The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2009, 14:34
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Obecna polityka transferowa Wisły polega na tym,że płaci się 28 letniemu zawodnikowi za 5 letni kontrakt prawie 2 mln euro. Tyle w temacie pieniędzy i rzekomych racjonalnych wydatkach. Fakty mówią same za siebie.
I jeszcze odpowiedź na drugą część pytania. Tak, na zachodzie wszyscy zarabiają po milon euro. Pewnie by chcieli.
1.5 mln, i z reszta niewiadomo czy to kontrakt motywacyjny.

zalezy gdzie zarabiają, ale faktem jest zawodnik wybierze oferte Southampton czy Verony niż Wisły.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.01.2009, 14:41
PAP napisał(a):
- Zostaliśmy w związku z tym zaproszeni na rozmowy do Krakowa, ale to chyba przedstawiciele Wisły powinni przyjechać do Bełchatowa, bo to oni mają do nas interes, a nie odwrotnie - powiedział Drobniewski.
To jednak nie rokuje na przyjazne konwersacje o przyszłości Garguły.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.01.2009, 14:42
Mając na uwadze Portugalię nie myślę o Sportingu,Benfice czy Porto. Wszędzie indziej podobne pieniądze dostaje się jak u Nas. Odsyłam do wywiadu z Arruabarreną, który mówi co prawda na przykładzie Hiszpanii, ale potwierdza tezę, że w niższych klubach Premiera Division zarabia się tyle co on w Legii dostaje. Po drugie, na takich co wybierają Southampton to nas nie stać.

W sumie racja. Tkwijmy w polskiej beznadziei piłkarskiej i do tego płaćmy jak na zachodzie. Tylko żeby później nie było zdziwienia jak nawet do PUEFA nie awansujemy.

Gdyby BOT był spółką prywatną to inne panowałyby tam relacje. W sumie niezłe z nich lolki. Wolą płacić zawodnikowi kontrakt do końca,zamiast zarobić na nim choćby 100 tysięcy euro. Respect.
Oni tam są z nadania politycznego? I jeszcze łaskę robią kiedy ten beton przestanie mieć cokolwiek wspólnego z piłką, o polityce nie wspominając. Przecież oni się do niczego nie nadają.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.01.2009 o godz. 14:48.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.01.2009, 14:49
eye63 napisał(a):Wyświetl post
To jednak nie rokuje na przyjazne konwersacje o przyszłości Garguły.
Trudno oczekiwać przyjaznych rozmów pamiętając nasze ubiegłoroczne podchody po Gargułę, czy wcześniejszą aferę o Boguskiego.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.01.2009, 14:54
A teraz rozmawiaja o Brazie i Beto tak i potem zrobia konferencje tak?

PS. Moim skromnym zdaniem powinno sie uspokojic jednego z uzytkownikow ostrzeniem . Z wszytkimi zadziera i głosi nieprawdziwe rzeczy nie bede wzkazywal palcem bo kazdy widzi.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.01.2009, 14:55
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...akowie,1237386
inna fota , i bezsensowne ostatnie zdanie
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.01.2009, 15:00
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Obecna polityka transferowa Wisły polega na tym,że płaci się 28 letniemu zawodnikowi za 5 letni kontrakt prawie 2 mln euro. Tyle w temacie pieniędzy i rzekomych racjonalnych wydatkach. Fakty mówią same za siebie.
I jeszcze odpowiedź na drugą część pytania. Tak, na zachodzie wszyscy zarabiają po milon euro. Pewnie by chcieli.
Wszyscy już znając Twoją śpiewkę nie musisz tego wypisywać codziennie. Wiem, że według Ciebie w średnich klubach rosyjskich są lepsi piłkarza i na pewno chcą grać za tyle ile dostał Garguła to jest dla mnie po prostu śmieszne.
Moje zdanie jest takie że płacimy mało a na 5 lat mamy opłaconego dobrego rozgrywającego. nie płacimy praktycznie nic za jego pozyskanie, a jak chcesz szukać w Portugalii czy Brazylia to tam za takiego gościa musisz wyłożyć 2- 5 mln euro przy czym zarobki te najniższe zaczynają się pewnie od 500Euro. My dobrze wiemy za co płacimy i mamy pewność, że ten zawodnik nam pomoże. Naprawdę dobrze jest mieć najlepszego rozgrywającego ligi u siebie dodam, że wózek o nazwie GKS Bełchatów ciągnął praktycznie w pojedynkę z wspaniałym skutkiem i za partnera nie miał Brożka czy Sobola tylko Janusza Gola i Mariusza Ujka.
Skończmy zresztą już to rozważania czas pokażę kto ma rację.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.01.2009, 15:02
to że Garguła ma 28 wiosen to nic.Czerwiec jak przyszedł do Wisły miał 30 lat i przez kilka lat świetnie prowadził gre Białej Gwiazdy.Mam nadzieje że tak samo bedzie z Gułą
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.01.2009, 15:13
ja zapytam tak. Czy jest jakis oficjalny termin konferencji prasowej ? czy to tylko nasze domysly ze ma ona sie odbyc dzis ?
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 05.01.2009, 15:19
Nasze domysly.
Nikt z oficjeli nie mowil nic o zadnej konferensji. Mowiono tylko, ze do 5 nie komentuja nic. I nie komentowali. A dzisiaj skomentowali przyjscie Garguly. Czyli teoretycznie juz nic wiecej sie nie powinno dzisiaj zdarzyc, chociaz w sumie kto wie.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 05.01.2009, 15:27
Cytat:
Mając na uwadze Portugalię nie myślę o Sportingu,Benfice czy Porto. Wszędzie indziej podobne pieniądze dostaje się jak u Nas. Odsyłam do wywiadu z Arruabarreną, który mówi co prawda na przykładzie Hiszpanii, ale potwierdza tezę, że w niższych klubach Premiera Division zarabia się tyle co on w Legii dostaje. Po drugie, na takich co wybierają Southampton to nas nie stać.
Ale czy nie widzisz tego że jesi tyle dostanie Garguła oznacza że i zagraniczny może tyle albo nie wiecej dostac?
I własnie płacenie tyle przybliża nas do zatrudnienia zawodnika który wybiera Southampton.
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.01.2009, 15:31
no one napisał(a):Wyświetl post
Logicznie rzecz biorąc to nie powinno byc problemu zeby Gargułę ściągnąć do Wisły juz teraz. Nam zalezy zeby zgrywał się z drużyną jak najwczesniej i pomógł zdobyc Mistrza a GKS-owi zeby jeszcze coś na nim zarobić. ale to polska liga...logiki jest tyle ile w nazwaniu najwyzszej ligi ekstraklasą

Na oficjalnej napisali: "Umowa obowiązywać będzie od 1 lipca 2009 roku i obowiązywać będzie na okres 5 lat"
Także już chyba po ptakach, chociaż decyzja co najmniej dziwna
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.01.2009, 15:36
marcinarsenal napisał(a):Wyświetl post
Na oficjalnej napisali: "Umowa obowiązywać będzie od 1 lipca 2009 roku i obowiązywać będzie na okres 5 lat"
Także już chyba po ptakach, chociaż decyzja co najmniej dziwna
Tak tylko oni chcą go teraz wypożyczyć na pół roku z Bełchatowa także nic w tym dziwnego nie ma.

Odnośnie tych Brazylów to nie wiem czy Bednarz się nie zagubił czasem w tym co robi. Wiem że goście mają ciekawe nazwiska ale mimo wszystko to nie grali na poziome Seria A za dużo. Nie wiem może są to dobrzyi zawodnicy ale na jakiej podstawie ich ocenić, na video z tych kamer z regionalnych występów ? Miejmy nadzieje że pan Hector nie wykorzystuje tego, że Marcelo się sprawdził i nie chce czasem nam wcisnąć kiepskiego towaru.

Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa skoro pan Perlarta przywozi takich dobrych zawodników to dlaczego nie ściągnie tu Romeu ? Przecież jest jego managerem, skończył mu się kontrakt z Fluminense, i to jest już w pełni ukształtowany piłkarz gotowy od razu do gry na wysokim europejskim poziomie, dlaczego go tu nie ma ? Mam dziwne wrażenie że sam Perlarta sam nie chce go tu ściągać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.01.2009 o godz. 15:47.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.01.2009, 15:38
Szaleństwa nie ma, bo miałby przyjść dopiero w lipcu. Czyli ten podpis nie zbliża nas ani o krok do MP.

Mam cichą nadzieję, że GKS jednak zgodzi się odstąpić Gargulca już teraz. Niestety 200k euro trzeba będzie na to wydać. Obydwie strony na tym skorzystają. Skoro Bednarz ze Skorżą zdecydowali się na Ł.G, to nie po to, by kolejne pół roku drużyna grała bez rozgrywającego.

Osobiście Garguła nigdy na mnie wielkiego wrażenia nie zrobił. Liczę, że grą w Krakowie przekona mnie i innych niezdecydowanych , że ten wysoki kontrakt mu się należy.
..
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.01.2009, 15:39
Jestem ciekaw czy sie zgodza ci z Belchatowa
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.01.2009, 15:40
Cytat:
Dyrektor poinformował też, że w poniedziałek do siedziby PGE GKS przyszedł fax z Wisły Kraków z informacją, że Łukasz Garguła podpisał z krakowskim klubem kontrakt, który będzie obowiązywał od 1 lipca 2009 roku. - Zostaliśmy w związku z tym zaproszeni na rozmowy do Krakowa, ale to chyba przedstawiciele Wisły powinni przyjechać do Bełchatowa, bo to oni mają do nas interes, a nie odwrotnie - powiedział Drobniewski.
Bełchatów sprawia wrażenie, że nie zależy im zbytnio na jakichkolwiek pieniądzach za Gargułę.
Moim zdaniem to jednak tylko zagrywka, chcą utargować najwięcej jak się da.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 05.01.2009, 15:50
Ostatnio Skorża mówił że rozważa 352... może to i by miało sens? Nie wiem czy tak ktoś gra na zachodzie i czy mamy piłkarzy do tego pasujących?
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 05.01.2009, 15:54
tofik napisał(a):Wyświetl post
Osobiście Garguła nigdy na mnie wielkiego wrażenia nie zrobił. Liczę, że grą w Krakowie przekona mnie i innych niezdecydowanych , że ten wysoki kontrakt mu się należy.
Zgadzam się, również w nim nic wielkiego nie widzę (bez napinki), ale mam nadzieje, że coś w Wiśle zwojuje.
Co do okienka to niedawno się zaczęło i chyba codziennie na głównych portalach widnieje WISŁA KRAKÓW, co więcej nie chodzi o spekulacje, ale o fakty jak Garguła, przylot Beto, czy Davida. Porównując to z letnim okienkiem już jest o wiele lepiej. Tak trzymać!
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.01.2009, 15:56
Dobrze dla nas że Janas odszedł z Gksu. Nie spodziewałbym się dziś konferencji pewnie zrobią gdy będą sprawy jasne co do Brazylijczyków. Mam nadzieję że ten obrońca jest szykowany na bok bo już jesienią Cleberowi nie pasowało że Marcelo gra cały czas a nie był gorsze od niego. Co byłoby teraz w momencie 4 równorzędnych zawodników w środku defensywy. Szkoda że takiego bólu nie mamy na skrzydłach albo w napadzie.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.01.2009, 15:56
Cytat:
Daj już spokój. Przecież to są tylko domysły ile zarobi, a kontrakt jest RACZEJ motywacyjny...

PS: Skoro Romeu nie przyleciał, to raczej oznacza, że u nas nie zagra... No zobaczymy...
Dziś już raczej się nic nie wydarzy.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.01.2009, 15:58
Smieszy mnie pisanie ze nie ma sensu wydawac na Gargule 300 tys Euro...ze to duzo,ze bezsensu itd..

A czy nie pamietamy juz ile kosztowalo wypozyczenie na pol roku Matusiaka

I to powinno zobrazowac cala sytuacje...
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.01.2009, 15:59
Szkoda że prawdopodobne Romeu u nas nie zagra. Jak mam widzieć w akcji Cantoro aka "strzeliłem focha" to mi się źle robi. Ale zobaczymy może sprawa z Romeu jeszcze nie skończona.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 05.01.2009, 15:59
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Smieszy mnie pisanie ze nie ma sensu wydawac na Gargule 300 tys Euro...ze to duzo,ze bezsensu itd..

A czy nie pamietamy juz ile kosztowalo wypozyczenie na pol roku Matusiaka

I to powinno zobrazowac cala sytuacje...
Podobno nic nie kosztowało... Bednarz tak powiedział w Canal plus
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.01.2009, 16:01
a czy Peralta jest menagerem Romeu ze mieli przyleciec razem ?
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.01.2009, 16:01
nie wiem czy to ktoś wklejał
"- Dla Marcela już mam trzy propozycje, w tym jedną z Panathinaikosu. I właśnie o to chodzi, żeby utalentowani Brazylijczycy ogrywali się w Wiśle, a potem szli do wielkich europejskich klubów. Mam nadzieję, że właśnie tak będzie z Beto."
Peralta

http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/e...sle_84745.html

trudno stwierdzić czy to wiarygodne źródło, a wypowiedź tego menadżera chyba raczej chwali Marcelo niż mówi że on chce odejść
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 05.01.2009, 16:14
Z portalu www.wislaportal.pl (http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13827) - w komentarzach
"niestety wedlug transfermarket.de ten Romeu zakontraktowany jest dopiero od grudnia wiec na razie tylko jeden by gral. Ale i tak szacun za transfery bo obaj pilkarze sa mlodzi i naprawde z wysokiej polki. [Dodano: 2008-08-31 00:18:49 z adresu: 86-70-N1.aster.pl] - autor: da_marcus"

może dlatego go nie ma bo już jest dogadany z Wisłą od poprzedniego okienka i jest po prostu na wakacjach, bo po co ma tu siedzieć.

"130mo
Powód: dopisanie i poprawienie błędu dotyczącego podpisywania umowy w Brazylii z zawodnikiem
Ostatnio edytowane przez dzamp : 05.01.2009 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.01.2009, 16:15
Manieczkin335 napisał(a):Wyświetl post
Czy garguła nie może skorzystać z prawa Bosmana i wisła wykupi mu kontrakt to 100 000 euro?
Jeśli już to z prawa Webstera. Ale ono działa tylko w przypadku zmiany federacji, więc z polskiej ligi nikogo w ten sposób nie wyciągniemy.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.01.2009, 16:21
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
trudno stwierdzić czy to wiarygodne źródło, a wypowiedź tego menadżera chyba raczej chwali Marcelo niż mówi że on chce odejść
Wiarygodność łatwo stwierdzić - Super Express.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.01.2009, 16:35
Cytat:
może dlatego go nie ma bo już jest dogadany z Wisłą od poprzedniego okienka i jest po prostu na wakacjach, bo po co ma tu siedzieć.
Po pierwsze już dawno by to ogłosili po drugie w tym wypadku nie obowiązuje prawo Bosmana czyli nie moglibyśmy z nim podpisać kontraktu bo jest to prawnie nie możliwe. Romeu miał podobno dzisiaj podjąć decyzje także może się coś jeszcze dzisiaj wyjaśni. Nic nie wskazuje na to, że zagra w Wiśle jak na ten moment.

Myślę że panu Hectorowi nie opłaca się umieszczać u nas w pełni ukształtowanych graczy dlatego podsyła nam ludzi do "oszlifowania". Nie podoba mi się to.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.01.2009 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
Rafał_TS
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.01.2009, 16:47
Ale na tych oszlifowanych piłkarzach możemy nieźle zarobić na inne transfery więc nie wiem co Ci się w tym nie podoba?A Romeu pójdzie pewnie tam gdzie więcej dostanie kasy i zarazem jego menager.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów