The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2008, 20:25
Krolik napisał(a):Wyświetl post
Teraz to Marcelo powinien wyleciec z boiska !!! Trzeba sedziemu podziekowac ......
po lewej był Głowacki, myslę że to bliskość bramki powoduje kontrowersje wokół tego, przenieś na środek boiska tą sytuację i się zastanów czy dałbyś czerwień czy żółtko

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 15.11.2008, 20:29
Mecz taki sam jak z ŁKSem i Odra ,czyli męczarnie. W pierwszej polowie 3 setki (2 xrazy Malecki 1 x raz Zienczuk,ktory nie gral najgorzej).Na uwage zasluguje obroniona setka przez Pawelka.Meczarnia do strzelonego gola ,pozniej juz bylo lepiej .Malecki strzelajacy karnego ,palpitacja serca.
Co do braku formu u 7,8 zawodnikow to chyba wychodzi zmeczenie bo gramy ciagle tymi samymi pilkarzami ,taka chocby Legia ma duzo wiecej pilkarzy. Teraz jeszcze 3 trudne mecze ktore ,nie zapeszajac tak jak przed ŁKSem,trzeba wygrac albo przynajmniej zdobyc z 7 punktow
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.11.2008, 20:29
Ale brawa dla Loba, dal naprawde bardzo dobra zmiane, i te pare dosrodkowan, palce lizac. A i gola mogl tez strzelic.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Stary 15.11.2008, 20:30
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Zieniu, Cantoro, Diaz do odstrzału. Diaz nigdy mnie nie przekona do siebie. Reszta poprawnie
Bo w sumie po co nam młody lewy/defensywny pomocnik (przyznaję, obrońcą to on nie jest), który wie jak podać, ma pomysł na grę a dziś trafił z główki w poprzeczkę.

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.11.2008, 20:33
cieszy wynik....choc skuteczność wciąz szwankuje. Powinno być z 5
Łobo dziś super zmiana, fajnie zagrał, Wojtek pracuj dalej na treningach i graj tak jak potrafisz najlepiej, potencjał masz
What's new?

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.11.2008, 20:34
Ten bramkarz Lechii dobry jest.
Warto by go wyciągnąć.
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.11.2008, 20:35
no z Diazem to jest nieporozumienie. To jeden z lepszych piłkarzy.

A mecz taki jak zwykle. Kontrulujemy gre, a bramkę strzelamy jak się robi gorąco. Po wejściu Jirsaka gra wyglądała lepiej. Dobre pikli do dobrze grającego Łobo i udalo się strzelić 3 bramki.

Brożek musiał się wkurzyć, że to nie on strzelał pierwszego karnego
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.11.2008, 20:36
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Bez wmocnien nic nie bedzie, tak samo jesli gramy 4 słabymi pomocnikami (Zieniu, Cantoro, Sobol, Boguski), 1 z młodzieżowki (Małecki, bo Łobo jest jeszcze słabszy) i 1 napastnikiem ktory forme stracil (Brozek.) Co my mamy w ofensywie? Nic.
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Jirsak sie rozegrał od 1 gola, teraz pieknie rozgrywa. Łobo kurde pieknie, jestem zachwycony. Brozek za lekko strzela, dobrze ze ten karny wpadł, a mogl byc hattrick po sam na sam po podaniu Jirsaka. No ja pierdziele od 70 minuty mam orgazm dzieki grze Wisly.
Ze skrajności w skrajność...

Co wy pieprzycie, że przed pierwszą bramką graliśmy piach? W pierwszej połowie graliśmy dużo lepiej niż w drugiej (przynajmniej w pierwszej części drugiej połowy), zabrakło jak to ostatnio bywa skuteczności. Na duży plus dziś Łobo.

WISŁA&LECHIA

edit
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Zieniu, Cantoro, Diaz do odstrzału. Diaz nigdy mnie nie przekona do siebie. Reszta poprawnie

No to doje***eś...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.11.2008, 20:36
Ale potem pokazal nonszalancję ;]
W 1na1 z GK...
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Stary 15.11.2008, 20:39
Ale wydaje mi sie ze Brozek nie strzelal pierwszego karnego bo bal sie wziasc troche na siebie odpowiedzialnosci, potem bylo 2:0, to latwiej.
Odpowiedz cytując
ILuKoI
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 15.11.2008, 20:40
Łobo dobra zmiana ale jeszcze nie jest w pełni dyspozycji. Dzisiaj dobrze wychodził i dośrodkowywał, brakowało tylko udanych dryblingów Cała drużyna zagrała świetnie. Jirsak zasłużył by wychodzić w pierwszej "11" , ładnie kreował grę. Boguski coś dzisiaj słabo. Małecki trochę samolubny Dziękujemy i brawa dla Lechii
...Choć nie jestem z Krakowa, moje serce jest wiślackie... na 1906%...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.11.2008, 21:04
To co Zienczuk odstawial w 1 polowie to byl dramat totalny. Jak go wzielo na sentymenty to mogl powiedziec trenerowi, ze za te 30 tys zl miesiecznie jest dla niego za trudno zagrac w meczu. Paru mlodych z wielka checia wystapilowby w takim spotkaniu.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Stary 15.11.2008, 21:04
zloto napisał(a):Wyświetl post
Ale wydaje mi sie ze Brozek nie strzelal pierwszego karnego bo bal sie wziasc troche na siebie odpowiedzialnosci, potem bylo 2:0, to latwiej.
chyba odczowal jeszcze skutki starcia z bramkarzem Lechi,Brozek raczej by strzelal bo zalezy mu na koronie krola strzelcow,
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Stary 15.11.2008, 21:12
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
chyba odczowal jeszcze skutki starcia z bramkarzem Lechi,Brozek raczej by strzelal bo zalezy mu na koronie krola strzelcow,

To moze byc nawet bardziej prawdopodobna wersja, ale bez tego i tak zdobedzie korone. Pamietam jak po meczu z Legia w sezonie 2007/08, po nietrafionym karnym, ze wiecej juz nie bedzie strzelal z karnego.
Powód: Poprawka
Ostatnio edytowane przez zloto : 15.11.2008 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 15.11.2008, 21:22
Mecz trwa 90 min. i dlatego nie ma co marudzić. Muszę przyznać, że ten Marcelo się Bedarzowi udał. Silny jak drwal jakiś. Kowalczyk się mu powiesił na ręce, a ten się opedził jak od muchy i biegł dalej
A to że Zieniu, Baszczu, Cantoro czy Głowa... to widomo od dawna.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.11.2008, 21:30
Drugą połowę słuchałem dziś w radiu Biała Gwiazda(a słucham go też nie pierwszy raz) ,zupełnie inne podejście ,inne mentalność,obiektywne ocena piłkarzy inaczej się tego słucha .
To bardzo cieszy że obiegowe opinie na forum nie mają odbicie w rzeczywistości .
Ostatnio edytowane przez jachting : 15.11.2008 o godz. 21:32.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.11.2008, 21:30
czesiu napisał(a):Wyświetl post
A to że Zieniu, Baszczu, Cantoro czy Głowa... to widomo od dawna.
Skoro wiadomo od dawna to po jaka cholere kontrakt przedluzali ?!
Baszczu tez tragicznie nie gra. Natomiast do Mauro i Zienia sie zgadzam. Przyda sie mala rewolucja kadrowa.
Dzisiejszy mecz dosc dziwny. Moglo byc 0:0, moglismy miec problemy gdyby Lechia w 1szej polowie strzelila cos, a mogla to zrobic, chociaz jednoczesnie mogla byc dwucyfrowka i nikt by pretensji nie mial.
Diaza pilka szuka po dosrodkowaniach, troche strzal glowa musi poprawic.
Natomiast cala druzyna musi posiedziec nad rzutami wolnymi bo to, co pokazuja w tej kwestii to jest porazka.
Nie mniej jednak, gratulacje za zwyciestwo i za wspanialy doping, trzeba wygrac wszystkie mecze do konca !
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.11.2008, 21:41
Wielkim naszym problemem jest nieskutecznośc! Przecież do przerwy powinno być min. 2-0 i Lechia nie miałaby do nikogo żalu.

A my jak zwykle ze słabiakami - jak ich szybko nie ustrzelimy to zaczyna być nerwowo a kibice wymagający gradu goli wściekają się i obrażają piłkarzy.
Nasza gra jest niestety zbyt czytelna, a jednostajne wrzuty-balonówki nic kompletnie nie przynoszą.
Do przerwy cieniutki pressing i unikamy lub przegrywamy grę 1 na 1,widać niestety że Skorża "nie ma z czego ulepić".

Świeża krew jest konieczna, słabsze ogniwa grają z braku alternatywy.
Sorry Mauro i Zieniu ale dla Was nawet ławka( na dzisiaj) to za dużo.!
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 15.11.2008, 21:50
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Skoro wiadomo od dawna to po jaka cholere kontrakt przedluzali ?!...
Też się dziwię.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.11.2008, 21:53
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Też się dziwię.
Może przedłużyli dlatego, że miał świetny poprzedni sezon ?
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Stary 15.11.2008, 22:49
Ale ja nie rozumiem wielu osob ktore chca zwolnic Glowe, Zienczuka czy Baszcza, baszczu i Glowa bez nich nie ma naszej obrony, chyba ze gramy 3 obroncami, a Cleber za sezon-dwa odejdzie, i co kogo wo obronie, a Zienczuk, komu zawdzinczamy w wielkim stopniu wygrana z Odra i misia w ostatnim sezonie.
Ostatnio edytowane przez zloto : 15.11.2008 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.11.2008, 23:03
Ale ja nie rozumiem wielu osob ktore chca zwolnic Glowe, Zienczuka czy Baszcza, baszczu i Glowa bez nich nie ma naszej obrony, chyba ze gramy 3 obroncami, a Cleber za sezon-dwa odejdzie, i co kogo wo obronie, a Zienczuk, komu zawdzinczamy w wielkim stopniu wygrana z Odra i misia w ostatnim sezonie.
Dla mnie Głowa jest ok i powinien zostać, Baszczu też.
Zieńczuk-niestety ubiegły sezon skończył się pół roku temu, a w tym - kicha.
Podobnie słabo Mauro.
Co do dzisiejszych karnych - Mały swojego strzelił super, ale Paweł jak ma tak strzelać to niech właśnie podchodzi tylko do karnych na 3 czy 5-0-wtedy nawet jak nie wykorzysta to nic się nie dzieje. Dziś znów bardzo ryzykowne wykonanie - flakowaty strzał dość blisko środka bramki...
Łobodziński całkiem fajnie, ale weźmy pod uwagę, że cała Lechia się rozkleiła po pierwszym golu i wtedy zrobiło się miejsce i w zasadzie gra wszystkich zaczęła być efektowna.
Ostatnio edytowane przez arti : 15.11.2008 o godz. 23:07.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.11.2008, 23:04
Ważne 3pkt. i przynajmniej do jutra pierwsze miejsce w tabeli. Co do meczu to po raz kolejny niewykorzystane okazje, zwłaszcza w pierwszej połowie. Wisła tak naprawdę zaczęła grać dopiero po pierwszej bramce, widać było że z chłopaków gdzieś ta presja spadła i zaczęli grac na luzie. Brawo dla Małeckiego że wziął ciężar wykonywania karnego na siebie. Po raz kolejny Brożek pokazał że można na niego nadawać i narzekać a on i tak zawsze swoje zrobi (14 spotkań i 12 bramek robi wrażenie). Łobodziński też dzisiaj całkiem fajnie zagrał, asysta i dwa dośrodkowania po których Małecki i Diaz mogli zdobyć bramki. Warte jeszcze odnotowania że w czwartym kolejnym spotkaniu Pawełek zachował czyste konto. Pozostały jeszcze 3 spotkania i dobrze by było zdobyć w nich komplet punktów nieważne w jakim stylu.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.11.2008, 23:18
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
No brawa dla Małego!!! Bardziej za to,że chciał niż za to,że strzelił
A ja wam mówię, że kiedyś (każdy powie inaczej...) z Małego będziemy mieli pożytek Swego czasu mówiłem tak o Ćwielongu (rozczarowanie) ale teraz mówię tak o Małym.

RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Łobodziński też dzisiaj całkiem fajnie zagrał, asysta i dwa dośrodkowania po których Małecki i Diaz mogli zdobyć bramki.
No i co wy na to malkontenci ? Wreszcie coś pokazał

Ale ja nie rozumiem wielu osob ktore chca zwolnic Glowe, Zienczuka czy Baszcza, baszczu i Glowa bez nich nie ma naszej obrony
Jak dasz godnych zamienników (alias- piłkarzy) to wszystko zrozumiesz
Powód: ... a no bo tak...
Ostatnio edytowane przez simone : 15.11.2008 o godz. 23:29.

Odpowiedz cytując
juniordiaz
Banita

Od: 08.2008

Stary 15.11.2008, 23:41
ej gdybym zliczył wasze wszystkie nazwiska takie do odstrzału z tego artykułu to bym uzbieral cała kadre a najbardziej mnie śmieszą takie nazwiska jak Diaz
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.11.2008, 23:50
juniordiaz napisał(a):Wyświetl post
ej gdybym zliczył wasze wszystkie nazwiska takie do odstrzału z tego artykułu to bym uzbieral cała kadre a najbardziej mnie śmieszą takie nazwiska jak Diaz
Jakiego artykułu?
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.11.2008, 23:53
Diaz im dalej od własnej bramki tym lepiej , w obronie jest za bardzo niepewny ,
martwi mnie postawa Marcelo w dzisiejszym meczu , miał za wiele złych interwencji w obronie nie mowiac juz opodaniach na oślep
Ostatnio edytowane przez madenn : 15.11.2008 o godz. 23:56.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 15.11.2008, 23:57
Co prosze ? Marcelo mial jeden jedyny blad.

Ja chce napisac cos wrecz przeciwnego. Juz teraz sie dziwie, ze tej klasy obronce udalo sie sciagnac do Polski. Nie pogra on u nas dlugo, bo umiejetnosci ma na poziomie najlepszych lig europejskich. On sie zwyczajnie bawi z tymi napastnikami. Niesamowite odbiory, wyprzedzenia. Nie dziwota, ze byl to podstawowy zawodnik Santosu.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.11.2008, 00:01
Zaczne od konca , czyli od sedziowania

Marcelo chyba nalezala sie czerwien a przynajmniej grubo bym sie w****il gdyby to przeciwnik faulowal i dostal tylko zoltko.
Ten 2 karny tez dziwny ale musialbym powtorki zobaczyc.

A co do meczu - sklad wyjsciowy mnie nieco zadziwil - Mauro pobiegal troche , mam nadzieje ze juz mu styknie na ta runde.Zieniu podobnie - zmiana w przerwie tez nie dziwi.

Lobo - nasz ulubiony worek bokserski....no zagral dobrze, a jak na niego nawet znakomicie - nie zapominajmy jednak ze Lechia przy 1-0, byla juz tylko statystami.Ale + dla niego.

Mam tylko jeden niesmak - ja rozumiem ze sytuacja jest taka ze mamy 3 rownorzednych graczy na srodku obrony a tylko 2 moze zagrac, ale uwazam Clebera za ikone tego co Wisle jest najlepsze a tu znowu lawa. - niepodoba mi sie to strasznie ale to tylko moj prywatny poglad a nie jakis zarzut w stosunku do trenera.
Nikt nie lubi jak jego ulubieniec hoduje hemoroidy.

Ogolnie jest dobrze - 7 punktow w ostanich 3 meczach i runda bedzie na prawde udana.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów