|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
400 tyś Euro daje Górnik za pomocnika Polonii Bytom Przybylskiego.Ciekawe jaka ekipie Heniu zmontuje na wiosne ?
http://goool.pl/main.php?id=16506
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.12.2008 o godz. 23:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
O Jezusie, Maryjo.
400 tysięcy euro za Przybylskiego. 500 tysięcy euro za Szczota. 100 tysięcy euro za Banasia. 0 - 100 tysięcy euro za Strąka. Sławna polityka transferowa Białego Czarodzieja, czyli jak wywalić w błoto milion euro. Ciekawe co o tym sądzą żabole?
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 26.12.2008 o godz. 23:36.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Tylko czy któryś z tych piłkarzy których chce kupic Górnik gwarantuje im spokojne utrzymanie? Bo kupic Przybylskiego i Banasia za takie pieniądze to się kompletnie nie opłaca. Zresztą chimerycznego Szczota też za 0,5 mln euro ( za te pieniądze to można go kupic najwyżej w FMie a nie w sytuacji gdy ma się nóż na gardle) .A najśmieszniejsze będzie jeśli przy takich wzmocnieniach Górnik spadnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jesli chodzi o utrzymanie, to ja jakos mimo wszystko uwazam, ze Gornik da rade. Mnie dziwi tylko cos innego. Wlascicielem Gornika jest duza firma ubezpieczeniowa, maja miec budowany nowy stadion, zapowiadali wkrotce walke o mistrzostwo, no i teraz rzeczywiscie wykladaja kase dosc spora (jesli te 400 okaza sie prawda) jak na polskie warunki. Jest jednak male ale. Przeciez te pieniadze sa w bardzo glupi sposob rozrzucane. Czy Przybylski i Szczot to rzeczywiscie pilkarze, ktorzy sa warci tych pieniedzy, a w perspektywie, czy na nich mozna budowac druzyne walczaca o najwyzsze cele? Za takie pieniadze naprawde można znalezc solidnych, perspektywicznych graczy, ktorzy sa w stanie sie jeszcze rozwinac. Bo jakos nie sadze, zeby 26-cio letni Przybylski, nie pokazujacy teraz jakis wybitnych umiejetnosci, nagle eksplodowal i gral jak z nut. No ale cuz, nie moje pieniadze, nie moje zmartwienie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
U Henia na Titanicu zabawa w najlepsze trwa. Niemylny Henryk myśli zapewne,że im suma wyższa za kopacza,tym ten staje się lepszy, lepsiejszy. Bo kto to jest Przybylski i Szczot? Wzmocnienia na drugą ligę,czy pierwszą jak to nazywają? Henryk nic się nie uczy,nic.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
trudno w ekstraklasie sprowadzic pilkarza który chciałby grac w ostatnim zespole tabeli. zresztą nie powiedziane że ten i tamten Będzie grał w Górniku a jak na ostatni zespół to oni są raczej wzmocnieniem. pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
W sumie ten Górnik ma pewien potencjał , kwestia uzupełnienia,dopasowania i wkomponowania tych nowych piłkarzy .Co nie będzie łatwe ale mimo wszystko Górnik powinien znacznie zmienić swoje oblicze .
http://www.gornik.zabrze.pl/page.php?id=14423&a=more a Przegląd uważa że to sprytne transfery ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Transfery Górnika są raczej mało ważne. Istotne jest to, że Górnik ma potencjał już teraz co najmniej na środek tabeli, a Heniek potrafi przygotować drużynę do sezonu.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nie mogę znaleźć odpowiedniego tematu, może jednak będzie tu pasować.
http://www.weszlo.com/news/2006 podsumowanie roku w Ekstraklasie z jajem,, ![]() Największa zuchwałość Maciej Skorża, który postanowił zbudować pierwszą w świecie drużynę bez bramkarza. Takie lekceważenie rywali nie zakończyło się zbyt miło – wystarczy rzut oka na ligową tabelę. Chociaż zastanawiająco dobrze idzie Franciszkowi Smudzie, który w Lechu obrał podobną drogą i uznał, że golkiper między słupkami to przeżytek. Największy pracuś Oczywiście Paweł Brożek. Nawet podczas wakacji udało mu się wskoczyć z „local level” na „international level”. W czasie gdy inni leniuchują, on musiał pracować w pocie czoła. Jeszcze przed finałami mistrzostw Europy nadawał się do sprzedawania popcornu w Multikinie, a zaraz po nich genialny Leo Beenhakker dostrzegł w nim tę iskierkę talentu. Całe szczęście, że mamy Holendra, który doskonale wie, komu w porę należy dać szansę – nie za szybko, żeby się nie spalił i nie za wolno, żeby się jeszcze rozwinął. Kawałki o Wichniarku i Wawrzyniaku też niezłe .
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 27.12.2008 o godz. 20:47.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
O! SE z braku laku raczy wyprzedawać Lecha. Na pierwszy ogień "Sztyrlic" do Celtic G.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,61..._Glasgow_.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
SE lubi wyprzedawac, sprzedawac i publikowac wywiady jakich nigdy nie bylo. Ale rzeczywisci echyba tego LEchici nie wzieli pod uwage ze sukces rodzi takze upiory. W tym wypadku upiory chciwosci, bo Stilic sie nadaje do gry w lidze szkockiej jak ja kolorem skory do Rwandy.
PS. Podsumowanie ekstraklasy jest rewelacyjne. Zwlaszcza o Henku , Zurawskim, Chmiescie i RaduMatu
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 31.12.2008 o godz. 15:27.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem gdzie dać, więc dam tu:
http://www.sport.pl/sport/1,65026,61...as=3&startsz=x nie wierzę, że Wisłę z Barceloną oglądało mniej ludzi niż Lecha z, phi, Nancy, czy Austrią Wiedeń. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale tam niema tych wyliczeń ? bo może przegapiłem ....
A tak poza tym to jeszcze kwestia reklamy i świadomości ludzi ente meczu . W każdym razie Wisła ma najwięcej kibiców ,wlaściwie niema wątpliwości . Ps.Wiadomo że media to głównie z Warszawki a Lech to pewna nowość ,obiekt ekscytacji .
Ostatnio edytowane przez jachting : 31.12.2008 o godz. 18:39.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
natomiast jak oni to liczą to ja nie mam bladego pojęcia ![]() gdzie ci kibice? ani nie przed tv, ani nie na stadionie ...* * tak, jestem malkontentem
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 31.12.2008 o godz. 18:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
jasnyGwint - jesli chodzi o kraj to Wisla ma najwiecej kibicow wedlug jakies tam sondy/badan
bylo kiedys w TV o tym pozniej chyba Legia ,Ruch czy Gornik ,Lechia byla tez wysoko Pijanego Nowego Roku wszytskim sympatykom Bialej Gwiazdy ![]() ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poza tym wakaaacje.
Dobrych kilka milionów ludzi było na wakacjach. Nadto, nie wiemy przecież ilu ludzi oglądało mecze w Al-Jazeerze i ESPN. Jeśli założymy, że oglądał je 1% widowni tych kanałów, mieliśmy około 50 milionów telewidzów ![]() ![]() .
|
|
|
|
Guest
|
|
A w ogóle to Wszystkim Forumowiczom - Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku! Wiśle - MP 2009 i wejścia do grupy LM, a pozostałym - sportowej walki o 2 i kolejne miejsca.. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Z jednej strony byłoby fajnie, bo Stilić to filar ofensywy Lecha. Z drugiej - przykro się robi, jak zagraniczny najemnik po niecałych 6 miesiącach w naszej lidze już z niej chce uciekać, i to do tak przeciętnego zespołu.
Lech teraz będzie miał problem - nie tylko ze Stilicem, ale także Lewandowskim, Peszko, Murawskim, Arboledą. Zawodnicy ci mają teraz swoje 5 minut w Europie, pojawi się zainteresowanie zagranicznych klubów, agenci zrobią im wodę z mózgu... My to już przerabialiśmy wielokrotnie (Kałużny, Kosowski, Uche), oni zmierzą się z tym problemem po raz pierwszy. Moim zdaniem jeśli Bośniak zacznie robić kwas lepiej się go pozbyć już teraz, by nie psuć atmosfery w drużynie. Podobnie w przyszłości może być z Arboledą. No, ale to nie nasz problem, a Amiki. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja nie wiem czym tu się cieszyć - tacy piłkarze podnoszą prestiż naszej ligi, odejście Stilića już teraz i za takie śmieszne pieniądze o jakich sie mówi tj 3 mln € znowu cofnęło by poziom naszej ligi o kilka lat wstecz. Musimy się szanować i nie oddawać piłkarzy za bezcen zwłaszcza teraz kiedy poziom naszej ligi wyraźnie się polepsza (niezależnie od opini Steców itd.) potrzebujemy takich piłkarzy - można ich sprzedawać ale ceną trzeba równać do zachodu ! Koniec z farmienia polskich zespołów przez średniaków z zachodu !
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Więcej niż 3 miliony ojro ciężko dostać za piłkarza ze śmiesznej polskiej ligi.
Dlatego bardzo mnie ciekawi ile dostaniemy za Brożka. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
tez mi sie wydaje ze powinnismy w koncu zaczac promowac nasza Ekstraklase, a co do Brozia to jezeli nie zaplaca 4 baniek to se powinni pomarzyc o nim
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego oferta minimalna za Stilicia powinna oscylowac w okolicach 5 mln €. Jak ktoś go bardzo chce zapłaci, ajk nie LEch niebędzie stratny bo zatrzyma piłkarza. Co do Brozia to jeszcze w sezonie 2006/2007 twierdiłem że jest wart 3 mln €. teraz kiedy przychodzą za niego oferty po 3 mln € uważam że rozwinoł się tak bardzo że jest wart co najmniej 5 mln. Wogóle uważam że Brożek jest niezastapiony dla Wisły i NIKT czy to Klivert czy Tristan czy Lewandowski nie byłby wstanie go zastąpić teraz i przez najbliższe lata - lepszego napsatnika nie znajdziemy. Dlatego nie wiem czemu mielibyśmy sie pozbywać takiego zawodnika. Dlatego ja negocjacje zaczynał bym zaporową kwota 7-8 mln €. Wiadomo że nikt tyle nie da ale właśnie o to chodzi. NIe mniej jeśli trzeba było już go sprzedać 5 mln € to absolutne minimum za zawodnika tej klasy w najlepszym wieku i dobrej formie. W Czechach taki piłakrz taniej by nie został sprzedany a jestem pewnei że żaden Napsatnik z Ligi czaskeij nie jest lepszy. Najwyzej ceniony Sverkos jest od Brozia słabszy. Niestety trzeba się tez zastanowić nad sytuacją Pawła który jest w idealnym wieku do wyjazdu i sam chciałby sie sprawdzić poza polską ligą. NIe mniej wedłóg mnie należy starać się zatrzymać go u nas jak najdłużej. Jestem pewien że Paweł nie będzie rozpaczał z tego powodu bo nie raz udowadniał że Wisłe ma w sercu. Gdyby to odemnie zależało już teraz dał bym mu kontrakt 400 tyś €, żeby nie czuł sie gorszy niż byle kopacz w licze"zachodniej". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wlaśnie takie coś mnie wk.... , czy też przykładowo brak szacunku do piłkarzy , także lepszych czy też z Wisły .
Kopacze,piłkarzyki u niektórych wyczuwa sie brak jakiegokolwiek szacunku . Sam szacunek jest elementarny i to do każdego człowieka , a dla mnie osobiście piłkarz to jest ktoś(w zachodnich krajach jest to odczuwalne),Polaków tym bardziej szanuje . Dlaczego tak dużo Polaków sra do własnego gniazda ? To chyba trendi ?
Ostatnio edytowane przez jachting : 01.01.2009 o godz. 22:33.
![]()
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Ta liga stoi na żenująco niskim poziomie i udawanie, że tak nie jest tego nie zmieni. Szacunek nie ma nic do tego. Angmir: Prawa rynku to prawa rynku. Mnie po prostu ciekawi ile dadzą za Brożka. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jak my sie postrzegamy wbrew pozorom ma bardzo duze znaczenie .
Jakiej skali używasz ? Nasza liga rośnie i będzxie rosla bardzo szybko w siłe a 3 bańki to nie jest tak duzo ,mozemy sie cenic podobnie do Austryjaków ,Czechów,Serbów .... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zganiacz nie bedzie grał w Górniku bo Korona chce za swojego playmakera 2 miliony zł a to zbyt wiele dla Zabrzan.Najprawdopodobniej do Górnika trafią Strąk,Szczot (500 tyś Euro) i Banaś (700 tyś zł )
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.01.2009 o godz. 23:00.
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Jachting:
Mylisz się. Do Czechów i Serbów to jeszcze nam bardzo daleko jeśli chodzi o ceny za piłkarzy. Wynika to po części z faktu, że Czesi i Serbowie są w stanie zrobić karierę za granicą. Jeśli chodzi o naszych piłkarzy to niestety tak nie jest. Zazwyczaj prędzej czy później taki piłkarz wraca z podkulonym ogonem do naszej ligi. Zazwyczaj.. bo wyjątki oczywiście są. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O jakich prawach rynku mówisz - klub piłkarski to nie supermarket i choć każdy piłkarz ma swoją cene to nigdy nie powiedziałbym ze kwoty transferów sa wartością rynkową.
O ile piłkarz nie ma klauzuli odejścia - to klub decyduje za ile zawodnik odchodzi. Jeśli Pelikan Łowicz się uprze żeby odrzucić ofertę Manchesteru City opiewająca na 50 mln € za swojego 2 bramkarza kadry juniorów to ma do tego prawo. Dlatego nie ma czegoś takiego jak wartość rynkowa piłkarzy. NAwet jeśli da się jako tako wycenić wartosc piłkarza to może w 10 % przypadków kwota transferu jest podobna do tej "wirtualnej wyceny". Zresztą tak jak mówiłęm to klub decyduje czy i za ile sprzedać. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|