|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Bo dla mnie to zwykły szczyl (w sensie, że więcej mówi, niż robi) - bez urazy, nie o to chodziło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
W poprzednim sezonie nie było lepszych od Skorży a teraz jak taki Smuda dostał lepszych (ofensywnych) grajków to jest też lepszym trenerem? hę? Jak to zdanie potrafi sie szybciutko zmienić......
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jaki Smuda lepszy? Gdyby nie dostał Stilica i reszty, to składem z przed roku, Lech nie byłby w stanie o pierwszą trójke walczyć.
Przeciez dali mu kredyt zaufania, ile on tam jest, 3 lata? A u nas kredyt, to jest, ale na miesiąc. Patrząc przez pryzmat tego co osiągnął składem jaki dysponował, + zachowanie w mediach, nie widze lepszego w Polsce. Zobaczcie ile wydał Skorża a ile inni, czyli Urban i Smuda. Oczywiscie, oni wydali, i teraz maja szanse na mistrzostwo, ale czy je zdobęda napewno? Ja wierzę w naszych ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zapominacie tylko że Skorza dysponował lepszym składem na starcie. Smuda miał zbieranine piłkarzy z dwóch klubów i systematycznie uzupełniał skład. Teraz kiedy personalnie druzyny Wisły i Lecha są na podpbnym poziomy liczą się właśnie umiejętności trenerskie.Te Smuda ma lepsz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mysle ze BC odrobil lekcje po sezonie 06/07 kiedy to zmienial trenerow jak rekawiczki bo mu tak doradzano i efekt jaki osiagnol nie byl imponujacy.
Skorza jest ofiara wlasnego sukcesu, rozgramiajac lige przy jednej porazce i dwuch remisach dal argumet doradca ze nie potrzebne sa wzmocnieniam i efekt jest jaki jest i to nie jest bynajmniej wina Skorzy Ale teraz mamy prezesai dyrektora sportowego ktorzy nie maja goracych glow i wiedza ze zmiana trenera nic nie da, bo inaczej juz by Skorzy nie bylo. Wiec jezeli dla BC Wisla jest tak wazna jak deklaruje i przy zalozeniu ze wyciagna wkoncu wnioski z bledow to da popracowac Skorzy do konca sezonu( znaczy sie nie bedzie sie wtracal do pracy prezesa jak i dyrektora sportowego), dodatkowo wzmacniajac kadre to na koniec sezonu moze rozliczyc Skorze z osiagnietych wynikow. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Osobiście nie wyobrażam sobie innego trenera na miejscu Skorży. Trochę winy leży też po jego stronie ale większa wina po stronie Cupiała który chyba myśli że za darmo da się zrobić dobrą drużynę. Przydałoby się jakieś stanowisko Cupiała żeby potwierdzić/zaprzeczyć spekulacją medialnym. Bo ta nagonka mediów jest już nudna. I chyba niektóre Stece i Błońskie powinny się ogarnąć. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Skorża dysponował lepszym składem na starcie. Ok, mimo ze mam inne zdanie, powiem ok. Miał lepszy skład i co? Wygrał ligę. dziękuję. Tego oczekiwano ? tak ! Spełnił ? TAK
A Smuda 3 lata sie bije i bije. Ile pieniędzy wydali, do tego musili się a Amica połączyć. A my? Jak kupujemy to za darmo. Każdy inny niż Skorża, to debilizm w czystej postaci . Zamienił stryjek siekierke na kijek edit. Nesta : A Murawski? Rengifo na ławce, a Kmiecik na ławce? Nawet ten Turina cały, może sie okazać lepszy od naszego Pawełka. Smuda bez transferów, to jak rower bez łancucha.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 01.12.2008 o godz. 16:54.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W Lechu widze 3 pilkarzy, ktorzy mogliby byc wzmocnieniem w Wisle: Lewandowski, Stilic, Arboleda. I tyle. Reszta to jacys wyrobnicy typu Djurdjevice czy Wilki. To ja juz wole naszego Zienczuka. Dlatego nie uwazam zeby mieli lepszy sklad od Wisly, a juz na pewno maja mniej doswiadczona druzyne.
Co do Smudy... Nie chodzi mi nawet o metodyke treningow, taktyke, styl gry, Smuda ma to na dobrym poziomie, podobnie jak Skorza. Ale Franz swietnie pracuje mentalnie z zespolem, jego druzyny swietnie podchodza psychicznie do meczu. Jestem przekonany, ze pod jego wodza Wisla w rewanzu z TT zagralaby zupelnie inaczej. |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Pamietam tego MAGA jak tuz po polaczeniu paplal idiotyzmy, ze teraz to ma ekipe o jaka mu chodzilo, a po katastrofalnym sezonie plakal, ze nie da sie w 1 sezon zrobic z dwoch druzyn jednej. A ze sie da - to pokazal Zielinski w Polonii/Dyskobolii. Niech ktos sobie zada trud i pogrzebie w archiwach onet czy wp. Wisla przy takich nakladach finansowych jakie sa w Lechu czy Legii bylaby na troszke innym poziomie. Ciezko co pol roku tracic dobrego pilkarza i zdobywac w cuglach mistrza. Zwolnienie Skorzy rowna sie tym, ze juz w zimie odpadamy z walki o MP. Juz raz zrobiono blad zatrudniajac balkanska przyblede a zwalniajac Petrescu.
takze ze swoimi osadami rzeczywistsoci pilkarskiej przenies sie moze na stale do tematu GDYBYM BYL BEDNARZEM. PS. bardzo bym prosil tego trutnia nie cytowac bo mi sie pomimo ignora w cytatach wyswietla. eot. ![]()
Boia chi molla !
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
No wlasnie. 4:1 nie wzielo sie z kosmosu. Lech druzyne ma lepsza. My bardziej doswiadczona, ale pilkrsko to oni sa lepsi.
Pozostaje miec nadzieje, ze to sezonowy wybryk a nie permanenty stan. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To 'doswiadczenie' ma chyba zuplenie odwrotne skutki - ja bym to bardziej nazwal wypaleniem tak fizycznym jak i psychicznym i wd mnie wlasnie mlodosc i glod sukcesu w Lechu to ich wielki atut.
Popatrz na np Hoffenheim - gnojki a niszcza wszystkich - podobnie chocby jak rezerwy Arsenalu. - Ja wiem ze to przyklady z kosmosu ale pokazuja ze czesto swierzosc i mlodosc daja lepsze wyniki niz doswiadczenie. Szczegolnie jak przeanalizujemy kilka najwazniejszych meczy Wisly, na przestrzelni ostatnich lat to okaze sie ze to wlasnie najbardziej doswiadczeni, w duzej mierze przyczyniali sie do porazek, ktore potem mialy bardzo nieciekawe nastepstwa. Dinamo - Baszczu - czerwien + gol ktory byl poczatkiem konca Kasperczka, zespolu ktorymi kierowal i polityki nastawionej na sportowy sukces. Ateny - najpierw Zieniu 3 x 100 a potem Sobol bezsensowna czerwien - w efekcie odpadniecie,w meczu ktorym nie dalo sie odpasc TT - samoboj Glowy, w meczu w ktorym goscie sami by gola nie strzelili. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Obecnie Wisła jest nieco słabsza ze względu na braki w formacjach ofensywnych ,choć w optymalnym składzie i dobrej dyspozycji mogłaby oczywiście pogonić każdego .Sezon jednak rządzi się nieco innymi prawami,potrzebna jest szeroka kadra,rywalizacja która służy drużynie i rozwojowi poszczególnych piłkarzy ,pole manewru taktycznego czy też wymuszonego przez uraz i ogólne nastawienie,wiara i nowa energia też ma duże znaczenie .
Maciek Skorża jest moim zdanie najwłaściwszą osobą na tym stanowisku,ja naprawdę widzę w nim ogromny potencjał ,zresztą można zauważyć że ten człowiek sam się rozwija i pracuje nad sobą . Warto pamiętać w jakiej sytuacji przejął on drużynę ,po czym zdobyliśmy w świetnym stylu mistrzostwo Polski .Paweł Brożek nam rozkwitł,Małecki wyklówa co pokazuje(przykład Łobodziński wcześniej Zieńczuk) że Maciek potrafi ich dobrze mobilizować i sprzyjać w ich rozwoju jeśli tylko w zespole jest jakaś rywalizacja .Wygraliśmy z Beitarem który co by nie mówić miał dwukrotnie większy budżet ,w pozostałych meczach też wstydu Polskiej piłce nie przynieśliśmy . Fakt że drużynie obecnie brakuje świeżości i energii ,ale wszyscy wiemy co jest głównym tego powodem . Za brak wzmocnień nie raz płaciliśmy już dużo większą cenę ,teraz by zmienić sytuacje naprawdę nie trzeba wiele ,dwóch wartościowych piłkarzy ? Jakiegoś jeszcze utalentowanego młodzika co okienko do obiegu .I wtedy można rozliczać i obiektywnie oceniać trenera . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
. Moze poczuliby ze to nie oni maja poparcie kibicow tlyko wlasnie trener i wzieliby sie do roboty . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Trochę nie w temacie no ale ustosunkuje się. Turina ostatnio te mecze co widziałem ma kapitalny refleks, grę na przedpolu, pewność siebie, dobre wyprowadzenie piłki, w Polsce może się równać tylko z Muchą ci bramkarze są ponad poziom naszej ekstraklasy. Co do Poloni to jest wzmocniony Groclin i co wy się dziwice że są wysoko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Dla mnie 3-2 dla Lecha w gwiazdach.... niestety... Więc nie pisz że mamy lepszy zespół od Lecha, bo tak niestety nie jest. Myślę że gdyby Skorża był trenerem Lecha to mieliby z 8-9 punktów przewagi nad nami a nie 3 jak teraz! I to pomimo pucharów! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4991
polecam przeczytać, bo to jeden z wielu problemów.. nie wolno nam stracić trenera, który tak mądrze gada i nie boi się powiedzieć co i jak. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
OK, zgadzam się, Skorża jest dobrym trenerem, ale niestety ostatnio mam wrażenie że nie ma żadnego wpływu na piłkarzy. I nie chodzi tu o to, że nie ma wśród nich człowieka o mocnym charakterze, tylko o to że trener TEŻ chyba trochę osiadł na laurach, pewnie wszyscy mysleli, ze jakos tą rundę dojadą na 1-szym miejscu, a tu zaczęło się sypać. Powiem tak , niestety po ostatnich meczach widać, że: nie ćwiczymy nowych wariantów taktycznych, nie ćwiczymy stałych fragmentów gry (rzuty wolne, rożne w wykonaniu Wiślaków są dramatyczne!), nie ćwiczymy karnych (do karnego podszedł najmniej doswiadczony Małecki...), nie zmieniamy taktyki przy zmieniajacych się przeciwnikach (jak to mówi Jacek Krzynówek: byle do przodu... a może Brożek coś trafi) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tym bardziej, że może się RÓWNAĆ z Muchą. Wow! Polonii, nie Poloni. ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A Peszko, Rengifo czy Murawski to twory medialne. Peszko w zaden sposob nie jest lepszy od Boguskiego czy Maleckiego, Murawski od Sobolewskiego, Rengifo to natomiast typ gracza w sam raz dla nas, ale ten ma za niskie umiejetnosci, jest wolny i statyczny.
Ostatnio edytowane przez nesta : 01.12.2008 o godz. 20:58.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
z tego co widziałem, kilka rozwiązań taktycznych było ostatnio.. czy nowych, nie wiem, ale na pewno się sprawdzały i były z tego całkiem dobre akcje. szczególnie mi się to w oczy rzuciło, jak weszedł Jirsak z Ruchem, poszło kilka kombinacyjnych akcji i z pierwszej piłki i z prostopadłymi piłkami i ze skrzydeł. ale wszyscy wiemy w czym tkwi problem, nie trafiamy. wierzę, że jeśli Skorży da się szansę i będzie miał okazję prowadzić zespół w okresie przygotowawczym, to uda się mu to wszystko poukładać w kupe i wkomponować nowych zawodników. jeszcze się posłuże tym artykułem z głównej - kogo my mamy za Maćka wziąć, kogo? lepszego trenera nie znajdziemy, a Skorża jest człowiekiem, który mimo obecnych problemów nadaje się do tego zadania. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
ale należy się zastanowić, czy to zależy tylko i wyłącznie od niego. a z pewnością tak nie jest.
te relacje, czy jakkolwiek inaczej to nazwać, mogą się poprawić w okresie przygotowań, dlatego Skorża musi zostać w klubie na zimę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Smuda jest w tym lepszy od Skorży że ma lepsze dojścia do Cupiała
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Murawski nie dośc że jest młodszy to bardziej ustawiony ofensywnie i w defensywie też niczego sobie wiec wydaje mi sie ze w chwili Obecnej jest lepszy od Sobola Peszko... wg. mnie jest na pewno lepszy od Małeckiego a od Boguskiego silniejszy psychicznie , Boguś już ledwo nóżkami szura po boisku , od miesiąca (porócz meczu z irlandią) nic wielkiego nie pokazuje ,wrecz osłabia 9jesli można go teraz! osłabić) rwngifo.. statyczny , statyczny to jest Niedzielan albo Dawidowski , napastnik nie muski biegac jak sprinter non stop żeby strzelac gole lub wyopracowywac sytuacje , jasne może nie jest taak skuteczny jak brożek czy Lewandowski ale nam by ie przydął to zgrywanie do brożka i walki o órne piłki , ponadto nie sądze że mamy w kadrze kogoś lepszego w ofensywie niż on by był(nie licze Brożka) oczywiścir to dywagacje . w ostatnich meczach (!) nie zauważyłęm że ta 3 to towry medialne czego nie mozna powiedziec o naszych "gwiazdeczkach"... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|