The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2008, 23:09
Pomyliles chyba fora kolego.
Nie jestes tutaj wyznacznikiem "madrych" i "glupich" postow, po pierwsze dlatego ze nie jestes u siebie a po drugie dlatego ze dobitnie pokazales ze dla ciebie "glupie" jest wszystko co z krytyka lub zartem.
Lech nie noszony przez kogos na rekach = ten ktos jest glupi. Sam sobie odpowiedz co inni moga pomyslec o kims kto w ten sposob rozumuje.
Co do samego 'januszostwa', sa tacy ktorych to smieszy sa tacy ktorzy dowcip rozumieja ale nie zrywaja z niego bokow. Naleze do tych drugich, bardziej podbal mi sie np. wyjazd garniturowy w Niemczech jakies 15 lat temu, bodaj HSV do Drezna ale juz nie pamietam.

Skoro juz sa tu Lechici. Pokaz hipokryzji w wydaniu poznanskim:
http://forum.wiaralecha.pl/index.php?showtopic=6372

Cytat:
We wtorek w Szczecinie odbędzie się macz kadry z obcokrajowcami z naszej ligi i początkowo na to spotkanie dostało z Krakowa aż 8 piłkarzy. W reprezentacji Polski mieli zagrać Brożek, Dudka, Kokoszka, Łobodziński, Matusiak i Zieńczuk, a w drużynie obcokrajowców Cantoro i Cleber. Ostatecznie na mecz pojedzie tylko Cantoro, bo Cleber niby złapał kontuzję, a widząc, że z polskich lalusiów nie będze pożytku Beenkakker kazał im zostać w Krakowie. Tym samym mam nadzieję, że z powodu braku ambicji kopacz Brożek z kopaczem Zieńczukiem ostatecznie zamknęli sobie miejsce do kadry Euro, bo na ich miejscu błagałbym trenera i prezesa, żebym na ten mecz mógł jechać.
Z naszej strony w tym meczu mają wystąpić Murawski, Rengifo, Dolha i Djurdjevic, z czego dwaj ostatni i tak z Wisłą nie zagrają, a Rengifo zgłosił kontuzję po meczu z Widzewem, więc pewnie do Szczecina i tak się nie wybierze.
Dalem tylko pierwszy post bo tego swietego oburzenia bylo duzo wiecej, rowniez i u nas na forum ze strony fanow Lecha.

Mija pol roku i......:

http://forum.wiaralecha.pl/index.php...c=5418&st=1650

Cytat:
a co do kadry, to to jest spotkanie towarzyskie, wolałbym, gdyby Lechici nie pojechali tylko odpoczywali, bo mamy niezły maraton do grudnia
Cytat:
Murasia to chyba mógł sobie Leo darować. Zna jego możliwości, a chłopak gra prawie we wszystkich meczach.
Cytat:
Co do powołań na mecz z Irlandią dla lechitów to Leo przegiął.

A jeszcze tego dnia kiedy jest mecz z Irlandią jest Puchar Ekstraklasy. Niezłe jaja, dobrze, że Arboledy nie powołują, bo nawet on nie dałby rady takiego tempa. Trzeba mieć nadzieję, że Leo się z tego wycofa.
Cytat:
Jeszcze rozumiem jakis naprawdę ważny mecz, ale jakieś towarzyskie kopanie z Irlandią? Jak już dziadek chce kogoś z Lecha powoływać to nie może np Reissa czy Kotora? ;-) - całym szacunkiem dla nich. Ale znów podstawowi nam wyjadą i po powrocie bedą tygodniami formy szukać (Dyzio do dziś jej nie znalazł). Niestety, może to przykre ale średnio mnie obchodzi ta repra, jeśli ma wygrywać kosztem Lecha to no pasaran.

Drodzy koledzy z Poznania i Wronek, nie oczekuje od Was zadnego komentarza. Po prostu uwazajac was za najwiekszych hipokrytow w tym kraju lubie ta hipokryzje publicznie wyszydzac.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 10.11.2008 o godz. 23:13.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.11.2008, 23:18
legialive.pl napisał(a):
krakowska Wisła po raz kolejny pokazała, że kibicowskie zasady są im zupełnie obce
http://www.legialive.pl/news/28227_N...on_honoru.html

Propagandowy legijny portalik. Tak jakby kilku gości ze sprzętem reprezentowało środowisko kibicowskie na Wiśle. Główny temat artykułu z tego zrobili.

Studio - zażyj Prozac.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.11.2008, 23:57
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Co do samego 'januszostwa', sa tacy ktorych to smieszy sa tacy ktorzy dowcip rozumieja ale nie zrywaja z niego bokow. Naleze do tych drugich, bardziej podbal mi sie np. wyjazd garniturowy w Niemczech jakies 15 lat temu, bodaj HSV do Drezna ale juz nie pamietam.

Że tak się wtrącę - ale to chyba to

Cytat:
Na poczatku lat 90-tych, po zjednoczeniu Niemiec, trzeba bylo byc chorym w glowie, zeby, jako kibic St. Pauli, jezdzic na wyjazd na "dziki wschod". Nie dosc, ze zjezdzali sie na nas hools z prawie calego nrd, to jeszcze do tego zbierali sie miejscowi rockersi, chlejusy, psiarnia i ch.. wie co jeszcze, byc moze tez i kolko szydelkowe. Po kilku "ostrych" meczach oglosilismy bojkot wschodu, bo to juz nie bylo to zdrowe. A na mecz w Zwickau jeden koles wpadl na pomysl, ze robimy wyjazd w przebraniu: kazdy, kto kupowal bilet na ten mecz, zobowiazywal sie, ze jedzie w garniturze, pod krawatem i co najwazniejsze z gazeta "Financial Times" pod pacha. I tak pojechalismy w dwa busy; a cha: i zakaz picia piwa - dozwolone bylo wylacznie picie wina czerwonego z plastykowych kielichow. Wiec dojezdzamy do Zwickau, parkujemy 2-3 przecznice od stadionu i idziemy. Stoimy z tymi kielichami z czerwonym winem, siorbiemy i udajemy "jazabkow". Podchodzi psiarnia i nawija, zebysmy stad poszli, bo spadziewaja sie busow z kibolami St. Pauli. A my na to, ze "ojejku, a beda sie bili?" I weszlismy na obiekt, przechodzac obok "dziczyzny ze wschodu" i pelna beka: nikt nic nie skumal. Dopiero na sektorze wykitralismy barwy i wogole nic sie nie dzialo. Pekalismy ze smiechu przez caly mecz.

Jeśli autor nie życzy sobie żeby to wykorzystać proszę dać znać.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.11.2008, 11:59
Byłem na meczu Lechia-Lech i czytając oświadczenia Wiary Lecha oraz Arkowców nie wiem czy się śmiać czy płakać . Płot nie wytrzymał pod naporem ludzi . Już mogliście się bardziej postarać o jakąś lepszą ściemę. "W niewyjaśnionych okolicznościach pękają dwa płoty" .

http://arkowcy.pl/node/456
Polecam, przygotujcie się na nagły atak śmiechu . Panowie "kibice" zza miedzy - najpierw polecam zapoznać się z tematem, a potem pisać. Nawet ze zdjęciami nie trafiliście . Ale dowartościowanie się "Lechia uciekała" robi swoje. Szkoda, że to bzdura
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.11.2008, 12:04
Tu jest filmik jak płot pękał pod tym naporem
http://www.policja.pl/portal/pol/1/3...rzymanych.html

Swoją drogą, ten koleś z Lechii co sam wyskoczył to prze kozak.
Ostatnio edytowane przez gackos : 11.11.2008 o godz. 12:07.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.11.2008, 12:20
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Nawet ze zdjęciami nie trafiliście .
Samego starcia nie skomentuję, ale ciekawi mnie co sądzisz o akcji ratowania flagi przez szefa ochrony i rezerwowego bramkarza Lechii ?

http://i34.tinypic.com/33571g8.jpg

http://i38.tinypic.com/b6cbys.jpg
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 11.11.2008, 13:03
Orzeu, krytyka musi być podparta jakimś sensownym argumentem, a tych tutaj jak na lekarstwo. Żart? ja tutaj nie widze żartów, chyba , że w Krakowie słowo kompleks to żart.

"Tak jakby kilku gości ze sprzętem reprezentowało środowisko kibicowskie na Wiśle." - Estovic

To jeśli to całe pozostałe "środowisko kibicowskie" nie potrafi wyleczyć się ze sprzętu to macie taką opinię a nie inną i znając życie to pewnie nie ostatni raz wyciągniecie nóż

"Lech nie noszony przez kogos na rekach = ten ktos jest glupi" - Orzeu
Wisła nie noszona przez legialive na rękach - ten portal jest głupi
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.11.2008, 13:19
Widac wiedzą o co chodzi w świecie kibicowskim i nie pozwolili, abyście dorwali te flagi i poźniej dali Arce albo komuś i spalili...taki klub to ja rozumiem...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.11.2008, 13:19
Na zdjęciu widać trenera bramkarzy... Naprawdę, przygotujcie się. Co sądzę? Szacunek za odwagę i przywiązanie. Oby więcej takich ludzi w klubach, przywiązanie pracownika do barw, naszych świętych rzeczy!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.11.2008, 13:24
studio napisał(a):Wyświetl post
Orzeu, krytyka musi być podparta jakimś sensownym argumentem, a tych tutaj jak na lekarstwo. Żart? ja tutaj nie widze żartów, chyba , że w Krakowie słowo kompleks to żart.

"Tak jakby kilku gości ze sprzętem reprezentowało środowisko kibicowskie na Wiśle." - Estovic

To jeśli to całe pozostałe "środowisko kibicowskie" nie potrafi wyleczyć się ze sprzętu to macie taką opinię a nie inną i znając życie to pewnie nie ostatni raz wyciągniecie nóż

My nie musimy być noszeni na rękach przez jakiś legijny portalik...tylko uogólnianie wszystkich kibiców Wisły przez jednego debila to raczej niefajne. Tak jak wy rzucaliście w nasz sektor zimnymi ogniami...i to raczej nie rzucała jedna osoba...co nie?
Widać jakiś DEBIL utożsamiający się z Wisłą, lub tylko szpanujący ze jest kibicem, a z Wisłą ma tyle wspólnego co ja z pilotowaniem samolotu postanowił się rozerwać...ale czy to wiadomo, ze napewno byli to Wiślacy, czy osądził tak ten portalik
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.11.2008, 13:32
Pozwolę sobie wtrącić się do dyskusji.

Kompleks? Czyj względem kogo?

Środowisko krakowskie jest o tyle nie do wyleczenia gdyż wzajemnie się nakręca. "Skoro ten użył ja też mogę". Ja sam osobiście sprzętu nie używam ba, nawet nie należę do żadnej "grupy reagowania" lecz też reprezentuję Wisłę Kraków i wierz mi, że tacy jak ja są w większości. A opinia? Z zewnątrz łatwo jest krytykować i przypinać pewne łatki.

Lecha na rękach noszą wszystkie media. Podobnie jak "najlepszych kibiców w Polsce". Wydaje się, że co poniektórzy tak do tego przywykli, że uznają, to jako jedyną prawdę. W zasadzie w ich świecie nie do pomyślenia jest, że nie kibicuje się Lechowi w pucharach, a jego kibiców nie uznaje za najlepszych. Zapewne zrozumiałeś o co mi chodzi. Ujawnił się u Was syndrom zagłaskanego dzieciaka. Nikt nie mówi, że portal legialive jest głupi. Jednak co jego redaktorzy mogą wiedzieć o tym co dzieje się w Krakowie i w jakich okolicznościach to zachodzi... Nawet ja do końca nie wiem wszystkiego o akcji przed meczem Hutnika z Unią.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 11.11.2008, 13:44
Akcja LEcha z jajem. Na niektorych zdjeciach widac smutnych panow w czarnych kiecach...Ci jak zwykle sie umieja dostosowac ;-) Telmark Hulsi hehee.Dobre;P
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.11.2008, 13:45
Lech wcale nie ma do czynienia ze sprzętem.Jednak nasza sąsiadka ma.Skoro honorowy Lech wyzywa nas od nożowników, dlaczego tego nie robi w stosunku do swojej zgody .
Legia wcale nie ma do czynienia ze sprzętem.Jednak jej zgoda z Sosnowca ma j.Skoro honorowa Legia wyzywa nas od nożowników, dlaczego tego nie robi w stosunku do swojej zgody?

Świat kibicowski jest pełen hipokryzji.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 11.11.2008, 13:49
To nawet nie hipokryzja. Jak wiadomo bardzo często najlepiej wykonywanymi okrzykami czy przyśpiewkami są bluzgi i obelgi. A to "nożownictwo", to łatwy argument za zbluzganiem. Co więcej podchwytywany przez innych bo przy okazji można swój klub gloryfikować.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.11.2008, 14:04
Dziękuję, nie mam więcej pytań
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Stary 11.11.2008, 15:38

1. Takie akcje uliczne nie są pod jakąkolwiek kontrolą ultrasów, czy SKWK. Jeśli nie masz elementrarnej wiedzy jak funkcjonuje chuliganka by nie być kozkminiona to się nie wypowiadaj. Nie żebym sam był tu ekspertem, ale podstawowe fakty o tym jak to działa wypadałoby znać zanim się zacznie osądzać całą kibicowską ekipę po akcji nożowej hoolsów na mieście. Druga sprawa to zrozumienie krakowskich klimatów. Po waszym stosunku do Cracovii widać, że nic nie rozumiecie albo nie chcecie rozumieć.

2. Jakbyś zareagował gdyby o Wiarze Lecha napisali, że po raz kolejny pokazaliście, że z honorowym kibicowaniem nie macie nic wspólnego bo kilku gości bez barw pochlastało kibiców Warty?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.11.2008, 15:58
Estovic napisał(a):Wyświetl post
http://www.legialive.pl/news/28227_N...on_honoru.html

Propagandowy legijny portalik. Tak jakby kilku gości ze sprzętem reprezentowało środowisko kibicowskie na Wiśle. Główny temat artykułu z tego zrobili.

Fakt. Bodziach źle to napisał. Moim zdaniem mógł to ująć zupełnie inaczej, np. że kilka osób mieniących się 'kibicami' Wisły ( kibicami w cudzysłowie, bo za takich nie można uważać takich debili. Tak samo jak ja za kibiców Legii nie uważam bydła biegającego po boisku w Wilnie)

ale ogólnie taka tendencja jest na każdym portalu klubowym. Każdy szuka, jakby tu dowalić innym. Więc 'propagandowy portalik' pasuje do wielu serwisów.

Co do sytuacji Lechia-Lech, to ja już nic nie rozumiem co się tam działo. Za każdym razem czytam inną wersję wydarzeń
Odpowiedz cytując
Rainbow
Member

Od: 11.2008

Stary 11.11.2008, 17:39
Na meczu przyjaźni Cracovia - Arka było 3 tyś. kibiców... Co mnie dziwi ze względu na zwolnienie Stefana A tu zgodowe gadżety na to spotkanie ----> http://www.cracovia.krakow.pl/forum/...=2#msg-1483715
Ostatnio edytowane przez Rainbow : 11.11.2008 o godz. 17:54.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.11.2008, 17:49
Ze Stefanem czy bez Cracovia i tak jest na dnie.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 11.11.2008, 18:05
A swego czasu co poniektórzy izraelici mówili, że u nich ma miejsce coś na wzór protestu
Laski wchodzą za 1zł., mecz przyjaźni, tanie bilety, dzień wolny od pracy i szkoły, fajna pora... Przeminęła moda na Cracovię, która miała miejsce po awansie do ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 11.11.2008, 18:51
[QUOTE=studio;627151

Wisła nie noszona przez legialive na rękach - ten portal jest głupi[/QUOTE]

Nie skomentowalem w zaden sposob niusa z legialive. Zreszta, absolutnie nie dziwi mnie ze cos takiego napisali.

Proponuje wszystkim zakonczyc rozmowy na temat wydarzen z meczu Hutnik-Unia bo te rozmowy nie maja sensu.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 11.11.2008, 21:36
Arturo ale co my, kibice, mamy zrobić? Pisać na wszelkie portale prośby o nie głaskanie nas? Robić na meczu czy po za nim przypały? Nie ma bardziej sprzedajnej *****i od dziennikarzy, dzisiaj my, jutro Wy możecie być na "topie"

"uogólnianie wszystkich kibiców Wisły przez jednego debila" Rafaek

Właśnie chodzi o to, że to nie pierwszy przypadek i martwi mnie to , że nie ostatni, również z sąsiedniej strony błoń, natomiast jeśli twierdzisz, że to dobrze, że pracownik i trener bramkarzy czy ktośtam bronił barw to się mylil i to strasznie, ciekawe co by było jak by dostał wpierd#$ za to bronienie to potem by było, że SKANDAL bo KIBOLE pobili piłkarzy/pracowników. Flaga jest kibiców więc to kibice mają bronić i to stąd porażka Lechistów.

Co do liczby na Cracovii, ciekawe ile Was by było jakbyście łapali ogony tabeli, nie odpowiadajcie bo znów napinka będzie ;-)
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 11.11.2008, 23:23
studio sek w tym ze Cracovia od 5 lat przezywa sportowo swoj najlepszy okres od 25 lat, zatem dla 90% ludzi na stadionie de facto najlepszy okres jaki w zyciu widzieli. Zawsze byly gadki "eee gdybysmy grali w 1 lidze a nie z LZS Niedzwiedz to byscie zobaczyli kto rzadzi w Krakowie". No to wlasnie widac kto rzadzi. Ba, rok temu to Cracovia byla czwarta w tabeli a Wisla osma, wiec pilkarsko byli od nas lepsi i jakos na frekwencje to nie mialo przelozenia. Byla chwilowa moda na Pasy, zeby wspomniec tylko 10 tys na ktoryms tam meczu w 3 lidze albo na awansie do ekstraklasy. Ale szybko sie znudzilo chodzic na mecze tym "rzeszom uspionych od zawsze wiernych fanatykow Cracovii". Poszli spac znowu najwyrazniej. Pamietam jak dzis ich wyjazd do Szczecina czyli chyba najbardziej prestizowy. W 2 lidze 500 osob, w 1 lidze rok pozniej juz jakies 60. To samo w innych miastach, raz sie im trafilo gdzies wybrac w wiekszej liczbie niz my (bodaj Zabrze), wtedy nasi kibice mowili "pojedziecie tam po raz 15 z rzedu w rzeciagu 10 lat to wtedy sobie zrobimy porownania. I z perspektywy czasu widac ze mieli racje.
Zreszta, co to za wytlumaczenie ze sie lapie ogon tabeli skoro podobno "**** z wynikami" i tak dalej.
To zjawisko zreszta jest bardziej skomplikowane, tzw. 'przerzucanie sie' ma juz mniejsza skale niz jeszcze kilka lat temu, a skoro w ten sposob narybku Cracovia nie zdobywa to jasnym jest ze wraca porzadek w miescie ustanowiony la temu 20-30. Zwyczajnie do glosu dochodza dzieci ludzi ktorzy wtedy tworzyli struktury kibicowskie Krakowa, a do poczatku lat 90-tych Wisla miala w Krakowie przewage miazdzaca.
Jest ich po prostu mniej i maja podejscie do sprawy bardziej olewcze niz my. Nic nowego nie napisalem.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.11.2008, 00:31

Co do liczby na Cracovii, ciekawe ile Was by było jakbyście łapali ogony tabeli, nie odpowiadajcie bo znów napinka będzie ;-)
dobrze orzeu pisze - to nie ma nic wspolnego ze slabszym okresem, ktory i tak jest calkiem niezly, w porownaniu do lat z przed awansu.

Po prostu kibicowanie Cracovii to byla moda , ktora na szczescie przemija.Podobna sytuacja byla w Tarnowie.Szczurki wybily sie na terrorze, przerzutach itp - mieli swoje 5 minut a teraz ich nie ma.
Oczywiscie Cracovia ma spore grono kibicow 'od zawsze' ale tym chyba nie w smak chodzenie i patrzenie jak banda psycholi i przerzutow profanuje jakby nie bylo, stara i znana marke.
Ja wiem ze uznasz to za jakas tania propagande, ale zeby zrozumiec ze tak nie jest musialbys tu zyc troche czasu i przezyc lata 90te.Zobaczyc te tabuny wszelakiej masci pozerow ,ktorzy w jeden wekend chodzili na Wisle czy Hutnika a w drugi juz lansowali sie na wielkich gangsta na Kaluzy ,sprzedajac swoich bylych kolegow.

Pierwszy raz od derbow, ogladalem dzis mecz na kaluzy i nie spodziewalem sie az takiego dna(w kwestii kibicowskiej).A jak sobie pomysle ze oni sie na ten mecz spieli to normalnie zajady mi pekaja.
I pomyslec ze mialem zle przeczucia jak Cracovia awansowala do I ligi , a tu taka wiocha
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 12.11.2008 o godz. 00:33.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 12.11.2008, 08:29
Pewnie macie racje pisząc swoje posty, jednak trudno to oceniać ekipie, która ostatni raz walczyła o utrzymanie... no właśnie, kiedy walczyliście?

"tzw. 'przerzucanie sie' ma juz mniejsza skale niz jeszcze kilka lat temu"

Skoro walczycie ciągle o majstra to dziwne, żeby "oni" nagle przeszli na Cracovie ;-)
Fakt faktem, nikt nagle tłumów na Kałuży nie powinien się spodziewać.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.11.2008, 10:15
nie zebym sie chciał wpiąć w prąd krytykowanie Lecha za wszystko, bo uwazam to za nieuzasadnione, ale...

oświadczenie Wiary Lecha ośmiesza działalnośc stowarzyszeń kibicowskich, skłamali chłopaki perfidnie czym ściągneli środowisko kibiców do poziomu dziennikarzyn.

Przy podobnej akcji jak w Mydlnikach czy Warszawie, kto z czytających oświadczenie kibicowskie na jej temat, bedzie skłonny mu uwierzyć ?
Policja zmusiła Januszów do wdarcia sie na sektor Lechii
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 12.11.2008, 10:48
dziwna ta Cracovia....
starsi od Wisły o pare miesięcy-być może mają i lepszą historie(choć to temat sporny bo też byli umoczeni), mają stadion bliżej centrum, z drugiej strony rynku- hale w której grają hokeiści(na okrągło Mistrz Polski), jeszcze w innej dzielnicy Krakowa ale przynależnej do centrum - boiska treningowe i sklepik klubowy , Kraków miasto drugie co do wielkości w Polsce a oni na meczu 2 tys nie mówiąc o jakimś pucharze ligi 300 os........

Widocznie już nie wystarczy zasadzić się na autobus Wiślaków i pokroić szaliki albo jechać do Myślenic i spalić pare ławekżeby budować sobie opinie ekipy tylko trzeba ruszać dupe na mecze i wyjazdy a to chyba nie jest im na ręke.....
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 12.11.2008, 11:13
studio najwieksza fala przerzucania sie byla wtedy gdy Wisla grala w 1 lidze, a Cracovia nie wiec wyniki sportowe nie mialy tu zadnego wzgledu. Zreszta zdziwilbym sie gdyby mialy bo przeciez tzw. wariaty nie chodza na mecze zeby ogladac Beckhama.

1q2 po ich awansie mielismy w kilka osob w wislackim gronie rozmowe na ten temat, co z tego wyniknie dla nas. Wiekszosc twierdzila ze to dla nas jednak niedobrze bo sukces przyciagnie do nich nowych ludzi, bo beda sie sadzic na tym ze papiez im kibicowal i medialnie nas zaczna przebijac itd. Ale ktos wtedy powiedzial "bardzo dobrze ze weszli, cala Polska zobaczy co to jest ta Cracovia. Posiedza troche w 1 lidze, dadza plame na paru wyjazdach, konkretne ekipy zobacza jak wyglada Cracovia u siebie, wreszcie runa wszystkie mity, a potem niech wracaja gdzie ich miejsce - do 3 ligi". Z perspektywy czasu widac ze byly to swiete slowa, wystarczy popytac o zdanie na temat jakosci kibicowania u nas i u nich (poza aspektem sprzetowym) kibicow raczej obiektywnych ekip typu Legia, Widzew czy klubow slaskich. Jeszcze tylko druga czesc przepowiedni zostala do spelnienia
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.11.2008, 11:37
Trochę odbiegające od aktualnej dyskusji...

" Lech poznan style "

http://pl.youtube.com/watch?v=Flf0635brOY

Czyżby kibice Ajaxu wzorowali się na Lechitach ?

Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 12.11.2008, 19:29
Ogladalem przez Sopcasta mecz Polonia Bytom - Lech i musze przyznac ze kibice Polonii calkiem zgrabnie dopingowali. Moze repertuar nie byl jakis bogaty ale glosno, aktywnie i bez wiekszej ilosci bluzgow.
Szkoda tego wyrowniania w ostatniej minucie :(
DysoN
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów