The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2008, 11:12
Cytat:
Mariusz Pawełek – 5,67
„Popełnia okropne błędy, ale potrafi też wybronić w niesamowitych sytuacjach. Jednak tych pierwszych powinno być znacznie mniej od tych drugich. Na razie tak nie jest” – to nasza zgodna ocena dokonań Mariusza.

Marcin Juszczyk – 5,00
Jako bramkarz nr 2 nie miał wielu okazji do pokazania się. Występował głównie w Pucharze Ekstraklasy, gdzie Wisła przegrała kilka spotkań, ale było to spowodowane tym, że Biała Gwiazda grała odmłodzonym składem. Podobnie jak Pawełkowi zdarzają mu się bardzo dobre interwencje i potworne kiksy.

Marcin Baszczyński –5,92
Na ocenę Baszczyńskiego na pewno w dużej mierze wpłynęła głupia czerwona kartka z meczu ze Śląskiem. O tym zachowaniu obrońcy Wisły pamiętali wszyscy. Pomimo „jednego z najlepszych spotkań w karierze, które rozegrał w Krakowie z Barceloną”, w naszej ocenie jesień nie była najlepsza w jego wykonaniu.

Arkadiusz Głowacki – 6,92
Mimo samobójczego trafienia w meczu z Tottenhamem jest nadal pewnym punktem wiślackiej obrony. Na plus zaliczyliśmy mu gole w meczach z Cracovią i Arką. Znaleźli się też tacy, którzy wytknęli „Głowie”, że w tym sezonie nie jest w tak wysokiej formie jak rok temu.

Piotr Brożek – 7,42
„Zawsze w cieniu Pawła, a teraz okazuje się, że potrafi sam sobie zapracować na nazwisko.” „Solidny zawodnik, spokojny, rozważny , może się podobać- jako piłkarz oczywiście ” „Jego interwencje ratowały drużynę od utraty bramki, wielokrotnie brał udział w akcjach ofensywnych, które kończyły się zdobyciem bramek.” Te opinie potwierdzają, że „Pietia” zasłużył na wysoką ocenę.

Cléber Guedes de Lima – 6,84
Podobnie jak w przypadku Baszczyńskiego ocenę obniżyło osłabianie drużyny. Tak jak Głowackiemu i jemu zdarzały się już lepsze okresy gry. Nadal jednak ostoja obrony Białej Gwiazdy. Zapamiętaliśmy też, że „jako jedyny z podstawowego składu wystąpił w meczu o Superpuchar po spotkaniu sparingowym z Liverpoolem.”

Junior Diaz –7,75
„Bramki w Pucharze UEFA czy Pucharze Polski zwiastują, że Wisła będzie miała z niego pociechę. Oby już na wiosnę.” „Chyba nie było takiego meczu w którym zaprezentowałbym się bardzo źle.” To jednak nie jedyne zalety Juniora zauważone przez nas. „Uśmiechnięty gość, jakich u nas mało” – to też można zaliczyć piłkarzowi z Kostaryki na plus.

Mateusz Kowalski - 5,00
Zagrał tylko jeden mecz z GKS-em Bełchatów i to też tylko dlatego, że nie mógł grać Baszczyński. W tym spotkaniu zaprezentował się dobrze, ale mimo wszystko to za mało, żeby mówić o jakimś supermeczu. Sam chyba wie, że nie ma większych szans w rywalizacji z pozostałymi zawodnikami, dlatego głośno mówi o tym, ze chciałby zostać wypożyczony. I chyba wyszłoby mu to na dobre.

Peter Singlar – 6,25
„Ciekawa alternatywa dla Baszczynskiego” – to pierwsze, co przychodzi na myśl. Warto dodać też, że „umie zagrać bardzo dobre mecze, czasem jednak jest mijany przez rywali jak junior (mecz ze Śląskiem). Ogólnie jednak pozytywnie, choć w porównaniu z "Baszczem" brakuje ofensywnych wypadów.”

Marcelo Antonio Guedes Filho – 6,75
„Jesień w zasadzie udana. Jego wielkim atutem jest gra głową.” – czyli plus dla Marcelo, ale czekamy na dużo więcej.

Radosław Sobolewski – 6,33
„Cieniem na grze „Sobola” kładzie się mecz we Wrocławiu. Często jest na drugim, a nawet trzecim planie, ale nie sposób wyobrazić sobie środka pola Wisły bez niego. Jeśli już ma być pierwszoplanową postacią, to niech to będzie dzięki bramkom, a nie czerwonym kartonikom” – czyli znowu ocena obniżona za czerwoną kartkę.

Marek Zieńczuk – 5,17
„W porównaniu z „Zieniem” z jesieni 2008 to na pewno słabszy zawodnik. Teraz może być tylko lepiej” – czego pomocnikowi Wisły życzymy.

Mauro Cantoro – 4,92
„Niestety, to nie ten Mauro, co jeszcze sezon temu. Coraz częściej zdarza mu się nie wrócić za akcją” – co razem nie daje zbyt wysokiej oceny.

Rafał Boguski – 8,00
„O ile nie będzie brutalnie grał i nie będą go zawieszać na kolejne mecze, wiosna będzie należała do niego” – twierdzą jedni, a inni już teraz uznali za najlepszego zawodnika Wisły w tej rundzie.

Tomasz Jirsak – 7,25
Jak się okazuje postawa Tomasa budzi wśród nas zupełnie różne emocje. Wystarczy tylko porównać zdanie „Następca Szymkowiaka - pomysł na grę, dobre strzały, myśli na boisku” z dużo bardziej zachowawczym „Nie jest zbawieniem Wisły na pozycji rozgrywającego, chyba ze zaskoczy jak Żurawski kiedyś” A może prawda leży pośrodku i „problem Tomasa polega na tym, że nie jest on zawodnikiem, który potrafi pociągnąć drużynę, gdy jej nie idzie. Czas najwyższy, aby to się zmieniło.”

Wojciech Łobodziński – 5,17
„Ma przebłyski dobrej gry, ale to ciągle tylko przebłyski. Czekamy na więcej, chociaż niektórzy już go skreślili” – to przeważająca opinia. Była też i diagnoza takiej gry „Łobo” w Wiśle: „Zbyt grzeczny i ułożony, nie jest w stanie się postawić i odnaleźć w Wiśle.”

Tomasz Dawidowski - 3,00
Wydawał się, że będzie dobrze. Gole w sparingach, dobra postawa w meczu w Jerozolimie, w którym wszedł z ławki rezerwowych. Potem przyszła kolejna kontuzja, po której „Dawid” już się nie pozbierał. To był na pewno zawód dla niego, ale także dla nas, stąd i niska ocena.

Paweł Brożek – 8,67
„To trzecia runda Pawła (obie rundy zeszłego sezonu i ta jesienna), w której zachował w miarę równą formę, o co w polskiej lidze bardzo trudno.” – za to Paweł dostał najwyższe oceny. Ale i jemu należy się minus za „jego zachowanie na boisku wobec innych - żale o wszystko.”

Patryk Małecki – 6,33
„Waleczny, dobre dośrodkowanie z prawej nogi. Daje radę Dobrze, dobrze, coraz lepiej.” „A już wydawało się, że będzie tylko "wiecznym talentem"” – czyli runda dla Małeckiego na plus i oby jeszcze lepiej.

Andrzej Niedzielan – 3,50
„Od czasu kontuzji nie jest w stanie pokazać swoich umiejętności i niespecjalnie zapadła w pamięć jakaś jego dobra gra. Poniżej oczekiwań, sam wielokrotnie powtarzał, że brakuje mu tej jednej bramki by się przełamać, niestety napastnika rozlicza się z bramek, a ten strzelił tylko gola Beitarowi” – to nasza zgodna ocena poczynań Niedzielana.

Grzegorz Kmiecik 3,50 – „W Superpucharze i w Pucharze Ekstraklasy strzelał gole. Co z tego, skoro do regularnych występów w lidze mu to nie wystarcza” – czyli Grzegorz Kmiecik, podobnie jak Niedziela rozczarował.
Dosyć obiektywne oceny naszych piłkarzy za rundę jesienną z oficjalnej.

Ja jednak osobiście dużo wyżej cenię wkład Sobolewskiego w grę drużyny. Uważam go po Brożku najwartościowszym piłkarzem zespołu, nawet przed Boguskim. Z całą resztą ocen raczej trudno się nie zgodzić.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.12.2008, 13:57
Juszczyk zagrał tylko w meczach o pietruszkę, a i tam się nie popisał max4. Nie rozumiem jak można napisać że Singlar jest taki jak Baszczu tylko słabszy w ofensywie a dać mu wyższą ocenę, choć tu przychyliłbym się raczej do oceny. Marcelo gra głową dobrze ale czasem żeby i grał z głową dokładniej a nie byle wybić, albo byle do przodu. Szkoda braku skuteczności Sobola, byłby teraz najlepiej oceniony. Zieńczuk 5,17? chyba 1,57- wyzbądźmy się sentymentów w tej rundzie miał ze 3 dobre zagrania. Oceny Jirsaka i Boguskiego zawyżone przez stratę formy na kilka ostatnich meczów. Łobo musi się odbudować. Dawidowski 1, grał kilka minut przez całą rundę na poważnie miał 2 setki z Cracovią i żadnej nie wykorzystał. Małecki coś nisko, ciągnął drużynę najbardziej jak jej nie szło tak 6-7.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 29.12.2008, 14:22
widziany był w tygodniu przed świętami robiący świąteczne zakupy Junior Diaz w M1

przywitałem się z nim i nawijam do niego po angielsku a on mi po Polsku dziękuję haha.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.12.2008, 14:54
Dla mnie za wysoko został oceniony Jirsak,a za nisko Sobolewski,Baszczyńskiego.
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.12.2008, 15:27
Wie ktoś co jest z Vargą? Wyleczył kontuzję, pojedzie na obóz?
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.12.2008, 15:37
http://www.futbol.pl/index_0001.php?m_ID=12966&key=5700
Wiślacy w ogniu pytań
Odpowiedz cytując
Kibicka
Senior Member

Stary 29.12.2008, 16:31
piter116 napisał(a):Wyświetl post
http://www.futbol.pl/index_0001.php?m_ID=12966&key=5700
Wiślacy w ogniu pytań
heheh więcej takich wywiadów proszę
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'

Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.12.2008, 16:35
Wie ktoś,jak się nazywają te panie reporterki
Jeezu,jak mi się jedna podoba
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.12.2008, 17:35
Kibicka napisał(a):Wyświetl post
heheh więcej takich wywiadów proszę
Dokładnie więcej takich !
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Stary 29.12.2008, 19:53
Super wywiad. Whisky, piwo, wódka Boguski: Ice tea. Z Małego niezły gigant
Odpowiedz cytując
Kibicka
Senior Member

Stary 29.12.2008, 19:55
No Mały to przynajmniej jest szczery
ale w tą inteligencje to im nigdy nie uwierze..hehe
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.12.2008, 20:04
pozytywny wywiadzik dać wiecej kobiet do redakcji sportowych portali!!
What's new?

Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Stary 29.12.2008, 20:17
Zwrócie uwagę jak pada pytanie o inteligencje jak Baszczu zaciesza
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.12.2008, 21:07
Kibicka napisał(a):Wyświetl post
No Mały to przynajmniej jest szczery
ale w tą inteligencje to im nigdy nie uwierze..hehe
tylko przy inteligencji skłamał
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Stary 30.12.2008, 00:14
Nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć żon co niektórych piłkarzy i Skorży. Nie wydaje mi się żeby Skorża z żoną się prezentował, piłkarzom zdarzało się. Wie ktoś jak wyglądają?
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.12.2008, 09:42
Co do tego, że przydałoby się więcej takich wywiadów. LEch ma coś takiego jak LEchTV i z ciekawości to oglądałem, puki było za free. Był tam taki program"babskim okiem' i jakaś była miss czy vicemiss Polski robiła program z piłkarzami. Wizytowała ich w domu, zabierała np. na gokarty. W Wiśle też można zrobić coś jak WisłaTV
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
ziemniak.stk
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 30.12.2008, 09:53
lord damien napisał(a):Wyświetl post
Co do tego, że przydałoby się więcej takich wywiadów. LEch ma coś takiego jak LEchTV i z ciekawości to oglądałem, puki było za free. Był tam taki program"babskim okiem' i jakaś była miss czy vicemiss Polski robiła program z piłkarzami. Wizytowała ich w domu, zabierała np. na gokarty. W Wiśle też można zrobić coś jak WisłaTV

wejdź na główną stronę TWSD i sprawdź sobie dokładnie, czy coś takiego istnieje czy nie
Odpowiedz cytując
TYLKO___WISŁA
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.12.2008, 10:08
lord damien napisał(a):Wyświetl post
http://pl.youtube.com/user/wislakrakowcom

http://pl.youtube.com/user/wislakrakowsa

PS: ogólnie wolę youtube od takiej specjalnej strony internetowej specjalnie dla filmów typu LechTV (wiem mają też youtube), bo youtube każdy może przeglądać, ogląda go cały świat, film można dać do ulubionych itp.
Fuss napisał(a):
Nie chce być w SKWK gdyż lubie czasem pomelanżować , lubie sie napić a takich ludzi w SKWK raczej nie chcą.
Fuss napisał(a):
Taki jestes kozak to pojdejdz do jakiegoś Sharka i zapytaj go co mial z polskiego intelektualisto internetowy.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.12.2008, 19:52
niewiem gdzie sie zapytac wiec zapytam tutaj widzilem na glownej zdjecie z rynku podczas fety mistrza ile moglo byc ludzi na rynku wtedy
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.12.2008, 19:56
W GK pisało że ponoć 30tys.
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 31.12.2008, 12:41
ziemniak.stk napisał(a):Wyświetl post

wejdź na główną stronę TWSD i sprawdź sobie dokładnie, czy coś takiego istnieje czy nie
wiem, wiem, ale to inicjatywa kibiców,, o kibicach glównie. przydalo by się coś o piłkarzach
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 02.01.2009, 09:56
Baszczyński już niepotrzebny Wiśle

Czy to nowy trend w naszej ekstraklasie? Czołowe polskie kluby zaczynają pozbywać się zawodników po trzydziestce. Najpierw Legia nie przedłużyła kontraktu z Brazylijczykiem Edsonem, teraz Wisła odprawia z kwitkiem Marcina Baszczyńskigo. Obaj mają już blisko do piłkarskiej emerytury, dlatego nie dziwi nas, że działaczom nie uśmiecha się comiesięczne wypłacanie kilkudziesięciu tysięcy złotych za (częściej niż bieganie za piłką) szwendanie się po gabinetach lekarskich.

- Jeśli Wisła nie przedstawi mi propozycji przedłużenia kontraktu, będę chciał zimą zmienić barwy klubowe - mówi na łamach „PS” nieco rozżalony Baszczyński. Po ośmiu latach spędzonych w Wiśle dostanie pewnie od klubu kosz kwiatów, ale wygasającej w czerwcu umowy nikt z nim już nie przedłuży. Popieramy działaczy Białej Gwiazdy – bez „Baszcza” obrona Wisły na pewno nie będzie grała gorzej. Na 17 rozgrywanych jesienią spotkań były reprezentant Polski zagrał tylko w 10. Zapamiętaliśmy go nie z powodu pojedynków z Robertem Lewandowskim, czy Takesure Chinyamą, a dzięki czerwonej kartce, jaką dostał w meczu ze Śląskiem Wrocław (rzucił w kierunku sędziego Marcina Szulca wiązankę w stylu „****a, ty cioto jebana!”).

Wiele wskazuje na to, że w ciągu najbliższych kilku dni Baszczyński podpisze kontrakt z jednym z klubów cypryjskich. Nie będzie tam osamotniony, bo jak pisaliśmy kilka dni temu, na Wyspie Afrodyty przebywa już całkiem pokaźna gromadka piłkarzy z Polski.

Zródło: weszlo.com
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.01.2009, 11:46
Uff. Nareszcie czyścimy kadrę z wypalonych grajków Ja wiem, Baszczu z kibicami i za te dobre kontakty to szacuken. Ale Baszczu z piłkarzami już niekoniecznie. Jest równie dobry Singlar.
..
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 02.01.2009, 11:50
Singlar ma jeden minus: nie potrafi grać w ofensywie i to można było zauważyć podczas występów jego w tej rundzie wydaje mi się,że jak na nowoczesnego prawego obrońce to ma za mało autów aby grać w pierwszej 11-stce jeśli mamy kogoś kupić w miejsce Baszcza to zgoda jeśli nie to niech gra dalej.
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.01.2009, 12:00
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Singlar ma jeden minus: nie potrafi grać w ofensywie i to można było zauważyć podczas występów jego w tej rundzie wydaje mi się,że jak na nowoczesnego prawego obrońce to ma za mało autów aby grać w pierwszej 11-stce jeśli mamy kogoś kupić w miejsce Baszcza to zgoda jeśli nie to niech gra dalej.
Potrafi, potrafi tylko musi mieć na skrzydle odpowiedniego partnera do grania a nie geniusza techniki z jednym zwodem.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.01.2009, 12:36
JohnnyH napisał(a):Wyświetl post
Potrafi, potrafi tylko musi mieć na skrzydle odpowiedniego partnera do grania a nie geniusza techniki z jednym zwodem.

Pozdrawiam
Akurat Singlar lepiej gra w ofensywie niż Baszczu, przynajmniej jeśli wziąć pod uwagę ten sezon, cytat za jednym z forumowiczów "przynajmniej wie gdzie podaje i co chce w przodzie osiągnąć". Co do geniusza techniki z jednym zwodem, to akurat jakbyś sobie oglądnął mecz z jego udziałem, to on właśnie ustawia się tuż przy linii i robi korytarze dla bocznego obrońcy, nie jego wina, że takiemu Baszczyńskiem w 70 minucie nie chce się (nie ma siły) już tamtędy pobiec. Małecki ciągnie sam do przodu, co jest naturalne zważywszy, że to eks-napastnik.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.01.2009, 12:39
a w niedziele przylatuje Peralta z całym workiem brazylijczyków miał być na święta ale się spóźnił
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.01.2009, 12:54
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Akurat Singlar lepiej gra w ofensywie niż Baszczu, przynajmniej jeśli wziąć pod uwagę ten sezon, cytat za jednym z forumowiczów "przynajmniej wie gdzie podaje i co chce w przodzie osiągnąć". Co do geniusza techniki z jednym zwodem, to akurat jakbyś sobie oglądnął mecz z jego udziałem, to on właśnie ustawia się tuż przy linii i robi korytarze dla bocznego obrońcy, nie jego wina, że takiemu Baszczyńskim w 70 minucie nie chce się (nie ma siły) już tamtędy pobiec. Małecki ciągnie sam do przodu, co jest naturalne zważywszy, że to eks-napastnik.

Ja nie rozumiem z kąd u was ta ekscytacja Singlarem -przecież to rzemieślnik jaki nawet w Poloni Bytom nie osiągnoł by statusu Gwiazdy. Zwykły piłkarzyna z przecietnego Slovana (bodajże nie chce mi się sprawdzać a nie pamiętam dokładnie). Chłop jest 2 lata młodszy od Baszcza i nic nie prezentuje - w życiu nie był i nie będzie piłkarzem tej klasy co on. A że kopnąć piłke potrafi to ok, jako zmiennik może być choć ja wolałbym kogoś młodego i perspektywicznego wtedy możnaby puścić Baszczyńskiego. Singlar jest od niego po prostu gorszy, znacznie wolniejszy niepotrafi okiwać nikogo ani zejśc do środka jak Baszczyński, wrzuca tylko z miejsca tak jak Baszczyński a w obronie wcale nie jest pewniejszy od Baszcza. To wrażenie jest spowodowane tym że Singlar przechodiz połowe 2, 3 razy w meczu i nie angarzuje się w gre wymienną z prawym pomocnikiem, nie ma możliwości żeby po rajdzie po skrzydle Baszczyński czy ktokolwiek mógł nadążyć za kontrą. taka jest piłka.A Singlar stoi i czeka na przeciwnika to nic dziwnego że żadziej pójdzie jego stroną kontra, a wkręcany jest nie słabiej od Marcina.
A o co ci chodzi z 70 minutą to nie mam pojęcia bo we wszystkich meczach w których Wisła musiała gonić wynik w ostatnich minutach zawsze najbardziej ciągnęło grę 2 piłkarzy: Sobol i Baszczu. Zresztą popatrzcie sobie jak zachowuje sie Baszczu kiedy trzeba walczyć do ostatniej chwili o rezultat zapierdziela aż miło, czasem się nie wruci ale przeciesz trzeba ryzykować by strzelic bramkę. A taki Singlar sobie stoi jak stał i gwiżdze - coraz mniej mamy takich piłkarzy którym zależy na tym by Biała Gwiazda wygrywała, a Baszczyński zawsze walczy do końca, czego dowodem jest czerwona kartka ostanito - wole jak piłkarz jest zaangarzowany w grę niż ma przejśc obok meczu.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.01.2009, 13:04
Po pierwsze, to skąd. Po drugie, edytuj posty. Po trzecie, nikt się nie ekscytuje Singlarem i nie twierdzi, że jest to zawodnik odpowiedni na pierwszy skład. Po prostu na tę chwilę zarówno Baszczu, jak i Singlar są materiałem na rezerwowego, więc po co trzymać dwóch? Nie zgadzam się, żeby był gorszy na tyle od Baszczyńskiego, na ile go przedstawiasz. Z 70. minutą chodzi o jeden z ostatnich meczy na R22, nie pamiętam już dokładnie który, ale utkwiła mi mina Łobo, który pokazuje Baszczowi, żeby wbiegał na obieg, a Baszczu tylko wykrzywił twarz, no i Łobo musiał dryblować... Zgadzam się, że gdy trzeba było gonić wynik, swego czasu Baszczu nadawał ton, ostatnio tego nie widzę, sam Sobol niekiedy zapieprzał jak dziki.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Stary 02.01.2009, 13:06
Zwykła piłkarzyna, który bez problemy zatrzymywał najwieksze gwiazdy futbolu z barcelony. Singlar jest bardziej ofensywnym piłkarzem od Baszcza i ma bardzo dobre dośrodkowanie, ale niestety nie jest to wykorzystywane bo z łobodzińskim wogóle sie nie rozumieją ale to raczej z winy tego drugiego. Pozatym dostawał zdecydowanie za mało szans w lidze, a w pucharze ekstraklasy to on nie mial za bardzo z kim pograć
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów