The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2008, 19:42
Kibicowsko słaby wyjazd będą mieli. Bo nie dość że daleko to zbyt atrakcyjny rywal nie jest. Ale myślę że Janusze dobrze i tak się zaprezentują
Odpowiedz cytując
3michal_04
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.12.2008, 21:43
Lech nie wyjdzie - koniec.

Wystarczy remis bramkowy w poznaniu to we Włoszech już sie nie podniosą

Udine nawet bez formy miażdży Lecha w każdym aspekcie gry. Kim pyry mają straszyć? Reniferem? Murawskim? A może pseudogwiazdeczką lansowaną przez media - stiliciem?

Takich Murawskich, Rengifów czy Peszków w Udine jest mnogość
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.12.2008, 21:55
Gwiaździsty ;Jazda@ ja rozumiem że niektórzy są niereformowalni ale odnoszę wrażenie że wszyscy chcecie być głupszymi niż jesteście wypisując tego typu teksty. Do Lecha jakotakiego mam stosunek obojętny ot kolejna polska drużyna niczym się z nazwy nie różniąca od reszty ligi. Kiedy gra w pucharach nie siedze przed telewizorkiem z zacisniętymi kciukami i entuzjastycznie pokrzykuje "kolejorz do boju" ale nie popadam też w skrajności w drugą strone.
Co klub Lech mi zrobił żebym miał mu za złe że udanie wypadł w pucharach i gra dalej? co przeszkadza mi docenić dibrą gre tej drużyny? (a nawiasem dobrej gry to pokazuje ona naprawde nie za wiele). I dlaczego nie cieszyć się z faktu że nie można już na zachodzie powiedzieć że Polska liga jest niczym nie lepsza od ligi kosowa? mi tam żadem Lech, ani ten z butelki, ani ten z Poznania nigdy nie napluł w twarz. Wiadomo że kibice Lecha maja repertuar piosenek obrażających Wisłe, ale jaki Polski klub nie ma? My też lecimy po wszystkich równo, a jeżeli ktoś takimi rzeczmi czuje sie urażony jest po prostu hipokrytą. Hooliganke mam w dupie i nie zamierzam jej utorzsamiac z moim klubem.
Nie lubie Lecha, ani nie zachwycam sie zbytnio jego gra. Przyjdzie wiosna i przygoda w pucharach mniej lub bardziej udanie sie dla nich zakończy ale i tak mam wrażenie że w Poznaniu nastawiają się raczej na ligę w tej chwili bo w pucharach i tak zaszli dalej jak planowali. Lech jest na pewno silna drużyna w tej chwili głównym pretendentem do mistrza kraju czy się to nam podoba czy nie. NIe ma co płakać ani co pisać propagandowe głupoty rodem z PRL że Lech nic nie osiągnął, tylko kibicować Wiśle i liczyć że uda się Maćkowi Skorży pozbierać drużyne do kupy i zdobyć tego mistrza. A czy LEch będize w tym czasie 2 czy 3 -wali mnie to.
Odpowiedz cytując
ewcia
Wyjazd Rzecz Święta!

Od: 11.2002

Stary 22.12.2008, 08:51
Ochłońcie trochę.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 22.12.2008, 12:28
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Kibicowsko słaby wyjazd będą mieli. Bo nie dość że daleko to zbyt atrakcyjny rywal nie jest. Ale myślę że Janusze dobrze i tak się zaprezentują
Daleko? Chyba blizej niz do Zurychu mieli.
A propos wyjazdow to wlasciwie nie mieli zlych dotychczas. Wieden, Zurych, Rotterdam - wszedzie w miare blisko i dobra komunikacja. Trudny organizacyjnie byl tylko wyjazd do Moskwy ale rekompensowal to goracy teren. Lech nie mial jeszcze hardkorowego wyjazdu typu Jerozolima czy Porto, takie cos dopiero zweryfikuje ich osiagi wyjazdowe. W Udine jesli dobrze kojarze jest spory stadion, laczac to z 3-miesiecznym czasem na zdobycie kasy moze ich tam sie zjawic grupa porownywalna do naszego Rzymu. Zobaczymy jak bedzie.
Nie biore oczywiscie pod uwage badziewiakow typu Kazachstan czy Azerbejdzan czy co tam oni mieli.

Co do glosow odnosnie kibicowania Lechowi w PUEFA. Nikt nikomu niczego nie nakazuje ani nie zabrania, ale przypomnijcie sobie sami co mowiliscie gdy "kibicowali" nam sympatycy innych druzyn w Polsce gdy mielismy sukcesy pucharowe. Raczej wzbudzalo to smiech i obojetnosc niz ktos mialby sie tym faktem przejmowac i dziekowac, zatem jesli chcecie ich dopingowac - robcie to po cichu w domach bez ekscytacji na forum.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.12.2008, 13:07
Do Zurichu (a właściwie St Gallen) mieliśmy coś koło 1100 km.
A z trudnych wyjazdów zaliczyliśmy Baku i wspomnianą Moskwę, co oczywiście już zdążyłeś zdyskredytować, bo to przecież nie Jerozolima, czy Porto

Na dzień dzisiejszy od Udinese dostaniemy (patrząc optymistycznie) maksimum 3000 biletów.
Odpowiedz cytując
www.wisla--krakow.cba.pl
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 22.12.2008, 13:25
Jeśli Lech wygra pierwszy mecz u siebie to na wyjeździe powalczą o awans z całych sił. Cała nadzieja w pierwszym meczu w Poznaniu...
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 22.12.2008, 15:55
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Lech nie mial jeszcze hardkorowego wyjazdu typu Jerozolima czy Porto, takie cos dopiero zweryfikuje ich osiagi wyjazdowe. W Udine jesli dobrze kojarze jest spory stadion, laczac to z 3-miesiecznym czasem na zdobycie kasy moze ich tam sie zjawic grupa porownywalna do naszego Rzymu. Zobaczymy jak bedzie.
Nie biore oczywiscie pod uwage badziewiakow typu Kazachstan czy Azerbejdzan czy co tam oni mieli.
No tak, Rzym i Londyn to dopiero musi być weryfikacja osiągów wyjazdowych

Z tym najazdem na Udinese nie liczyłbym, Włosi jakoś dziwnie ograniczają bilety dla gości. Piłkarsko nasz awans będzie niespodzianką.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 23.12.2008, 21:12
Nc nie dyskredytuje. Zwyczajnie stwierdzam fakt ze jak dotchczas mieliscie raczej "latwe" wyjazdy. Wasza forme zweryfikowac mogloby np. takie Deportivo albo poludnie Europy (Grecja, Turcja, Balkany).
I nie zapominajcie tez ze Wisla jezdzi po Europie regularnie od 10 lat wiec przyklady tegoroczne nie pasuja zbytnio do tematu.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 23.12.2008, 21:37
orzeu napisał(a):Wyświetl post
. Wasza forme zweryfikowac mogloby np. takie Deportivo albo poludnie Europy (Grecja, Turcja, Balkany).
.
mają dobrą forme i tego nie trzeba weryfikować.....(niestety)
3000 biletów do Udine pójdzie jak z bata strzelił, bedzie to okazja do wejścia im w dupe naszej sąsiadce której może choć raz się uda ich wesprzeć w sensownej liczbie )
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 23.12.2008, 22:18
Po prostu jestem ciekaw tego jak zaprezentowaliby sie na takim dalekim terenie, a tym bardziej gdyby byl nieatrakcyjny kibicowsko jak wiekszosc Hiszpanii. Nie watpie ze nie daliby plamy ale pewien jestem ze nie zrobiliby tam liczby ktora rozwalilaby na lopatki reszte Polski.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 23.12.2008, 22:47
Oczywiście nikt nie jest doskonały. Nie jestem w stanie oszacować w ilu pojechalibyśmy na wymienione przez Ciebie tereny, ale tak jak napisałeś - wstydu na pewno by nie było.
Jak na razie udaje nam się pogodzić wyjazdy krajowe z zagranicznymi, jednak jest to nasz pierwszy taki sezon i prędzej czy później będziemy musieli zmierzyć się z "zadyszką". Wtedy zobaczymy na co nas stać.

Wracając jeszcze do Udine. Nie pamiętam ile biletów dostało Dinamo, ale zrobili tam trochę gnój przy użyciu pirotechniki, co może odbić się na ilości wejściówek dla nas. Tak naprawdę nie wiemy, jak postrzegają nas Włosi. W przypadku Austrii mieliśmy do czynienia z totalnym osraniem i 650 biletami. Kto wie, czy w tym przypadku nie będzie tak samo i dostaniemy jakieś marne ochłapy. Wszystko powinno wyjaśnić się na początku stycznia.
Odpowiedz cytując
ewcia
Wyjazd Rzecz Święta!

Stary 24.12.2008, 13:40
TSNH napisał(a):Wyświetl post
mają dobrą forme i tego nie trzeba weryfikować.....(niestety)
3000 biletów do Udine pójdzie jak z bata strzelił, bedzie to okazja do wejścia im w dupe naszej sąsiadce której może choć raz się uda ich wesprzeć w sensownej liczbie )
Akurat na wyjazdach pucharowych "nasza sąsiadka" ich dosyc dobrze wspiera i nie koniecznie chodzi o super liczby.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 25.12.2008, 14:23
Jak się okazuje wizyta Lecha w Rotterdamie nie obeszła się bez przygód:

Cytat:
Przy okazji meczu Lecha w Moskwie, fani CSKA przygotowali "antylechickie" szaliki. Tuż przed wyjazdem "Kolejorza" do Rotterdamu, Gazeta Wyborcza (a na jej łamach również członek zarządu KP Legia, Jarosław Ostrowski) zaczęli krytykować kibiców i władze Lecha Poznań. M.in. za selekcję wyjazdową oraz poznańską mafię, która rzekomo rządzi na stadionie przy Bułgarskiej. Do głupot wypisywanych przez ogólnopolski dziennik zdążyliśmy się już przyzwyczaić. Po meczu, o dziwo, GW nie pisała z takim zacięciem o godnym pochwały dopingu Lecha w Rotterdamie oraz zachowaniu fanów Feyenoordu. A ci pobili i zrzucili do pięciometrowej fosy oddzielającej trybuny od boiska, jednego z fanów "Kolejorza", który siedział na trybunie gospodarzy. Po meczu tymczasem, na jednej z kibicowskich witryn Feyenoordu zamieszczono przerobiony herb Lecha ze spadającym kibicem oraz hasłem "Flying Lech". Ponadto pod zdjęciami zamieszczono m.in. takie komentarze: "Polacy zabierają nam pracę w zamian za skrawek ziemi" i "Dużo ultra-gówna ze strony Polaków. Dobrze, że nie ma tego badziewia u nas".
Warto dodać przy okazji, że w samochodach kibiców Lecha poprzebijano opony, a poznańskie autokary zostały obrzucone kamieniami.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 25.12.2008, 14:44
Po bramce dla nas, część Polaków (nawet nie wiem czy byli to kibice Lecha, wątpię) siedzących na sektorach Feyenoordu zbyt mocno okazywała radość i zostali pogonieni. Dodać należy, że proporcje starcia to kilkudziesięciu na kilku/jednego. Owa akcja + pojedyncze petardy i bezustanna napinka na stadionie, to jedyne na co było stać Holendrów. Na mieście spokój, mimo, iż chodziliśmy wszędzie w małych grupkach.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.12.2008, 18:26
Z internetu: Lech Poznań - mściciel polskich drużyn
Autor - LECH FAN

Cytat:
Awansujemy, bo jestesmy mścicielami Polskich drużyn. Tylko jedna drużyna wtym sezonie która wyeliminował Lech wcześniej nie wyeliminowała Polskiej drużyny w ostatnim dziesiecioleciu:

08/09 Lech-Chazar 1-0,4-1 (awans Lecha)
*pierwszy mecz Polskiej drużyny z Chazarem

05/06 Płock-Grasshoppers 0-1,3-2 (awans Grasshoppers)
08/09 Lech -Grasshoppers 6-0,0-0 (awans Lech)

04/05 Legia-Austria 0-1,1-3 (awans Austrii)
06/07 Legia-Austria 1-1,0-1 (awans Austrii)
08/09 Lech- Austria 1-2,4-2 (awans Lech)

06/07 Wisła-Nancy 1-2 (awans Nancy. Wisła odpada)
08/09 Lech- Nancy 2-2 (awans Lecha. Nancy odpada)

06/07 Wisła-Feyenoord 1-3 (awans Feyenoord. Wisła odpada)
08/09 Lech- Feyenoord 1-0 (awans Lech. Wisła odpada)

97/98 Widzew-Udinese 1-0,0-3 (awans Udinese)
99/00 Legia- Udinese 0-1,1-1 (awans Udinese)
08/09 Lech- Udinese ?
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.12.2008, 00:34
z tym wymienieniem rywali oraz wynikow meczu to niezly bajer...Rzeczywiscie mozna tak to podsumowac. Lech idzie jak burza poki co po kolejnych zczeblach.Ale nie podniecalbym si ena ta wiosne zbytnio
Ja wierze w Macka S. ijego team. I mam nadzieje ze pokazemy Wislacki CHARAKTER w rundzie rewanzowej
Odpowiedz cytując
noonelikeus
Banita

Od: 04.2008

Stary 14.01.2009, 23:21
Cytat:
Trzy tysiące biletów otrzyma poznański klub na wyjazdowe spotkanie 1/16 finału Pucharu UEFA z włoskim Udinese Calcio - poinformował Arkadiusz Kasprzak, wiceprezes Lecha.

Zainteresowanie kibiców Lecha wyjazdem na rewanżowy pojedynek 1/16 finału Pucharu UEFA do Udine (26 lutego) jest bardzo duże. Zgodnie z regulaminem UEFA, drużynie przyjezdnej przysługuje pięć procent pojemności stadionu. Stadio Friuli w Udine w meczach o europejskie puchary może pomieścić niespełna 40 tysięcy widzów. Sympatycy Kolejorza otrzymaliby więc nieco ponad 1800 wejściówek.

Władze Lecha zaraz po losowaniu 1/16 finału zwróciły się do przedstawicieli Udinese o zwiększenie tej puli. Włosi zgodzili się i, jak poinformował wiceprezes poznańskiego klubu Arkadiusz Kasprzak, przekażą trzy tysiące biletów.

- Włosi nie robili żadnych problemów. Kibice Lecha mają dobrą markę w Europie i jeżdżą by dopingować, a nie wszczynać burdy. Trzy tysiące naszych kibiców było w Rotterdamie, a do Udine nie jest aż tak daleko. Na pewno wszystkie wejściówki znajdą nabywców powiedział Kasprzak.

Do Poznania w piątek przyjeżdża przedstawiciel Udinese aby omówić szczegóły pierwszego spotkania w Poznaniu, zaplanowanego na 19 lutego. Jak przyznał Kasprzak, nie należy spodziewać się najazdu włoskich "tifosi". - Sądzę, że do Poznania przyjedzie nie więcej niż stu kibiców.

Jeśli lechici wyeliminują włoski klub, w 1/8 finału zmierzą się ze zwycięzcą pary Zenit St. Petersburg - VfB Stuttgart.

Myslicie, ze Lechici stawia sie w liczbie 3000 w Udinese ?
Odpowiedz cytując
WRzŚ
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.01.2009, 23:32
ja mysle ze tak. 300zł przez zime uzbierac to nie filozofia.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 15.01.2009, 10:00
Oj, z tą całą zimą nie przesadzaj ;-) A co do uzbierania:

Karnet: 250
Bilet na uefa: 95
Bilet na PP z Wami: 18
Udinese: -+400
Sumka niezła się robi do wydania na przełomie stycznia/lutego

Bilety powinny pójść wszystkie, ale to jest tylko gdybanie, wszystko się okaże na meczu.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2009, 00:58
oglądalem właśnie sobie mecz Siena - Udinese i uważam że jest Lech w stanie z nimi powalczyc.Nie jest to Milan ani Juve które są nie do ugryzienia.Jakby Kolejorz zagrał tak jak Wisełka w tej samej fazie rozgrywek przed 6 laty z Lazio to maja spore szanse.Warunkiem jest żeby nie stracic gola u siebie bo wtedy już bedzie pozamiatane a w rewanżu Włosi zamuruja bramke (a w tym są mistrzami) i nawet Lewandowski nie pomoże.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.02.2009 o godz. 02:01.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.02.2009, 01:33
Powalczyć powalczą,moim zdaniem kwestia wygranej będzie w murawie.Pamiętamy jak to było z nami kontra Lazio,fakt ze to było dawno i technologie nie te ale Włosi ponoć są z makaronu
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.02.2009, 17:19
Za 40 minut początek końca Lecha w PUEFA - tak przynajmniej uważam - za moją tezą stoi to, że my zaczynamy dopiero rozgrywki ligowe, a we Włoszech grają cały czas.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.02.2009, 17:31
spokojne dziś 2:0 dla Udine Nie wierze ze drugi raz z rzędu uda sie Smudzie niezle przygotowac zespol. Pozatym Udine od paru meczów sie calkiem przyzwoicie spisuje, wiec jakby tu nie udalo sie pokonac Amiki to we Wloszech napewno wybija marzenia wielkopolanom z glowy :]
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 19.02.2009, 17:45
No to pozostaje zyczyć zwycięstwa Udinese. Najlepiej dwucyfrowego.

uff.. byle tylko Amika nie zawaliła golem jak zwykle z farta. Bo jeszcze jakimś cudem im się uda.

PS. Pogoda i murawa po stronie Amiki. Przypadki będą działać..
Ostatnio edytowane przez element : 19.02.2009 o godz. 17:49.
Odpowiedz cytując
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.02.2009, 18:02
"Piotrek trzymaj się" widzicie ten trans? jak myślicie czego Piotrek ma się trzymać? Ja myślę że chodzi o kraty
Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.02.2009, 18:08
Wie ktoś, o co chodzi z "ZaganiaRami"? Wiszą niedaleko "Piotrka".
Odpowiedz cytując
Endrju 1906
Senior Member

Stary 19.02.2009, 18:10
taka bogata okolica, a czerwonej piłki nie mają ? nic tam nie widać !
WISŁA NA ZAWSZE !
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.02.2009, 18:13
Endrju 1906 napisał(a):Wyświetl post
taka bogata okolica, a czerwonej piłki nie mają ? nic tam nie widać !
to żeby zmylić przeciwnika
murawa przepiękna
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.02.2009, 18:14
jgw napisał(a):Wyświetl post
"Piotrek trzymaj się" widzicie ten trans? jak myślicie czego Piotrek ma się trzymać? Ja myślę że chodzi o kraty
A ja myślę, że jedzie tramwajem i strasznie szarpie

Generalnie transik bekowy, lekko Żałosne pozdrawianie transem Piotrusia, ale ich cyrk ich małpy można się tylko pośmiac.
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów