|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
zalezy gdzie zarabiają, ale faktem jest zawodnik wybierze oferte Southampton czy Verony niż Wisły. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
PAP napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mając na uwadze Portugalię nie myślę o Sportingu,Benfice czy Porto. Wszędzie indziej podobne pieniądze dostaje się jak u Nas. Odsyłam do wywiadu z Arruabarreną, który mówi co prawda na przykładzie Hiszpanii, ale potwierdza tezę, że w niższych klubach Premiera Division zarabia się tyle co on w Legii dostaje. Po drugie, na takich co wybierają Southampton to nas nie stać.
W sumie racja. Tkwijmy w polskiej beznadziei piłkarskiej i do tego płaćmy jak na zachodzie. Tylko żeby później nie było zdziwienia jak nawet do PUEFA nie awansujemy. Gdyby BOT był spółką prywatną to inne panowałyby tam relacje. W sumie niezłe z nich lolki. Wolą płacić zawodnikowi kontrakt do końca,zamiast zarobić na nim choćby 100 tysięcy euro. Respect. Oni tam są z nadania politycznego? I jeszcze łaskę robią kiedy ten beton przestanie mieć cokolwiek wspólnego z piłką, o polityce nie wspominając. Przecież oni się do niczego nie nadają.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.01.2009 o godz. 14:48.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Trudno oczekiwać przyjaznych rozmów pamiętając nasze ubiegłoroczne podchody po Gargułę, czy wcześniejszą aferę o Boguskiego.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A teraz rozmawiaja o Brazie i Beto tak
PS. Moim skromnym zdaniem powinno sie uspokojic jednego z uzytkownikow ostrzeniem . Z wszytkimi zadziera i głosi nieprawdziwe rzeczy nie bede wzkazywal palcem bo kazdy widzi. ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...akowie,1237386
inna fota , i bezsensowne ostatnie zdanie ![]()
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search= Banjo Boy is godlike >.<
|
|
|
|
Guest
|
|
to jest dla mnie po prostu śmieszne. Moje zdanie jest takie że płacimy mało a na 5 lat mamy opłaconego dobrego rozgrywającego. nie płacimy praktycznie nic za jego pozyskanie, a jak chcesz szukać w Portugalii czy Brazylia to tam za takiego gościa musisz wyłożyć 2- 5 mln euro przy czym zarobki te najniższe zaczynają się pewnie od 500Euro. My dobrze wiemy za co płacimy i mamy pewność, że ten zawodnik nam pomoże. Naprawdę dobrze jest mieć najlepszego rozgrywającego ligi u siebie dodam, że wózek o nazwie GKS Bełchatów ciągnął praktycznie w pojedynkę z wspaniałym skutkiem i za partnera nie miał Brożka czy Sobola tylko Janusza Gola i Mariusza Ujka. Skończmy zresztą już to rozważania czas pokażę kto ma rację. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to że Garguła ma 28 wiosen to nic.Czerwiec jak przyszedł do Wisły miał 30 lat i przez kilka lat świetnie prowadził gre Białej Gwiazdy.Mam nadzieje że tak samo bedzie z Gułą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
ja zapytam tak. Czy jest jakis oficjalny termin konferencji prasowej ? czy to tylko nasze domysly ze ma ona sie odbyc dzis ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nasze domysly.
Nikt z oficjeli nie mowil nic o zadnej konferensji. Mowiono tylko, ze do 5 nie komentuja nic. I nie komentowali. A dzisiaj skomentowali przyjscie Garguly. Czyli teoretycznie juz nic wiecej sie nie powinno dzisiaj zdarzyc, chociaz w sumie kto wie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
I własnie płacenie tyle przybliża nas do zatrudnienia zawodnika który wybiera Southampton. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Na oficjalnej napisali: "Umowa obowiązywać będzie od 1 lipca 2009 roku i obowiązywać będzie na okres 5 lat" Także już chyba po ptakach, chociaż decyzja co najmniej dziwna ![]() ![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Guest
|
|
Odnośnie tych Brazylów to nie wiem czy Bednarz się nie zagubił czasem w tym co robi. Wiem że goście mają ciekawe nazwiska ale mimo wszystko to nie grali na poziome Seria A za dużo. Nie wiem może są to dobrzyi zawodnicy ale na jakiej podstawie ich ocenić, na video z tych kamer z regionalnych występów ? Miejmy nadzieje że pan Hector nie wykorzystuje tego, że Marcelo się sprawdził i nie chce czasem nam wcisnąć kiepskiego towaru. Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa skoro pan Perlarta przywozi takich dobrych zawodników to dlaczego nie ściągnie tu Romeu ? Przecież jest jego managerem, skończył mu się kontrakt z Fluminense, i to jest już w pełni ukształtowany piłkarz gotowy od razu do gry na wysokim europejskim poziomie, dlaczego go tu nie ma ? Mam dziwne wrażenie że sam Perlarta sam nie chce go tu ściągać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.01.2009 o godz. 15:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Szaleństwa nie ma, bo miałby przyjść dopiero w lipcu. Czyli ten podpis nie zbliża nas ani o krok do MP.
Mam cichą nadzieję, że GKS jednak zgodzi się odstąpić Gargulca już teraz. Niestety 200k euro trzeba będzie na to wydać. Obydwie strony na tym skorzystają. Skoro Bednarz ze Skorżą zdecydowali się na Ł.G, to nie po to, by kolejne pół roku drużyna grała bez rozgrywającego. Osobiście Garguła nigdy na mnie wielkiego wrażenia nie zrobił. Liczę, że grą w Krakowie przekona mnie i innych niezdecydowanych ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jestem ciekaw czy sie zgodza ci z Belchatowa
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Moim zdaniem to jednak tylko zagrywka, chcą utargować najwięcej jak się da. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio Skorża mówił że rozważa 352... może to i by miało sens? Nie wiem czy tak ktoś gra na zachodzie i czy mamy piłkarzy do tego pasujących?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do okienka to niedawno się zaczęło i chyba codziennie na głównych portalach widnieje WISŁA KRAKÓW, co więcej nie chodzi o spekulacje, ale o fakty jak Garguła, przylot Beto, czy Davida. Porównując to z letnim okienkiem już jest o wiele lepiej. Tak trzymać! ![]() ![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dobrze dla nas że Janas odszedł z Gksu. Nie spodziewałbym się dziś konferencji pewnie zrobią gdy będą sprawy jasne co do Brazylijczyków. Mam nadzieję że ten obrońca jest szykowany na bok bo już jesienią Cleberowi nie pasowało że Marcelo gra cały czas a nie był gorsze od niego. Co byłoby teraz w momencie 4 równorzędnych zawodników w środku defensywy. Szkoda że takiego bólu nie mamy na skrzydłach albo w napadzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
PS: Skoro Romeu nie przyleciał, to raczej oznacza, że u nas nie zagra... No zobaczymy... Dziś już raczej się nic nie wydarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Smieszy mnie pisanie ze nie ma sensu wydawac na Gargule 300 tys Euro...ze to duzo,ze bezsensu itd..
A czy nie pamietamy juz ile kosztowalo wypozyczenie na pol roku Matusiaka I to powinno zobrazowac cala sytuacje... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobno nic nie kosztowało... Bednarz tak powiedział w Canal plus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
a czy Peralta jest menagerem Romeu ze mieli przyleciec razem ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie wiem czy to ktoś wklejał
"- Dla Marcela już mam trzy propozycje, w tym jedną z Panathinaikosu. I właśnie o to chodzi, żeby utalentowani Brazylijczycy ogrywali się w Wiśle, a potem szli do wielkich europejskich klubów. Mam nadzieję, że właśnie tak będzie z Beto." Peralta http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/e...sle_84745.html trudno stwierdzić czy to wiarygodne źródło, a wypowiedź tego menadżera chyba raczej chwali Marcelo niż mówi że on chce odejść |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Z portalu www.wislaportal.pl (http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13827) - w komentarzach
"niestety wedlug transfermarket.de ten Romeu zakontraktowany jest dopiero od grudnia wiec na razie tylko jeden by gral. Ale i tak szacun za transfery bo obaj pilkarze sa mlodzi i naprawde z wysokiej polki. [Dodano: 2008-08-31 00:18:49 z adresu: 86-70-N1.aster.pl] - autor: da_marcus" może dlatego go nie ma bo już jest dogadany z Wisłą od poprzedniego okienka i jest po prostu na wakacjach, bo po co ma tu siedzieć. "130mo Powód: dopisanie i poprawienie błędu dotyczącego podpisywania umowy w Brazylii z zawodnikiem
Ostatnio edytowane przez dzamp : 05.01.2009 o godz. 16:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Myślę że panu Hectorowi nie opłaca się umieszczać u nas w pełni ukształtowanych graczy dlatego podsyła nam ludzi do "oszlifowania". Nie podoba mi się to.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.01.2009 o godz. 16:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ale na tych oszlifowanych piłkarzach możemy nieźle zarobić na inne transfery więc nie wiem co Ci się w tym nie podoba?A Romeu pójdzie pewnie tam gdzie więcej dostanie kasy i zarazem jego menager.
![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|