|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
To jest dla Ciebie nic? edit: jeszcze a propos zakończenia kariery po walce z Tysonem. Gdybyś Ty dostał kolejny raz mozliwośćwalki o Mistrzostwo Świata, czyli o to, na co pracujesz całe życie, odmówiłbyś? Lepiej żałować, ze coś się zrobiło czy, że się tego nie zrobiło? Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Cichy : 07.11.2008 o godz. 17:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
jak ktoś wspomniał kontuzja to masakra dla sportowca bo zmęczenie itd można przezwyciężyć a to nie. Nie oglądałem walki i dziwi mnie że tak wcześnie było po walce. Brawo że walczył już kilka razy o tytuł szkoda że nie wyszło. Jednak czas już zakończyć. Dzięki za wszystkie walki panie Andrzeju
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Dajcie spokoj z tymi komentarzami rodem z onetu. Co mial jedna reka czarnego klepac? A ze dostal centralnie na poczatku - to jest waga ciezka, jeden raz a porzadnie i lezysz.
Widac ze Golota mial ochote walczyc, szkoda ze odezwal sie odwieczny problem z lewa reka. Austin wiedzial co robi, albo rozwale Polaka w pierwszych rundach, albo bedzie nieciekawie. Od kiedy pamietam to kazdy kto z nim walczyc szedl na zywiol zeby zalatwic sprawe najlepiej w pierwszej rundzie. A za takie walki jak z Ruizem czy Birdem bede Golote tak czy inaczej szanowal i uwazam go za boksera lepszego chocby od Michalczewskiego czy Wlodarczyka. Szkoda ze to koniec jego kariery. ![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
flamengista, po Twoich postach w dziale o Wisle myslalem ze jestes rozsadnym czlowiekiem, teraz jednaj stwierdzam ze nie do konca. Moze i na pilce sie znasz, ale jesli chodzi o boks to za duzo tutaj wiedzy rodem z onetu.
Cytat:
Nie no skad, zawodowy boks to wogole nie jest sport, bardziej literatura naukowa albo numizmatyka. Cytat:
Za to Ty gdy ktos na ulicy Cie wyzywa, ze jestes pipa (bo tak z Golota bylo) to pewnie ladnei sie klaniasz i odchodzisz na bok. SZACUN! Zapytaj amerykanina jakich polakow zna, bedzie Walesa, Wojtyla i Golota... Zapytaj ekspertow bokserskich i legendy bokserskie o Golote, sprawdz co Ci powiedza....
Ostatnio edytowane przez Sqall : 07.11.2008 o godz. 19:31.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
szkoda że nie dojdzie do walki z Wałujewem, bo Rosjanin robi niesamowite wrażenie( 214 cm, 150 kg).Dla mnie Nikołaj jest głownym faworytem do zdobycia tytułu mistrza świata
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.11.2008 o godz. 19:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
No już lepiej
Ostatnio edytowane przez gackos : 07.11.2008 o godz. 19:37.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeszcze przyjdzie czas gnojenia Małysza, Kubicy,,, W Polsce najważniejsze w sporcie jest w dobrym momencie odejść, bo inaczej nikt nie będzie pamiętał Cię za dobrych czasów, tylko to jak skończyłes.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
poprawilem, pisalem zdenerwowany i przeoczylem
Gnojenie Malysza juz sie zaczelo, Kubicy przyjdzie. Gdyby dzisiaj sprawa sie inaczej potoczyla to pol forum by sie zarzekalo ze zawsze byli z Golota. Cos mi pachnie ze to nie koniec, choc wlalbym chyba zeby juz nie wracal, lata zrobily swoje i nic tego nie zmieni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Bardzo szkoda tej kontuzji, bo z czymś takim się nie da walczyć. Szacunek za dotrwanie do końca rundy z opuszczoną lewą ręką.
A do tych, którzy mówią, że Gołota to kiepski bokser to powiem, że przypominacie mi mojego ziomka, który mówił że Zidane słabo gra w piłkę, bo jest łysy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() No nie da się ukryć Czagajew juz pokazał jak z nim wygrać, siłę na pewno ma ale z techniką u niego bardzo kiepsko. Ech też ostrzyłem sobie zęby na walkę Gołota - Wałujew... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Myślę, że na boksie się nie znam, nie wiem kiedy jest trafienie czyste a kiedy nie (ogólnie boks jako sport nie do końca rozumiem i dlatego raczej go nie oglądam
Jednak walki Polaków zawsze oglądam z zapartym tchem. Gołota miał swoje czasy, medal w Seulu, potem parę dobrych walk zawodowych, ale ogólnie wydaje mi się, że to mierny bokser. Oczywiście według mnie, można powiedzieć laika bokserskiego.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Szkoda, że Andrzej w taki sposób raczej żegna się z ringiem, ale szacun dla niego za to, że ponad pół rundy wytrwał z jedna ręką.
p.s. koleś z wiadomości sportowych w tvp1 przegiął. po materiale o walce Gołoty walnął hasło "kończ wasc wstydu oszczedz!" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Powrót "Endriu" , był bezsęsowny, bez względu na okoliczności(jakiekolwiek by one nie były).
Pamiętam jak na pierwszą jego walkę z Riddickiem Bowe kupiłem dekoder C+ analogowy! ależ to były emocje ,a dzisiaj ? Każdy nawet laik mógł przewidzieć jak to się skończy. Szkoda chłopa ,ale za te stare walki -szacunek- |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Widzę że nie którzy wysmiewają się z Andrzeja....aa czy jest ktoś z was taki który w 3min zarobi PARĘ mln
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak donosi wysłannik "Super Expressu" to lekarz przekonał "Andrew" do przerwania walki. Jego pierwsza diagnoza była zatrważająca - wyrwany łokieć! W szatni Gołota płakał jak dziecko. - When did it happen? When did it happen? (tłum. Kiedy to się stało?) - mówił przez łzy słynny polski bokser.
Andrzej przysporzył nam wielu pozytywnych emocji w czasie swojej kariery zawodowej. Na kolejną walkę już się raczej niestety albo stety? nie zanosi. Ostrzyłem sobie zęby podobnie jak inni na walkę z Wałujewem. Ale Gołota z 1 ręką po prostu nie mógł dziś dalej boksować.. ANDRZEJ TRZYMAJ SIĘ !
Ostatnio edytowane przez piter116 : 07.11.2008 o godz. 22:33.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
To jest koniec Legendy. Zawsze jak wychodził na ring to trzymałem kciuki i mu kibicowałem. Ale z drugiej strony może to dobrze, że nie dojdzie do walki z ruskim gigantem. To mogłoby się skończyć tragicznie.
![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cóż Endrju powinien sklepać tego leszcza, ale się chłopina posypał i wyszło jak wyszło. Latka lecą, nie powinien wracać do boksu. Jest na to za stary. W sportach walki też potrzeba inteligencji. Może nie trzeba mieć doktoratu, ale te 90 IQ to podstawa. I tego Gołocie brakowało najbardziej przez calą karierę.
PS. Wałujew haha ale włochate yeti. ![]()
.
. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Gołota zdał maturę w swoim zespole szkół z drugim wynikiem, a w tamtych czasach wiemy jak matury wyglądały.
Nie wypowiadaj się o człowieku, którego nie znasz. Poczytaj trochę wywiadów, posłuchaj wypowiedzi.
Ostatnio edytowane przez Sqall : 08.11.2008 o godz. 00:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czemu mam się nie wypowiadać. Ronaldinho też nie znam osobiście, a mogę się wypowiedzieć na temat jego kariery i formy
![]() Wracając do Gołoty. Niech ci będzie z tą maturą zdał czy nie zdał mniejsza, bo to nie świadczy o inteligencji. Ale widziałem większość jego walk i zachowywał się jakby brak mu było 5-tej klepki. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Krótka piłka - boksowałeś kiedyś?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie boksowałem, ale pewnie Ty tak i mi wszystko wyjaśnisz.
![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
<hahaha> człowieku ! tofiku pewnie jestes zafascynowany bokserami typu Marcin Najman i masz pojęcie o boksie jak ja o balecie .. Andrzej Gołota to najlepszy polski bokser zawodowy , szkoda że już nie będzie mistrzem świata chociaż już conajmniej dwa razy walki mistrzowskie wygrywał alee wiadomo sędziowie ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie wiem, czy potrafię. Pewnych doświadczeń po prostu nie da się przekazać. Myślę, że jedna runda na ringu pokazałaby Ci jak na umysł działa adrenalina, ból, a czasem zwykły strach. Istnieje szansa, że nabrałbyś szacunku dla ludzi uprawiających ten sport...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jerzy Kulej powiedział kiedys będąc gościem Wojewódzkiego, że Gołota to najwybitniejszy polski bokser i jeszcze wiele lat nie będziemy mieć równie dobrego...
Tak, ten Kulej, mistrz olimpijski w boksie! ![]() To tak z dedykacją dla tofika i jemu podobnych. Kto jak kto, ale pan Jerzy chyba na tym sporcie się zna, więc jego słowa warto brać pod uwage. Tyle ode mnie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Takim kolesia nie przetłumaczysz jak byś dostał polowe ciosów jakie gołota przyjął na szczękę to byś lazł teraz na intensywnej terapii...mowie to wszystkim chłopom którzy w życiu nie boksowali a sie wypowiadają o tym jak on nie jest zły i w ogóle.Najpierw sami wyjdźcie na ring a późnej oceniajcie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie przeszkadza mi Gołota. Nie wiem dlaczego mój post został odebrany jako atak na jego osobę. Nie moja wina, że sam ze sobą nie potrafił sobie poradzić. Walki z Bowem pokazały jak słaby jest psychicznie. A to przecież nie było pod koniec kariery. W końcu jeśli ciosy i adrenalina odbierają człowiekowi umiejętności to chyba jasne, że nie zrobi w tym sporcie kariery. I bez prywatnych wycieczek proszę, bo to temat o boksie ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Skoro to temat o boksie może wymień boksera który według ciebie pretenduje do tytułu najlepszego polskiego boksera
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak lekko podejrzana byla dla mnie ta jego kontuzja to na scieme to jednak 'chyba' nie wyglada
![]() http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...i__To_nie.html Swoja droga - co mu sie k.... w ta reke stalo , to wyglada jakby ktos mu kilka bejsboli na niej polamal. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No jak to kto! Andrzej Gołota, wiecznie żywy jak Lenin!
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To jedyny temat o boksie jaki znalazłem więc napisze tu, dziś walka Tomasz Adamek - Steve USS Cunningham o 1 w nocy, transmisja na Polsacie Sport, jakieś prognozy co do wyniku walki ? Ja myślę, że Adamek przez KO
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|