|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jedna dobra rada dla naszego zarządu w sprawie współpracy (nie tylko odnośnie stadionu): Żadnej współpracy z konfidentami z Kałuży!
Mam nadzieję ze zagramy wiosną na R22, a jeśli się nie uda to pewnie wybiorą stadion Victorii w Jaworznie. ![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie wiem co ty ćpałeś albo piłeś ale w każdym razie to nieźle ryje ci mózgownicę... Wisła jest Wisłą tylko grając mecze u siebie na R 22! Rozumiem że mieszkasz daleko od Krakowa, ale na twoje indywidualne potrzeby Wisła nie będzie grać we Wrocławiu. Słusznie że chociaż zauważyłeś, że byłoby to "przegięcie"... Niektórzy tutaj nie mogą zrozumieć, że stadion na Reymonta, położony koło Błoń i parku im. H. Jordana to miejsce nierozerwalnie związane z Biała Gwiazdą i część jej tradycji i historii. Od samego początku gramy w tym samym miejscu, co jest wyjątkowe na skalę Polski i na pewno jest czymś wyróżniającym nas i czymś z czego możemy być dumni. Kilkakrotnie stadion Wisły zmieniał swój wygląd i tym samym parametry, przy okazji zmieniało się też nieznacznie jego położenie, ale zawsze znajdował się w tym samym punkcie Stołecznego Królewskiego Miasta Krakowa, a mianowicie w bezpośrednim sąsiedztwie Błoń. To miejsce jest nierozerwalnie związane z Wisłą i jej tradycją, to także kolebka polskiej piłki. Dlatego nie mogę zrozumieć jak niektórzy dywagują nad miejscowościami, w których mielibyśmy chwilowo grać... Wisła może grać mecze w roli gospodarza tylko na Reymonta i koniec! Jeśli będziemy grali swoje spotkania na stadionie Wawelu, obiekcie Hutnika, na Stadionie Ludowym w Sosnowcu, czy w Jaworznie albo we Wrocławiu to będą to tylko żałosne pseudomecze "u siebie". Stracimy sportowo i kibicowsko. Dlatego skończmy z dywagacjami na temat przenosin... Zresztą ostatnio coraz więcej znaków na niebie i ziemi wskazuje na to, że cała sprawa znajdzie swoje szczęśliwe zakończenie i ostatecznie podczas finalizacji przebudowy stadionu na R 22 będziemy mogli na nim rozgrywać swoje spotkania!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wiadomo już kiedy jakieś podpisanie umowy z wykonawcą
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
z tego co wyczytałem na skyscrapercity to są jeszcze 2 dni na odwołania,ale widac ze na razie cisza,oby...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
to będzie piekne jak w marcu w C+ podczas meczu obejrze sobie nie tylko mecz ale też budowe o ile mecze rzeczywiście rozgrywane będą przy R22
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
a jak ustawowo zapisany jest ternim podpisania umowy? w przypadku gdy nie bedzie zadnego protestu i upływie terminu ich wnoszenia, umowa z wykonawcą podpsywana jest dnia następnego?
Licze ze w tym tygodniu wszystko bedzie załatwione. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ponieważ w temacie często pada stwierdzenie "a w Poznaniu się da", to wypada zacytować:
Cytat:
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Tylko, że oni zagrają tak czy siak na swoim obiekcie (Amica Wronki)
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Mam pytanie: Załóżmy że wiosnę gramy u siebie, a nowy sezon rozpoczynamy na SS. Czy w związku z ograniczoną pojemnością obydwu stadionów wpłynie to jakoś na pojemność sektora dla gości, a konkretnie czy wogóle taki sektor będzie (bo jak wiadomo w Polsce każdy pretekst jest dobry żeby nie wpuścić gości, a tutaj argument jest silny: REMONT !). Jeśli są już jakies konkretne ustalenia na ten temat to prosiłbym o informację.
Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie skoro w styczniu rozstrzygnie się przetarg na trybunę zachodnią to zapewne w lutym albo w marcu wykonawca będzie musiał mieć przygotowany plac budowy, czyli zburzoną trybunę i wykonana ściankę szczelinową. Nie wiem jak oni planują to wszystko skoordynować ale bez poważnego opóźnienia robót chyba się nie obejdzie.
Więc czy nie lepiej byłoby już teraz przenieść się na inny stadion i wrócić pór roku wcześniej, a nie na upartego grać jeszcze wiosne na Reymonta i doprowadzić do opóźnienia budowy. NIe daj boże jeszcze okaże sie że nie będzie w naszym mieście Euro i wtedy pieniądze na stadion przestaną być priorytetem. Może zaczniemy w końcu mysleć długofalowo |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pero są kibice, dla których stadion przy R22 to nie tylko miejsce rozgrywania meczu (bez patosu).
![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
to czemu nie zarzad nie zlozy tej samej propozycji Garbarni Krakow?
- blizej do centrum - oba zespoly HKS i RKS sa w 3. lidze - wspolna historia - RKS starszy klub Stadion RKS ma pojemnosc 5 000 ul Rydlowka 23 MAPA natomiast HKS niby ma 12 000 pojemnosci |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
http://www.krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/936356.html
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jejku dla mnie to tez święte miejsce. Przecież nikt go nie nam nie zabiera. Po przebudowie wrócimy z powrotem. Chodziło mi tylko po co opóźniać to co nieuniknione (czyli przeprowadzka). Wg mnie od stycznia mogliby ruszyć pełną parą z budową wschodniej. Od lutego/marca też pełna parą z budową zachodniej. Gdzieś w kwietniu zacząć obniżać murawe i na runde wiosenna przyszłego sezonu mamy gotową murawe i całą trybune wschodnią co oznacza że bez przeszkód możemy grac u nas. A nie rok później.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to przetarg rozstrzygnięty:
"Wybrano ofertę nr 3: Polimex-Mostostal S.A.,00-950 Warszawa, ul. Czackiego 15/17 Cena wybranej oferty: 144.217.547,14 złotych brutto..." Uzasadnienie wyboru: złożona przez w/w Wykonawcę oferta spełnia wszystkie warunki określone przez Zamawiającego i jest najkorzystniejszą (najtańszą) ofertą złożoną w niniejszym postępowaniu. http://zdit.krakow.pl/sprawy-urzedow...-z-naroznikami
Ostatnio edytowane przez leszekm : 16.12.2008 o godz. 17:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No ale prace będą prowadzone cały czas, zmieni się tylko ich harmonogram (teraz będą robić wszystko co można bez szkody dla rozgrywania meczów, a później resztę). Nie wydaje mi się, żeby to jakoś diametralnie opóźniło prace nad całością. Poza tym nie oszukujmy się, na R22 obronić tytuł będzie łatwiej niż na jakimkolwiek innym stadionie (o co i tak będzie ciężko). Szkoda tylko, że przyjezdnych nie będzie, bo to jednak zupełnie inny klimat (ale na Hutniku czy Victorii też by pewnie ich nie było). ![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesli faktycznie nie opóźni to całości budowy to przekonałeś mnie. Obyś miał racje. Żeby nie okazało sie później że pół roku( zwłaszcza okres wiosenny najbardziej sprzyjający budowlańcą) zostało przespane.
A co mistrza to nawet nie przewiduje innego scenariusza niż Wisełka w koronie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oczywiście że nie opóźni.. zmienią po prostu harmonogram prac. spokojnie..
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
WŁASNY DOM ZŁOTA WART! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tylko sytuacja w Poznaniu jest taka, że jeżeli Lech już rzeczywiście będzie musiał chwilowo wynieść się z ul. Bułgarskiej, to będzie to tylko okres jednej rundy. A nas chcą wyeksmitować na 1,5 roku (według najnowszych doniesień ma to być "tylko" rok czasu) jednak znając tempo prac na naszym stadionie będzie to pewnie znacznie dłużej, bo znów wynikną jakieś problemy... Popatrzmy realnie. W naszym mieście wszystkie inwestycje są realizowane (jeżeli w ogóle...) ze znacznym opóźnieniem. Poza tym zauważ, że konstrukcja naszego stadionu nie wymaga konieczności przeprowadzki z powodu budowy choćby na jeden mecz (żeby to stwierdzić nie trzeba być wcale wielkim znawcą architektury sportowej). W Poznaniu montaż dachu trzeba będzie wykonać po zbudowaniu trybun. U nas dach będzie "montowany" na trybunach wschodniej i zachodniej od razu. Także jak widać jesteśmy nawet w lepszej sytuacji niż kibice w Poznaniu
Gdyby ktoś chciał mi zwrócić uwagę co do "operacji" obniżania murawy to od razu wyjaśniam jak ja to widzę... Takie obniżanie murawy można wykonać w przerwie między rozgrywkami (najlepiej ze względów pogodowych oczywiście latem). Zapewne potrwałoby ono troszkę dłużej niż zwykła wymiana murawy i instalacja systemu podgrzewania boiska, jednak przy odrobinie chęci można by się z tym uporać właśnie w okresie zaproponowanym tutaj przeze mnie czyli w przerwie między rozgrywkami. Więc jak widać nie ma takiej potrzeby abyśmy gdziekolwiek z Reymonta musieli się wynosić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mój zarzut dotyczył "klepania" argumentu, który się już zdezaktualizował.
A co do tego czy się da: być może, pytanie tylko czy nie wiązałoby się to z dodatkowymi kosztami lub opóźnieniem terminu zakończenia. Bo może być tak, że owszem da się, ale koszt będzie zbyt duży (dla klubu oczywiście, bo nikt inny nie sfinansuje tej różnicy). |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Co do ewentualnego opóźnienia prac budowlanych na Reymonta przez rozgrywanie tu cały czas meczów Wisły to powiem tyle, że raczej nie wpłynęłoby to znacznie na jakieś poślizgi. Gdyby nawet jednak taka sytuacja zaistniała to przecież warto poczekać trochę dłużej na ostateczne oddanie do użytku przebudowanego stadionu przy R 22 w zamian za możliwośc rozgrywania tu spotkań non stop. I tak w budowie naszego stadionu było już tyle poślizgów, że oddanie go do użytku w całości później o 2-3 miesiące nikogo nie zbawi... A prawda jest taka, że nawet gdybyśmy się z Reymonta wynieśli na jakiś czas, to i tak budowa obiektu się opóźni. Nie zapominajmy że mieszkamy w Krakowie - mieście słynnego i wszechobecnego dyletanctwa... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
dzi przechodzilem kolo dawnego C na R22 i wycinali drzewa
![]() a w tym roku chyba zadnych prac juz nie bedzie na stadionie:( |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to zaraz tutaj greenpeace zjedzie i na 15 lat budowa będzie wstrzymana...
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|