The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2008, 22:59
A ja mam wrażenie, że wszyscy żyjecie przeszłością!!! Zupełnie nie zwracacie uwagi na to co dzieje się poza Wisłą. A świat nie stoi w miejscu w przeciwieństwie do naszego klubu, gdzie w ciągu ostatnich sezonów właściwie niewiele zrobiono, aby poprawić jego poziom sportowy. Liga jest teraz trochę mocniejsza niż za czasów Kasperczaka, a Wisła zdecydowanie słabsza i porażka w sytuacji, gdy pół składu nie jest w formie albo już nigdy nie będzie, bez odpowiednich zmienników, może się nam przytrafić teraz z prawie każdym.
Bo kim jest Boguski, Małecki. Kim Zieniu, Cantoro czy Łobo bez formy (choć w tym ostatnim przypadku nie wiem czy kiedykolwiek spałnił nasze oczekiwania). Jeden Brożek, może Sobol i całkiem niezła obrona może już nie wystarczyć na zdobycie MP. A właściwie nie wystarczy, jeśli wiosną kilku piłkarzy nie odzyska formy lub diametralnie nie zmieni się polityka klubu (na co się nie zanosi).

Boje się, że okres supremacji w lidze dobiegł końca i nie sprawił tego jeden czy dwa przegrane mecze, ale brak nadziei, że Cupiał pozwoli na inwestycje.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.11.2008, 23:03
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
zachowując wszelkie proporcje mamy sytuacje a'la Real Madryt .
Wielkim "gwiazdom" znudziło sie granie i myślą że wszysyc bedą leżeli a oni zdobywali bramki.
Sory, ale nawet zachwujac proporcje, to w Realu graja gwiazdy , u nas graja przecietniacy ,ktorzy rzadko kiedy wyrozniaja sie w krajowym bagienku.
To 'my' wykreowalismy ich na niewiadomo kogo a ja zawsze pisalem ze sklad ,jak sie dokladnie przyjrzeć , to my mamy nawet ja na pl warunki mizerny - oczywiscie w kontekscie rzadzenia w lidze.

Przyszla nowa miotla, kiku mialo swoje 5 minut i tak to jakos w zeszlym sezonie wyszlo.
W tym sen sie skonczyl i moim zdaniem gramy dokladnie na miare naszych mozliwosci.

Wyjscia sa 3 - zaczne od najbardziej prawdopodobnego a skoncze na s/f

1.Zmiana trenera - najprosciej ale wd mnie to tylko poglebi zapasc.Skorza mimo bledow ktore popelnia to dla mnie idealny trener na lata.
2.Zmiany ale bez pieniedzy - tu to jak w rosyjskiej ruletce, uda sie badz nie - ch to wie
3.Zmiany z pieniedzmi - oczywiscie nie jakimis z kosmosu ale przyzwoitymi - dadza szanse na pozostawienie mistrza w Krk i na solidne wystepy w pucharach.

Jest jeszcze jedne problem - Jedyne realne odejscie to Zieniu - Cwaniak Mauro bedzie tu siedzial do przyszlego sylwestra a Lobo to jeszcze dobrze korzeni nie zapuscil.

Przykro mi to mowic ale ich gra + Pawelka to jest po prostu profanacja pilki noznej - tego sie nie da ogladac ani na trzezwo ani po pijaku ani nawet po wizycie u najlepszego dilera w miescie
Gdzie zeby nie bylo ze to tylko ich wina ale sa najbardziej jaskrawym przykladnem wyrobnikow bez jakiegokolwiek talentu.(Gdzie najmniejsze pretensje mam tu do Zienia - mistrz z ubieglego roku to w duzej mierze jego zasluga)
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 29.11.2008 o godz. 23:17.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.11.2008, 23:21
Co do przeszłości to dla mnie szczytem szczytów jest infrastruktura na Wiśle jaką zbudował dobry wujek Cupiał. Raczej jej brak oczywiście.

I uważam że choćby za ten stan nie powinniśmy liczyć na fortunę. Bo jak inaczej określić bramę jaką dziś straciliśmy. Jasne że było w niej troszku naszych błędów, ale ewidentnie szczęścia nie mamy po swojej stronie.

Pragnąłbym usłyszeć kilka szczerych i prawdziwych słów co do naszej przyszłości od osób decyzyjnych. Porażki i 8 miejsce w tabeli przełknę, karnet i tak kupię. Ja rozumiem że kwestie marketingowe i wizerunku się liczą ale uczciwości wymagać mam prawo.

Budowa drużyny na darmowych zawodnikach jest fajna, ale na nich potęgi się nie zbuduje. Ilu z nich może wypalić, ile talentów ukryć przed oczyma konkurencji? 1-2 na sezon. Potrzebne są inwestycje i basta.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.11.2008, 23:27
Arti napisał:
Cytat:
Gwiaździsty - sklad w 90% mistrzowski... to bzdury co piszesz. Zastanów się -tracimy teraz Brożka (tfutfu) i też powiesz, ze druzyna w 90% ta sama? Teoretycznie - owszem, faktycznie - siła spada o 30-40%.
No to zapytaj się trenera dlaczego gra jego drużyny opiera się w tylu procentach na jednym graczu.
On przygotowywał drużynę do sezonu więc ponosi za jej grę odpowiedzialność.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.11.2008, 23:30
a nie wołał czasem o 8 zawodników?
dostał ich?
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.11.2008, 23:36
Co do spotkania to nie będę się wypowiadał bo już chyba wszystko zostało napisane. W tym sezonie praktycznie wszystkie spotkania wyglądają podobnie a wyniki zależały od naszej skuteczności. Wyjątkami były spotkania europejskich pucharów gdzie ciężko było coś zarzucić naszym zawodnikom, może trochę umiejętności brakło aby awansować do puchary UEFA(i trochę szczęścia w losowaniu też). Co do Skorży to mam jedno ale, zamiast ciągle stawiać na zawodników typu Zieńczuk, Cantoro, Łobodziński powinien postawić na młodych zawodników którym może przynajmniej by się chciało grać. I jeszcze jedno chciałbym usłyszeć od pana Cupiała odpowiedź na pytanie. Czy ma zamiar inwestować jeszcze w tą drużynę? Bo jeśli nie to przynajmniej będziemy wiedzieć na czym stoimy i nie będziemy sobie robić nadziei że tą drużynę wzmocnią dobrzy zawodnicy.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.11.2008, 23:37
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

No to zapytaj się trenera dlaczego gra jego drużyny opiera się w tylu procentach na jednym graczu.
już się tak nie gardłuj misiaczku

Skorża jest już dead men walking
a ty dostaniesz swojego zajebistego Smudę albo Majewskiego
i tych samych wygranych kopaczy
Zieńczuka, Baszczyńskiego, Pawełka, Cantoro, Głowackiego

i gości z ME
i na dzień dobry ten twój wyśniony nowy trener dostanie za zadanie
awans do LM i mistrza
bez Brożka bo mu się go sprzeda w międzyczasie
a bramki zdobywać będą mieli
jakiś nowy noname lub Kmiecik Grzegorz

więc już się tak nie gardłuj kolo
Cupiał już kolejny idiotyczny ruch pewnie zrobił...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 29.11.2008, 23:38
A ja swoje;
SKORŻA to świetny trener i "łapy precz od niego!"
Ma ktoś kogoś lepszego z Polski? ....Nie, ..i to powinno zakończyć temat personalny dt. trenera.
Kasę daje(albo nie) Boss i nie czarujmy się bo WSZYSTKO od niego zależy.Wyciągnie kasę to jest, a jak nie da, to ....bieda.

Widzę że wielu z tego forum już zapomniało albo nigdy nie widziało jak jest gdy w Klubie deficyt.
Ja pamiętam czasy"przed Cupiałowe" i bywało baardzo różnie.
Polscy grajkowie nie gwarantują niestety zakładanego poziomu sportowego , a nasze wzloty i (częściej) upadki pucharowe są świetnym tego przykładem , powinny być nauką , a k...a nie są. !
W Telefonice są spore "przesilenia" i różnie może być.!!!

Uczmy się od lepszych i mądrzejszych a nie burzmy wszystkiego co rok , bo to jest groteskowe.
I nic nie daje. Hipotetycznie poleci np. Bednarz i M. Skorża a piłkarze-słupy zostaną. Co to zmieni?...

Patrzcie się co i jak robią np. w Anglii, a teraz to już nawet w Rosji, dobrze będzie jak kiedyś osiągniemy poziom ligi belgijskiej. Dziś jesteśmy pustynią. W rankingu za ....Bahrajnem....
Powiedzmy że jakimś cudem zdobędziemy majstra i co dalej? Z czym do ludu?
Panie Cupiał, rób COŚ tylko z głową...

Szatnie mocno przewietrzyć, zasłużonym podziękować ,mocno uściskać( na drogę) Skorża zostaje transfery i walczymy, a na pewno będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.11.2008, 23:45
Arti napisał:

Piłka polega na strzelaniu goli. Jeśli mamy tylko 1 strzelającego napastnika (Niedzielana, Kmiecika i Małego nie wliczam) to wiadomo, że jego wartość dla drużyny jest o wiele wyższa niż teoretyczne 1/11.
Ale inaczej... rozumiem, że jesteś przeciwko Skorży. Bardzo jestem ciekawy kogo widzisz zamiast...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.11.2008, 23:47
emjot ! misiaczka to sobie poszukaj w spodenkach !

Cytat:
a ty dostaniesz swojego zajebistego Smudę albo Majewskiego
Za to ty masz swojego zajebistego Skorżę.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 29.11.2008, 23:49
emjot ! misiaczka to sobie poszukaj w spodenkach !

Za to ty masz swojego zajebistego Skorżę.
rozumiem że Wengera zwolniłbyś już trzy lata temu
a Fergusona z 10

ps. Skorża nie jest mój tylko Wisły, i z tym złomem, który mamy w zeszłym roku zrobił MP. W tym.. cóż ... trzeba być ślepcem, Cupiałem albo G... ździstym żeby nie widzieć tego że z tego towarzystwa wzajemnej adoracji nie można już nic więcej wycisnąć...
ps. 2: nie odpowiem na twoje żałosne teksty, bo ... sam sobie wystawiasz świadectwo...
Ostatnio edytowane przez emjot : 29.11.2008 o godz. 23:59.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.11.2008, 23:50
arti napisał(a):Wyświetl post
Piłka polega na strzelaniu goli. Jeśli mamy tylko 1 strzelającego napastnika (Niedzielana, Kmiecika i Małego nie wliczam) to wiadomo, że jego wartość dla drużyny jest o wiele wyższa niż teoretyczne 1/11.
Ja do tego zgodzę się jeszcze z tym,co przed chwilą powiedział Mielcarski. Mało tego,że Paweł jest sam na ataku,to do tego zabiera się za rozgrywanie piłki czy to w środku,czy na boku,mając takich pomocników jak Łobo i Zieniu. Niestety kończy się na tym,że potem już nie ma kto stać na tym ataku.Mimo wszystko i tak rewelacyjnie się nie pokazał,ale to akurat tak jak cała drużyna
A co do Skorży...Niektórzy z Was chcą,żeby trener włożył poza motywacją jeszcze formę w nogi piłkarzom? Jak dla mnie Skorża to odpowiedni trener na odpowiednim miejscu. I naprawdę nie ma go kim z Polski zastąpić
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.11.2008, 23:50
Panowie - ostrzegalem ze z gosciem z ź w niku, ktorego nie da sie niestety przez to pie... 'ź', dodac do ignor listy - nie ma najmniejszego sensu dyskutowac(uwierzcie mi choc raz na slowo)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Jeżyk
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.11.2008, 00:01
Po powrocie napisze tylko tyle. Piłkarzom się w du.pach poprzewracało, mają totalnie wszystko gdzieś! I to nie jest problem trenera, bo tego mamy moim zdaniem najlepszego jak na polskie warunki. Większość zawodników jest wypalona, i nie mają już żadnych ambicji! Tacy piłkarze nie są godni biegać po boisku z Białą Gwiazdą na piersi!
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ !!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.11.2008, 00:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Panowie - ostrzegalem ze z gosciem z ź w niku, ktorego nie da sie niestety przez to pie... 'ź', dodac do ignor listy - nie ma najmniejszego sensu dyskutowac(uwierzcie mi choc raz na slowo)

Masz rację
Jak tacy kretyni moga być kibicami Wisły?
Im wydaje się, ze na wszysto pomoże zmiana trenera.
Gówno...
Potrzeba lepiej wyszkolonych pilkarzy w ofensywie, bo to co jest woła o pomste do nieba.
I żaden nowy trener nie nauczy naszych linii ofensywnych przechodzenia przez obronę rywala.
Do tego potrzeba ociupinę techniki.
Wszystko uklada się dobrze w ataku do liniii 16 metrów.
Potem daje się we znaki brak techniki i siły.

Zatrudnić lepiej wyszkolonych piłkarzy
Zostawić Skorżę.
Zbanować uzytkowników z ź w nicku
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.11.2008, 00:09
Jak czytam co niektórzy piszą to mi się chce śmiać. Z jednej strony to Skorża zrobił mistrza z przewagą 14 pkt, ale to co się dzieje teraz to już nie jego wina. Niezła obłuda
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 30.11.2008, 00:11
Wole Skorżę z nowymi zawodnikami niż Smudę z tymi nierobami co już nic się nie chce. Pytanie tylko czy potrafisz trzeźwo spojrzec na rzeczywistośc? Co się zmieni jak Skorżę zwolnią? NIC! Dalej będą bajki, że o coś walczymy a tak naprawdę już o nic nie walczymy. Ten mecz to dobitnie pokazał gdzie na 45 minut 2 połowy nie oddaliśmy ani jednego strzału. To ja sie pytam czy ktoś im tego zabronił? Nikt nie potrafił uderzyc z daleka tylko zawsze muszą wjeżdzac do bramki? Połowa naszych zawodników nadaje się do zbierania truskawek.
Odpowiedz cytując
Lechista_Krk
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 30.11.2008, 00:19
szczerze? akurat zmiana trenera byłaby tylko niepotrzebnym krokiem w tył...

w tym momencie Wiśle brakuje małej wymiany zawodników - tych u których w tym momencie wszyscy dostrzegają brak zaangażowania i niespełnianie oczekiwań przedsezonowych (Niedzielan) powinno się zamienić na młodych perspektywicznych, jak chociażby takiego Tyrałę...

póki nie dojdzie do małej "rewolucji kadrowej",obawiam się,że dalej nie będzie oczekiwanej progresji wyników...
Duma Wolnego Miasta - Lechia Gdańsk !!!
Odpowiedz cytując
kuken
Member

Od: 11.2005

Stary 30.11.2008, 00:23
Jedno jest pewne- Skorża ma świadomość tego, że bez wzmocnień nic z tego nie będzie. Pytaniem jest czy da się to wytłumaczyć Cupiałowi...
Odpowiedz cytując
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.11.2008, 00:25
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
Zmiana Skorży byłaby panaceum jedynie krótkochwilowym. Wstrząsem który miałby dać impuls drużynie, wzbudzić jej motywację do gry, tematem który miałby odwrócić uwagę kochających drużynę kibiców od prawdziwych potrzeb klubu.

Z tego co czytam wszyscy, lub większość przynajmniej jest zdania, iż najważniejszym problemem tego zespołu jest nie trener, a jednostki na kontraktach stanowiące drużynę Wisły.

Wydaje mi się iż w najbliższych tygodniach dowiemy się w jakim kierunku będzie dalej podążać Wisła. I mimo że takie stwierdzenia pojawiają się co rundę, ten okres w moim odczuciu jest szczególny. Raz iż tak złej passy Wisła dawno nie miała, dwa iż Skorża jest trenerem jakiego dawno w Wiśle nie było. Ogólnie szanowany, mający poparcie trybun w przeciwieństwie do wielu jego poprzedników, uznawany za jednego z najlepszych fachowców w lidze i najlepszego trenera młodego w Polsce. Klub musi się określić komu ufa, komu wierzy, kto jest tu istotniejszy. Jeśli trener poleci będzie to oznaczało że zabawa trwa dalej. Piękne oświadczenia, deklaracje, a w rzeczywistości brak rozwoju. Po cichu liczę iż właściciel nabrał już trochę doświadczenia i zrozumie że problem tkwi w szatni.

Jak wielu poprzedników przedemną uważam że drużyna potrzebuje nowych twarzy, zawodników którzy będą potrafili stanowić o jej charakterze i sile. Potrzeb nie ma co wymieniać, dłoni by nie starczyło. Odniosę się jedynie do meczu.

Nie może być tak że idzie akcja lewą stroną, 5 zawodników bierze udział w kontrze, Zieńczuk dostaje piłkę, zwalnia, ładuje i jego dośrodkowanie jest blokowane. Albo Piotrek Brożek który wywala piłkę na drugą stronę. Małecki w końcówce zamiast dośrodkować zaczyna się kiwać i podaje do przeciwnika prowokując groźną kontrę. Tragedia.

Lech ma swój styl, Legia. Patrząc na nas mam wrażenie że Skorża wie co by chciał grać, ale nie ma do tego wykonawców. Może warto zmienić taktykę. Jesteśmy jak na patelni, może warto zacząć grać na dwóch napastników skoro w tym ustawieniu mamy problemy. Gramy szeroko. Ale nie mamy skrzydłowych. Chcemy grać szybko a mamy problemy z przyjęciem.

Uważam że naszym problemem nie jest linia obrony. Oglądając dziś mecz byłem zaskoczony że grając na wyjeździe potrafiliśmy aż tak zdominować plac gry. Ale co z tego skoro gramy jednym napastnikiem nie mając przebojowych skrzydeł. 4 obrońców przeciwnika i osamotniony Brożek. Swoją drogą on też nie jest bez grzechu.

Czy ktoś się orientuje jak wygląda nasz bilans od momentu gdy Skorża zapowiedział rotację? Prosiłbym o jego zestawienie z pierwszą częścią rundy.

Generalnie jest straszna lipa. Z akcji nie jesteśmy nic w stanie stworzyć, stałe fragmenty też nie dają efektów, karnego nie wywalczymy gdyż często gramy na stojąco.

Jeśli przerwa zimowa nie odświeży szatni wiosna może być ciężka. Obecna kadra posiada poprostu takie a nie inne predyspozycje i nie odwórci stylu gry o 180 stopni.
nic dodać, nic ując - wg mnie idealne podsumowanie
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 30.11.2008, 00:30
nie wiem jak to wyglądało w tv, natomiast z perspektywy trybun - jedna wielka kurewska żenada

nie graliśmy dziś absolutnie nic, a najlepszym podsumowaniem meczu były dwa momenty - aut wyrzucony na aut i podanie Wojciecha Ł. - również w aut
zero pomysłu na ofensywę, zero dynamiki, dramat
my nie mamy kim grać, tu nie ma nikogo kto wie co należy zrobić z piłką w pobliżu bramki rywala

a dla tych, którzy wyrzucają Skorżę - chcecie Majewskiego albo Stawowego u nas? bo kto normalny przyjdzie tu pracować, no powiedzcie mi kto?

dobrze, że się ta .......ona jesień już kończy, zima da nam odpowiedź, w którą stronę pójdziemy
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 30.11.2008, 00:37
Ja mogę zostać trenerem, każdy kur*a z Was może być trenerem, niech tylko dostanie piłkarzy ofensywnych, to i Wisłę niemowlę poprowadzi, bo w tej lidze wystarczy trochę piłkarzy orientujących się w kopaniu piłki i już mamy MP. I taka ta gówniana liga jest, a pieprzenie o taktykach, trenerach, formie, kryzysie, o czym Wy tu pitolicie? Tu potrzeba trzech, czterech transferów solidnych do ofensywy i nagle te wszystkie wypalone według Was Zieńczuku, Cantoro czy Baszczyńskie zaczną zapieprzać, bo będą mieli koło siebie ludzi znających się na strzelaniu bramek.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.11.2008, 00:47
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Ja mogę zostać trenerem, każdy kur*a z Was może być trenerem, niech tylko dostanie piłkarzy ofensywnych, to i Wisłę niemowlę poprowadzi, bo w tej lidze wystarczy trochę piłkarzy orientujących się w kopaniu piłki i już mamy MP. I taka ta gówniana liga jest, a pieprzenie o taktykach, trenerach, formie, kryzysie, o czym Wy tu pitolicie? Tu potrzeba trzech, czterech transferów solidnych do ofensywy i nagle te wszystkie wypalone według Was Zieńczuku, Cantoro czy Baszczyńskie zaczną zapieprzać, bo będą mieli koło siebie ludzi znających się na strzelaniu bramek.
Oj co racja to racja !!

Ilu w naszej lidze jest piłkarzy którzy z jakiś 30 metrów na 10 strzałów chociaż 3,4 bedą w światło bramki, ilu takich którzy umieją celnie ponać kilkanaście razy na te 20, 30 czy 40 metrów. Naszym ligowcom po prostu brakuje umiejętności, a okresy gdy grają naprawde dobrze to chyba bardziej dzieki temu że występują w otoczeniu jednostek wybitnych jak n naszą ligę. Niech każdy porówna sytuacje w sezonie mistrzowskim. Pierwsza runda z Kamilem Kosowskim a druga bez niego.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 30.11.2008, 00:58
Hola hola.

Już swego czasu były opinie, że i sprzątaczka by wygrała ligę z Żurawiem i Szymkiem w składzie.

Po czym o ile mnie pamięć mnie myli przyszedł Liczka czy inny wynalazek i była pyta.

Więc z takimi osądami to spokojnie.

Jak chcemy być w Jeuropie to trener ma być generałem a nie skrobać ziemniaki na tyłach.

Pozatym do tej pory chcieliśmy się liczyć w Europie i generał zdawał się potrzebny.

Jeżeli liga nam wystarczy to rzeczywiście i wynalazek się nada.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.11.2008, 01:24
Skonczcie pitolic o złym trenerze i taktyce czy tez braku pomyslu na gre.

Antidotum na to wszytsko nazywa sie OFENSYWNY PILKARZ czy tez PILKARZE ,bo nawet ruska baba widzi ze ten zepol potrzebuje drugiego Kosowskiegoczy Blaszczykowskiego ,drugiego zawodnika ktory zwyczjnie wezmie pilke i popedzi z nia 30 m ,wywalczy staly fragment czy rzut rozny,bedzie liderem i kims kto w takiej sytuacji jak dzis kiedy Ruch strzela gola i jest 15 min do konca zmobilizuje chlopakow do tego ze jest AZ 15 minut gry i wsyztko sie moze zdarzyc.
Przy kims takim reszcie tez sie bedzie chcialo ,i to wszystko inaczej by wygladało,a nie jak dzis -92 min gry a u nas licytacja kto ma aut wybijac.Paranoja.

Brakuje ludzi z jajami,w tym zespole oj brakuje.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 30.11.2008 o godz. 01:27.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 30.11.2008, 01:33
Skorza bledy popelnil, pewne rzeczy mozna byloby zrobic lepiej (zagrozenie po stalych fragmentach gry, wieksza mobilizacja druzyny), ale na pewno nie on ponosi glowna wine za porazki Wisly.
Mozna sie tez przyczepic do zbyt asekuranckiej postawy trenera - dlaczego gra defensywny Cantoro, a nie ofensywny Jirsak przeciw slabemu Ruchowi ? Legia na wyjazdach ma srodek: Roger, Iwanski, Vukovic czy Giza. Sami kreatywni zawodnicy, ktorzy w defensywie nie graja prawie wcale, a u nas trener boi sie wstawic chociaz jednego, ktory ma takie predyspozycje.. I efekt jest taki, ze u nich suna akcje na bramke przeciwnika raz za razem. I slusznie, bo w polskiej lidze nie ma sie kogo bac. Defensywnie to sie gra w pucharach europejskich.

Druzyna ma momenty naprawde dobrej, pomyslowej gry. Szybkie akcje na jeden i dwa kontakty, utrzymywanie sie przy pilce. Zle wyniki to bardziej bledy indywidualne zawodnikow i braki kadrowe.

Po pierwsze dopoki Wisla nie sprawi sobie klasowego bramkarza, ktory jest podstawa w kazdej druzynie - bo to pozycja, ktora ma wymierny wplyw na wynik, dlatego sie na niej nie oszczedza, druzyna moze grac swietny mecz, a jeden blad bramkarza niweczy caly wysilek - dopoty nie mamy co myslec o sukcesach. Dzis tez Pawelek dreptal do tej pilki i mam dziwne wrazenie, ze klasowy goalkeeper poszedlby zdecydowanie na niebieskiego i pilke i zadnej bramki by nie bylo. No ale wtedy byloby pewnie 0-0 tak jak sie spodziewalem po 15 minutach.

Tak przechodzimy do drugiego braku w druzynie czyli zawodnikow ofensywnych. Mamy tylko Brozka tak naprawde. O skrzydlach nawet nie mowie... Malecki to narazie jezdziec bez glowy, Boguski zagra od swieta i tyle... Wiec jak ma wygladac sila ofensywna takiej druzyny. W pierwszej 11 zachwiane sa proporcje pomiedzy graczami defensywnymi a ofensywnymi.
Ostatnio edytowane przez nesta : 30.11.2008 o godz. 01:37.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 30.11.2008, 01:41
Co do Jirsaka Nesta to mam wrażenie że jemu zwyczajnie nie starcza sił na 90 minut.

A co do twojego zarzutu odnośnie zbyt defensywnego ustawienia to muszę się zgodzić. Graliśmy w tej rundzie przeciwko drużynom tóre powinniśmy przełknął i wypluć z Sobolem i Cantoro w drugiej linii.

Usprawiedliwieniem Skorzy jest to iż prawdziwie nie ma na tej pozycji wielkiego manewru.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.11.2008, 01:45
nesta napisał(a):Wyświetl post
S
Mozna sie tez przyczepic do zbyt asekuranckiej postawy trenera - dlaczego gra defensywny Cantoro, a nie ofensywny Jirsak przeciw slabemu Ruchowi ? Legia na wyjazdach ma srodek: Roger, Iwanski, Vukovic czy Giza. Sami kreatywni zawodnicy, ktorzy w defensywie nie graja prawie wcale, a u nas trener boi sie wstawic chociaz jednego, ktory ma takie predyspozycje..
Jedyny, który ma takie predyspozycje, nie jest naszym wymarzonym "rozgrywającym". Jest tylko najbardziej usposobiony ofensywnie, i aż i tylko tyle. I mam wrażenie, ale może się myle, że zwykle jest niezły przez 45 minut, ale z całym meczem ma już problemy.

Trudno tu cokolwiek zarzucać Skorży, nie wiemy przecież jak fizycznie prezentują się poszczególni piłkarze, jak wytrzymują trudy sezonu itp. Nie wiemy, co rzeczywiście stoi za takimi, a nie innymi decyzjami.
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.11.2008, 01:54
W kwestii dzisiejszego meczu to ten sam koszmar co ze Śląskiem - szmata Pawełka + słaba skuteczność Pawła i leżymy. Znowu była dominacja na boisku, znowu była przewaga w sytuacjach pdobramkowych, ale co z tego skoro nie mamy nikogo poza Pawłem kto mialby pojęcie o strzelaniu goli w tym klubie, a w każdym meczu gramy w 10 na 12 bo Mariusz to zawodnik rywali. Nie wiem tylko co wy się tak uczepiliście Maleckiego. Zagrał jeden slabszy mecz po wcześniejszych 7 świetnych i już teraz w wieku 20 lat jest jednym z najlepszych graczy na swojej pozycji.

Nie wiem czy moderatorzy nie powinni zamykać tematu tuż po meczu by paru emodzieciaków miało czas ochłonąć. Niech mi Gwieździsty i reszta "znafcuf" domagających się zwolnienia Skorży wyjaśni jaki lepszy trener mógłby przyjść do Wisły. Tylko pytam o realne propozycje czyli wolnych trenerów, którzy są w naszym zasięgu finansowym i chętni do pracy w polskiej lidze. Ciekawe czy poza miotaniem się na forum umiecie coś konstruktywnego zaproponować.

Od dawna wiadomo, że dzięki polityce transferowej naszego klubu mamy ćwierć bramkarza i jednego napastnika, na którego dyspozycji opiera się cała Wisła. Pytanie było czy Brożek zachowa formę do końca rundy i uda się jakoś dociągnąć do przerwy zimowej. Jeszcze dwie kolejki temu wydawało się, że tak bo byliśmy liderem - wystarczyło, że Paweł z Śląskiem i Ruchem zagrał padaczkę i jesteśmy na 5 miejscu.

Moim zdaniem teraz są 3 możliwe warianty:
- Cupiał zwalnia Skorże i zaczyna karuzelę trenerską. Wisła zajmuje miejsce w środku tabeli.
- Cupiał chwilowo zostawia Skorżę, ale znowu skąpi kasy na transfery. Zespół zajmuje 3 miejsce pod koniec sezonu i Cupiał wywala trenera.
- Cupiał zamiast zwalniać trenera wydaje spore pieniądze na sprowadzenie dobrych graczy na 3 newralgicznych pozycjach: napastnik, bramkarz i rozgrywający. Wisła zdobywa Mistrzostwo Polski.

Niestety znając skąpstwo bossa trzeci wariant wydaje się najmniej prawdopodobny.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.11.2008, 01:55
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam co niektórzy piszą to mi się chce śmiać. Z jednej strony to Skorża zrobił mistrza z przewagą 14 pkt, ale to co się dzieje teraz to już nie jego wina. Niezła obłuda
To nie jest obluda - to byl jednorazowy wyczyn ktory wd mnie tylko jakis magik moglby powtorzyc a przykro mi to stwierdzic - nasz trener nie posiada magicznych mocy.
Zabrano mu Kose a tak na prawde w kazdym szanujacym sie klubie, gdzie chodzi o doslownie groszowe sprawy - to trener ma ostatnie zdanie i to on bierze odpowiedzialnosc za te 10 czy 20 tys euro rocznie - u nas trener to niestety zwykly pionek w grze a gdy burzy zbyt bardzo to konczy jak Dan.

Do tego Zienu wszedl na swoj zwykly poziom a Brozek nie jest wstanie bez wsparcia, walczyc z kilkoma grajkami, ktorych jedynym celem jest tylko i wylacznie wylaczenie go z gry.
Nie mamy tez Paulisty, ktory grajac bardzo roznie, mial tyle goli i asyst, ile Lobo nie uzyska do konca swojej kariery w Wisle.....Dorzucajac do tego Pawelka , ktory mimo roznej postawy, jakos trzymal poziom, a teraz puszcza wszystko co idzie w swiatlo bramki - to mamy obraz 'dziesiejszej' Wisly.

Czytajac takie posty jak Twoj to dochodze do wniosku, ze przejmujac zespol z 8 miejsca, Skorza powinien w zeszlym sezonie zajac miejsce, 3 badz 4 i teraz wszystko by bylo cacy.A ze poszedl po bandzie, to teraz msci sie to na nim(jak daleko nie patrzac - Michniewiczu).
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów