|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
pozwole sobie jeszcze tutaj wrzucić link do sklepu
hantle gryfy obciążenia itd Możliwy odbiór osobisty w Krakowie www.sortis.bazarek.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Zamierzam właśnie uczęszczać na siłownie ale jestem w tym kompletnie zielony. Chciałbym wyrobić sobie rzeźbę ciała. Miałbym prośbę do kogoś aby napisał mi dobry plan treningowy (szczegółowo
pozdrawiam ![]() na wyjazdach byłeś ilu?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jakieś opinie na temat HyperFusion Hi-Teca ? Brał ktoś ? Jakie efekty.. itd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
PS. Mam nadzieje, że wystarczająco "szczegółowo " odpisałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Spokojnie... ;]
Moim zdaniem (ale to tylko moja sugestia, to że ćwiczę parę lat w taki sposób to mój wybór) Na początek ogólnorozwojówka, w miarę lekka, zapoznaj się z techniką wykonywania poszczególnych ćwiczeń. Jeżeli chcesz mieć rzeźbę, musisz mieć co rzeźbić, czyli zacząłbym od lekkiej "masówki" (no chyba że uważasz, że masz masę ;] ) Na dietę i suplementy czas nadejdzie, poćwicz około 6 do 10 miesięcy "na sucho" i wtedy pomyśl nad dietą, odżywkami Rozpiski niestety nie ułożę, mam nadzieję, że ktoś Ci pomoże, ewentualnie wprowadzi poprawki do mojego rozumowania. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2005
Offline |
|
|
uwaga ważny komunikat dla kleintów www.mocnysklep.pl i ogólnie pasjonatów kulturystyki
koniec z dawaniem zarobić poczcie polskiej , koniec z jeżdżeniem na koniec świata po odbiór osobisty od poniedziałku sklep ma 'normalną' siedzibę w DH Wanda w Nowej Hucie !!! więcej : http://www.mocnyblog.pl/2008/11/13/w...do-nowej-huty/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Witam, mam pytanie. Orientuje sie ktos gdzie mozna kupic tanio sprzet na silke(hantle, obciazenia, gryfy itd)? Z gory dzieki, pozdr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
na Allegro
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Mój plan treningowy. Co o nim myślicie?
Dzień 1: Klatka, triceps, brzuch Dzień 2: Plecy, biceps, aeroby Dzień 3: - Dzien 4: Klatka, triceps, brzuch Dzień 5: Barki, biceps, nogi Dzień 6: - Dzień 7: - Klatka: 5 ćwiczeń (wyciskanie na ławeczce płasko, butterfly, atlas, brama, rozpietki) - wszystko 4 serie 10 powtorzen Triceps: 3 ćwiczenia (prostowanie ramion na wyciągu stojąc nachwytem, prostowanie ramion na wyciagu w poziomie, prostowanie ramienia podchwytem na wyciagu stojac, czasem jeszcze prostowanie ramienia ze sztangielka nad glowa) - wszystko 4 serie po 10 powtorzen Brzuch: 4 ćwiczenia (skłony w leżeniu płasko, unoszenie nóg w podporze, skłony tułowia z linką na wyciągu siedząc, skręty tułowia) - 4 serie po 20 powtórzeń, unoszenie nóg - 4 serie 15 powtórzeń Plecy: 6 ćwiczeń (podciąganie sztangielki w opadzie, podciąganie konca sztangi w opadzie, przyciąganie linki wyciągu dolnego w siadzie plaskim, ściąganie drążka wyciągu górnego w siadzie nachwytem, unoszenie tułowia z opadu, "szrugsy") - 4 serie po 10 powtórzeń Biceps: 4 ćwiczenia (uginanie ramion ze sztangielkami stojąc podchwytem z "supinacja" nadgarstka, uginanie ramion ze sztangielkami stojąc - uchwyt "młotkowy", uginanie ramion ze sztangą na modlitewniku, uginanie ramion z rączką wyciągu dolnego stojąc podchwytem) - 4 serie po 10 powtórzeń Barki: 3 ćwiczenia (podnoszenie sztangi wzdłuż tułowia, unoszenie ramion w przód ze sztangielkami, wyciskanie sztangielek siedzac) - 4 serie po 10 powtórzeń Nogi: 4 ćwiczenia (prostowanie nóg w siadzie na maszynie, wypychanie ciężaru na suwnicy, uginanie nóg w leżeniu na maszynie, wspiecia na palce w siadzie (łydki)) - 4 serie po 10 powtórzeń Czy musze wszystkie cwiczenia na dana partie miesni wykonywac po kolei? Czy moge np. zrobić 3 cwiczenia na klatke, potem 3 na triceps i znow pozostale 2 na klatke? Jakies inne porady? Z góry dzieki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Robisz daną partię np. klata,dopiero jak skończysz możesz przejść do tricepsa. Dlatego, że musisz cały czas mieć ten mięsień odpowiednio rozgrzany. A jak odejdziesz do czegoś innego to już nie jest to.
Nie wiem jak inni, ale mnie bardziej pasuje biceps z klatką. Ale to osobiste upodobanie i chyba obydwie wersje są poprawne. Na klatkę polecałbym jak najwięcej ćwiczeń na ławeczce - skos, rozpiętki na skosie, wyciskanie sztangi w węższym uchwycie(tylko nie za wąsko bo wtedy idzie w triceps) tez fajne ćwiczenie i szybko można zauważyć efekty. ![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Serwatkus
jak juz robisz cztery dni na siłce to bym polecał Ci 'split' czyli Dzien 1: trening A Dzien 2: Trening B Dzien 3: przerwa Dzien 4: trening A Dzien 5: trening B trening A: klata, barki, triceps Trening B: plecy biceps, brzuch nogi i aeroby to doloz sobie gdzie wolisz i np te treningi w dniu 4 i 5 mozesz cięzsze zrobic bo pozniej masz kilka dni odpoczynku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ktoś może polecić jakieś suplementy "mobilizujące" do treningu? Oraz jakieś do szybszej regeneracji?
Byłbym bardzo wdzięczny. |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Szukam jakiejś w miare taniej siłowni w okolicach centrum Krakowa. Zaznaczam że dopiero zaczynam trenować. Może ktoś jakąś polecić?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
TO ja dołączę się do pytania Zna ktoś jakąś tanią siłke w okolicach zakopiańskiej?borka fałęckiego?
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
all star na zawiłej ![]() ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
spotkanie (porady-konsultacje-wspólne fotki-autografy) odbędzie się w najbliższy piątek (21 listopada) o godzinie 17.30
miejscem jest DOM HANDLOWY WANDA W NOWEJ HUCIE (KRAKÓW) obok stoiska z odżywkami (na 1 piętrze) zapraszam i pozdrawiam MOWA O MISTRZU SWIATA W KULTURYSTYCE PIOTRKU GLUCHOWSKIM |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
za 8 wejsc (studencki karnet) 38zł , normalny kilka złotych drozszy
a po treningu białeczko i BCAA
Ostatnio edytowane przez ted : 18.11.2008 o godz. 21:09.
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
panowie ja w tym tygodniu wróciłem po roku przerwy na siłke i nikomu nie zycze
nie ma co się lenić, nie dość ze wszystko spada... wydolność, siła, wytrzymałość to jeszcze od zera trzeba praktycznie zaczynać. Także nie ma co się lenić, jak już sie wypracuję jakąś forme to trzeba ją utrzymywać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie jeden raz ktoś pytał, gdzie kupić odżywki. Otóż jak najbardziej polecam kupować na www.mocnysklep.pl
Dobre ceny, cenne porady odnośne ćwiczenia i diety na GG oraz szybka wysyłka. Robiłem zakupy na tej stronie i na pewno jeszcze nie raz tam kupie odżywki ![]() Odzywki pierwsza klasa- przy kreatynie i gainerze siła i waga skaczą masakrycznie ![]() W pierwszym cyklu gainer+ kreatyna waga skoczyła o 7kg w łapie 2cm do przodu, w drugim cyklu gainer+kreatyna waga 4kg w przód i w łapie również 2cm do przodu Polecam taki zestaw osobom, którym jest ciężko nabrać masy![]() Pozdro
Ostatnio edytowane przez Bi@ły89 : 25.11.2008 o godz. 15:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
7 kg po gainerze i kretce?<wow>
A ile ważyłeś przed takim cyklem? bo to też jest ważne. ![]()
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem,
czas straci wtedy znaczenie. Gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli. Przyjaźń, której nie przerwie już nic. Pamięć, która będzie wciąż żyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
przed pierwszym cyklem ważyłem 70kg
Brałem tą kreatyne http://mocnysklep.pl/77,creatine-pow...-gratis-!.html I tego gainera http://mocnysklep.pl/114,gain-bolic-...74;-1000g.html opakowania pakowane po 1kg wiec sam decydujesz ile ci potrzeba ![]() Za drugim razem kreatyna ta sama lecz gainer ten http://mocnysklep.pl/13,musli-gainbody-3000g.html pozdro |
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Bi@ły,dobrze ze napiales
![]() Cwicze juz 5 mcy,jak na razie dieta + białko ale czuje ze z masa mozna by lepiej zrobic ![]() Planuje wlaasnie zakupic 4 kg gainbolica Olimpu + mono na poczateki licze na fajny efekt ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
sklep o którym pisze Bi@ły , mieści sie w nowej hucie (w DH Wanda)
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Witam
Czy był by ktoś tak dobry i ułożył i plan treningowy z hantlami Sztangi i drążka jeszcze nie posiadam(zakupie w ferie) a na siłownie mam trochę daleko i razem z przejazdem strasznie drogo mi to wychodzi. Wiem że samymi hantlami wiele nie zwojuje ale przy dobrym treningu zawsze coś zrobię. Dzięki i pozdrawiam Powód: Błąd
Ostatnio edytowane przez SharkTS : 28.11.2008 o godz. 18:25.
![]()
Siła w młodych...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zajrzyj na http://www.kulturystyka.pl/atlas/ i ułóż sobie jakiś plan oparty na ćwiczeniach ze sztangielkami. Wklej go tu potem to sprawdzę. Przy okazji napisz jaki masz staż i ile obciążenia (masz hantle czy sztangielki?).
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Hantle 20 KG a staż skromny ok. 5 miesięcy na siłowni niestety nie regularnie;/
Poniedziałek Klatka piersiowa, triceps Klatka piersiowa - Wyciskanie hantli leżąc na ławce poziomej 3serie(12 powt.) - Rozpiętki z hantlami leżąc na ławce poziome 3 serie(8-10 powt.) - Przenoszenie hantli w leżeniu w poprzek ławki poziomej 3 serie(8-10 powt.) Triceps - francuskie wyciskanie leząc z hantlami trzymanymi podchwytem na ławce poziomej 3 x 10 powt. - leżąc tyłem na ławce poziomej - naprzemianstronne francuskie wyciskanie ze sztangielkami w chwycie młotkowym 3 x 8powt - stojąc w opadzie tułowia - prostowanie przedramion w tył ze sztangielkami trzymanymi podchwytem 3x8powt Wtorek Dzień regeneracyjny Środa Grzbiet,Barki, Biceps Grzbiet - Unoszenie sztangielek bokiem stojąc 3 x 10 - WZNOSY BARKÓW ”SZRUGSY”: 3 x 12 - Wiosłowanie hantlą w oparciu o ławkę 3 x 10 Biceps - Naprzemianstronne uginanie przedramion ze skrętem stojąc. 3x12powt - Stojąc Ugięcia przedramion w płaszczyźnie czołowej ze sztangielkami trzymanymi w chwycie młotkowym. 3x10 Czwartek Dzien regeneracyjny Piątek Nogi - WYSOKI STEP ZA SZTANGĄ/SZTANGIELKAMI: 3x12 - PRZYSIADY WYKROCZNE: 3x10 - Wspięcia na palce 3 x 12 - Wspięcia na piętach 3 x maks. Do tego 6 Weidera na brzuch ![]()
Siła w młodych...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.mocnyblog.pl/2008/01/11/t...a-same-hantle/ Spróbuj czegoś takiego, chociaż kozackich przyrostów się raczej nie spodziewaj. Na razie nie ma sensu, żebyś sobie dietę układał, ale już się powoli zaczynaj przyzwyczajać do takiego żarcia. Polecam przejrzeć: http://www.sfd.pl/10_wskaz%F3wek_%BF...h-t315293.html . Na brzuch polecam raczej ABS niż A6W, chyba że interesuje bardziej wytrzymałość mięśni brzucha niż wygląd, wtedy A6W jest ok. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wielkie dzięki, od poniedziałku zacznę ćwiczyć.
Co do brzucha to wole 6 weidera;D Jeszcze raz wielkie dzięki i pozdrawiam ![]()
Siła w młodych...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|