The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2008, 08:38
czyżby po 10 latach przyszła normalność?
BC się zmienił?

Pamiętam, jak na 1 spotkaniu ze Skorżą mówiliśmy mu, zeby sie przygotował na to, że częśc grajków ma wszystko w dupie. Maciek ich wtedy bronił i udało mu się zmobilizować ekipę na jeden sezon.

teraz 'ci co zawsze' zaczynają pod nim kopać, a pewnie rozzuchwaleni przez dziennikarzy robią to zbyt otwarcie, i jeśli BC wytrzyma, to zamiast po raz 20 zwolnić trenera, pozbedziemy się w końcu 'najmadrzejszych' polskich ligowców ale na szczęście nie najlepszych
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.12.2008, 12:07
Jacek Kazimierski my hero

Dziennik Polski, zamieszcza rozmowę z tym specjalistą od hmmm szkolenia bramkarzy
m.in.:
Mariusz na treningach wypada dobrze. Zdarzają mu się słabsze momenty w meczach, nieraz podejmuje złe wybory. Jest silny i bardzo szybki. Może ma za dynamiczne ruchy. Nieraz potrzeba trochę takiej flegmy. Przykładem jest Artur Boruc.

może
kur.... na facet za co ty bierzesz kasę, że po półtora roku pracy z Pawełkiem mówisz ...
może
może to może tamto

pusty śmiech ja już się nie dziwię że on broni tak jak borni

a to rozwaliło mnie dokumentnie: Trener Kazimierski dobrze również ocenia Marcina Juszczyka, któremu kończy się kontrakt z Wisłą. Chciałby, żeby pozostał w klubie.

Ostatnio edytowane przez emjot : 03.12.2008 o godz. 12:21.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.12.2008, 12:27
No i tez tak Pawełek broni, może złapie, może odbije, może wyjdzie.... Fakt jest jeden, Pawełek w Odrze grał doskonale, odkąd przyszedł do nas to lipa. Albo jego albo tego trenera,coś trzeba zmienić.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.12.2008 o godz. 12:30.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.12.2008, 12:38
Ja już swoje zdanie o trenerze Skorży przekazałem. Jestem nim rozczarowany, choć oczywiście nie wykluczam że zacznie się uczyć na swoich błędach. Choćby i tym wywiadem do Dziennika Polskiego to pokazuje. Problem w tym, czy dostanie czas, by się na swoich błędach uczyć.

Argument mówiący: po co zwalniać trenera, skoro nie ma nikogo lepszego na jego miejsce - do mnie nie przemawia. Mówimy o Bogusławie Cupiale, człowieku który Henryka Kasperczaka zastąpił Wernerem Liczką. A Dana Petrescu Dragomirem Okuką. Czyli dwóch najlepszych jak dotąd trenerów ery Tele-foniki zastąpiono ludźmi, o których od początku mówiono że są nieporozumieniem.

Więc ja nie wierzę w nagły rozsądek Cupiała. Ludzie aż tak się nie zmieniają. Owszem, Boss chyba dojrzał do decyzji o zmianach kadrowych - widzi że Baszczu, Cantoro, Zieniu są wypaleni. I że zespół potrzebuje świeżej krwi. Pewnie da zielone światło na 2-3 transfery, może nie hitowe, ale na w miarę wartościowych zawodników. Oczywiście cuda się zdarzają, można liczyć na Gargułę, dobrego skrzydłowego i napastnika, ale lepiej być realistą.

Natomiast to, co trzyma Skorżę jeszcze w klubie to jego kontrakt. Najpewniej przedłużony na kolejne 2 lata po zdobyciu Mistrzostwa. Kontrakt bardzo wysoki jak na polskie warunki, którego zerwanie może być kosztowne. Bogusław Cupiał już się naciął na Henia Kasperczaka, który go słono kosztował. Z Maciejem Skorżą chce uniknąć powtórki. Więc może i nie jest naszym trenerem zachwycony, ale na razie zostawi go na stanowisku.

Bardzo więc możliwe, że kluczowa będzie wiosna. Skorża jakieś tam wzmocnienia dostanie, pytanie jakie. I będzie musiał zrobić wynik. Jak nie zrobi wyniku, pewnie jest zapis w kontrakcie pozwalający na jego zerwanie...

No i takie rozwiązanie wcale nie wyklucza Franza Smudy. Smuda może nie zrobić majstra w Poznaniu, a przecież ma sukces w Europie. Cupiał go lubi i jeśli tylko Skorża zawiedzie, a Smuda straci pracę...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
a11
Member

Od: 12.2008

Stary 03.12.2008, 13:13
Brakuje mi tego co robił Skorża zaraz po przyjściu do Wisły. Czyli tych specyficznych metod motywacji oraz wprowadzenia rozluźnienia (takie pozytywnego) do drużyny. Gdy słyszałem że piłkarze zamiast na trening udają się na tor gokardowy albo na na painballa to nie wierzyłem własnym oczom, że to czytam, ale zdaje się, że zdało to egzamin po piłkarze w rundzie wiosennej ubiegłego sezonu grali kapitalnie. Teraz mi tego brakuje, a może podobnie jak wtedy wywarło by to pozytywny efekt na drużynę.

Choć jestem za tym, aby Skorża pozostał trenerm Wisły to mam podobne zdanie co flamengista. Trener troche rozczarował. Stosowany przez niego system rotacji troche zawodził, brakowało mi także wprowadzania młodych zawodników (Kowalski, Szabat, Mączyński, Burliga) w meczach w których prowadziliśmy i wynik był przesądzany. Nie było takim meczów wiele, ale moim zdaniem lepiej gdy w takim spotkaniu na 10 minut wejdzie jakiś młodzian niż Cantoro czy Zieńczuk. Jednynie Małecki zabyłysnął takim sposobem, ale to tylko "dzięki" słabej grze Łobodzińskiego. A propo słabej formy piłkarzy jeszcze. Za formę piłkarzy odpowiada on same, ale i trener jest za nią odpowiedzialny, to on prowadzi trening, a jeśli połowa pierwszego składy jest bez formy przez pół rundy to coś jest nie tak.

Faktem również jest, że tak krawiec kraje jak mu materii staje. My stoimy w miejscu jeśli idzie o kadre, a głóni rywale (Legia, Lech, Bełchatów) dokoanli jakiś transferów i pokazali, że nie ilośc a jakość się liczy. Legia zakupiła Iwańskiego, który od razu stał się liderem dużyny. Lech wiadomo kupił Lewandowskiego, Peszke, Stlica i Arbolede, ilośc spora, ale i jakość wysoko. Bełchatów zdaje się dokonał najlepszego transferu....zatrudniając Janasa. Piszę tutaj o tym by pokazać jak trener może mieć wpływ na formę i grę zawodników. Janas potrafił z drużyny, która na początku sezonu grała żałośnie, przegrywała mecz za meczem uczynić team liczący się, puki co, w walce o puchary. Przykładem tego są również poszczególni piłkarze: Garguła, Ujek. Janas nie boi się wstawiać młodzierzy do składu: Gol, Centnarski. Pisze o tym nie przypadkowo bo widać że jeszcze: uczeń nie przerósł mistrza
Ostatnio edytowane przez a11 : 03.12.2008 o godz. 13:33.
nesta
Senior Member

Stary 03.12.2008, 14:03
Jesli to prawda, ze pilkarze buntuja sie przeciw Skorzy, bo ten nie wystawia ich do skladu i traca w ten sposob wejsciowki to bym ****a rozgonil to towarzystwo na 4 strony swiata nawet kosztem mistrzostwa w tym sezonie!
Zostawil Skorze, dal mu wolna reke, wzmocnienia i jazda.

I badzmy powazni i przyzwoici. Co to znaczy pilkarz nie ma motywacji, bo go trener nie zmotywowal ? Za 30 tys miesiecznie za granie w pilke on jeszcze ma czelnosc nie miec motywacji i domgagac sie jej od trenera ?!
Ostatnio edytowane przez nesta : 03.12.2008 o godz. 14:05.
emjot
Senior Member

Stary 03.12.2008, 14:05
nesta napisał(a):Wyświetl post
Jesli to prawda, ze pilkarze buntuja sie przeciw Skorzy, bo ten nie wystawia ich do skladu i traca w ten sposob wejsciowki to bym ****a rozgonil to towarzystwo na 4 strony swiata nawet kosztem mistrzostwa w tym sezonie!
Zostawil Skorze, dal mu wolna reke, wzmocnienia i jazda.
ten numer przerabialiśmy już tyle razy, że chyba tylko Cupiał jeszcze go nie rozgryzł
bo tak zwalniano Agresta (przy jego ostatnim pobycie w Krk), tak Petrescu, o Liczce nie wspomnę
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
a11
Member

Stary 03.12.2008, 15:36
I badzmy powazni i przyzwoici. Co to znaczy pilkarz nie ma motywacji, bo go trener nie zmotywowal ? Za 30 tys miesiecznie za granie w pilke on jeszcze ma czelnosc nie miec motywacji i domgagac sie jej od trenera ?!
I to jest właśnie nienormalne. Ale tak jest i to nie tylko u nas, ale i w innych, zdecydowanie lepszych ligach. Chodzi o to, aby zespół był odpowiednio mentalnie, psychicznie przygotowany do gry z konkretnym rywalem. W przypadku słabszych przeciwników trener powinie przestrzegać przed totalnym lekceważeniem rywala, żaden mecz się sam nie wygra, a Nasi piłkarze kilka meczy (szczególnie pierwszych 45 minut) takich mieli. Z kolei w przypadku rywali lepszych (w Naszym przypadku równorzędnych, bo myślę, że Legia. Lech, Wisła, Polonia są na porównywalnym poziomie,) trzeba trochę tonować nastroje (patrz. mecz z Lechem, gdzie Wiślacy źle zaczęli i właściwie od tego meczu przyszedł ten kryzys). Skorża nie zawsze moim zdaniem potrafił w tym sezonie dobrze nastawić zespół mentalnie. Piłkarze wychodzili na mecz jak na trening, bez zaangażowani i ambicji. Z drugiej strony trener nic nie poradzi jak piłkarzom się nie chce........
nesta
Senior Member

Stary 03.12.2008, 21:26
Obawiam sie a11, ze w tych lepszych ligach jest wlasnie normalnie.
Wezmy taka Premiership gdzie pilkarze zarabiaja po kilkadziesiat tysiecy Funtow tygodniowo, a mimo to albo wlasnie dlatego, co tydzien i co dzien, na kazdym treningu, zostawiaja cale swoje zdrowie na boisku. I jest to wysilek nieporownywalnie wiekszy do naszej ligi. I pilkarz X z Anglii mimo, ze zarabia kilkaset % wiecej od swojego polskiego kolegi, nie marudzi, nie narzeka, tylko zdaje sobie sprawe, ze jest w sytuacji, ktorej zazdroszcza mu miliony ludzi i oddaje calego siebie na boisku. A dlaczego ? Bo tak zostal nauczony od malego, odkad pierwszy raz kopal pilke widzial co to znaczy sumienne i profesjonalne podejscie do zawodu. Bo nie ogladal sie na leserow w Polsce, ktorzy tylko patrza jak tu za darmo i kombinowaniem zarobic pieniadze.

Przyklad mielismy za Petrescu kiedy to zabral pilkarzy Wisly do fabryki aby pokazac im co to znaczy naprawde pracowac. On juz dobrze przeczuwal w czym jest problem...
ubi_es
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.12.2008, 23:41
W Anglii masz w zespole po 26 pilkarzy i klub jest w stanie w kazdym okienku transferowym dokupic kolejnych. Skorza nie za bardzo ma wybor i pilkarze o tym wiedza. Przy poziomie, jaki reprezentuja Zienczuk. Lobo czy Cantoro, nie powinnismy ich ogladac wiecej niz w meczach PE. Ale z koniecznosci graja w OE.

Pieniadze nie maja ZADNEGO znaczenia.
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
puszek06
Banita

Od: 11.2008

Stary 04.12.2008, 00:28
mnie fascynuje minony sezon..zwlaszcza jesien - jak Skorża ich zmotywował.naprawde nie widzialem Wisły od wielu sezonów jak wtedy żeby byli drużyną . Cieszenie się po golach, radość faktyczna, podbieganie do kibiców (nawet na Wisła - Lechia widać to jeszcze było jak bawili się z nami a piłkarze Lechii nie wiedzili co się dzieję).... może te gokarty, strzelnie itd dały efket ale teraz mi tego okropnie brak. Żywie nadzieje ze w na wiosne Pan Maciej odbuduje skład i znowu będzie dobrze - znowu chłopaki będą prawdziwą drużyna, lecz niestety rotację w zimie muszą być duże bo niektórzy troche na wyrost zakładają Biała Gwiazde na serce...
Brakuje mi tej "drużyny" która tak fajnie była zgrana (np za Kasperczaka tego nie zauważyłem kompletnie)....
a11
Member

Stary 04.12.2008, 00:47
Obawiam sie a11, ze w tych lepszych ligach jest wlasnie normalnie.
Wezmy taka Premiership gdzie pilkarze zarabiaja po kilkadziesiat tysiecy Funtow tygodniowo, a mimo to albo wlasnie dlatego, co tydzien i co dzien, na kazdym treningu, zostawiaja cale swoje zdrowie na boisku. I jest to wysilek nieporownywalnie wiekszy do naszej ligi. I pilkarz X z Anglii mimo, ze zarabia kilkaset % wiecej od swojego polskiego kolegi, nie marudzi, nie narzeka, tylko zdaje sobie sprawe, ze jest w sytuacji, ktorej zazdroszcza mu miliony ludzi i oddaje calego siebie na boisku. A dlaczego ? Bo tak zostal nauczony od malego, odkad pierwszy raz kopal pilke widzial co to znaczy sumienne i profesjonalne podejscie do zawodu. Bo nie ogladal sie na leserow w Polsce, ktorzy tylko patrza jak tu za darmo i kombinowaniem zarobic pieniadze.

Przyklad mielismy za Petrescu kiedy to zabral pilkarzy Wisly do fabryki aby pokazac im co to znaczy naprawde pracowac. On juz dobrze przeczuwal w czym jest problem...
nie do końca się z Tobą zgadzam. Bo jak wytłumaczyć np. remis Liverpoolu z West Hamem? Chelsea z Newcastle? porażkę Arsenalu ze Stoke? (pisze o meczach, któe widziałem i musze powiedzieć, że faworyci nie zagrali tych meczów tylko je przezczłapali) czy wahania ze strony Tottenhamu? Myślę, że problem jest podobny czyli lekceważenie przeciwnika. Rzecz w tym, że w Premiereship się o tym nie mówi. Tam gwiazdeczki któe zarabiał ok 100 tys funtów tygodniowo (np. Berbatov) wogóle nie chcą grać jeśli się im coś nie podoba.

To tyle jeśli idzie o ten OT. jak coś to pisz na priv.
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.12.2008, 01:26
emjot napisał(a):Wyświetl post
Jacek Kazimierski my hero

Dziennik Polski, zamieszcza rozmowę z tym specjalistą od hmmm szkolenia bramkarzy
m.in.:
Mariusz na treningach wypada dobrze. Zdarzają mu się słabsze momenty w meczach, nieraz podejmuje złe wybory. Jest silny i bardzo szybki. Może ma za dynamiczne ruchy. Nieraz potrzeba trochę takiej flegmy. Przykładem jest Artur Boruc.

może
kur.... na facet za co ty bierzesz kasę, że po półtora roku pracy z Pawełkiem mówisz ...
może
może to może tamto

pusty śmiech ja już się nie dziwię że on broni tak jak borni

a to rozwaliło mnie dokumentnie: Trener Kazimierski dobrze również ocenia Marcina Juszczyka, któremu kończy się kontrakt z Wisłą. Chciałby, żeby pozostał w klubie.

Trenerowi chodziło o luz, spokój, instynkt w bramce, który posiada Boruc a który w mniejszym stopniu posiada Pawełek. Pawełek ma bardzo dobry refleks ale w pewnych sytuacjach jego szybkie reakcje są jego wrogiem bo interweniuje zbyt nerwowo. I to widać w wielu sytuacjach. Brak mu pewności siebie i luzu który ma Boruc. Trener mówi bardzo dobrze ale pewnie najlepiej wyśmiać kogoś bo tak jest trendy. Teraz jest moda by dowalać Kazimierskiemu a to jeden z lepszych specjalistów, trenerów bramkarzy w Polsce i akurat tu wie co mówi.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
emjot
Senior Member

Stary 04.12.2008, 01:53
Colin napisał(a):Wyświetl post
Trenerowi chodziło o luz, spokój, instynkt w bramce, który posiada Boruc a który w mniejszym stopniu posiada Pawełek. Pawełek ma bardzo dobry refleks ale w pewnych sytuacjach jego szybkie reakcje są jego wrogiem bo interweniuje zbyt nerwowo. I to widać w wielu sytuacjach. Brak mu pewności siebie i luzu który ma Boruc. Trener mówi bardzo dobrze ale pewnie najlepiej wyśmiać kogoś bo tak jest trendy. Teraz jest moda by dowalać Kazimierskiemu a to jeden z lepszych specjalistów, trenerów bramkarzy w Polsce i akurat tu wie co mówi.
Pawełek broni fatalnie
proste porównanie
ile Mucha zrobił punktów Legii a ile Pawełek Wiśle

trendy..
do Kazimierskiego za grosz zaufania nie miałem jak bronił
zaufania nie mam jak jest trenerem

czego widomym dowodem postawa naszych bramkarzy
Juszczyka i Pawełka
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.12.2008, 02:46
najlepszym trenerem bramkarzy w Wiśle był Ryszard Jankowski,szkoda ze odszedł do Groclinu bo chciał byc blisko rodzinnego Poznania.To przy nim Dolha zaczał bronic jak w transie.
Nieźle szkolił Wiślackich bramkarzy też kumpel Petrescu Rumun Dumitru Stingaciu.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.12.2008 o godz. 02:59.
www.rallyonline.prv.pl
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.12.2008, 11:14
Eh szkoda że z Dolhą tak to wszystko wyszło.... Był świetny.. Drugiego takiego długo nie będzie w bramce Wisły
Jak Skorża zostanie to powinien zmienic trenera bramkarzy bo mimo wszystko ale Pawełek nigdy tak kiepsko jak teraz nie bronił wiec coś napewno jest nie tak...
Ostatnio edytowane przez www.rallyonline.prv.pl : 04.12.2008 o godz. 11:19.
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.12.2008, 14:52
emjot napisał(a):Wyświetl post
Pawełek broni fatalnie
proste porównanie
ile Mucha zrobił punktów Legii a ile Pawełek Wiśle

trendy..
do Kazimierskiego za grosz zaufania nie miałem jak bronił
zaufania nie mam jak jest trenerem

czego widomym dowodem postawa naszych bramkarzy
Juszczyka i Pawełka
Apropos:

http://www.weszlo.com/news/1855
Żuraw my personal Jesus
PituTSW
Member

Od: 10.2008

Stary 04.12.2008, 15:06
Co do Dolhy to faktycznie szkoda, że tak wyszło, ale trudno... sam zdecydował się odejść... A Pawełka trzeba wspierać bo wtedy widać, że to mu pomaga w bronieniu! Tym bardziej, że bramkarzem zbyt dobrym jednak nie jest i przydałby się jakiś nowy... A propos pana Skorży coś ostatnio czytałem, że Smude po sezonie mogą wywalić z Lecha, a Cupiał ma do niego słabość i może zatrudnić go za Skorżę. To tylko takie gadanie, ale wiadomo - jak Wisła nie poprawi swojej gry nasz trener może polecieć... W końcu znamy już dobrze humory pana Cupiała :/
zlotowa92gdansk
Member

Od: 05.2008

Stary 04.12.2008, 17:33
Panowie! Jutro w trakcie meczu Lecimy !

MACIEJ!! SKORŻA!! MACIEJ!! SKORŻA!!

1906 % poparcia dla Skorży!!

SMUDA PEDA* WISŁE SPRZEDAŁ! MACIEJ!! SKORŻA!!
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.12.2008, 18:02
Ten tytuł na głównej:Skorża:wygrać na zakończenie
Jakos zle mi sie kojarzy :/
Aby Wisła była silna Pan Maciej musi z nami pozostac i budowac silna Wisłe opartą na młodych.
nesta
Senior Member

Stary 04.12.2008, 19:31
Ja pisalem o Kazimierskim juz z miesiac temu pierwszy raz... Dlaczego za gre druzyny obwinia sie trenera, a za gre bramkarza zawsze jego samego ? Przypomnijcie sobie najlepszego trenera bramkarzy jaki pracowal w ostatnich latach w Wisle, Stingaciu, za ktorego Dolha byl najlepszym bramkarzem w lidze (pozniej w Lechu roznie z nim bywalo), a Pawelek kiedy musial go zastapic rowniez spisywal sie swietnie. Pamietam jak pisano wtedy, ze nareszcie Wisla ma dwoch klasowych bramkarzy i jednym z nich byl Pawelek !

Rumunskiego trenera chwalili wszyscy, bramkarze niemogli sie go nachwalic za swietny kontakt i wiedza, ktora im przekazuje. Dlatego nie rozumiem dlaczego nie wyciaga sie konsekwencji z Kazimierskiego, a jedynie obwinia Pawelka ? Przeciez to trener pracuje z nim na co dzien, ksztaltuje w pewnym stopniu jego umiejetnosci, dyspozycje.

Ja tylko widuje Kazimierskiego po galeriach handlowych jak przechadza sie pelen wynioslosci i pogardy, obrzucajac laskawym spojrzeniem niegodnych smiertelnikow. Jakos spokojniej bym sie czul gdyby na takim waznym stanowisku byl ktos zwiazany z Krakowem, a nie Warszawa.
Przeciez mielismy tylu wybitnych bramkarzy w historii..
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.12.2008, 21:50
bo on chyba jest razem w pakieice ze Skorżą
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 04.12.2008, 23:22
PituTSW napisał(a):Wyświetl post
Co do Dolhy to faktycznie szkoda, że tak wyszło, ale trudno... sam zdecydował się odejść... A Pawełka trzeba wspierać bo wtedy widać, że to mu pomaga w bronieniu! Tym bardziej, że bramkarzem zbyt dobrym jednak nie jest i przydałby się jakiś nowy... A propos pana Skorży coś ostatnio czytałem, że Smude po sezonie mogą wywalić z Lecha, a Cupiał ma do niego słabość i może zatrudnić go za Skorżę. To tylko takie gadanie, ale wiadomo - jak Wisła nie poprawi swojej gry nasz trener może polecieć... W końcu znamy już dobrze humory pana Cupiała :/
gdyby nie Pan Cupiał nie przeżywałbyś tylu wspaniałych chwil na Wiśle,więc nie wypominaj mu nic co miał zrobić to zrobił to jest dla niego hobby więc się tym bawi.nie oczekujmy,że wyłoży ileś tam milionów złotych na transfery bo ryzyko niespłacenia się,bądź też ryzyk straty zainwestowanych pieniędzy jest duże,przykład Wojciech Łobodziński.dajmy spokojnie pracować Maćkowi,z finalizujmy parę udanych transferów wzmocnimy ofensywę i będzie dobrze takie jest moje zdanie.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.12.2008, 23:55
****a, następny "gdyby nie Pan Cupiał". Skąd Wy się bierzecie?! Aaaa, po podpisie widać co z Ciebie za człowiek.

A co z tym Stingaciu? Odszedł razem z Petrescu i dalej jest obok niego w Unirei? Rację ma ten, kto mówi, że w Polsce zaniedbuje się stanowisko trenera bramkarzy. Jak widać jest to błąd i w końcu ktoś zauważył, że problem może nie tkwić w samym zawodniku (który wbrew temu, co przesadni optymiści tu piszą "wybitnym" nigdy nie był) a w osobie trenera właśnie. Inną kwestią jest to, czy Mariusz nawet przy trenerze z najwyższej półki wzniósłby się na poziom, którego oczekuje się od bramkarza Wisły? Ja w to wątpię. No i na koniec- są obecnie na "rynku" dostępni jacyś trenerzy bramkarzy chętni do pracy w Wiśle?
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 04.12.2008, 23:59
sorry panie Dudi napisałem swoje zdanie,nie zabronisz mi wyrażać swoich myśli przecież chyba jesteśmy na forum prawda ? masz jakieś kompleksy czy co ? taka jest prawda gdyby nie Cupiał bylibyśmy przeciętnym ligowym średniakiem.

edit.źle sformułowałem no czepiacie się
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 05.12.2008 o godz. 00:16.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
pio
Senior Member

Stary 05.12.2008, 00:07
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
...przeciętnym szarym średniakiem.
ciekawe czy potrafiłbyś zestawić to w innych barwach, skali albo na innym poziomie ?
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.12.2008, 00:08
A czy ja Ci czegokolwiek zabraniam? Po prostu załamuję ręcę nad tą częścią "kibiców", którą Ty reprezentujesz. Dlaczego myślisz, że mam kompleksy? Bo nie podzielam Twojego zdania? Masz jakieś kompleksy, czy co? <lol> Inna sprawa, że gdyby nie Pan Cupiał, to pewnie nie był byś kibicem, ale to już materiał na zupełnie inną bajkę.

A, żeby nie było, że nie piszę na temat, to Bal.. Kaziemierski musi odejść , ale do tego potrzebna jest wola Skorży. Domyślam się, że znają się nie od kiedy zaczęli pracować w Wiśle, ale od jakiegoś już czasu i wątpię, żeby nasz trener był skłonny pożegnać się ze swoim kolegą... Chyba, że zrozumie, że ten gość go ściąga w dół i, że jego posada zależy między innymi od niego, a nie tylko od 11 leni na boisku. Cóż, zobaczymy, ale tak jak już pisałem- wątpię, aby polski rynek trenerski obfitował w wybitnych znawców fachu trenera bramkarzy. :/
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 05.12.2008, 00:12
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post

ale tak jak już pisałem- wątpię, aby polski rynek trenerski obfitował w wybitnych znawców fachu trenera bramkarzy. :/
A tyle się mówi o "Polskiej szkole bramkarzy..."
pio
Senior Member

Stary 05.12.2008, 00:17
wszyscy co wybijają się ponadprzeciętność "uciekają/uciekli" z Polski i obecnie nie ma w ekstraklasie polskiego bramkarza, który by się wyróżniał...
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.12.2008, 00:23
Stingaciu pewnie już nie wróci a szkoda bo fachura z niego jest

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna