The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2009, 13:16
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
Sluchal ktos radia Krakow kolo 9:30 ? podobno Bednarz potwierdzil jakiegos Brazylijczyka,tak podal forumowicz w innym dziale.

Sylwetka "Beto" :

http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4331
W porannych wiadomościach R.K. Bednarz mówił, że Wisła jest już tylko o mały kroczek od podpisania umowy z piłkarzem z Brazylii. Ale to chyba nie chodziło o Beto, bo Bednarz mówił, że tym piłkarzem Wisła interesuje się już od kilku miesięcy. Może Romeu ? Nie mam pojęcia.

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.01.2009, 13:21
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Zgodze sie z tobą Marszałek. Garguła to jest napewno jeden z lepszych rozgrywających w lidze , ale na Lige Mistrzów jest po prostu za słaby. Jeśli te wymysły gazet mają w sobie jakąś cząstke prawdy i faktycznie zaoferujemy mu tak duży kontrakt to będzie to błąd Cupiała. Takie jest moje zdanie . Od początku nie byłem zwolennikiem Garguły bo uwazam , że za takie pieniądze można zakontraktować lepszych piłkarzy, ale skoro nie będzie innych to niech już przyjdzie ale NIE ZA TAKĄ KASE!
jaką lige mistrzów ?

my na puchary możemy się nie załapać a ty wyjeżdżasz tu z LM ....
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.01.2009, 13:25
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Podpisując Gargułę Cupiał pokazuje,że nie interesuje go zwiększenie szans na ewentualny awans do LM.
Cóż, ewenemnet. Takie pieniądze płacić gościowi, który zanim wykona podanie musi popatrzyć się na piłkę. Z czym w świat.... Mało to jest grajków, którzy potrafią posłać prosto piłkę, prowadząc ją blisko nogi nie patrząc się na nią przed kopnięciem? Kogo Cupiał kupuje? Żart jakiś. No ale na naszą śmieszną ligę rzeczywiscie, wzmocnienie zacne. No i gawiedź zadowolona będzie.

Jakoś w duchu wierze,że coś stanie na przeszkodzie i go nie podpiszą. Może to zmusi Bednarza do poszukania kogoś wartościowego, kto rzeczywiście coś może wnieść do drużyny.Za takie pieniądze jakie oferują Gargule, kogoś znależć ciężko raczej nie będzie.
Przejdź do tematu "Gdybym był Bednarzem" i wymień choć kilku kandydatów, którzy są wyraźnie lepsi od Garguły i zgodziliby się tu grać za oferowane mu pieniądze. Śmiało! Nie krępuj się. Chętnie przyjrzę się temu tabunowi zawodników zjadających Gargułę na śniadanie.
Ostatnio edytowane przez jova : 03.01.2009 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.01.2009, 13:26
jasnyGwint naszym celem w tym sezonie jest niewątpliwie kolejny tytuł mistrzowski i gra w Lidze Mistrzów. Pod tym kontem trzeba wzmacnić zespól a nie liczyc na słabszą formę rywali.
Nasza sytuacja jest w tym momencie średnia ale mam jakoś dobre przeczucia...................
Nawet jeśli nie zakwalifikujemy sie do Ligi Mistrzów a do PUCHARU UEFA to i tak Garguła nie jest piłkarzem na te rozgrywki . To jest zawodnik TYLKO NA POLSKĄ LIGE .

jova - pierwszy z brzegu -Jan Kozak jak chcesz to sobie o nim poczytaj. Bije Gargułe na głowe a za mniejsze pieniądze by u nas grał !

BRTS39 - Nie koniecznie Ameryka Południowa. gwarantuje ci , że na Węgrzech , Słowacji i na bałkanach gra wielu niegorszych rozgrywających od Garguły którym nie trzeba płacić takich pieniędzy!
Ostatnio edytowane przez matizaq : 03.01.2009 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
wisnia
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.01.2009, 13:27
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
jaką lige mistrzów ?

my na puchary możemy się nie załapać a ty wyjeżdżasz tu z LM ....
Dokładnie też tak uważam Żeby zagrać w LM trzeba powalczyć coś w pucharach
JAK DŁUGO NA WAWELU ZYGMUNTA BIJE DZWON TAK DŁUGO NASZA WISŁA WYGRYWAĆ BĘDZIE WCIĄŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Sid75
Member

Od: 12.2006

Stary 03.01.2009, 13:28
Styk83 napisał(a):
Sluchal ktos radia Krakow kolo 9:30 ? podobno Bednarz potwierdzil jakiegos Brazylijczyka,tak podal forumowicz w innym dziale.

Sylwetka "Beto" :

http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4331

Austerlitz napisał:

W porannych wiadomościach R.K. Bednarz mówił, że Wisła jest już tylko o mały kroczek od podpisania umowy z piłkarzem z Brazylii. Ale to chyba nie chodziło o Beto, bo Bednarz mówił, że tym piłkarzem Wisła interesuje się już od kilku miesięcy. Może Romeu ? Nie mam pojęcia.

No też tak zrozumiałem. Mówił, że na 99% doszli do porozumienia z piłkarzem Brazylijskim, którego obserwują od kilku miesięcy. Jest to piłkarz bez kontraktu, mający na koncie występy w młodzieżowej reprezentacji Brazylii. I Beto i Romeu takie występy w swej karierze mają. Tyle, że Beto to chyba od kilku miesięcy się nie interesowali Ale Bednarz powiedział, że piłkarz ten będzie niespodzianką dla kibiców To może to ktoś inny
Ostatnio edytowane przez Sid75 : 03.01.2009 o godz. 13:31.
Lepiej mieć Parkinsona i wylać trochę z kieliszka, niż Alzheimera i zapomnieć się napić.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.01.2009, 13:43
matizaq napisał(a):Wyświetl post
jasnyGwint naszym celem w tym sezonie jest niewątpliwie kolejny tytuł mistrzowski i gra w Lidze Mistrzów. Pod tym kontem trzeba wzmacnić zespól a nie liczyc na słabszą formę rywali.
Nasza sytuacja jest w tym momencie średnia ale mam jakoś dobre przeczucia...................
Nawet jeśli nie zakwalifikujemy sie do Ligi Mistrzów a do PUCHARU UEFA to i tak Garguła nie jest piłkarzem na te rozgrywki . To jest zawodnik TYLKO NA POLSKĄ LIGE .
Tak Pinky a jutro wieczorem opanujemy swiat - dzien jak codzien.
Kedy ludzie zejdziecie na ziemie ze przy obecnych nakladach na druzyne celem jest godna gra w pucharach a to i tak przy odrobinie szczescia. Bednarz probuje cos robic, czy cos z tego wyjdzie nie wiem, zobaczymy, mam nadzieje ze dosc szybko.

Co by nie powiedziec to mial Jacek rok na znalezienie innego ofensywnego pomocnika, nie zrobil tego, pytanie jakie mozna sobie zadac to czy wogole probowal i czy przypadkiem juz nie bylo to wszystko przesadzone w lecie podczas ostaniego zamieszania z Gargula a przez ostatnie 6 miesiecy nasz pion sportowy szukal zawodnikow na inne pozycje - chcialbym zobaczyc EFEKTY.

Co do sameo zawodnika to musze przyznac ze nie jestem jakims wielkim zwolennikiem jego talentu ale Gargula jest napewno lepszy od Iwanskiego, potrafi pociagnac druzyne jak jej nie idzie - moze byc liderem na i poza boiskiem, moze wlasnie spasuje nam "charaktelorologicznie" co wiecej Leo B. w nim widzi cos wiecej niz gwiazde naszej ligi, a to napewno jakas rekomendacja

Jesli przyjdzie napewno nie bede plakal.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 03.01.2009 o godz. 13:47.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.01.2009, 13:57
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Tak Pinky a jutro wieczorem opanujemy swiat - dzien jak codzien.
Kedy ludzie zejdziecie na ziemie ze przy obecnych nakladach na druzyne celem jest godna gra w pucharach a to i tak przy odrobinie szczescia. Bednarz probuje cos robic, czy cos z tego wyjdzie nie wiem, zobaczymy, mam nadzieje ze dosc szybko.

Co by nie powiedziec to mial Jacek rok na znalezienie innego ofensywnego pomocnika, nie zrobil tego, pytanie jakie mozna sobie zadac to czy wogole probowal i czy przypadkiem juz nie bylo to wszystko przesadzone w lecie podczas ostaniego zamieszania z Gargula a przez ostatnie 6 miesiecy nasz pion sportowy szukal zawodnikow na inne pozycje - chcialbym zobaczyc EFEKTY.

Co do sameo zawodnika to musze przyznac ze nie jestem jakims wielkim zwolennikiem jego talentu ale Gargula jest napewno lepszy od Iwanskiego, potrafi pociagnac druzyne jak jej nieidzie - moze byc liderem na i poza boiskiem, moze wlasnie spasuje nam "charaktelorologicznie" co wiecej Leo B. w nim widzi cos wiecej niz gwiazde naszej ligi, a to napewno jakas rekomendacja

Jesli przyjdzie napewno nie bede plakal.
Skoro mamy takie małe nakłady na drużyne to czemu chcemy płacić tak duże pieniądze Gargule ?Jeśli to jest prawda i faktycznie jeżeli jest taka potrzeba to Pan Cupiał jest w stanie wyłożyć na piłkarza na"kulejacą" pozycje takie pieniądze to czemu nie widac odpowiednich kandydatów na wzmocnienia skrzydeł i ataku? Jak dla mnie to są pozycje , które bardziej wymagają wzmocnień .... Na rozegraniu mamy póki co Jirsaka ,który gra nierówno ale możliwości ma duże. A na skrzydle kogo mamy ?Gdzie jest odpowiedni partner dla Brożka w ataku ? Są dwa wytłumaczenia : albo Pan Bednarz nikogo odpowiedniego nie znalazł albo nie mamy na owe wzmocnienia pieniędzy . Ale skoro nie mamy pieniędzy to skąd domniemany gigantyczny kotrakt Garguły?
Jedyne co pozostaje to liczyć na wzmocnienie skrzydeł i ataku darmowymi brazylijczykami , którzy mogą sie okazać niezli jak na polską lige.

To że Leo coś w nim widzi skomentuje jednym zdaniem :
W Zahorskim i Pazdanie też coś widzi .
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.01.2009, 14:04
Townshend napisał(a):Wyświetl post
Bramka na 1:0 z około 32 metrów Romeu Pereira dos Santos
Chyba Ci się cyferki źle poprzyciskały na klawiaturce, bo to było może 23 metry ;]
Życzyłbym sobie, żeby doniesienia pismaków były prawdą i żeby ta wstępna umowa z Gargułą była rzeczywiście podpisana, tylko , że od zaraz a nie od lipca... potrzebujemy wzmocnień na teraz a nie na za pół roku...
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.01.2009, 14:12
To są tylko spekulacje(a wiadomo jakie są nasze pismaki) ,Garguła jest za darmo a do podpisania z nim kontraktu była konkurencja .Na te sprawy warto zwrócić uwagę .
Poza tym ja bym się kontraktami raczej nie przejmował ,bo przynajmniej w ostatnim czasie nie był to największy problem ,a raczej to że nie było praktycznie wzmocnień .

Ps.Oni kase też nauczyli się liczyć ,jeśli dadzą więcej to znaczy że brak im po prostu innych pomysłów
Ostatnio edytowane przez jachting : 03.01.2009 o godz. 14:16.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.01.2009, 14:16
Tak A'propos Garguły to za nim przemawia w dużej mierze atrybut niezłego wykonywania stałych fragmentów gry. Nie mamy obecnie w Wiśle kogoś, kto by podszedł do piły na 20-24 metrze i to bardziej by pachniało bramką, niż 10% strzałem a nuż się od kogoś odbije. Garguła wolne potrafi wykonywać i to dobrze. Z rożnych też całkiem przyjemne piłki wrzuca (nie ujmując nic Jirsakowi), co przy Marcelo może również nieźle funkcjonować. Myślę, że to jest właśnie element, który przemawia za Łukaszem. Ogółem transfer w myśl - znamy go, obserwowaliśmy kawał czasu, wiemy co prezentuje, jest niemal za darmo.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 03.01.2009 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.01.2009, 14:24
jesli chodzi o skrzydła to w tej rundzie bardzo licze na występy.... Ćwielonga. Tak tak. Kiedy grał u nas, skrzydła byly mocne (Kosa i Zieniu w życiowej formie) wiec chłopak nie mogl se pograc. Przypomina mi troche nieopierzonego Kube za czasów Liczki. Jak powychodzi kilka razy, to wejdzie w forme. tylko dawac mu szanse. Moze to jeszcze jezdziec bez glowy ale przynajmniej ma jakis zryw, speed.. a nie anemicznosc Loba albo Zienia. Na Wojtka jeszcze licze ale z Marka nie wiem czy juz co wiecej da sie wyciągnąć.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.01.2009, 14:56
Ja mam nadzieje ze Guła nie zablokuje mniejsca Jirsakowi tylko będą grać razem. Łukasz może grać na lewej pomocy niech o tym pamiętają.

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.01.2009, 15:03
Hedu Guła nie jest ściągany do Wisły po to żeby grać na skrzydle. Zresztą i tak dyskusja na ten temat nie jest potrzebna bo Łukasz nie jest naszym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.01.2009, 15:09
ano takze nie rozumiem narzekan na sprowadzenie Guly. Jak ktos trzezwo zauwazyl, martwmy sie najpier o lige, a potem zajmujmy sie tematem LM. To juz nei te czasy, gdzie na lezaca zesmy MP zdobywali. Liga sie dosc mocno wyruwnuje i taki pilkarz jak Lukasz na pewno nam sie przyda.

Kwestia oczywiscie pozostaje to, iz jak sciagniemy go w lipcu, to oczywiscie nic nam w tym seoznie nie pomorze. Ale ja i tak jestem na TAK. I sadze, tak jak juz bylo wspomniane, ze to jest taki zabieg strategiczny. Jak go podpiszemy to PGE bedzie pod sciana i kazda kasa ich ucieszy. Zwalniajac teraz Gule zaoszczedza i na pensji, i pewnie cos im jeszcze Wisla dorzuci.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 03.01.2009, 15:13
nie wiem czy bylo http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...owa_wojne.html
.....
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.01.2009, 15:21
Ja nie widzę problemu w jednoczesnej grze Garguły i Jirsaka. Moim zdaniem idealne ustawienie do 4-5-1 to Sobol (ew. Romeu jak przyjdzie) jako def pomocnik, przed nim Jirsak jako środkowy, a Garguła za Brożkiem i mamy najlepszy środek pomocy w lidze. Ale jak przyjdzie Romeu to pewnie Skorża będzie grał bardziej zachowawczo tj. Romeu, Sobol, Garguła
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 03.01.2009, 15:25
no właśnie, o której przylatuje Peralta?
coby wyczekiwać wieści na oficjalnej..

Cytat:
Prezes obiecał również, że snajper Białej Gwiazdy dostanie kogoś do pomocy przy strzelaniu bramek rywalom Wisły.
Wilczek na Asach Małopolski. no to czekamy na spełnienie obietnic.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.01.2009, 15:28
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
ano takze nie rozumiem narzekan na sprowadzenie Guly. Jak ktos trzezwo zauwazyl, martwmy sie najpier o lige, a potem zajmujmy sie tematem LM. To juz nei te czasy, gdzie na lezaca zesmy MP zdobywali. Liga sie dosc mocno wyruwnuje i taki pilkarz jak Lukasz na pewno nam sie przyda.

Kwestia oczywiscie pozostaje to, iz jak sciagniemy go w lipcu, to oczywiscie nic nam w tym seoznie nie pomorze. Ale ja i tak jestem na TAK. I sadze, tak jak juz bylo wspomniane, ze to jest taki zabieg strategiczny. Jak go podpiszemy to PGE bedzie pod sciana i kazda kasa ich ucieszy. Zwalniajac teraz Gule zaoszczedza i na pensji, i pewnie cos im jeszcze Wisla dorzuci.
Mysle podobnie - co jak co ale sciagniecie jakby nie bylo wyrozniajacego sie w lidze pomocnika - za free, to dobry dil.Tyle ze jak zauwazyles, w tej bardzo waznej dla nas rundzie ,nic nam to nie pomoze a i roznych wypadkow losowych nie mozemy wykluczyc.

Ja jestem tylko ciekaw jak bedzie wygladala nasza strategia na to okienko.Bo jak nie mam niczego przeciwko by szukac roznych grajkow ktorym koncza sie kontraty, to łudze sie jeszcze ze to nie bedzie tak, ze kazdy kto moze zasilic nasz klub , musi by graczem darmowym.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.01.2009, 15:41
Szkoda że Garguła i Brożek już się w Wiśle nie spotkają, bo mogliby stworzyć duet ala Szymkowiak-Żurawski. Ani trochę nie przesadzam.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.01.2009, 15:47
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
jesli chodzi o skrzydła to w tej rundzie bardzo licze na występy.... Ćwielonga...
Żebyś się nie przeliczył. Pepe jest piłkarzem "posągowym". Po prostu wchodzi na boisko i stoi. Szybkość na poziomie Cantoro, kiwka taka sobie, strzału brak. Latem wyląduje w innym klubie jako trasnfer definitywny. Wspomnisz moje słowa.
jova napisał(a):Wyświetl post
Przejdź do tematu "Gdybym był Bednarzem" i wymień choć kilku kandydatów, którzy są wyraźnie lepsi od Garguły i zgodziliby się tu grać za oferowane mu pieniądze. Śmiało! Nie krępuj się. Chętnie przyjrzę się temu tabunowi zawodników zjadających Gargułę na śniadanie.
Też chętnie poczytam propozycje Marszalka.
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez czesiu : 03.01.2009 o godz. 15:50.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 03.01.2009, 15:50
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Żebyś się nie przeliczył. Pepe jest piłkarzem "posągowym". Po prostu wchodzi na boisko i stoi. Szybkość na poziomie Cantoro, kiwka taka sobie, strzału brak. Latem wyląduje w innym klubie jako trasnfer definitywny. Wspomnisz moje słowa.
Niestety zgadzam się z tobą, chociaż mam nadzieje że oboje sie mylimy i Pepe pokaże że coś umie Mnie ciekawi co będzie z Piotrkiem Brożkiem, na razie ciskany jest z lewej obrony przez lewą pomoc aż do ataku, jeśli ten piłkarz nie znajdzie optymalnej pozycji to może być źle
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.01.2009, 15:52
Podpisując Gargułę Cupiał pokazuje,że nie interesuje go zwiększenie szans na ewentualny awans do LM.
(...)Za takie pieniądze jakie oferują Gargule, kogoś znależć ciężko raczej nie będzie.
Jakie pieniądze ? Wiesz jakie pieniadze dają Gargule czy wyczytałeś w internecie ?
Pokaż tych piłkarzy którzy przyjdą do Wisły,a prezentują wyższy poziom od Garguły....tylko nie szukaj po transfermarktach...
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.01.2009, 15:53
kto wie , może się spotkają i stworzą taki duet. Zgadzam się z kilkoma osobami powyżej, i mam nadzieję że Skorża nie zrezygnuje z gry Jirsaka na korzyść Garguły jak ten przyjdzie do Wisły...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.01.2009, 15:56
Cytat:
No też tak zrozumiałem. Mówił, że na 99% doszli do porozumienia z piłkarzem Brazylijskim, którego obserwują od kilku miesięcy. Jest to piłkarz bez kontraktu, mający na koncie występy w młodzieżowej reprezentacji Brazylii. I Beto i Romeu takie występy w swej karierze mają. Tyle, że Beto to chyba od kilku miesięcy się nie interesowali Ale Bednarz powiedział, że piłkarz ten będzie niespodzianką dla kibiców To może to ktoś inny
Romeu chyba nie grał w kadrze ? Bynajmniej ja tego się się nie doszukałem.
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.01.2009, 15:58
no nic czekać nam trzeba na Hectora, który jutro przywiezie busem kliku dobrych Brazylianów, a w poniedziałek zobaczymy nowe koszulki z nazwiskami
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.01.2009, 16:28
Tak, tu mogę się zgodzić - bo awans do LM w naszym przypadku to science-fiction.

Cóż, ewenemnet. Takie pieniądze płacić gościowi, który zanim wykona podanie musi popatrzyć się na piłkę. Z czym w świat.... Mało to jest grajków, którzy potrafią posłać prosto piłkę, prowadząc ją blisko nogi nie patrząc się na nią przed kopnięciem? Kogo Cupiał kupuje? Żart jakiś. No ale na naszą śmieszną ligę rzeczywiscie, wzmocnienie zacne. No i gawiedź zadowolona będzie.
Wymień lepszego zawodnika na tą pozycję. Kontrakt motywacyjny do 400 tys. € rocznie, najlepiej za darmo. Czekam na propozycję.

Garguła prezentuje beenhakkerowski "international level", ma świetne prostopadłe podania, z których padają bramki. Świetnie wykonuje stałe fragmenty gry i przyzwoicie gra w defensywie. Bardzo bym się ucieszył, gdyby do nas przyszedł.

Co więcej, jest jak na polskiego piłkarza w optymalnym wieku. O wyjeździe na Zachód nie będzie specjalnie marzył, natomiast może przez następne 3-5 lat grać na podobnym, dość wysokim poziomie.

Moim zdaniem gdyby Garguła do nas przyszedł, to daje nam realne szanse na MP. Jeśli nie w tym sezonie, to w następnym. To już i tak dużo!

A o Lidze Mistrzów to możemy sobie pomyśleć, jak dwa lata z rzędu wyjdziemy z grupy w PUEFA. Na razie my do tej grupy nie potrafimy nawet awansować.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.01.2009, 17:08
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak, tu mogę się zgodzić - bo awans do LM w naszym przypadku to science-fiction.

Wymień lepszego zawodnika na tą pozycję. Kontrakt motywacyjny do 400 tys. € rocznie, najlepiej za darmo. Czekam na propozycję.

Garguła prezentuje beenhakkerowski "international level", ma świetne prostopadłe podania, z których padają bramki. Świetnie wykonuje stałe fragmenty gry i przyzwoicie gra w defensywie. Bardzo bym się ucieszył, gdyby do nas przyszedł.

Co więcej, jest jak na polskiego piłkarza w optymalnym wieku. O wyjeździe na Zachód nie będzie specjalnie marzył, natomiast może przez następne 3-5 lat grać na podobnym, dość wysokim poziomie.

Moim zdaniem gdyby Garguła do nas przyszedł, to daje nam realne szanse na MP. Jeśli nie w tym sezonie, to w następnym. To już i tak dużo!

A o Lidze Mistrzów to możemy sobie pomyśleć, jak dwa lata z rzędu wyjdziemy z grupy w PUEFA. Na razie my do tej grupy nie potrafimy nawet awansować.
dlaczego uwazasz,ze awans do LM to s.c.?wcale nie!!!trzeba tylko zrobic to co jest niezbedne!!!jesli zima dolaczylby do nas Gargula,dobry napastnik i skrzydlowy to jest calkiem realne,tylko te 3 warunki sa warunkami koniecznymi...a wiesz,ze od tego lata o LM gramy wedlug nowego schematu czyli,ze mistrz Polski nie zagra juz z zespolami z 3 miejsc czolowych lig tylko np z mistrzem Danii czy Szwecji...dlatego nie moge zrozumiec indolencji transferowej dzialaczy,przeciez inwestujac 2,3 mln euro jest tym razem duzo wyzsza niz w ubieglych latach szansa na odzyskanie tych nakladow!!!zwykle do wzmocnien w Wisle podchodze pesymistycznie bo znam jakie tam sa uklady i jakie warunki musza byc spelnione zeby dopiac jeden transfer...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.01.2009, 17:17
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
PS powołuje się na GW i pisze że Guła jest już w Wiśle i że dzisiaj ma przejść badania w Krakowie. A ja się pytam po co dzisiaj ma przechodzić badania jak piszą że ma przyjść w Lipcu? I teraz są dwie wersję alan GW i PS piszą bzdury albo Guła jest naprawdę blisko Wisły i do tego Wisła chce żeby Łukasz grał już w rundzie wiosennej u nas. Jak będzie? Dowiemy się w kolejnej części telenoweli nt. Garguły
Dla ochłody... dzisiejsza GK napisała, że ŁG miał wczoraj podpisać tą umowę z Wisłą, ale tego nie zrobił.
Kto wie, a kto kłamie?
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.01.2009, 17:28
Nie możemy powiedzieć jakie transfery są na miarę LM. Garguła jest najlepszym polskim rozgrywającym. Nie chcemy tworzyć legii cudzoziemskiej dlatego dobrze by zachowana była równowaga przy sprowadzeniu Brazylijczyków. Musielibyśmy mieć budżet kilka razy większy żeby wymagać awansu do LM. W obecnej sytuacji potrzebujemy dużo szczęścia i przede wszystkim dobrej gry w p. Uefa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów