The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2008, 16:06
Jasne ze po Dudce mozna sie bylo spodziewac najgorszego, a z Frankiem odwrotnie ale....rzadko kiedy nie lubie jakiegos pilkarza Wisly, w sensie jego postawy pozasportowej.Lobo mnie wkurza, Mauro tak samo, Zienia swego czasu moglbym rozszarpac, ale ta niechec to tylko byla/jest spowodowana z powodow sportowych - a do zadnej z tych osob tak na prawde nic nie mam.

Dudka byl tym wyjatkiem, ktory wkurzal mnie i na boisku i poza nim.Zwykly lanser, ktoremu wydaje sie ze jest niewiadomo kim, pomijajac juz kwestie jezdzenia po alku i zabicia w takim stanie czlowieka.
Dlatego swieta swietami, ale nie powiem zebym sie martwil jego problemami - a gadki w stylu ze przeciez jest taki wspanialy a nie gra - w domysle - trener to jakas kanalia - zwyczajnie mnie smiesza.
Ten czlowiek chyba nie ma za grosz ambicji, bo zamiast tyrac jak wol i wywalczyc sobie miejsce, w bardzo przecietnym przeciez zespole - on juz mysli, gdzie by tu znow przejsc.
Ciekawe kto tym razem nabierze sie na Dariusza D.

ps
Czasami nam sie udaja dziwne transfery za duze pieniadze - Kaluzny , ktory moze z rok jeszcze cos pogral a potem włoczyl sie , Gorawski - jak dla mnie transfer 10 lecia - 2 melony za takiego jezdzca bez glowy to nie czesto sie zdarza.Teraz Dudka
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.12.2008 o godz. 16:11.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 23.12.2008, 16:25
1q2 napisał(a):Wyświetl post
(...)
To wszystko prawda, ale moim zdaniem szkoda na to czasu. W przeciwieństwie do Radomatu czy Igora S. Dudka w tych wywiadach nie skarży się na Wisłę, wiec nie mamy żadnego interesu w tym by to komentować.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kto tym razem nabierze sie na Dariusza D.
To już nie jest nasz problem
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.12.2008, 16:47
Choć tyle,że widzę pare osób myśli podobnie jak ja... Wesołych Świąt
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.12.2008, 19:16
flamengista napisał(a):
To już nie jest nasz problem
oby,oby! Już były powroty zza granicy do nas

Jeszcze odnośnie Franka... Wiecie, jeśli ktoś jest starszy, przeżył z Wisłą więcej niż 10-12 lat, to jasne, że dla niego Franek będzie tylko najmenikiem, którzy dobry był, ale potem uciekł.

Ale postawcie się w sytuacji młodszych. Ja sam mam 21 lat, kibicuję Wiślę gdzieś od 12. Dla nas, którzy zaczeli kibocwać Białej Gwieździe od sezonu 97/98 (bo wcześniej bylismy za młodzi, żeby wiedzieć o co w tej piłce chodzi), Franek jest legendą. Oczywiście, byli wtedy tacy zawodnicy jak Moskalewicz, Kulawik, Czerwiec,Moskal, Zające, Sarnat, Węgrzyn, Bukalski, Pater, Niciński, Kaliciak i wielu innych... ale to Frankowski był gwiazdą, killerem na polu karnym, napastnikiem niezastąpionym. Do tego skromny niczym Adam Małysz - wzbudzał ogromną symaptię. Dlatego nie potrafimy przekreślić tylu jego zasług dla Wisły, bo nasza pamięc o Klubie sięga okresu 97/98... i jego jako gwiazdy.

Tak na marginesie - ja jak sobie przypominam Ateny, to mi się do tej pory rzygać chce. I pewnie będzie tak, dopóki nie awansujemy do tej cholernej LM. Ale i tak pozostanie niesmak ze zmarnowanych lat... i ucieczki Frankowskiego.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.12.2008, 19:52
kristos napisał(a):Wyświetl post
A nie pomyślałeś ,że klub to ludzie którzy go tworzą ?
Ale niestety ci ludzie to nie piłkarze... napewno nie oni!!!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.12.2008, 20:01
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Frankowski był gwiazdą, killerem na polu karnym, napastnikiem niezastąpionym. Do tego skromny niczym Adam Małysz - wzbudzał ogromną symaptię. Dlatego nie potrafimy przekreślić tylu jego zasług dla Wisły, bo nasza pamięc o Klubie sięga okresu 97/98... i jego jako gwiazdy.
Powiedz mi jaki udział niezastąpiony killer pola karnego miał w największym sukcesie Wisły ery Cupiała w europejskich pucharach? Bo ja pamiętam, że po kontuzji grał gorzej od Niedzielana obecnie, każda stykowa piłka - cofał nogę. I to nie było kilka meczy. Wcale nie jest powiedziane, że gdyby nie zostawiono go na dłużej w Krakowie, gdzie w końcu się przełamał i zaczął znowu walić bramy co kolejkę - to miałby jeszcze okazje pograć gdziekolwiek poza krajem. Jak dla mnie klub wtedy zachował się fair i za zdobyte tytuły króla strzelców trzymał Franka w składzie, dawał szanse na odbudowanie - i opłaciło się. Tyle, że gdy to klub przeżywał ciężkie chwile, Franek nie został by pomóc. Szacunek za bramki, ale Wiślakiem po prostu już nie jest i nie będzie.
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 23.12.2008, 22:01
Dokładnie do Franka mam szacunek ale bez przesadyzmów strzelał dużo dobrze grał dużo zrobił dla Wisły a my jeszcze więcej dla niego no ale to już jest brak szacunku uciec i się zmarnować według mnie mógłby grać i być gwiazdą w jakimś np.Sevili o tam mógłby się stać gwiazdą ale chłopak się zmarnował i tyle inna jest całkiem kwestia Żurawskiego który myślę że jak by dostał propozycję to by z niej skorzystał.Zresztą nie wiem co sądzić o Szabacie bo nawet nie miał szansy pograć.Co do transferu Cebanu też nie mam zdania bo chłopak meczu u nas nie zagrał nikt nawet nie wie jak gra.
Odpowiedz cytując
Yom
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 23.12.2008, 22:48
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że ludzie,ale odpowiedni. Czemu się mówi o Reymanie, Kapce a nie np.Bobrowiczu?
Na szacunek nie zasługuje?
Podając za pewną opiniotwórczą gazetą:
1.Zdzisek Kapka to były agent SB
2.W dodatku za donosy pobierał pieniądze
3.Kablował kolegów z reprezentacji a szczególnie przyjaciela który pomógł mu w wyjeździe do USA,Stanisława Terleckiego

A wy nazywacie Frankowskiego judaszem! To bardzo poważne oskarżenie,biorąc pod uwagę,że nikomu bezpośrednio nie wyrządził krzywdy.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.12.2008, 01:56
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post

jedyne co budzi mój niesmak że takie transfery nigdy nie powinny być uzależnione od tak ważnych meczów jak gra o LM bo świadomie czy też nie piłkarz może nie dać z siebie wszystkiego co czasem przesadza o wyniku, a jakby na sprawę nie patrzeć to Franek i Uche finansowo zyskali na odpadnięciu Wisły z LM
Co to za bzdura kolosalna.... Zyskali na odpadnięciu no chyba jak wszystko u buka postawili że odpadną, Były premie za awans jak są co roku. Jakby awansowali to by Bogus tam pare walizek do szatni podrzucił. Jedyne normalne i ludzkie odejscie z klubu jakie pamiętam to Kuba Błaszczykowski. Kazde inne czy to Frankowski czy Zurawski który płakał o wyjazd przez 3 przerwy między sezonami, Kosowski któremu na pampersy nie starczało... Frankowski boli kazdego z nas. Ale są święta trzeba przebaczać

A co do Cebanu to dobrze się sprawdzal w roli wodzireja na imprezach, ruchliwy przebojowy. Wsrod zebranych rownie dobrze znany jak Tomek Dawidowski.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.12.2008, 08:26
Najśmieszniejsze w sprawie Franka jest to, że dyskusję o nim na forum rozpalają za każdym razem jego zagorzali przeciwnicy reagując potokami pomyj na każdą informację o Frankowskim na forum.
Gdyby powstrzymali swój, jak się już wydaje, odruch Pawłowa, to notki o Franku nie zajmowały by więcej miejsca niż o innych byłych Wiślakach.
Dziwne tylko, że potem płaczą na forum, że tyle o Franku się tu pisze .
Nie życzę umiejętności przebaczanie, bo po co życzyć nierealnego.
Opanowania życzę choinkowo .
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.12.2008, 09:08
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Co to za bzdura kolosalna.... Zyskali na odpadnięciu no chyba jak wszystko u buka postawili że odpadną, Były premie za awans jak są co roku. Jakby awansowali to by Bogus tam pare walizek do szatni podrzucił.
nie wiem gdzie Ty widzisz bzdurę do tego kolosalną, chyba nie wierzysz że Uche i Franek nie wiedzieli o czekających kontraktach na zachodzie grając z PAo, aby nie było nie pisze że ktoś świadomie odpuścił mecz ale dla mnie pozostawia taka sytuacja niesmak.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.12.2008, 09:19
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Najśmieszniejsze w sprawie Franka jest to, że dyskusję o nim na forum rozpalają za każdym razem jego zagorzali przeciwnicy reagując potokami pomyj na każdą informację o Frankowskim na forum.
Już nie mówiąc o tym że temat jest wałkowany co każde pół roku, i już wszystkie możliwe argumenty za i przeciw były prezentowane setki, jak nie tysiące razy. Ale cóż z tego, zawsze można napisać coś po raz tysiąc pierwszy, nikogo to nie przekona, bo każdy ma już dawno wyrobione własne zdanie, ale tak dla sportu trzeba, bo 'moje' zawsze musi być na wierzchu!!!11
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.12.2008, 09:55
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Powiedz mi jaki udział niezastąpiony killer pola karnego miał w największym sukcesie Wisły ery Cupiała w europejskich pucharach? Bo ja pamiętam, że po kontuzji grał gorzej od Niedzielana obecnie, każda stykowa piłka - cofał nogę. I to nie było kilka meczy. Wcale nie jest powiedziane, że gdyby nie zostawiono go na dłużej w Krakowie, gdzie w końcu się przełamał i zaczął znowu walić bramy co kolejkę - to miałby jeszcze okazje pograć gdziekolwiek poza krajem. Jak dla mnie klub wtedy zachował się fair i za zdobyte tytuły króla strzelców trzymał Franka w składzie, dawał szanse na odbudowanie - i opłaciło się. Tyle, że gdy to klub przeżywał ciężkie chwile, Franek nie został by pomóc. Szacunek za bramki, ale Wiślakiem po prostu już nie jest i nie będzie.

A pamiętasz może mecz z Realem Saragossa? To co wydało się nie możliwe udało się przy wydatnej pomoc Franka
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.12.2008, 14:01
A tak zmieniając temat to Petrescu został trenerem roku w Rumunii !
http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=104283

Szkoda , że u nas takich sukcesów nie odnosił
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 24.12.2008, 15:42
matizaq napisał(a):Wyświetl post
A tak zmieniając temat to Petrescu został trenerem roku w Rumunii !
http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=104283

Szkoda , że u nas takich sukcesów nie odnosił
Abo nikt nie dał mu takiej szansy.
Poza tym, Dan był zbyt profesjonalny i zbyt mało elastyczny na naszą ligę, niestety, a bardzo lubiłem jego i jego metody. Po prostu, w Polsce trzeba się dostosować do tego, że większość piłkarzy tylko marzy, aby żel im się na włosach utrzymał cały mecz, by nie spocić się na tyle, by ciuszki D&G przesiąknęły no i żeby odwalić trening na tyle szybko, by jeszcze znaleźć czas na galerię... Przykre, ale prawda jest taka, że w dzisiejszych czasach piłkarze nie chcą już zapieprzać.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 25.12.2008, 12:51
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Abo nikt nie dał mu takiej szansy.
Poza tym, Dan był zbyt profesjonalny i zbyt mało elastyczny na naszą ligę, niestety, a bardzo lubiłem jego i jego metody. Po prostu, w Polsce trzeba się dostosować do tego, że większość piłkarzy tylko marzy, aby żel im się na włosach utrzymał cały mecz, by nie spocić się na tyle, by ciuszki D&G przesiąknęły no i żeby odwalić trening na tyle szybko, by jeszcze znaleźć czas na galerię... Przykre, ale prawda jest taka, że w dzisiejszych czasach piłkarze nie chcą już zapieprzać.
Moim zdaniem jedno wyklucza drugie. Profesjonalizm polega na umiejętności doboru właściwej metody, a nie na naumieniu się jednej i trzymaniu się jej jak pijany płota.
Nie byłem jego fanem ale powodzenia mu życzę
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 25.12.2008, 16:08
Moim zdaniem jedno wyklucza drugie. Profesjonalizm polega na umiejętności doboru właściwej metody, a nie na naumieniu się jednej i trzymaniu się jej jak pijany płota.
Nie byłem jego fanem ale powodzenia mu życzę
Profesjonalny, jeśli chodzi o "profesjonalizm" naszej ligi, tj. wybijał się ponad przeciętność zdecydowanie.
Rzeczywiście, słowo elastyczny powinienem wziąć w cudzysłów, bo nie o to mi chodziło.
Rozwinąłem w poprzednim. Również życzę mu powodzenia, bo to fajny chłop.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.12.2008, 21:38
fajny wywiad z Danem ukazał sie w Rumunii. Fragmenty o Wisle, Polsce, sedziach i pilkarzach chyba niedługo na głównej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.12.2008, 15:02
http://www.futbol.pl/index_0001.php?m_ID=12911&key=5619
Kasperczak o Świętach
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.12.2008, 16:06
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Profesjonalny, jeśli chodzi o "profesjonalizm" naszej ligi, tj. wybijał się ponad przeciętność zdecydowanie.
Rzeczywiście, słowo elastyczny powinienem wziąć w cudzysłów, bo nie o to mi chodziło.
Rozwinąłem w poprzednim. Również życzę mu powodzenia, bo to fajny chłop.
Zabawne, pamiętam jaka była afera, kiedy posadził na ławce Cantoro. Poszło o brak profesjonalizmu i ogólne olewactwo. Minęło trochę czasu i pierwszy trener, który miał okazję zagrzać u nas miejsce dłużej niż dwie rundy doszedł do identycznych wniosków.

Ogólnie wyszło na moje, że Dan zna się na trenerce i cieszę się, że miał okazję to udowodnić. Cóż, nie jego wina, że wówczas(teraz zresztą też)jedyny nasz napastnik(Paweł)jeszcze nie strzelał...
Szkoda tylko, że musieliśmy zaliczyć tę czarną dziurę między jego odejściem, a przyjściem Skorży.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 26.12.2008, 16:26
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...9d61d9acb541ca
Petrescu: Polacy to lenie
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 26.12.2008, 16:47
Cytat:
W Wiśle przeżyłem fantastyczny okres - wspomina Petrescu, który został zwolniony w trakcie sezonu 2006-07. - Wróciłbym tam w każdej chwili nawet jutro, chociaż jako klub Wisła nie jest dobrze zarządzana - dodaje jednak jeden z najlepszych piłkarzy w historii rumuńskiego futbolu.
Szacun, Dan.
Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będzie dane jemu pracować z Wisłą, a mnie oglądać tę Wisłę.
Tak, wiem, nadzieja umiera ostatnia...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.12.2008, 18:11
piter116 napisał(a):Wyświetl post
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...9d61d9acb541ca
Petrescu: Polacy to lenie
Petrescu trafił na zły moment w Wiśle . W tamtym czasie zaczeto bazowac głównie na zawodnikach ściaganych za darmo.Gdyby Dan był trenerem Wisełki kiedy to z dużym rozmachem inwestowano w nowych zawodników myśle że udałoby sie awansowac do ligi mistrzów.Bo widac ma Petrescu papiery na klasowego trenera
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.12.2008, 18:21
Humor mi poprawil tym wywiadem bo nie pamietam zeby ktos bardziej trafnie okreslil jeden z glownych powodow ze w Europie nasi nieistnieja.

Tak na marginesie to jak wierzylem ze Legia tego mistrza zdobyla uczciwie(przypomnijmy - 11 wygranych pod rzad) , to teraz mam ogromne watpliwosci.

Trenejro z nienagannymi manierami Dariusz W przeciez ponoc oplacil w zasadzie wszystkie mecze Korony - ciezko przypuszczac by w Legii nie wykorzystal tak znakomitych znajomosci.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Stary 27.12.2008, 00:11
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...1564f11c7c3f38
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Stary 27.12.2008, 00:18
Jak Cleber będzie kończył kariere to niech Jop przyjdzie pograć pare latek jeszcze .
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.12.2008, 01:01
Tak... Ostatnio nam spadła statystyka goli samobójczych xD Marioo wracaj, potrzebujemy Cie !
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.12.2008, 01:19
E tam do 2 MP się wydatnie przyłożył trzecie ma bardziej na papierze. Jak będzie chciał wracać do Polski to pewnie zgłosi się po niego Górnik Zabrze
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 27.12.2008, 08:02
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Petrescu trafił na zły moment w Wiśle . W tamtym czasie zaczeto bazowac głównie na zawodnikach ściaganych za darmo.Gdyby Dan był trenerem Wisełki kiedy to z dużym rozmachem inwestowano w nowych zawodników myśle że udałoby sie awansowac do ligi mistrzów.Bo widac ma Petrescu papiery na klasowego trenera
Petrescu trafił na zły moment dla siebie. Nie ma co go wybielać zanadto - nie umiał poprowadzić tej drużyny. Skorża pokazał jak to się robi, a może bardziej - że to się da zrobić.
A "gdyby babcia wąsy miała ..." ; wielu trenerów trafiając na okres poważnych wzmocnień ugrałoby dużo, tyle że gdybanie jest jednym z mniej rozsądnych zajęć.
Życzę Danowi powodzenia i nie tęsknię za nim tutaj. Kopanie butelek jest bardzo widowiskowe ale gra jest w PIŁKĘ nożną, nie w butelkę , a Skorża udowodnił, że umie pracować z Wisełką. Teraz na wzmocnienia czekam.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.12.2008, 09:20
...Kopanie butelek jest bardzo widowiskowe ale gra jest w PIŁKĘ nożną, nie w butelkę ...
popatrz na wyniki jakie Dan osiagnal w Rumunii. chyba ze graja tam w butelke
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów