The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
M152T4L
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.10.2008, 09:47
Myślę że Tomek zagra choć jedną połowę. I mam nadzieję że Łobo i Zieniu przypomną sobie jak się gra w piłkę na jak to mawia Beenhakker "International level". Zawsze będzie można np. dać Piotrka Brożka na lewą pomoc, a na lewą obronę Clebera (lewonożny!) lub Marcelo. Tylko problem może być w ataku. Ja osobiście widziałbym dwójkę Brożek-Małecki. Paweł potrafi powalczyć o piłkę, zastawić się a Patryk jest szybki, dynamiczny i ma dobry strzał. Nie ma co płakać już teraz, będzie dobrze

na poprawę nastrojów:
http://i38.tinypic.com/r7pze1.jpg
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i
nad Krakowem zaświeci znów,
O jednym marzę o jednym wciąż śnię,
mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem!!
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.10.2008, 10:11
ludzie! jesteśmy liderem i nie powinniśmy się tak martwić. cholera, to oni nas sie boją. l
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.10.2008, 11:53
Ta boja się Ze strachu wygrali 4 mecze z rzędu. Wierzę, że tym razem uda się tę złą passę przełamać. Szkoda, że nie mogą grać Boguś i Diaz. Z nimi byłoby łatwiej. Ale skoro Skorża nie narzeka, to i my nie powinniśmy
..
Odpowiedz cytując
Stalin
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 25.10.2008, 15:01
Jescze o sprawie Boguskiego :

http://www.weszlo.com/blog/11

trudno nie przyznać racjii autorowi...
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.10.2008, 15:04
Przede wszystkim nie można tego meczu przegrać, wygrana Legii pozwoli im wyjść na prowadzenie w tabeli. Lech dogoni na jeden punkt i będzie gorąco. Naprawdę już lepiej wywieźć to 0:0 po nudnym pojedynku niż przegrać 3:4 po walce, na popisy przyjdzie czas w innych meczach

M152T4L napisał(a):Wyświetl post
I mam nadzieję że Łobo i Zieniu przypomną sobie jak się gra w piłkę na jak to mawia Beenhakker "International level".
Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi w koncepcji Beenhakkera. Ten słynny "IL" to nie jest poziom prezentowany w lidze krajowej, tylko potencjał zawodnika i umiejętność jego realizacji w meczach międzynarodowych. Zieńczuk rok temu był najlepszym graczem w ekstraklasie, ale pomimo tego prezentowana postawa w spotkaniach reprezentacji to było za mało

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Stary 25.10.2008, 15:32
to wychodzi na to, że "intenational level" jest tylko w tedy jeśli ktoś nie ma też "national level". w końcu piłkarze dobrzy w lidze nie mają prawa być dobrzy za granicą
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 25.10.2008, 18:07
lord damien napisał(a):Wyświetl post
to wychodzi na to, że "intenational level" jest tylko w tedy jeśli ktoś nie ma też "national level". w końcu piłkarze dobrzy w lidze nie mają prawa być dobrzy za granicą
To nie jest zasada: Dudka, Garguła czy Murawski błyszczeli w lidze zanim trafili do reprezentacji. Po prostu dobra gra przeciwko słabym rywalom nie oznacza, że piłkarz potrafi grać na poziomie klasy europejskiej z silnymi rywalami. Przypomina się casus pewnego supersnajpera polskiej ligi z Kielc, który swego czasu zdobył tytuł króla strzelców i usilnie wstawiany był przez media do kadry narodowej...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
juniordiaz
Banita

Stary 25.10.2008, 19:30
trzeba wygrc ten mecz to bedzie 6 punktow przewagi nad Lechem i 5 nad Legia
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 25.10.2008, 20:23
Szybciej niż się tego spodziewałem muszę wycofać się z obawy o zagrożenie ze strony Lecha pod kątem walki o mistrzostwo. Znów stracili punkty, tym razem u siebie ze Śląskiem. Wygląda na to, że albo na wiosnę zagrają rewelacyjnie albo czeka ich jedynie walka o trzecie miejsce w lidze.

W meczach z Bełchatowem, Gdynią, Chorzowem i Wrocławiem stracili już 10 punktów, co będzie niezwykle trudne do odrobienia. W tym sezonie w lidze mieli tylko jeden dobry mecz. Pech w tym, że akurat przy R22 :|

Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.10.2008, 20:51
prober napisał(a):Wyświetl post
Szybciej niż się tego spodziewałem muszę wycofać się z obawy o zagrożenie ze strony Lecha pod kątem walki o mistrzostwo. Znów stracili punkty, tym razem u siebie ze Śląskiem. Wygląda na to, że albo na wiosnę zagrają rewelacyjnie albo czeka ich jedynie walka o trzecie miejsce w lidze.

W meczach z Bełchatowem, Gdynią, Chorzowem i Wrocławiem stracili już 10 punktów, co będzie niezwykle trudne do odrobienia. W tym sezonie w lidze mieli tylko jeden dobry mecz. Pech w tym, że akurat przy R22 :|
Ważne żebyśmy mieli jutro taki mecz jak Lech z nami. Mysle że za Boguskiego to Wisła zagra nie na 100 a na 150%.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.10.2008, 23:40
Pamiętajcie o zmanie czasu. Dziś w nocy cofamy wskazówki z 3 na 2.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 25.10.2008, 23:41
My w meczach z Cracovią, Górnikiem, Lechem straciliśmy 7 punktów. Jutro kolejne punkty mogą pójść się miziać. Nie ma sensu mówić, że cos będzie ciezkie do odrobienia dopóki ktoś nie bedzie miał conajmniej 10punktówej przewagi, a na to jak na razie sie nie zanosi.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 26.10.2008, 07:14
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajcie o zmanie czasu. Dziś w nocy cofamy wskazówki z 3 na 2.
Gratuluję celności uwagi i dobrego jej dopasowania do tematu.

Mam nadzieję, że (skandaliczna w sposobie załatwienia) kara dla Boguskiego dodatkowo napędzi Wisełkę.
Ja, bardziej niż nieobecności Boguskiego (może go ładnie zastąpić coraz lepiej grający Małecki) obawiam się o dzisiejszą formę Pawełka (żeby szmat jakichś nam nie powpuszczał, jak to ostatnio ma w zwyczaju).
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 26.10.2008, 08:23
Myślę, że dla tych, którzy jadą do Warszawy ta uwaga może być bardzo pomocna. A dla Ciebie to na pewno bez różnicy, czy siądziesz przed tv punktualnie, czy godzinę wcześniej.
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Stary 26.10.2008, 09:13
wybiera się ktoś z warszawy na ten mecz? jak ktoś chce pooglądać mecz z trybun to juz za 30 zł na krytą
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 26.10.2008, 09:40
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
My w meczach z Cracovią, Górnikiem, Lechem straciliśmy 7 punktów. Jutro kolejne punkty mogą pójść się miziać. Nie ma sensu mówić, że cos będzie ciezkie do odrobienia dopóki ktoś nie bedzie miał conajmniej 10punktówej przewagi, a na to jak na razie sie nie zanosi.
Jest sens. Nie sposób porównać remisów na wyjazdach z Cracovią i Górnikiem ze straconymi punktami poznaniaków u siebie z GKS i Śląskiem czy przegranymi wyjazdami w Gdyni i Chorzowie. Idę o zakład, że Wisła w tych 4 meczach zdobędzie przynajmniej 6 pkt więcej od Kolejorza (z GKS już wygrała).

Odpowiedz cytując
rofi
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 26.10.2008, 10:09
Dziś Liga + Extra jest z Łazienkowskiej oby tylko ich studio nie zasłaniało naszym kibicom widoku na boisko Ważne abyśmy nie stracili punktów Lech zawsze gdzieś te oczka zgubi
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.10.2008, 10:44
Lech gdzieś te oczka gubi ale Legia nie musi gubić. Mnie się wydaje że naszym największym rywalem o MP jest właśnie Legia i dobrze by było przynajmniej nie przegrać z nią dzisiaj. A nie zastanawiać się czy Lech zgubi albo nie zgubi....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
M152T4L
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.10.2008, 12:55
Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi w koncepcji Beenhakkera. Ten słynny "IL" to nie jest poziom prezentowany w lidze krajowej, tylko potencjał zawodnika i umiejętność jego realizacji w meczach międzynarodowych. Zieńczuk rok temu był najlepszym graczem w ekstraklasie, ale pomimo tego prezentowana postawa w spotkaniach reprezentacji to było za mało
Ja ten "IL" rozumiem jako umiejętność zagrania pełnych 90 minut na równym wysokim poziomie. Czyli żeby nie było tak że powiedzmy Łobodzińskiemu na początku meczu wychodzi wszystko, a w drugiej połowie już tylko szwęda się bo już nikogo powiedzmy nie przejdzie zwodem czy nie odda celnego strzału (może to brak sił, może koncentracji, a może jeszcze coś innego).
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i
nad Krakowem zaświeci znów,
O jednym marzę o jednym wciąż śnię,
mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem!!
Odpowiedz cytując
losiu2001
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 26.10.2008, 14:16
Jeszcze tylko 3 godzinki i jedziemy z warszafka!!
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 26.10.2008, 14:44
Nie mogłam jechac na mecz do Warszawy Jak oglądam Wisełkę na boisku to się tak nie denerwuję, ale jak oglądam w tv to przechlapane - cały żołądek mam w spiralkę. No i właśnie zaczynam się denerwować. Obyśmy po meczu mieli powody do radości ....
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.10.2008, 15:31
Nie martwcie się Wiślacka Brać podtrzyma nas i wygramy z Legią.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
walkeroo
Senior Member

Stary 26.10.2008, 15:36
Ja osobiscie jezeli byłbym na miejscu Skorzy....moze was to zdziwic ale atak dałbym: Brożek-Marcelo(zbudowany,silny Ledley King nie mogł go wogole powstrzymac)....
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 26.10.2008, 15:44
walkeroo napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiscie jezeli byłbym na miejscu Skorzy....moze was to zdziwic ale atak dałbym: Brożek-Marcelo(zbudowany,silny Ledley King nie mogł go wogole powstrzymac)....
Jesli będziemy przegrywać.... (plu, plu, odpukać w niemalowane) to na 99% wpuści go na ostatnie okolo 15 minut.
Odpowiedz cytując
Kuciel
Member

Od: 10.2007

Stary 26.10.2008, 15:45
walkeroo napisał(a):Wyświetl post
na Totenhamie sie sprawdziło,szkoda ze tak pozno.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.10.2008, 16:10
Ja wystawiłbym w obronie duet Cleber - Marcelo. Głowacki jest z nami od dawna ale ciągle nie mam do niego zaufania. Ma niestety tendencję do zawalania ważnych meczów. Niedawno o tym przypomniał.

Biednie wygląda ofensywa. Na skrzydłach postawiłbym na Łobodzińskiego i Małeckiego bo Zieńczuk jest ostatnio porażająco bezproduktywny. W ataku Brożek z cofniętym Jirsakiem to jedyna sensowna opcja. Reszta standardowo.

Już nie długo przekonamy się jak widzi to Skorża. Mam złe przeczucia co do tego meczu. Obym się mylił.

EDIT:

No i jest skład: Pawełek - Baszczyński, Głowacki, Cleber, Piotr Brożek - Łobodziński, Cantoro, Sobolewski, Żieńczuk - Jirsak - Paweł Brożek.

Moim zdaniem maksymalnie zachowawczy. Nie podoba mi się to zestawienie. Gramy chyba na 0:0.

A Legia z dwoma napastnikami.
Ostatnio edytowane przez Arked : 26.10.2008 o godz. 16:39.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.10.2008, 16:38
Legia dwoma napastnikami. Trochę zaskoczyli Grzelak w ataku a powinien na trybunach siedzieć.
Odpowiedz cytując
Precel z makiem
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.10.2008, 16:46

w fajnym składzie gramy
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.10.2008, 16:49
ciekawe czy Urban nie przekombinowal probujac nas zaskoczyc ? wkrotce sie okaze
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.10.2008, 16:50
Ehh nie ma Małeckiego, co on musi zrobic zeby zagrac w 1 składzie ? A reszta ok.

Z reszta Legia gra 2 napastnikami, musielismy tez 2 defensywnych pomocnikow zastosowac, oni ofensywnie ustawieni, u siebie.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów