|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mecz taki sam jak z ŁKSem i Odra ,czyli męczarnie. W pierwszej polowie 3 setki (2 xrazy Malecki 1 x raz Zienczuk,ktory nie gral najgorzej).Na uwage zasluguje obroniona setka przez Pawelka.Meczarnia do strzelonego gola ,pozniej juz bylo lepiej .Malecki strzelajacy karnego ,palpitacja serca.
Co do braku formu u 7,8 zawodnikow to chyba wychodzi zmeczenie bo gramy ciagle tymi samymi pilkarzami ,taka chocby Legia ma duzo wiecej pilkarzy. Teraz jeszcze 3 trudne mecze ktore ,nie zapeszajac tak jak przed ŁKSem,trzeba wygrac albo przynajmniej zdobyc z 7 punktow |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ale brawa dla Loba, dal naprawde bardzo dobra zmiane, i te pare dosrodkowan, palce lizac. A i gola mogl tez strzelic.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo w sumie po co nam młody lewy/defensywny pomocnik (przyznaję, obrońcą to on nie jest), który wie jak podać, ma pomysł na grę a dziś trafił z główki w poprzeczkę.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
cieszy wynik....choc skuteczność wciąz szwankuje. Powinno być z 5
![]() Łobo dziś super zmiana, fajnie zagrał, Wojtek pracuj dalej na treningach i graj tak jak potrafisz najlepiej, potencjał masz ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ten bramkarz Lechii dobry jest.
Warto by go wyciągnąć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
no z Diazem to jest nieporozumienie. To jeden z lepszych piłkarzy.
A mecz taki jak zwykle. Kontrulujemy gre, a bramkę strzelamy jak się robi gorąco. Po wejściu Jirsaka gra wyglądała lepiej. Dobre pikli do dobrze grającego Łobo i udalo się strzelić 3 bramki. Brożek musiał się wkurzyć, że to nie on strzelał pierwszego karnego ![]() ![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
||
Co wy pieprzycie, że przed pierwszą bramką graliśmy piach? W pierwszej połowie graliśmy dużo lepiej niż w drugiej (przynajmniej w pierwszej części drugiej połowy), zabrakło jak to ostatnio bywa skuteczności. Na duży plus dziś Łobo. WISŁA&LECHIA edit
No to doje***eś... |
|||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ale potem pokazal nonszalancję ;]
W 1na1 z GK... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale wydaje mi sie ze Brozek nie strzelal pierwszego karnego bo bal sie wziasc troche na siebie odpowiedzialnosci, potem bylo 2:0, to latwiej.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Łobo dobra zmiana ale jeszcze nie jest w pełni dyspozycji. Dzisiaj dobrze wychodził i dośrodkowywał, brakowało tylko udanych dryblingów
Cała drużyna zagrała świetnie. Jirsak zasłużył by wychodzić w pierwszej "11" , ładnie kreował grę. Boguski coś dzisiaj słabo. Małecki trochę samolubny Dziękujemy i brawa dla Lechii ![]() ![]()
...Choć nie jestem z Krakowa, moje serce jest wiślackie... na 1906%...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To co Zienczuk odstawial w 1 polowie to byl dramat totalny. Jak go wzielo na sentymenty to mogl powiedziec trenerowi, ze za te 30 tys zl miesiecznie jest dla niego za trudno zagrac w meczu. Paru mlodych z wielka checia wystapilowby w takim spotkaniu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chyba odczowal jeszcze skutki starcia z bramkarzem Lechi,Brozek raczej by strzelal bo zalezy mu na koronie krola strzelcow,
![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To moze byc nawet bardziej prawdopodobna wersja, ale bez tego i tak zdobedzie korone. Pamietam jak po meczu z Legia w sezonie 2007/08, po nietrafionym karnym, ze wiecej juz nie bedzie strzelal z karnego. Powód: Poprawka
Ostatnio edytowane przez zloto : 15.11.2008 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecz trwa 90 min. i dlatego nie ma co marudzić. Muszę przyznać, że ten Marcelo się Bedarzowi udał. Silny jak drwal jakiś. Kowalczyk się mu powiesił na ręce, a ten się opedził jak od muchy i biegł dalej
![]() A to że Zieniu, Baszczu, Cantoro czy Głowa... to widomo od dawna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Drugą połowę słuchałem dziś w radiu Biała Gwiazda(a słucham go też nie pierwszy raz) ,zupełnie inne podejście ,inne mentalność,obiektywne ocena piłkarzy inaczej się tego słucha .
To bardzo cieszy że obiegowe opinie na forum nie mają odbicie w rzeczywistości .
Ostatnio edytowane przez jachting : 15.11.2008 o godz. 21:32.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Skoro wiadomo od dawna to po jaka cholere kontrakt przedluzali ?!
Baszczu tez tragicznie nie gra. Natomiast do Mauro i Zienia sie zgadzam. Przyda sie mala rewolucja kadrowa. Dzisiejszy mecz dosc dziwny. Moglo byc 0:0, moglismy miec problemy gdyby Lechia w 1szej polowie strzelila cos, a mogla to zrobic, chociaz jednoczesnie mogla byc dwucyfrowka i nikt by pretensji nie mial. Diaza pilka szuka po dosrodkowaniach, troche strzal glowa musi poprawic. Natomiast cala druzyna musi posiedziec nad rzutami wolnymi bo to, co pokazuja w tej kwestii to jest porazka. Nie mniej jednak, gratulacje za zwyciestwo i za wspanialy doping, trzeba wygrac wszystkie mecze do konca ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wielkim naszym problemem jest nieskutecznośc! Przecież do przerwy powinno być min. 2-0 i Lechia nie miałaby do nikogo żalu.
A my jak zwykle ze słabiakami - jak ich szybko nie ustrzelimy to zaczyna być nerwowo a kibice wymagający gradu goli wściekają się i obrażają piłkarzy. Nasza gra jest niestety zbyt czytelna, a jednostajne wrzuty-balonówki nic kompletnie nie przynoszą. Do przerwy cieniutki pressing i unikamy lub przegrywamy grę 1 na 1,widać niestety że Skorża "nie ma z czego ulepić". Świeża krew jest konieczna, słabsze ogniwa grają z braku alternatywy. Sorry Mauro i Zieniu ale dla Was nawet ławka( na dzisiaj) to za dużo.! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ja nie rozumiem wielu osob ktore chca zwolnic Glowe, Zienczuka czy Baszcza, baszczu i Glowa bez nich nie ma naszej obrony, chyba ze gramy 3 obroncami, a Cleber za sezon-dwa odejdzie, i co kogo wo obronie, a Zienczuk, komu zawdzinczamy w wielkim stopniu wygrana z Odra i misia w ostatnim sezonie.
Ostatnio edytowane przez zloto : 15.11.2008 o godz. 22:53.
|
|
|
|
Guest
|
|
Zieńczuk-niestety ubiegły sezon skończył się pół roku temu, a w tym - kicha. Podobnie słabo Mauro. Co do dzisiejszych karnych - Mały swojego strzelił super, ale Paweł jak ma tak strzelać to niech właśnie podchodzi tylko do karnych na 3 czy 5-0-wtedy nawet jak nie wykorzysta to nic się nie dzieje. Dziś znów bardzo ryzykowne wykonanie - flakowaty strzał dość blisko środka bramki... Łobodziński całkiem fajnie, ale weźmy pod uwagę, że cała Lechia się rozkleiła po pierwszym golu i wtedy zrobiło się miejsce i w zasadzie gra wszystkich zaczęła być efektowna.
Ostatnio edytowane przez arti : 15.11.2008 o godz. 23:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ważne 3pkt. i przynajmniej do jutra pierwsze miejsce w tabeli. Co do meczu to po raz kolejny niewykorzystane okazje, zwłaszcza w pierwszej połowie. Wisła tak naprawdę zaczęła grać dopiero po pierwszej bramce, widać było że z chłopaków gdzieś ta presja spadła i zaczęli grac na luzie. Brawo dla Małeckiego że wziął ciężar wykonywania karnego na siebie. Po raz kolejny Brożek pokazał że można na niego nadawać i narzekać a on i tak zawsze swoje zrobi (14 spotkań i 12 bramek robi wrażenie). Łobodziński też dzisiaj całkiem fajnie zagrał, asysta i dwa dośrodkowania po których Małecki i Diaz mogli zdobyć bramki. Warte jeszcze odnotowania że w czwartym kolejnym spotkaniu Pawełek zachował czyste konto. Pozostały jeszcze 3 spotkania i dobrze by było zdobyć w nich komplet punktów nieważne w jakim stylu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
||
Swego czasu mówiłem tak o Ćwielongu (rozczarowanie) ale teraz mówię tak o Małym.
? Wreszcie coś pokazał ![]()
![]() Powód: ... a no bo tak...
Ostatnio edytowane przez simone : 15.11.2008 o godz. 23:29.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
bramki z meczu:
http://pl.youtube.com/watch?v=81EbPXl0IbY http://pl.youtube.com/watch?v=S4ZvdTofBE0 http://pl.youtube.com/watch?v=Q2iyYSapRGM ![]() WISŁA KRAKÓW ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
ej gdybym zliczył wasze wszystkie nazwiska takie do odstrzału z tego artykułu to bym uzbieral cała kadre a najbardziej mnie śmieszą takie nazwiska jak Diaz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Diaz im dalej od własnej bramki tym lepiej , w obronie jest za bardzo niepewny ,
martwi mnie postawa Marcelo w dzisiejszym meczu , miał za wiele złych interwencji w obronie nie mowiac juz opodaniach na oślep
Ostatnio edytowane przez madenn : 15.11.2008 o godz. 23:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co prosze ? Marcelo mial jeden jedyny blad.
Ja chce napisac cos wrecz przeciwnego. Juz teraz sie dziwie, ze tej klasy obronce udalo sie sciagnac do Polski. Nie pogra on u nas dlugo, bo umiejetnosci ma na poziomie najlepszych lig europejskich. On sie zwyczajnie bawi z tymi napastnikami. Niesamowite odbiory, wyprzedzenia. Nie dziwota, ze byl to podstawowy zawodnik Santosu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Zaczne od konca , czyli od sedziowania
Marcelo chyba nalezala sie czerwien a przynajmniej grubo bym sie w****il gdyby to przeciwnik faulowal i dostal tylko zoltko. Ten 2 karny tez dziwny ale musialbym powtorki zobaczyc. A co do meczu - sklad wyjsciowy mnie nieco zadziwil - Mauro pobiegal troche , mam nadzieje ze juz mu styknie na ta runde.Zieniu podobnie - zmiana w przerwie tez nie dziwi. Lobo - nasz ulubiony worek bokserski....no zagral dobrze, a jak na niego nawet znakomicie - nie zapominajmy jednak ze Lechia przy 1-0, byla juz tylko statystami.Ale + dla niego. Mam tylko jeden niesmak - ja rozumiem ze sytuacja jest taka ze mamy 3 rownorzednych graczy na srodku obrony a tylko 2 moze zagrac, ale uwazam Clebera za ikone tego co Wisle jest najlepsze a tu znowu lawa. - niepodoba mi sie to strasznie ale to tylko moj prywatny poglad a nie jakis zarzut w stosunku do trenera. Nikt nie lubi jak jego ulubieniec hoduje hemoroidy. Ogolnie jest dobrze - 7 punktow w ostanich 3 meczach i runda bedzie na prawde udana. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|