|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy ufasz solidności Orkiestry Jurka Owsiaka - WOŚP? | |||
| Tak |
|
333 | 57,51% |
| Nie |
|
246 | 42,49% |
| Głosujących: 579. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Poza tym Odnosiłem sie do "kolegi" który wspominał o jakich 70 procentach dla Owsiaków z tej akcji wosp. Zresztą ja im nie zazdroszczę nie wiem jak ty ? A i też chętnie bym o tym przeczytał albo zobaczył ,bo słyszeć to nie takie rzeczy słyszałem
Ostatnio edytowane przez jachting : 05.01.2009 o godz. 01:16.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Koszty administracyjne nie są pokrywane ze zbiórek z finałów. Nie ma czegoś takiego jak "członek Fundacji" - są tylko pracownicy. Pozatym wszystko jest jawne - 2minuty 20 sekund (ze stoperem) zajeło mi wyguglowanie tych wiadomości... PS: Nie powinny się jakieś ostrzeżenia posypać za wypisywane pod adresem WOŚP obelgi np." Aro1234"? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Naszemu modowi chodzilo o cos odwrotnego , sam zagotowalem bo choc nie sledze sprawy to 90% na 'dzakuzi i kox' ,brzmialo gorzej niz najgorsza propaganda
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jezu..... , jak tu czytam niektóre kretynizmy to krew mnie zalewa, ale z drugiej strony GŁUPOTA i BEZMYŚLNOŚC nie boli i nie jest śmiertelną chorobą.
Krytykanci , odpuśćcie sobie posty w tym temacie , bo wstyd sobie a zwłaszcza Wisełce przynosicie. Kompletnie nie wiecie co piszecie i do jakiego stopnia jesteście w błędzie. Orzeu, a pomyślałeś że ta "działalnośc fundacji " to produkcja puszek, banery reklamowe, koszty mediów,energii, łączności , transportu i Bóg wie jeszcze czego.? Naprawdę, nie rozumiem Was, i jestem zszokowany ignorancją. Każdy, średnio rozwinięty intelektualnie dobrze wie że Owsiak jest dziennikarzem radiowym i telewizyjnym, za to żyje, i nie martwcie się, nie takie caritasy,episkopaty i LPR-y chciały dobrać się do WOŚP i NIC nie znalazły. Przykre że niektórzy ludzie są tak mali, że nie są w stanie przyjąc do wiadomości pojęcia "bezinteresowne dobro" .Bez napinki. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Orkiestry.html
kto gra w Krakowie oprocz Rynku? Podlaczcie sie do pomyslu, i wystawcie wartosciowe przedmioty na aukcje wosp. Wylicytowana sume poleci dla WOSP. http://aukcje.wosp.org.pl/new_item_cat.php?new=1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Niektórzy tutaj nie potrafią się pogodzić z tym że po prostu nie wszyscy muszą kochać Owsiaka.
Każdy z nas powiedział swoje zdanie na ten temat i na tym powinno się skończyć, a fragmenty postów typu: Są żałosne. A wasza zawziętość i zażartość w Obronie P.Owsiaka przypomina mi analogicznie sytuacje z pewnego radia gdzie pewna grupa obywateli też dała by się pochlastać za pewnego dyrektora. ![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ech, nic nie rozumiesz.
Analogicznie, dla mnie możesz sobie uważać że słońce kręci się wokół ziemi, nie uzasadniaj jednak swoich tez tym że w twoim mniemaniu Kopernik był krypto Trockistą, więc nie można mu ufać. Właśnie oczernianie WOŚP przez ludzi takich jak ty wygląda na Rydzykowską propagandę. Napisalimy na moim ulubionym antylewackim blogu, pewnie tak jest. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie obchodzi mnie osoba Owsiaka, nie ważne czy prowadzi to np. Kaczyński, Senyszyn, Jola Rutowicz czy inny Jacyków (hehe) czy jakiś Kowalski
. Liczy się idea, zaangażowanie, a zwłaszcza bardzo konkretne efekty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
I tutaj masz racje i Ci ją przyznaje.
Ale nie uwierzę nigdy w to co piszą tutaj niektórzy z taką zaciekłością że Owsiak z tego nie ma nic. Ma i owszem nie wiem czy tak jak pisze Orzeu 5% czy chociażby 1 % ale od takich sum są to i tak olbrzymie pieniądze nawet po odliczeniu kosztów jakie idą na całą akcje. ![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Wyrażam swoje zdanie, a podobno wolno mi to czynić, jak każdemu.Zresztą widzę, że nie tylko ja mam wątpliwości co do właściwie gospodarowanych pieniędzy przez WOŚP. Co ciekawe, wyrażają je także Administratorzy ;] Sobie też mają dać ostrzeżenia? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem laikiem w dziedzinie bankowości, rozliczeń , księgowań i finansów ale podejrzewam że organizatorzy rozliczają się JAWNIE z każdej złotówki.
Mogę się mylić, ale na użytek "wstrzemięźliwych i kontestujących" poszukam na necie jakichś informacji na ten temat. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ale czy twoje zdanie jest poparte jakąkolwiek znajomością tematu czy tak tylko sobie klepiesz w klawiaturę? Bo chyba niestety to drugie. No chyba ,że napiszesz co konkretnie w sprawozdaniach finansowych WOŚP wzbudza twoje wątpliwości - niech ta dyskusja będzie choć trochę merytoryczna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Zbierają przypuśćmy 20 mln zł, więc odlicz sobie 5% ... to chyba wystarczająca kwota, żeby wyjechać na fajne wakacje kilka razy w roku i móc GODNIE ŻYĆ , nieprawdaż? ;] |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
Wg mnie ta dyskusja i wzajemne animozje do niczego nie prowadzą. Chwała Owsiakowi, że pomaga, że coś takiego wymyślił. Prawda jest taka, że pieniądze zbierane przez WOŚP sporo ludzi uratowało i uratuje. Inna bajka jest taka, że on, jego rodzina i ludzie związani z całą WOŚP, z jakiejś tam części uzbieranej kasy korzysta. Nikt z nas nie wie i pewnie nigdy się nie dowie jaka to suma. To bardzo proste - chcesz wrzucić do puszki czy w inny sposób dorzucić się do tego - WRZUCASZ. Wg Ciebie jest to oszukaństwo i jesteś przeciwny - NIE WRZUCASZ. Amen ![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Wazne ze polskie szpitale maja sprzet lepszy niz szpitale w Ulan Bator czy Kinszasie. I tez niewiele mnie interesuje cala medialna goraczka wokol tego, ani czy Owsiak ma z WOSPu trzysta baniek na reke. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|||
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Za dobrych czasów tego forum bany były karą za taką głupotę... Zeby nie było - nie przepadam za Owsiakiem. Ale dzięki jego zbiórkom wiele dzieciaków może teraz śmiejąc się lepić bałwany ze śniegu, jeździć na sankach, nartach, słowem - może żyć normalnie. Więc jeśli jest okazja by choć odrobinę wspomóc taką incjatywę to warto k.urwa ją wspomóc. A jak już kogoś tak strasznie centusiowata dusza boli że złotówki dać nie może, to niech chociaż nie będzie cyniczny. Długo mnie na tym forum nie zobaczycie. Pozdro dla.. ludzi myślących i mających serce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podzielam zdanie "bozara" , rozpierdzielają mnie teksty typu"..wiem na pewno że on (Owsiak) i jego rodzina bujają się za kasę orkiestry, jeżdżą na wczasy itp. Ręce opadają ....
Znalazłem na oficjalnych stronach WOŚP -SZCZEGÓŁOWY! raport finansowy- dokładnie ten sam co Tomek-06. Zapraszam cyników do lektury, a jak przeczytacie ze zrozumieniem (można 2 razy) , to wtedy czekam na merytoryczne zarzuty pod adresem WOŚP, a jeśli ich nie macie to odpuśćcie sobie bo się z deka ośmieszacie. Już to wcześniej pisałem , ale mój pogląd na tą sprawę jest zbieżny z postem "7 kotów". |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
2009-01-11 godzina 14:00
Faust ul. Rynek Główny 6 Podczas Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy trwać będzie akcja krwiodawcza zorganizowana przez KHDK PCK „Hutnik Kraków" przy współpracy z Fundacją „Kibicujemy Życiu". |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
"Kocham" wszystkich malkontentów i węszących wszedzie spisek,to takie polskie(naszczescie ten kraj powoli zmienia swoja mentalność)...Jak macie lepszy sposób ,na pomoc biednym vel chorym to pokażcie się ! Chciałem się was zapytać czy wiecie jaka jest liczba osob uratowanych dzieci,mlodziezy i doroslych ,dzieki Jurkowi i wszystkim Polakom ,którzy przez te parenaście lat wrzucili grosik do puszki(setki,tysiace Polaków?). Na ogół inne akcje charytatywne olewam (szczegolnie te organizowane przez Kosciol) ,a do puszki ,w dzien gdy WOŚP gra zawsze wrzuce grosik . Nie dosc ,ze pomagaja to podoba mi sie styl i podejscie do zycia ludzi organizujacych i wolontariuszy WOŚP,robią to ze szczerego serca i z uśmiechem na buzi i dlatego sie z nimi utożsamiam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|||
Dlaczego uważasz, że z pomocą trzeba się afiszować? Owsiak ma dobre plecy, dlatego go widać.
Powoływanie się na argumenty choroby dziecka, korzystania z pomocy sprzętu zakupionego przez WOŚP, jest dla mnie zwyczajnie bez sensu. Czemu ma służyć? Ja dla kogoś kogo kocham (a dla dziecka nawet bez wahania) oddałabym duszę diabłu. Co nie znaczy, że diabeł jest Bogiem. Sory, że odniosłam się tylko do Twojego posta, ale po przeczytaniu dyskusji nie chcę mi się daleko szukać cytatów. Twoja wypowiedź pozwoliła mi zobrazowaź po krótce wszystko, z czym się nie zgadzam. Chcesz - pomagaj, ale bądź też świadomy, żebyś się kiedyś nie wstydził, że Ty do niego Jurku, a On śmiał Ci się w twarz. Jesli nie ma dobrej drogi, wybieramy najlepszą z możliwych. Jeśli nie można liczyć na ludzkie instykty pomocy, trzeba je wyłudzać. Kiedyś trafiłam na filmik, w którym jedna migawka powiedziła o Owsiaku wszystko. Nie wiem czy moge tu przytoczyć, jesli nie, proszę o edytkę moderatorów: - "Róbta co chceta!" - "Jakbyśmy tak robili, dawno nie miałbyś łba lewacki psie" Nie mam aż tak radykalnych przekonań, ale też nie dam sobie zamydlić oczu, nawet pomocą dla dzieci. I jeszcze jedno: Wszystko jawne? Wszystko przejrzyste? Wszędzie autorytety? Można znaleźć tu i tu,,, To skąd w Polsce tyle przekrętów? Chaotyczna ta moja wypowiedź, ale szkoda mi czasu na dyskusję, która do niczego nie prowadzi. Chciałam tylko lekko zaznaczyć swoje stanowisko.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 06.01.2009 o godz. 13:25.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
No i w zasadzie to z tego wszystkiego wynika, żeby nikomu nie pomagać! Bo każdy jest zły, niedobry, kupi sobie za tę kasę narty, domek i mercedesa. A jak coś już wrzucisz do jakiejkolwiek puszki to nikomu o tym nie mów bo jak powiesz to jesteś charytatywnym lanserem.
![]()
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pomagaj. Nie ma lepszej Twoim zdaniem opcji na pomoc, nie chce Ci się, wrzucaj do puszki raz do roku. Za to też Ci chwała, bo są tacy co nawet raz do roku nie wrzucą. Tylko po co dorabiać do tego jakąś ideologię i traktować Owsiaka jako autorytet moralny? |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
![]() Zawsze mi sie podoba u ludzi umiejetnosc sprowadzenia drugiej osoby do pozycji w ktorej ta musi sie tlumaczyc ze nie jest rozowym sloniem ze srajda pod ogonem ![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie przesadzajmy, orkiestra robi dobrą robotę. Inną kwestią jest to, że uczy pomocy świątecznej a nie codziennej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
2. Nie za bardzo rozumiem dlaczego ironia, bądź sarkazm jest dla ciebie gówniarstwem. Forma wymiany zdań jak każda inna. Cytat:
![]()
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie podważam wrzucania do puszek. Tak jak napisałam: jeśli nie znasz innej drogi, nie chce Ci się - wrzucaj raz do roku do puszki. Kwestia porównania zysków i strat. Załóżmy, że Owsiakowi sponsorujesz wakacje, ale pomagasz dziecku - bilans na korzyść wrzucenia do puszki, tak?
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 06.01.2009 o godz. 14:04.
|
||
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Mojego posta tez nie zrozumialas. ![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|