The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2008, 18:56
Panowie mam problem

ostatnio odpaliłem sobie z nudów GTA-San Andreas i coś dziwnego dzieje się z ekranem, mianowicie od środka ekranu zaczynają się pojawiać jakieś dziwne czarne kreski, aż w końcu komp się wiesza

po zmniejszeniu rozdzielczości wytrzymuje trochę dłużej, ale i tak wysiada
czyżby karta graficzna dogorywała powoli?

zaznaczam, ze swego czasu na tej samej grafice hulałem w GTA na max detalach, ostatnio też pogrywałem w Wiedźmina, bez problemów z tym, że efekty i rozdziałkę musiałem oczywiście zmniejszyć bo karta za słaba

karta to GeForce 6600, dokładny model Leadtek Winfast PX6600
Kod:
--------[ Procesor graficzny ]-----------
[ PCI Express x16: Leadtek WinFast PX6600 ]      
Właściwości procesora graficznego:       
Karta wideo                                       Leadtek WinFast PX6600       
BIOS Version                                      5.43.02.16       
Nazwa kodowa procesora graficznego                NV43       
Urządzenie PCI                                    10DE-0141 / 107D-2A22       
Liczba tranzystorów                               143 milion(ów)       
Technologia wykonania                             0.11 um       
Rozmiar procesora (Die Size)                      150 mm2       
Typ magistrali                                    PCI Express x16 @ x16       
Rozmiar pamięci                                   128 MB       
Częstotliwość taktowania układu graficznego       299 MHz       
Częstotliwość taktowania przetwornika RAMDAC      400 MHz      
Liczba potoków pikseli                            8      
Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok1      
Liczba urządzeń cieniowania wierzchołków          3  (v3.0)       
Liczba urządzeń cieniowania pikseli               8  (v3.0)       
Sprzętowa obsługa DirectX                         DirectX v9.0c     
Pixel Fillrate                                    2392 MPikseli/sek       
Texel Fillrate                                    [ TRIAL VERSION ]     

Właściwości magistrali pamięci:       
Typ magistrali                                    DDR      
Szerokość magistrali                              128-bitowy(a)       
Rzeczywista częstotliwość taktowania              276 MHz (DDR)       
Efektywna częstotliwość taktowania                552 MHz       
Przepustowość                                     [ TRIAL VERSION ]
tak myślę co by ja wymienić na coś lepszego, ale taniego
reszta sprzętu to płyta Asusa P5GDC Deluxe, procek P4 3.0GHz, 2GB Ram, zasilacz Topower, bodajże 400W, albo 450

co byście proponowali? myślałem może o jakimś GF8600? są tanie a przyrost mocy powinien być choć trochę widoczny? a może jakiś 8800GS? bo 8800GT to już droższa zabawa no i prądożerne, nie chcę robić kaloryfera z kompa

zastanawia mnie też jedna sprawa, nonstop ostatnio Asusowy czujnik wyrzuca mi alert że temp procka przekracza 80 stopni, trochę dziwna sprawa no nie? zwłaszcza, że to podczas przeglądania netu na Firefoxie, przeczyszczę kompa i nałoże nowej pasty pod wentylem na wszelki wypadek, chłodzenie mam nowsze, nie pamiętam dokąłdnei co tam siedzi, natomiast ma heatpipy i ogólnei działało dobrze aż do niedawna, wcześniejszy boxowy wentyl wyjebałem od razu
co możę być przyczyną jeśli nei pomoże odkurzenie kompa?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.11.2008, 00:58
luke 1906:

karta graficzna wiecej zżera prądu kiedy musi mocno pracowac po za tym zżera niewiele wiecej od starszych kart.

Ja proponuje Radeona 4850 HD to ma chyba cene jakies jakos 450 zł.
Odpowiedz cytując
m_misiek
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.11.2008, 09:03
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Stary, jezeli to jest ta plyta o ktorej mysle to... lepiej poczekaj kup plyte swiezutka z prockiem karte kupisz tez przy okazji byc moze po tanszej cenie. narazie nie kupuj ani pamieci ani niczego tlyko dozbieraj kase i wtedy kup wszystko. I jeszcze jedno oprzyj komputer o baze intela jak chcesz geForce`a szczegolnie GTX`a.

A ceny ida w dol na leb na szyje co mnie bardzo cieszy.

heh... tak tez myślałem. Dzięki za odpowiedź.
Myślałem nad takim zestawem.
Procek Intel Core2 Duo E7200 2,53 GHz (S775) BOX 3,3 GHz
Grafika Gigabyte GeForce GTX 260
Płyta Gigabyte GA-EP45-DS3R
Pamiec OCZ Technology 2x 2GB DDR2 1066MHz Reaper EPP CL5 Heatpipe

Co myslisz tym?
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.11.2008, 11:12
m_misiek napisał(a):Wyświetl post
heh... tak tez myślałem. Dzięki za odpowiedź.
Myślałem nad takim zestawem.
Procek Intel Core2 Duo E7200 2,53 GHz (S775) BOX 3,3 GHz
Grafika Gigabyte GeForce GTX 260
Płyta Gigabyte GA-EP45-DS3R
Pamiec OCZ Technology 2x 2GB DDR2 1066MHz Reaper EPP CL5 Heatpipe

Co myslisz tym?
Stary... Jesli chodzi o procek to wez Pentium Dual Core E5200 2,5 GHz. Roznica pomiedzy tymi procesorami w cenie wynosi 200 zlotych a wydajnosc ma roznice marginalna... jakbys kupil tego C2d bylyby to najgorzej wydane 4 stowy z mozliwych. reszta jest dobra wrecz bym powiedzial ze doskonala. Ale poki co odpusc sobie kupno 4GB ram. Na razie 2 GB w zupelnosci do wszystkiego starcza.
Odpowiedz cytując
m_misiek
Senior Member

Stary 07.11.2008, 11:22
Stary... Jesli chodzi o procek to wez Pentium Dual Core E5200 2,5 GHz. Roznica pomiedzy tymi procesorami w cenie wynosi 200 zlotych a wydajnosc ma roznice marginalna... jakbys kupil tego C2d bylyby to najgorzej wydane 4 stowy z mozliwych. reszta jest dobra wrecz bym powiedzial ze doskonala. Ale poki co odpusc sobie kupno 4GB ram. Na razie 2 GB w zupelnosci do wszystkiego starcza.

Ok! Wielkie dzięki za rade. Jeszcze mam pytanie tylko czy zasilacz tez musze wymieniac czy pociagnie na tym co juz mam? a jest to 400W Ghieftec. Cyzli mowisz ze nie ma co przeplacac za procka, dzieki bo bym kupil wlasnie tego C2d.
I jeszcze pytanie jak wygląda podkręcanie tego Dual Core E5200 ?
Ostatnio edytowane przez m_misiek : 07.11.2008 o godz. 11:29.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.11.2008, 11:24
Wie ktos jak sprawdzic producenta matrycy w laptopie?
Odpowiedz cytując
m_misiek
Senior Member

Stary 07.11.2008, 11:28
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Wie ktos jak sprawdzic producenta matrycy w laptopie?
ja mam taki program EVEREST, który pięknie pokazuje z opisami co masz w kompie, temperaturę itp. polecam
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 07.11.2008, 11:43
Ok! Wielkie dzięki za rade. Jeszcze mam pytanie tylko czy zasilacz tez musze wymieniac czy pociagnie na tym co juz mam? a jest to 400W Ghieftec. Cyzli mowisz ze nie ma co przeplacac za procka, dzieki bo bym kupil wlasnie tego C2d.
I jeszcze pytanie jak wygląda podkręcanie tego Dual Core E5200 ?
Hehe najlepsze jest to ze w tej chwili ten procek kreci sie najlepiej ze wszystkich prockow Intela nieliczac oczywiscie E8400. Rekordem na tym procku byla stabilna praca przy czestotliwosci 5(!) GHz, na zwyklym wiatraczku z plytka peltiera. Natomiast jesli chodzi o zasilacz to do GTX`a walnij co najmniej 550 W zasilacz. Bo te karty graf. potrzebuja elektrowni...
Odpowiedz cytując
m_misiek
Senior Member

Stary 07.11.2008, 11:45
Hehe najlepsze jest to ze w tej chwili ten procek kreci sie najlepiej ze wszystkich prockow Intela nieliczac oczywiscie E8400. Rekordem na tym procku byla stabilna praca przy czestotliwosci 5(!) GHz, na zwyklym wiatraczku z plytka peltiera. Natomiast jesli chodzi o zasilacz to do GTX`a walnij co najmniej 550 W zasilacz. Bo te karty graf. potrzebuja elektrowni...
ehh myslalem ze sie zamkne w 2 tys ale skoro mowisz, ze trzba zasilacz to nie ma szans
I ostatnie pytanie czy zamawiac w necie przez ten sklep http://www.sirius.pl/ czy mozna w Krk kupic gdzies rownie tanio
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Stary 07.11.2008, 11:48
ja mam taki program EVEREST, który pięknie pokazuje z opisami co masz w kompie, temperaturę itp. polecam
Zainstalowalem ten program na lapku i wyskakuje mi taki komunikat ze nie moze sie uruchomic bo przeznaczony jest tylko do uzytku w srodowisku domowym a moj laptop wykrywa jakby nalezal do sieci w jakiejs duzej korporacji
Odpowiedz cytując
m_misiek
Senior Member

Stary 07.11.2008, 12:05
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Zainstalowalem ten program na lapku i wyskakuje mi taki komunikat ze nie moze sie uruchomic bo przeznaczony jest tylko do uzytku w srodowisku domowym a moj laptop wykrywa jakby nalezal do sieci w jakiejs duzej korporacji
http://rapidshare.com/files/16067861...timate_4.6.zip
[FONT=monospace]
spróbuj ściągnąć stąd. Może masz jakąś okrojoną wersje. Jak to nie pomoże to nie bardzo wiem co można poradzić
[/FONT]
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 07.11.2008, 14:00
ehh myslalem ze sie zamkne w 2 tys ale skoro mowisz, ze trzba zasilacz to nie ma szans
I ostatnie pytanie czy zamawiac w necie przez ten sklep http://www.sirius.pl/ czy mozna w Krk kupic gdzies rownie tanio
Mozesz zamowic i moge tz powiedziec jedno. Czytajac opinie o tym sklepie dochodze do wniosku ze Komputronik niezasluzenie ma tytul najlepszego poslkiego sklepu komputerowego... Ten ma lepsza obsluge, serwi, ceny czesci, dostepnosc czesci.

Cytat:
Intel Pentium Dual Core E5200 2.5 GHz Socket 775 2048kB L2 BOX 273 zł szt. 273 zł
GigaByte GA-EP35-DS3L 289 zł szt. 289 zł
Gigabyte GeForce GTX260 896MB DDR3 PCI-E TV/2xDVI 963 zł szt. 963 zł
Corsair DDRII Twin2X DHX 2GB/800 (2 x 1GB) CL5 147 zł szt. 147 zł
Razem: 1 672 zł
Prosze. Komputer jaki chciales z Siriusa. Cena grubo ponizej 2000 zlotych a nawet kupujac nowy zasilacz zmiescisz sie w tej kwocie.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 07.11.2008 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Stary 07.11.2008, 23:47
http://rapidshare.com/files/16067861...timate_4.6.zip
[FONT=monospace]
spróbuj ściągnąć stąd. Może masz jakąś okrojoną wersje. Jak to nie pomoże to nie bardzo wiem co można poradzić
[/FONT]
Ta wersja dziala bardzo dobrze, program pokazuje to o co mi chodzilo, wielkie dzieki
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.11.2008, 12:50
Kibicka napisał(a):Wyświetl post
http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=10616 Co sądzicie o tym laptopie?Proszę żeby się wypowiedzieli Ci co naprawde mają o tym pojęcie
Za 10 zł więcej masz laptopa (link podawałem już w tym temacie) z lepszym prockiem i dużo lepsza karta grafiki:
http://www.allegro.pl/item475149481_..._ati_3650.html
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 09.11.2008, 17:36
Tak ogolnie to zeby nie bylo... Procesory AMD w laptopach sa... lepsze od Intelowskich. I tyle w tym temacie.
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Stary 09.11.2008, 20:19
Dokladnie. W laptopach kryterium producenta procesora nie powinno być kryterium decydujacym. To., ze procki AMD sa lepsze od Intela to chyba zbyt duże słowa, ale faktem jest, ze praktycznie nie ma miedzy nimi róznicy.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.11.2008, 00:32
Panowie, wiem że to nie temat na opisywanie swoich problemów, ale tutaj siedzą sami komputerowi spece więc liczę na pomoc

Sprawa wygląda tak: jestem graczem ale to pomijam. Mam następujący problem- posiadam komputer stacjonarny do którego podpięty jest router, ja pracuję i gram na nowym laptopie. Kiedy grałem na stacjonarnym a laptopa jeszcze nie posiadałem, nie miałem żadnych problemów z połączeniem internetowym podczas gry. Teraz grając na notebooku mam szarpania co kilkanaście sekund. Nie wiem czego to może być wina, problem pojawia się i gdy stacjonarny jest włączony, i gdy stacjonarny jest wyłączony. Posiadam łącze 2 mb/s, jednak nie uważam aby to była wina łącza. Podejrzewam że problemem mogą być zakłócenia na linii router-laptop, jednak teoretycznie jest to niemożliwe- odległość obu urządzeń to ok 3 metry, na notebooku "Siła sygnału- znakomita". Ping w grze bardzo nisku, packetlosty 0,00. Wszystko niby pięknie i kolorowo...

Macie może jakieś pomysły? Propozycje? Czekam i liczę na Was, z tymi lagami nie gra się komfortowo a dawniej tak było :(

Notebook HP Pavilion dv5-1040ew

Router Edimax 6204wg
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.11.2008, 20:26
Kibicka napisał(a):Wyświetl post
No ja mam jeszcze jedno pytanieCzy jak się ma kompa i laptopa to trzeba 2 razy placić za neta?No głupie pytanie ale ja naprawde nie wiem:/
Nie, nie płacisz dwa razy. Kupujesz i konfigurujesz router.
Odpowiedz cytując
kokolino
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 16.11.2008, 14:24
witam, planuje zakup nowego komputera
Bede mial do wydania okolo 2600-2700 zl, potrzebny jest zestaw komp+monitor, jedyne co mam to głośniki.
Komp ma służyć do zastosowań domowych tzn. filmy, granie, muzyka tak, że niepotrzebny jest jakiś mega kombajn chyba. Jedyne co chciałbym mieć jakieś lepsze to dźwięk, ale jakimś specjalnym audiofilem niejestem tak że karty dźwiękowe za 3000 tez odpadają Jakby się komuś chciało to prosze o w miarę szczegółowy opis.
Z góry dzięki
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 16.11.2008, 17:23
kokolino napisał(a):Wyświetl post
witam, planuje zakup nowego komputera
Bede mial do wydania okolo 2600-2700 zl, potrzebny jest zestaw komp+monitor, jedyne co mam to głośniki.
Komp ma służyć do zastosowań domowych tzn. filmy, granie, muzyka tak, że niepotrzebny jest jakiś mega kombajn chyba. Jedyne co chciałbym mieć jakieś lepsze to dźwięk, ale jakimś specjalnym audiofilem niejestem tak że karty dźwiękowe za 3000 tez odpadają Jakby się komuś chciało to prosze o w miarę szczegółowy opis.
Z góry dzięki
Cytat:
Intel Pentium Dual Core E5200 2.5 GHz Socket 775 2048kB L2 BOX 292 zł szt. 292 zł
GigaByte GA-EP31-DS3L 247 zł szt. 247 zł
OCZ Gold DDRII 2GB/800 (2 x 1GB) CL5 (OCZ2G8002GK) 129 zł szt. 129 zł
Seagate Barracuda 7200.11 500GB Serial ATA/300 7200rpm 32MB cache (zapis prostopadły) ST3500320AS 217 zł szt. 217 zł
ASUS LCD 19" VW192DR 478 zł szt. 478 zł
Gigabyte ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 256bit PCI-E TV/2xDVI Zalman 623 zł szt. 623 zł
DVD +/- RW Asus DRW-2014L1T LightScribe BOX czarna/biała 113 zł szt. 113 zł
AIREN RedComp 5 czarno-czerwona 99 zł szt. 99 zł
zasilacz Chieftec 550W GPS-550AB-A ATX PFC BOX 256 zł szt. 256 zł
Razem: 2 454 zł
Ceny z Sirius.pl niestety teraz ceny sa jakie sa. Jakbys wczesniej sie zglosil po komputer to bys za caly komplecik zszedl ponizej 2000 zlotych z cena(juz taki zestaw proponowalem) a sporo wydajniejszy. Ten tutaj to rozsadny kompromis pomiedzy mozliwosciami a cena.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 17.11.2008, 12:13
Mam prosbe o instalke do jakiegos programu ,ktory umozliwia przesylanie poprzez Bluetootha plikow na telefon komorkowy.W necie znalazlem 2 programy:jednego nei moglem zainstalowac ,drugi to wersja demo
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 17.11.2008, 14:25
Przyszedl czas na moja recenzje najnowszego dziecka firmy Intel. Procesor Intel i7, bo tak sie nazywa to cudenko czytajac recenzje brnzowej prasy mam dziwne wrazenie ze jest baaaardzo ale to baaaardzo przeceniany. Czemu mam takie wrazenie? Ba mam na to nawet dowody! Otoz, nie ulega watpliwosci ze Intel tym procesorem znokautowal dotychczasowe wszystkie procesory jakie kiedykolwiek powstaly. Nowa architektura Nahalema bije wszystko co do tej pory sie ukazalo, ale... no wlasnie wczesniej Intel w materialach prasowych przedstawial ten procesor jako kawaleczek krzemu dla graczy i... w tej roli sie doskonale ten procesor sprawdza w niektorych grach osiagajac nawe o (SIC!!!) 50% wieksza wydajnosc niz najdrozszy do tej pory procesor intela na rynku czyli QX9775! To czemu jest tam to "ale"? poniewaz ten procesor w moim odczuciu jest TYLKO do gier do niczego innego co by pozwalalo zrozumiec cene o 50-70% wyzsza niz podobnych procesorow do tej pory. Nawet Q6600 po podkreceniu do 3,0 GHz ustepuje ledwo o 5%(SIC!!) w zadaniach typu dekodowanie sygnalu HD czy innych tego typu temuz procesorowi.

Po raz kolejny mamy stycznosc z niezwykle agresywna polityka Intela. Jego uklad graficzny o nazwie kodowej Larrabee tez raczej bedzie ciekawostka za ogromna cene(bo jak wytlumaczyc gdy karta graficzna w spokoju zre ci 350 W pradu? toz HD4870x2 mniej bierze pradu!). Niestety ma to swoje konsekwencje. Jezeli Intel wygra ta bitwe to wkrotce moze sie okazac ze komputer stanie sie konsola do gier i beda w wiekszosci wypuszczane procki wlasnie do gier w dodatku z zaporowa cena. komputer PC przestanie byc narzedziem multimedialnym(niestety ale tak moze byc jak najbardziej), bo taki jest trend rynku zdaje sie mowic Intel. AMD jak narazie jest w defensywie i raczej obserwuje rynek zdobywajac go kartami graficznymi (miedzy innymi Boskim[wedle pierwszych testow] HD 5870 - ta karta zawojuje rynek zuzywajac ledwo 120 watow pradu w viscie w najwyzszych detalach w rozdzielczosci 1920x1600 w DX10 osiagaja w Crysisie 50 klatek na sekunde na pojedynczym ukladzie! teraz ja sie naprawde boje pomyslec co beda wyczyniac dwa takie uklady!). I dlatego zaznaczam wam ze narazie buduje komputery o baze intela ale juz wkrotce przezuce sie na wlasnie AMD bo robi zwyczajnie w swiecie "rozsadniejsze" uklady do komputerow domowych.

na koniec dodam. Nie dajmy wygrac Intelowi tej wojny! Bo czeka nas gigantyczny wzrost cen!

A propos bazy AMD.
Cytat:
AMD Phenom Quad-Core 9950 Socket AM2+ BOX (140W) 611 zł szt. 611 zł
ASUS M3A-H/HDMI 298 zł szt. 298 zł
Corsair DDRII Twin2X 2GB/800 (2 x 1GB) CL5 (TWIN2X2048-6400) 129 zł szt. 129 zł
Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB DDR5 256bit PCI-E TV/2xDVI 848 zł szt. 848 zł
Razem: 1 886 zł
Oczywiscie mozna by jeszcze lepsza plyte jak rowniez procek ale... w tej chwili to i tak jest doskonala opcja dla fanow stabilnej pracy bez podkrecania(na lepszej plycie pojdzie jeszcze lepiej ten procek a cztery rdzenie nareszcie nabieraja sensu).

I tak tez przy okazji. Planuje zakup kolejnego komputera i tym razem zbuduje go w calosci o AMD tlyko kwestia to bedzie czy Grafike wziac GF czy poczekac na 5870.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 17.11.2008 o godz. 14:38.
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.11.2008, 15:38
Problem mam jak sk.. otóż komputer mi chodzi jak wielki gruby ślimak. Mam vistę i niestety jedną partycję.. jak na tym systemie podzielić partycję bez formatu? Da radę wogóle tak zrobić?
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.11.2008, 15:47
Potrzebuję laptopa do 2 tyś netto może ktoś biegły coś zaproponować? Zależy mi na tym aby hd był minimum 250 mb oraz żeby dawał radę z gierkami (choć ostatnio tylko w fm2008 oram ) Przede wszystkim żeby był stabilny i bezproblemowy - nadużywam multitaskingu.
Odpowiedz cytując
kewes
Junior Member

Od: 11.2003

Stary 17.11.2008, 15:48
Da się - w Viscie jest wbudowany menager do tego Panel sterowania/Narzędzia administracyjne/Zarządzanie komputerem/Zarządzanie dyskami.
Oczywiście da się tam w jakimś stopniu tylko okroić partycję systemową - ja np za pomocą menagera mogłem stworzyć tylko partycję 80gb, i żeby stworzyć kolejne użyłem Acronis'a.
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.11.2008, 16:01
Dzięki, dało radę
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.11.2008, 16:38
Witam.

Zabieram się do kupna komputera. Mam dosyć okrojony budżet: max 1500 zł.

Komputer chciałbym kupiś w którymś ze sklepów internetowych z siedzibą w Krakowie (Morele, Apollo itp.).

Narazie skłaniałbym się do takiego zestawu (ceny z Morele):

1. Gigabyte GA-MA69VM-S2 184,00
2. Seagate 3,5" 500GB SATA II 7200rpm ST3500320AS 227,00
3. Palit Radeon HD 4850 - 512MB PCI-E XAE/48500+T352 549,00
4. AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2 ADO5200DOBOX 223,00
5. Obudowa: Tracer TRAOBU10531 81,00
6. Mode Com FEEL III-500ATX (500W) 130,00
7. Good Ram 2GB DDR2 800 CL5 D2048801808D2400 77,00
8. Nagrywarka ze starego kompa 0,00

W sumie: 1471,00 zł.

Nie jestem przekonany co do zasilacza. Można to jakoś lepiej skofigurować, żeby zmieścić się w budżecie?

PS: nie interesuje mnie podkręcanie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 17.11.2008, 17:47
Arked napisał(a):Wyświetl post
Witam.

Zabieram się do kupna komputera. Mam dosyć okrojony budżet: max 1500 zł.

Komputer chciałbym kupiś w którymś ze sklepów internetowych z siedzibą w Krakowie (Morele, Apollo itp.).

Narazie skłaniałbym się do takiego zestawu (ceny z Morele):

1. Gigabyte GA-MA69VM-S2 184,00
2. Seagate 3,5" 500GB SATA II 7200rpm ST3500320AS 227,00
3. Palit Radeon HD 4850 - 512MB PCI-E XAE/48500+T352 549,00
4. AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2 ADO5200DOBOX 223,00
5. Obudowa: Tracer TRAOBU10531 81,00
6. Mode Com FEEL III-500ATX (500W) 130,00
7. Good Ram 2GB DDR2 800 CL5 D2048801808D2400 77,00
8. Nagrywarka ze starego kompa 0,00

W sumie: 1471,00 zł.

Nie jestem przekonany co do zasilacza. Można to jakoś lepiej skofigurować, żeby zmieścić się w budżecie?

PS: nie interesuje mnie podkręcanie.
Odnosnie zasilacza to ze swoich zadan sie wywiaze dobrze. Ale na nic wiecej nie licz. komputer jest dobry na dzisiejsze standardy jeszcze wystarczy.
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Stary 17.11.2008, 18:18
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuję laptopa do 2 tyś netto może ktoś biegły coś zaproponować? Zależy mi na tym aby hd był minimum 250 mb oraz żeby dawał radę z gierkami (choć ostatnio tylko w fm2008 oram ) Przede wszystkim żeby był stabilny i bezproblemowy - nadużywam multitaskingu.

jakie gry? Za te cene na gre w nowosci nie licz. Możesz jedynie wychaczyc Asusa, ew. Toshibe z procesorem dual core ~2ghz i karta ati 3470. Nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz. Karta grafiki to nie rewelacja, pisalem o tym strone czy dwie wczesniej. Jednak gdybys dołożył ~350-400zł mógłbys kupić juz asusa z karta ati 3650, na tym juz mozna myslec o jako takiej grze w nowe produkcje. Na ta chwile nic lepszego nie znajdziesz (za ta cene ofc)
Odpowiedz cytując
kokolino
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 17.11.2008, 21:07
Pytanie do eksperta

Cytat:
Intel Dual Core E5200 2.5GHz
2GB DDR2 PC6400 Ram
500GB Harddisk 7200rpm
ECS G31T-M2
1024MB GeForce 9600GSO
5.1 CH dzwiek
10/100Mbit net
4xUSB Port
Inter Tech AOC01B
48x16x DVD Drive
czy taki zestaw ma rece i nogi? i ile takie coś powinno teraz kosztować?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów