The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.12.2008, 21:15
Trzeba uważać - Real może nie długo zmieniać trenera i pewne niebezpieczeństwo istnieje.............
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.12.2008, 21:17
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4991
polecam przeczytać, bo to jeden z wielu problemów..
nie wolno nam stracić trenera, który tak mądrze gada i nie boi się powiedzieć co i jak.
Skorza porusza bardzo wazna kwestwie i w zupelnosci sie z nim zgadzam.
Przy kolejnych transferach nie mozna zwracac uwagi wylacznie na same umiejetnosci. Wywiad musi koniecznie poznac grajka od strony mentalnej. Wiedziec jaki ma charakter, jak sobie radzi pod presja.
Kazdy pilkarz pracuje na swoja reputacje latami, dlatego juz nawet informacje od trenerow trampkarzy moga okazac sie pomocne. Mam wrazenie, ze w przypadku Niedzielana zupelnie pokpiono kwestie sprawdzenia jego reputacji w poprzednim miejscu pracy.
My obecnie mamy w druzynie kilku pilkarzy dalece nieprzystosowanych do znoszenia silnych obciazen psychicznych i radzenia sobie z presja.
Lobozinski moze smialo robic za sztandarowy przyklad czegos takiego. Moze i fajny chlopak, moze inteligentny, ale to nie o to tu przeciez chodzi. To taki rodzaj grzecznego chlopca, ktory chyba nawet nie potrafi sie zesloscic, a nawet jesli, to wyglada to tak jakby chcial ale nie mogl i robil cos wbrew sobie.
Ten problem nie dotyczy niestety tylko jego, bo kazdy przypadek charakteryzuje sie innego rodzaju uchybieniem na tym polu. I tak np. Piotr Brozek pod presja szybko sie zalamuje, glupieje i przy tym popelnia dziecinne bledy. Jirsak zas czesto odstawia noge i zwyczajnie brakuej mu zadziornosci, sily przebicia.
Tak sie jednak sklada, ze w dzisiejszych czasach w futbolu trzeba byc wojownikiem, walczacym o kazda pilke. Nikt nic nikomu nie da za darmo. Przed wyjsciem na murawe, nalezy sie nastawiac na ostra walke i udreke z przeciwnikiem i jesli ktos w takich okolicznosciach wymieka, to znaczy ze nie ma czego szukac w tej dziedzinie.

Jan Urban, trener Legii powiedzial swego czasu, ze obserwacje pilkarzy nalezy prowadzic w szczegolnosci pod katem tego, jak dany osobnik radzi sobie w ciezkich momentach, bo nie sztuka jest blysnac grajac przykladowo w swietnym zespole przeciw ogorkom i jakby nie bylo, nie naopowiadal chlop zadnych glupot.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 01.12.2008 o godz. 21:48.
westersyl
Guest

Stary 01.12.2008, 21:18
nesta napisał(a):Wyświetl post

Co do Smudy... Nie chodzi mi nawet o metodyke treningow, taktyke, styl gry, Smuda ma to na dobrym poziomie, podobnie jak Skorza. Ale Franz swietnie pracuje mentalnie z zespolem, jego druzyny swietnie podchodza psychicznie do meczu. Jestem przekonany, ze pod jego wodza Wisla w rewanzu z TT zagralaby zupelnie inaczej.

Uwaga, mamy człowieka na forum który jest asystentem Skorży i Smudy, metody trenerskie obu szkoleniowców ma opanowane w mały palcu, jest przy ustalaniu taktyki i bacznie przygląda się temu jak zawodnicy przygotowywani są mentalnie. Do tego wie jak Wisła zagrałby z TT gdyby trenerem był Smuda !!

Przy takich kwalifikacjach jego warsztat trenerski jest na pewno ogromny.

Większej głupoty dawno nie czytałem....

nesta: Wszystkie ostatnie Twoje posty to poziom dna i wodorostów.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.12.2008 o godz. 22:58.
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.12.2008, 22:27
Rachunek Bogusława Cupiała

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...a_Cupiala.html

Polecam przeczytać.
Ostatnio edytowane przez iiYama : 01.12.2008 o godz. 22:29.
Ave
Wisła
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.12.2008, 22:48
Dla wszystkich zwoleników Smudy pragnę przypomieć sezon gdy był on trenerem Wisły i gdy jego wspaniały trenerski nos spowodował że prawie połowa zawodników miałą kontuzję które w większości był wynikiem wspaniałego okresu przygotowawczego.
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.12.2008, 22:56
^^ to jest patrzenie trochę jednobiegunowe, bo spójrz na aktualną formę Lecha. 30 meczów w sezonie w nogach, a jakoś mieli siły walczyć na full przez 90 minut z Rusami. Smuda po prostu podczas pierwszego sezonu zajeżdża drużynę, bo ta po prostu nie jest przygotowana na taki wysiłek. Potem jest z górki, co widać choćby w Lechu. Moim skromnym zdaniem jesteśmy kondycyjnie najlepiej przygotowaną drużyną w lidze.

Żeby nie było wątpliwości, piszę to, bo staram się być obiektywny, do Smudy też zbyt wielka miłością nie pałam, ale w tym sezonie co jak co, bronia go wyniki.
AYALA
Senior Member

Stary 01.12.2008, 23:10
Boguś prędzej zwolni Skorże niż da ze 2 miliony Euro na wzmocnienia.
Co do Smudy to uważam że z tym składem co ma teraz Skorża byłby jeszcze niżej w tabeli.
puszek06
Banita

Od: 11.2008

Stary 01.12.2008, 23:26
Pan Maciej to pierwszy trener od wielu lat którego działania naprawde cieszą me serce. no może jeszcze Lenczyk swego czasu wywoływał pozytywne emocję gdzie Wisła jesien 2000 miała bardzo dobrą.
nie wiem ilu jest takich którzy doceniają kibiców na stadionie i dają z siebie tyle podczas swej pracy, znosząc szykany, nieprzychylność wielu ludzi, burdel jaki panuje często w naszym klubie.

to tylko moja prywatna opinia, nie jestem zwolennikiem noszenia piłkarzy (wiadomo kasa i tylko kasa) czy trenerów na rękach a tym bardziej trenerów ale dla Pana Macieja 100% poparcia i pełne zaufanie z mojej strony.

co do Smudy - pamiętam jego niewypały w 1999 i za drugim razem jak był u nas w 2001... nie, dziękuje temu Panu , 3 razy do tej samej rzeki się nie wchodzi
AYALA
Senior Member

Stary 01.12.2008, 23:34
puszek06 napisał(a):Wyświetl post

co do Smudy - pamiętam jego niewypały w 1999 i
no nie taki znowu niewypał,Wisła w sezonie 1998-99 po wodzą Franza wygrała lige z rekordową przewaga w historii polskiej piłki 17 pkt. nad drugim wtedy Widzewem, o lige mistrzów wtedy nie grała bo została wykluczona przez uefe.Z obecnych zawodników Wisły chyba żaden nie zmieściłby sie w pierwszej jedenstace z 1999 roku.
nesta
Senior Member

Stary 01.12.2008, 23:35
Po pierwsze wyraznie napisalem, ze Skorza i Smuda sa trenerami o zblizonej klasie i jesli juz trzebaby obecnego trenera zwolnic to dla mnie sens ma tylko sprowadzenie Smudy, inaczej bedzie to krok w tyl. Wiec prosze mi nie wciskac, ze jestem zwolennikiem zwalniania Skorzy. Pisalem wiele razy, ze powinien dalej pracowac w Wisle i na pewno nie jest glownym winowajca slabszych wynikow druzyny. Potwarzam.. JESLI JUZ musialby odejsc...

Po drugie, chcialbym zgodzic sie z kibicem Lecha. Pamietam ten sezon, o ktorym pisze Kominek, ale to bylo lata temu i raz: wtedy byl konflikt z Szulem wlasnie odnosnie przygotowania fizycznego i sprawa jest tu mocno niejasna jesli spojrzymy na dokonania Szula w Legii czy Arce (wcale takim fachmanem nie jest), a dwa: ludzie ucza sie na bledach. Wiec jesli nawet zalozymy, ze Smuda wtedy przesadzil (choc ta przesada to zapewne obciazenia treningowe takie jak w krajach zachodnich) to nie mozna niezauwazyc, ze Lech laczy obecnie gre w pucharach z gra w lidze przez cala runde i w kazdym ze spotkan wyglada swietnie pod wzgledem fizycznym.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.12.2008, 23:47
no ale znow nie przesadzajmy - Lech zagral cale 2 mecze wiecej niz my, gdzie jakby pominac runde wstepna z tubylcami z Kazachstanu , to tych meczy wychodzi tyle samo

My - Beitar x2,Barcelona x2 ,TT x2
Lech - Zurich x2, Wieden x2 , no i 2 ostatnie.

Jesli by dodac ze Lech totalnie olal PE a my jednak przynajmniej w 3 meczach gralismy skladem troche zblizonym do pierwszego , to w zasadzie wychodzi po rowno, nawet ze wskazaniem na nas - jesli chodzi o ilosc meczy.

Mi sie wydaje - choc pewnosci nie mam - ze Lech dysponuje lepszym skladem od nas - do tego ten sklad ma glod grania a u nas jakby odwrotnie to bylo.

Ale nie ma co biadolic - wygrac przekonujaco z Odra i dobrze przepracowac zime a sprawa mistrzostwa bedzie otwarta.
94 - Allah Akbar!!
puszek06
Banita

Od: 11.2008

Stary 01.12.2008, 23:55
tak sezon 1998-1999 byl naprawde super ale... kogo wtedy kupili? - mieli super skład i nie żałowano kasy na piłkarzy..mi bardziej chodziło o rok 1999 wtedy o ile dobrze pamiętam doszło do idiotycznych zakupów i potem w 2001 ponownie jak Smuda był trenerem (tak samo Kasperczak miał olbrzymią ilość niewypałów a raczej wzorował się na "sprawdzonym towarze")... co nie znaczy że do Pana Smudy szacunku nie mam. Uważam go za dobrego terenera ale jednak nie widzę go w Wiśle
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.12.2008, 00:14
emjot napisał(a):Wyświetl post
Smuda jest w tym lepszy od Skorży że ma lepsze dojścia do Cupiała
o pewnym szarlatanie z Niemiec nie wspominając

KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Dla wszystkich zwoleników Smudy pragnę przypomieć sezon gdy był on trenerem Wisły i gdy jego wspaniały trenerski nos spowodował że prawie połowa zawodników miałą kontuzję które w większości był wynikiem wspaniałego okresu przygotowawczego.
w tym to właśnie sezonie w/w "farmakologa" przegoniono na cztery strony świata - jeśli się nie mylę.

Panie Maćku trzymaj się Pan !
...nieczytelny...
As
Socios Wisła Kraków

Stary 02.12.2008, 00:45
Jesli sie nic w 'firmie' nie zmienilo pod katem polityki personalnej to Skorza z posada pozegna sie juz w Grudniu. Zwazcie, ze Kasperczaka zwolnili pomimo tego iz faktycznie mistrzostwo zdobyl juz jesienia.
Obawiam sie, ze Skorze znowu zastapi jakis wynalazek pokroju Licki czy Okuki i bedziemy kolejny sezon w d..pie.
Jesli juz ma sie tak stac, ze Skorze wywala to mam nadzieje, ze pojdzie do Poznania a do nas przyjdzie Franek Smuda. Czytam wszedzie, zegramy bez polotu bo druznie brakuje 'jaj' odkad Kosa odszedl, no to Smuda ma jeszcze wieksze jaja od Kosy i jak przyjdzie to znowu bysmy zaczeli wygrywac.

Tak poza wszystkim to Baszczu moglby troche slaskiego charakteru pokazac bo poki co to zamiast rzucic miesem po ojcowsku to widze, ze mlodszym kolegom matkuje.
W meczu ze Slaskiem to wiazanka nalezala sie wczesniej kilku innym chlopakom zamiast sedziemu.

Pozdro, oby dobrze sie dzialo.
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.12.2008, 01:42
Ale wymyśliliście Smuda w Wiśle, jak wyjdzie z grupy p. Uefa to chętnie podpisaliby z nim długi kontrakt. Poza tym jeśli mielibyśmy się wzmacniać stopniowo to Lech już za Smudy czeka 2 lata na mistrzostwo. Cupiał jest człowiekiem sukcesu, a tacy ludzie uczą się na błędach. A co za tym idzie Skorża zostanie i dostanie porządne wzmocnienia. Będzie fala kilku piłkarzy jak kiedyś Żuraw, Szymek, Kosa itp.
Ostatnio edytowane przez matti123 : 02.12.2008 o godz. 01:47.
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.12.2008, 07:13
Gdyby Skorża przeszedł do Lecha to mamy podwójnie przejebane. Nie dość że tracimy świetnego trenera to oni zyskują świetnego trenera i moim zdaniem pewny mistrz w Poznaniu.
Niestety obawiam się że jest to całkiem prawdopodobne.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 02.12.2008 o godz. 07:18.
AYALA
Senior Member

Stary 02.12.2008, 07:40
Smuda nie chce do Wisły, przynajmniej w zimie
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.12.2008, 08:31
I dobrze że nie chce. Tutaj też go nie chcą.
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 02.12.2008, 08:41
Jak nie bylo zebrania RN w poniedzialek to juz jest dobrze. Mysle ze Maciek zostanie bo gdyby Cupial mial go zwolnic to zrobilby to po meczu z craxa.
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.12.2008, 12:10
A dzisiaj Skorza juz zostaje w Wisle -> http://www.sports.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=39133.
I to ten sam koles jest autorem co wczoraj napisal "Skorza na wylocie"
Puchar jest na5z!
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 02.12.2008, 12:23
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
A dzisiaj Skorza juz zostaje w Wisle -> http://www.sports.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=39133.
I to ten sam koles jest autorem co wczoraj napisal "Skorza na wylocie"
I to mówi chyba wszystko o dziennikarzach piszacych o Wiśle. Pewnie zawiało w przecwina strone to i napisali cos zupelnie innego. Szkoda nawet komentowac i tracic na to czas, ale coz... o czyms na forum dyskutowac trzeba

A co do Skorży - tak jak mam w opisie popieram go w pełni, ale z drugiej strony nie zagłaszczmy go bo braków ma jeszcze sporo. Wiec do pracy Panie Skorża!

7 kotów
P.N.R.I.

Stary 02.12.2008, 12:33
krasny napisał(a):Wyświetl post
I to mówi chyba wszystko o dziennikarzach piszacych o Wiśle.
Pardon, ale dziennikarzem sie jest po ukonczeniu odpowiedniego kierunku na studiach, a nie dlatego ze sie prowadzilo serwis internetowy z wynikami.

Dziennikarz to powazny tytul, jak inzynier czy lekarz medycyny, i nazywanie tak kazdego misia ktory klepnal w zyciu wierszowke bez odpowiedniego przygotowania uraga dziennikarzom z prawdziwego zdarzenia.

eot.
Boia chi molla !
Coglin
Senior Member

Stary 02.12.2008, 16:55
dzisiejszy Dziennik Polski:

"Zostanie Skorża - odejdą piłkarze, czy taki scenariusz jest możliwy?

GORĄCO W WIŚLE KRAKÓW. W klubie mistrza Polski nikt nie potwierdza zwolnienia trenera

Dla trenera Wisły Macieja Skorży sytuacja, w jakiej się znalazł, jest najpoważniejszym zawodowym doświadczeniem, porównywalnym jedynie do tego, z czym zetknął się w pracy z reprezentacją, choć wtedy był tylko asystentem selekcjonera Pawła Janasa. Skorża nigdy wcześniej - jako szkoleniowiec ligowego zespołu - nie przegrał dwóch meczów z rzędu. Po porażkach 1-2 ze Śląskiem we Wrocławiu i 0-1 z Ruchem w Chorzowie poddany więc został niezwykle trudnej próbie. Zapowiedział wczoraj, że zastosuje terapię szokową wobec niektórych pikarzy.

- Informacje, komentarze dotyczące klubu, które pojawiają się ostatnio w mediach, tworzą specyficzną atmosferę wokół drużyny. Ja podchodzę do sprawy w ten sposób - w sporcie tak, jak w każdej innej dziedzinie życia, są dni zwycięstw i porażek. Będę musiał sobie z tym jakoś poradzić. To wyzwanie, ale nie boję się go i jestem przekonany, że poradzimy sobie z problemem, jeśli chodzi o aspekt sportowy. Nie zgadzam się na stawianie nas w roli przegranych w rywalizacji o mistrzostwo Polski. Przypomnę, że w poprzednim sezonie, tak dobrym dla Wisły, był taki moment, że mieliśmy cztery punkty straty do lidera ekstraklasy, a potrafiliśmy zdobyć mistrzowski tytuł. To jest próba charakterów dla każdego związanego z Wisłą. Ja się tego wyzwania nie boję - powtórzył wczoraj Skorża deklarację złożoną już kilka dni temu, jeszcze przed niefortunnym występem jego podopiecznych na Stadionie Śląskim. - Chcę wszystko przywrócić na właściwe tory i jest to tylko kwestia czasu.
Nie po raz pierwszy w tym sezonie musiał się tłumaczyć z niekorzystnego wyniku. Podobnie jak poprzednio nie chciał się jednak podzielić żadnymi szczegółami rozmów z prezesem Markiem Wilczkiem, dyrektorem sportowym Jackiem Bednarzem, ani tym bardziej z właścicielem klubu Bogusławem Cupiałem.

Mimo coraz większego napięcia, personalnych spekulacji trenerzy i zawodnicy Wisły nadal solidarnie odmawiają uchylenia tajemnic przed- i pomeczowych dyskusji, nawet w przypadkach naruszenia indywidualnych interesów niektórych z nich. Języczkiem u wagi są na pewno tzw. wyjściówki, czyli obwarowane kontraktowymi ustaleniami kwoty za udział w meczach, sięgające - według naszych nieoficjalnych informacji - jednorazowo kilkunastu tysięcy złotych. Jednym z ryzykowniejszych pociągnięć Macieja Skorży było więc wprowadzenie zasady rotacji w składzie oraz sprawdzanie przydatności zawodników do gry na innych niż do tej pory pozycjach na boisku po meczu z Legią w Warszawie, zakończonym porażką 1-2. Na ławkę rezerwowych trafili: Marcin Baszczyński, Mauro Cantoro, Wojciech Łobodziński, Marek Zieńczuk, a nawet kapitan drużyny Arkadiusz Głowacki. Właściwie nikt, może poza najlepszym strzelcem Pawłem Brożkiem i Radosławem Sobolewskim oraz trochę z innych względów (braku bardzo mocnego konkurenta) Mariuszem Pawełkiem, nie mógł być pewny miejsca w podstawowym składzie na ligowe mecze. Skorża miał w tym określony cel szkoleniowy, ale musiał się także liczyć z różnymi konsekwencjami tego eksperymentu. Odnosi się wrażenie, że piłkarze w trudnym dla trenera okresie niekoniecznie stoją za nim murem.

- Z założenia zawodników traktuję jak profesjonalistów. Nie jest tak, żebym chciał, aby każdy piłkarz mnie lubił i skoczył za mną w ogień. Na pewno mam w szatni swoich zwolenników i przeciwników, tego się nie da uniknąć. Oczekuję natomiast, że każdy z nas, bez względu na to, jak długo będzie w Wiśle, codziennie da z siebie tyle, ile może. Tylko taka droga może nas zaprowadzić z powrotem na szczyt - uważa Skorża. - Nie mam wpływu na to, jakie zawarto kontrakty, choć są one na pewno istotne. Nie kieruję się jednak ustaleniami tych umów, bo straciłbym wtedy panowanie nad sytuacją. Obejmując stanowisko trenera Wisły, przekazałem zawodnikom motto, którego się trzymam i cały czas powtarzam - wszystko dla drużyny! Zmiany, rotacje w składzie spowodowane są wyłącznie tym, że są dobre dla zespołu. Wyłącznie tym się kieruję. W pewnych sytuacjach jednostka musi się podporządkować ogółowi, aby pójść naprzód. A niektórzy muszą dostać jeszcze dodatkową terapię szokową, bo nie ukrywam, że postawa części piłkarzy jest nie taka, jakiej bym oczekiwał. Choć powody tego są różne i staram się ich zrozumieć, dla mnie najważniejszy jest profesjonalizm i danie z siebie wszystkiego na boisku. Indywidualne cele zupełnie mnie nie interesują. Jeśli ktoś nie przyjmuje moich reguł gry, powinien liczyć się z tym, że nie będzie pasował do mojej koncepcji. I nie mówię tego dlatego, że wokół mnie robi się teraz gorąco i chcę pokazać, iż mam silną rękę. Pominę nazwiska, ponieważ przyjąłem zasadę, że spraw nieprzyjemnych nie wynoszę na zewnątrz, ale po ostatnich meczach wobec paru graczy muszę podjąć interwencję.

Maciej Skorża potwierdził, że są w zespole zawodnicy, którzy nie realizują na boisku jego założeń taktycznych. Ma również zastrzeżenia co do ich zachowania na treningach i... poza boiskiem, choć najważniejsze są te, które dzieją się w czasie spotkania.

- Zarzuciłem drużynie, że w sobotę po stracie bramki, wszyscy zwiesili głowy, nie było widać kogoś, kto chciałby tę złą sytuację zmienić. I w tym momencie przegraliśmy już mecz - powiedział.

Szkoleniowiec zdaje sobie sprawę, że nie wszystko jest w jego rękach. Musi się liczyć z najgorszym, choć wydarzenia ostatnich dni, uwagi, jakimi podzielił się wczoraj, mogą równie dobrze sugerować jeszcze inny scenariusz, trochę zaskakujący, wziąwszy pod uwagę przyjętą w naszym futbolu praktykę zwalniania trenerów niedługo po osiągniętych przez nich sukcesach. Może tym razem w Wiśle zostanie Maciej Skorża, a odejdą niektórzy piłkarze! I przyjdzie jeden, czy dwóch zawodników o charakterze takim, jaki prezentował kiedyś na boisku... Klaus Augenthaler.

To jego wymienił wczoraj Skorża jako przykład zawodnika, którego chciałby mieć w swojej ekipie. Tak na marginesie Wisła rozważała kiedyś ściągnięcie z Niemiec wtedy już trenera Augenthalera. Może Skorża nieprzypadkowo wrócił w poniedziałek to tego nazwiska?
Jerzy Sasorski"
Wisła Kraków
maRgrabkarz
Senior Member

Stary 02.12.2008, 17:22
strasznie mi sie ta wypowiedz Skorzy podoba. Nie pasuje mu mocno postawa niektorych osob i zamierza to rozwiazac przy pomocy "terapi wstrzasowej". To tak jak kiedys slyszalem ze jest za miekki i nie potrafi nawet krzyknac. Mysle ze w szatni potrafi On juz odpowiednio "zmotywowac" zawodnikow. Wiec to na plus.

Minusem natomiast jest postawa tych grajkow ktorym to nie pasuje tasowanie nimi przy ustalaniu skladu.
Sytuacja jednak sie powtarza nie pierwszy raz w przeciagu ostatnich kilku lat. Jest grupka cwaniakow (starych wyjadaczy bedacych w klubie nie od dzis) ktorym jak cos nie pasuje u trenera to zaczynaja swoj "protest" chcac go wywalic swoja gra. Niestety maja tego pecha ze tym razem jako ze sa juz starzy i na odstrzal to ta taktyka sie obroci przeciw nim. Dobre w tym jest to ze przynajmniej wiadomo z grubsza o kogo chodzi. Skonczyl sie was czas grajkowie!

P.S. oj przydaloby sie teraz baardzo z odra "spore poparcie dla Skorzy" lacznie z jakas sektorowka. To by moze uzmyslowilo raz na dobre Cupialowi powage tego stanowiska i tej sytuacji. jak cos takiego moze ma byc zorganizowane to prosze o info.
Fahrist
Junior Member

Stary 02.12.2008, 19:13
No dobra, może i jestem newbie na tym forum, może i mieszkam kawałek od Krakowa, ale ja tu czegoś nie rozumiem, czytam trochę wywiadów i artykułów na temat Wisły i ostatnio gdzieś tam przeczytałem, że Skorża ma wśród piłkarzy zwolenników i przeciwników. Grzecznie pytam, któż to ci przeciwnicy? Bo tego nigdzie znaleźć nie mogę...
element
Senior Member

Stary 02.12.2008, 19:16
I nie znajdziesz. Takich rzeczy nie znajdziesz w gazetach, a nawet jeśli to są to zwykłe farmazony i szukanie taniej sensacji przed redaktorków.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Fahrist
Junior Member

Stary 02.12.2008, 19:29
Dlatego chciałem się dowiedzieć od Was
kucharz_77
Senior Member

Stary 02.12.2008, 19:51
Fahrist napisał(a):Wyświetl post
Dlatego chciałem się dowiedzieć od Was
To proste wymienię ci kilku: Baszczu, Mauro, Łobodziński może i Niedzielan, może i inni... ci co maja w kontraktach wyjściówki czyli kasę za każde wyjście na boisko, a ostatnio trener nie za często ich wpuszcza...
AYALA
Senior Member

Stary 03.12.2008, 02:58
"PS": szykuje się wielki powrót do Wisły Kraków!
http://wiadomosci.onet.pl/1873544,14...akow,item.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.12.2008 o godz. 06:59.
Coglin
Senior Member

Stary 03.12.2008, 07:45
AYALA napisał(a):Wyświetl post
"PS": szykuje się wielki powrót do Wisły Kraków!
http://wiadomosci.onet.pl/1873544,14...akow,item.html
to samo w fakcie

p.s. smuda pe... Wisle sprzedal!!
Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów