The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Kto?
McCain 119 66,11%
Obama 61 33,89%
Głosujących: 180. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2008, 20:57
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Barack ma jaja. Oba-ma
No już sie tak nie jaraj tym tekstem z Basha

jeszcze znalazłem
ile jajek ma Barack? Oba-ma
Ostatnio edytowane przez Kamson : 05.11.2008 o godz. 20:59.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.11.2008, 21:08
dla mnie Obama to taki drugi Tusk, jeden obiecywał wszystko co się dało żeby tylko dojść do władzy, drugi chce zmieniać co ? nie ważne, ważne żeby zmieniać, ale jak zmieniać ? też nie ważne trzeba zmieniać i już !

III wojna światowa jak nic
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
kgwiazdak
Member

Od: 04.2008

Stary 05.11.2008, 21:12
rozkmincie ze u mnie w szkole jest barack obama junior ze mu sie chcialo dzis przyjsc do szkoly zamiast swietowac i na wfie wyjebal pilke za ogrodzenie taki z niego hulaka no no zawadiaka
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.11.2008, 21:21
Ludzie , przeciez to tragedia - chyba czas najwyzszy pakowac walizki z powrotem do Polandu.Dzis do pracy nie przyszlo troje czarnych , a ci co przyszli patrzyli z gory na pozostalych i mieli wszystko w d..ie.Facet jest jednym z najmlodszych senatorow , posiada prawie zero doswiadczenia politycznego.Ci wszyscy co smiali sie z Bush-a jr. dopiero teraz zaczna miec prawdziwe rozeznanie na kogo glosowali.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 05.11.2008, 23:30
W stanach od dziesięcioleci rządzi- nie prezydent nie senat, nie izba reprezentantów a SYSTEM i Likud z Izraela - także nie bójta żaby. Wszystko będzie po staremu. Dla nas to już w ogóle - czas wypucować pupke dla murzyna (a fuj)
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 06.11.2008, 01:39
ToTylkoJa, weź się nie kompromituj, to, że zmienisz cytowany taks w swoim poście, nie zmienia cytowanego tekstu w poście kogoś kto na twój bełkot odpowiada. Takie "tuszowanie" swoich błędów jest po rpostu żałosne.

Orzeu 100% racji.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 06.11.2008, 02:44
orzeu - nie daj sie oglupiac, zwlaszcza ze myslisz calkiem rozsadnie...

Rasizm to rasizm. Niewazne czy to Bialy ruga Murzyna za nic innego jak kolor skory czy odwrotnie.
Zrob sobie logiczna ukladanke- co oznacza "anty-rasizm"? Oznacza ze "rasizm" z tej definicji wystepuje tylko u Bialych. A gowno prawda bo Czarnuch ktory nic nie ma do roboty tylko narzeka na bialasow to taki sam rasista jak wszyscy skinheadzi swiata. Rasizm jest jeden.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 06.11.2008, 10:56
Luu... napisał(a):Wyświetl post
dla mnie Obama to taki drugi Tusk, jeden obiecywał wszystko co się dało żeby tylko dojść do władzy, drugi chce zmieniać co ? nie ważne, ważne żeby zmieniać, ale jak zmieniać ? też nie ważne trzeba zmieniać i już !

III wojna światowa jak nic
Dobrze ze wiekszosc Polaków tak jak wiekszosc Amerykanów ma rozum dlatego wygrali i Tusk i Obama
Kaczyńskiemu(<--szczegolnie jemu) i McCainowi dziekujemy
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 06.11.2008, 11:25
Obama......
,
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 06.11.2008, 15:15
Ostatnio w jakiejś babskiej gazecie (mojej matki ) widziałem artykulik o Obamie. Kilka zdjęć z młodości i podpis pod jednym. "Rok 1990, Obama chodzi w skórze, pali Marihuanę oraz czyta Marksa."
Z tą trawką to faktycznie podobnie jak Tusk

Większość za Tuskiem; większość za Obamą; Większość słucha Britnej i większość nie ma zielonego pojęcia o polityce.

Z drugiej strony McCain jest beznadziejny z PijaRowskiego punktu widzenia. Wcale się nie dziwie, że wygrał Barrack.

PS: Popieram Baryla. Z Obamą szanse miał jedynie Ron Paul. Jedyny anty-wojenny kandydat Republikanów. W dodatku świetna biografia, senator od kilkudziesięciu lat, lekarz, który przyjął kilkaset porodów. Inna sprawa, że media amerykańskie celowo i z premedytacją ośmieszały go lub pomijały. Dla ciekawskich - > http://www.fijor.com/index-jkl.php?a=p&id=296
Ostatnio edytowane przez Snow : 06.11.2008 o godz. 15:43.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 06.11.2008, 15:31
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
ToTylkoJa, weź się nie kompromituj, to, że zmienisz cytowany taks w swoim poście, nie zmienia cytowanego tekstu w poście kogoś kto na twój bełkot odpowiada. Takie "tuszowanie" swoich błędów jest po rpostu żałosne.

Orzeu 100% racji.
o co Ci koleżko chodzi. Jesteś za McCainem, to sobie bądź nadal. Twój wybór. O jaką zmianę cytowanego posta Ci biega. Nic nie zmieniałem, tylko edytowałem, żeby odpowiedzieć kolejnym osobom. Zastanów się trochę. Ty tylko potrafisz atakować, i napisać, że jesteś za McCainem. Nic poza tym. Szkoda z Tobą dyskutować, o ile można to w ogóle uznać za dyskusję. Mój bełkot- to Twoja subiektywna ocena i nawet trochę się nią nie przejmuję

orzeu mylisz się. Jeden z konkretów McCaina podałem. Pytałem się o program leyzera, który dużo pisze przeciwko Obamie, ale mało o McCainie i jego wizji (widzę, że nie zrozumiałeś intencji) Wiadomo, że łatwiej atakować, niż bronić. A Ty znów nic konkretnego nie podałeś, a i tak leyzer Ci przyklasnął
Odpowiedz cytując
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.11.2008, 16:06
Jasne, że McCain! Za Obamą są tylko czarnuchy, kobiety dla których jest przystojny oraz młodzież, która nie ma zielonego pojęcia o polityce i przeszłości baracka. Zobaczycie - będzie tak samo jak z Tuskiem, nagada jaka to jest wspaniała atmosfera w rządzie, że żołnierze wracają z Iraku (podobnie jak Polacy z Irlandii), a i tak kryzys gospodarczy (w najlepszym przypadku!) nie ulegnie pogorszeniu ze stanu obecnego.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 06.11.2008, 16:23
Obama..

I cieszy mnie ten wynik.

1.) Nie życzę USA dobrze
2.) Liczę ze spałują neokoni.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
kubisznowahuta
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 06.11.2008, 16:32
Co to za różnica kto wygrał i tak cała Ameryka ma nas gdzieś i nic nie zrobią dla nas więc nie wiem czym sie ludzie cieszą...jak dla mnie równie dobrze mógł by to być ktoś z znikąd to ze Obama wydał ileś tam milionów i wygrał zdarza sie zobaczmy jak sie wszytko potoczy pzdr.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.11.2008, 19:33
Snow napisał(a):Wyświetl post
(...)

Większość za Tuskiem; większość za Obamą; Większość słucha Britnej i większość nie ma zielonego pojęcia o polityce.

Z drugiej strony McCain jest beznadziejny z PijaRowskiego punktu widzenia. Wcale się nie dziwie, że wygrał Barrack.

(...)

Chyba jednak nie do końca tak jest. My nie mamy pełnej świadomości jak jest, bo w polskich mediach prawie nie było McCaina, mówiło się tylko o Obamie.

McCain dostał około 48% głosów jeśli dobrze pamiętam. Jeśli weźmiemy pod uwagę w jakich warunkach startował:

1. Kryzys gospodarczy za czasów rządów jego partii
2. "Kula u nogi" w postaci George'a W. Busha

to poparcie miał naprawdę duże. Gdyby nie to, pewnie wygrałby bo różnica % poparcia nie była duża.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 07.11.2008, 13:17
The winner is:

OBIERACK BANANA

he he
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
Rinn
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 07.11.2008, 13:27
sambo napisał(a):Wyświetl post
The winner is:

OBIERACK BANANA

he he
żałosne

...
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 07.11.2008, 13:47
-Ile jaj ma Obama
-
- Oba-ma

Dzisiaj poświęciłem czas na wysłuchanie przemówień Obamy z przebiegu całej kampanii ( od kampanii przed Super Wtorkiem do zwycięskiego z 4 listopada) i powiem że mnie facet ujął. nie programem nie obiecankami ( bo mnie to nie dotyczy- nie głosowałem), lecz formą przemowy i jak się zachowywał i sposobem intonacji, akcentowania pewnych rzeczy. Jak dla mnie ( tak jak to było powiedziane w CNN w którymś z wywiadów), że jego przemówienie z New Hampshire przejdzie do historii i będą o tym uczyć w szkołach tak jak o przemówieniach Lincolna czy JFK. Świetny mówca i doskonale skupiał na sobie uwagę tłumu. Jak się ogląda McCaina to widać różnicę.
Od Obamy czuć populizmem, jednak wbrew pozorom Amerykanie to nie taki głupi naród.
Wybrali młodego, charyzmatycznego przywódcę, i wiek nie musi być tu wadą ( ona była wadą dla J.McCain'a). Po prostu Ameryka potrzebowała nowego JFK i go dostała.
Moim zdaniem wygrał sposób przedstawienia argumentów, dyskusji merytorycznej i podejście do wyborców. Obama był pewniejszy, wytrwalszy i mniej zmęczony podczas wieców i innych spotkań. Zasłużenie wygrał.
Nie mi oceniać program polityczny obu Panów.

Tyle ode mnie
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2008, 14:04
Paweł napisał(a):Wyświetl post

1. Kryzys gospodarczy za czasów rządów jego partii

to poparcie miał naprawdę duże. Gdyby nie to, pewnie wygrałby bo różnica % poparcia nie była duża.
Pisząc o partii rządzącej masz pewnie na myśli Republikanów w Kongresie. Sęk w tym, że w obu izbach od listopada 2006 roku przewagę mają Demokraci...

Z tymi % w amerykańskich wyborach jest śmiesznie i nie ma się co sugerować nimi jeśli chodzi o ogół kraju. Mogło się zdarzyć, że McCain miałby w skali kraju 55%, a Obama 45%, a wygrałby ten drugi. Ot taki dziwny twór i wizja demokracji.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2008, 14:28
o co Ci koleżko chodzi. Jesteś za McCainem, to sobie bądź nadal. Twój wybór. O jaką zmianę cytowanego posta Ci biega. Nic nie zmieniałem, tylko edytowałem, żeby odpowiedzieć kolejnym osobom. Zastanów się trochę. Ty tylko potrafisz atakować, i napisać, że jesteś za McCainem. Nic poza tym. Szkoda z Tobą dyskutować, o ile można to w ogóle uznać za dyskusję. Mój bełkot- to Twoja subiektywna ocena i nawet trochę się nią nie przejmuję

orzeu mylisz się. Jeden z konkretów McCaina podałem. Pytałem się o program leyzera, który dużo pisze przeciwko Obamie, ale mało o McCainie i jego wizji (widzę, że nie zrozumiałeś intencji) Wiadomo, że łatwiej atakować, niż bronić. A Ty znów nic konkretnego nie podałeś, a i tak leyzer Ci przyklasnął

Weź w końcu przeczytaj te programy i przestań .......ić. Mówiłeś, ze "z chęcią to zrobisz", a ja widzę, że cały czas nie masz pojęcia o ich(McCain, Obama) planach.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Stary 07.11.2008, 15:07
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
-Ile jaj ma Obama
-
- Oba-ma

Dzisiaj poświęciłem czas na wysłuchanie przemówień Obamy z przebiegu całej kampanii ( od kampanii przed Super Wtorkiem do zwycięskiego z 4 listopada) i powiem że mnie facet ujął. nie programem nie obiecankami ( bo mnie to nie dotyczy- nie głosowałem), lecz formą przemowy i jak się zachowywał i sposobem intonacji, akcentowania pewnych rzeczy. Jak dla mnie ( tak jak to było powiedziane w CNN w którymś z wywiadów), że jego przemówienie z New Hampshire przejdzie do historii i będą o tym uczyć w szkołach tak jak o przemówieniach Lincolna czy JFK. Świetny mówca i doskonale skupiał na sobie uwagę tłumu. Jak się ogląda McCaina to widać różnicę.
Od Obamy czuć populizmem, jednak wbrew pozorom Amerykanie to nie taki głupi naród.
Wybrali młodego, charyzmatycznego przywódcę, i wiek nie musi być tu wadą ( ona była wadą dla J.McCain'a). Po prostu Ameryka potrzebowała nowego JFK i go dostała.
Moim zdaniem wygrał sposób przedstawienia argumentów, dyskusji merytorycznej i podejście do wyborców. Obama był pewniejszy, wytrwalszy i mniej zmęczony podczas wieców i innych spotkań. Zasłużenie wygrał.
Nie mi oceniać program polityczny obu Panów.

Tyle ode mnie
Całkowicie się z tobą zgadzam! Całkowicie popieram zdanie że forma jest ważniejsza od Treści!
Z Obamą jest jak z instrukcją obsługi skomplikowanego urządzenia... Ważne żeby miała ładną kolorową i twardą okładkę, miłą czcionkę i przynajmniej 25 języków. Co z tego że nie ma tam języka polskiego, ani żadnej pomocnej informacji... no przecież wygląda zajebiście.

PS:
Barack, Barack Pierwszy... Obama!
J"ć, J*ć, J*ć McCain'a!
Ostatnio edytowane przez MicK : 07.11.2008 o godz. 15:10.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 07.11.2008, 17:40
Weź w końcu przeczytaj te programy i przestań .......ić. Mówiłeś, ze "z chęcią to zrobisz", a ja widzę, że cały czas nie masz pojęcia o ich(McCain, Obama) planach.
Twój jedyny argument w postaci słownictwa to 'przestań .......ić'? Czytałęm te programy, jednego i drugiego. Mam tu teraz wymienić po kilka punktów z ich planu? Proszę bardzo, bo ja opieram się na konkretach, w przeciwieństwie do Ciebie.

Obama:
- zamierza m.in. zwolnić z podatków starszych obywateli, którzy mają roczne dochody poniżej 50 tys. dolarów
-W związku z kryzysem mieszkaniowym proponuje pakiet 30 mld USD wsparcia dla właścicieli nieruchomości

a i ktoś tu pisał o tym, że Obama nie będzie żadnym stopem dla Rosji.
-W przemówieniu wygłoszonym do weteranów w sierpniu Obama sugerował, że jako prezydent poprze zablokowanie wejścia Rosji do Światowej Organizacji Handlu (WTO) w odpowiedzi na rosyjskie postępowanie wobec Gruzji.

McCain:
-zapowiedział, że jeśli zostanie prezydentem, to do 2013 będą niższe podatki i szczelniejsza granica z Meksykiem.
-McCain proponuje przeznaczenie 10 mld dol. dla właścicieli domów, aby mogli zmienić warunki spłaty kredytów na korzystniejsze

to tylko ułamek tych programów. Zacznij w końcu dyskutować na argumenty. Bo póki co to potrafisz napisać tylko 'odrobiłęm swoje lekcje, 100% racji'. Tyle, że za wiele to nie wnosi do dyskusji. Więc zacytuję Ciebie: 'przestań .......ić'

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 08.11.2008, 15:09
Jazu, popatrzcie na to. Już nie może być Czarni-Biali, tylko Czarnoskórzy-Biali. A murzynki zadbały właśnie o swoje interesy. Biali głosowali pół, na pół, jakby się bali, że ich o rasizm, za głosowanie na McCaina posądzą... Amerykanie to idioci.
Idiotyczne jest takie myślenie jak Twoje. Bali się posądzenia o rasizm? tak trudno zrozumieć, że może nie są rasistami i kolor skóry im nie przeszkadza, a wybrali mniejsza zło? Rasiści wiadomo zagłosowali na McCaina, a reszta poszła za głosem sumienia. Dla mnie bez różnicy który jest czarny, a który biały - po prostu Obama daje cień nadziei na przywrócenie NORMALNOŚCI w USA. Co do ostatniego zdania, to owszem byli głupi , że przed kilkoma latami głosowali powtórnie na pewnego chorego człowieka.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 08.11.2008 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 08.11.2008, 17:26
Najgorsze jest to, ze ludzie czytaja takie bzdury bez cienia refleksji.

Cytat:
Obama:
- zamierza m.in. zwolnić z podatków starszych obywateli, którzy mają roczne dochody poniżej 50 tys. dolarów
-W związku z kryzysem mieszkaniowym proponuje pakiet 30 mld USD wsparcia dla właścicieli nieruchomości

McCain:
-zapowiedział, że jeśli zostanie prezydentem, to do 2013 będą niższe podatki i szczelniejsza granica z Meksykiem.
-McCain proponuje przeznaczenie 10 mld dol. dla właścicieli domów, aby mogli zmienić warunki spłaty kredytów na korzystniejsze
Kampania wyborcza- wszyscy chca jednoczesnie zmniejszyc podatki i zwiekszyc wydatki panstwa (czyli te z podatkow) I to sa te super-trendy i mega-profesjonalna polityka amerykanska na ktorej wszyscy powinni sie wzorowac? To stare jak swiat, a raczej Nowy Wspanialy swiat po Rewolucji Francuskiej (TFU TFU!!!).

Dobrze dla USA ze wygral Obama. Przynajmniej ustrzegli sie tej werbalno-medialnej wojny domowej ktora my mielismy gdy Kaczory zajely obydwa najwazniejsze fotele. Takie smieszne to jest: kochamy demokracje, ale tylko gdy ludzie wybieraja *naszych* fajnych salonowcow. Tolerujemy wszystko oprocz Kosciola, koltunow i niemedialnych dziadow-oszolomow. Na szczescie dziennikarze i ludzie na ulicach zamiast tracic czas na coraz to glupsze dowcipy o McCainie beda zyli w nieustajacym spazmie radosci z powodu swojego wyboru. I dobrze.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów