The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.12.2008, 23:01
400 tyś Euro daje Górnik za pomocnika Polonii Bytom Przybylskiego.Ciekawe jaka ekipie Heniu zmontuje na wiosne ?
http://goool.pl/main.php?id=16506
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.12.2008 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.12.2008, 23:21
O Jezusie, Maryjo.
400 tysięcy euro za Przybylskiego.
500 tysięcy euro za Szczota.
100 tysięcy euro za Banasia.
0 - 100 tysięcy euro za Strąka.
Sławna polityka transferowa Białego Czarodzieja, czyli jak wywalić w błoto milion euro.
Ciekawe co o tym sądzą żabole?
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 26.12.2008 o godz. 23:36.
.
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.12.2008, 00:17
Tylko czy któryś z tych piłkarzy których chce kupic Górnik gwarantuje im spokojne utrzymanie? Bo kupic Przybylskiego i Banasia za takie pieniądze to się kompletnie nie opłaca. Zresztą chimerycznego Szczota też za 0,5 mln euro ( za te pieniądze to można go kupic najwyżej w FMie a nie w sytuacji gdy ma się nóż na gardle) .A najśmieszniejsze będzie jeśli przy takich wzmocnieniach Górnik spadnie.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.12.2008, 00:45
Jesli chodzi o utrzymanie, to ja jakos mimo wszystko uwazam, ze Gornik da rade. Mnie dziwi tylko cos innego. Wlascicielem Gornika jest duza firma ubezpieczeniowa, maja miec budowany nowy stadion, zapowiadali wkrotce walke o mistrzostwo, no i teraz rzeczywiscie wykladaja kase dosc spora (jesli te 400 okaza sie prawda) jak na polskie warunki. Jest jednak male ale. Przeciez te pieniadze sa w bardzo glupi sposob rozrzucane. Czy Przybylski i Szczot to rzeczywiscie pilkarze, ktorzy sa warci tych pieniedzy, a w perspektywie, czy na nich mozna budowac druzyne walczaca o najwyzsze cele? Za takie pieniadze naprawde można znalezc solidnych, perspektywicznych graczy, ktorzy sa w stanie sie jeszcze rozwinac. Bo jakos nie sadze, zeby 26-cio letni Przybylski, nie pokazujacy teraz jakis wybitnych umiejetnosci, nagle eksplodowal i gral jak z nut. No ale cuz, nie moje pieniadze, nie moje zmartwienie...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.12.2008, 11:03
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
. Czy Przybylski i Szczot to rzeczywiscie pilkarze, ktorzy sa warci tych pieniedzy, a w perspektywie, czy na nich mozna budowac druzyne walczaca o najwyzsze cele? ...
U Henia na Titanicu zabawa w najlepsze trwa. Niemylny Henryk myśli zapewne,że im suma wyższa za kopacza,tym ten staje się lepszy, lepsiejszy. Bo kto to jest Przybylski i Szczot? Wzmocnienia na drugą ligę,czy pierwszą jak to nazywają? Henryk nic się nie uczy,nic.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.12.2008, 12:08
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
U Henia na Titanicu zabawa w najlepsze trwa. Niemylny Henryk myśli zapewne,że im suma wyższa za kopacza,tym ten staje się lepszy, lepsiejszy. Bo kto to jest Przybylski i Szczot? Wzmocnienia na drugą ligę,czy pierwszą jak to nazywają? Henryk nic się nie uczy,nic.
żebyś sie nie zdziwił
trudno w ekstraklasie sprowadzic pilkarza który chciałby grac w ostatnim zespole tabeli.
zresztą nie powiedziane że ten i tamten Będzie grał w Górniku a jak na ostatni zespół to oni są raczej wzmocnieniem.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.12.2008, 12:36
W sumie ten Górnik ma pewien potencjał , kwestia uzupełnienia,dopasowania i wkomponowania tych nowych piłkarzy .Co nie będzie łatwe ale mimo wszystko Górnik powinien znacznie zmienić swoje oblicze .

http://www.gornik.zabrze.pl/page.php?id=14423&a=more a Przegląd uważa że to sprytne transfery
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.12.2008, 12:49
Transfery Górnika są raczej mało ważne. Istotne jest to, że Górnik ma potencjał już teraz co najmniej na środek tabeli, a Heniek potrafi przygotować drużynę do sezonu.

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 27.12.2008, 19:52
kolejny dopływ gotówki do klubów?

http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...-ekstraklasie/
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.12.2008, 20:44
Nie mogę znaleźć odpowiedniego tematu, może jednak będzie tu pasować.

http://www.weszlo.com/news/2006
podsumowanie roku w Ekstraklasie z jajem,,

Największa zuchwałość
Maciej Skorża, który postanowił zbudować pierwszą w świecie drużynę bez bramkarza. Takie lekceważenie rywali nie zakończyło się zbyt miło – wystarczy rzut oka na ligową tabelę. Chociaż zastanawiająco dobrze idzie Franciszkowi Smudzie, który w Lechu obrał podobną drogą i uznał, że golkiper między słupkami to przeżytek.
Największy pracuś
Oczywiście Paweł Brożek. Nawet podczas wakacji udało mu się wskoczyć z „local level” na „international level”. W czasie gdy inni leniuchują, on musiał pracować w pocie czoła. Jeszcze przed finałami mistrzostw Europy nadawał się do sprzedawania popcornu w Multikinie, a zaraz po nich genialny Leo Beenhakker dostrzegł w nim tę iskierkę talentu. Całe szczęście, że mamy Holendra, który doskonale wie, komu w porę należy dać szansę – nie za szybko, żeby się nie spalił i nie za wolno, żeby się jeszcze rozwinął.

Kawałki o Wichniarku i Wawrzyniaku też niezłe .
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 27.12.2008 o godz. 20:47.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 31.12.2008, 13:16
O! SE z braku laku raczy wyprzedawać Lecha. Na pierwszy ogień "Sztyrlic" do Celtic G.

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,61..._Glasgow_.html
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 31.12.2008, 15:14
SE lubi wyprzedawac, sprzedawac i publikowac wywiady jakich nigdy nie bylo. Ale rzeczywisci echyba tego LEchici nie wzieli pod uwage ze sukces rodzi takze upiory. W tym wypadku upiory chciwosci, bo Stilic sie nadaje do gry w lidze szkockiej jak ja kolorem skory do Rwandy.

PS. Podsumowanie ekstraklasy jest rewelacyjne. Zwlaszcza o Henku , Zurawskim, Chmiescie i RaduMatu
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 31.12.2008 o godz. 15:27.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 31.12.2008, 17:46
Nie wiem gdzie dać, więc dam tu:

http://www.sport.pl/sport/1,65026,61...as=3&startsz=x

nie wierzę, że Wisłę z Barceloną oglądało mniej ludzi niż Lecha z, phi, Nancy, czy Austrią Wiedeń.
.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 31.12.2008, 18:33
Ale tam niema tych wyliczeń ? bo może przegapiłem ....
A tak poza tym to jeszcze kwestia reklamy i świadomości ludzi ente meczu .
W każdym razie Wisła ma najwięcej kibiców ,wlaściwie niema wątpliwości .

Ps.Wiadomo że media to głównie z Warszawki a Lech to pewna nowość ,obiekt ekscytacji .
Ostatnio edytowane przez jachting : 31.12.2008 o godz. 18:39.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 31.12.2008, 18:40
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
nie wierzę, że Wisłę z Barceloną oglądało mniej ludzi niż Lecha z, phi, Nancy, czy Austrią Wiedeń.
a jednak, pierwszy mecz oglądało 2,1 drugi 2,7 , link

natomiast jak oni to liczą to ja nie mam bladego pojęcia

jachting napisał(a):Wyświetl post
W każdym razie Wisła ma najwięcej kibiców ,wlaściwie niema wątpliwości .
gdzie ci kibice? ani nie przed tv, ani nie na stadionie ...*

* tak, jestem malkontentem
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 31.12.2008 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 31.12.2008, 19:41
jasnyGwint - jesli chodzi o kraj to Wisla ma najwiecej kibicow wedlug jakies tam sondy/badan bylo kiedys w TV o tym pozniej chyba Legia ,Ruch czy Gornik ,Lechia byla tez wysoko Pijanego Nowego Roku wszytskim sympatykom Bialej Gwiazdy
.....
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.12.2008, 20:01
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
a jednak, pierwszy mecz oglądało 2,1 drugi 2,7 , link

natomiast jak oni to liczą to ja nie mam bladego pojęcia

gdzie ci kibice? ani nie przed tv, ani nie na stadionie ...*

* tak, jestem malkontentem
Podobno do kin więcej ludzi chodzi jesienią i zimą niż w wakacje, może jesienią też chętniej ludzie oglądają mecze w TV? Nie trzeba od razu szukać spisków
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 31.12.2008, 20:51
Poza tym wakaaacje.
Dobrych kilka milionów ludzi było na wakacjach.
Nadto, nie wiemy przecież ilu ludzi oglądało mecze w Al-Jazeerze i ESPN.
Jeśli założymy, że oglądał je 1% widowni tych kanałów, mieliśmy około 50 milionów telewidzów
.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.01.2009, 09:26
jedTS napisał(a):Wyświetl post
SE lubi wyprzedawac, sprzedawac i publikowac wywiady jakich nigdy nie bylo. Ale rzeczywisci echyba tego LEchici nie wzieli pod uwage ze sukces rodzi takze upiory. W tym wypadku upiory chciwosci, bo Stilic sie nadaje do gry w lidze szkockiej jak ja kolorem skory do Rwandy.

PS. Podsumowanie ekstraklasy jest rewelacyjne. Zwlaszcza o Henku , Zurawskim, Chmiescie i RaduMatu
Cóż z naszego pkt widzenia takie odejście Stilicia z Lecha lub choćby próby wymuszenia odejścia byłoby świetną wiadomością. Oby się to spełniło bo z Murawskim, Bandrowskim/Injacem ich siła ofensywna mocno oklapnie.
A w ogóle to Wszystkim Forumowiczom - Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!
Wiśle - MP 2009 i wejścia do grupy LM, a pozostałym - sportowej walki o 2 i kolejne miejsca..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.01.2009, 18:32
Z jednej strony byłoby fajnie, bo Stilić to filar ofensywy Lecha. Z drugiej - przykro się robi, jak zagraniczny najemnik po niecałych 6 miesiącach w naszej lidze już z niej chce uciekać, i to do tak przeciętnego zespołu.

Lech teraz będzie miał problem - nie tylko ze Stilicem, ale także Lewandowskim, Peszko, Murawskim, Arboledą. Zawodnicy ci mają teraz swoje 5 minut w Europie, pojawi się zainteresowanie zagranicznych klubów, agenci zrobią im wodę z mózgu...

My to już przerabialiśmy wielokrotnie (Kałużny, Kosowski, Uche), oni zmierzą się z tym problemem po raz pierwszy.

Moim zdaniem jeśli Bośniak zacznie robić kwas lepiej się go pozbyć już teraz, by nie psuć atmosfery w drużynie. Podobnie w przyszłości może być z Arboledą.

No, ale to nie nasz problem, a Amiki.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.01.2009, 19:43
Ja nie wiem czym tu się cieszyć - tacy piłkarze podnoszą prestiż naszej ligi, odejście Stilića już teraz i za takie śmieszne pieniądze o jakich sie mówi tj 3 mln € znowu cofnęło by poziom naszej ligi o kilka lat wstecz. Musimy się szanować i nie oddawać piłkarzy za bezcen zwłaszcza teraz kiedy poziom naszej ligi wyraźnie się polepsza (niezależnie od opini Steców itd.) potrzebujemy takich piłkarzy - można ich sprzedawać ale ceną trzeba równać do zachodu ! Koniec z farmienia polskich zespołów przez średniaków z zachodu !
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 01.01.2009, 20:09
Więcej niż 3 miliony ojro ciężko dostać za piłkarza ze śmiesznej polskiej ligi.
Dlatego bardzo mnie ciekawi ile dostaniemy za Brożka.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
polishmen2008
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 01.01.2009, 21:02
tez mi sie wydaje ze powinnismy w koncu zaczac promowac nasza Ekstraklase, a co do Brozia to jezeli nie zaplaca 4 baniek to se powinni pomarzyc o nim
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 01.01.2009, 22:14
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Więcej niż 3 miliony ojro ciężko dostać za piłkarza ze śmiesznej polskiej ligi.
Dlatego bardzo mnie ciekawi ile dostaniemy za Brożka.
To poco w ogóle sprzedawać - co to jest za głopie myślenie sprzedamy go za "3 bo więcej nie dostaniemy" My czyli Wisła, czy Lech czy Legia nie mamy obowiązku sprzedawać naszych najlepszych piłkarzy tylko dlatego ze ktoś daje za nich jako takie pieniądze. Z tego co wiem Lech biedy nie klepie, i nie musi się ratować sprzedawaniem kogokolwiek. Stilić może żeczywiście jest wart ok 3 mln € ale jeśli ktoś chce sprowadzić piłkarza na długoletnim kontrakcie z pierwszego składu powinien sie liczyć że będzie musiał wyłozyc znacznie więcej niż jego realną wartość. Dlaczego Valencja odrzuca oferty po 60 ln € za Davida Villa'ę i mówi że minimum to 100 mln € ? Nie oszukujmy sie ale on nawet nie jest wart tych 60 choć to piłkarz nieziemski (jak dla mnie najlepszy typowy napastnik na świecie).
Dlatego oferta minimalna za Stilicia powinna oscylowac w okolicach 5 mln €. Jak ktoś go bardzo chce zapłaci, ajk nie LEch niebędzie stratny bo zatrzyma piłkarza.

Co do Brozia to jeszcze w sezonie 2006/2007 twierdiłem że jest wart 3 mln €. teraz kiedy przychodzą za niego oferty po 3 mln € uważam że rozwinoł się tak bardzo że jest wart co najmniej 5 mln. Wogóle uważam że Brożek jest niezastapiony dla Wisły i NIKT czy to Klivert czy Tristan czy Lewandowski nie byłby wstanie go zastąpić teraz i przez najbliższe lata - lepszego napsatnika nie znajdziemy. Dlatego nie wiem czemu mielibyśmy sie pozbywać takiego zawodnika. Dlatego ja negocjacje zaczynał bym zaporową kwota 7-8 mln €. Wiadomo że nikt tyle nie da ale właśnie o to chodzi. NIe mniej jeśli trzeba było już go sprzedać 5 mln € to absolutne minimum za zawodnika tej klasy w najlepszym wieku i dobrej formie. W Czechach taki piłakrz taniej by nie został sprzedany a jestem pewnei że żaden Napsatnik z Ligi czaskeij nie jest lepszy. Najwyzej ceniony Sverkos jest od Brozia słabszy.

Niestety trzeba się tez zastanowić nad sytuacją Pawła który jest w idealnym wieku do wyjazdu i sam chciałby sie sprawdzić poza polską ligą. NIe mniej wedłóg mnie należy starać się zatrzymać go u nas jak najdłużej. Jestem pewien że Paweł nie będzie rozpaczał z tego powodu bo nie raz udowadniał że Wisłe ma w sercu. Gdyby to odemnie zależało już teraz dał bym mu kontrakt 400 tyś €, żeby nie czuł sie gorszy niż byle kopacz w licze"zachodniej".
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 01.01.2009, 22:24
Więcej niż 3 miliony ojro ciężko dostać za piłkarza ze śmiesznej polskiej ligi..
wlaśnie takie coś mnie wk.... , czy też przykładowo brak szacunku do piłkarzy , także lepszych czy też z Wisły .
Kopacze,piłkarzyki u niektórych wyczuwa sie brak jakiegokolwiek szacunku . Sam szacunek jest elementarny i to do każdego człowieka , a dla mnie osobiście piłkarz to jest ktoś(w zachodnich krajach jest to odczuwalne),Polaków tym bardziej szanuje .

Dlaczego tak dużo Polaków sra do własnego gniazda ?
To chyba trendi ?
Ostatnio edytowane przez jachting : 01.01.2009 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 01.01.2009, 22:36

Ta liga stoi na żenująco niskim poziomie i udawanie, że tak nie jest tego nie zmieni.

Szacunek nie ma nic do tego.

Angmir:
Prawa rynku to prawa rynku. Mnie po prostu ciekawi ile dadzą za Brożka.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 01.01.2009, 22:43
To jak my sie postrzegamy wbrew pozorom ma bardzo duze znaczenie .
Jakiej skali używasz ? Nasza liga rośnie i będzxie rosla bardzo szybko w siłe a 3 bańki to nie jest tak duzo ,mozemy sie cenic podobnie do Austryjaków ,Czechów,Serbów ....
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.01.2009, 22:46
Zganiacz nie bedzie grał w Górniku bo Korona chce za swojego playmakera 2 miliony zł a to zbyt wiele dla Zabrzan.Najprawdopodobniej do Górnika trafią Strąk,Szczot (500 tyś Euro) i Banaś (700 tyś zł )
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.01.2009 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 01.01.2009, 22:50
Jachting:
Mylisz się.
Do Czechów i Serbów to jeszcze nam bardzo daleko jeśli chodzi o ceny za piłkarzy.
Wynika to po części z faktu, że Czesi i Serbowie są w stanie zrobić karierę za granicą. Jeśli chodzi o naszych piłkarzy to niestety tak nie jest. Zazwyczaj prędzej czy później taki piłkarz wraca z podkulonym ogonem do naszej ligi. Zazwyczaj.. bo wyjątki oczywiście są.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 01.01.2009, 22:54

Angmir:
Prawa rynku to prawa rynku. Mnie po prostu ciekawi ile dadzą za Brożka.
O jakich prawach rynku mówisz - klub piłkarski to nie supermarket i choć każdy piłkarz ma swoją cene to nigdy nie powiedziałbym ze kwoty transferów sa wartością rynkową.

O ile piłkarz nie ma klauzuli odejścia - to klub decyduje za ile zawodnik odchodzi. Jeśli Pelikan Łowicz się uprze żeby odrzucić ofertę Manchesteru City opiewająca na 50 mln € za swojego 2 bramkarza kadry juniorów to ma do tego prawo. Dlatego nie ma czegoś takiego jak wartość rynkowa piłkarzy. NAwet jeśli da się jako tako wycenić wartosc piłkarza to może w 10 % przypadków kwota transferu jest podobna do tej "wirtualnej wyceny". Zresztą tak jak mówiłęm to klub decyduje czy i za ile sprzedać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów