The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Kto?
McCain 119 66,11%
Obama 61 33,89%
Głosujących: 180. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2008, 12:55
orzeu napisał(a):Wyświetl post
bb.1906 zwroc uwage moze raczej nie na to ile osob "przeszkadza to ze Obama jest murzynem" ale na to ile zaglosowalo "wlasnie dlatego ze jest murzynem". I sobie porownaj, drugich bedzie jakies sto razy wiecej.
No oczywiście że takich było wielu, ale czy myślisz, że akty rasizmu których się wobec niego dopuszczano, zniechęcały ich od takiej decyzji?
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.11.2008, 14:40
Tak czytam sobie ten temat i dochodzę do wniosku, że wasze prawicowe frustracje są bardzo zabawne

Żeby już nie rozmywać tematu. Jestem zadowolony, że Obama zwyciężył McCaina, ponieważ jak ogólnie wiadomo McCainowi o wiele bliżej do konserwatyzmu niż jego kontrkandydatowi. Liczę na to że nowy prezydent nie okaże się idiotą, jak jego poprzednik i swoje słowa poprze czynami. Naiwny jestem, ale cóż. Jestem przekonany, że i tak, i tak ta zmiana wyjdzie Stanom na dobre.
Odpowiedz cytując
DamiannTS
Member

Od: 06.2008

Stary 05.11.2008, 14:53
http://new.music.yahoo.com/J-Xavier/...bama--58952262 - XD
Odpowiedz cytując
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 05.11.2008, 15:07
Muzułmanie w Senacie, półkenijczyk Dyzma prezydentem, Kansas przepadło, w Texasie 45% wyborców za demokratą. Pierwsza poważna międzynarodowa reakcja na wybór Obam'y - rakiety balistyczne Iskander w obwodzie kaliningradzkim.

To będą ciężkie 4 lata.
Niszcz socjalizm!
Odpowiedz cytując
salek
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.11.2008, 15:07
A ja sobie myślę tak:

nie nasz cyrk, nie nasze małpy (bez skojarzeń )... (Afro) Amerykanie wybrali sobie tak, a nie inaczej, ich sprawa. Z punktu widzenia Polaka nie ma to znaczenia większego, bo my od USA chcemy tak na prawdę niewiele- zniesienia wiz w pierwszej kolejności, oraz kasy na modernizację armii. Jeden i drugi powinien się z tym uporać.

Ja bym nie wybrał jednak Obamy, ze względu na kolor skóry też (czytaj mentalność)...
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 05.11.2008, 15:15
WzT napisał(a):Wyświetl post
W sumie nie nasz interes ale ja zdecydowanie wolał bym na miejscu Amerykanów McCaina ale może dla tego że ten drugi swoim zachowaniem zalatuje mi lekko naszym premierem czyli pucować się i podlizywać ile fabryka daje a w gruncie rzeczy nie robić nic.
Niestety same słowa i słodzenie wyborcą, koloryzowanie i pisanie bajek nic nie daje liczą się konkrety.
Dla tego podobnie jak z nami się dzieje po wyborach do sejmu ( czyli nie zostało zrobione jeszcze praktycznie nic ) to samo stanie się z nimi, z tym że tam jest inna polityka i całkiem inne karty do ugrania.
Tak że podsumowując Amerykanie to wcale nie mądry naród, bo dali się złapać na zwykłe chwyty marketingowe zresztą tak samo można rzec o nas.
Kto ci tak powiedzial, Jarosław czy LEch Kaczyński ? Jak ten drugi ,to prawdpodobnie drugi raz ci to powtorzy jak zavetuje ustawy o : Sluzbie Zdrowia i Emeryturach Pomostowych ,a ty znow powiesz:"Cholerny Tusk nic nie robi" ,ale nei rozmywam bo to nie Temat Polityczny
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.11.2008, 15:19
salek napisał(a):Wyświetl post
bo my od USA chcemy tak na prawdę niewiele- zniesienia wiz w pierwszej kolejności, oraz kasy na modernizację armii. Jeden i drugi powinien się z tym uporać.
Oj tutaj nie był bym taki pewny. Ten prezydent w żadnym wypadku nie będzie przychylny Polsce a na pewno dużo mniej niż jego poprzednik.

Snakes napisał(a):Wyświetl post
Kto ci tak powiedzial, Jarosław czy LEch Kaczyński ? Jak ten drugi ,to prawdpodobnie drugi raz ci to powtorzy jak zavetuje ustawy o : Sluzbie Zdrowia i Emeryturach Pomostowych ,a ty znow powiesz:"Cholerny Tusk nic nie robi" ,ale nei rozmywam bo to nie Temat Polityczny

Racja że nie miejsce tutaj na tego typu rozkminy, ale tak na marginesie skoro tak się narobił nasz premier to może mi powiesz co takiego zrobił? Bo z tego całego jego długiego expoze (czy jak to sie tam pisze) nie zrobił praktycznie nic.
Zresztą nie na darmo nawet w jego własnej partii zaczynają mieć wątpliwości co do jego osoby.
Pięknie mówić i podlizywać się to niestety nie wszystko. Jakiekolwiek osiągnięcia trzeba niestety mieć bo inaczej cię zjedzą i tak samo będzie z nim.
Ostatnio edytowane przez WzT : 05.11.2008 o godz. 15:26.
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
salek
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.11.2008, 15:23
nie mówię, że będzie przychylny- jedynie, że to nie są jakieś gigantyczne wyzwania, których jeden czy drugi nie byłby w stanie ogarnąć.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.11.2008, 15:24
Oj tutaj nie był bym taki pewny. Ten prezydent w żadnym wypadku nie będzie przychylny Polsce a na pewno dużo mniej niż jego poprzednik.
Ten był też po chuju przychylny... Owszem na wojenkę Polaczków zaprosił ale już wiz nie zdjął...
Poza tym s.......ił sytuację gospodarczą w USA kompletnie. USA za Clintona była miodem i mlekiem płynąca a u Busha zaczęło się od roz.......enia WTC i wojny z Irakiem o ... ropkę
Odpowiedz cytując
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 05.11.2008, 15:32
Po 1. najbardziej rasistowskie wydarzenie jakie widzialem w zyciu. I nie mowie o McCainie tylko Baracku Husseinie Obamie (tak, to naprawde jego drugie imie) i jego wyborcach.
Obraza mnie i brzydzi fakt, ze gdy Bialy czlowiek nie chce Murzyna prezydenta- to jest rasista. Ale gdy Murzyn nie chce Bialego- to nim nie jest. Poprawnosc polityczna tlucze nam (ale tylko nam: Bialym!) ze jestesmy rasistami albo bedziemy, a jak nie to na pewno tkwi w nas jakas czastka rasizmu. Ale Czarni? Nie, oni sa tylko napastowani, pietnowani itd. Gdy banda z brooklynskiego getta zaszlachtuje i zgwalci Biala 15stolatke, to sa w najgorszym wypadku sa przestepcami. A w najlepszym: sa niewinni bo to "srodowisko" i caly rasizm ich doprowadzil do takiej depresji ze stracili nad soba kontrole (aha no i Bialy Burzuje ich wykorzystuja, wiec stracili rozum z glodu i biedy).
Cala ta płytka "tolerancja" ktora zabrania nam (nam to pol biedy, bo w Polsce nie ma zadnych mieszanek rasowo-kulturowych na wieksza skale, gorzej w Ameryce, gorzej w UK gdzie zylem 2 lata) mowic "Murzyn" i zauwazac ze ludzie sie roznia- powoduje tylko wzrost agresji, nie pokoju i milosci.
I smiem twierdzic ze ci wielcy lewicowi krzewiciele "tolerancji" dobrze o tym wiedza i to sprawnie wykorzystuja (sami glosza pierdoły o tolerancji, dobrze wiedza ze "normalnych" ludzi to wnerwia, wiec dostaja jak na talerzu kolejny fantastyczny argument: patrzcie jakie koltuny, frustraci i oszolomy!!)

2. Obama przypomina mi Backstreet Boys. Moim skromnym zdaniem caly swiat zalewa ostatnia fala epidemii demokratycznej czyli ochlokracja. Zniknely spory o podstawowe ideologie, o rozwiazywanie problemow, o kwestie podstawowe. Te tlumy z choragiewkami, bębenkami, przyspiewkami ktore wczoraj w nocy widzialem: oni gowno wiedza o Keynsie, Marksie, Friedmanie, Burke'm. Nie maja pojecia czym jest konserwatyzm, liberalizm a moze konserwatywny-liberalizm. I rozmaici pijarowcy doskonale o tym wiedza.
Tak jak w latach 90tych zebrala sie grupa socjotechnikow i postanowila "zrobic sobie zlota kure", skrzyknela czterech chlopaczkow, ludzi piszacych piosenki itd. i zrobili boys-band, tak teraz ci sami (moze nie personalnie ale z tej samej branzy) marketingowcy maja ambicje skoku na jeszcze wieksza kase: wzieli sie za polityke.
Ci wszyscy wzruszeni Amerykanie ktorzy ze lzami w oczach mowia o Obamie "on jest taki jak my, prosty ale taki ze no.. bo widac ze on mowi to wszystko naprawde, szczerze, on nic nie udaje". O kruca fix: ludzie ilez on musial sie uczyc tej "szczerosci" - przebil pewnie polowe Hollywood!

3. W Polsce dzieki byciu "ladnym i fajnym" wygrali umiarkowani liberalowie gospodarczy ale ideologicznie zabarwieni na prawicowo. I to pol biedy (na PiS nie glosowalem i nie zamierzam).
Niestety amerykanskie wybory jadą na starym populizmie ktory jest kurde.. juz tak stary ze trudno uwierzyc, ze to przeszlo. "Podatki dla bogatych, dac pieniadze biednym" no Rany Boskie toz to bzdury starsze od samego Obamy!
Gdyby byl taki szczery moglby im powiedziec wprost "Ok koledzy z getta i droga mlodziezy. Oskubiemy tych przebrzydlych bogatych grubasow ale dzieki temu, ze beda placic ogromne podatki nie bedzie ich stac by was zatrudnic. Zreszta podatki bardziej dotkna tych biedniejszych, wiec nawet jakbyscie mieli jakis pomysl to i tak nikt go nie kupi- bo za co? Pracy ani biznesu sie nie spodziewajcie, ale wyslemy wam po pińcet dolarow miesiecznie (czyli haracz z podatkow minus nasza dola..80%) za to ze jestescie Murzynami z getta i jaracie trawe zamiast ciezko pracowac na swoje, yo!".

4. I ostatnie.
Na szczescie "USA" to cos jak Unia Europejska- zbior50ciu panstw, a ze ktos to kiedys przetlumaczyl na polski w takiej nic nie mowiacej formie... Podobnym tworem byla np... Szwajcaria (i nadal kantony maja duza swobode). I na szczescie wariactwo na gorze nie wplywa bardzo znaczaco na zycie zwyklego czlowieka. Prawo federalne mam nadzieje ze nadal bedzie chronic charakterystycznych wartosci dla danych Stanow. Ze zaden Murzyn czy Arab czy inny Eskimos nie zabroni gosciowi z Teksasu noszenia kapelusza i lazenia ze strzelba pod pacha, a Kalifornijczykowi bycia aktorem-biseksualnym narkomanem ktory udziela wywiadow myslac ze jest wcieleniem Jezusa. Z malymi zmianami i z inna twarza na zewnatrz- w USA wszystko mam nadzieje zostanie po staremu.

Pozdrawiam.

PS. (oj klamalem, to nie bylo ostatnie, przepraszam). Moim zdaniem Republikanie zrobili ogromny blad.. no ale ze tak powiem "nie chcieli go nie popelniac". Na takiego nieprzewidywalnego "waryjota" jak Obama trzeba bylo wybrac kogos innego. Ja mysle tutaj konkretnie o panu, ktory nazywa sie Ron Paul. McCain byl chyba opcja przeciwko Clintonowej i wydaje mi sie ze z nia wygralby bez dwoch zdan, ale taki malo spontaniczny dziadek nie mogl dac rady swiezosci i tej niejakiej "perwersji" Czarnego Prezydenta.
"Waryjota" trzeba kasowac jeszcze wiekszym. A ze Ron Paul wygrywal debaty, byl najbardziej merytorycznym kandydatem (a co najwazniejsze: przed wyborami mowil glosno o ekonomii, o szalenstwie produkowania kasy bez pokrycia, wiec kryzys amerykanski absolutnie by nie pogorszyl jego wizerunku. Dodatkowo byl za wyjsciem z Iraku i nie kojarzyl sie militarnie jak McC. A ze tez staruszek- owszem ale jaki energiczny!) - wracajac do mysli sprzed nawiasu - ze byl merytorycznym kandydatem ale Republikanie sami z niego zrobili Waryjota. McC i Guliani, jako ze nie mieli absolutnie nic do powiedzenia na te tematy, na ktore barwnie wypowiadal sie RP (ekonomia ...), to sobie robili z niego jaja w telewizji! Dodatkowo: Ron Paul tez mial bardzo silne oddzialywanie w internecie, gdyby stal sie kandydatem moglby zrownowazyc sile Obamy w tym medium. McC i Internet? To takie troche na sile.. cos jak gra FPS gdzie wcielasz sie w Zbyszka z Bogdanca.. no nie bardzo. Republikanie chroniac swoj establishment popelnili razacy blad taktyczny. No ale nie mogli go nie popelnic: nie chcieli poprzec nie-swojego, nie-lesnego-dziadka. I nigdy nie popra...
Powód: zapomnialem
Ostatnio edytowane przez Baryl : 05.11.2008 o godz. 15:46.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Też wolałem McCain'a ale cóż, wygrał ciemniejszy i trzeba z tym życ...
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

salek napisał(a):Wyświetl post
nie mówię, że będzie przychylny- jedynie, że to nie są jakieś gigantyczne wyzwania, których jeden czy drugi nie byłby w stanie ogarnąć.
Jasne że dla niego był by to żaden problem, ale zadaj sobie pytanie czy będzie chciał to zrobić i w ogóle zakrzątać tym własną głowę? Bo jakoś mi się nie wydaje.
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.11.2008, 16:13
Taka podpowiedź jaki obóz prawdopodobnie reprezentuje Barak Obama

Socjaliści już się cieszą

Zwycięstwo Demokratów w USA daje nam nadzieję na lewicowe domino w Europie - mówi w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" rzecznik SLD Tomasz Kalita. I dodaje, że właśnie od takich osób jak Barack Obama czy Jose Rodriguez Zapatero Sojusz chce się uczyć.
Według Kality, od tego, kto zostanie prezydentem USA, zależy, czy prowadzona będzie dalej polityka generująca konflikty, czy zacznie się polityka generująca globalny pokój.

- Jeśli wygra Obama, skończą się dwie książki: Huntingtona o konflikcie cywilizacji i Fukuyamy o gospodarce liberalnej, niewidzialnej ręce rynku jako nieodłącznej towarzyszce demokracji. Zacznie się budowanie mostów między cywilizacjami i większa aktywność państwa w gospodarce. Moment jest więc przełomowy - mówi Kalita.
Odpowiedz cytując
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 05.11.2008, 16:23
A niech gadaja co chca. Obama ma wizerunek mlodziezowy, nowoczesny, taki "fajny" podczas gdy oni (nasi rodzimi socjalisci) maja nadal image wódczano-buraczany i retoryke zywcem wycieta z filmow Bareji (tylko ze nie na wesolo). Co maja do przekazania ? "no tak my jestesmy starymi komuchami ale przeciez w USA jest Obama"? Na miejscu sztabu wyborczego Demokratow zaraz bym tu przylecial i kasowal tantiemy.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 05.11.2008, 16:54

Racja że nie miejsce tutaj na tego typu rozkminy, ale tak na marginesie skoro tak się narobił nasz premier to może mi powiesz co takiego zrobił? Bo z tego całego jego długiego expoze (czy jak to sie tam pisze) nie zrobił praktycznie nic.
Zresztą nie na darmo nawet w jego własnej partii zaczynają mieć wątpliwości co do jego osoby.
Pięknie mówić i podlizywać się to niestety nie wszystko. Jakiekolwiek osiągnięcia trzeba niestety mieć bo inaczej cię zjedzą i tak samo będzie z nim.
No napisalem ci co: Pierwsza od kilkunastu lat reforma Sluzby Zdrowia ,ktora polega na czyms wiekszym niz podniesieniu skladek (komercjalizacja) , Reforma emerytur pomostowych czyli kilkumiliardowe oszczednosci w budzecie na nadchodzace lata .Pierwsza z tych spraw została juz przeglosowana w Sejmie druga chyba jest przeglsowywana dzis , ale zeby weszly w zycie to nie moze ich zavetowac prezydent (co zapowiada ze zrobi).
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.11.2008, 18:59
ja mam pytanie na CNN wydziałem tabelki z pytaniami. Chyba one były zadawane przy wyborach?

Np. Czy zgadzasz sie na małzenstwa gejowski. Przeraziło mnie to że na Nie było tylko w niektorych stanch koło 60% :( Sa gdzies takie wyniki ?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.11.2008, 19:09
Obama! Już wystarczająco dużo zła wyrządzili republikanie, czas na zmiany
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 05.11.2008, 19:10

niebieskie Obama.

Jak wiadomo, wszędzie na świecie gdzie o czymś decydowali czarni, następował ogromny postęp gospodarczy.
Ddf
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.11.2008, 19:25
Jazu, popatrzcie na to. Już nie może być Czarni-Biali, tylko Czarnoskórzy-Biali. A murzynki zadbały właśnie o swoje interesy. Biali głosowali pół, na pół, jakby się bali, że ich o rasizm, za głosowanie na McCaina posądzą... Amerykanie to idioci.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.11.2008, 19:29
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Jazu, popatrzcie na to. Już nie może być Czarni-Biali, tylko Czarnoskórzy-Biali. A murzynki zadbały właśnie o swoje interesy. Biali głosowali pół, na pół, jakby się bali, że ich o rasizm, za głosowanie na McCaina posądzą... Amerykanie to idioci.
Ale skąd Ty to możesz wiedzieć, czym kierowali się Amerykanie? Jak na razie to widzę, że to Polacy mają z tym problem i sprowadzają te wybory do koloru skóry. Może po prostu chcieli Obame i tyle. Prezydentem został czarny człowiek, aż tak to niektórych boli? Co to będzie, gdy kiedyś zostanie wybrany czarny Papież. Niektórzy to chyba masowe samobójstwa zaczną popełniać. Wyzywasz Amerykanów od idiotów, bo wybrali Obamę, ciekawe jak Amerykanie nazwą Polaków za wybór L.K.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 05.11.2008, 19:39
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Ale skąd Ty to możesz wiedzieć, czym kierowali się Amerykanie? Jak na razie to widzę, że to Polacy mają z tym problem i sprowadzają te wybory do koloru skóry. Może po prostu chcieli Obame i tyle. Prezydentem został czarny człowiek, aż tak to niektórych boli? Co to będzie, gdy kiedyś zostanie wybrany czarny Papież. Niektórzy to chyba masowe samobójstwa zaczną popełniać. Wyzywasz Amerykanów od idiotów, bo wybrali Obamę, ciekawe jak Amerykanie nazwą Polaków za wybór L.K.
Tak tak bardzo mnie to boli, że prezydentem został murzyn, bo akurat niefortunnie się składa, że ten człowiek(tu nie ma, żebyś mnie nawet nie posądzał, żadnego sarkazmu) nie będzie stanowił żadnego znaku stop dla Rosjan. Chodzi tu także o bezpieczeństwo polaków. Wszyscy widzimy że Obama(przepraszam za wyrażenie, to cipcia. Poza tym zrobi wszystko co mu powiedzą Izraelscy politycy(tu też się nie odszukuj drugiego sensu), którym akurat po drodze z moskalami.
I skąd mogę wiedzieć, czym się kierowali amerykanie. Po pierwsze, czytałeś programy obu kandydatów? Obama w niczym na dobrą sprawę nie jest zdecydowany...
Poza tym gdzieś po internecie krążyło nagranie z wywiadu przeprowadzanego przej jakiegoś dziennikarza, gdzie podmieniał plany obydwu kandydatów i pytał dlaczego wyborcy dlaczego popierają te postulaty. Cóż, nie moja wina, że amerykanie-idiocie nie wiedzą na kogo, i na co głosują, ale na pewno nie kierowali się w takim razie programem.
A czym się kierowali, dobitnie pokazują procenty zamieszczone tu przez Korada.
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 05.11.2008 o godz. 19:41.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
cpc
Senior Member

Stary 05.11.2008, 19:43
Ale skąd Ty to możesz wiedzieć, czym kierowali się Amerykanie? Jak na razie to widzę, że to Polacy mają z tym problem i sprowadzają te wybory do koloru skóry.
O czym Ty człowieq piszesz, jak mamy nie sprowadzać tego do problemu koloru skóry w świetle statystyk jakie raczył zaprezentować Konrad. Zdecydowana większość czarnych, k**wa co ja gadam, prawie wszyscy zagłosowali na "swojego" kandydata i nie mów, że to tak przypadkowo, proste pytanie: czy kolor skóry miał dla nich znaczenie czy nie

Amerykanie wybrali jak wybrali, czy dobrze czy źle to się okaże, ale mówimy tutaj a preferencjach wyborczych ze względu na kolor skóry, strach pomyśleć co by się stało jakby podobne proporcje zaprezentowali biali.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 05.11.2008, 19:43
Tak tak bardzo mnie to boli, że prezydentem został murzyn, bo akurat niefortunnie się składa, że ten człowiek(tu nie ma, żebyś mnie nawet nie posądzał, żadnego sarkazmu) nie będzie stanowił żadnego znaku stop dla Rosjan.
I skąd mogę wiedzieć, czym się kierowali amerykanie. Po pierwsze, czytałeś programy obu kandydatów? Obama w niczym na dobrą sprawę nie jest zdecydowany...
Poza tym gdzieś po internecie krążyło nagranie z wywiadu przeprowadzanego przej jakiegoś dziennikarza, gdzie podmieniał plany obydwu kandydatów i pytał dlaczego wyborcy dlaczego popierają te postulaty. Cóż, nie moja wina, że amerykanie-idiocie nie wiedzą na kogo, i na co głosują, ale na pewno nie kierowali się w takim razie programem.
A czym się kierowali, dobitnie pokazują procenty zamieszczone tu przez Korada.
chętnie zapoznam się z programem McCaina. Podasz mi Jego postulaty? Aha i skąd info, że Obama nie będzie żadnym stopem dla Rosji? Info telefoniczne z Białego Domu? Czy jakiś dziennikarzyna tak napisał?

cpc no i? Czarni chcieli w końcu czarnego prezydenta. Biali w pewnym stopniu też. I tyle. Wasze rozumowanie jest takie- biały idzie do urny i myśli- jak zagłosuje na McCaina to będę rasistą, więc głosuje na Obamę. To jest chory pogląd. Tyle lat czarni głosowali w wyborach na białych i żyli z tym.

Gdyby Obama był biały, to sądzę, że nie było by takiej nagonki na niego tu. Bo jak czytam posty, to często można dostrzec niechęć do Baracka za kolor skóry, a nie za program wyborczy.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 05.11.2008 o godz. 19:49.
Odpowiedz cytując
TYLKO___WISŁA
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.11.2008, 19:48
Jeszcze będziecie inaczej gadać.

McCain czy Obama? sprawa oczywista..
Fuss napisał(a):
Nie chce być w SKWK gdyż lubie czasem pomelanżować , lubie sie napić a takich ludzi w SKWK raczej nie chcą.
Fuss napisał(a):
Taki jestes kozak to pojdejdz do jakiegoś Sharka i zapytaj go co mial z polskiego intelektualisto internetowy.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 05.11.2008, 19:52
1)chętnie zapoznam się z programem McCaina. Podasz mi Jego postulaty?

2)Aha i skąd info, że Obama nie będzie żadnym stopem dla Rosji? Info telefoniczne z Białego Domu? Czy jakiś dziennikarzyna tak napisał?

3)cpc no i? Czarni chcieli w końcu czarnego prezydenta. Biali w pewnym stopniu też. I tyle. Wasze rozumowanie jest takie- biały idzie do urny i myśli- jak zagłosuje na McCaina to będę rasistą, więc głosuje na Obamę. To jest chory pogląd. Tyle lat czarni głosowali w wyborach na białych i żyli z tym.
1)Nie będę za ciebie odpierniczał roboty. Powiem Ci tylko, że programy obydwu kandydatów znajdziesz na ich stronach internetowych. Ja swoje lekcje odrobiłem, jeżeli ty nie, to już twoja sprawa... nie słuchaj może tak namiętnie tego co mówią media o Obamie.

2 i 3. Chyba kończymy rozmowę w tym miejscu, bo nie mam ochoty dostać wrzodów z Twojego powodu.

EDIT:
W między czasie zedytowałeś posta i dodałeś jedno zdanko, które kompletnie Cię kompromituje. Już w pierwszym poście napisałem dlaczego Obama to zły wybór, a jeżeli już kogoś miałbym posądzić o rasism, to właśnie czarnych wyborców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 05.11.2008 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 05.11.2008, 19:59
1)Nie będę za ciebie odpierniczał roboty. Powiem Ci tylko, że programy obydwu kandydatów znajdziesz na ich stronach internetowych. Ja swoje lekcje odrobiłem, jeżeli ty nie, to już twoja sprawa... nie słuchaj może tak namiętnie tego co mówią media o Obamie.

2 i 3. Chyba kończymy rozmowę w tym miejscu, bo nie mam ochoty dostać wrzodów z Twojego powodu.
Jako wielki zwolennik McCaina, powinieneś podać argumenty przemawiające za nim. Ja czytałem ich poglądy. Taki McCain chce(znaczy chciał) wycofania wojsk z Iraku w 2013 roku. Czy to już kampania wyborcza na przyszłe wybory? Nadal twierdzę, że niektórych po prostu boli to, że on jest czarny. Nie wszystkich, bo są i tacy, co wolą McCaina z politycznego punktu widzenia. Ale jak czytam teksty typu, że dziki, asfalt itp ma zostać prezydentem, to chyba przesada. Jesteś za McCainem? Uzasadnij swój wybór, wtedy nikt nie będzie posądzał Cię o to, że przeszkadza Ci jego kolor skóry.

PS Ale skąd wiesz o tym, że nie będzie stanowił oporu dla Rosji? Jakieś wyjaśnienie, czy wymyślona teoria na potrzebę chwili? A najlepszy argument to to, że Obama to cipcia Nie do zbicia.

cpc dlaczego nie ustosunkowałeś się do dalszej części tej wypowiedzi. Za trudne do wyjaśnienia? Tak jest, lepiej kończ.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 05.11.2008 o godz. 20:04.
Odpowiedz cytując
cpc
Senior Member

Stary 05.11.2008, 20:01
cpc no i? Czarni chcieli w końcu czarnego prezydenta. Biali w pewnym stopniu też.
styknie mi, pozdrawiam i kończe dyskusje
Odpowiedz cytując
puma_84
Member

Od: 06.2006

Stary 05.11.2008, 20:08
Czas pokaże historia ocenii Obama musi teraz pokazać że ma jaja i nie dać się wciągnąć w nowe konflikty, a to że jest czarny to dla mnie absolutnie nie ma znaczenia....
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 05.11.2008, 20:11
puma_84 napisał(a):Wyświetl post
Czas pokaże historia ocenii Obama musi teraz pokazać że ma jaja i nie dać się wciągnąć w nowe konflikty, a to że jest czarny to dla mnie absolutnie nie ma znaczenia....
Barack ma jaja. Oba-ma
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.11.2008, 20:55
Panowie nie gadajcie z wynalazkiem bo on:

chętnie zapoznam się z programem McCaina. Podasz mi Jego postulaty?
Pomimo ze nie ma pojecia o programie McCaina to wie ze jest gorszy od Obamy. A ja jestem jeszcze gotow sie zalozyc ze gdyby mu zaczac zadawac pytania o jego wlasne poglady na rozne tematy i potem zestawic z programami obydwu kandydatow to moglby sie mocno zdziwic

Statystyka odnosnie 95% czarnych za Obama tylko potwierdza to o czym wiadomo. Zadecydowal kolor skory, ja nazywam to "odwrotnym rasizmem". Nikt nie wmowi mi ze jakakolwiek grupa spoleczna (nie mylic z grupa wspolnych interesow jak np. homoseksualisci), czy to beda czarni czy biali czy matki z dzieckiem czy panowie z brzuchem czy kibice Wisly Krakow ma tak jednomyslne poglady polityczne. Zwykly, czysty, perfidny rasizm i tyle.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów