdej złotówki.
Mogę się mylić, ale na użytek "wstrzemięźliwych i kontestujących" poszukam na necie jakichś informacji na ten temat.
Odpowiedz cytując
Tomek_06
Member

Stary 05.01.2009, 12:48
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
A czy ja tu komuś ubliżam? Wyrażam swoje zdanie, a podobno wolno mi to czynić, jak każdemu.

Zresztą widzę, że nie tylko ja mam wątpliwości co do właściwie gospodarowanych pieniędzy przez WOŚP. Co ciekawe, wyrażają je także Administratorzy ;] Sobie też mają dać ostrzeżenia?
Ale czy twoje zdanie jest poparte jakąkolwiek znajomością tematu czy tak tylko sobie klepiesz w klawiaturę? Bo chyba niestety to drugie. No chyba ,że napiszesz co konkretnie w sprawozdaniach finansowych WOŚP wzbudza twoje wątpliwości - niech ta dyskusja będzie choć trochę merytoryczna.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.01.2009, 12:53
Tomek_06 napisał(a):Wyświetl post
Ale czy twoje zdanie jest poparte jakąkolwiek znajomością tematu czy tak tylko sobie klepiesz w klawiaturę? Bo chyba niestety to drugie. No chyba ,że napiszesz co konkretnie w sprawozdaniach finansowych WOŚP wzbudza twoje wątpliwości - niech ta dyskusja będzie choć trochę merytoryczna.
Jest poparte choćby tym, co również kiedyś słyszałem jakoby 5% Owsiak brał do własnej kieszeni.
Zbierają przypuśćmy 20 mln zł, więc odlicz sobie 5% ... to chyba wystarczająca kwota, żeby wyjechać na fajne wakacje kilka razy w roku i móc GODNIE ŻYĆ , nieprawdaż? ;]
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 05.01.2009, 12:56
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Jestem laikiem w dziedzinie bankowości, rozliczeń , księgowań i finansów ale podejrzewam że organizatorzy rozliczają się JAWNIE z każdej złotówki.
Mogę się mylić, ale na użytek "wstrzemięźliwych i kontestujących" poszukam na necie jakichś informacji na ten temat.
Jesteś bardzo naiwny jeśli myślisz, że znajdziesz takie informacje na necie.
Wg mnie ta dyskusja i wzajemne animozje do niczego nie prowadzą. Chwała Owsiakowi, że pomaga, że coś takiego wymyślił. Prawda jest taka, że pieniądze zbierane przez WOŚP sporo ludzi uratowało i uratuje. Inna bajka jest taka, że on, jego rodzina i ludzie związani z całą WOŚP, z jakiejś tam części uzbieranej kasy korzysta. Nikt z nas nie wie i pewnie nigdy się nie dowie jaka to suma.
To bardzo proste - chcesz wrzucić do puszki czy w inny sposób dorzucić się do tego - WRZUCASZ. Wg Ciebie jest to oszukaństwo i jesteś przeciwny - NIE WRZUCASZ. Amen
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 05.01.2009, 13:08
sambo napisał(a):Wyświetl post
Rzecz w tym, że jest to jawne faworyzowanie pewnej ideologii - ideologii lewackiej pod płaszczykiem czynienia dobra i ja na to się nie zgadzam. Oto pokazuje się całemu światu - lewak ale jaki wspaniały!
Jak dla mnie to moze byc nawet i ideologia faszystowska, a Owsiak byc zielonym hermafrodyta ze zboczeniem ukierunkowanym na seks z drzewami i krzewami.
Wazne ze polskie szpitale maja sprzet lepszy niz szpitale w Ulan Bator czy Kinszasie.

I tez niewiele mnie interesuje cala medialna goraczka wokol tego, ani czy Owsiak ma z WOSPu trzysta baniek na reke.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Tomek_06
Member

Stary 05.01.2009, 13:36
Jest poparte choćby tym, co również kiedyś słyszałem jakoby 5% Owsiak brał do własnej kieszeni.
Cytat:
Jesteś bardzo naiwny jeśli myślisz, że znajdziesz takie informacje na necie.
Przepraszam bardzo ale czy wy macie problemy z czytaniem? Parę postów wyżej wkleiłem linka do sprawozdań finansowych WOŚP. Czy 5 minut czytania to dla Was za dużo żeby nie robić z siebie pośmiewiska tymi kłamstwami i insynuacjami wyssanymi z palca?
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.01.2009, 14:11
misiek088 napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś może ile kasy zgarnie Ruch Chorzów od WOŚP za to że serduszko widnieje na ich koszulkach
Bo coś nie chce mi się wierzyć że 14-krotny mistrz Polski (Jeden z najbardziej utytułowanych klubów w Polsce) dał za free miejsce z przodu.
Ruch nie pobiera żadnej kasy z tego tytułu, a korzyścią w ramach współpracy z WOŚP (poza polepszeniem wizerunku) są defiblyratory
Cytat:
Współpraca zakłada też wsparcie akcji "Bezpieczny stadion". Obiekt Ruchu będzie pierwszym w Polsce na którym znajdą się ratujące życie defiblyratory. Pracownicy fundacji przywiozą je na Cichą i nauczą, jak obsługiwać.
jachting napisał(a):Wyświetl post
Barcelona też ma Unicefu , charytatywne to raczej a i dla Ruchu większa reklama
Żeby uściślić Barcelona wpłaca na konto UNICEFU (przynajmniej) 1,5mln euro

Cytat:
Oprócz umieszczenia logo na koszulkach FC Barcelona zgodziła się przekazywać UNICEF w ciągu następnych pięciu lat przynajmniej 1,5 mln Euro rocznie na wspieranie programów na rzecz dzieci na całym świecie. Pierwsza darowizna zostanie przeznaczona na finansowanie programów w Suazi mających na celu zapobieganie przenoszeniu wirusa HIV z matki na dziecko, leczenie AIDS u dzieci, zapobieganie zakażeniom wirusem HIV wśród nastolatków oraz ochronę i zapewnianie opieki i wsparcia dzieciom narażonym na zagrożenia i osieroconym z powodu HIV/AIDS.
sorry za offtop
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 05.01.2009, 15:57
Zbierają przypuśćmy 20 mln zł, więc odlicz sobie 5% ... to chyba wystarczająca kwota, żeby wyjechać na fajne wakacje kilka razy w roku i móc GODNIE ŻYĆ , nieprawdaż? ;]
Co to za małostkowość, zawistność jest w tym naszym narodzie że co chwila wyskakują tacy rzekomi moi rodacy jak Ty i rzucają publicznie oskarżeniami w konkretną osobę, nie przedstawiając żadnych dowodów.
Za dobrych czasów tego forum bany były karą za taką głupotę...

Zeby nie było - nie przepadam za Owsiakiem. Ale dzięki jego zbiórkom wiele dzieciaków może teraz śmiejąc się lepić bałwany ze śniegu, jeździć na sankach, nartach, słowem - może żyć normalnie.
Więc jeśli jest okazja by choć odrobinę wspomóc taką incjatywę to warto k.urwa ją wspomóc.
A jak już kogoś tak strasznie centusiowata dusza boli że złotówki dać nie może, to niech chociaż nie będzie cyniczny.
Długo mnie na tym forum nie zobaczycie. Pozdro dla.. ludzi myślących i mających serce.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 05.01.2009, 16:35
Podzielam zdanie "bozara" , rozpierdzielają mnie teksty typu"..wiem na pewno że on (Owsiak) i jego rodzina bujają się za kasę orkiestry, jeżdżą na wczasy itp. Ręce opadają ....

Znalazłem na oficjalnych stronach WOŚP -SZCZEGÓŁOWY! raport finansowy- dokładnie ten sam co Tomek-06.

Zapraszam cyników do lektury, a jak przeczytacie ze zrozumieniem (można 2 razy) , to wtedy czekam na merytoryczne zarzuty pod adresem WOŚP, a jeśli ich nie macie to odpuśćcie sobie bo się z deka ośmieszacie.

Już to wcześniej pisałem , ale mój pogląd na tą sprawę jest zbieżny z postem "7 kotów".
Odpowiedz cytując
Wredny
Banita

Od: 07.2008

Stary 06.01.2009, 12:10
2009-01-11 godzina 14:00
Faust
ul. Rynek Główny 6

Podczas Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy trwać będzie akcja krwiodawcza zorganizowana przez KHDK PCK „Hutnik Kraków" przy współpracy z Fundacją „Kibicujemy Życiu".
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 06.01.2009, 12:29
"Kocham" wszystkich malkontentów i węszących wszedzie spisek,to takie polskie(naszczescie ten kraj powoli zmienia swoja mentalność)...Jak macie lepszy sposób ,na pomoc biednym vel chorym to pokażcie się ! Chciałem się was zapytać czy wiecie jaka jest liczba osob uratowanych dzieci,mlodziezy i doroslych ,dzieki Jurkowi i wszystkim Polakom ,którzy przez te parenaście lat wrzucili grosik do puszki(setki,tysiace Polaków?). Na ogół inne akcje charytatywne olewam (szczegolnie te organizowane przez Kosciol) ,a do puszki ,w dzien gdy WOŚP gra zawsze wrzuce grosik . Nie dosc ,ze pomagaja to podoba mi sie styl i podejscie do zycia ludzi organizujacych i wolontariuszy WOŚP,robią to ze szczerego serca i z uśmiechem na buzi i dlatego sie z nimi utożsamiam.
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.01.2009, 13:08
hoho napisał(a):Wyświetl post
"Kocham" wszystkich malkontentów i węszących wszedzie spisek,to takie polskie(naszczescie ten kraj powoli zmienia swoja mentalność)....
"Kocham" naiwniaków i ignorantów.

Jak macie lepszy sposób ,na pomoc biednym vel chorym to pokażcie się !
Dlaczego uważasz, że z pomocą trzeba się afiszować? Owsiak ma dobre plecy, dlatego go widać.

Chciałem się was zapytać czy wiecie jaka jest liczba osob uratowanych dzieci,mlodziezy i doroslych ,dzieki Jurkowi i wszystkim Polakom ,którzy przez te parenaście lat wrzucili grosik do puszki(setki,tysiace Polaków?).
Ja nie wiem, nie wiem też ile osób uratowały inne organizacje.

Na ogół inne akcje charytatywne olewam (szczegolnie te organizowane przez Kosciol) ,a do puszki ,w dzien gdy WOŚP gra zawsze wrzuce grosik .
Typowu charytatywny szpaner.

Nie dosc ,ze pomagaja to podoba mi sie styl i podejscie do zycia ludzi organizujacych i wolontariuszy WOŚP,robią to ze szczerego serca i z uśmiechem na buzi i dlatego sie z nimi utożsamiam.
Jesteś pewien, że ze szczerego serca? Ja uważam, że kiedyś kilka osób wpadło na pomysł jak łatwo zarobić dużą kasę. Jasne, PRZY OKAZJI korzystają na tym dzieci, ale nie dorabiajmy "Jurkowi" ideologii pomocy potrzebującym. Fajnie, że ktoś pomaga, ale dla mnie jest też ważne z jakiego powodu to robi. Z uśmiechem na buzi,, Miło, łatwo i przyjemnie, a potem na narty.. Dzieciaki z puszkami maja po prostu wyprane mózgi, fajna impreza, pomagam, niech wszyscy zobaczą jaki jestem cool.

Powoływanie się na argumenty choroby dziecka, korzystania z pomocy sprzętu zakupionego przez WOŚP, jest dla mnie zwyczajnie bez sensu. Czemu ma służyć? Ja dla kogoś kogo kocham (a dla dziecka nawet bez wahania) oddałabym duszę diabłu. Co nie znaczy, że diabeł jest Bogiem.

Sory, że odniosłam się tylko do Twojego posta, ale po przeczytaniu dyskusji nie chcę mi się daleko szukać cytatów. Twoja wypowiedź pozwoliła mi zobrazowaź po krótce wszystko, z czym się nie zgadzam.
Chcesz - pomagaj, ale bądź też świadomy, żebyś się kiedyś nie wstydził, że Ty do niego Jurku, a On śmiał Ci się w twarz. Jesli nie ma dobrej drogi, wybieramy najlepszą z możliwych. Jeśli nie można liczyć na ludzkie instykty pomocy, trzeba je wyłudzać.

Kiedyś trafiłam na filmik, w którym jedna migawka powiedziła o Owsiaku wszystko. Nie wiem czy moge tu przytoczyć, jesli nie, proszę o edytkę moderatorów:
- "Róbta co chceta!"
- "Jakbyśmy tak robili, dawno nie miałbyś łba lewacki psie"
Nie mam aż tak radykalnych przekonań, ale też nie dam sobie zamydlić oczu, nawet pomocą dla dzieci.

I jeszcze jedno: Wszystko jawne? Wszystko przejrzyste? Wszędzie autorytety? Można znaleźć tu i tu,,, To skąd w Polsce tyle przekrętów?

Chaotyczna ta moja wypowiedź, ale szkoda mi czasu na dyskusję, która do niczego nie prowadzi. Chciałam tylko lekko zaznaczyć swoje stanowisko.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 06.01.2009 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując
puchaty1906
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.01.2009, 13:30
No i w zasadzie to z tego wszystkiego wynika, żeby nikomu nie pomagać! Bo każdy jest zły, niedobry, kupi sobie za tę kasę narty, domek i mercedesa. A jak coś już wrzucisz do jakiejkolwiek puszki to nikomu o tym nie mów bo jak powiesz to jesteś charytatywnym lanserem.
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Stary 06.01.2009, 13:39
puhatek1906 napisał(a):Wyświetl post
No i w zasadzie to z tego wszystkiego wynika, żeby nikomu nie pomagać! Bo każdy jest zły, niedobry, kupi sobie za tę kasę narty, domek i mercedesa. A jak coś już wrzucisz do jakiejkolwiek puszki to nikomu o tym nie mów bo jak powiesz to jesteś charytatywnym lanserem.
Na tym forum jest zdecydowanie za dużo gówniarskiej ironii i docinków, a za mało merytorycznej dyskusji i czytania ze zrozumieniem.

Pomagaj. Nie ma lepszej Twoim zdaniem opcji na pomoc, nie chce Ci się, wrzucaj do puszki raz do roku. Za to też Ci chwała, bo są tacy co nawet raz do roku nie wrzucą. Tylko po co dorabiać do tego jakąś ideologię i traktować Owsiaka jako autorytet moralny?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.01.2009, 13:45
Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam, że kiedyś kilka osób wpadło na pomysł jak łatwo zarobić dużą kasę. Jasne, PRZY OKAZJI korzystają na tym dzieci, ale nie dorabiajmy "Jurkowi" ideologii pomocy potrzebującym.
Ktos zbiera do puszki pieniadze na oprawe. Ja mysle ze to kilku cwaniakow wpadlo na pomysl jak latwo zrobic kase.Jasne, przy OKAZJI zapala kilka rac, ale nie dorabiajmy Ktosiom ideologii checi poprawy atmosfery na stadionie.

Zawsze mi sie podoba u ludzi umiejetnosc sprowadzenia drugiej osoby do pozycji w ktorej ta musi sie tlumaczyc ze nie jest rozowym sloniem ze srajda pod ogonem
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 06.01.2009, 13:47
Nie przesadzajmy, orkiestra robi dobrą robotę. Inną kwestią jest to, że uczy pomocy świątecznej a nie codziennej.
Odpowiedz cytując
puchaty1906
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.01.2009, 13:48
Cytat:
Na tym forum jest zdecydowanie za dużo gówniarskiej ironii i docinków, a za mało merytorycznej dyskusji i czytania ze zrozumieniem.
1. Nie znasz mnie, więc nie zarzucaj mi gówniarstwa.
2. Nie za bardzo rozumiem dlaczego ironia, bądź sarkazm jest dla ciebie gówniarstwem. Forma wymiany zdań jak każda inna.

Cytat:
Tylko po co dorabiać do tego jakąś ideologię i traktować Owsiaka jako autorytet moralny?
Ja nie bronię Owsiaka i nie traktuje go jako autorytet moralny. Tylko ty atakując Owsiaka jednocześnie podważasz wrzucanie do jego puszek.
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Stary 06.01.2009, 13:52
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Ktos zbiera do puszki pieniadze na oprawe. Ja mysle ze to kilku cwaniakow wpadlo na pomysl jak latwo zrobic kase.Jasne, przy OKAZJI zapala kilka rac, ale nie dorabiajmy Ktosiom ideologii checi poprawy atmosfery na stadionie.
A ja myślę, że to nie cwaniaki, bo akurat o kibicach mam inne zdanie niż o Owsiaku. Słabiutkie porównanie. Chyba nie zrozumiałeś mojego postu.
puhatek1906 napisał(a):Wyświetl post
1. Nie znasz mnie, więc nie zarzucaj mi gówniarstwa.
2. Nie za bardzo rozumiem dlaczego ironia, bądź sarkazm jest dla ciebie gówniarstwem. Forma wymiany zdań jak każda inna.

Ja nie bronię Owsiaka i nie traktuje go jako autorytet moralny. Tylko ty atakując Owsiaka jednocześnie podważasz wrzucanie do jego puszek.
Nie znam Cię, ale niby dlaczego nie mogę Ci zarzucić gówniarstwa skoro tak to odebrałam? A ironia nie służy dyskusji i nie prowadzi do niczego. Ja też uwielbiam sarkazm, ale trzeba znać umiar.
Nie podważam wrzucania do puszek. Tak jak napisałam: jeśli nie znasz innej drogi, nie chce Ci się - wrzucaj raz do roku do puszki. Kwestia porównania zysków i strat. Załóżmy, że Owsiakowi sponsorujesz wakacje, ale pomagasz dziecku - bilans na korzyść wrzucenia do puszki, tak?
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 06.01.2009 o godz. 14:04.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.01.2009, 14:02
Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę, że to nie cwaniaki, bo akurat o kibicach mam inne zdanie niż o Owsiaku. Słabiutkie porównanie. Chyba nie zrozumiałeś mojego postu.
Czyli rozbija Ci sie o osobe Owsiaka.

Mojego posta tez nie zrozumialas.

Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Stary 06.01.2009, 14:03
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Czyli rozbija Ci sie o osobe Owsiaka.

Mojego posta tez nie zrozumialas.

Zrozumiałam bardzo dobrze . Również bywam czasem mistrzynią ciętej riposty i ironii.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów