|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jasne ze po Dudce mozna sie bylo spodziewac najgorszego, a z Frankiem odwrotnie ale....rzadko kiedy nie lubie jakiegos pilkarza Wisly, w sensie jego postawy pozasportowej.Lobo mnie wkurza, Mauro tak samo, Zienia swego czasu moglbym rozszarpac
, ale ta niechec to tylko byla/jest spowodowana z powodow sportowych - a do zadnej z tych osob tak na prawde nic nie mam.Dudka byl tym wyjatkiem, ktory wkurzal mnie i na boisku i poza nim.Zwykly lanser, ktoremu wydaje sie ze jest niewiadomo kim, pomijajac juz kwestie jezdzenia po alku i zabicia w takim stanie czlowieka. Dlatego swieta swietami, ale nie powiem zebym sie martwil jego problemami - a gadki w stylu ze przeciez jest taki wspanialy a nie gra - w domysle - trener to jakas kanalia - zwyczajnie mnie smiesza. Ten czlowiek chyba nie ma za grosz ambicji, bo zamiast tyrac jak wol i wywalczyc sobie miejsce, w bardzo przecietnym przeciez zespole - on juz mysli, gdzie by tu znow przejsc. Ciekawe kto tym razem nabierze sie na Dariusza D. ps Czasami nam sie udaja dziwne transfery za duze pieniadze - Kaluzny , ktory moze z rok jeszcze cos pogral a potem włoczyl sie , Gorawski - jak dla mnie transfer 10 lecia - 2 melony za takiego jezdzca bez glowy to nie czesto sie zdarza.Teraz Dudka
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.12.2008 o godz. 16:11.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To wszystko prawda, ale moim zdaniem szkoda na to czasu. W przeciwieństwie do Radomatu czy Igora S. Dudka w tych wywiadach nie skarży się na Wisłę, wiec nie mamy żadnego interesu w tym by to komentować.
To już nie jest nasz problem ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Choć tyle,że widzę pare osób myśli podobnie jak ja... Wesołych Świąt
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
flamengista napisał(a):
![]() Jeszcze odnośnie Franka... Wiecie, jeśli ktoś jest starszy, przeżył z Wisłą więcej niż 10-12 lat, to jasne, że dla niego Franek będzie tylko najmenikiem, którzy dobry był, ale potem uciekł. Ale postawcie się w sytuacji młodszych. Ja sam mam 21 lat, kibicuję Wiślę gdzieś od 12. Dla nas, którzy zaczeli kibocwać Białej Gwieździe od sezonu 97/98 (bo wcześniej bylismy za młodzi, żeby wiedzieć o co w tej piłce chodzi), Franek jest legendą. Oczywiście, byli wtedy tacy zawodnicy jak Moskalewicz, Kulawik, Czerwiec,Moskal, Zające, Sarnat, Węgrzyn, Bukalski, Pater, Niciński, Kaliciak i wielu innych... ale to Frankowski był gwiazdą, killerem na polu karnym, napastnikiem niezastąpionym. Do tego skromny niczym Adam Małysz - wzbudzał ogromną symaptię. Dlatego nie potrafimy przekreślić tylu jego zasług dla Wisły, bo nasza pamięc o Klubie sięga okresu 97/98... i jego jako gwiazdy. Tak na marginesie - ja jak sobie przypominam Ateny, to mi się do tej pory rzygać chce. I pewnie będzie tak, dopóki nie awansujemy do tej cholernej LM. Ale i tak pozostanie niesmak ze zmarnowanych lat... i ucieczki Frankowskiego. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Powiedz mi jaki udział niezastąpiony killer pola karnego miał w największym sukcesie Wisły ery Cupiała w europejskich pucharach? Bo ja pamiętam, że po kontuzji grał gorzej od Niedzielana obecnie, każda stykowa piłka - cofał nogę. I to nie było kilka meczy. Wcale nie jest powiedziane, że gdyby nie zostawiono go na dłużej w Krakowie, gdzie w końcu się przełamał i zaczął znowu walić bramy co kolejkę - to miałby jeszcze okazje pograć gdziekolwiek poza krajem. Jak dla mnie klub wtedy zachował się fair i za zdobyte tytuły króla strzelców trzymał Franka w składzie, dawał szanse na odbudowanie - i opłaciło się. Tyle, że gdy to klub przeżywał ciężkie chwile, Franek nie został by pomóc. Szacunek za bramki, ale Wiślakiem po prostu już nie jest i nie będzie.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Dokładnie do Franka mam szacunek ale bez przesadyzmów strzelał dużo dobrze grał dużo zrobił dla Wisły a my jeszcze więcej dla niego no ale to już jest brak szacunku uciec i się zmarnować według mnie mógłby grać i być gwiazdą w jakimś np.Sevili o tam mógłby się stać gwiazdą ale chłopak się zmarnował i tyle inna jest całkiem kwestia Żurawskiego który myślę że jak by dostał propozycję to by z niej skorzystał.Zresztą nie wiem co sądzić o Szabacie bo nawet nie miał szansy pograć.Co do transferu Cebanu też nie mam zdania bo chłopak meczu u nas nie zagrał nikt nawet nie wie jak gra.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
1.Zdzisek Kapka to były agent SB 2.W dodatku za donosy pobierał pieniądze 3.Kablował kolegów z reprezentacji a szczególnie przyjaciela który pomógł mu w wyjeździe do USA,Stanisława Terleckiego A wy nazywacie Frankowskiego judaszem! To bardzo poważne oskarżenie,biorąc pod uwagę,że nikomu bezpośrednio nie wyrządził krzywdy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() A co do Cebanu to dobrze się sprawdzal w roli wodzireja na imprezach, ruchliwy przebojowy. Wsrod zebranych rownie dobrze znany jak Tomek Dawidowski. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Najśmieszniejsze w sprawie Franka jest to, że dyskusję o nim na forum rozpalają za każdym razem jego zagorzali przeciwnicy reagując potokami pomyj na każdą informację o Frankowskim na forum.
![]() Gdyby powstrzymali swój, jak się już wydaje, odruch Pawłowa, to notki o Franku nie zajmowały by więcej miejsca niż o innych byłych Wiślakach. Dziwne tylko, że potem płaczą na forum, że tyle o Franku się tu pisze .Nie życzę umiejętności przebaczanie, bo po co życzyć nierealnego. Opanowania życzę choinkowo |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
nie wiem gdzie Ty widzisz bzdurę do tego kolosalną, chyba nie wierzysz że Uche i Franek nie wiedzieli o czekających kontraktach na zachodzie grając z PAo, aby nie było nie pisze że ktoś świadomie odpuścił mecz ale dla mnie pozostawia taka sytuacja niesmak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
A pamiętasz może mecz z Realem Saragossa? To co wydało się nie możliwe udało się przy wydatnej pomoc Franka ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A tak zmieniając temat to Petrescu został trenerem roku w Rumunii !
http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=104283 Szkoda , że u nas takich sukcesów nie odnosił ![]() |
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
Poza tym, Dan był zbyt profesjonalny i zbyt mało elastyczny na naszą ligę, niestety, a bardzo lubiłem jego i jego metody. Po prostu, w Polsce trzeba się dostosować do tego, że większość piłkarzy tylko marzy, aby żel im się na włosach utrzymał cały mecz, by nie spocić się na tyle, by ciuszki D&G przesiąknęły no i żeby odwalić trening na tyle szybko, by jeszcze znaleźć czas na galerię... Przykre, ale prawda jest taka, że w dzisiejszych czasach piłkarze nie chcą już zapieprzać. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie byłem jego fanem ale powodzenia mu życzę ![]() |
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
Rzeczywiście, słowo elastyczny powinienem wziąć w cudzysłów, bo nie o to mi chodziło. Rozwinąłem w poprzednim. Również życzę mu powodzenia, bo to fajny chłop. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
fajny wywiad z Danem ukazał sie w Rumunii. Fragmenty o Wisle, Polsce, sedziach i pilkarzach chyba niedługo na głównej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://www.futbol.pl/index_0001.php?m_ID=12911&key=5619
Kasperczak o Świętach |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ogólnie wyszło na moje, że Dan zna się na trenerce i cieszę się, że miał okazję to udowodnić. Cóż, nie jego wina, że wówczas(teraz zresztą też)jedyny nasz napastnik(Paweł)jeszcze nie strzelał... Szkoda tylko, że musieliśmy zaliczyć tę czarną dziurę między jego odejściem, a przyjściem Skorży. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...9d61d9acb541ca
Petrescu: Polacy to lenie ![]()
|
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będzie dane jemu pracować z Wisłą, a mnie oglądać tę Wisłę. Tak, wiem, nadzieja umiera ostatnia... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Humor mi poprawil tym wywiadem bo nie pamietam zeby ktos bardziej trafnie okreslil jeden z glownych powodow ze w Europie nasi nieistnieja.
Tak na marginesie to jak wierzylem ze Legia tego mistrza zdobyla uczciwie(przypomnijmy - 11 wygranych pod rzad) , to teraz mam ogromne watpliwosci. Trenejro z nienagannymi manierami Dariusz W przeciez ponoc oplacil w zasadzie wszystkie mecze Korony - ciezko przypuszczac by w Legii nie wykorzystal tak znakomitych znajomosci. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jak Cleber będzie kończył kariere to niech Jop przyjdzie pograć pare latek jeszcze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak... Ostatnio nam spadła statystyka goli samobójczych xD Marioo wracaj, potrzebujemy Cie !
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
E tam do 2 MP się wydatnie przyłożył trzecie ma bardziej na papierze. Jak będzie chciał wracać do Polski to pewnie zgłosi się po niego Górnik Zabrze
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A "gdyby babcia wąsy miała ..." ; wielu trenerów trafiając na okres poważnych wzmocnień ugrałoby dużo, tyle że gdybanie jest jednym z mniej rozsądnych zajęć. Życzę Danowi powodzenia i nie tęsknię za nim tutaj. Kopanie butelek jest bardzo widowiskowe ale gra jest w PIŁKĘ nożną, nie w butelkę , a Skorża udowodnił, że umie pracować z Wisełką. Teraz na wzmocnienia czekam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() ![]()
Wisła Kraków
|
|
|