|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Myślę że Tomek zagra choć jedną połowę. I mam nadzieję że Łobo i Zieniu przypomną sobie jak się gra w piłkę na jak to mawia Beenhakker "International level". Zawsze będzie można np. dać Piotrka Brożka na lewą pomoc, a na lewą obronę Clebera (lewonożny!) lub Marcelo. Tylko problem może być w ataku. Ja osobiście widziałbym dwójkę Brożek-Małecki. Paweł potrafi powalczyć o piłkę, zastawić się a Patryk jest szybki, dynamiczny i ma dobry strzał. Nie ma co płakać już teraz, będzie dobrze
![]() na poprawę nastrojów: http://i38.tinypic.com/r7pze1.jpg ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów, O jednym marzę o jednym wciąż śnię, mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
ludzie! jesteśmy liderem i nie powinniśmy się tak martwić. cholera, to oni nas sie boją. l
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ta boja się
Ze strachu wygrali 4 mecze z rzędu. Wierzę, że tym razem uda się tę złą passę przełamać. Szkoda, że nie mogą grać Boguś i Diaz. Z nimi byłoby łatwiej. Ale skoro Skorża nie narzeka, to i my nie powinniśmy ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Przede wszystkim nie można tego meczu przegrać, wygrana Legii pozwoli im wyjść na prowadzenie w tabeli. Lech dogoni na jeden punkt i będzie gorąco. Naprawdę już lepiej wywieźć to 0:0 po nudnym pojedynku niż przegrać 3:4 po walce, na popisy przyjdzie czas w innych meczach
![]()
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to wychodzi na to, że "intenational level" jest tylko w tedy jeśli ktoś nie ma też "national level". w końcu piłkarze dobrzy w lidze nie mają prawa być dobrzy za granicą
![]()
Wisła górą,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie jest zasada: Dudka, Garguła czy Murawski błyszczeli w lidze zanim trafili do reprezentacji. Po prostu dobra gra przeciwko słabym rywalom nie oznacza, że piłkarz potrafi grać na poziomie klasy europejskiej z silnymi rywalami. Przypomina się casus pewnego supersnajpera polskiej ligi z Kielc, który swego czasu zdobył tytuł króla strzelców i usilnie wstawiany był przez media do kadry narodowej...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
trzeba wygrc ten mecz to bedzie 6 punktow przewagi nad Lechem i 5 nad Legia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szybciej niż się tego spodziewałem muszę wycofać się z obawy o zagrożenie ze strony Lecha pod kątem walki o mistrzostwo. Znów stracili punkty, tym razem u siebie ze Śląskiem. Wygląda na to, że albo na wiosnę zagrają rewelacyjnie albo czeka ich jedynie walka o trzecie miejsce w lidze.
W meczach z Bełchatowem, Gdynią, Chorzowem i Wrocławiem stracili już 10 punktów, co będzie niezwykle trudne do odrobienia. W tym sezonie w lidze mieli tylko jeden dobry mecz. Pech w tym, że akurat przy R22 :| |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pamiętajcie o zmanie czasu. Dziś w nocy cofamy wskazówki z 3 na 2.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
My w meczach z Cracovią, Górnikiem, Lechem straciliśmy 7 punktów. Jutro kolejne punkty mogą pójść się miziać. Nie ma sensu mówić, że cos będzie ciezkie do odrobienia dopóki ktoś nie bedzie miał conajmniej 10punktówej przewagi, a na to jak na razie sie nie zanosi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gratuluję celności uwagi i dobrego jej dopasowania do tematu.
Mam nadzieję, że (skandaliczna w sposobie załatwienia) kara dla Boguskiego dodatkowo napędzi Wisełkę. Ja, bardziej niż nieobecności Boguskiego (może go ładnie zastąpić coraz lepiej grający Małecki) obawiam się o dzisiejszą formę Pawełka (żeby szmat jakichś nam nie powpuszczał, jak to ostatnio ma w zwyczaju). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że dla tych, którzy jadą do Warszawy ta uwaga może być bardzo pomocna. A dla Ciebie to na pewno bez różnicy, czy siądziesz przed tv punktualnie, czy godzinę wcześniej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wybiera się ktoś z warszawy na ten mecz? jak ktoś chce pooglądać mecz z trybun to juz za 30 zł na krytą
![]()
Wisła górą,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest sens. Nie sposób porównać remisów na wyjazdach z Cracovią i Górnikiem ze straconymi punktami poznaniaków u siebie z GKS i Śląskiem czy przegranymi wyjazdami w Gdyni i Chorzowie. Idę o zakład, że Wisła w tych 4 meczach zdobędzie przynajmniej 6 pkt więcej od Kolejorza (z GKS już wygrała).
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Dziś Liga + Extra jest z Łazienkowskiej oby tylko ich studio nie zasłaniało naszym kibicom widoku na boisko
Ważne abyśmy nie stracili punktów Lech zawsze gdzieś te oczka zgubi |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Lech gdzieś te oczka gubi ale Legia nie musi gubić. Mnie się wydaje że naszym największym rywalem o MP jest właśnie Legia i dobrze by było przynajmniej nie przegrać z nią dzisiaj. A nie zastanawiać się czy Lech zgubi albo nie zgubi....
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów, O jednym marzę o jednym wciąż śnię, mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jeszcze tylko 3 godzinki i jedziemy z warszafka!!
![]()
|
|
|
|
Czarownica
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie mogłam jechac na mecz do Warszawy
Jak oglądam Wisełkę na boisku to się tak nie denerwuję, ale jak oglądam w tv to przechlapane - cały żołądek mam w spiralkę. No i właśnie zaczynam się denerwować. Obyśmy po meczu mieli powody do radości .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie martwcie się
Wiślacka Brać podtrzyma nas i wygramy z Legią.![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja osobiscie jezeli byłbym na miejscu Skorzy....moze was to zdziwic ale atak dałbym: Brożek-Marcelo(zbudowany,silny Ledley King nie mogł go wogole powstrzymac)....
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Ja wystawiłbym w obronie duet Cleber - Marcelo. Głowacki jest z nami od dawna ale ciągle nie mam do niego zaufania. Ma niestety tendencję do zawalania ważnych meczów. Niedawno o tym przypomniał.
Biednie wygląda ofensywa. Na skrzydłach postawiłbym na Łobodzińskiego i Małeckiego bo Zieńczuk jest ostatnio porażająco bezproduktywny. W ataku Brożek z cofniętym Jirsakiem to jedyna sensowna opcja. Reszta standardowo. Już nie długo przekonamy się jak widzi to Skorża. Mam złe przeczucia co do tego meczu. Obym się mylił. EDIT: No i jest skład: Pawełek - Baszczyński, Głowacki, Cleber, Piotr Brożek - Łobodziński, Cantoro, Sobolewski, Żieńczuk - Jirsak - Paweł Brożek. Moim zdaniem maksymalnie zachowawczy. Nie podoba mi się to zestawienie. Gramy chyba na 0:0. A Legia z dwoma napastnikami.
Ostatnio edytowane przez Arked : 26.10.2008 o godz. 16:39.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Legia dwoma napastnikami. Trochę zaskoczyli
Grzelak w ataku a powinien na trybunach siedzieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() w fajnym składzie gramy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ciekawe czy Urban nie przekombinowal probujac nas zaskoczyc ? wkrotce sie okaze
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ehh nie ma Małeckiego, co on musi zrobic zeby zagrac w 1 składzie ? A reszta ok.
Z reszta Legia gra 2 napastnikami, musielismy tez 2 defensywnych pomocnikow zastosowac, oni ofensywnie ustawieni, u siebie. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|