The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2008, 17:04
MatMario napisał(a):Wyświetl post
A Ja wybudowałbym pomnik kibicą potrafiącym wygwizdać swoją drużynę po zremisowanym meczu...

PS. Nie chodzi mi oczywiście o pomnik kibica Realu lub Barcelony.
Ja o jednym, Ty o drugim, ciekawa dyskusja.

Nigdzie nie napisałem, że pochwalam gwizdanie, z drugiej strony, kiedy na meczu jest 20k ludzi, można założyć, że te parę tysięcy więcej niż średnia zachowa się jak bydło. Dodając do tego przeświadczenie większości, że Lech naprawdę ma skład na wynik lepszy, niż 5 zwycięstw w 10 meczach, to trudno się nie zdenerwować. Szkoda że tak jest, ale tak jest.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 29.10.2008, 09:10
MatMario napisał(a):Wyświetl post
A Ja wybudowałbym pomnik kibicą potrafiącym wygwizdać swoją drużynę po zremisowanym meczu...

PS. Nie chodzi mi oczywiście o pomnik kibica Realu lub Barcelony.

Ja bym wybudował pomnik "ku chwale ortografii"

@hunter, mógłbym się założyć, że te gwizdy to były od pracowników z Wiertniczej, gdzie bankowo hurtem dostali kilkadziesiąt darmowych wejściówek. Czemu takich gwizdów już nie będzie na wyjazdach czy innych mniej ważnych meczach Legii? Bo Walterowi właśnie zależało na TYM meczu, a te "gwizdacze" na innych meczach już się nie pojawią.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.11.2008, 15:19
wie ktoś ile Cracovii w Białymstoku ? bo nigdzie się doszukać nie mogę
Odpowiedz cytując
Kwaki
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.11.2008, 15:37
W Bialymstoku jest chyba sektor gosci zamkniety. Lechii tydzien temu nie wpuscili, wiec pewnie Cracovii wczoraj tez.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 04.11.2008, 09:58
Z dedykacją dla tych którzy nadal nie rozumieją przeciwko czemu protestujemy...
Prezes Legii Warszawa w wywiadzie:

Polska The Times napisał(a):
Pytanie: Bez szalikowców może nie być atmosfery na trybunach.
Leszek Miklas : Nie podchodźmy do tego w ten sposób, że na stadionie albo będą szalikowcy, albo będzie pustka. Dla piłkarzy i większości kibiców ważne jest nie tylko to, czy jest zorganizowany doping. Dla nich liczą się też oklaski po dobrej akcji, czy doping na trybunach jest kulturalny. A jeśli do tego od czasu do czasu pojawi się okrzyk "Legia, Legia", to też stadion będzie funkcjonował i żył, tak jak dzieje się to w Anglii czy Hiszpanii.
całość: http://www.legialive.pl/news/28141_L...iemozliwa.html

Chyba ten człowiek ma mgliste pojęcie o byciu kibicem. Drętwy kutafon.
Ostatnio edytowane przez spidey : 04.11.2008 o godz. 10:05.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.11.2008, 12:49
Ktoś chce taką czapeczkę Śląska: http://sklep.legia.com/sklep/images/...9ad118d0bb.jpg ?
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Stary 05.11.2008, 14:25
jeśli mowa o Legii...

Cytat:
Na dzień zaduszny przypadł wyjazd do Warszawy na mecz z Legią. Zapewne ten świąteczny termin, jak również nieciekawa sytuacja na Legii związana z nieakceptowanym właścicielem spowodowały, że mecz ten nie cieszył się wśród kibiców Lechii należytym zainteresowaniem.
Na ten mecz Stowarzyszenie „Lwy Północy” zorganizowało pierwszy w tym sezonie pociąg specjalny. Początkowo sprzedaż biletów na pociąg szła całkiem nieźle, ale po jakimś czasie okazało się, że na pewno Lechiści nie wykorzystają całej puli 681 biletów przyznanych przez klub z Warszawy. Ostatecznie ruszamy w kierunku Stolicy czterema nabitymi wagonami dalekobieżnymi.
Przy wejściu na stadion okazuje się, że problemy z ochroną na stadionie przy Łazienkowskiej to nie są bajki – ochroniarze z firmy „Zubrzycki” ok. 60 uczestnikom wyjazdu odmówili wpuszczenia na stadion z powodu nietrzeźwości. Należy przy tym przyznać, że pomimo ostrzeżeń, by nie pić na umór w pierwszą stronę znowu kilkadziesiąt osób przyjechało na mecz pijanych. Jednakże w zatrzymanej grupie znaczną część stanowiły osoby zupełnie trzeźwe, którym alkomat wykazywał niezmiennie 0,0- ochroniarze powoływali się w takich przypadkach na… Regulamin ITI.
Okazało się, że alkomaty były zupełnie niesprawne i dopiero na stanowcze żądanie kibiców zostały sprowadzone kolejne urządzenia, które również okazały się wadliwe. Dopiero trzecia dostawa alkomatów dała prawidłowe rezultaty. Fanom, których zakwalifikowano w wyniku błędnych pomiarów jako „pijanych” lub „pachnących alkoholem” zabierano bilety wstępu na mecz i pomimo wielu nalegań nie chciano ich zwrócić. Szef ochrony odmówił też okazania odpowiednich dokumentów urzędowych potwierdzających legalizację alkomatów.
Ostatecznie po długich pertraktacjach z ochroną przedstawicieli „Lwów Północy” i interwencji dyrektora naszego klubu udało się wpuścić zatrzymaną grupę i tylko kilkunastu naprawdę pijanych musiało pozostać w „sektorze leśnym”.
Przy wejściu czekała na nas jeszcze inna niespodzianka, ze strony delegata PZPN osławionego swoimi absurdalnymi decyzjami imć Tomaszewskiego. Ten człowiek stwierdził, że na stadionie nie mogą się znaleźć flagi „Bastion Polskiej Prawicy” i jeszcze inna z motywem antykomunistycznym oraz flaga… Pomezanii Malbork „Kałdowo”. Delegat stwierdził, że nie ma takiego klubu jak Pomezania, a nawet jeżeli jest, to nie ma takiego herbu jak na fladze. Dopiero, kiedy została mu pokazana w internecie oficjalna strona Pomezanii to flagę udało się wnieść na stadion. Co do obu flag antykomunistycznych, to delegat oświadczył, że czasy się zmieniły i teraz takich flag nie można wieszać… Tym samym pokazał, że w istocie cenzura ma się dobrze, a nadal są ludzie, którym przeszkadza orzeł w koronie naszego godła państwowego.
Ostatecznie na sektorze gości zameldowało się ok. 400 osób, w tym licznie reprezentowana grupa Czarnych Słupsk i delegacje fanklubów m.in. z Malborka, Mławy, Starogardu, Tczewa, Kościerzyny, Dzierzgonia i Lęborka. Na sektor weszli także pojedynczy przedstawiciele zgód z Wrocławia i Krakowa.
Na płocie zawisły flagi: „Szyk i Elegancja”, „Malborscy Lechiści”, „Czarni Słupsk” i „Mława” oraz wspomniana wcześniej Pomezanii.
Doping na meczu po obu stronach był mierny, my szczególnie w pierwszej połowie trochę krzyczymy, m.in. „ITI spier…”, „Precz z komuną” co wywołało oklaski na Żylecie, ale nie zabrakło także wzajemnych wyzwisk i dopingu „anty”. Generalnie atmosfera przy Łazienkowskiej jest cały czas naznaczona konfliktem na trybunach, ale coraz głośniejszy jest głos łamistrajków spod znaku ITI.
Wyjazd, o dziwo okazał się, pomimo wyjątkowo słabej postawy piłkarzy, ciekawy i można tylko ubolewać, że na mecz nie pojechała większa grupa Lechistów. Na pewno jednak ci, którzy nie pojechali mają czego żałować.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 05.11.2008, 14:37
Ten Tomaszewski to syn pani z okienka pocztowego w filmie Mis.
"Nie ma takiego miasta jak Londyn"
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 10.11.2008, 12:24
Fajnie ze w ostatniej kolejce kibice Lecha w koncu przyznali sie ze sa banda Januszy pod plaszczykiem niezlej ekipy.
Tak bylo lat temu 15, tak jest i dzis!

WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Stary 10.11.2008, 12:43

a to pewnie z jajem miało być
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.11.2008, 13:30
no to podobno nowa jakosc kibicowania, nie bardzo łapie po co te czapki Polski i szaliki Chicago Bulls,

http://i34.tinypic.com/29q0eg7.jpg

http://i37.tinypic.com/351zj21.jpg
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.11.2008, 13:43
lodecki napisał(a):Wyświetl post
no to podobno nowa jakosc kibicowania, nie bardzo łapie po co te czapki Polski i szaliki Chicago Bulls,

http://i34.tinypic.com/29q0eg7.jpg

http://i37.tinypic.com/351zj21.jpg
wyjaśnienie dla niektórych

Cytat:
Zrobiliśmy sobie januszowy wyjazd. Sztuczne wąsy, czapeczki, flagi tyskiego, trąbki, piszczałki, klekotki, szale ekip typu "Bulls" (widziałem też "Kelly Family" i "Marek Citko"), a także kilka innych dziwnych gadżetów. Trzeba przyznać, że niektórym inwencji nie brakowało. Na płocie trans LPJ, oraz "Mamo tu jestem!". Doping ograniczamy do pozdrowień Adama Małysza, Roberta Kubicy oraz Andrzeja Gołoty. Śpiwamy "piłka nożna bez przemocy" a także "witam was, alleluja".

Po 20 minutach wracamy do normalnego stylu. Na płocie lądują flagi, dopingujemy też "po staremu" odpalając 10 rac po pierwszej bramce.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 10.11.2008, 14:13
Nie wiem czy to ma być naśmiewanie się z kibiców A.Małysza czy taka jednorazowa odskocznia od rzeczywistości...
Bo jeśli to pierwsze to kiepski pomysł bo A.Małysz posiada dużo więcej kibiców niż cały Lech ze zgodami, a jesli to drugie to ok- zawsze to jakas nowość i śmiesznie to wygląda....
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 10.11.2008, 14:24
TSNH napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to ma być naśmiewanie się z kibiców A.Małysza czy taka jednorazowa odskocznia od rzeczywistości...
Bo jeśli to pierwsze to kiepski pomysł bo A.Małysz posiada dużo więcej kibiców niż cały Lech ze zgodami, a jesli to drugie to ok- zawsze to jakas nowość i śmiesznie to wygląda....
Mnie kiedyś goniła grupa TELEMARK HULS:
Sa dobrze zorganizowani:twarze zakrywają wąsami i okularami, pod wielimi czapami trzymają trabki, którymi najpierw ogłuszają, a potem walą nimi po nerkach(trąbkownicy ch wam...)
Później skroili mi klekotke do odstaszania szpaków z czereśni(w tym roku były przez to marne zbiory).
Na koniec wykonali telemark na kręgosłupie i zaśpiewali: Naszym wzorem jest Reksio pies!

Takze zgadzam sie z kolega, triada im nie podskoczy
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 10.11.2008, 14:41
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
Takze zgadzam sie z kolega, triada im nie podskoczy
napisałem wyraźnie że ilościowo nie mają szans, a co do innych aspektów kibicowskiej siły to nie wykluczam przewagi triady, szczególnie jak mają w składzie niezniszczalnych gladiatorów z Kałuży.....
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 10.11.2008, 16:42
TSNH napisał(a):Wyświetl post
Haha, pisałeś to na poważnie ?

Wiem, że "pomysł kiepski" i ogólnie chujnia, ale jak ktoś jest zainteresowany, polecam galerie:

http://www.fotokolejorz.pl/galeria/m...g2_itemId=4051

http://www.lechpoznan.pl/mod,7718,galerie,ga,1148.htm
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.11.2008, 16:52
bbbnba... rozumiem, że w dzisiejszych czasach, co Lech by nie zrobił, to trzeba lizać im dupę? Bo to przecież ten zajebisty, wielki Lech... Ch... z tym, że Leszek robi zdjęcia obejmując się z psami... Nikt nie może krytykować, bo to ten zajebisty Lech, który wyznacza standardy kibicowania hhehehhe.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 10.11.2008, 17:03
A gdzie napisałem, że należy się tym jarać ? Po porostu rozśmieszył mnie post gościa, który porównał skład ilościowy obu ekip, a zaraz pewnie weźmie się za oflagowanie (przecież ile flag musi wisieć na tych wszystkich skoczniach! koniecznie podlicz i napisz jak bardzo fani Adama są lepsi od nas ).

Poza tym śmieszy mnie, gdy ktoś z Polonii zabiera głos w sprawach kibicowskich. Zastanów się czy macie moralne prawo kogokolwiek oceniać.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.11.2008, 17:10
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
A gdzie napisałem, że należy się tym jarać ? Po porostu rozśmieszył mnie post gościa, który porównał skład ilościowy obu ekip, a zaraz pewnie weźmie się za oflagowanie (przecież ile flag musi wisieć na tych wszystkich skoczniach! koniecznie podlicz i napisz jak bardzo fani Adama są lepsi od nas ).

Poza tym śmieszy mnie, gdy ktoś z Polonii zabiera głos w sprawach kibicowskich. Zastanów się czy macie moralne prawo kogokolwiek oceniać.
Koleś, a czemu mam nie oceniać tego, że robicie z siebie błaznów i jeszcze jaracie się tym? Czy ja coś piszę o Amice? Nie, więc mi nie pisz, że nie możemy wypowiadać się w kwestiach kibicowskich.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.11.2008, 17:27
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Koleś, a czemu mam nie oceniać tego, że robicie z siebie błaznów i jeszcze jaracie się tym? Czy ja coś piszę o Amice? Nie, więc mi nie pisz, że nie możemy wypowiadać się w kwestiach kibicowskich.
Może dlatego ze podobnie jak kibice Lecha nie zrobiliście nic aby zapobiec praktyczniej likwiadacjii waszych klubów a wrecz kibicujecie, jeżdzicie na wyjazdy formalnego Groclinu Grodzisk Wielkopolski podobnie jak w Poznańiu fetują Amikę.

A przecież jakoś we Wrocławiu kibice Śląska pokazali jak należy walczyć o klub, tradycje, honor.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 10.11.2008, 17:43
http://www.fotokolejorz.pl/galeria/m...g2_itemId=4087

to zdjęcie je dobre fajna akcja
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 10.11.2008, 17:47
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Podlicze jak bedzie trzeba, nrazie do flag się nie przystawiaj bo macie ich dużo mniej
I odklej sobie wąsy bo już sie wyjazd skończył.....
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 10.11.2008, 17:47
Haha, jakie telefony, o czym Ty gadasz?

Wycinki z Waszego forum też był spreparowane, a na PP we wrześniu zeszłego roku, gdy w kilkadziesiąt osób udało nam się wejść na teren stadionu wybiegliście w co najmniej dwukrotnie większej grupie mimo to dało zauważyć się nóż. Fotki z derbów, z "szemranymi" chuliganami w chustach, którzy pokazują ochronie kto jest z Legii to oczywiście robota photoshopowców z Ł3. Ty naprawdę, albo mało wiesz, albo tak bardzo wstydzisz się za swój klub, że zapominaszo tych chorych akcjach.

Lemoniadowy Joe - jak najbardziej dobra klimat na dworcu w Gdańsku był naprawdę niezły śpiewamy "piłka nożna bez przemocy", "gdzie jest skocznia" itd.
Ostatnio edytowane przez bbbnba : 10.11.2008 o godz. 17:50.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.11.2008, 17:53
Nie chciał bym tu bronic kibiców Lecha i przy okazji "PDK`ować", ale wydaje mi się, że przesadzacie.
Są w tej chwili bezkonkurencyjni na każdym froncie i należy to przyjąć na klatę ,ale zamiast zazdrościć i użalać się na necie, działać w tym kierunku by było lepiej.Choćby wrzucać do tych puszek, śpiewać na stadionie itp
Niektóre teksty na kibiców Lecha na tym forum, zniżają się do poziomu onetu.pl czy naszej sąsiadki.

No i po co to jest potrzebne?
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.11.2008, 18:04
z tą bezkonkurencyjnościa bym nie przesadzał..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.11.2008, 18:11
Może to nie jest żart. Amica im kazała wprowadzić piknikowy nastrój na trybuny bo inaczej się wycofa ze sponsoringu i co by się wtedy stało z WIELKIM Lechem? Zebrała się Wiara Lecha, kminili, kminili i wykminili...SPONSOR RZECZ ŚWIĘTA! I się dostosowali, jak chorągiewki na wietrze.

Nowa wersja:

Pikniki! Od dawna mieli ochotę na wyjazdowe kiełbaski, ale żeby się z nich cała Polska nie śmiała, to pod płaszczykiem jakiejś tam akcji mogli się w końcu na*dupcac.

Jedyna prawdziwa wersja:

Kibice Lecha wracają do swoich korzeni!!!
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez donPedro23 : 10.11.2008 o godz. 18:29.
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 10.11.2008, 18:16
Po prostu kibice Amiki doszli w koncu do glosu i odzyskali swoj klub

Pablo tam wcale nie jest tak jak wedlug propagandy. Zajrzyj chocby na ich forum do tematow z meczami ze Slaskiem albo Odra Wodzislaw. W dupach sie juz przewrocilo i przy 1-1 jest foch i atmosfera na staiodnie siada calkowicie. Przyjdzie jakas grubsza wtopa i z hukiem peknie balonik z "najlepsza atmosfera w Polsce". Co do wyjazdow to oczywiscie sa jeszcze chyba nadal najlepsi w Polsce choc nie odstaja od innych klubow tak jak sie to niektorym wydaje. Jest jeszcze aspekt pozaboiskowy, tutaj tez sa najlepsi. Ale moiwmy tylko o "stylu kibicowania" i dopingu.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 10.11.2008 o godz. 18:34.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 10.11.2008, 18:20
Według mnie nie ma czegoś takiego jak "bezkonkurencyjna ekipa". Jest kilka dobrych, które kształtują czołówkę polskiej sceny, jednak wyznaczenie tej jedynej, topowej grupy jest nieco skomplikowane, skoro należy brać pod uwagę wszystkie składowe kibicowania (doping wyjazd/dom, frekwencja, oprawy, pozostałe atrakcje). A jak wiadomo nie ma grupy, która jest tak samo dobra we wszystkim.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 10.11.2008, 19:51
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Nie chciał bym tu bronic kibiców Lecha i przy okazji "PDK`ować", ale wydaje mi się, że przesadzacie.
Są w tej chwili bezkonkurencyjni na każdym froncie i należy to przyjąć na klatę ,ale zamiast zazdrościć i użalać się na necie, działać w tym kierunku by było lepiej.Choćby wrzucać do tych puszek, śpiewać na stadionie itp
Niektóre teksty na kibiców Lecha na tym forum, zniżają się do poziomu onetu.pl czy naszej sąsiadki.

No i po co to jest potrzebne?

Jedyny mądry post w tym temacie od soboty, resztę postów można o kant dupy sobie rozbić. Z resztą od jakeigoś czasu tutaj po każdym naszym meczu jest pisanie, że Lech to "ch**ia, gzyb**a" itp itd

Przypomnijcie sobie waszą akcję przed meczem z angolami i może do waszych mózgów dotrze co chcieliśmy przekazać "januszową oprawą".
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 10.11.2008, 22:39
studio napisał(a):Wyświetl post
od jakeigoś czasu tutaj po każdym naszym meczu jest pisanie, że Lech to "ch**ia, gzyb**a" itp itd
bez przesady..... oglądając zdjęcia z 'januszowego wyjazdu" do Gdańska można było się nieźle usmiać z tych poprzebieranych mord-na początku mi troche ni epasiło ale teraz stwierdzam że dla mnie dobry pomysł i wykonanie

to teraz dajemy na luzzz
Ostatnio edytowane przez TSNH : 10.11.2008 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów