The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ni_Ma
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2008, 21:53
no jak to od pierwszego! a tak dr Queen tez pamiętam i oglądałam a jak!. A domek na prerii kojarzycie? a Limahla i Neverending Story?
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.12.2008, 22:05
Odnosnie zabaw nie wiem czy pamietacie gre w masy?Rysowalo sie na asfalcie(!) dosyc skomplikowana figure , byly dwa zespoly i wygrywal ten ktory doszedl do bazy w sroku tej figury jako pierwszy-mozna bylo przeciwnika pociagnac w swoim kierunku , albo popchnac , a gdy przeciwnik przekraczal linie wypadal z gry . Wiem , ze brzmi to troche skomplikowanie ale pamietam , ze oprocz rozbitych lokci , kolan itp. zabawa byla pierwsza klasa!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.12.2008, 22:09
Ni_Ma napisał(a):Wyświetl post
a pamieta ktoś Dynastię? całą rodziną zasiadaliśmy do oglądania....
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Nooo pamiętam Lepiej sie pochwal od którego odcinka oglądałaś? Ale ja wolałem Dr. Queen
o czym wy małolaty mówicie.pamiętacie "pogode dla bogaczy"?ale nie ta niedawną powtórkę,a czasy gdy pierwszy raz to emitowali?i to jeszcze w telewizorach rubin z dodatkowymi atrakcjami typu pożar.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Stary 16.12.2008, 22:15
szczegolnie lubial sie jarac rubin-714
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 16.12.2008, 22:18
a jeszcze bylo cos takie go jak w "Kamiennym kręgu" albo "Niewolnica ISaura" a może to było to samo

jak Isaura z Leonciem do PL przyjechali to ludzie witali ich ich jak jakieś mega gwiazdy na trasę przejazdu wychodzili ale może to ściema

fantom chicago napisał(a):Wyświetl post
szczegolnie lubial sie jarac rubin-714
dokładnie ojciec kumpla zawsze nam po 1,5-2 h kazał schodzić z TV bo WYBUCHNIE
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 16.12.2008, 22:22
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a jeszcze bylo cos takie go jak w "Kamiennym kręgu" albo "Niewolnica ISaura" a może to było to samo

jak Isaura z Leonciem do PL przyjechali to ludzie witali ich ich jak jakieś mega gwiazdy na trasę przejazdu wychodzili ale może to ściema

dokładnie ojciec kumpla zawsze nam po 1,5-2 h kazał schodzić z TV bo WYBUCHNIE
tak było,aplauz jak przy wizycie JP II (prawie)...ale to już lata '90-te.
Ostatnio edytowane przez picasso : 16.12.2008 o godz. 22:24.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Ni_Ma
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.12.2008, 22:26
a spodnie piramidy? wersja z lampasami lub bez

jak wybrali Jana Pawła II to pamietam szał radości w domu - wtedy dla mnie nie zrozumiały - potem szliśmy do Kościoła strasznie zapchany i głośne "Boże coś Polske"...
Ostatnio edytowane przez Ni_Ma : 16.12.2008 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 16.12.2008, 22:35
picasso napisał(a):Wyświetl post
tak było,aplauz jak przy wizycie JP II (prawie)...ale to już lata '90-te.
tak zgadza sie ale w sumie ja z lat 80 to tylko urywki pamietam

...ale pamiętam ze po zmianie ustroju z kumplem wynosiliśmy dzieła Lenina Marksa i innych ze szkolnej biblioteki do kotłowni i za ch.... nie mogliśmy zrozumieć czemu tak świetnie oprawione i zupełnie nie zniszczone booki idą do pieca

i jeszcze pamiętam że raz stałem chyba ze 3 godziny w kolejce po czym sie okazało że wszyscy stali za czymś innym
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 16.12.2008, 22:40
sorry moja pomyłka,przecież isaura to tak mniej więcej '85 chyba...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
buldus
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.12.2008, 22:50
http://pl.youtube.com/view_play_list...686&playnext=1 Apropo Tsubasy Macie tu cala serie z lektorem zrippowana A ten ziomek co ma to konto ma tez inne filmy o tsubasie Pozdrawiam
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez buldus : 16.12.2008 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 16.12.2008, 23:02
skoro weszliście na temat filmów to kto z Was pamięta Esmeraldę ? super serial !
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.12.2008, 23:33
Pierwszym "topowym " serialem była Isaura, ludzie dawali tak córkom na imię hehe , a z deka przygrubego kumpla przezywaliśmy ŻANUAR- odnośnie grubej kucharki-niewolnicy z tego seriali, pamiętam jeszcze Oszin (japoński),Korzenie , ale kozacki był" Jak zdobywano dziki zachód", " Północ-południe" i Wichry wojny"- ten ostatni chętnie bym jeszcze raz obejrzał i dziwi mnie że tvp straszy non stop "Pancernymi i Janosikiem" a tamtych nie puszcza. W czwartki szedł Dempsey i Makepeace na tropie" z taką zaje_istą niunią, oczywiście Cojak. W niedzielę w południe Robin Hood.
Ni_Ma wspomniał spodnie piramidy, pamiętam tureckie swetry,"cichobiegi bądź espadryle" oraz buty z wielkimi językami(koniecznie na wierzchu) , spodnie sindbady, telewizor Rubin to żeczywiście była bomba i sporo mieszkań w Polsce SPŁONĘŁO! ,dzięki temu cudowi techniki, potem był Jowisz -już lepszy, moi rodzice mieli Ametysta a potem kolorowego Elektrona- wypas
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.12.2008, 23:45
Nie zapominajmy o dynastii - e juz ktos wspomnial
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.12.2008 o godz. 23:50.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kobieta_Wislak
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.12.2008, 23:49
przyszło mi do głowy, że mam takie zdjęcie w tureckim swetrze... heheh powinnam rodziców pozwać za to
gdybyśmy konkurs zrobili kto lepiej wygąda w piramdach i tureckim swetrze mam miejsce na pudle jak nic aż je sobie pooglądam w święta - zdjęcia oczywiście - nie piramidy i swetry ;-)

EDIT: darotsok73 no i właśnie dlatego jestem pewna miejsca na pudle heheheh nie dość że sweterek jest jakiś rudobrazowobiały (fuuj) to spodnie są na maxa dekatyzowane i jeszcze podwinięte do kostki ehehehe no nie mogę ... połakałam się ze śmiechu
Powód: literkuff
Ostatnio edytowane przez Kobieta_Wislak : 17.12.2008 o godz. 00:18.
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..."
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.12.2008, 00:10
A Mikołaj w szkole? zabawy choinkowe (dyskoteki) na których grali " Młode Ptoki", Sandra , Bad Boys Blue, PapaDance (fajne przytulane kawałki), Fancy, Shakin Stewens ,Laser dance Sawage i od groma innych typu Italo Disco(sorki za pisownię). Apropos ciuchów -spodnie musiały być na maxa dekatyzowane , najlepiej w całości i 20 razy prane! cdn.
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Stary 17.12.2008, 01:52
Przed piramidami byly jeszcze spodnie malviny , a przed nimi nosilo sie jeszcze koszule flanelowe i spodnie w krate , aaaaa i oczywiscie zima nieodzowne relaksy-kazdy je mial
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.12.2008, 02:22
Hehhe Super temat!
Początek lat 80. (tak do 85!) pamiętam w ten sposób do dziś: gry w monety, rzucanie scyzorem, puszczanie resorówek oblanych środkiem łatwopalnym, rzucanie się białymi kulkami z drzewa (rodzaj krzewu, którego owoce – niezjadliwe -doskonale nadawały się do rzucania w siebie), zbieranie puszek po napojach z Zachodu. Najgorsze jak się je umyło--po jakimś czasie rdzewiały jak diabli

Potem nadeszła epoka miniaturowych żołnierzykow. Ja miałem ok.2500 samych figurek. Królem był kumpel Krzysiek - miał cwaniak rodzinę w Anglii i w Kanadzie. Stamtąd przychodziły mu setki żołnierzy w każdej paczce. Nie miałem szans . Choć w sprzęcie bojowym biłem wszystkich na głowę.
Pamiętam , że popularne były „Smerfy” i my (dosłownie cala klasa! Dziewczyny i chłopcy-co rzadkie dosyć jest w tym wieku) bawiliśmy się wspólnie razem. Oczywiście do pierwszej kłótni na zasadzie: dlaczego ja mam być Ważniakiem a nie Osiłkiem?
W końcu nadeszła także i do nas era Atari! Pól dnia kolega wgrywał grę bo była na kasecie pod nr 979. I np. jak się zacięło cos to od razu zaczynało się szukanie winnego na zasadzie: to ty pierdnąłeś, ty się ruszyłeś, ty krzyczałeś. I młócka gotowa. W sumie więcej się biliśmy niż graliśmy
Potem pierwszy komputer w naszym domu .1992 rok i AMIGA 500! Gry typu Golden Axe, Civilization, South & North, Lotus albo Sensible Soccer. Ile poszło joysticków przy tym?

A pamiętacie He-Man’a? Zbierałem figurki zarówno jego jak i pozostałych bohaterów. Były dosyć drogie, a ja odkładałem na takiego jednego cały miesiąc .

Gumy turbo, spodnie marmurki, karty Euro92, szał-pał na NBA. Pierwsze podchody pod laski i nieśmiertelna Lambada, 2Unlimited, Dr Alban czy ballady GunsRoses. Zaraz potem polski rock--Wilki, Hey, T-Love. To chyba przez program Owsiaka-Lalamido.. Kojarzy ktoś pierwsze wygłupy Skiby czy Konjoo? A potem już liceum ,używki, nauka, dziewczynki, wyjazdy na mecze, nowi koledzy itd....

Suplement tyczący się TV! Przypomniały mi się te wszytskie programy dzieciece jak "Wieczór z Pankracym", a zaraz po nim "Nie ma nikogo w domu"(piatek!).Pomyślcie co by było, jakby dzisiaj ktoś się dowiedział, ze dzieciak siedzi sam. Ile huku by było We wtorek był „Tik-Tak” z Ciotka Klotką i Krzysiem. W środe były chyba 2 Michały, a w czwartek zawsze była... lipa. Bodajże cos majstrowali i gadali o fizyce kwantowej. Jakoś do dzisiaj mnie to niewiele obchodzi. Potem zaś ok.18 zaczynała się kultowa Sonda. Była zawsze ciekawa. Pokazywali wręcz kosmos jak na ówczesne czasy. Zastanawiali się np. czy płyta CD zastąpi winyl czy taśmę magnetofonową, Niestety potem twórcy zginęli w wypadku i się skończyło.
W poniedziałki zaś był teatr dla dzieci . Kukiełki, marionetki, maskarady...A wieczorynki? Pszczółka Maja(za PRL-u to chyba dwa razy serie mi zdążyli puścić!), Rumcajs, Wodnik Szuwarek, Kolargol, Mis Uszatek. A pasmo telewizji edukacyjnej? Pi i Sigma z Matplanety
Ile człowiek ma w pamięci z dzieciństwa....FANTASTYCZNY TEMAT.
Powód: Suplement :)
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 17.12.2008 o godz. 03:35.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 17.12.2008, 06:13
kto ma VH1 polecam dwie pozycje dla naocznego przypomnienia sobie dawnych czasow

PRL NA KARTKI
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 17.12.2008, 08:13
Jedno sie tylko nie zmieniło od tamtych czasów - "Moda na sukces"
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.12.2008, 09:39
TSman napisał(a):Wyświetl post
Jedno sie tylko nie zmieniło od tamtych czasów - "Moda na sukces"
no nie wiem, ostatnio widziałem i ta stara ropucha juz włosów nie ma

Pytał ktoś o Diabła piszczałę
Ogladałem! mam nawet pewne traumatyczne wspomnienie, jak mnie chorego 4 latka rodzice zostawiwli w domku letniskowym na godzinę,a akurat szedł Diabeł(mój faworyt wtedy). Jednak sie okazało, że co innego jest oglądać go samemu,a co innego z rodziną. Bałem się jak cholera.

Co do zbierania, puszek, naklejek i pudełek odpapierosów sprawa była prosta:
za kumuny wszystko było szare i nudne.
Paczka z wielbładem czy napisem Malboro to było coś! strały takie paczuszki u mnei na półkach jako wystawa, dużo nienazbierałem, ale były...

pamietam tez że juz wpodstswówce wyciagaliśmy z paczek, kawałek wenętrznego kartonika, tam były jakies numery... wie ktoś o co chodziło?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 17.12.2008, 10:50
co do ubioru i obuwia to pamiętam,że miałem bardzo popularne wtedy buty Vansy,chyba tak to się pisze,była wtedy taka moda,że kogo się nie widziało miał Vansy.troszkę później miałem buty w któych świeciła mi się podeszwa w nich to był szał dla mnie
Odpowiedz cytując
AMF
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.12.2008, 11:12
Drużyna A, MacGywer, Nieustraszony, Tajemnice Sagali
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 17.12.2008, 11:27
AMF napisał(a):Wyświetl post
Drużyna A, MacGywer, Nieustraszony, Tajemnice Sagali
wszystko co napisałeś były to seriale które się uwielbiało,przynajmniej ja tak myślę.często jak jechałem do babci na wieś to bawiliśmy się w Drużynę A mieliśmy bazę na drzewie i to wystarczyło,żeby zająć się na cały dzień
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.12.2008, 13:34
z uluibionych seriali z czasów komuny to najbardziej podobali mi sie "Policjanci z Miami".Zawsze pokazywała je TVP w czwartki o 20-tej.
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.12.2008, 13:46
jedTS
w czwartek ten program nazywał się chyba "KWANT" i chodzily takie dwa zjeby w ubraniach a'la bałwanek Michelin. Jeden się nazywał Sigma, a drugi Pi.

Nie czytałem całego tematu, zbierał ktos serię książeczek ze znakiem tygrysa, tzw. "Tygryski"
Grał ktoś w "sztrule" takie srubki do podkuwania kopyt
aha a seriale typu Jataman, Tsubasa, GiGi i Generał Daimos leciały chyba na TV Rondo, po której wszedł Polsat (chyba bo jeszcze w miedzyczasie Polonia1 śmigała)
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 17.12.2008, 13:50
DYRU napisał(a):Wyświetl post
jedTS
w czwartek ten program nazywał się chyba "KWANT" i chodzily takie dwa zjeby w ubraniach a'la bałwanek Michelin. Jeden się nazywał Sigma, a drugi Pi.

Przynajmniej wtedy TVP realizowala misje publiczna ,a dzis Gwiazdy tancza na lodzie...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.12.2008, 14:18
DYRU napisał(a):Wyświetl post
jedTS

Nie czytałem całego tematu, zbierał ktos serię książeczek ze znakiem tygrysa, tzw. "Tygryski"
Grał ktoś w "sztrule" takie srubki do podkuwania kopyt
aha a seriale typu Jataman, Tsubasa, GiGi i Generał Daimos leciały chyba na TV Rondo, po której wszedł Polsat (chyba bo jeszcze w miedzyczasie Polonia1 śmigała)
O fakt! To był "Kwant"! (dlatego pisałem chyba o fizyce kwantowej ;-) ). NAtomiast czy Pi i ISgma chodzili w tym programie to ni ejestem pewien.Moze póżniej, bo ja kojarze tylko teletiurnieje wiedzy astronomicznej, gdzie stawką główna był teleskop. Pi i Sigma byly raczej w pasmie edukacyjnym rano. A co do rana...Kto pamięta Domowe Przedszkole?
A"Tygryski" zbierałem ja.Miałem ich około 200. To dziw bierze , ze po tym całym praniu mózgu z dziciństwa: szabli, mieczy, karabinów, książek, filmow wojennych radzieckich i tony żołnierzy, nie skończyłem jako zapijaczony major Wojska Polskiego (Wtedy jeszcze Ludowego Wojska Polskiego)
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.12.2008, 14:43
My mieliśmy generalnie farta z tymi japońskimi kreskówkami, mimo wszystko były to jakieś w miarę normalne postacie do "naśladowania", grały w piłkę, w kosza, była też przecież bajka o tej statkarce (ale za cholere nie pamiętam tytułu), w obecnych czasach wyewoluowało to w jakieś .......nięte pokemony. efekt genetycznego skrzyżowania świni z rosiczką i gnojówką.

A kreskówkę o bandzie Drombo pamiętacie? Trochę psychodeliczna patrząc z perspektywy czasu ale ile się z nich naśmiałem to moje
Oprócz powyższych największy wpływ na moje dzieciństwo miał zdecydowanie MacGuyver, Drużyna A, i rodzinne oglądanie Dynastii i Dr Quinn
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.12.2008, 14:44
Może ktoś nie wiem: w TVOkey wychodzi co tydzień płytka z odcinkami Drużyny A. Aktualnie zostało jeszcze tylko ok 16 odcinków ale jak ktoś chce to można zamówić.
Sorki za OT
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 17.12.2008, 18:48
a zbierał ktoś z was "markowe" resoraki czyli MATCHBOX'y tzn jesli zbieraniem można nazwac jak dostalo sie go raz/2razy na rok na mikołaja albo cos. kurde, to bylo szarpnięcie sie na grubą kase. potem tak je czciłem że nawet nie wyjmowałem z pudełek tylko one były takie że mozna bylo je wieszać na gwozdkach na scianie i tak mialem kilkanascie cos okolo ) kurcze, ale czlowiek mial zajawke

cos w tą desen, tylko tamte byly cale niebieskie tylko z logiem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów