The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2008, 22:19
co by nie powiedzieć tak patrzylem na ten mecz Ruch-Legia i niestety ta nasza liga jest okropnie słaba . ; /
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.11.2008, 22:46
http://legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=23161

Ruch - Legia slaby mecz, nie bardzo jest co komentowac, ale skoro juz przy Legii, to ciekawy wywiad. Zwlaszcza koncowka. Chyba oznacza to, ze nie pojda droga Lecha, ale droga... Legii.
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.11.2008, 11:11
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Polonia Bytom - ŁKS 2-3...
Nasza liga jest zupełnie nieprzewidywalna.
A Ruch gra słabo- to dobrze, ale muruje bramkę- to źle( oczywiście w kontekście naszego meczu z chorzowianami).
3 akcje Łks i trzy bramki

Co do Legia 2 klarowne stuacje i strzelaja jedna bramke ktora daje im trzy punkty. Mecz moze nie ciekawy,ale na pewno warunki atmosferyczne tez daly znac o sobie...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 22.11.2008, 13:07
"Kolejna piłkarska perła o krok od Lecha"
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html

Czy, kiedy i ilu naszych skautow go ogladalo?
Odpowiedz cytując
nowy_piotrek
Senior Member

Stary 22.11.2008, 13:45
Maciuś napisał(a):Wyświetl post

zlituj sie, mamy ogladac wszystkich zawodnikow ktorymi Lech sie interesuje? i tych co Legia chce sciagnac pewnie tez?

Zreszta czytaj dalej superexpress, daleko zajedziesz.

Życie bym dał, za krakowską Wisłę...
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Stary 22.11.2008, 14:04
W sumie SE wiec niezbyt wiarygodna wiadomosc. Ale jesli Lechowi rzeczywiscie uda sie sciagnac tego zawodnika i znow trafic w dziesiatke, to bedzie to cos w rodzaju transferowego nokautu dla reszty ligi, a Wisla z Legia beda musialy powaznie pomyslec, czy nie nalezaloby przypadkiem odwzorowac swojego systemu na tym z Lecha. Dla mnie tak czy inaczej to bez dwoch zdan najbardziej skutecznie w tej chwili zarzadzany klub Ekstraklasy i niezaleznie od sympatii, nie ma sie co o to obrazac, tylko trzeba wyciagac wnioski i liczyc na to ze inni podejma rekawice.

Czy to prawdziwy news czy nie, ja mysle ze niedawny wywiad z Czyzniewskim pokazal, ze to co sie w Lechu dzieje to nie przypadek, a Lech na dobre dobil do Wisly i Legii. A w niedlugim czasie moze je przegonic.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 22.11.2008, 14:28
Powracajac do naszego meczu :
Bylo zle, i duzy wklad w takie a nie inne widowisko mialy warunki atmosferyczne. Mamy za slabych grajkow by ich umejetnosci w takich warunkach spadly maksymalnie o 5%. Gra szarpana ale dzieki temu duzo arytmii akcji, ktora dla mnie jest bardzo wazna gdy jest celowa a nie wymuszana, coz...dobre i to.
Kolejna bramka Cziniego, chlopak moglby byc krolem strzelcow, moglby ladowac po 3 bramki na mecz ale gdyby tak bylo, gdyby kazda swoja sytuacje lub chociaz co druga wykorzystywal, to by nie gral w polskiej lidze.
Kolejna asysta Iwanskiego, moze nie jest wirutozem pilki, ale odnalazl sie w Legii a to nie jest latwe bo kazdy chyba pamieta spalajacych sie zawodnikow po przejsciu do naszego klubu.
Mam nadzieje ze Leo da mu szanse w jakims meczu towarzyskim lub malo znaczacym. Sa lepsi ale na lawke powinien sie zalapac.
Mam nadzieje ze jakis frajer wykupi z Legii Radovica bo to co on wyprawia to juz nawet nie jest smieszne, to jest zalosne. Ryba lepiej sie spisuje od tego nurka.

Mnie tam takie informacje ciesza. Takie a nie inne ruchy transferowe Lecha czy innego zespolu Ekstraklasy spowoduja ze reszta musi tez polozyc wiekszy nacisk na transfery. Nie wiem czy to bedzie dobry zawodnik i jak sie zaprezentuje w Lechu ale wazne ze ta liga zaczyna wygladac tak jak powinna wygladac najlepsza liga w tak duzym kraju.
Byle nie przesadzac z Brazylijczykami i Hiszpanami

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.11.2008, 14:47
Generalnie mecz dramatyczny wczoraj, naprawdę. Ruch słabiuteńki a mimo to miał Legię na widelcu (hyhy) bo karny i sytuacja Zająca (z przypadku) to powinno być spokojne 2-0 mimo fatalnej postawy...nie kumam tego szczerze mówiąc. No a Legia w końcu musiała się przełamać na wyjazdach, to już tak ze statystycznego punktu widzenia wynikało że pewnie wygrają bez względu na mizerną postawę, no bo mimo wszystko Legia to Legia i nie będą mieli 10 meczów wyjazdówych bez gola Ja bym niskiego poziomu nie tłumaczył złymi warunkami, w końcu w pierwszej połowie śnieg nie padał a widowisko było słabe tak z jednej jak i z drugiej strony.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.11.2008, 14:49
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Powracajac do naszego meczu :

Mam nadzieje ze jakis frajer wykupi z Legii Radovica bo to co on wyprawia to juz nawet nie jest smieszne, to jest zalosne. Ryba lepiej sie spisuje od tego nurka
co do Radovica to się aż tak bardzo nie zgodzę. Zauważ, że on gra super, gdy ma konkurencję (gdy kontuzji nie miał Szałach, to Rado hasał aż miło). To taki typ zawodnika, który musi czuć oddech innego zawodnika (nie oszukujmy się, takim piłkarzem który by wywierał presję na Miro nie jest Rocki). Odkąd Seba złapał kontuzję to i Rado zaczął słabiej grać. Oprócz Iwańskiego, to właśnie Szałach i Rado w pewnym okresie trzymali siłę Legii (tak gdzie od meczu z Jagą do czasu złamania nogi przez Sebe)
Na ten moment to już mnie bardziej irytuje Roger, który ma umiejętności, ale brakuje mu motywacji. A co do Rybusa, to zauważyłem, że on chyba zatrzymał się w rozwoju (w sensie piłkarskim). Takie mam odczucie, gdy patrzę na jego grę
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.11.2008, 14:57
A w Belchatowie 1-0 dl agospodarzy.Jaga gra cos w rodzaju cattaneccio ;-) Jezei to w taki sposob Jaga nie przegral meczu od 8smiu spotkan to zaczynam wspolczuc kibicom "Pszczolek".
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 22.11.2008, 16:15
Strzelil Nowak, strzelil Gargula a my dalej w lesie z transferami.
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Stary 22.11.2008, 16:18
Jagiellonia dzisiaj nie istniala. Wystarczy lekki mroz i Jaga rozpada sie nie tylko w sensie pilkarskim, ale rowniez w sensie jak najbardziej fizycznym .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.11.2008, 17:52

Tak, dzisiaj, kilka tysięcy - na onecie.

Łagodnie przypominam, że to nie jest temat transferowy. Idź frustrować się gdzie indziej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.11.2008, 18:07
coś nie idzie strzelanie karnych w tej kolejce.
Wczoraj strzał w bramkarza, dziś w słupek (Odra W. z Arką).
Loteria.

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 22.11.2008, 18:22
trochę to śmieszne. Lechowi udało się jedno okno transferowe i teraz wszyscy uważają (no prawie), że każdy zakupiony teraz przez Lecha zawodnik będzie dobry. Lech może się sam w tym pogubić (jak Legia- sprowadzili dwóch dobrych Brazylijczyków i myśleli, że wszyscy tacy będą, to samo z Hiszpanami). Widzę, że teraz Lech po udanym Stilicu znów chce innego Bośniaka. Co z tego wyjdzie to się okaże, ale takie pisanie, że czemu Lech się interesuje tym zawodnikiem a np Wisła czy Legia nie jest trochę przesadzone. Spokojnie można wymienić sporo nietrafionych transferów Lecha (chodzi mi o czasy rządów Amicii)
Odpowiedz cytując
TYLKO___WISŁA
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.11.2008, 18:26
dajcie mecz na justin.tv icków z Amicą, bo nie potrafię wyszukać na justinie, a meczyki.pl mi nie działają..
Fuss napisał(a):
Nie chce być w SKWK gdyż lubie czasem pomelanżować , lubie sie napić a takich ludzi w SKWK raczej nie chcą.
Fuss napisał(a):
Taki jestes kozak to pojdejdz do jakiegoś Sharka i zapytaj go co mial z polskiego intelektualisto internetowy.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 22.11.2008, 18:30
Strzelil Nowak, strzelil Gargula a my dalej w lesie z transferami.
Przepraszam Was bardzo. Mam pytanie: Kto jest liderem tej ligii? Ograrnijcie się. Na transfery bedzie czas w styczniu. To, że ktoś strzelił bramkę jeszcze nic nie znmaczy. W każdej kolejce strzelców jest kilkunastu, Wisła ma zatrudnić wszystkich?
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.11.2008, 18:32
W tym sezonie Lech transferowo się "wstrzelił" ale poprzednie kilka sezonów miał większość niewypałów.
Przyznam że liczy się że wogóle coś robią w tej naszej "extra"-klasie.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 22.11.2008, 18:33
Na justinie meczyk zaczną transmitować, jak on się już zacznie, na pewno odpowiedni link się szybko znajdzie.

Ja wiem, że będzie ciężko na sercu, ale w meczu Lecha kibicujemy tym drugim, oder?

edytka:
mecz Craxy z Lechem http://www.justin.tv/djcris1991

i tu też http://www.blogtv.com/People/astro164
Ostatnio edytowane przez harthausen : 22.11.2008 o godz. 18:44.

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 22.11.2008, 18:38
http://www.justin.tv/widgets/jtv_pla...nel=djcris1991

mecz Cracovia Lech
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.11.2008, 18:43
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
trochę to śmieszne. Lechowi udało się jedno okno transferowe i teraz wszyscy uważają (no prawie), że każdy zakupiony teraz przez Lecha zawodnik będzie dobry. Lech może się sam w tym pogubić (jak Legia- sprowadzili dwóch dobrych Brazylijczyków i myśleli, że wszyscy tacy będą, to samo z Hiszpanami). Widzę, że teraz Lech po udanym Stilicu znów chce innego Bośniaka. Co z tego wyjdzie to się okaże, ale takie pisanie, że czemu Lech się interesuje tym zawodnikiem a np Wisła czy Legia nie jest trochę przesadzone. Spokojnie można wymienić sporo nietrafionych transferów Lecha (chodzi mi o czasy rządów Amicii)
To działa sezonowo. Jeszcze przed rozpoczęciem rundy wzorem byliście Wy i Lech. Dwa lata temu na topie było Zagłębie i Bełchatów, wcześniej Kolporter, Groclin, Amica. Tak naprawdę co rok frustrują się Ci sami goście i nie ma ich aż tak wielu - po prostu są uciążliwi, pisząc w kółko to samo.

Pewnie ta analogia się wielu nie spodoba, ale nasze kluby przypominają zbieraczy na śmietniku - czasem trafi się coś działającego, ale nawet ludzie dobrze usytuowani rzadko rezygnują z czegoś, na czym mogliby jakoś zarobić.

harthausen napisał(a):
Ja wiem, że będzie ciężko na sercu, ale w meczu Lecha kibicujemy tym drugim, oder?
Ja kompromisowo stwierdzę, że w każdym z możliwych rozstrzygnięć punkty straci klub którego nie toleruję. Ale najlepszy byłby obustronny walkower.

Bądźmy jednak realistami - Cracovia nie ma większych szans.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.11.2008 o godz. 18:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 22.11.2008, 18:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To działa sezonowo.
Święta prawda. Nic dodać, nic ująć.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.11.2008, 19:26
Craxa-Lech bez goli w 36 i niech tak zostanie.ewentualnie np. 2-2 może być.
Zabole do roboty!W Wawie też przydałby się remisik...
Ostatnio edytowane przez arti : 22.11.2008 o godz. 19:39.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.11.2008, 19:37
Dokladnie - liczylem ze Gornik w koncu sie przelamie, bo Polonia od pewnego czasu nie gra dobrze ale chyba nie dzis.
Byle niepokalanej dziewicy chciaz sie dzis udalo.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.11.2008, 19:52
panowie z C+ mnie rozpierdalają nie sa pewni czy Hajto powinien dostac czerwoną.. teraz porównajmy to z sytułacją Boguskiego za ktora dostal pauze na 2 mecze..
ja na meczu Kasperczaka bym tego żelmena zesłał do rezerw jak mozna .......nac cos takiego 75min jak jest jeszcze szansa na remis?

Smirnovs.. i nie trzeba nic wiecej dodawac
Ostatnio edytowane przez medyk : 22.11.2008 o godz. 20:01.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.11.2008, 20:02
no w Wawie mecz niestety rozstrzygnięty.
Jakkolwiek Hajto to znany cham to akurat w tej sytuacji nie dałbym mu czerwonej tylko żółtą.
Smirnovs...
Połowa graczy na boisku i to dotyczy obu drużyn prezentuje się jak półinwalidzi (sprawność, koordynacja ruchowa, szybkość)
pozostaje liczyć, że choć KSC skubnie Lecha.
Ostatnio edytowane przez arti : 22.11.2008 o godz. 20:08.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 22.11.2008, 20:05
abstrahując () od Boguskiego, to w tej sytuacji Hajty i Ivanowskiego to wina tego pierwszego dyskusyjna. Obaj byli w walce, trzymali się nawzajem. Czy Ivanovski się cwanie wyłożył, czy rzeczywiści Hajto go po przewróceniu w brzuch butem nie trącił - nie dojdziesz, tu każdy dobrze aktorzy.

Tomuś se opinię brutala wyrobił, od czasu do czasu potwierdza czynem i dokłada słowem no to niech się nie dziwi, zawsze będzie na niego, jak się jest czarnym Piotrusiem to się tak ma.

Tak czy tak jego czerwona kartka plus swojak Smirnowsa załatwiają wynik meczu. Tabela dla nich zaczyna rozpaczliwie wyglądać

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.11.2008, 20:15
moze mi ktos wytlumaczyc na czym polega podgrzewana murawa? przeciez Cracovia posiada takową a śniegu po kostki?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.11.2008, 20:24
ciekawy jestem jak dzisiaj nasza mogła wyglądać . Może poprostu to podgrzewanie nie wyrabia
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 22.11.2008, 20:26
medyk napisał(a):Wyświetl post
moze mi ktos wytlumaczyc na czym polega podgrzewana murawa? przeciez Cracovia posiada takową a śniegu po kostki?
W Polskiej ekstraklasie, mamy obowiązek posiadania podgrzewanej murawy, a nie jej włączania.

Tak, tak, żyjemy w kraju pełnym paradoksów .

Lech strzelił na 1-0 właśnie...
Ddf
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów