|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
W poslkiej lidze sa bardzo ciekawi piłkarze, ale w większosci wypadków kwestią zaporową są pieniądze. Za w miarę dobrych graczy, kluby od razu żądają milionów... niestety.
Jestem ciekaw czy wciąż interesuje nas sprowadzenie bramkarza. Jesli tak, to mam nadzieję, że zwrócimy uwagę na Adama Stachowiaka. Obserwuję go od pewnego czasu i prawdopodobnie jest to jeden z najlepszych bramkarzy ligi, a jego cena zapewne wciąż pozostaje rozsądna. W końcu z Odrą już raz dogadaliśmy sie całkiem dobrze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co to jest polityka transferowa Wisły? bo ja nie widzę żadnego planowego, sensownego działania już od kilku lat, po prostu właściciel czasami ma kaprys zainwestować a czasami nie, Acapelo nie wydawaj pieniędzy których nie masz w ręku, za Dudkę też była kasa a transferów nie było. U nas sprzedaż piłkarza wcale nie oznacza przekazanie jakiejkolwiek sumy na wzmocnienia, kasa pójdzie na spłatę mitycznego długu. Podejrzewam, że jakieś "drobne" właściciel rzuci, ale nastawcie się raczej na sprowadzanie pilkarzy "zagranicznych" " z kartą w ręku" przecież prezes Wilczek mówił latem że to jest "nowa polityka transferowa" klubu. Największe szanse na wzmocnienie Wisły ma Garguła bo mu się kontrakt kończy, za Nowaka trzeba będzie zapłacić więc pewnie nie, łykniemy raczej jakiś szrot z zachodu. pozdro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ostatnio zwracalem uwage na to, ze Ostowski pomimo dobrej gry, nie strzela bramek, co jak na skrzydlowego jest przeciez sporym mankamentem. Zeby nie pozostac goloslownym, postanowilem przesledzic dokladnie statystyki z kilku ostatnich lat :
K.Ostrowski: 2004/05 - III liga, 4 gole 2005/06 - II liga, 2 gole 2006/07 - II liga, 0 goli 2007/08 - II liga, 0 goli 2008/09 - Ekstraklasa, 0 goli Dla porownania J.Gancarczyk: 2004/04 - IV liga, 6 goli 2005/06 - IV liga, 10 goli 2006/07 - II liga, 4 gole 2007/08 - II liga, 2 gole 2008/09 - Ekstraklasa, 4 gole Podobnie jak z Ostrowskim jest niestety z Lobodzinskim, ktory przez ostatnie 2 lata strzelil zaledwie jednego gola. W ktoryms momencie, taki brak skutecznosci zaczyna wychodzic bokiem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jeśli Garguła nie będzie się mocno upierał za transferem zagranicznym to podpiszmy z nim niezły ale motywacyjny kontrakt w styczniu(żeby nie osiadł na laurach jak p. Ł.), a przyjdzie do nas w czerwcu. 500tys euro zamiast dla Gks poszłyby na kontrakt dla zawodnika. Z dwójki Ostrowski, J.Gancarczyk możemy rozmawiać tylko o transferze tego drugiego. Choć dziś Szymkowiak stwierdził że nie jest on jeszcze zawodnikiem na Wisłę.
Ostatnio edytowane przez matti123 : 22.11.2008 o godz. 17:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na (Wasze) szczęście chłopcy z komisji dyscypliny byli lepiej zorientowani.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dzisiejszy mecz GKS'u uświadomił mi po raz kolejny jak idealnie do naszej druzyny pasowaliby kolejno Garguła i Nowak
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja mysle ze jednak(jesli beda djengi) wzmocnien trza bedzie poszukac poza granicami kraju.
Gargula - pewnie juz myslami poza krajem - szczeoglnie ze menago wolalby prowizje w ojro niz zlotowkach Nowak - przyznam sie bez bicia ze znam go tylko ze statystyk - Z panstowym molochem to inaczej sie negocjuje - nie ma bata bysmy sie spotkali w polowie drogi - chyba ze Nowak jest typu Lobo - gdzie po transferze przez tydzien sie chleje i cieszy, jak to sie wcisnelo drewno za cene zlota - zakladajac ze taki nie jest - nie puszcza go.Gdzie pierwszy by nam sie przydal, drugiego nie znam ale znajac troche 'zycie' ,to akurat o nich mozemy zapomniec. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gargule w poprzednim okienku zalezalo na przejsciu do Wisly
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
na to liczę skoro rok temu sie dogadali i zapewne finansowo także to myślę że teraz jest na to duża szansa bo za bardzo nie wierze w dobre oferty zagraniczne dla Garguły chyba że z Cypru czy średniaka tureckiego.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Skorża napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Boguski to dobry zawodnik, ale co takiego pokazuje w ostatnim czasie? Irytuje nieskutecznością. Nie jest w optymalnej formie. Więc ile jeszcze czasu będzie przywoływana tamta sytuacja?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Tylko, że jest jedna sprawa. Do czasu dyskwalifikacji to był w super formie, drugi po Brożku, ta cała przerwa go wytrąciła z równowagi...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Czy ktoś przyznał się do chamskiego potraktowania Rafała i Wisły? Czy przeprosił? Więc nie dziw się, że przy każdej okazji ta sprawa będzie wracała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Przy każdej okazji? A więc teoretycznie, gdy Legia zdobędzie mistrzostwo w tym sezonie, to znów będzie przywołana sprawa Boguskiego? I tak w kółko? Można dojść do wniosku, że w tej sytuacji Legia nie ma już szans na czyste zdobycie mistrzostwa. no ale to nie to miejsce, nie ten czas na dyskusje na ten temat
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 23.11.2008 o godz. 12:21.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
o tym czy oferta jest dobra czy nie,zadecyduje sam zainteresowany.wszystko zależy od tego co jest dla niego najważniejsze.jezeli tylko kasa,to oferty z tych krajów,są dużo bardziej atrakcyjne niż najlepsza nasza.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Co za brednie. Gdyby nie faulował bez piłki to by go nie wykluczyli. Jest przewinienie jest kara. Proste
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Pytong jesteś taki głupi czy tylko udajesz? Nikt nie mówi że Rafał się dobrze zachował. Wszystkim chodzi tylko o to jak C+ nagłośniło tą sprawę. Bo co kolejkę są jakieś incydenty i bywa tak że ta komisja ligi w ogóle nie zwraca na to uwagi. Chcesz zabłysnąć? Jak tak to nie na tym forum.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Polecam spojrzeć na nazwę tematu. Kibice z Warszawy niech zaprzestaną tej napinki, zachowują się tak jakby nie wiedzieli o co chodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wracajac do tematu, choc wydaje mi sie ze bardziej odpowiednim na to co mam napisac jest Gdybym byl Bednarzem, to wedlug mnie ale wartoby penetrowac rynek Balkanski. Niedrodzy zawodnicy a prezentuja kosmiczne umiejetnosci jak na nasza ekstraklase. Stilic`ia przyklad jest tutaj koronnym. Co to jest powiedzcie mi 400 tys euro za takiego pilkarza?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się że jest Stilić jest bardziej wyjątkiem potwierdzającym regułę , niż samą regułą. Przykład Wisły Płock i zawodników takich jak Żarko Belada czy też Mitar Peković pokazują że samo pochodzenie z Bałkanów o niczym nie świadczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Owszem dlatego scouting i to dobry w pelnym tego slowa znaczeniu nam potrzebny, a nie penetrowanie ameryki poludniowej w poszukiwaniu pilkarzy. Tu mamy blizej i w dodatku wcale nie gorszych a bywa ze lepszych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chce już końca tej rundy. I najlepiej z Ostrowskim, Nowakiem, Gargułą i nowym bramkarzem na przyszłą runde! :[ Ostrowskiego oceniam po paru meczach, nie tylko po tym dzisiejszym i odpoczatku bardziej mi wpadl w oko niz Gancarczyk
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja rozumiem, że niektórzy po odejściu Kamila K. i widząc nieuchronne odejście Tomasza D. martwią się o przyszłość sekcji hazardu sportowego w Wiśle S.A. i o kondycję finansową krakowskich kasyn.
Ale mimo wszystko popieranie głupiego pomysłu Skorży ze sprowadzaniem Mili to nie tylko naiwność. To jawny sabotaż. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Moim skromnym zdaniem to Mila nie byłby złym transferem. A co do Bałkanów - zgadzam się że trzeba zbudować sieć skautingu , ale jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego że ekstremalnie ciężko byłoby wyłowić stamtąd jakiegoś naprawdę dobrego zawodnika , gdyż do tego że trzeba Bałkany obserwować kluby z Zachodniej Europy się przekonały w roku 98 po świetnym występie Chorwacji na Mundialu. Tak więc sądzę że Stilić , a raczej jego znalezienie to doskonała ilustracja powiedzenia "trafiło się ślepej kurze ziarno". Wystarczy popatrzeć na inne ich wynalazki ,a mianowicie Tanevskiego i Djurdjevicia.Co ciekawe wszyscy tak wychwalają skauting w Amicolechu że zapominają o Cueto , który według Franza powinienem być już co najmniej w Barcelonie , a jakoś w lidze nie gra , a jeżeli już to prezentuje poziom " wczesny Kmiecik".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
siatke skautów to tzreba bylo robic 10 la temu, dzis bysmy liczyli profity z LM. nawet Arsenal szuka mlodych a potem opycha ich za n razy wieksze kwoty. ale to do innego topica
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dyskusja o wyczynach pana Szulca przeniesiona do tematu meczowego.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,59...a_na_kare.html
Ja nie jestem przekonany co do ewentualnego przedłużania tego kontraktu. Myślę że Wisła potrzebuje świeżej krwi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Grecki klub chce ZieńczukaO POMOCNIKU WISŁY KRAKÓW MYŚLI TRENER LEVADIAKOSU
Marek Zieńczuk wybierze się zimą do gorącej Grecji? Niewykluczone. Zainteresowanie lewym pomocnikiem mistrzów Polski wykazał 11. klub ligi greckiej Levadiakos FC. Na transfer piłkarza Wisły Kraków bardzo nalega trener greckiego zespołu, Serb - Momcilo Vukotić. Działacze Levadiakosu liczą się z tym, że za Zieńczuka będzie trzeba zapłacić zespołowi mistrzów Polski i są gotowi do rozmów na temat transferu. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|