The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2008, 14:48
W poslkiej lidze sa bardzo ciekawi piłkarze, ale w większosci wypadków kwestią zaporową są pieniądze. Za w miarę dobrych graczy, kluby od razu żądają milionów... niestety.

Jestem ciekaw czy wciąż interesuje nas sprowadzenie bramkarza. Jesli tak, to mam nadzieję, że zwrócimy uwagę na Adama Stachowiaka. Obserwuję go od pewnego czasu i prawdopodobnie jest to jeden z najlepszych bramkarzy ligi, a jego cena zapewne wciąż pozostaje rozsądna. W końcu z Odrą już raz dogadaliśmy sie całkiem dobrze...
Odpowiedz cytując
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.11.2008, 14:58
Co to jest polityka transferowa Wisły? bo ja nie widzę żadnego planowego, sensownego działania już od kilku lat, po prostu właściciel czasami ma kaprys zainwestować a czasami nie, Acapelo nie wydawaj pieniędzy których nie masz w ręku, za Dudkę też była kasa a transferów nie było. U nas sprzedaż piłkarza wcale nie oznacza przekazanie jakiejkolwiek sumy na wzmocnienia, kasa pójdzie na spłatę mitycznego długu. Podejrzewam, że jakieś "drobne" właściciel rzuci, ale nastawcie się raczej na sprowadzanie pilkarzy "zagranicznych" " z kartą w ręku" przecież prezes Wilczek mówił latem że to jest "nowa polityka transferowa" klubu. Największe szanse na wzmocnienie Wisły ma Garguła bo mu się kontrakt kończy, za Nowaka trzeba będzie zapłacić więc pewnie nie, łykniemy raczej jakiś szrot z zachodu. pozdro
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.11.2008, 15:09
Ostatnio zwracalem uwage na to, ze Ostowski pomimo dobrej gry, nie strzela bramek, co jak na skrzydlowego jest przeciez sporym mankamentem. Zeby nie pozostac goloslownym, postanowilem przesledzic dokladnie statystyki z kilku ostatnich lat :

K.Ostrowski:

2004/05 - III liga, 4 gole
2005/06 - II liga, 2 gole
2006/07 - II liga, 0 goli
2007/08 - II liga, 0 goli
2008/09 - Ekstraklasa, 0 goli

Dla porownania J.Gancarczyk:

2004/04 - IV liga, 6 goli
2005/06 - IV liga, 10 goli
2006/07 - II liga, 4 gole
2007/08 - II liga, 2 gole
2008/09 - Ekstraklasa, 4 gole

Podobnie jak z Ostrowskim jest niestety z Lobodzinskim, ktory przez ostatnie 2 lata strzelil zaledwie jednego gola. W ktoryms momencie, taki brak skutecznosci zaczyna wychodzic bokiem...
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.11.2008, 17:03
Jeśli Garguła nie będzie się mocno upierał za transferem zagranicznym to podpiszmy z nim niezły ale motywacyjny kontrakt w styczniu(żeby nie osiadł na laurach jak p. Ł.), a przyjdzie do nas w czerwcu. 500tys euro zamiast dla Gks poszłyby na kontrakt dla zawodnika. Z dwójki Ostrowski, J.Gancarczyk możemy rozmawiać tylko o transferze tego drugiego. Choć dziś Szymkowiak stwierdził że nie jest on jeszcze zawodnikiem na Wisłę.
Ostatnio edytowane przez matti123 : 22.11.2008 o godz. 17:06.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.11.2008, 18:29
kreseq napisał(a):Wyświetl post
PS: Podoba mi sie gra Boguskiego. Nigdy nie sadzilem ze taki progres ten chlopak zaliczy.
Na (Wasze) szczęście chłopcy z komisji dyscypliny byli lepiej zorientowani.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.11.2008, 23:29
Dzisiejszy mecz GKS'u uświadomił mi po raz kolejny jak idealnie do naszej druzyny pasowaliby kolejno Garguła i Nowak oby tak dalej .
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.11.2008, 01:16
Ja mysle ze jednak(jesli beda djengi) wzmocnien trza bedzie poszukac poza granicami kraju.

Gargula - pewnie juz myslami poza krajem - szczeoglnie ze menago wolalby prowizje w ojro niz zlotowkach

Nowak - przyznam sie bez bicia ze znam go tylko ze statystyk - Z panstowym molochem to inaczej sie negocjuje - nie ma bata bysmy sie spotkali w polowie drogi - chyba ze Nowak jest typu Lobo - gdzie po transferze przez tydzien sie chleje i cieszy, jak to sie wcisnelo drewno za cene zlota - zakladajac ze taki nie jest - nie puszcza go.

Gdzie pierwszy by nam sie przydal, drugiego nie znam ale znajac troche 'zycie' ,to akurat o nich mozemy zapomniec.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 23.11.2008, 01:45
Gargule w poprzednim okienku zalezalo na przejsciu do Wisly czemu teraz ma byc inaczej ?
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 23.11.2008, 08:07
Dean napisał(a):Wyświetl post
Gargule w poprzednim okienku zalezalo na przejsciu do Wisly czemu teraz ma byc inaczej ?
na to liczę skoro rok temu sie dogadali i zapewne finansowo także to myślę że teraz jest na to duża szansa bo za bardzo nie wierze w dobre oferty zagraniczne dla Garguły chyba że z Cypru czy średniaka tureckiego.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.11.2008, 11:41
Skorża napisał(a):
Podobno uczy się pan hiszpańskiego.
Tak, właśnie zacząłem. Uważam, że w polskiej lidze będzie coraz więcej piłkarzy z tamtych rejonów. Z takim Marcelo ciągle mamy problem, bo nie mówi słowa po angielsku i muszę korzystać z pomocy Clebera czy Cantoro, by się z nim dogadać.
Ciekawe czy oznacza to dalszy zaciąg z ameryki południowej i rejonów, dla jednego Diaza i Marcelo to raczej mu się nie opłaca chyba, że chce zrobić to na przyszłość. Kwestia jest jest jeszcze tego, że jeśli przychodzi piłkarz z Brazylii to lepiej uczyć się portugalskiego bo różnica pomiędzy hiszpańskim jest podobno nie mała.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.11.2008, 11:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Na (Wasze) szczęście chłopcy z komisji dyscypliny byli lepiej zorientowani.
Boguski to dobry zawodnik, ale co takiego pokazuje w ostatnim czasie? Irytuje nieskutecznością. Nie jest w optymalnej formie. Więc ile jeszcze czasu będzie przywoływana tamta sytuacja?
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.11.2008, 11:51
Tylko, że jest jedna sprawa. Do czasu dyskwalifikacji to był w super formie, drugi po Brożku, ta cała przerwa go wytrąciła z równowagi...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.11.2008, 12:12
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Boguski to dobry zawodnik, ale co takiego pokazuje w ostatnim czasie? Irytuje nieskutecznością. Nie jest w optymalnej formie. Więc ile jeszcze czasu będzie przywoływana tamta sytuacja?
a co? dziwisz się?
Czy ktoś przyznał się do chamskiego potraktowania Rafała i Wisły? Czy przeprosił?
Więc nie dziw się, że przy każdej okazji ta sprawa będzie wracała.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.11.2008, 12:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a co? dziwisz się?
Czy ktoś przyznał się do chamskiego potraktowania Rafała i Wisły? Czy przeprosił?
Więc nie dziw się, że przy każdej okazji ta sprawa będzie wracała.
Nie mów, że Ty na serio liczyłeś na przeprosiny władz naszej kopanej. Oni nigdy nie przyznają się do błędu i nie ważne, czy chodzi tu o Wisłę czy też inny klub.
Przy każdej okazji? A więc teoretycznie, gdy Legia zdobędzie mistrzostwo w tym sezonie, to znów będzie przywołana sprawa Boguskiego? I tak w kółko? Można dojść do wniosku, że w tej sytuacji Legia nie ma już szans na czyste zdobycie mistrzostwa.

no ale to nie to miejsce, nie ten czas na dyskusje na ten temat
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 23.11.2008 o godz. 12:21.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.11.2008, 14:13
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
na to liczę skoro rok temu sie dogadali i zapewne finansowo także to myślę że teraz jest na to duża szansa bo za bardzo nie wierze w dobre oferty zagraniczne dla Garguły chyba że z Cypru czy średniaka tureckiego.
o tym czy oferta jest dobra czy nie,zadecyduje sam zainteresowany.wszystko zależy od tego co jest dla niego najważniejsze.jezeli tylko kasa,to oferty z tych krajów,są dużo bardziej atrakcyjne niż najlepsza nasza.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Salad
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 23.11.2008, 14:14
Cytat:
Przy każdej okazji? A więc teoretycznie, gdy Legia zdobędzie mistrzostwo w tym sezonie, to znów będzie przywołana sprawa Boguskiego? I tak w kółko? Można dojść do wniosku, że w tej sytuacji Legia nie ma już szans na czyste zdobycie mistrzostwa.
Gdyby Legia zdobyła mistrza o którym zadecydowałaby mała ilość punktów to niestety właśnie tak to wygląda. Nie wiemy jak by sie potoczyły te dwa mecze gdyby Boguski grał, ja przypuszczam ze duzo lepiej dla nas bo Rafał jest "motorem napędowym" Wisły
Odpowiedz cytując
pytong
Banita

Od: 08.2008

Stary 23.11.2008, 14:42
Co za brednie. Gdyby nie faulował bez piłki to by go nie wykluczyli. Jest przewinienie jest kara. Proste
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.11.2008, 14:52
Pytong jesteś taki głupi czy tylko udajesz? Nikt nie mówi że Rafał się dobrze zachował. Wszystkim chodzi tylko o to jak C+ nagłośniło tą sprawę. Bo co kolejkę są jakieś incydenty i bywa tak że ta komisja ligi w ogóle nie zwraca na to uwagi. Chcesz zabłysnąć? Jak tak to nie na tym forum.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.11.2008, 15:01
Polecam spojrzeć na nazwę tematu. Kibice z Warszawy niech zaprzestaną tej napinki, zachowują się tak jakby nie wiedzieli o co chodzi.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.11.2008, 15:06
Wracajac do tematu, choc wydaje mi sie ze bardziej odpowiednim na to co mam napisac jest Gdybym byl Bednarzem, to wedlug mnie ale wartoby penetrowac rynek Balkanski. Niedrodzy zawodnicy a prezentuja kosmiczne umiejetnosci jak na nasza ekstraklase. Stilic`ia przyklad jest tutaj koronnym. Co to jest powiedzcie mi 400 tys euro za takiego pilkarza?
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Stary 23.11.2008, 15:10
Wydaje mi się że jest Stilić jest bardziej wyjątkiem potwierdzającym regułę , niż samą regułą. Przykład Wisły Płock i zawodników takich jak Żarko Belada czy też Mitar Peković pokazują że samo pochodzenie z Bałkanów o niczym nie świadczy.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.11.2008, 15:12
Owszem dlatego scouting i to dobry w pelnym tego slowa znaczeniu nam potrzebny, a nie penetrowanie ameryki poludniowej w poszukiwaniu pilkarzy. Tu mamy blizej i w dodatku wcale nie gorszych a bywa ze lepszych.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 23.11.2008, 20:00
Chce już końca tej rundy. I najlepiej z Ostrowskim, Nowakiem, Gargułą i nowym bramkarzem na przyszłą runde! :[ Ostrowskiego oceniam po paru meczach, nie tylko po tym dzisiejszym i odpoczatku bardziej mi wpadl w oko niz Gancarczyk
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 23.11.2008, 20:39
Ja rozumiem, że niektórzy po odejściu Kamila K. i widząc nieuchronne odejście Tomasza D. martwią się o przyszłość sekcji hazardu sportowego w Wiśle S.A. i o kondycję finansową krakowskich kasyn.

Ale mimo wszystko popieranie głupiego pomysłu Skorży ze sprowadzaniem Mili to nie tylko naiwność. To jawny sabotaż.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Stary 23.11.2008, 21:54
Moim skromnym zdaniem to Mila nie byłby złym transferem. A co do Bałkanów - zgadzam się że trzeba zbudować sieć skautingu , ale jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego że ekstremalnie ciężko byłoby wyłowić stamtąd jakiegoś naprawdę dobrego zawodnika , gdyż do tego że trzeba Bałkany obserwować kluby z Zachodniej Europy się przekonały w roku 98 po świetnym występie Chorwacji na Mundialu. Tak więc sądzę że Stilić , a raczej jego znalezienie to doskonała ilustracja powiedzenia "trafiło się ślepej kurze ziarno". Wystarczy popatrzeć na inne ich wynalazki ,a mianowicie Tanevskiego i Djurdjevicia.Co ciekawe wszyscy tak wychwalają skauting w Amicolechu że zapominają o Cueto , który według Franza powinienem być już co najmniej w Barcelonie , a jakoś w lidze nie gra , a jeżeli już to prezentuje poziom " wczesny Kmiecik".
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.11.2008, 22:46
siatke skautów to tzreba bylo robic 10 la temu, dzis bysmy liczyli profity z LM. nawet Arsenal szuka mlodych a potem opycha ich za n razy wieksze kwoty. ale to do innego topica
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.11.2008, 15:57
Dyskusja o wyczynach pana Szulca przeniesiona do tematu meczowego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.11.2008, 21:17
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,59...a_na_kare.html
Ja nie jestem przekonany co do ewentualnego przedłużania tego kontraktu. Myślę że Wisła potrzebuje świeżej krwi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.11.2008, 22:07
Naszą dyskusję przeniosłem do "Ekstraklasy...", tam proponuję ją kontynuować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
losiu3000
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 25.11.2008, 22:28
Grecki klub chce ZieńczukaO POMOCNIKU WISŁY KRAKÓW MYŚLI TRENER LEVADIAKOSU

Marek Zieńczuk wybierze się zimą do gorącej Grecji? Niewykluczone. Zainteresowanie lewym pomocnikiem mistrzów Polski wykazał 11. klub ligi greckiej Levadiakos FC.

Na transfer piłkarza Wisły Kraków bardzo nalega trener greckiego zespołu, Serb - Momcilo Vukotić. Działacze Levadiakosu liczą się z tym, że za Zieńczuka będzie trzeba zapłacić zespołowi mistrzów Polski i są gotowi do rozmów na temat transferu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów