|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Lech nie wyjdzie - koniec.
Wystarczy remis bramkowy w poznaniu to we Włoszech już sie nie podniosą Udine nawet bez formy miażdży Lecha w każdym aspekcie gry. Kim pyry mają straszyć? Reniferem? Murawskim? A może pseudogwiazdeczką lansowaną przez media - stiliciem? Takich Murawskich, Rengifów czy Peszków w Udine jest mnogość |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Gwiaździsty ;Jazda@ ja rozumiem że niektórzy są niereformowalni ale odnoszę wrażenie że wszyscy chcecie być głupszymi niż jesteście wypisując tego typu teksty. Do Lecha jakotakiego mam stosunek obojętny ot kolejna polska drużyna niczym się z nazwy nie różniąca od reszty ligi. Kiedy gra w pucharach nie siedze przed telewizorkiem z zacisniętymi kciukami i entuzjastycznie pokrzykuje "kolejorz do boju" ale nie popadam też w skrajności w drugą strone.
Co klub Lech mi zrobił żebym miał mu za złe że udanie wypadł w pucharach i gra dalej? co przeszkadza mi docenić dibrą gre tej drużyny? (a nawiasem dobrej gry to pokazuje ona naprawde nie za wiele). I dlaczego nie cieszyć się z faktu że nie można już na zachodzie powiedzieć że Polska liga jest niczym nie lepsza od ligi kosowa? mi tam żadem Lech, ani ten z butelki, ani ten z Poznania nigdy nie napluł w twarz. Wiadomo że kibice Lecha maja repertuar piosenek obrażających Wisłe, ale jaki Polski klub nie ma? My też lecimy po wszystkich równo, a jeżeli ktoś takimi rzeczmi czuje sie urażony jest po prostu hipokrytą. Hooliganke mam w dupie i nie zamierzam jej utorzsamiac z moim klubem. Nie lubie Lecha, ani nie zachwycam sie zbytnio jego gra. Przyjdzie wiosna i przygoda w pucharach mniej lub bardziej udanie sie dla nich zakończy ale i tak mam wrażenie że w Poznaniu nastawiają się raczej na ligę w tej chwili bo w pucharach i tak zaszli dalej jak planowali. Lech jest na pewno silna drużyna w tej chwili głównym pretendentem do mistrza kraju czy się to nam podoba czy nie. NIe ma co płakać ani co pisać propagandowe głupoty rodem z PRL że Lech nic nie osiągnął, tylko kibicować Wiśle i liczyć że uda się Maćkowi Skorży pozbierać drużyne do kupy i zdobyć tego mistrza. A czy LEch będize w tym czasie 2 czy 3 -wali mnie to. |
|
|
|
Wyjazd Rzecz Święta!
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ochłońcie trochę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A propos wyjazdow to wlasciwie nie mieli zlych dotychczas. Wieden, Zurych, Rotterdam - wszedzie w miare blisko i dobra komunikacja. Trudny organizacyjnie byl tylko wyjazd do Moskwy ale rekompensowal to goracy teren. Lech nie mial jeszcze hardkorowego wyjazdu typu Jerozolima czy Porto, takie cos dopiero zweryfikuje ich osiagi wyjazdowe. W Udine jesli dobrze kojarze jest spory stadion, laczac to z 3-miesiecznym czasem na zdobycie kasy moze ich tam sie zjawic grupa porownywalna do naszego Rzymu. Zobaczymy jak bedzie. Nie biore oczywiscie pod uwage badziewiakow typu Kazachstan czy Azerbejdzan czy co tam oni mieli. Co do glosow odnosnie kibicowania Lechowi w PUEFA. Nikt nikomu niczego nie nakazuje ani nie zabrania, ale przypomnijcie sobie sami co mowiliscie gdy "kibicowali" nam sympatycy innych druzyn w Polsce gdy mielismy sukcesy pucharowe. Raczej wzbudzalo to smiech i obojetnosc niz ktos mialby sie tym faktem przejmowac i dziekowac, zatem jesli chcecie ich dopingowac - robcie to po cichu w domach bez ekscytacji na forum. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Do Zurichu (a właściwie St Gallen) mieliśmy coś koło 1100 km.
A z trudnych wyjazdów zaliczyliśmy Baku i wspomnianą Moskwę, co oczywiście już zdążyłeś zdyskredytować, bo to przecież nie Jerozolima, czy Porto ![]() Na dzień dzisiejszy od Udinese dostaniemy (patrząc optymistycznie) maksimum 3000 biletów. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jeśli Lech wygra pierwszy mecz u siebie to na wyjeździe powalczą o awans z całych sił. Cała nadzieja w pierwszym meczu w Poznaniu...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Z tym najazdem na Udinese nie liczyłbym, Włosi jakoś dziwnie ograniczają bilety dla gości. Piłkarsko nasz awans będzie niespodzianką. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nc nie dyskredytuje. Zwyczajnie stwierdzam fakt ze jak dotchczas mieliscie raczej "latwe" wyjazdy. Wasza forme zweryfikowac mogloby np. takie Deportivo albo poludnie Europy (Grecja, Turcja, Balkany).
I nie zapominajcie tez ze Wisla jezdzi po Europie regularnie od 10 lat wiec przyklady tegoroczne nie pasuja zbytnio do tematu. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
3000 biletów do Udine pójdzie jak z bata strzelił, bedzie to okazja do wejścia im w dupe naszej sąsiadce której może choć raz się uda ich wesprzeć w sensownej liczbie ) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu jestem ciekaw tego jak zaprezentowaliby sie na takim dalekim terenie, a tym bardziej gdyby byl nieatrakcyjny kibicowsko jak wiekszosc Hiszpanii. Nie watpie ze nie daliby plamy ale pewien jestem ze nie zrobiliby tam liczby ktora rozwalilaby na lopatki reszte Polski.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście nikt nie jest doskonały. Nie jestem w stanie oszacować w ilu pojechalibyśmy na wymienione przez Ciebie tereny, ale tak jak napisałeś - wstydu na pewno by nie było.
Jak na razie udaje nam się pogodzić wyjazdy krajowe z zagranicznymi, jednak jest to nasz pierwszy taki sezon i prędzej czy później będziemy musieli zmierzyć się z "zadyszką". Wtedy zobaczymy na co nas stać. Wracając jeszcze do Udine. Nie pamiętam ile biletów dostało Dinamo, ale zrobili tam trochę gnój przy użyciu pirotechniki, co może odbić się na ilości wejściówek dla nas. Tak naprawdę nie wiemy, jak postrzegają nas Włosi. W przypadku Austrii mieliśmy do czynienia z totalnym osraniem i 650 biletami. Kto wie, czy w tym przypadku nie będzie tak samo i dostaniemy jakieś marne ochłapy. Wszystko powinno wyjaśnić się na początku stycznia. |
|
|
|
Wyjazd Rzecz Święta!
Offline |
|
|
Akurat na wyjazdach pucharowych "nasza sąsiadka" ich dosyc dobrze wspiera i nie koniecznie chodzi o super liczby.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak się okazuje wizyta Lecha w Rotterdamie nie obeszła się bez przygód:
Cytat:
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po bramce dla nas, część Polaków (nawet nie wiem czy byli to kibice Lecha, wątpię) siedzących na sektorach Feyenoordu zbyt mocno okazywała radość i zostali pogonieni. Dodać należy, że proporcje starcia to kilkudziesięciu na kilku/jednego. Owa akcja + pojedyncze petardy i bezustanna napinka na stadionie, to jedyne na co było stać Holendrów. Na mieście spokój, mimo, iż chodziliśmy wszędzie w małych grupkach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Z internetu: Lech Poznań - mściciel polskich drużyn
Autor - LECH FAN Cytat:
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
z tym wymienieniem rywali oraz wynikow meczu to niezly bajer...Rzeczywiscie mozna tak to podsumowac. Lech idzie jak burza poki co po kolejnych zczeblach.Ale nie podniecalbym si ena ta wiosne zbytnio
Ja wierze w Macka S. ijego team. I mam nadzieje ze pokazemy Wislacki CHARAKTER w rundzie rewanzowej ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
ja mysle ze tak. 300zł przez zime uzbierac to nie filozofia.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Oj, z tą całą zimą nie przesadzaj ;-) A co do uzbierania:
Karnet: 250 Bilet na uefa: 95 Bilet na PP z Wami: 18 Udinese: -+400 Sumka niezła się robi do wydania na przełomie stycznia/lutego Bilety powinny pójść wszystkie, ale to jest tylko gdybanie, wszystko się okaże na meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
oglądalem właśnie sobie mecz Siena - Udinese i uważam że jest Lech w stanie z nimi powalczyc.Nie jest to Milan ani Juve które są nie do ugryzienia.Jakby Kolejorz zagrał tak jak Wisełka w tej samej fazie rozgrywek przed 6 laty z Lazio to maja spore szanse.Warunkiem jest żeby nie stracic gola u siebie bo wtedy już bedzie pozamiatane a w rewanżu Włosi zamuruja bramke (a w tym są mistrzami) i nawet Lewandowski nie pomoże.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.02.2009 o godz. 02:01.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Powalczyć powalczą,moim zdaniem kwestia wygranej będzie w murawie.Pamiętamy jak to było z nami kontra Lazio,fakt ze to było dawno i technologie nie te ale Włosi ponoć są z makaronu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Za 40 minut początek końca Lecha w PUEFA - tak przynajmniej uważam - za moją tezą stoi to, że my zaczynamy dopiero rozgrywki ligowe, a we Włoszech grają cały czas.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
spokojne dziś 2:0 dla Udine
Nie wierze ze drugi raz z rzędu uda sie Smudzie niezle przygotowac zespol. Pozatym Udine od paru meczów sie calkiem przyzwoicie spisuje, wiec jakby tu nie udalo sie pokonac Amiki to we Wloszech napewno wybija marzenia wielkopolanom z glowy :] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to pozostaje zyczyć zwycięstwa Udinese. Najlepiej dwucyfrowego.
uff.. byle tylko Amika nie zawaliła golem jak zwykle z farta. Bo jeszcze jakimś cudem im się uda. PS. Pogoda i murawa po stronie Amiki. Przypadki będą działać..
Ostatnio edytowane przez element : 19.02.2009 o godz. 17:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
"Piotrek trzymaj się" widzicie ten trans?
jak myślicie czego Piotrek ma się trzymać? Ja myślę że chodzi o kraty ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wie ktoś, o co chodzi z "ZaganiaRami"? Wiszą niedaleko "Piotrka".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
taka bogata okolica, a czerwonej piłki nie mają ? nic tam nie widać !
![]()
WISŁA NA ZAWSZE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
to żeby zmylić przeciwnika
![]() murawa przepiękna ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() Generalnie transik bekowy, lekko Żałosne pozdrawianie transem Piotrusia, ale ich cyrk ich małpy można się tylko pośmiac. ![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|