|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Bazylika Narodzenia
Betlejem dlaczego mówi się Jezus z Nazaretu? przecież on się tam nie urodził ps. spokojnych życze........ ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ponieważ osiedlił się w Nazarecie?
![]()
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz Możesz mówić, że jestem złem Lecz nigdy nie zmienisz mnie..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Maria i Józef pochodzili z Nazaretu więc automatycznie Jezus był przyporządkowany temu miasteczku. chyba tam też spedził dzieciństwo(urodzenie w Betlejem było przeciez "w drodze") .. chyba ze sie mylę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Pytanie moje : na jakiej ulicy w Krakowie można podziwiać muzykalną żabę?
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Czy chodzi o ul. Retoryka.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Brawo. Twoja kolej...
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Ángel Caído
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ratusz w Hamburgu
![]() EDIT. Jaka jest różnica miedzy Hostią a opłatkiem wigilijnym ? Powód: Zagadka
Ostatnio edytowane przez wienek : 25.12.2008 o godz. 15:03.
![]()
WISŁA KRAKÓW
[J] BRACI SIĘ NIE TRACI !!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Opłatek wigilijny w przeciwieństwie do Hostii nie jest konsekrowany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Odpowiedź raczej poprawna, więc moje pytanie: jaka miejscowość nazywana jest Krakowem północy?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
czyżby chodziło o Chełmno? - ze wzgledu na zachowny układ urbanistyczny oraz renesans i gotyk nieźle się prezentujący?
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
To miasto to może Toruń.
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
A ja jeszcze znalazlem w necie, ze to Gdańsk :o
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
To na 100% Chełmno zadawaj pytanie
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
skoro tak - zadaje cos nietrudnego - http://img224.imageshack.us/my.php?image=ldyd5.png
kto? i może co takiego robił ciekawego |
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
jeżeli to Josef Mengele ? to chyba nie trzeba pisać co robił...chociaż nie jestem pewny, czy to faktycznie on.
Ostatnio edytowane przez wienek : 26.12.2008 o godz. 20:57.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
nie, to nie Pan Mengele. podpowiedź - legiony europejskie wermachtu na froncie wschodnim
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ojojoj...
Kolega w błąd wprowadza zgadujących Leon Degrelle. Dowódca SS Wallonien. Waffen SS to nie Wehrmacht. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ale o ile sie nie myle jednostki Waffen SS podlegału OKW Wermacht
- fakt jednak ze powinienem zaznaczyć obie "eski" za co (zauważenie) dziękuje. oczywiście pytanie Twoje |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Niby polegały, ale jednak miały osobą strukturę dowodzenia, własne służby łącznościowe etc.
Generalnie to W-SS konkurowało z Wehrmachtem. Zawsze mieli lepsze wyposażenie, nowinki techniczne też pierwsi dostawali.. Moja zagadka prosta: Grupa ludzi, która mieszkała na Żuławach. Nadali im taki kształt jaki mają dziś. O kogo chodzi? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Chodzi o olędrów?
![]()
the end
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Tak jest.
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez wisl@k_TS : 27.12.2008 o godz. 11:45.
![]()
the end
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Ten pan to Konrad Adenauer kanclerz RFN
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taa jest, pierwszy kanclerz RFN i jeden z 'ojców założycieli UE'.
![]()
the end
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
No dobra zapomniałem dodać ,,były"
o to moja zagadka: http://img255.imageshack.us/my.php?i...4554321gu0.jpg w jakim mieście znajduję się ta budowla i co to jest ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
Katedra Świętych Apostołów Piotra i Pawła w Brnie
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Zgadza się twoja kolej
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|

|
||||||
![]() |
|
|