The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
paruwka2
Junior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2008, 10:20
Transfer Janusza uważam za świetny pomysł .Leo benhaker niech go obserwuje i powoła.Czy taki smolarek czy krzynówek są obecnie lepsi od Gancarczyka czy nasego Rafała.
Może trener Skorża pomyśli o Bieniuku ,który wrócił do Polski.Niech Buzałe obserwuję też ciekawy zawodnik.
Wielkopolska Wisła Kraków.
Kraków do nas należy.Mistrz mistrz nasz TS!
Odpowiedz cytując
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.10.2008, 10:48
Bujacie w obłokach, naszą "strategią transferową" jest branie zawodników za friko, nikt tu nie zamierza za nic płacić a wy już sobie dzielicie kasę za Brożka, pamiętam jak przed letnim okienkiem kibice rozpisywali się kogo to będzie można kupić za kasę z Dudki, u nas wzmocnienia za kasę to tylko decyzja właściciela, jeśli pan i władca dalej będzie prowadził swoją politykę odnośnie klubu, to zimowe okienko będzie oznaczało co najwyżej mocno wzmożone testy i kupowanie wiekowych zawodników bez formy ale z kartą na ręku i z rozpoznawalnym nazwiskiem.
Odpowiedz cytując
GroszekR22
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 31.10.2008, 11:02
To jak z tą Wisłą bierze jakiś zawodników nowych czy nie
Tylko Ty, w moim sercu Ty, jedna jedyna, niepokonana, Wisła KOCHANA!

Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 31.10.2008, 12:31
Boleck napisał(a):Wyświetl post
Bujacie w obłokach, naszą "strategią transferową" jest branie zawodników za friko, nikt tu nie zamierza za nic płacić a wy już sobie dzielicie kasę za Brożka, pamiętam jak przed letnim okienkiem kibice rozpisywali się kogo to będzie można kupić za kasę z Dudki, u nas wzmocnienia za kasę to tylko decyzja właściciela, jeśli pan i władca dalej będzie prowadził swoją politykę odnośnie klubu, to zimowe okienko będzie oznaczało co najwyżej mocno wzmożone testy i kupowanie wiekowych zawodników bez formy ale z kartą na ręku i z rozpoznawalnym nazwiskiem.
Oj chyba masz racje. A już to pisałem, ale napisze jeszcze raz. Jeżeli w tym okienku transferowym nie wzmocni nas chociaż dwóch zawodników to będzie to jasne Cupiał myśli o jednym: "Sprzedam z Wisły to co się da, a potem sprzedam Wisłę"
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 31.10.2008, 12:33
@GroszekR22
Prześledź ten temat to się dowiesz... że nikt nic nie wie na ten temat
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.10.2008, 13:02
Ciekawe co by było gdyby kibice założyli jakiś fundusz na wzmocnienia klubu, gdyby wszystko było dokładnie pilnowane, jawne i kasa szła by tylko na wzmocnienia, wliczam pomyłki transferowe i zmarnowanie kasy czasem przez nietrafione inwestycje, ale uważam że dałoby się wtedy temat wzmocnień posunąć do przodu, jako kibic Wisły uważam że nie byłoby dla mnie problemem wpłacenie z 50 zł miesięcznie na szczytny cel, jak wiadomo kibiców naszego klubu jest dość sporo więc jakby taką kwotę dawał co 10 kibic to rocznie mogłaby się uzbierać całkiem ciekawa sumka, istotne żeby cała sprawa była w miarę przejrzysta i bez żadnego krętactwa to by wypaliło, skoro różne fundacje potrafią zbierać kasę na różne cele to dlaczego nie kibice Wisły. Ja jestem na poważnie całkiem za.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.10.2008, 13:06
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Jestem podobnego zdania jak kolega powyzej.
Pomysl sciagniecia Gancarczyka rozpatruje na TAK.
Ale Ivanowski ? Dla mnie chlopak od zawsze wygladal na drewnowatego i takim pozostaje, mimo ze ostatnimi czasy mocno sie rozstrzelal. Staram sie sobie przypomniec jak wygladaly te jego wszystkie bramki z obecnej rundy i przed oczyma wylania sie obraz goscia, ktory najczesciej w wyniku ogromnego zamieszania i sporego przypadku, dobija pilke z kilku metrow do pustej bramki. Nie jest to moze najgorszy napastnik w lidze, jednak technike i szybkosc, to w porownaniu z nim nawet rzeczony Kielbacha mial znacznie lepsza.
Jeśli Skorża powiedział "bardzo szybki i silny" to nie mogło być o Ivanowskim. Jaki on szybki?
Dla mnie to się kupy nie trzyma.
Z drugiej strony jak są pieniądze i Skorża rzeczywiście chce Ivanowskiego to dać Mu go i koniec.
Na Iwańskim i Lewandowskim, których też ponoć chciał i miał obiecanych (Piłka nożna) raczej byśmy nie stracili.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.10.2008, 13:14
arti napisał(a):
Na Iwańskim i Lewandowskim, których ponoć chciał i miał obiecanych (Piłka nożna) raczej byśmy nie stracili.
Rzeczywiscie, raczej bysmy na nich nie stracili. Nie chcesz chyba jednak przez to powiedziec, iz bezposrednio z tego plynie taki oto prosty wniosek, ze i na Ivanovskim bysmy nie stracili ?

Poza tym Ivanowskiemu niespieszno do Wisly
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.10.2008, 13:41
Ivanowski przypominam moze grac na pomocy. Bardzo dobrze podaje ... przypomnijcie sobie nawet mecz gwiazd vs reprezentacja B

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.10.2008, 13:54
Nie, nie, nie, Ivanovski się nie nadaje...;x
Odpowiedz cytując
kacu
Member

Od: 12.2007

Stary 31.10.2008, 13:58
Czyli tak jak co drugi zagraniczny... myśli że u nas "odskoczy" a nawet jak mu sie to uda to grzeje ławe. Jakoś niepamiętam żeby jakiś polak albo zagraniczny gracz z naszej ligi po wyjeździe z kraju zrobił wielką kariere.
rocco_1906 napisał(a):Wyświetl post
obrazisz czarnego jestes RASISTĄ
obrazisz białego jestes CHAMEM
hmmmm.... cos mi tu ****a nie gra
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 31.10.2008, 14:00
kacu napisał(a):Wyświetl post
Czyli tak jak co drugi zagraniczny... myśli że u nas "odskoczy" a nawet jak mu sie to uda to grzeje ławe. Jakoś niepamiętam żeby jakiś polak albo zagraniczny gracz z naszej ligi po wyjeździe z kraju zrobił wielką kariere.
Krizanacowi sie udalo
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.10.2008, 14:02
A czemu juz polowa forum sprzedala Brozka? On jeszcze jest w Wisle i oby byla jak najdluzej
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 31.10.2008, 14:13
z tym napastnikiem to ja obstawiam że chodzi o Costly'ego, ewentualnie Zahorski...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.10.2008, 14:17
zloto napisał(a):Wyświetl post
A czemu juz polowa forum sprzedala Brozka? On jeszcze jest w Wisle i oby byla jak najdluzej
Bo polowie forum czasami zdarza sie myslec
W tym klubie to jest tak teraz ze chocby Pawel sie zapieral nogami i rekami to i tak go sprzedadza.Pytanie tylko ,czy w zimie czy w lecie - oba terminy do dupy ,no ale niech juz pogra do konca tego sezonu.
Jedyna szansa to powrot 'starego' Pawla - czyli kupe setek , malo goli ale na to sie nie zanosi.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.10.2008, 14:20
Krizanacowi sie udalo
Wyjatek potwierdzajacy regułe.

Tez nie rozumiem dlaczego Brozek jest juz sprzedany, sam Paweł mowil ze JEŚLI odejdzie to w Czerwcu. no chyba ze trafi sie odpowiednia oferta. czyli dla Cupiala to gdzies 3-5mln

Moze jestem naiwny, moze jestem głupi, ale jestem optymista i mysle ze w zimie solidnie wzmocnimy nasz sklad. Mam nadzieje ze Cupial rozumie to ze Skorza to nie jest byle trener i jesli dostanie odpowiednie narzedzia to zrobi z tego uzytek.
Ostatnio edytowane przez lodecki : 31.10.2008 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.10.2008, 15:00
Rzeczywiscie, raczej bysmy na nich nie stracili. Nie chcesz chyba jednak przez to powiedziec, iz bezposrednio z tego plynie taki oto prosty wniosek, ze i na Ivanovskim bysmy nie stracili ?

Głownie to chciałem powiedzieć, że jak są jakieś pieniądze do wydania to trzeba sluchać trenera jak mówi kto mu jest potrzebny. Jak piłkarze z kartą to zresztą tak samo. Trener chce napastnika, a dostaje obrońcę i potem się wiesza na nim psy - śmiech. Trener chce dużego i silnego, dostaje małego - to też nie tak ma być.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.10.2008, 15:12
Ivanovskiego chce też CFR Cluj wiec raczej cięzko go bedzie skusic do przyjścia, pozatym pewnie za niego chcą koło miliona Euro jak nie lepiej.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.10.2008, 15:21
Przeraża mnie świadomość, że takie drewno jak Ivanovski ma być Wisły zbawieniem.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.10.2008, 15:42
Baala napisał(a):Wyświetl post
Przeraża mnie świadomość, że takie drewno jak Ivanovski ma być Wisły zbawieniem.
wolisz Dawidowskiego i Kmiecika? Nie oszukujmy się wróci do nas Ćwielong z Ruchu pewnie odejdzie Paweł i naszym działaczom to starczy.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 31.10.2008, 15:51
Mnie wlasnie dopiero przeraza swiadomosc tego, ze Cwielong moze tutaj powrocic. To dopiero jest mistrz marnowania dogodnych sytuacji strzeleckich. W tym elemencie dorownuje chyba samemu A.Niedzielanowi.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.10.2008, 16:11
Dawidowskiemu kiedy kończy się kontrakt ?On nie zarabia przecież marnych pieniędzy .
Dajcie linka do jakiejś stronki gdzie można pobieżnie przyjrzeć się ich "kontraktom"
Jestem ciekawy komu teraz kończą się kontrakty i jakie jest to obciążenie dla budżetu .
A i co z tym Vargą , czy sie wyleczył i kiedy ma wrócić do Wisły ?
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.10.2008, 16:22
No wlasnie, tez chcialbym wiedziec kiedy koncza sie kontrakty.
-Cantoro
-Zieniowi
-wiecznej kontuzji
-Golosiowi
-Niedzielanowi

tylko jakies pewne info poprosze
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 31.10.2008, 16:39
Niedzielan liczac od nadchodzacego okienka transferowego, bedzie mial jeszcze 1,5 roku waznego kontraktu.

Golos przychodzil do nas na poczatku 2005r. i podpisal piecioletnia umowe, wiec zdaje sie ze jeszcze przez rok pozostanie na liscie plac.

Wieczna kontuzja przyszla z Zieniem w tym samym czasie i razem podpisali 5-letnie kontrakty, ktore wygasna w czerwcu przyszlego roku.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 31.10.2008, 16:41
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie, tez chcialbym wiedziec kiedy koncza sie kontrakty.
-Cantoro
-Zieniowi
-wiecznej kontuzji
-Golosiowi
-Niedzielanowi

tylko jakies pewne info poprosze
Cantoro 31.12.09
Zieniu i wieczna kontuzja 30.06.09
Niedzielan 30.06.10

Info z glowy, ale jestem pewny na 100%
Golosiowi pewnie kolo 2010.

a tu link na potwierdzenie - http://www.wislasoccer.com/kadra.html
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 31.10.2008 o godz. 16:45.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 31.10.2008, 17:28
dla mnie odejscie Brozka w tym okienku = nie ma pucharów, nawet chocby przyszli jacys w polowie tak dobrzy pilkarze, w co nie wierze
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.10.2008, 18:11
Brozek w tym okienku nie odejdzie. nadzieja matka głupich
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.10.2008, 19:20
grosz napisał(a):Wyświetl post
To dobry pomysł, z tym że wiązałoby sie z corocznym wydatkiem. Lepszym rozwiazaniem byłoby np. przeznaczenie kasy ze sprzedaży np: Dudki, Błaszykowskiego, Zurawskiego, Uche ( ok.10mil euro) wpłacenia tego na jakiś procent w banku co przy oprocentowaniu 8% rocznie, (nie orientuje sie dokładnie) dawałoby nam rok - rocznie 800.000 euro na transfery.

Czyli co roku można by przeznaczyć te euro na zakup całkowicie za darmo (za procent) dobrego grajka gdzie stopniowo moznaby podnosić poziom sportowy . A ze kasa jest przejadana to jest jak jest... cały czas błedne koło, dlatego że niema żadnego polanu działania.
odejmij sobie jeszcze inflancje od tego (jakieś 5%) czyli wyjdzie dużo mniej na te transfery. Dodam jeszcze do tego ryzyko walutowe dzięki czemu możemy dostać mniej po roku niż włożyliśmy
Ponadto tyle razy już ludzie z klubu wypowiadali się że kasa z transferów poszła na bieżące wydatki a wy dalej chcecie te pieniądze (bez których klub nie zdołaby zamknąć budżetu) przeznaczać na transfery
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 31.10.2008 o godz. 19:31.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 31.10.2008, 19:58
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
odejmij sobie jeszcze inflancje od tego (jakieś 5%) czyli wyjdzie dużo mniej na te transfery. Dodam jeszcze do tego ryzyko walutowe dzięki czemu możemy dostać mniej po roku niż włożyliśmy
Ponadto tyle razy już ludzie z klubu wypowiadali się że kasa z transferów poszła na bieżące wydatki a wy dalej chcecie te pieniądze (bez których klub nie zdołaby zamknąć budżetu) przeznaczać na transfery
...i podatek Belki w wysokości 19% od zysku . Lokaty 8% w ofertach banku są dopiero od kilku tygodni.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.11.2008, 16:45
Nasz wciąż aktualny cel transferowy rozegrał dzisiaj bardzo dobre spotkanie, mowa tu o Łukaszu Gargule. Nie jest to pierwszy dobry mecz Łukasza w tej rundzie także moim zdaniem udowadnia, że jest wartościowym piłkarze, a nie tak jak wielu tu pisało "zawodnik na jedną rundę". Jeśli byłby za darmo aż żal byłoby nie skorzystać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów