The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Kto?
McCain 119 66,11%
Obama 61 33,89%
Głosujących: 180. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislakWloszczowa
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2008, 22:33
Obama (10 znaków)
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Stary 04.11.2008, 22:35
McCain ...
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.11.2008, 22:35
Obama! i 10 znaków!

Odpowiedz cytując
Majkel1906
Member

Od: 03.2007

Stary 04.11.2008, 22:36
McCain !!!!!!
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 04.11.2008, 22:36
Ameryka potrzebuje przywódców, przed którymi cały świat będzie drżał ze strachu!
Ameryka potrzebuje człowieka oddanego Ameryce, patriotę, żołnierza!
Ameryka potrzebuje białego prezydenta!

Amerykanie, nie popełnijcie tego samego błędu co Polacy 2 lata temu...
Odpowiedz cytując
Mariusz64
Junior Member

Od: 01.2008

Stary 04.11.2008, 22:48
OBAMA. Dość republikanów-psychopatów patrzących tylko gdzie tu jakąś wojnę rozpętać.
A tym ktorym przeszkadza kolor skóry Obamy przypominam że wśród koszykarek i piłkarzy Wisły są czarni i chyba cieszą się sympatią.
Odpowiedz cytując
miki2006
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.11.2008, 22:48
biały!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.11.2008, 22:56
zdecydowanie Obama. Koleś jest bardziej pewny siebie niż McCain. Poza tym kiedyś to musi nastąpić- czas na pierwszego ciemnoskórego prezydenta USA.

pysio- swoim komentarzem dałeś do pieca. Skąd możesz wiedzieć, jaki będzie Obama? Od kiedy go znasz? Założę się, że przed nominacją Baracka wcześniej nic o nim nie słyszałeś. A o Kaczyńskim to wiedzieliśmy dużo, jaki on jest(był Ministrem Sprawiedliwości). Dlaczego porównujesz Obamę do Kaczyńskiego?

i taki żart na koniec:

ile jajek ma Barack? Oba-ma
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Stary 04.11.2008, 22:59
McCain,

Wkurza mnie to poparcie we wszystkich mediach dla Obamy, wypowiedzi w samych superlatywach, natomiast ktoś popierający McCaina uznawany jest za rasistę z ciemnogrodu (lub Darkville czy Los Darkness)

btw,
Nie wie ktoś o której godzinie czasu polskiego zaczną napływać informacje o wynikach głosowań poszczególnych stanów? pamiętam że oglądałem kiedyć na CNN takie show, miło się na to patrzyło.
Odpowiedz cytując
Opętany
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 04.11.2008, 23:01
wybierać się powinno patrząc na poglądy, wizję przyszłości danego kandydata. czarny, biały czy zielony to srednio ważne (choć biały zawsze lepiej). a jak są tacy a nie inni do wyboru to patrząc na przeszłość i poglądy pana Obamy to jego wybór to będzie porażka dla Ameryki. i nie tylko. ktoś musi robić porządki na tym świecie. sprzątaczką powinna być Ameryka z białym patriotą na czele. a nie np. Rosja. ta to może być jako szmata do podłogi.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

W TVN24 mówili, że koło 2:00 naszego czasu będą podawać wyniki.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
zdecydowanie Obama. Koleś jest bardziej pewny siebie niż McCain. Poza tym kiedyś to musi nastąpić- czas na pierwszego ciemnoskórego prezydenta USA.

pysio- swoim komentarzem dałeś do pieca. Skąd możesz wiedzieć, jaki będzie Obama? Od kiedy go znasz? Założę się, że przed nominacją Baracka wcześniej nic o nim nie słyszałeś. A o Kaczyńskim to wiedzieliśmy dużo, jaki on jest(był Ministrem Sprawiedliwości). Dlaczego porównujesz Obamę do Kaczyńskiego?

i taki żart na koniec:

ile jajek ma Barack? Oba-ma
Jeden dziki w tym tygodniu już namieszał w... F1, na ten tydzień wystarczy.
Dobry tekst na temat Obamy jest pod linkiem pana Dudiego. Polecam.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.11.2008, 23:02
podobno ok. 4-5 nad ranem naszego czasu
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.11.2008, 23:08
Obama..

a w sumie mam to w... gdzies
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 04.11.2008, 23:09
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jeden dziki w tym tygodniu już namieszał w... F1, na ten tydzień wystarczy.
Dobry tekst na temat Obamy jest pod linkiem pana Dudiego. Polecam.
i? Tanie wyciąganie brudów. Coś w stylu naszych wyborów.

A skoro jesteś takim entuzjastą McCaina, to może wymień pkt z jego programu wyborczego? Ja sobie np przypominam, że on chciał odwołać debatę, gdy nadszedł kryzys finansowy. Tak się zachowuje kandydat na prezydenta? Obama chciał na ten temat rozmawiać. Widać ma jakąś wizję, w przeciwieństwie do McCaina. Kolejny argument przeciw McCainowi, to to, że jego sztab wyborczy miał ogromne kłopoty z pieniędzmi na kampanię. Skoro nie może sobie poradzić z czymś takim, to jak on chce kierować tak wielkim i potężnym państwem?

A porównanie z Lewisem co ma tu do rzeczy? Tak samo ja napiszę, że taki jeden patriota (Hitler) namieszał w dziejach świata. Co to w ogóle za argument?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 04.11.2008 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.11.2008, 23:09
McCain....
.
Odpowiedz cytując
wienek
Ángel Caído

Od: 03.2004

Stary 04.11.2008, 23:13
pysio napisał(a):Wyświetl post
Ameryka potrzebuje przywódców, przed którymi cały świat będzie drżał ze strachu!
Ameryka potrzebuje człowieka oddanego Ameryce, patriotę, żołnierza!
Ameryka potrzebuje białego prezydenta!

Amerykanie, nie popełnijcie tego samego błędu co Polacy 2 lata temu...
znaczy się co, Kaczyński jest czarny ?

wybór jest o tyle frapujący, że wybieramy miedzy białym a czarnym właśnie, chociaż większość pewnie nigdy nie będzie chciała się do tego przyznać...obawiając się posądzenia o rasizm.

ja wybieram białego.
WISŁA KRAKÓW

[J] BRACI SIĘ NIE TRACI !!!!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 04.11.2008, 23:19

A skoro jesteś takim entuzjastą McCaina, to może wymień pkt z jego programu wyborczego? Ja sobie np przypominam, że on chciał zawiesić kampanię wyborczą, gdy nadszedł kryzys finansowy. Tak się zachowuje kandydat na prezydenta? Obama chciał na ten temat rozmawiać w debacie. Widać ma jakąś wizję, w przeciwieństwie do McCaina.

A porównanie z Lewisem co ma tu do rzeczy? Tak samo ja napiszę, że taki jeden patriota (Hitler) namieszał w dziejach świata. Co to w ogóle za argument?
Faktycznie masz rację, Obama chciał rozmawiać o czymś o czym cały świat wiedział. Jako przyszły prezydent powinien przedstawić program naprawczy,miał wielką szansę pokazać jak lewicowy prezydent i jego świta rozwiązaliby ten światowy problem, ale nie, wolał wykorzystać światowy kryzys do ugrania dodatkowych punktów. McCain chciał zawiesić kampanię by uniknąc brudnych gierek demokratycznych ideologów, ale natychmiast został oskarżony o tchórzostwo i niechęc do podejmowania tematu.

Przedstaw mi tą wizję Obamy, chętnie poczytam.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.11.2008, 23:19
Nie jestem rasistą, nie zagłosuje na kogoś tylko dlatego że jest czarny...

JOHN McCain.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 04.11.2008, 23:21

A skoro jesteś takim entuzjastą McCaina, to może wymień pkt z jego programu wyborczego? Ja sobie np przypominam, że on chciał odwołać debatę, gdy nadszedł kryzys finansowy. Tak się zachowuje kandydat na prezydenta? Obama chciał na ten temat rozmawiać. Widać ma jakąś wizję, w przeciwieństwie do McCaina. Kolejny argument przeciw McCainowi, to to, że jego sztab wyborczy miał ogromne kłopoty z pieniędzmi na kampanię. Skoro nie może sobie poradzić z czymś takim, to jak on chce kierować tak wielkim i potężnym państwem?
Kolego kryzysu nie rozwiazuje sie gadaniem, Obama to taki spec od gadania. Duzo, ladnie, sloganami, zero konkretow - to jego metoda. McCainowi ktos zle doradzil z tym zawieszeniem kampanii ot i wszystko.
Obama jest tragiczny, McCain wcale nie rewelacyjny ale od Obamy lepszy zdecydowanie. Zreszta od niego lepszy bylby nawet Bogdan Prusek bo przynajmniej konkretniejszy

Po tych wyborach USA zmienia sie na gorsze, pod warunkiem ze do szerokiej opinii pub licznej trafia wyniki glosowania wsrod czarnych (95% na Obame). Ale polityczna poprawnosc i manipulacja moze chciec zataic i marginalizowac ten ewidentny rasizm czarnej Ameryki.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Stary 04.11.2008, 23:24
Przepisany artykuł z wczorajszej Gazety Krakowskiej. Jeden z niewielu nie schlebiających mu w każdym zdaniu wywiadów, i do tego przeprowadzony z Williamem Owensem i Alvedą King z organizacji Black America For Real Change (Czarni amerykanie na rzecz prawdziwej zmiany)

Przekonuje pan, że back obama nie jest własciwym kandydatem na prezydenta, dlaczego?
Na podstawie tego, co usłytszałem o nim idowiedziałem się od ludzi, nabrałem wątpliwości co do tej kandydatury. Na konwencji Demokratów obama mówi, że jego ojciec był pasterzem. To kłamstwo powtarzał wiele rezy. Tymczasem dziadek Obamy, Hussein Onyango Obama był bogatym farmerem, a jego syn, ojciec obamy, uprzywilejowanym, a nie poszkodowanym przez biedę dzieckiem. Drugie kłamstwo, to jego "afrykańskie imię". Został wychowany jako muzułmanin i ukrywa ten fakt. Jego dziadek miał na imię Hussein, a ojciec obamy, jako gorliwy muzułmanin nazwał syna Baracka - Błogosławiony. To imię z koranu, a nie z afryki,. Należyu jeszcze dodać, że jego ojciec był członkiem skorumpowanego reżimu Keniaty, a w USA sympatyzował z nowojorskim gangiem Mau-Mau.

Jednak aż 91 proc. Afroamerykanów chce głosować na Obamę...
Niestety, mentalność wielu czarnych amerykanów sprowadza się do "dania szansy wykazania się bratu". Takie oddanie kluczy do przyszłości komuś, kto nie szanuje naszych wartości, tradycji i charakteru kraju jest niebezbieczne. (...)

Wielu zwolenników przyrównuje jego zmagania o fotel prezydencki do walki Martina Luthera Kinga.
w 1968r. ruch społeczny domagał się dla czarnych Amerykanów pełnego uczestnictwa w życiu społecznym. Teraz, w 2006 roku w kongresie zasiadła największa w historii liczba czrnych reprezentantow 42 - w Izbie Reprezentantów i jeden w Senacie. Ale przecież przy wycobrze reprezentacji narodu nie chodzi o kryterium rasowe. Zaręczam, że czarni czują się dobrze rreprezentowani przez białych. I na odwrót. Tymczasem obama wskazuje, że pojawia się na scenie politycznej, w 40 rcznicę słynnego przemówienia dr. Kinga "I Have A Dream". Po prostuzręczny politykwykorzystuje image czarnego amerykanina, by ugrać więcej głosów. ZAprotestowałem przeciwko temu, zakładając organizację Czarni amerykanie na rzecz prawdziwej zmiany. jedną z założycielek jest Alveda King, Kuzynka Martina Luthera King'a.

(...)

Na czym zmiana ma polegać i czy Obama jest przeszkodą?
Dr King mówił że wolność zaczyna się w srodku człowieka,. Stamtąd idzie zmiana, którą potem widać na zewnątrz. Obama nie jesyt takim człowiekiem, nie wyjaśnił swoich związków ze skorumpowanym biznesmenem, który pomógł mu kupić luksusowy dom w Chikago. King powtarzał że każdy musi zdecydować, czy chce chodzić w świetle twórczego altruizmu, czy w ciemności niszczącego egoizmu. A o nie pasuje do postawy Obamy.

Sorry za literówki i możliwe błędy.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 04.11.2008, 23:25
gigant napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie masz rację, Obama chciał rozmawiać o czymś o czym cały świat wiedział. Jako przyszły prezydent powinien przedstawić program naprawczy,miał wielką szansę pokazać jak lewicowy prezydent i jego świta rozwiązaliby ten światowy problem, ale nie, wolał wykorzystać światowy kryzys do ugrania dodatkowych punktów. McCain chciał zawiesić kampanię by uniknąc brudnych gierek demokratycznych ideologów, ale natychmiast został oskarżony o tchórzostwo i niechęc do podejmowania tematu.

Przedstaw mi tą wizję Obamy, chętnie poczytam.
Tak, takie trochę dziecinne tłumaczenie- chciał rozmawiać, bo chciał ugrać punkty. Na tym polega właśnie ta cała zabawa. Jest problem, to trzeba go przedyskutować, a nie od niego uciekać.
Pierwszy zadałem Ci pytanie o program McCaina...odpowiedzi nie usłyszałem

Dla mnie ważnym argumentem przemawiającym za Obamą jest to, że on nie jest zwolennikiem wojen. A McCain to będzie kontynuacja polityki Busha (swoją drogą dla mnie to jeden ze słabszych prezydentów USA od dłuższego czasu). To właśnie on przez te swoje wojny wprowadził Amerykę w krysys (i nie mówię tu o obecnym kryzysie finansowym, chodzi mi o ogólny kryzys jaki jest w Stanach, o czym mówią sami Amerykanie.) McCain będzie niestety kontynuacją obecnej polityki. Barack wprowadzi zaś coś świeżego, nowego.

orzeu widzę, że wg Ciebie lepiej uciec przed trudnym tematem? To też pewna metoda. Zarzuciłeś Obamie, że jest fatalny, że McCain jest lepszy od niego. Ale jakoś argumentów nie widzę. Ja w swoich komentarzach staram się opierać właśnie na rzeczowych argumentach, które Ty wyśmiewasz, bo nie masz własnych na rzecz McCaina. W czym konkretniejszy jest McCain od Obamy? Podam Ci jeden z konkretów Baracka- nie jest zwolennikiem wojen, co sam powiedział.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 04.11.2008 o godz. 23:31.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.11.2008, 23:26
McCain to ignorant i głupek, na dodatek stary dziadek zupełnie pozbawiony charyzmy, człowiek, który nadaje się na maskotkę partii, a nie reprezentanta narodu.
Obama to głupek i ciemięga bez własnej myśli i woli, wytwór mediów i sztabu ludzi piszących jego wypowiedzi i pracujących nad jego wizerunkiem. Gdyby był kobietą to "przez przypadek" pokazałby sutka.

Obaj nie mają programu, nie mają pomysłów, planów i koncepcji. Nie są w stanie kreować światowej polityki, bo są do tego nieprzygotowani, ale przede wszystkim są na to za głupi. To jasne, że żaden z nich tak naprawdę nie będzie rządził. Głos na Obamę, czy McCaina to głos na opcję polityczną, sęk w tym, że amerykanie tego nie widzą, a Obama jest zdecydowanie lepszym( marketingowo) produktem.

Tak zupełnie obok tematu. Gdyby Republikanie wystawili Pallin zamiast McCaina wybory byłyby tylko formalnością, bo ta postać jest o wiele mniej kontrowersyjna od Obamy, a przemawia do jego elektoratu, zresztą do elektoratu McCaina też chyba lepiej przemawia.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 04.11.2008 o godz. 23:29.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.11.2008, 23:31
jak barak czy ta stodoła wygra to ta partia lewacka po 4 latach prezedentury, chyba z 5000 lat sie nie podniesie
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.11.2008, 23:36
Barack Obama!
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 04.11.2008, 23:44
Obama.
10znaków.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 05.11.2008, 00:02
orzeu widzę, że wg Ciebie lepiej uciec przed trudnym tematem? To też pewna metoda. Zarzuciłeś Obamie, że jest fatalny, że McCain jest lepszy od niego. Ale jakoś argumentów nie widzę. Ja w swoich komentarzach staram się opierać właśnie na rzeczowych argumentach, które Ty wyśmiewasz, bo nie masz własnych na rzecz McCaina. W czym konkretniejszy jest McCain od Obamy? Podam Ci jeden z konkretów Baracka- nie jest zwolennikiem wojen, co sam powiedział.
Po pierwszym zdaniu mam w zasadzie prawo nazwac cie glabem bo napisalem cos zupelnie innego i najwyrazniej nie zrozumiales banalnego przekazu. Ale sie powstrzymam.
Zatem drogi kolego nie mam czasu ani ochoty na zabawe w tzw. "argumenty" bo niby czego oczekujesz? Ze wystrzele ci tu z elaboratem na temat roznic programowych pomiedzy tymi dwoma facetami? Wszystkie roznice? Chyba kpisz. Ani mi to frajdy nie przyniesie, ani sadzac po tym jak niewiele zrozumiales nie widze sensu tego robic bo i tak nie zrozumiesz po raz kolejny. Poza tym, nie jesttem tuba McCaina zeby rzucac tu jakies "argumenty ktorych nie mam" ( ). Dodajmy, jakies wirtaulne argumenty na zaden temat bo zadnego nie bylo. I jak juz pisalem i jak nie zrozumiales wcale nie jest on bohaterem z mojej bajki.
Zdanie "Podam Ci jeden z konkretów Baracka- nie jest zwolennikiem wojen, co sam powiedział." pozstawie bez komentarza Piekne, zaprawde przepiekne
Czesc.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.11.2008, 00:08
oczywiscie OBAMA republikanie mieli 8 lat wiec czas na zmiany nie mowie ze on bedzie lepszy ale czas na demokratow a tak wogole to Barack jest z mojego miasta wiec oczywiscie ze moj glos dla niego
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
Rybka fan :)
Member

Od: 04.2003

Stary 05.11.2008, 00:13
John Mc Cain
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.11.2008, 00:13
McCain - choć są obawy, by nie wygrał wszędzie poza USA.
Chyba jeszcze Ameryka nie dorosła do "innego" prezydenta.
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów