|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() "Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
my na puchary możemy się nie załapać a ty wyjeżdżasz tu z LM .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez jova : 03.01.2009 o godz. 13:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
jasnyGwint naszym celem w tym sezonie jest niewątpliwie kolejny tytuł mistrzowski i gra w Lidze Mistrzów. Pod tym kontem trzeba wzmacnić zespól a nie liczyc na słabszą formę rywali.
Nasza sytuacja jest w tym momencie średnia ale mam jakoś dobre przeczucia................... Nawet jeśli nie zakwalifikujemy sie do Ligi Mistrzów a do PUCHARU UEFA to i tak Garguła nie jest piłkarzem na te rozgrywki . To jest zawodnik TYLKO NA POLSKĄ LIGE . jova - pierwszy z brzegu -Jan Kozak jak chcesz to sobie o nim poczytaj. Bije Gargułe na głowe a za mniejsze pieniądze by u nas grał ! BRTS39 - Nie koniecznie Ameryka Południowa. gwarantuje ci , że na Węgrzech , Słowacji i na bałkanach gra wielu niegorszych rozgrywających od Garguły którym nie trzeba płacić takich pieniędzy!
Ostatnio edytowane przez matizaq : 03.01.2009 o godz. 13:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Żeby zagrać w LM trzeba powalczyć coś w pucharach![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Styk83 napisał(a):
![]() Sluchal ktos radia Krakow kolo 9:30 ? podobno Bednarz potwierdzil jakiegos Brazylijczyka,tak podal forumowicz w innym dziale. Sylwetka "Beto" : http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4331 Austerlitz napisał: W porannych wiadomościach R.K. Bednarz mówił, że Wisła jest już tylko o mały kroczek od podpisania umowy z piłkarzem z Brazylii. Ale to chyba nie chodziło o Beto, bo Bednarz mówił, że tym piłkarzem Wisła interesuje się już od kilku miesięcy. Może Romeu ? Nie mam pojęcia. No też tak zrozumiałem. Mówił, że na 99% doszli do porozumienia z piłkarzem Brazylijskim, którego obserwują od kilku miesięcy. Jest to piłkarz bez kontraktu, mający na koncie występy w młodzieżowej reprezentacji Brazylii. I Beto i Romeu takie występy w swej karierze mają. Tyle, że Beto to chyba od kilku miesięcy się nie interesowali
Ostatnio edytowane przez Sid75 : 03.01.2009 o godz. 13:31.
![]()
Lepiej mieć Parkinsona i wylać trochę z kieliszka, niż Alzheimera i zapomnieć się napić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Kedy ludzie zejdziecie na ziemie ze przy obecnych nakladach na druzyne celem jest godna gra w pucharach a to i tak przy odrobinie szczescia. Bednarz probuje cos robic, czy cos z tego wyjdzie nie wiem, zobaczymy, mam nadzieje ze dosc szybko. Co by nie powiedziec to mial Jacek rok na znalezienie innego ofensywnego pomocnika, nie zrobil tego, pytanie jakie mozna sobie zadac to czy wogole probowal i czy przypadkiem juz nie bylo to wszystko przesadzone w lecie podczas ostaniego zamieszania z Gargula a przez ostatnie 6 miesiecy nasz pion sportowy szukal zawodnikow na inne pozycje - chcialbym zobaczyc EFEKTY. Co do sameo zawodnika to musze przyznac ze nie jestem jakims wielkim zwolennikiem jego talentu ale Gargula jest napewno lepszy od Iwanskiego, potrafi pociagnac druzyne jak jej nie idzie - moze byc liderem na i poza boiskiem, moze wlasnie spasuje nam "charaktelorologicznie" co wiecej Leo B. w nim widzi cos wiecej niz gwiazde naszej ligi, a to napewno jakas rekomendacja ![]() Jesli przyjdzie napewno nie bede plakal.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 03.01.2009 o godz. 13:47.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Jedyne co pozostaje to liczyć na wzmocnienie skrzydeł i ataku darmowymi brazylijczykami , którzy mogą sie okazać niezli jak na polską lige. To że Leo coś w nim widzi skomentuje jednym zdaniem : W Zahorskim i Pazdanie też coś widzi . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Chyba Ci się cyferki źle poprzyciskały na klawiaturce, bo to było może 23 metry ;]
Życzyłbym sobie, żeby doniesienia pismaków były prawdą i żeby ta wstępna umowa z Gargułą była rzeczywiście podpisana, tylko , że od zaraz a nie od lipca... potrzebujemy wzmocnień na teraz a nie na za pół roku... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
To są tylko spekulacje(a wiadomo jakie są nasze pismaki) ,Garguła jest za darmo a do podpisania z nim kontraktu była konkurencja .Na te sprawy warto zwrócić uwagę .
Poza tym ja bym się kontraktami raczej nie przejmował ,bo przynajmniej w ostatnim czasie nie był to największy problem ,a raczej to że nie było praktycznie wzmocnień . Ps.Oni kase też nauczyli się liczyć ,jeśli dadzą więcej to znaczy że brak im po prostu innych pomysłów
Ostatnio edytowane przez jachting : 03.01.2009 o godz. 14:16.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tak A'propos Garguły to za nim przemawia w dużej mierze atrybut niezłego wykonywania stałych fragmentów gry. Nie mamy obecnie w Wiśle kogoś, kto by podszedł do piły na 20-24 metrze i to bardziej by pachniało bramką, niż 10% strzałem a nuż się od kogoś odbije. Garguła wolne potrafi wykonywać i to dobrze. Z rożnych też całkiem przyjemne piłki wrzuca (nie ujmując nic Jirsakowi), co przy Marcelo może również nieźle funkcjonować. Myślę, że to jest właśnie element, który przemawia za Łukaszem. Ogółem transfer w myśl - znamy go, obserwowaliśmy kawał czasu, wiemy co prezentuje, jest niemal za darmo.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 03.01.2009 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jesli chodzi o skrzydła to w tej rundzie bardzo licze na występy.... Ćwielonga. Tak tak. Kiedy grał u nas, skrzydła byly mocne (Kosa i Zieniu w życiowej formie) wiec chłopak nie mogl se pograc. Przypomina mi troche nieopierzonego Kube za czasów Liczki. Jak powychodzi kilka razy, to wejdzie w forme. tylko dawac mu szanse. Moze to jeszcze jezdziec bez glowy ale przynajmniej ma jakis zryw, speed.. a nie anemicznosc Loba albo Zienia. Na Wojtka jeszcze licze ale z Marka nie wiem czy juz co wiecej da sie wyciągnąć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ja mam nadzieje ze Guła nie zablokuje mniejsca Jirsakowi tylko będą grać razem. Łukasz może grać na lewej pomocy niech o tym pamiętają.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
ano takze nie rozumiem narzekan na sprowadzenie Guly. Jak ktos trzezwo zauwazyl, martwmy sie najpier o lige, a potem zajmujmy sie tematem LM. To juz nei te czasy, gdzie na lezaca zesmy MP zdobywali. Liga sie dosc mocno wyruwnuje i taki pilkarz jak Lukasz na pewno nam sie przyda.
Kwestia oczywiscie pozostaje to, iz jak sciagniemy go w lipcu, to oczywiscie nic nam w tym seoznie nie pomorze. Ale ja i tak jestem na TAK. I sadze, tak jak juz bylo wspomniane, ze to jest taki zabieg strategiczny. Jak go podpiszemy to PGE bedzie pod sciana i kazda kasa ich ucieszy. Zwalniajac teraz Gule zaoszczedza i na pensji, i pewnie cos im jeszcze Wisla dorzuci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
nie wiem czy bylo
http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...owa_wojne.html![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja nie widzę problemu w jednoczesnej grze Garguły i Jirsaka. Moim zdaniem idealne ustawienie do 4-5-1 to Sobol (ew. Romeu jak przyjdzie) jako def pomocnik, przed nim Jirsak jako środkowy, a Garguła za Brożkiem i mamy najlepszy środek pomocy w lidze. Ale jak przyjdzie Romeu to pewnie Skorża będzie grał bardziej zachowawczo tj. Romeu, Sobol, Garguła
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
no właśnie, o której przylatuje Peralta?
coby wyczekiwać wieści na oficjalnej.. ![]() Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ja jestem tylko ciekaw jak bedzie wygladala nasza strategia na to okienko.Bo jak nie mam niczego przeciwko by szukac roznych grajkow ktorym koncza sie kontraty, to łudze sie jeszcze ze to nie bedzie tak, ze kazdy kto moze zasilic nasz klub , musi by graczem darmowym. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Szkoda że Garguła i Brożek już się w Wiśle nie spotkają, bo mogliby stworzyć duet ala Szymkowiak-Żurawski. Ani trochę nie przesadzam.
![]()
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Też chętnie poczytam propozycje Marszalka. Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez czesiu : 03.01.2009 o godz. 15:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Mnie ciekawi co będzie z Piotrkiem Brożkiem, na razie ciskany jest z lewej obrony przez lewą pomoc aż do ataku, jeśli ten piłkarz nie znajdzie optymalnej pozycji to może być źle ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Pokaż tych piłkarzy którzy przyjdą do Wisły,a prezentują wyższy poziom od Garguły....tylko nie szukaj po transfermarktach... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
kto wie , może się spotkają i stworzą taki duet. Zgadzam się z kilkoma osobami powyżej, i mam nadzieję że Skorża nie zrezygnuje z gry Jirsaka na korzyść Garguły jak ten przyjdzie do Wisły...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
no nic czekać nam trzeba na Hectora, który jutro przywiezie busem kliku dobrych Brazylianów, a w poniedziałek zobaczymy nowe koszulki z nazwiskami
![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Garguła prezentuje beenhakkerowski "international level", ma świetne prostopadłe podania, z których padają bramki. Świetnie wykonuje stałe fragmenty gry i przyzwoicie gra w defensywie. Bardzo bym się ucieszył, gdyby do nas przyszedł. Co więcej, jest jak na polskiego piłkarza w optymalnym wieku. O wyjeździe na Zachód nie będzie specjalnie marzył, natomiast może przez następne 3-5 lat grać na podobnym, dość wysokim poziomie. Moim zdaniem gdyby Garguła do nas przyszedł, to daje nam realne szanse na MP. Jeśli nie w tym sezonie, to w następnym. To już i tak dużo! A o Lidze Mistrzów to możemy sobie pomyśleć, jak dwa lata z rzędu wyjdziemy z grupy w PUEFA. Na razie my do tej grupy nie potrafimy nawet awansować. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
Kto wie, a kto kłamie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie możemy powiedzieć jakie transfery są na miarę LM. Garguła jest najlepszym polskim rozgrywającym. Nie chcemy tworzyć legii cudzoziemskiej dlatego dobrze by zachowana była równowaga przy sprowadzeniu Brazylijczyków. Musielibyśmy mieć budżet kilka razy większy żeby wymagać awansu do LM. W obecnej sytuacji potrzebujemy dużo szczęścia i przede wszystkim dobrej gry w p. Uefa.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|