|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No, mówi się o niej sporo i nie bezpodstawnie, z tym, że tak jak zauważył kolega wyżej- każdy z naszych bramkarzy, którzy coś potrafią są już od jakiegoś czasu na zachodzie. Dalismy cielska, że nie wzięliśmy Szamotulskiego zaraz po wygaśnięciu jego kontraktu w Anglii zanim zgłosili się po niego Żydzi, ale cóż- przepadło, a i mówimy o czymś innym. Ciekawe, czy któryś z fachowców ze szkółki z Szamotuł byłby do "wyjęcia"? Za odpowiednią opłatą oczywiście
![]()
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 05.12.2008 o godz. 11:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Witam znalazłem ciekawy artykuł na temat trenera bramkarzy naszego kochanego Klubu. Jak każdy widzi jest od dłuższego czasu problem na tej płaszczyźnie bo praktycznie kto nie stał w bramce to kiksy mu się zdarzały i to bardzo często. Nie mówie nieraz mecz życia każdemu sie trafił np. Sarnatowi i Pawełkowi z Barcelona ale chyba nie o to chodzi patrzac w dłuższej perspektywie czasu żeby raz wychodziło a raz nie bo tak to daleko się nie zajedzie nawet w lidze. Wystarczającym przykłedem jest ta runda i pare punktów stracone za sprawa Pawełka bo nie okłamujmy sie Ślask, Legia, Lech to w duzej cześci jego zasługa a jeszcze by się cos znalazło a to tylko pół rundy. Dobra już nie gledze i daję linka do artykułu
http://www.weszlo.com/news/1855 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Kolego, sprawdź czasem wcześniejsze posty...a i co ma do obecnej sytuacji w bramce Wisły Artek Sarnat?
![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Kolego mój drogi chodziło mi o to że ogólnie nasz klub ma jakiegoś pecha do bramkarzy (trabalik , piekutowski i mozna by tak wymieniać) tak jak do losowań rywali w Pucharach europejskich . Może faktycznie można by się zastanowić nad zmiana trenera bramkarzy bo przypuszczam że on zatwierdza kto bedzie sie nadawał a kogo mamy na naszych 2 pozycjach bramkaskich chyba nie trzeba mówić. Bo jak nasz wspaniały 2 bramkarz dostaje okazje pograć na ogół w pucharach to ciezko się opserwóje to co on wyczynia. A chyba ich obu ktoś trenuje a ja nie widzę żadnej progresji a widze odwrotny efekt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Drogi trenerze - dzisiejsze popracie od Nas,kibiców Wisły Kraków wypracowaleś sobie sam,swoja haryzmą,wynikami, jestes jednym z Nas,prowadz Nasza Wisełkę ku gwiazd !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Moje zdanie nie odbiega od opinii innych. Zrobić transfery i dać panu Maćkowi spokojnie pracować.
W Warszawie tez przez chwile Urban mogl poczuć dyskomfort pracy. Legia przegrała 2 mecze z rzędu, juz nawet co niektórzy kibice zaczęli psioczyć na trenera, a zarząd stał twardo przy swoim odnośnie pozycji Urbana. U Nas powinno być podobnie, bo i tak lepszego fachowca nie znajdziemy. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez hunter : 06.12.2008 o godz. 01:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Czy ktoś coś wie na temat dzisiejszego spotkania Skorży z zarządem Wisły? Czy rzeczywiście dziś do takowego ma dojść i ewentualnie o której?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jeżeli sugerujesz informacjami palanta, który serwuje rewelacyjne info z pierwszej ręki w magazynie "Szybka piłka", to się nie martw. On mówił o spotkaniu z Cupiałem. Cupiał jest daleko poza Polską, a sam Skorża mówił wczoraj w Lidze+ Extra, że dzisiaj w Wawie ma test podtrzymujący ważność uprawnień trenerskich, także spotkanie z zarządem też mu raczej nie w głowie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlugi, dziesiejszy wywiad ze Skorza
http://polskatimes.pl/gazetakrakowsk...erow,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
nesta
Wywiad Skorży wpisuje się w nieetyczną zmowę milczenia mediów i naszego klubu w sprawie transferów, które okazały się dla Wisły niewypałami. Mam lekki niesmak w związku z niewłaściwym akcentem stawianym w sprawach piłkarzy. Cieszy mnie, że Skorża uwypuklił zbędne pozbycie się takich piłkarzy, jak Kosa i Jasiek ale martwi mnie, że z uporem maniaka unika jasnych sformuowań wobec ich następców w postaciach Łobodzińskiego i Niedzielana czy Matusiaka. Canal + oraz wszystkie media, jak jeden mąż wpisują się w ten unik Skorży co do poruszenia sprawy tych dwóch piłkarzy. Bez ogródek wali się w Zienia, który mimo najsłabszego okresu w swojej Wiślackiej karierze i tak zaliczył więcej asyst niż Łobodziński. Lekceważy się Małeckiego, który razem wzięty z Zieńczukiem, zarabiają mniej od Wojtka , mówiąc, że na szansę zasłużył dopiero, gdy strzelił jakieś gole i zaliczył parę asyst. No to ja się pytam na co zasłużył Łobodziński ? Prasa i Skorża nawet nie wymieniają jego nazwiska, nie mówiąc tu o porównywaniu statystk Wojtka w stosunku do Patryka, który miał o wiele mniej szans na zgranie z zespołem a zrobił w tym krótkim czasie o wiele, wiele więcej pożytku dla drużyny i klubu, niż chroniony immunitetem "nietykalnego" Wojtek. Może trener i media rozmawiać o słabościach Zienia czy Patryka, czy Pawełka i słusznie, ale dlaczego o słabościach Wojtka już nie ?. Pytam dlaczego zaliczono go do sfery nietykalnych ? Choć Twarowski w Canal + wymienił Łobodzińskiego, jako piłkarza zawodzącego, podobnie do "wypalonego" Zieńczuka, ale Skorża szybko zepchnął dyskusję na Zienia i jego 17 bramek w stosunku do niczego obecnie, Pawełka itp, natomiast o pustce 26 letniego Łobodzińskiego w całej dotychczasowej karierze Wiślackiej, nie wspomniał ani słowem. Jeśli więc usunięto Jaśka, o wiele bardziej skutecznego i przydatnego dla klubu, to co jeszcze robi w klubie Łobodziński , słabszy od niego na łeb i na szyję , skoro Jasiek był na Wisłę za słaby ? Skorża z pewnością szwajcarskiego zegarka, jednym tchem stwierdza, że nie ma drugiego ( a czemu nie dwóch lub trzech ) klasycznego napastnika, gdyż Boguski , mimo ostatnich goli, takim nie jest. Można więc zapytać, dlaczego mimo kilku goli i asyst Boguskiego, stawia się go w negatywnym świetle niespełnionego napastnika, ale już o Niedzielanie mówi się pozytywnie, jako o pozytywnym impulsie. No właśnie, a kim jest Niedzielan ? Ano w/g Skorży dobrym impulsem lub jak kto woli, nieudanym strachem na wróble, czyli na napastników strzelających gole i asystujących w Wiśle. Świetnie. To chyba najdroższy totem w polskiej lidze i prasie. Czemu w pierwszym słowie, nie wymienia się Niedzielana, jako kogoś, kto nie spełnił zadań klasycznego napastnika czy cofniętego lub jakiegokolwiek a dopiero potem chwali Boguskiego, że mimo iż nie jest klasycznym napastnikiem, to w przeciwieństwie do Niedzielana, jest on bardzo przydatny dla Wisły na innych pozycjach ? Niedzielan czy Łobodziński, tym tylko różnią się od Matusiaka, że klub związał sobie nimi ręce na długie i drogie lata i gdyby nie to, to już by ich tu nie było, tak jak i Matusiaka. Boli więc, że jeden błąd rodzi kolejne i miast się ich pozbyć, będziemy im dawać szansę , kosztem prawdziwego interesu Wisły. Skorża może oszukiwać siebie samego i dać się umoczyć na amen , dzięki jak zwykle " życzliwej " Wiśle prasie, dalszym stawianiem na Wojtka i Andrzeja, jeśli nie ma etyki w sobie na tyle, aby nie poniżać piłkarzy, którzy mu ratowali w tej rundzie dupę a z uporem maniaka, tkwić w strachu do przyznania się do błędu swojego i Bednarza w sprawie tych 2 piłkarzy. Inni piłkarze to czytają i atmosfera słusznie, może nie być zdrowa w drużynie. Można usunąć piłkarzy lepszych w ramach rozliczeń za błędy innych i zostawić tych gorszych ale myślę, że wtedy, Skorża nie doczeka lata i po miesiącu, może na tyle przegrać, że mistrz ucieknie a wraz z nim odejdzie Skorża. Jak słyszę w tym wywiadzie, że Skorża potrzebuje tylko jednego skrzydłowego i jednego napastnika, to wnioskuje, że jesteśmy skazani na dalsze osłabianie Wisły Łobodzińskim i Niedzielanem i choćby przyszli nowi, to zamiast Patryka czy Rafała, zastępować ich będą z wiadomym jak dziś skutkiem ci dwaj wybitnie zawodzący piłkarze, marnując widoczny rozwój Rafała czy Patryka. W innych topowych klubach polskich, pilkarze zawodzący żegnają się ze składem lub klubem a u nas jest odwrotnie. Przykro mi ale tak to wygląda, mimo wielu innych sympatii i szacunku, jakie żywię wobec trenera Skorży. Tej wady i maniery uporu nie potrafię jednak zaakceptować, gdyż mimo wszystko, bardziej cenię sobie interes Wisły niż trenera jakiegokolwiek a tym bardziej piłkarzy, zwłaszcza tak marnej natury.
Ostatnio edytowane przez kot : 08.12.2008 o godz. 22:17.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Aukcja charytatywna!
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=502788768 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dlatego - im nasz trener trzyma się dalej od transferów, tym dla nas lepiej. Mam bowiem obawy, czy mając do wyboru - powiedzmy - kolejnego Diaza a powracającego Darka Dudkę, nie wybrałby zawodnika bardziej "klasowego".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.12.2008 o godz. 14:17.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kot: Wywiad Skorży wpisuje się w nieetyczną zmowę milczenia mediów i naszego klubu w sprawie transferów, które okazały się dla Wisły niewypałami. Mam lekki niesmak w związku z niewłaściwym akcentem stawianym w sprawach piłkarzy. Cieszy mnie, że Skorża uwypuklił zbędne pozbycie się takich piłkarzy, jak Kosa i Jasiek ale martwi mnie, że z uporem maniaka unika jasnych sformuowań wobec ich następców w postaciach Łobodzińskiego i Niedzielana czy Matusiaka.
większych bzdur dawno nie czytałem gdyby Matusiak wypalił i jeszcze tu został strzelając gola za golem to byś wrzeszczał jakim to geniuszem trenerskim jest Skorża w temacie Łobo - Skorża może zrobić dwie rzeczy: albo zgnoić nr 21 w mediach podając jaki to jest beznadziejny i jaką jest totalną porażką, albo... spróbować wymigać się od odpowiedzi, żeby w przygotowaniach do nowej rundy - o ile tu jeszcze będzie - coś z niego wykrzesać. Jeśli się nie uda, podejrzewam - zakładając że S. nadal tu będzie, że rozstaniemy się z panem Ł. zakładam że nie wiesz co to psychologia, skoro ex catedra wypisujesz to co wypisujesz wolfy: Skorża dał się już poznać jako trener zwracający uwagę głównie na nazwiska rozumiem że powinien zwracać uwagę na takie nazwiska jak: Wasiluk, Tupalski, Dudzic czy Witkowski tego byś chciał? ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że w ogóle nie powinien zwracać uwagi na nazwiska.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
KOCIE,
do Andrzeja Niedzielana mam pełny szacunek. Człowiek przyszedł do Wisły po to by grać! Zrezygnował z dużej kasy, wybrał mniejszą - po to by grać! I parę meczy rozegrał na poziomie bardzo wysokim. Śmiem twierdzić, że Brożek przy nim się podciągnął. Późniejsza paskudna kontuzja nie pozwoliła mu skrzydeł rozwinąć Ale przed nim chylę czoła! I spokojnie z jego oceną poczekam do wiosny. Gość chce - to po nim widać. Zerwanie więzadeł naprawdę boli. ja mam tylko naciągnięte a trudno już biegać. Pozdrawiam i więcej luzu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolfy
Nic dodać, nic ująć. Zgadzam się całkowicie, jednak w ostatnim wywiadzie, Wilczek stwierdza, że Bednarz i Skorża szukają kolejnych zawodników, co nie wróży nam za dobrze. Mają na to miesiąc, o ile nie pojadą na urlop, bo potem jest już okres przygotowawczy i Skorża będzie już wyłącznie jasnowidzem, testującym w ciągu jednego tygodnia, wartość nowych piłkarzy podsyłanych przez jednoosobowy pion sportowy Bednarza. Śmiem twierdzić, że w sparingach nawet Wojtek jak i Andrzej nastrzelają parę bramek w meczach bez presji i walki na 100 %, co wywoła pozytywne nadzieje u kibiców i Skorży, tylko czy pod presją wyniku kazdego meczu w rundzie wiosennej, utrzymają swoją moc ?. Podobnie i będący pod okiem trenera /testera, nowi i naszym testerom całkowicie nieznani pilkarze, gdyż u nas nie ma skautingu i działu sportowego z prawdziwego zdarzenia, mimo naszych tak usilnych sugestii. Nie od roku a od kilku lat, szukamy, legendarnych już - rozgrywającego i napastnika oraz konkurencji dla Pawełka, co z wolna przeistacza się w niesmaczny dowcip o tych poszukiwaniach. Trzeba w życiu być optymistą ale i realistą także, a w tej materii jak widać niestety, trzeba być raczej pesymistą z przymusu, zwłaszcza jeśli widzimy, że wniosków z ostatniego roku transferowego, nie wyciągnięto żadnych i u progu okienka zimowego, pozostajemy ze stałym sloganem o koniecznosci wzmocnień i działaniem jak zawsze dotąd czyli bez zmian. Twarowski był mocno zdziwiony postawą Skorży w sprawie transferów, gdzie Skorża mówił o uzupełnieniu składu a nie zdecydowanym wzmocnieniu, gdyż Twarowski myślał, że Wisła to taki klub, który powinien obecnie, bezwzglednie sprowadzać piłkarzy lepszych od obecnych a nie mających za zadanie pozorować impuls pozytywny, do lepszej pracy , pewniaków do 1 składu, takich jak Pawełek lub jeszcze bardziej od niego zawodzący piłkarze. No cóż, życie szybko zweryfikuje, czy Wisła w zderzeniu z profesjonalnymi systemami pracy transferowej w innych klubach polskich, wytrzyma walkę o mistrza, dłużej niż miesiąc od rozpoczęcia rundy wiosennej, gdyż teraz wytrzymała tylko pół rundy. Ja twierdzę bez zmróżenia okiem, że amatorka nigdy nie wygra z profesjonalizmem i to tyle. Boję się, że zanim Cupiał wyczeka do zakończenia budowy stadionu, Wisła wymagać będzie budowy od nowa całego składu, gdyż zlekceważenie kolejnych wzmocnień i okienek transferowych, przy prężnie działających konkurentach ligowych, może doprowadzić do nazbyt dużej dysproporcji między naszym a innymi klubami topowymi. Ps. emjot. myślę, że to ty a i pośrednio Skorża, nie do końca doceniacie rolę psychologii. Źle rozkładacie akcent rozliczania piłkarzy za brak formy, jednych bez ogródek oceniając negatywnie a drugich unikając oceniać w ogóle. W życiu bym Matusiaka nie sprowadzał ani Niedzielana czy Łobodzińskiego, gdyż nawet z daleka, można było zauważyć, że piłkarze ci, w swoich poprzednich klubach byli albo personami non grata albo demonstrowali poziom słabszy od Wisły i to nie tylko dlatego, że grali ostatnio w klubach słabszych od Wisły. Byłem im od początku przeciwny. Jestem ciekawy o czyich słabych charakterach myśli w swoim wywiadzie Skorża ? Ostatnio sprowadzanych, czy tych zastałych w klubie ? ojciec ciemka Ja mam obydwa kolana rozjechane do dziś, w tym jedno na boisku, za młodu. Luzu mi nie brakuje i nie ma w mojej wypowiedzi napinki czy wrogosci do Skorży a jedynie troski i życzliwej przestrogi, przed jego nadmiernym luzem, którego granice ocenia kto inny i ważniejszy niż ja i dla którego nie ma miejsca nawet na luz w postaci wicemistrzostwa. A swoją drogą, to czy kasy tego kogoś, nie można wreszcie pożytkować nieco lepiej niż dotąd ? Czy tu też jest jego wina, że trafia do nas Jirsak zamiast Stilic w tej samej cenie oraz Niedzielan, zamiast Lewandowski w cenach podobnych, gdyż chyba zapomniałeś o tzw. odstępnym za przejście Niedzielana ( podobno 200 tys € na rękę a Lewandowski kosztował coś koło 300 ) ?
Ostatnio edytowane przez kot : 08.12.2008 o godz. 23:39.
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
Nie buduj domu na piasku i szczęścia na sercu kobiety /Seneka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kasper nie zwracał uwag na nazwisko
nie zawsze oczywiście stąd te wszystkie no nejmy na testach Anihy, Victory da Costa Pinheiro, Akanni Wasiu'y, Biny Ajuwy, Kelechi Temple i inni tak na poważnie to się nie da nie zwracać uwagi na nazwisko.... ps. kot: Niedzielan persona non grata... tia - rozumiem że chodzi ci o ostatni rok w Nijmegen, a wcześniej... chyba jak najbardziej grata... nie mylić z gratem rozumiem że w przypadku Niedzielana wiedziałeś że się połamie w trzecim meczu w Wiśle. To już nie jest psychologia. To para psychologia.... podobnież Łobo ... - żeby nie było z ZL wolałem żebyśmy wzięli Pawłowskiego... Ogórek to to nie jest. Wybitny piłkarz także. Ale na razie odsądzać go od czci i wiary nie myślę. choć gra wyjątkowo słabo
Ostatnio edytowane przez emjot : 08.12.2008 o godz. 23:32.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
emjot.
żeby nie przeginać co do Niedzielana. Ten piłkarz miał tylko jeden sezon udany w Holandii na 3, 5 sezonów a w pozostałych 2, 5 sezonach strzelił 10 goli. I tu nie chodzi o jego kontuzję, tylko o brak skutecznosci i profesjonalizmu. Dla mnie zbędna była wizja lub jej brak - jego kontuzji w Wiśle, gdyż ja go w niej nie widziałem nawet bez kontuzji. A pokazanie się w paru meczach sparingowych u Skorży przed kontuzją, nie znaczą dla mnie za dużo. Piłkarz ten dolączył już do kasusu Dawidowskiego czy wcześniej Kuźby i co tu dalej jeszcze pisać ? Wisła ma już zbyt dużo przykrych doświadczeń w takich przypadkach i nie ma co się okłamywać, bo to szkodzi tylko Wiśle. Im szybciej to do wszystkich dotrze, tym lepiej dla Wisły. Franek po dłuższej przerwie i kontuzji za Kasperczaka, wrócił do gry i w króciutkim czasie od powrotu został królem strzelców. Zauważmy , że Andrzej to już nie młodzieniaszek. A co do Wojtka. To chyba żartujesz. Eustachy już tu przywoływał jego statystyki z Zagłębia a jak oglądałem jego grę w Zagłębiu, to byłem w szoku, gdy Wisła go ściągnęła. Leo już dawno się z niego, jak i z wielu innych wyleczył, a rekomendacje, jakie mu dał w reprze, pozostały wraz z Wojtkiem, już tylko w Wiśle. Nie przesadzajmy z tym wybiórczym podejściem do Wojtka w stylu - Łobo gra piach ale jemu dajmy spokój, bo to wybraniec Leo i Skorży. No bez jaj, właśnie taka parapsychologia, działa wrogo na innych piłkarzy Wisły, lepszych od Wojtka i Andrzeja a jednak negatywnie ocenianych przez prasę czy klub a nawet publicznie wystawianych do odstrzału. Ps Cichy zaznaczyłem, że mam wiele szacunku i życzliwosci dla Skorży ale tych paru negatywnych ocen jego częsci działań, nie akceptuję w przyszłości, jak choćby nieetyczność jego wybiórczego podejścia do oceny piłkarzy. Widzę więcej pozytywów, niż negatywów u Skorży, ale wybacz, jeśli nie rozumiesz, że to właśnie moja życzliwość i pozytywne podejście do Skorży, nakazują mi zwrócić mu uwagę na brak czasu na dalsze testowanie cierpliwości Cupiała. Pozytywnie mobilizuje klub do profesjonalnego systemu transferowego w naszym klubie, aby znowu na koniec kolejnej rundy lub nawet wcześniej, nie być zmuszonym powiedzieć - a nie mówiłem ? No musi być jakaś przeciwwaga przed swego rodzaju nieszczerością, w sumie szkodzącą tak Skorży, jak i Wiśle. Nigdy nie jest tak, że wszystko jest albo białe albo czarne. Życie ma wiele kolorów a ja o ich odcieniach właśnie p[iszę. Przepraszam, że tak obszernie. Widać nadal mi nie wisi a pisać bzdury lub udawać, że nie widzę ich u innych, jakoś w anonimowym internecie nie potrafię. Bo i po co i przed kim miałbym grać lub dla jakiej satysfakcji ? Sam zadaję sobie czasem pytanie - co ty stary chłopie poświęcasz czasem tyle czasu na tym forum, gdzie wszyscy mają dosyć twojej postawy ? I zawsze jak coś głupiego dla Wisły usłyszę, to znowu walę prosto z mostu i czekam do kolejnej głupoty. No bo gdyby tylko chwalić pozytywy, to jakby to wyglądało. Wszyscy po kolei - jest O.K. tralala, blablabla itd. No wybacz ale to chyba byłby świat iluzji, gdyż tylko on jest doskonały. Mam nadzieję, że cie rozweseliłem. emjot zapytaj holendrów, co oni myśleli o profesjonaliźmie Andrzeja, za czasu jego tam pobytu. Pomoże ci Kaczmarek, który namawiał Leo do Andrzeja w kadrze i gdy Leo zapytał o postawę Andrzeja w klubie, usłyszał coś takiego, że odpowiedział Bobo, iż odradzono mu stawianie na tego piłkarza. Tym łącznikiem, jest zawiniona czy nie, bezużyteczność tych piłkarzy po kontuzjach i nie chodzi tu jakiekolwiek ubliżanie lub ich wybielanie. Co do nie tylko Łobo ale i wszystkich piłkarzy, także mam podobną do ciebie życzeniowość, aby wszyscy oni , stali się nagle na miarę potrzeb i wyzwań Wisły lecz i ty chyba wiesz, że nie taki ten świat wspaniałomyślny jest i czasem wybory przed nami stojące, zmuszają nas do realizmu.
Ostatnio edytowane przez kot : 09.12.2008 o godz. 01:12.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
na wielki szacunek zasługują u Ciebie 3 rzeczy: 1. zadziwiająca zdolność do zauważania negatywów połączona z porażającą niezdolnością do zauważania pozytywów 2. podziwu godne zdolności oratorskie; kolejny raz rozpisujesz się tak, że podejrzewam iż tylko najwytrwalsi czytelnicy dochodzą do końca postu (w dodatku tym razem o totalnie błahej sprawie, ale to tylko moje zdanie) 3. wręcz magiczne zdolności analityczne, bo jakim cudem w tym wywiadzie doszukałeś się wniosku, który przytoczyłem na początku posta, to wiesz chyba tylko Ty sam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
zauważmy że Łobodziński nie przepracował żadnego okresu przygotowawczego w Wiśle w całości albo kontuzje albo powołania uważam że jeśli po przepracowaniu całego okresu przygotowań bez kontuzji w przyszłej rundzie będzie nadal grał piach to wtedy można się zastanowić co z nim zrobić co do Niedzielana co rozumiesz przez brak "profesjonalizmu" - czy to puste słowa, czy może coś rzeczywistego tak się składa że liga holenderska jest ciutkę mocniejsza od naszej, a ten chłopak potrafi sporo, więc ja go nie oceniam tak dramatycznie nisko jak ty jaki widzisz łącznik między Kuźbą a Dawidowskim poza kontuzjami bo chyba o Kuźbie nie da się powiedzieć per inwalida zawalidroga mimo wszystko ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
emjot napisał(a):
Mnie to jednak wyglada na tanie wymowki. Jeszcze bym zrozumial, ze ktos komu wypadlo 2-3 tygodnie treningow, moze miec slabsza forme w 3-4 poczatkowych meczach, ale jesli ktos lekko liczac od poltora roku gra mnie wiecej ten sam piach, to zaczyna to wygladac dosyc malo przekonywujaco. Zwlaszcza, ze w tym czasie nie widac zadnych postepow, a raczej regule jednego w miare udanego meczu raz na pol roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
A jeśli chodzi o Łobo, to on nie ma żadnego pojęcia o piłce. Nie wiem za jakie grzechy się nam trafił.
Ostatnio edytowane przez tofik : 09.12.2008 o godz. 10:59.
![]()
.
. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
i w dodatku żadnej rotacji nie stosuje nie posadził na ławce ani Zienia ani ulubieńca kibiców Cantora Łobo też zawsze w pierwszej 11 wybiegał - tak On się tylko nazwiskami przejmuje
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Guest
|
|