|
Banita
Od: 11.2008
Offline |
|
|
bardziej na północ
- podpowiedz - bardzo blisko granicy woj. Małopolskiego ale nie załapało sie niestety |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zamek Sielecki W Sosnowcu
![]()
cięzko jest lekko żyć.........
|
|
|
|
Ángel Caído
Od: 03.2004
Offline |
|
|
RAPH zamek z Sosnowca jest stronę bliżej
![]() a zagadkowy to Smoleń ![]() jestem pewny na 99 % ![]() toteż zaryzykuje i zadam swoją zagadkę ![]() zamek u naszych sąsiadów, ale nie napisze u których... Powód: zagadka
Ostatnio edytowane przez wienek : 31.12.2008 o godz. 11:20.
![]()
WISŁA KRAKÓW
[J] BRACI SIĘ NIE TRACI !!!! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
brawo
- oczywiście Twoja zagadka, a co do miejsca to zachęcam do odwiedzin bo blisko i fajowo |
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
heh, edytowałem w tej samej minucie
![]() zagadka powyżej. ![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
zamek spiski na terenie Słowacji - po słowacku Spisky Hrad(chyba tak sie pisze) - polozony okolo 50 km na południe od Polskiej granicy
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://www.spisskyhrad.sk/pl.html tutaj potwiedzenie z rewelacyjną galerią zdjęć owego zamczyska
skoro już tak przy zamkach to : http://img185.imageshack.us/my.php?i...eczek59oe0.jpg gdzie to? |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Lanckorona...
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
szybko,celnie - żyć nie umierać
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zamek Papieski w Avignonie?
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Tak, to się nazywa szybkość
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
pozwole zacyotwać sobie kapitana bombe : "ale zapierdalamy"
![]() moje pytanie : http://img381.imageshack.us/my.php?image=rot2pi7.jpg co to za budowla, gdzie ona jest i co ma wspólnego z Adolfem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wolfenschantz kwatera Hitlera k. Kętrzyna
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale bardziej mi to wygląda na Zamek w Książu, prawdopodobnie miała to być kwatera Hitlera, miejsce ukrycia bursztynowej komnaty itp.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
podejrzanie mi tylko ta fotka wygląda, bo Wilczy Szaniec przełaziłem i takiego okienka nie stwierdzam, co do Książa to też nie bardzo ta fota pasuje...
jeżeli żadna z powyższych odpowiedzi nie jest dobra, to poproszę o podpowiedź. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
nie ma to nic wspólnego z Adolfem o którym mówicie
a znajduje się w Krakowie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Czy jest to może przypadkiem tzw. Wawel Zaginiony? Rezerwat archeologiczny na wzgórzu Wawelskim.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Chyba jest to Rotunda Najświętszej Marii Panny, znajdująca się na Wawelu. A z Adolfem jak podaje Wikipedia ma wspólnego to: "W czasie prac związanych z odnawianiem Wawelu w latach 1914-1917 profesor Adolf Szyszko-Bohusz odkrył zasklepiony w murach zachodniej oficyny zamku okrągły kamienny kościół o czterech absydach, który datował najpóźniej na wiek X. Po odkryciu rotundy, Adolf Szyszko-Bohusz dokonał jej częściowej rekonstrukcji, której poprawność bywa dziś podawana w wątpliwość." Jeżeli dobrze to niech, ktoś zada za mnie
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
tak jest - zgadza się idealnie
![]() skoro oddajesz to przy okazji może zadam od razu łatwe pytanko : co to za maszyna? http://img136.imageshack.us/my.php?image=pzcq2.jpg |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panzer IV Ausf J w fińskim oznakowaniu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moja odpowiedź jest na 100% dobra wiec zadaje.
Co to i gdzie ? ps. odrazu mówie, że to nie wibrator ![]() http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2009-0...xcvbv.JPG.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 01.01.2009 o godz. 21:59.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Most Solidarności w Płocku. Oddaje zagadke-kto pierwszy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
http://i44.tinypic.com/2di2gzn.jpg - gdzie to i co to za budowla?
Podpowiedź: Wisła grała raz w tym mieście w ciągu ostatnich 3 lat.
Ostatnio edytowane przez puchaty1906 : 03.01.2009 o godz. 18:20.
![]()
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
|
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
Powód: Zagadka
Ostatnio edytowane przez wienek : 04.01.2009 o godz. 12:52.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Poprawna odpowiedz
![]() ![]()
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Potoccy
zamek Potockich (letnia rezydencja Hansa Franka) pałac Ślubów Krzeszowice miasto bycze, cztery domy dwie ulice ![]() pierwsze zdjęcie - gdzieś dzwoni ale nie wiem w którym kościele Powód: Powód edycji:
Ostatnio edytowane przez Maciejj : 04.01.2009 o godz. 15:02.
|
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
pozostaje Ci jeszcze podanie miejscowości z pierwszej fotki...
![]() i skąd wziąłeś ten pałac ślubów ? ![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Międzyrzecz Podlaski , tez pałac Potockich.
Zaprojektowany przez Franciszka Marię Lanciego , tego samego, ktory zaprojektował Pałac w Krzeszowicach. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|