The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
swirson
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2008, 19:57
Ile w przybliżeniu wyjdzie wydrukowanie i oprawienie magisterki - 140 stron?
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda.
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 30.11.2008, 20:33
JacobusTSW napisał(a):Wyświetl post
Gdzie w Krakowie mogę znaleźć jakieś stoiska BMW Sauber? Kiedyś takie stoisko było w M1 nie wiem czy teraz też jest?

niedawno widziałem w Galerii Krakowskiej. ale nie wiem czy jeszcze będzie.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
888
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.11.2008, 22:24
Mam niecodzienną prośbę bo nie mam za dużo poszlak a bardzo mi zależy aby znaleźć ten kawałek, który często leci podczas filmów Jackass (np. w odcinku gdy wjeżdżają na wózkach z hipermarketu w drzewa, krzaki itp.), ze dwa razy słyszałem go też w programie 52 z MTV (chłopek robi sztuczki magiczne) ale za żadne skarby nie mogę dojść do tego jaki to wykonawca lub tytuł. Może ktoś z Was jest fanem Jackassów i wie lub chociaż zna forum poświęcone tym programom gdzie mógłbym zapytać, z góry dzięki za pomoc.
Pozdro
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.11.2008, 22:29
888 napisał(a):Wyświetl post
Mam niecodzienną prośbę bo nie mam za dużo poszlak a bardzo mi zależy aby znaleźć ten kawałek, który często leci podczas filmów Jackass (np. w odcinku gdy wjeżdżają na wózkach z hipermarketu w drzewa, krzaki itp.), ze dwa razy słyszałem go też w programie 52 z MTV (chłopek robi sztuczki magiczne) ale za żadne skarby nie mogę dojść do tego jaki to wykonawca lub tytuł. Może ktoś z Was jest fanem Jackassów i wie lub chociaż zna forum poświęcone tym programom gdzie mógłbym zapytać, z góry dzięki za pomoc.
Pozdro
Może chodzi ci o kawałek: Crazy Town - Butterfly ?
the end
Odpowiedz cytując
Pavay
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.12.2008, 10:05
Jaki program jest godny polecenia jeśli chodzi o mierzenie temperatury w laptopie?
„skoro środek pirotechniczny jest bezpieczny dla gumowej tratwy bez ryzyka jej uszkodzenia, to jest też bezpieczny na betonowej trybunie, w rozsądnej odległości od grup kibiców”
Odpowiedz cytując
paola87
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 01.12.2008, 10:48
shad napisał(a):Wyświetl post
Ile kosztuje sms 6677 żeby odpalić konto do bramki sms ery? Jak za zwykły sms czy dużo więcej? Proszę o odpowiedź kogoś kto korzystał.
Ja korzystałam i kosztował mnie 20 gr, czyli tyle, ile zwykły

dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Jak zwykły, podobno... z tymże mi ta bramka nie działa O.o

Mi działała na początku, potem nie dochodziły wiadomości do odbiorcy, albo dochodziły, ale same reklamy. Osoby, do których najczęściej pisałam z bramki musiały wysłać (bezpłatnie) smsa o treści "TAK" na nr 8013. I teraz już normalnie wszystko dochodzi.
Odpowiedz cytując
888
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.12.2008, 11:35
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Może chodzi ci o kawałek: Crazy Town - Butterfly ?
Nie, tamten kawałek jest bardziej rockowy. Dość szybki i energiczny kawałek.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 01.12.2008, 11:51
Pavay napisał(a):Wyświetl post
Jaki program jest godny polecenia jeśli chodzi o mierzenie temperatury w laptopie?
Notebook Hardware Control
Odpowiedz cytując
Diabolos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.12.2008, 12:08
Poszukuje kogoś kto skończył na AWF turystykę lub jest na ostatnim roku. Jeśli jest ktoś taki proszę o kontakt na priv
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 01.12.2008, 12:19
Strasznie słabo działa mi klawiatra na laptopie. Wiem, że sama nie moge jej wyczyścić tak jak w stacjonarnym, więc pytanie - ile kosztuje taka "impreza"? Zrobią to w każdym serwisie pewnie co?
Odpowiedz cytując
HarryTB
50 zł długu?

Od: 09.2008

Stary 01.12.2008, 15:02
Mam 2 pytania a mianowicie dostałem wyrok sądowy ( wiem nie ma się czym chwalić ) i chciałem zapytać tak bo grzywnę 1000zł zamienili mi na prace społeczne do tego jeszcze 100zł zwrotu kosztów sądowych .
I pytanie mam takiego rodzaju , Czy Jeśli nie zapłacę tych 100zł mogę iść siedzieć do więzienia
a drugie Co się może stać jeśli nie odpracuje tych prac społecznie?
Z góry dzieki za odpowiedz bo to ważne dla mnie
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.12.2008, 15:22
chce umiescic trzy pliki wazace 200mb kazdy na ktoryms z wirtualnych serwerow, pliki te beda publiczne i przydalby sie serwer bez limitow sciagania, najlepiej zeby transfert tez byl maksymlany [odsiebie odpada]
ktore polecacie?
Odpowiedz cytując
impreza
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.12.2008, 15:23
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Strasznie słabo działa mi klawiatra na laptopie. Wiem, że sama nie moge jej wyczyścić tak jak w stacjonarnym, więc pytanie - ile kosztuje taka "impreza"? Zrobią to w każdym serwisie pewnie co?
może spróbuj kupić sobie sprężone powietrze, na aukcjach internetowych albo w jakimś sklepie komputerowym, powinno pomóc, choć 100% pewności nie dam bo sam nie stosowałem a jedynie znajomy...myślę ze sama mogłabyś wyjąć klawiature, większość ma w górnych rogach klawiatury zatrzaski (miedzy ostatnim rzędem klawiszy a obudową), lekko to wcisnac i klawiatura sama powinna wyskoczyc, ewentualnie sprawdzic na spodzie czy nie jest przykrecona przed zabawą z zatrzaskami, w takim wypadku odkręcic, mozesz ja wtedy elegancko wyczyścic ewentualnie wsadzic do letniej wody z płynem zeby rozpuscic tłuszcze,potem przepłukac i zostawić do wyschnięcia i po kilku/kilkunastu godzinach załozyc z powrotem, jesli sie boisz to radze skorzystac z serwisu albo to spręzone powietrze a w serwisie nie mam pojecia ile to moze kosztowac...

do Genio : może sendspace?
Powód: dopisek do Genia
Ostatnio edytowane przez impreza : 01.12.2008 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.12.2008, 15:45
Ostatnio coś dziwnego zauwazyłem na koncie Gmail. W Wysłanych mam ponad 100 maili wysłanych pod pewien adres. Ja ich nie wysylałem, nawet nie wiem co to za adres. Możliwe, że ktoś mi przejął konto?
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.12.2008, 16:06
tak
nie wdajac sie w szczegóły,jeśli uzywasz tego samego hasła do rżnych serwisów, jest szansa, ża ktoś zdobedzie dostęp do jednego z nich a tym samym do innych twoich kont

druga opja to, zę ktoś cie 'podśłu.....' w sieci lokalnej

Czy istnieje taka możliwosc bez dostepu do konta to nie wiem, moze byc to tez jakis błąd gmaila, jednak o tkaich sprawach nie słyszałem....
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.12.2008, 16:07
ja mam gmail, sprawdzalem wlasnie, i nie mam zadnego podejrzanego e-maila.

napewno ktoś od ciebie ze skrzynki korzystał.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.12.2008, 16:32
A jak mogę sprawdzić czy ktoś mnie "podsłu....."?
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.12.2008, 16:38
Awe napisał(a):Wyświetl post
A jak mogę sprawdzić czy ktoś mnie "podsłu....."?
Pewno jest jakiś bardziej techniczny i wyrafinowany sposób, ale łopatologicznie i po łebkach to możesz kliknąć w "szczegóły", na samym dole ekranu, zaraz pod ilością użytego miejsca - i tam opisane pięć ostatnich wizyt.

Odpowiedz cytując
PrzemooTSW
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.12.2008, 17:07
Jak NapisaĆ Esej Pomocyy
Odpowiedz cytując
Auro
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.12.2008, 17:29
wie ktoś moze czy są rękawiczki polarowe Wisły w Fanatyku ? jak byłem jakiś czas temu to wszystkie zeszły i miała być dostawa stad moje pytanie.
Tylko Wisła !
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.12.2008, 17:54
PrzemooTSW napisał(a):Wyświetl post
Jak NapisaĆ Esej Pomocyy
Google zlikwidowali ?

http://artelis.pl/art-7611,11,131,Ed...isac_esej.html

http://www.jak24.pl/jak-napisac-esej/

http://www.bryk.pl/jak_pisać/esej.html

Cytat:
Jak napisać esej? Nie ma na to reguły. W przypadku eseju liczy się: oryginalność pomysłu, która wyraża się zarówno w sposobie rozwinięcia tematu, jak i kompozycji; samodzielność sądów wynikających z rzetelnej analizy formalnej wybranych dzieł oraz dojrzałej interpretacji; duża wiedza merytoryczna, funkcjonalnie wykorzystana; erudycja, umiejętne wykorzystywanie przywoływanych tekstów, cytowanie, bogactwo kontekstów interpretacyjnych, dbałość o formę, umiejętność np. zastosowania tytułu, motta itp.; nienaganny, zindywidualizowany styl.

Niestety, nie można podać recepty na dojrzałość sądów, oryginalność ujęcia itp., a to jest niezwykle pożądane w przypadku eseju. Z tego punktu widzenia esej jest formą trudną i niewdzięczną. Z innego punktu widzenia esej daje autorowi pracy niezwykłą swobodę wypowiedzi, pozwala na zaprezentowanie się od jak najlepszej strony, inspiruje do wykraczania poza szkolny schematyzm i dogmatyzm interpretacyjny. Równocześnie jest sprawdzianem rzetelnej wiedzy.

Aby napisać dobry esej, musisz wiedzieć, co masz do powiedzenia na dany temat. Siadając do pisania, powinieneś zebrać odpowiedni materiał, który będzie punktem wyjścia do snucia refleksji. "Materiał", tzn. przykłady tekstów, cytaty, odpowiednie wiadomości. Ponadto musisz stworzyć precyzyjny plan wypowiedzi będący odzwierciedleniem Twojego pomysłu na pracę - zresztą plan taki jest gwarantem uporządkowania materiału i zachowania przejrzystego toku wypowiedzi.

Kompozycja eseju może być kunsztowna - nie musi zachowywać porządku linearnego. Możesz pozwolić sobie na powracające wątki, pytania retoryczne, metafory, anegdoty, dygresje. Twój wywód może być fragmentaryczny, choć w takim przypadku omawiany problem powinnaś pokazać z wielu perspektyw.

Wstęp, jak to wstęp, służy wprowadzeniu w problem. I w odróżnieniu od rozprawki we wstępie do eseju nie musisz stawiać tezy, nie masz obowiązku zajmować stanowiska polemicznego i myśleć wg wzoru "za" czy "przeciw". Możesz zacząć od cytatu, pytań retorycznych, odwołania do wydarzeń rzeczywistych, anegdoty czy wyrażenia początkowo niezobowiązującej własnej opinii. Rzecz w tym, by już we wstępie stworzyć sobie płaszczyznę do dalszych rozważań.

Tradycyjnie rozumiane rozwinięcie (środkowa część pracy) w przypadku eseju również może przybrać różnorodny kształt. Eseista pyta i odpowiada, przywołuje dzieła, poddaje je analizie, interpretuje i na tej podstawie wyciąga wnioski dotyczące postawionego w temacie problemu, świata całego i siebie samego. Gdyż pisanie eseju to snucie refleksji, to świadectwo namysłu i demonstracja kultury intelektualnej piszącego. W eseju można odwoływać się nie tylko do racjonalnego postrzegania rzeczywistości, ale i do uczuć, wyobraźni, wrażliwości i oczytania odbiorcy.

Zakończenie eseju musi być wszak wyraźne, choć może mieć charakter otwarty. Myśl jednak nie może płynąć donikąd. Musisz postarać się o jakiś rodzaj puenty. Podsumowując, możesz wskazać na wielość interpretacji omawianego tematu lub zająć jakieś określone stanowisko.

Przy wyborze tej formy pracy powinieneś zwrócić uwagę na język i wartość artystyczną wypowiedzi (poprawny, zindywidualizowany styl). Z całkowitą swobodą możesz używać określeń wartościujących i ujawniających poglądy "ja" autorskiego. Jest to słownictwo typu: "uważam, że...", "jestem przekonany", "według mojej opinii", "pragnę podkreślić" itp.
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
gumi1906
Member

Od: 05.2007

Stary 01.12.2008, 18:21
ile kosztowala by kosztowala wymiana wejscia do ladowarki w NOKII
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 01.12.2008, 18:38
Ma ktoś jakiś link do (całości) Snu nocy letniej Szekspira ?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.12.2008, 19:07
czy jeśli ma się neostradę + tv można dokupić pojedyncze kanały?
bo nie ma ani dicovery, ani comedy central, ani anal +, czyli trzech jedynych kanałów które oglądam.
.
Odpowiedz cytując
born2b3k
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.12.2008, 19:28
byłem w tp miesiac temu i z tego co mowili narazie sie nie da, tak samo jesli chodzi o filmy typu 'pay-per-view'
Odpowiedz cytując
MayoneS
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.12.2008, 19:38
Czy ktos posiada na komputerze vlepe White Star Power z tym chlopkiem z Ku Klux Klanu w rozdzielczosci 1280x1024 lub czy ktos moglby mi takowa zrobic? Jesli tak to czy moglby wrzucic to na jakis serwer w pliczku bo chcialbym sobie to na tapete wrzucic .
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 01.12.2008, 20:27
jaki jest dobry tani sklep internetowy z RTV ?
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.12.2008, 20:55
skapiec.pl - wszystkie oferty od najtanszej do najdrozszej wszystkiego.. z opiniami o sklepach itd
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 01.12.2008, 21:15
kms napisał(a):Wyświetl post
skapiec.pl - wszystkie oferty od najtanszej do najdrozszej wszystkiego.. z opiniami o sklepach itd
podziękował
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.12.2008, 21:26
Jakie polecacie słuchawki do mp3 ? (z cyklu nie takie największe , tak na allegro... do 75zł). Z góry dziękuję...

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów