The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SONNE
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2008, 20:49
Dlaczego wszyscy uznali zdanie :" zawsze nad wami ......" za antysemickie ? Gdzie tu jakieś nawoływanie do nienawiści , po prostu stwierdzenie faktu w nieco wulgarny sposób.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.11.2008, 20:56
zydka gul skacze, bo kolejny raz mieli wygrac i nic z tego.
szarpia sie szarpia, nawet juz zostali oficjalnie i na oczach calej Polski konfidentami.
i tak bedzie z tego nico.

tak ze zydki pasiaste zapamietajcie: "zawsze nad wami, pierd....ymi zydami!"
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 27.11.2008, 20:58
Teraz pasuje żeby ****y się okresliły czy robią aferę dla afery, czy faktycznie są tam same żydy i czuja się obrażone. Po czym niech wyjaśnią ogłupiałej Polsce co znaczyło na meczu z ŁKS skandowane przez cały młyn czyli w 84 osoby "Jude, Jude, Jude cała Łódź".

Zresztą na następnych derbach, jesli icki się utrzymają, należałoby na trzy-cztery wyjąć nieobrzezane siurki i olać ich ciepłym moczem.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.11.2008, 20:59
SONNE napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego wszyscy uznali zdanie :" zawsze nad wami ......" za antysemickie ?
Wiesz jak to z pejsami jest, cokolwiek by sie nie stało to oni i tak będą poszkodowani.
Odpowiedz cytując
SONNE
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 27.11.2008, 21:03
fst napisał(a):Wyświetl post
Wiesz jak to z pejsami jest, cokolwiek by sie nie stało to oni i tak będą poszkodowani.
Ch*j z nimi , trzeba przygotować linię obrony jak by się pan prokurator pytał
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 27.11.2008, 21:26
Największym plusem tego donosu, jest to że cała kibicowska Polska po raz kolejny zobaczy wszystko od podszewki. Nie myslę o Amice czy Arce, ale reszta kibiców wyrobi sobie zdanie o wiecznie jebanych kibicach z Kałuzy.

Powoli można kończyć temat, bo co szmaty miały do doniesienia, już doniosły i szkoda na prymitywów tracić czas.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.11.2008, 22:08
element napisał(a):Wyświetl post
Wpierw zakładają temaciki o Małeckim i wpisy że mu nogi i łapy połamią,
Idąc ich tokiem rozumowania,to jak dla mnie Mały też powinien się poskarżyć,że czuł się zagrożony na tym meczu. Bo niby czemu to wszystko ma działać tylko w jedną stronę. Śmiech na sali i tyle...;/ Aż tak ich to boli,że w przewadze 3 zawodników nie potrafili nic zwojować
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.11.2008, 23:14
To co było po meczu niestety pokazuje że w drużynie dzieje się coś złego. Jest jakaś góra emocji. W dwóch meczach 4 czerwone kartki a potem Zawsze... - przecież wiedzieli co kibice odkrzykną. Dlaczego tak się dzieję bo coś jest złego w drużynie - frustracja zatargi a może świadomośc że niektórym czas się w Wiśle kończy.

Dlatego boję się meczu z Ruchem.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.11.2008, 14:28
Debili ze stadionow powinno sie usuwac..."pare" osob powinno dostac po takim wystepie zakazy stadionowe przynajmniej do konca sezonu. Nie mozna tolerowac chamstwa, rasizmu i antysemityzmu. A pilkarze naszej Wisly(nie mowie o obcokrajowcach, bo ci pewnie nie mieli pojecia o czym spiewaja kibice) powinni dostac duze kary finansowe...klaskac po takiej przyspiewce?! Nie dziwota, ze poziom kibicowania lezy.
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 28.11.2008, 14:54
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Debili ze stadionow powinno sie usuwac..."pare" osob powinno dostac po takim wystepie zakazy stadionowe przynajmniej do konca sezonu. Nie mozna tolerowac chamstwa, rasizmu i antysemityzmu. A pilkarze naszej Wisly(nie mowie o obcokrajowcach, bo ci pewnie nie mieli pojecia o czym spiewaja kibice) powinni dostac duze kary finansowe...klaskac po takiej przyspiewce?! Nie dziwota, ze poziom kibicowania lezy.
zagryź chałwą i zastanów sie chwilę, a potem nic nie pisz. Jeżeli dla Ciebie krzyknięcie w kierunku kibca Pasów "ty żydzie" jest przejawem antysemityzmu, to w takim razie chłopcy ubrani na biało-czerwono w pionie są w Twoim rozumieniu notorycznymi dręczycielami zwirzerząt i zoofilami, bo co mecz im sie chce "psa jebać". A problem jest większy bo Lechia chce "jebać śledzie" z Gdyni. Nie brakuje też przejawów rasizmu, bo jak powszechnie wiadomo "CZARNE koszule to ciule". A co na nasze próby "wrzucenia do morza kolejorza" powiedzą związki zawodowe kolejarzy?
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 28.11.2008, 14:56
Jako że jestem osobą tolerancyjną to szanuje ten pogląd.

Szkoda, że żadnego logicznego wywodu nie zrobiłeś.

Generalnie nie ośmieszaj się takimi twierdzeniami. Ciekaw jestem które dla Ciebie słowo to rasizm, antysemityzm ".......onymi" czy "Żydami". Kompilację tych słów to można uznać za chamstwo, lecz na pewno nie za 2 wspomniane zjawiska.
Cichy napisał(a):Wyświetl post
"CZARNE koszule to ciule".
W ten sposób to walczysz z faszyzmem nie mogę się doszukać tutaj jednak rasizmu
Ostatnio edytowane przez mcovalski : 28.11.2008 o godz. 14:59.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.11.2008, 15:04
no leży leży ,w Brzegu przed Tv na pewno
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 28.11.2008, 15:08
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
W ten sposób to walczysz z faszyzmem nie mogę się doszukać tutaj jednak rasizmu
Gdybyś był tą czarną koszulą to byś sie doszukał i też byś się zastanawiał w czym jesteś gorszy od białej, żółtej czy czerwonej
Odpowiedz cytując
RuczajIII
Junior Member

Od: 07.2004

Stary 28.11.2008, 15:13
Ja tylko w sprawie przyśpiewki "do pieca"
Chyba w Antku muzykancie (poprawcie mnie jak się mylę) wkładało się dziewczynę (?) do pieca i odmawiało się trzy zdrowaśki żeby wyzdrowiała.
Kibice Wisły mając na celu dobro zawodnika Pasów, wykorzystali ten tekst i mieli na myśli aby pasioka wsadzono do pieca, odmówiono zdrowaśki (czy tam odczytano torę czy jak tam..) i wyciągnąć zdrowego piłkarza.

Natomiast co do przyśpiewki zawsze nad wami, kibice z piłkarzami mieli na myśli wioskę Żydy (nie wiem czemu ale nie lubi się mieszkańców tej wioski) http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBy...o_mazowieckie))

Obrona gotowa hahahaha lol!!
JŻSW
Powód: zły link
Ostatnio edytowane przez RuczajIII : 28.11.2008 o godz. 15:14.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.11.2008, 15:22
Po pierwsze...ja slyszalem:"pier... zydami"(chamstwo), a dodajac do tego tresc calej przyspiewki, to zalatuje to bardzo mocno III Rzesza(antysemityzm delikatnie mowiac)...zloz to sobie w calosc, przypomnij sobie, jak to lecialo, to moze zrozumiesz(chociaz moze za duzo wymagam). Po drugie...rasizm - w zachowaniu debili z Cracovii. Po trzecie..."Generalnie nie ośmieszaj się takimi twierdzeniami" - bardzo logiczny wywod .
Konkludujac, to ludzi ktorych widzielismy na obrazkach w tv, nalezy usuwac z polskich stadionow i w niedlugim czasie sie to dokona(zmienione prawo). Nie mozna tolerowac takich zachowan.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 28.11.2008 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Stary 28.11.2008, 15:26
Koniec świata
Odbiorą Wiśle wszystkie tytuły, dowalą minus 40 pkt. we wszelkich rozgrywkach centralnych, 8 zawodników pójdzie do więzienia za podżeganie a 143 kibiców dostanie zakazy stadionowe za współudział.
Pasiak zostanie żydem, a Wiślak psem ubolem.
Ale **** z tym, ważne że polityczna poprawność świętuje tryumf.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.11.2008, 15:35
Rozumiem ze z krk nie jestes wiec mozesz niewiedziec ale

a)zydy
b)psy
c)gumiory

Tak w slangu kibicowskiem okresla sie kibicow 3 najwiekszych krakowskich klubow.Tak bylo , jest i pewnie bedzie.
Jest wulgarne, jest przesmiewcze - ok , ale pokaz mi tu rasizm i antysemityzm to Cie ozloce
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.11.2008, 18:02
Po pierwsze...ja slyszalem:"pier... zydami"(chamstwo), a dodajac do tego tresc calej przyspiewki, to zalatuje to bardzo mocno III Rzesza(antysemityzm delikatnie mowiac)...zloz to sobie w calosc, przypomnij sobie, jak to lecialo, to moze zrozumiesz(chociaz moze za duzo wymagam). Po drugie...rasizm - w zachowaniu debili z Cracovii. Po trzecie..."Generalnie nie ośmieszaj się takimi twierdzeniami" - bardzo logiczny wywod .
Konkludujac, to ludzi ktorych widzielismy na obrazkach w tv, nalezy usuwac z polskich stadionow i w niedlugim czasie sie to dokona(zmienione prawo). Nie mozna tolerowac takich zachowan.
A wtedy na stadion wejdą krawaty i zapanuje wieczna cisza.Amen
Odpowiedz cytując
syp
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 28.11.2008, 18:28
Żydów to sołectwo w gminie Igołomia-Wawrzeńcyce
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.11.2008, 18:39
Cytat:
Żydów to sołectwo w gminie Igołomia-Wawrzeńcyce
I właśnie o to sołectwo chodziło kibicom. Że są zawsze nad tym pie...ym sołectwem. Niech teraz, któryś cwaniak udowodni, że nie to mieli na myśli !
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Stary 28.11.2008, 19:19
prawda, mozna kogos nienawidziec/nielubic. Mozna i sobie pospiewac, ale sa granice.
Trzeba zdawac sobie sprawe, kiedy sie je przekracza, i nienawisc do obcego klubu odbija sie na dobru naszej druzyny.

Ci co krzyczeli to "do pieca..", wyrzadzili Wisle szkode i to duza. Po takich akcjach smrod zostaje bardzo dlugo. Grupa tych 'kibicow' zachowala sie idiotycznie, chyba sami nie rozumieli, ze krzyczac te slowa, krzywdza wlasny klub.. ale coz.
Takie zachowania niszcza polska pilke, kto normalny zainwestuje kase w cos, co mozna tak niekorzystnie w mediach przedstawic?
Trzeba rozumiec, ze istnieje niesamowite cisnienie obecnie, na zachowania rasistowskie w pilce.. widac ta grupka tego nie rozumiala. Co wiecej wystawila pieeekna laurke wszystkim kibicom Wisly. Bo na przyklad przed chwila w wydarzeniach polsatowskich nikt sie nie zastanawial nad kwestia ilu to bylo ludzi. Wsadzili nas do jednego wora i po zabawie..
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 28.11.2008, 19:43
Według mnie najbardziej żenujące było zachowanie kibiców Cracovii... Rasizm i udawanie małpy podczas tego gdy z boiska schodził Cleber było po prostu kwintesencją dramatycznie niskiego poziomu kibiców klubu z ul. Kałuży... Takim skandalicznym zachowaniem ośmieszają nasze miasto. Kolejna rzecz, która na środowych derbach w PE bardzo mnie zirytowała to hymn Cracovii w wykonaniu jej kibiców. Odniosłem wrażenie że jedyną zwrotkę tego hymnu którą znają i potrafią zaśpiewać jest ta w której mowa o tym że nie zejdą na psy... Zresztą to co najlepiej im wychodzi to antydoping. Obojętne czy grają z Piastem Gliwice, Jagiellonią, mecz derbowy z Wisłą, albo swój mecz przyjaźni np. z Arką, pozdrawiają nas w wiadomy sposób. No ale tak to jest gdy czyjąś jedyną ideologią jest nienawiść wynikająca z zakompleksienia...

P.S. Nie mówię że my sami w ostatnim meczu z Cracovią na ul. Kałuży byliśmy bez zarzutu. Jednak patrząc na całokształt, to trzeba przyznać, że to co dzieje się na stadionie Cracovii to po prostu żenada. Na R 22 poziom kibicowania jest o niebo wyższy, a kibice Wisły coś sobą jednak potrafią zaprezentować w przeciwieństwie do rywalki z drugiej strony Błoń... Nie chcę tutaj nikogo obrażać i jakiś durny sposób się napinać ale taka jest prawda.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Stary 28.11.2008, 19:49
Jest wyzszy, ale trzeba umiec dostrzec, ze to sie malo liczy. Bo takie zachowanie niweczy postrzeganie kibicow jako normalnych ludzi.I patrzmy na siebie, a nie na nich. To nas przez ten zalosny piec pokazuja w mediach i to z nas robia tych najgorszych. Bo to my jestesmy 1000x bardziej medialni. I o to mi chodzi, ze ta grupka niezbyt rozgarnietych ludzi narobila niepotrzebnego bigosu.

Jest milion bluzgow, a ci wybrali akurat tak mocno rzuacjace sie na czlowieka rasistowskie bluzgi..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.11.2008, 23:30
SONNE napisał(a):Wyświetl post
Ch*j z nimi , trzeba przygotować linię obrony jak by się pan prokurator pytał
Jakby się pytał, to wszyscy jemy Karpia po żydowsku.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
melin
Member

Od: 02.2003

Stary 28.11.2008, 23:58
Po pierwsze - tak jak już stwierdził SONNE -gdzie w tej przyśpiewce nawoływanie do nienawiści? jeśli śpiewaliby "żydów trzeba pier...olić" -to ewentualnie tak-ale z tego wniosek że pasożydki śpiewając o nas swą ulubioną pieśń nawołują do nienawiści!!
Po drugie - piłkarze klaskali nie dlatego-jak z lubością podkreślają media-że tak im super ta przyśpiewka przypasowała-tylko że ZAWSZE KLASZCZĄ kibicom po meczach -podchodzą do nich i dziękują za doping, za obecność na meczu
Po trzecie - dziwne że akurat teraz żydki naskarżyły i media podchwyciły -teraz kiedy jest ogólna nagonka na Wisłę-zaczęło się od Boguskiego , poprzez czerwone kartki za byle co no i teraz to .Jakoś wcześniej nikomu nie przeszkadzało jak po derbach było to śpiewane na stadionie...
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 29.11.2008, 02:05
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem ze z krk nie jestes wiec mozesz niewiedziec ale

a)zydy
b)psy
c)gumiory

Tak w slangu kibicowskiem okresla sie kibicow 3 najwiekszych krakowskich klubow.Tak bylo , jest i pewnie bedzie.
Jest wulgarne, jest przesmiewcze - ok , ale pokaz mi tu rasizm i antysemityzm to Cie ozloce
Może ty to tak odbierasz i przyzwyczajona część kibiców, ale nie wszyscy. Wielu ludzi po prostu odbiera to co słyszy wprost np: "Jeb.. Żydów, skur..synów". W trakcie meczów międzynarodowych czy nawet krajowych pewne osoby z wydziału dyscypliny Uefa, Fifa czy PZPN nie będą się zastanawiały co kibic miał na myśli tylko dowalą karę i udupią klub. Generalnie mnie np osobiście gó.no obchodzi co kibice sobie przyjęli za normę, że jak "jeb.e się Żydów, skur..synów" to chodzi o kibiców Cracovii. Ja słyszę wprost że jest wyzywana nacja, odczytuję to wprost i się tym brzydzę. To jest chamstwo.

Poza tym już nie chce mi się wspominać, że oczywiście wielu kibiców Cracovii prezentuje żenujący poziom kibicowania przez ilość i jakość wulgaryzmów i chamstwa na stadionie, ale kibice Wisły bardzo często zniżają się do tego samego poziomu i są nie lepsi.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.11.2008, 02:46
Jasne Colin - to nie ma tak w przyrodzie ze jedni sa be a drudzy cacy - ja tylko chce by sprawa byl jasna - posadzanie 'nas' o jakis wielki antysemityzm jest zalosne.Nasi kibice pod tym wzgledem nie roznia sie od innych.

Idealny komentarz do tej calej afery napisal Cichy

zagryź chałwą i zastanów sie chwilę, a potem nic nie pisz. Jeżeli dla Ciebie krzyknięcie w kierunku kibca Pasów "ty żydzie" jest przejawem antysemityzmu, to w takim razie chłopcy ubrani na biało-czerwono w pionie są w Twoim rozumieniu notorycznymi dręczycielami zwirzerząt i zoofilami, bo co mecz im sie chce "psa jebać". A problem jest większy bo Lechia chce "jebać śledzie" z Gdyni. Nie brakuje też przejawów rasizmu, bo jak powszechnie wiadomo "CZARNE koszule to ciule". A co na nasze próby "wrzucenia do morza kolejorza" powiedzą związki zawodowe kolejarzy?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.11.2008, 07:14
Zle się stało...
Teraz gów.iane media zamiast zajmować si 1000 razy wazniejszymi sprawami będą zapychać serwisy informacjami o bezmyślnych popisach części naszych kibiców dodatkowo jeszcze manipulując piłkarzami.
A prokuratura też odniesie wielki sukces, oczywiscie sprawy przestepstw gospodarczych, poważnego łamania prawa itp. są mało wazne w porównianiu z tropieniem głupkowatych zachowań.
Albowiem moim takie zachowanie to ogromna bezmyślność i głupota, a nie antysemityzm itp.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.11.2008, 10:20
A jakie sa sprawy 1000x wazniejsze? Zawsze jak slysze takie bzdety to juz wiem ze kogos boli. Nasi pilakrze zachowali sie jak idioci bo niektorzy kibice zachowywali sie tak setki razy. W koncy wyplynelo. Zamiast sie nadymac to moze ktos by cos przemyslal.
Odpowiedz cytując
WisłaRuczaj
Member

Od: 05.2003

Stary 29.11.2008, 10:46
Źle się stało, bardzo źle...najgorsze jest to że zamiast podjąć błyskawiczną próbą szybkich przeprosin bo innej drogi nie ma to to zaczyna się szukanie na siłę głupkowatych tłumaczeń..i o ile w jakiś sposób rozumiem wpisy na forum bo generalnie wiedza wśród forumowiczów na temat funkcjonowania mediów jest zerowa, ślepe zacietrzewienie to już praktycznie norma to niepoważne jest postępowanie klubu. To jest wręcz paranoja, że rzecznik prasowy, który ma za zadanie wygaszać i uspokajać media podgrzewa atmosferę tłumacząc się w kretyński sposób.

Na stadionie brutalnie mówiąc dojebali piłkarze, kibice dołożyli swoje a klub zamiast pokazać stanowcze stanowisko przedłużył sprawę dla mediów ie odcinając się od tej sytuacji. Generalnie wszyscy jak jeden powinni spuścić głowy, przestać machać szabelką i myśleć co dalej..

Podkreślę również, że ciągłe tłumaczenie się, że coś się stało bo Cracovia to, bo tamto...a bo oni też to jest zabawa dzieci w piaskownicy, wkręcani od iluś lat w gównianą wojenkę z pasiakami lądujemy coraz bardziej w bagnie,z którego będzie nam się bardzo ciężko wydostać. Łatka klubu antysemickiego zostanie przylepiona i bez, wręcz drakońskich środków, nie zostanie zdjęta.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów